|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
Obawiam się, tego że ich postawa w ostatnich meczach może zmienić kolejny już raz podejście Bossa. Widać, że ostatnie okienko było już pewnym sygnałem, że idą zmiany: -pozyskanie 2 napastników (Drzazga-przyszłość i Ondrasek na którego nie stać było m.in Jagieloni czy Śląska) -wypożyczenie Wolskiego -pierwszy od czasów ery Basałaja i Valckxa (nie licząc DG77 za +/- 50 tys. dolców) transfer gotówkowy Brleka za około 250 tys. euro. -transfer gotówkowy Pietrzaka Ogólnie poszerzyliśmy kadrę, wiadomo było kilka niewypałów ale okienko na plus. Spłata sporej części długów, pozyskanie 2 sponsorów-Impel+Euro Alloys. Terminowe wypłaty na czas, coraz lepszy marketing, postawa medialna. Mam nadzieję że piłkarze nie popsują tego, sezon się kończy, sezon który pewnie wszyscy chcemy jak najszybciej zakończyć, ale taki marazm na koniec jest nam zbędny. Do roboty panowie piłkarze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Nie chcę Cię dołować, ale moim zdaniem kasę wydali, gdyż widmo spadku zajrzało im w oczy : )
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Ondrasek to surowiec strszliwy - nie ma nic z pojciem snajpera ...to taki Boguski-, duzo zamiarow i strania- i malo gry .....to nie jest snajper tylko drwal grajacy w slabyh ligach ... taki hartson z czasow Zurawia w Celticu .....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Dajcie Panie Boze zeby bramy pakowal jak Hartson
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ale on jest idealny do pary z jakimś drugim mobilnym i dynamicznym napastnikiem.
Dlatego np gdy gra Brożek i on strzelamy najwięcej bramek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Też myślę, że sporo wydali, jak na nasze możliwości. Dlatego trzeba teraz szukać wśród piłkarzy z kartą na ręku i na najbliższy sezon wypełnić drużynę takimi piłkarzami. Potrzebujemy bramkarza, dwóch obrońców, defensywnego pomocnika i skrzydłowego. Reszta może przyjść później. Dlatego mam nadzieję, że uda się kogoś złowić z takich piłkarzy. Oby udało się kogoś sensownego pozyskać.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 02.05.2016 o godz. 11:04.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ondrasek to nie jest superstrzelec ale widać, że ma pewne zalety i umiejętności tak jak pisze bonawentura. Ponadto widać, że to nie jest człapak i mruk tylko zawodnik z charakterem. To nie jest jakiś Beto czy inny Hristov lub już nie powiem kto, o którym można mówić, że za pół roku coś się z niego wykluje a na razie mu się nie chce albo się wstydzi. Do gry dwójką napastników jest bardzo dobry jak na nasze warunki, piłka go szuka a on nie boi się z nią zaryzykować.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uważam że Ondrasek to świetny transfer, lepsza wersja Sadajewa, dlaczego?!
Bo potrafi zarówno strzelić jak i asystować, bo nie łapie bezsensownych żółtych i czerwonych kartek, bo jest lepszy taktycznie, bo potrafi dobro drużyny postawić ponad własny interes i ego, bo walczy z całych sił, bo jest charakterny, bo robi mnóstwo miejsca m. in. Brożkowi, a ten dzięki temu ma więcej swobody na boisku, Ondrasek to drugi prawdziwy napastnik w Wiśle od czasów Maaskanta. Typowa dziewiątka, dobrze grając tyłem do bramki, on nie musi seryjnie zdobywać goli, ma po prostu pomagać prawdziwemu lisowi pola karnego jaki jest np. Brożek. Jak dla mnie świetny transfer. Oby więcej takich!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
krzaq12
Sadajew za to był sporo sporo lepszy technicznie i potrafił wygrywać pojedynki 1 na 1 z obrońcami albo pójść na przebój, czego kompletnie nie potrafi Ondrasek. Poza tym zgoda ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ocenmy go jeszcze przez pryzmat naszych mozliwosci finansowych. Moglismy jakiegos Grzelaka trafic. Nie jest zle, chlop walczy stara sie, pare bramek strzelił.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tu się nie ma co rozwodzić zarówno w przypadku Ondraska jak i innych transferów. Chcemy lepszych piłkarzy to trzeba:
a/ wychować ich sobie b/ zainwestować w skauting i mieć jeszcze sporo szczęścia c/ wydać więcej pieniędzy na transfer. Tu nie ma żadnej filozofii. My nie spełniamy żadnego z tych warunków na ten moment więc nie wiem skąd wymagania, aby jeden z drugim był bardzo dobrym piłkarzem? Mamy dokładnie taki stan posiadania na jaki zasługują nasze dzialania w powyższych obszarach. Czyli piłkarzy, którzy mają swoje plusy, ale też będą mieli furę wad. Gdyby mieli ich mniej to nie kosztowaliby 200 tys. EUR, ale 2 mln, a i tak byliby co najwyżej średniakami w Europie. Trzeba to zaakceptować i tyle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mówię o ocenianiu. Na razie to takie pół napastnika. Czasami strzeli w sytuacji 1 na 1. Albo do pustaka. Ale to i tak lepiej niż żaden napastnik, jak to było jeszcze pół roku temu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Myślę, że zdecydowanie nie doceniasz Czecha...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z chęcią odszczekam... jak kiedyś zobaczę w nim coś więcej niż trochę silniejszego Boguskiego.
Bo reszta jest taka sama: - bieganie wzdłuż i w poprzek boiska - odskakiwanie piłki na dwa metry - niepewny strzał - słaby drybling - trafianie do pustaka |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
O nie nie, Boguski i do pustaka nie zawsze umie trafić.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A Brleka jak oceniasz?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nie ma to jak wysnuwać daleko idące wnioski na podstawie kilku meczów... dajcie mu zagrać jeden pełny sezon i dopiero go oceniajcie... dla mnie na dzień dzisiejszy Ondrasek to piłkarz o wielkim serduchu do gry i za to go szanuję, rzeczywiście brakuje mu techniki ale zaangażowania nie można mu odebrać.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
pozdrawiam cieplutko |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Ciekawe czy bys nie odstawiał nogi po ciężkiej kontuzji. Tu nic nie poradzisz, takie coś siedzi głęboko w głowie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Tymbardziej pogonic w ....ziet.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Na dzień dzisiejszy nie mamy drużyny na europejskie puchary tj. grającej regularnie w grupie LE, o LM nie piszę bo jej bramy są zamknięte dla każdej polskiej drużyny bez wyjątku. W kontekście nowego sezonu jestem w stanie założyć się, że R. Wolski w Wiśle grał nie będzie, ma kilka propozycji w tym ze Sparty Praga przynajmniej takie głosy słyszałem w światku menadżerów i skautów działających na naszym rynku. Zresztą w sytuacji braku awansu do czołowej 8-ki stało się dla mnie jasne, że Wisła go nie wykupi.
Budowę drużyny na przyszły sezon rozpocząłbym jednak od wymiany całego pionu sportowego w Wiśle, niestety ale pracują w nim wyłącznie AMATORZY, którzy nawet nie potrafią dobrze wskazać (określić) pozycji zawodników, których sprowadzają i rzekomo wcześniej obserwują. W dalszym ciągu potrzebujemy wzmocnień a właściwie wymiany praktycznie na każdej pozycji na boisku. Wszystko trzeba rozpocząć od linii obrony, która w tym jak i w ubiegłym sezonie gra wprost katastrofalnie i aż dziw bierze, że tego nikt w klubie nie dostrzega bo gdyby nie dobra postawa Cierzniaka jesienią to sytuacja Wisły była by aktualnie tragiczna. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
------- http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...amkarza_wisly/ dawać go do bramki i tyle, gorszy od 2 ręczników na pewno nie będzie, a może się wiele nauczyć, a jak się nauczyć jak nie praktyką? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ostatnio dal bardzo dobra zmiane. Zaraz po Brozku byl najlepszy na boisku. A jesli chodzi o walecznosc to brednie piszesz. Mozna mu wiele zarzucic. Slabe przyjecie, duzo niewykorzystanych okazji strzeleckich ale nie to ze Boguski nie walczy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|