The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2012, 18:33
Sialalalala napisał(a):Wyświetl post
24 bilety na faze grupową dla piłkarza, 8 na mecz to mało ?
nie chodzi o to czy mało czy dużo.... moim skromnym zdaniem Kuba nie tyle o liczbę biletów się żalił, tylko o to, że ogólnie była zła atmosfera zrobiona przez PZPN. Bilety miały być tylko przykladem żalu wyrażanego wobec PZPN
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.06.2012, 07:28
Zła atmosfera przez PZPN może i była, ale zrzucać na to słabe wyniki ? ....a grają turniej życia w Polsce i po raz kolejny prezentują się żałośnie, w ogóle żadnej różnicy nie widziałem miedzy tym zespołem a teamem Benhakera czy innego Janasa. Z gówna bata nie ukrecisz i taka jest stała prawda odnośnie polskich zespołów w tym drużyny narodowej/
..
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 23.06.2012, 09:39
Kuba od 2 lat systematycznie pokazuję na czym mu zależy. Żadnych wartości już nie reprezentuje. Liczy się tylko kasa kasa kasa. Zaczęło się od wchodzenia w dupe Smudzie, gdy nie potrafił mu się w ogóle przeciwstawić i robił wszystko byle by się Smuda na niego nie obraził. Olał orzełka na koszulce żeby nie podpaść PZPN i dostać hajs od Nike. Teraz pokazał o czym myślał przed meczami na euro. No i piękna pokazówka u szmatławca olejnik.

Serio, mógł być bohaterem, a stoczył się na to samo dno co reszta pzpnu.
Odpowiedz cytując
Milan!!!
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 23.06.2012, 09:49
SV_ napisał(a):Wyświetl post
Kuba od 2 lat systematycznie pokazuję na czym mu zależy. Żadnych wartości już nie reprezentuje. Liczy się tylko kasa kasa kasa. Zaczęło się od wchodzenia w dupe Smudzie, gdy nie potrafił mu się w ogóle przeciwstawić i robił wszystko byle by się Smuda na niego nie obraził. Olał orzełka na koszulce żeby nie podpaść PZPN i dostać hajs od Nike. Teraz pokazał o czym myślał przed meczami na euro. No i piękna pokazówka u szmatławca olejnik.

Serio, mógł być bohaterem, a stoczył się na to samo dno co reszta pzpnu.

Idź na spacer....nie pada deszcz, przewietrz się
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.06.2012, 10:35
Kuba miał rację. Dlaczego sportowcy (główni aktorzy tego przedstawienia) mają otrzymać mniej biletów niż PZPN, sponsorzy, czy osoba, która je wylosuje przed Euro? Kubie raczej nie chodziło o to, że koniecznie to mają być bilety darmowe. Sądzę, że jakby było tak, że dostają X biletów, ale płacą za nie normalną cenę, to by tak zrobili i nic nie mówili. Moment kiedy to powiedział nie był zły. Mleko się rozlało i odpadliśmy z Euro. Jakby to powiedział przed meczem to byłoby gorzej.

Nie rozumiem nagonki Weszło. Jeden artykuł to dla nich mało... Nudne to już.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.06.2012, 11:35
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Kuba miał rację. Dlaczego sportowcy (główni aktorzy tego przedstawienia) mają otrzymać mniej biletów niż PZPN, sponsorzy, czy osoba, która je wylosuje przed Euro? Kubie raczej nie chodziło o to, że koniecznie to mają być bilety darmowe. Sądzę, że jakby było tak, że dostają X biletów, ale płacą za nie normalną cenę, to by tak zrobili i nic nie mówili. Moment kiedy to powiedział nie był zły. Mleko się rozlało i odpadliśmy z Euro. Jakby to powiedział przed meczem to byłoby gorzej.

a co sportowcy to nad ludzie ....a mało zarabiają żeby nie mogli kupić biletów tak jak normalny człowiek? a gadanie że chcieli kupić ale nie wiedzieli ile dostaną z pzpn to juz kpiny. za takie coś co odjebali na ME to w ogole biletów nie powinni dostać.

jak by mieli troche ambicji, to po takim blamażu (tak blamazu bo inaczej nie można nazwać odpadnięcia z najslabszej grupy, na imprezie w której są gospodarzami i mają wszystko zeby osiagnąc sukces) wyszli by do ludzi i powiedzieli że dali dupy, są po prostu za słabi na tak wielkie imprezy i posypali głowe popiołem. A nie ośmieszali się tym że dostali za mało biletów. nie rozumiem, jak by dostali po 1000 biletów na głowe to by grali lepiej

zwykły człowiek odkładał nie kiedy i przez cały rok, zrezygnował z wakacji żeby kupić bilet na mecze euro i możliwość obejrzenia tych patałachów a oni bezczelnie jeszcze mają do kązdego pretensje, no sorry ale to nie jest zbyt normalne moim zdaniem.

a co do koszulki, ale z ust dupy się nie robi. powiedziął by że przekazuje na aukcje jedną ze swoich koszulek i nikt by nie miał pretensji. a tak to zrobił z siebie pośmiewisko i pogrązył coraz mocniej...
i nie ma tutaj znaczenia że to b. gracz Wisły, jak by to był ktoś z Legii czy Lecha napisał bym to samo
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 23.06.2012, 12:00
wiertar napisał(a):Wyświetl post
a co sportowcy to nad ludzie ....a mało zarabiają żeby nie mogli kupić biletów tak jak normalny człowiek? a gadanie że chcieli kupić ale nie wiedzieli ile dostaną z pzpn to juz kpiny. za takie coś co odjebali na ME to w ogole biletów nie powinni dostać.
A sponsorzy, albo VIPy z PZPN? Czy ja mówię o tym, że powinni za darmo dostać? Mówię, że powinni móc kupić te bilety bez problemu w pierwszej kolejności. Pewnie z takiej możliwości by każdy z nich skorzystał

jak by mieli troche ambicji, to po takim blamażu (tak blamazu bo inaczej nie można nazwać odpadnięcia z najslabszej grupy, na imprezie w której są gospodarzami i mają wszystko zeby osiagnąc sukces) wyszli by do ludzi i powiedzieli że dali dupy, są po prostu za słabi na tak wielkie imprezy i posypali głowe popiołem. A nie ośmieszali się tym że dostali za mało biletów. nie rozumiem, jak by dostali po 1000 biletów na głowe to by grali lepiej
O to może nie pretensje do Błaszcza? Jakby pozostali dostosowali się poziomem to by nie było blamażu.

zwykły człowiek odkładał nie kiedy i przez cały rok, zrezygnował z wakacji żeby kupić bilet na mecze euro i możliwość obejrzenia tych patałachów a oni bezczelnie jeszcze mają do kązdego pretensje, no sorry ale to nie jest zbyt normalne moim zdaniem.
Jak mówię, nie chodzi o to, aby dostali za darmo, ale by mieli pewne te bilety jeżeli zapłacą nominalną cenę. Lepiej, aby oni byli na trybunach niż osoby, dla których mecz to lans. Albo żeby ktoś kto kupił bilet bo udało mu się go wylosować sprzedawał je innym za znacznie wyższą stawkę.

a co do koszulki, ale z ust dupy się nie robi. powiedziął by że przekazuje na aukcje jedną ze swoich koszulek i nikt by nie miał pretensji. a tak to zrobił z siebie pośmiewisko i pogrązył coraz mocniej...
i nie ma tutaj znaczenia że to b. gracz Wisły, jak by to był ktoś z Legii czy Lecha napisał bym to samo
Nie oglądałem programu, możesz przytoczyć?
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.06.2012, 12:08

A dlaczego mieliby dostać więcej biletów? Za to że są "główni aktorzy tego przedstawienia" (choć naszych to bym raczej nazwał statystami) dostali jeszcze 15 tyś startowego na mecz. Ponadto za każdy punkt otrzymali kasę. Tak z Grześkiem wynegocjowali że nawet z grupy nie musieli wychodzić a i tak kasa za marne 2 remisy spłynie na konto. Widać, że była wiara w zespole. Jakby mieli odrobinę przyzwoitości to by te całe startowe przekazali na jakąś fundacje, domy dziecka, itp. Ta kasa im się po prostu nie należy. Nie osiągnęli nic!!!
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.06.2012, 12:11
.

Jak mówię, nie chodzi o to, aby dostali za darmo, ale by mieli pewne te bilety jeżeli zapłacą nominalną cenę. Lepiej, aby oni byli na trybunach niż osoby, dla których mecz to lans. Albo żeby ktoś kto kupił bilet bo udało mu się go wylosować sprzedawał je innym za znacznie wyższą stawkę.

Pracą piłkarza jest gra w piłkę. Jeżeli nie potrafią się skupić na wykonywaniu swoich obowiązków może niech zmienią pracę. Gówno mnie obchodzą ich żale, że 8 biletów na mecz to za mało. Przyjechali do Polski reprezentować nasz kraj a jedyne co z tego wyszło to kompromitacja.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.06.2012, 12:34
A sponsorzy, albo VIPy z PZPN? Czy ja mówię o tym, że powinni za darmo dostać? Mówię, że powinni móc kupić te bilety bez problemu w pierwszej kolejności. Pewnie z takiej możliwości by każdy z nich skorzystał
a co za roznica czy vip pzpn czy sponsor i tak żaden z nich za bilet by nie zapłacił. z tym że dzieki tym sponsorom te miernoty mogly przez 2,5 roku przygotowywać sie do mistrzostw w takich warunkach ze niczego im braknąc nie mogło. w pierszej kolejności bo co lepsi sa bo jest kuzynem czy kolega Blaszczykowskiego chce isc na mecz, swoje musze odstać/załatwić proste.

O to może nie pretensje do Błaszcza? Jakby pozostali dostosowali się poziomem to by nie było blamażu.
juz go tak nie gloryfikuj bo tęz tak naprawde to nie zagrał nic szczególnego jak i cała reszta.

ale co za roznica? co myslisz ze jak na trybunach bedzie siedziało 20 osob ktorych zna piłkarz to będzie lepiej grał, bardziej się zmobilizuje no sorry ale jak nie potrafią sie zmobilizowac na impreze która raz na 100 lat się odbywa w naszym kraju, to jak może ich zmobilizowac grupa 20 dodatkowych osób Widzałeś Ukrainców jak zapierdalali

ciekaw jestem jak się kuba bedzie tłumaczył z tej koszulki
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 23.06.2012, 12:34
FraMat napisał(a):Wyświetl post
nie chodzi o to czy mało czy dużo.... moim skromnym zdaniem Kuba nie tyle o liczbę biletów się żalił, tylko o to, że ogólnie była zła atmosfera zrobiona przez PZPN. Bilety miały być tylko przykladem żalu wyrażanego wobec PZPN
Jak już bawimy się w co autor miał namyśli, to ja to widzę tak: Piłkarze się skompromitowali i zamiast się do tego przyznać, to sobie wymyślili że winne zawalą na PZPN, bo jak wiadomo PZPN to wróg numer jeden społeczeństwa.
Ostatnio edytowane przez Luu... : 23.06.2012 o godz. 12:40.
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.06.2012, 12:37
A sponsorzy, albo VIPy z PZPN?
Sponsorzy wydali krocie na kadrę między innymi po to by otrzymać pewne przywileje. Poza tym czy ciotki, wujki, kuzyni piłkarzy są ważniejsi od działaczy PZPN? Oczywiście można mieć uwagi do ich pracy, ale jednak bilety im się należą niemalże z urzędu.

Czy ja mówię o tym, że powinni za darmo dostać? Mówię, że powinni móc kupić te bilety bez problemu w pierwszej kolejności. Pewnie z takiej możliwości by każdy z nich skorzystał
Wątpie że by skorzystali, bo przecież im się wszystko należy za darmo. Nawet na premię za awans z grupy nie chcieli się zgodzić.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 23.06.2012, 13:01
Rozumiem, że lepiej oglądać celebrytów na trybunach, którzy przychodzą się polansować niż podarować trochę więcej biletów rodzinom piłkarzy. Jakie szczęście w losowaniu musi mieć taka panna Siwiec!

Rozumiem, że sprawiedliwe jest to, że ktoś losuje bilet i może go sprzedać z niezłą przebitką, a już nie sprawiedliwe, że piłkarz mógłby kupić w normalnej cenie bilet swoim bliskim? Powinno być coś takiego, że w momencie losowania podaje się imiona i nazwiska osób, które idą na poszczególny mecz i potem nie ma żadnych zmian. Wtedy nie byłoby interesu i kupowaliby Ci, którzy naprawdę chcą.

Problemu by nie było gdyby szczegóły załatwiano przed Euro. Chociaż patrząc na wystąpienie prezesa PZPN mam wrażenie, że piłkarze mogli przed Euro zgłosić taki postulat. Normalnie sprawa powinna być załatwiona wewnątrz reprezentacji.

Ja nie mówię, że powinni dostać bilet za darmo bo powyżej 8 biletów za darmo to już lekka przesada. Nie mniej powinni mieć możliwość kupna tego biletu w cenie nominalnej. Taką możliwość powinien im przedstawić PZPN kiedy pojawił się postulat o te bilety.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.06.2012, 13:30
Rozumiem, że lepiej oglądać celebrytów na trybunach, którzy przychodzą się polansować niż podarować trochę więcej biletów rodzinom piłkarzy. Jakie szczęście w losowaniu musi mieć taka panna Siwiec!

Rozumiem, że sprawiedliwe jest to, że ktoś losuje bilet i może go sprzedać z niezłą przebitką, a już nie sprawiedliwe, że piłkarz mógłby kupić w normalnej cenie bilet swoim bliskim? Powinno być coś takiego, że w momencie losowania podaje się imiona i nazwiska osób, które idą na poszczególny mecz i potem nie ma żadnych zmian. Wtedy nie byłoby interesu i kupowaliby Ci, którzy naprawdę chcą.

Problemu by nie było gdyby szczegóły załatwiano przed Euro. Chociaż patrząc na wystąpienie prezesa PZPN mam wrażenie, że piłkarze mogli przed Euro zgłosić taki postulat. Normalnie sprawa powinna być załatwiona wewnątrz reprezentacji.

Ja nie mówię, że powinni dostać bilet za darmo bo powyżej 8 biletów za darmo to już lekka przesada. Nie mniej powinni mieć możliwość kupna tego biletu w cenie nominalnej. Taką możliwość powinien im przedstawić PZPN kiedy pojawił się postulat o te bilety.
Znając zmysł zarobkowy naszych kopaczy jestem w stanie uwierzyć, że mając do dyspozycji kupno nielimitowanej ilości biletów kupiliby ich setki i za pomocą "znajomych" sprzedawali pod stadionem po wyższej cenie.

Twoje bronienie Kuby jest śmieszne. Zrozum, że się skompromitował swoimi ostatnimi wypowiedziamia, a przestać go tłumaczyć, że tak naprawde to on jest tutaj ofiarą całego świata.

8 biletów to już jak dla mnie lekka przesada. Bo niby dlaczego oni mieli w ogóle dostawać jakieś bilety? Zamiast "całować rączki", że ktoś im zrobił przysługę to oni jeszcze zaczęli strzelać fochy, że mało. No kur**.

To tak jakby pracownik kina miał dostawał dziennie X biletów, które może dać rodzinie. A stewardzi też dostali bilety dla rodziny? W końcu oni też są uczestnikami tego przedstawienia.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 23.06.2012 o godz. 13:34.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 23.06.2012, 14:05
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Znając zmysł zarobkowy naszych kopaczy jestem w stanie uwierzyć, że mając do dyspozycji kupno nielimitowanej ilości biletów kupiliby ich setki i za pomocą "znajomych" sprzedawali pod stadionem po wyższej cenie.
Ale przynajmniej wtedy nie miałyby sensu ich dyskusje na temat biletów. Prezes mówi: "Zaproponowaliśmy im kupno biletów, nie skorzystali". Wszystko jest wtedy jasne na temat charakteru piłkarzy. Teraz nie wiadomo, być może faktycznie by kupili te bilety.

Twoje bronienie Kuby jest śmieszne. Zrozum, że się skompromitował swoimi ostatnimi wypowiedziamia, a przestać go tłumaczyć, że tak naprawde to on jest tutaj ofiarą całego świata.
Mi to nie przeszkadza co powiedział. Bardziej mnie denerwuje konferencja prezesa PZPN. Weszło już przesadza ze swoją nagonką. Odwraca się w ten sposób uwagę od prawdziwych problemów polskiej piłki. Jeden artykuł wystarczy, a tutaj istna nagonka. Dla was Błaszczu zasłużył na potępienie, dla mnie nie. Jednak niezależnie od opinii nie uważacie, że ciągłe wałkowanie tematu przed portal Weszło jest odpowiednie? Może niech jeszcze zgłoszą postulat, że należy mu zabronić występów w reprezentacji... Jeden artykuł i tyle.

8 biletów to już jak dla mnie lekka przesada. Bo niby dlaczego oni mieli w ogóle dostawać jakieś bilety? Zamiast "całować rączki", że ktoś im zrobił przysługę to oni jeszcze zaczęli strzelać fochy, że mało. No kur**.
To tak jakby pracownik kina miał dostawał dziennie X biletów, które może dać rodzinie. A stewardzi też dostali bilety dla rodziny? W końcu oni też są uczestnikami tego przedstawienia.
Nie, nie. Rodziny aktorów w teatrze nie dostają w ogóle biletów? Dlatego mówię, jeden bilet za darmo - dla partnerki i reszta jako możliwość kupna po nominalnej cenie. Złe rozwiązanie?

Czy jakbyście to wy grali na Euro 2012 nie chcielibyście mieć możliwości kupna biletu dla swoich bliskich, którzy całe życie was wspierali?
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 23.06.2012 o godz. 14:07.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.06.2012, 14:10
No toż przecież oni dostali możliwość kupna biletów, ale na nią nie przystali, a dodatkowo dostali po 8 darmowych biletów! Plączesz się już w tym kogo bronisz, a kogo atakujesz..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 23.06.2012, 14:14
rafalek napisał(a):Wyświetl post
No toż przecież oni dostali możliwość kupna biletów, ale na nią nie przystali, a dodatkowo dostali po 8 darmowych biletów! Plączesz się już w tym kogo bronisz, a kogo atakujesz..
Nie plącze. W którym miejscu?
Gdzieś jest napisane o tej możliwości?

Do tego warto zauważyć jedno: Kuba jako kapitan powiedział to w imieniu naszych piłkarzy. Nagonka jest na niego tylko i wyłącznie.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 23.06.2012, 14:53
Ale przynajmniej wtedy nie miałyby sensu ich dyskusje na temat biletów. Prezes mówi: "Zaproponowaliśmy im kupno biletów, nie skorzystali". Wszystko jest wtedy jasne na temat charakteru piłkarzy. Teraz nie wiadomo, być może faktycznie by kupili te bilety.

Mi to nie przeszkadza co powiedział. Bardziej mnie denerwuje konferencja prezesa PZPN. Weszło już przesadza ze swoją nagonką. Odwraca się w ten sposób uwagę od prawdziwych problemów polskiej piłki. Jeden artykuł wystarczy, a tutaj istna nagonka. Dla was Błaszczu zasłużył na potępienie, dla mnie nie. Jednak niezależnie od opinii nie uważacie, że ciągłe wałkowanie tematu przed portal Weszło jest odpowiednie? Może niech jeszcze zgłoszą postulat, że należy mu zabronić występów w reprezentacji... Jeden artykuł i tyle.

Nie, nie. Rodziny aktorów w teatrze nie dostają w ogóle biletów? Dlatego mówię, jeden bilet za darmo - dla partnerki i reszta jako możliwość kupna po nominalnej cenie. Złe rozwiązanie?

Czy jakbyście to wy grali na Euro 2012 nie chcielibyście mieć możliwości kupna biletu dla swoich bliskich, którzy całe życie was wspierali?
Ale o czym ty gadasz? Mieli zakaz kupna biletów? Nie, mogli je kupić tak jak każdy inny obywatel. Nie skorzystali? To ich problem.

Później PZPN wyszedł z inicjatywą i przekazał każdemu piłkarzowi po 8 biletów, a im jeszcze było mało. Łapiesz to? Nie rób z nich ofiar, a z PZPN katów, którzy swoimi czynami nie pozwolili "bliskim piłkarzy" na oglądnięcie ich na żywo. 8 biletów to lekko licząc: mama, tata, żona, dwójka dzieci (nie wiem czy któryś piłkarz nawet tyle ma), i jeszcze pozostają 3 bilety dla osób "specjalnych". Kogo ty masz jeszcze w bliskiej rodzinie? Ty siebie czytasz? Stadiony nie są z gumy, żeby dawać wszystkim kto tego chce.

Wracając jeszcze do twojego zarzutu, że sponsorzy dostają to piłkarze też powinni odpowiem, że akurat sponsorzy to za bilet zapłacili najwięcej z wszystkich osób, które były na tych meczach.

Nie plącze. W którym miejscu?
Gdzieś jest napisane o tej możliwości?

Do tego warto zauważyć jedno: Kuba jako kapitan powiedział to w imieniu naszych piłkarzy. Nagonka jest na niego tylko i wyłącznie.
Jednocześnie jako kapitan powienien powiedzieć w szatni, że chyba niektórym się w głowie popier***, że w takim momencie myśli o biletach, a nie o meczu.

PS. Koszulkę też dawał jako kapitan?

PS. Powiedz mi jeszcze jak miałaby wyglądać ta możlwość zakupu biletów. Ile ich mogliby kupić? 100? A jakby któryś powiedział, że mało to co? 200?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 23.06.2012 o godz. 14:58.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Stary 23.06.2012, 15:10
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Już to pisałem - jedyną osobą która to potwierdza jest Lato, na którego powołuije się zjebany portal weszlo, dla którego do tej pory Lato był największym złem polskiej piłki, którego słowa z góry były traktowane jako bajdurzenie.

Ale, że to weszło, to jest już to prawda objawiona.
Cytat:
(...)Mój Boże, każdy z nas wie o sobie, że umrze, a jednak to mu nie przeszkadza pracować dla siebie, zdobywać sobie majątku, stanowiska, wpływów itd. Naszym zadaniem jako członków narodu nie jest zapewnienie mu wiecznego istnienia, ale tylko wydobycie z niego jak największych sił, wywalczenie mu jak najszerszego, najbogatszego, pod każdym względem najpełniejszego życia.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 23.06.2012, 15:16
Ale o czym ty gadasz? Mieli zakaz kupna biletów? Nie, mogli je kupić tak jak każdy inny obywatel. Nie skorzystali? To ich problem.
Tak, tylko wcześniej trzeba wylosować ten bilet. Sądzę, że to, a nie pieniądze jest tym tajemniczym problemem.

Później PZPN wyszedł z inicjatywą i przekazał każdemu piłkarzowi po 8 biletów, a im jeszcze było mało. Łapiesz to? Nie rób z nich ofiar, a z PZPN katów, którzy swoimi czynami nie pozwolili "bliskim piłkarzy" na oglądnięcie ich na żywo. 8 biletów to lekko licząc: mama, tata, żona, dwójka dzieci (nie wiem czy któryś piłkarz nawet tyle ma), i jeszcze pozostają 3 bilety dla osób "specjalnych". Kogo ty masz jeszcze w bliskiej rodzinie? Ty siebie czytasz? Stadiony nie są z gumy, żeby dawać wszystkim kto tego chce.

Wracając jeszcze do twojego zarzutu, że sponsorzy dostają to piłkarze też powinni odpowiem, że akurat sponsorzy to za bilet zapłacili najwięcej z wszystkich osób, które były na tych meczach.
Oj jaki biedny ten PZPN! Ja jestem zdania, że reprezentowanie kraju powinno być jedynie za pokrycie kosztów zakwaterowania, biletów lotniczych i ew. takie gratisy jak właśnie możliwość podarowania bliskim biletów na mecz. To ma być zaszczyt, a nie dobrze płatna praca.

Jednocześnie jako kapitan powienien powiedzieć w szatni, że chyba niektórym się w głowie popier***, że w takim momencie myśli o biletach, a nie o meczu.
Może i powinien. Ma jednak w pełni rację, że wszystkie szczegóły powinny być dograne przed turniejem - a to był temat przy okazji, którego pojawiły się słynne bilety. Szczęsny zresztą wypowiedział się na temat jego słów.

PS. Powiedz mi jeszcze jak miałaby wyglądać ta możlwość zakupu biletów. Ile ich mogliby kupić? 100? A jakby któryś powiedział, że mało to co? 200?
Góra 20 biletów, nie wierzę, że któryś by więcej potrzebował. 8 z kolei łatwo można przekroczyć. To daje na reprezentacje 460 biletów. Znacznie więcej? Pomyślmy dla kogo mogą chcieć bilety... Partnerka, rodzice, rodzeństwo, teściowie, żyjący dziadkowie, wujkowie z ciociami, "dzieci" w rodzinie. Przy większej rodzinie może wyjść 15-20 biletów. Niech kupią po prostu im, ale bez tego całego losowania.

Nie widzisz większych problemów polskiej piłki? Mamy inne zdanie na temat występu Kuby, ale czy jest sens dalej to ciągnąć? Odciąga to uwagę od poważniejszych problemów. Co według Ciebie powinien teraz przyszły trener zrobić z Kubą, albo sam Kuba w kontekście gry w reprezentacji?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 23.06.2012, 15:49
jakkfk napisał(a):Wyświetl post
Już to pisałem - jedyną osobą która to potwierdza jest Lato, na którego powołuije się zjebany portal weszlo, dla którego do tej pory Lato był największym złem polskiej piłki, którego słowa z góry były traktowane jako bajdurzenie.

Ale, że to weszło, to jest już to prawda objawiona.
Skąd informacje, że weszlo powoływało się na Lato? Oni akurat znają piłkarzy, którzy byli w kadrze (chociażby wywiad z Grosickim po turnieju), że nie wierzę, że nie weryfikowali tej informacji.

Co według Ciebie powinien teraz przyszły trener zrobić z Kubą, albo sam Kuba w kontekście gry w reprezentacji?
Szczerze, to obojętne mi to. Ta kadra jest tak skompromitowana, że nieważne czy będzie w niej dalej grał czy nie nic się nie zmieni.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 23.06.2012 o godz. 16:42.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.06.2012, 16:06
Błaszczykowski dał dupy. To nie ulega wątpliwości. Powinien przestać być kapitanem reprezentacji.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.06.2012, 16:47
Dlaczego nikt z pilkarzy nie broni swojego "kapitana"? Bo wszyscy wiedza, ze nie ma racji i ze klamie(nt. tego, ze niewiadomo czy rodzina wejdzie na mecz ...dobre). Wywiad z Grosickim rozwial wszystkie watpliwosci, a Lato zmasakrowal Kubusia na tej ostatniej konferencji. To, ze facet powinien stracic opaske, to chyba oczywiste...nie dosc, ze nie ma odpowiedniego charakteru, to bawi sie w jakies gierki i pokazuje na czym mu zalezy(wysokie premie, o ktore sie wyklocal czy wspominane bilety).
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.06.2012, 17:46
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego nikt z pilkarzy nie broni swojego "kapitana"? Bo wszyscy wiedza, ze nie ma racji i ze klamie(nt. tego, ze niewiadomo czy rodzina wejdzie na mecz ...dobre). Wywiad z Grosickim rozwial wszystkie watpliwosci, a Lato zmasakrowal Kubusia na tej ostatniej konferencji. To, ze facet powinien stracic opaske, to chyba oczywiste...nie dosc, ze nie ma odpowiedniego charakteru, to bawi sie w jakies gierki i pokazuje na czym mu zalezy(wysokie premie, o ktore sie wyklocal czy wspominane bilety).
Bo leżą na Hawajach/seszelach/majorce i mają w d... weszło, Latę, Kubę, nas, euro itd. itp.
Pi.eprzyć to... to już tydzień mija jak wylecieliśmy z me - jak długo jeszcze będziemy to przeżywać
Fornalik będzie decydował komu opaska, a komu kopniak (zdaje mi się, że JB dostanie opaskę).
Ani przez sekundę nie zapominajmy, że wróg nr 1 dla rozwoju polskiej piłki to pzpn z Latą, Piechniczkiem itp. na czele. Bilety, koszulki-bzdurki to trzeciorzędne tematy dla odwrócenia uwagi.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.06.2012, 18:01
dzisiaj Termalica wygrała z konczącym obóz Ruchem 1-0
Czyzby pierwszy mecz i pierwsze zwycięstwo Kazimierza Moskala?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.06.2012, 18:16
szprotson napisał(a):Wyświetl post
dzisiaj Termalica wygrała z konczącym obóz Ruchem 1-0
Czyzby pierwszy mecz i pierwsze zwycięstwo Kazimierza Moskala?
Ee.. no skoro wygrała, a on ich prowadził, to chyba tak, nie sądzisz?
Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Stary 23.06.2012, 18:29
Skąd informacje, że weszlo powoływało się na Lato? Oni akurat znają piłkarzy, którzy byli w kadrze (chociażby wywiad z Grosickim po turnieju), że nie wierzę, że nie weryfikowali tej informacji.

Szczerze, to obojętne mi to. Ta kadra jest tak skompromitowana, że nieważne czy będzie w niej dalej grał czy nie nic się nie zmieni.
Początek afery:
http://www.weszlo.com/news/10844-Kub...nie_to_miejsce

Kilka godzin póxniej:

http://www.weszlo.com/news/10849-STA...m_nie_ma_za_co

Aferę biletową postanowił rozkręcić Jakub Błaszczykowski, ale szybko został spacyfikowany przez Grzegorza Latę – że Kuba dostał jedenaście biletów na mecz i ciągle mu mało. Wojtek Kowalczyk wesoło mnie pyta, czy nasi kadrowicze są z Etiopii, że jedenaście biletów dla rodziny im nie starcza, więc mu odpowiadam: na razie żadnego z Etiopii jeszcze nie mamy, ale wkrótce – kto wie!

Czasami jak słucham Błaszczykowskiego to mam wrażenie, że zalicza się do ludzi, o których mawiam „głupio-mądry”. Czyli jak się odezwą to niby wszystko się zgadza, niby jest przecinek gdzie trzeba, niby zdanie ma sens, ton głosu też świadczy o dużym przywiązaniu do własnych sądów, ale jak się głębiej nad tym wszystkim zastanowić to wypada złapać się za głowę. Kuba za dużo mądruje, za dużo poucza, za dużo moralizuje. Jak mam wybierać to wolałbym, żeby więcej biegał.

Kto mówi prawdę – Błaszczykowski czy Lato – nie wiem. Poprosiłem Tomka Ćwiąkałę, by zadzwonił do dyrektora kadry Konrada Paśniewskiego, czyli gościa, którego psim obowiązkiem jest załatwianie spraw biletowych. Paśniewski okazał się niewychowanym bucem i rzucił słuchawką. Być może nie mógł rozmawiać, bo znowu całym sobą żuł gumę, jak kiedyś podczas losowania grup – kiedy jego poruszająca się od lewej do prawej żuchwa zawładnęła transmisją telewizyjną. W każdym razie doświadczenie podpowiada, że każdego buca można nauczyć kultury, ale życzymy panu Paśniewskiemu, by nie załapał się na nasz darmowy kurs.

a potem już poszło:
http://www.weszlo.com/news/10877-Akc...zego_kapitana_

http://www.weszlo.com/news/10892-Jag...szczykowskiego

potem skandal z koszulką jako okazja by .......nąć kolejne linijki na ten sam temat:

http://www.weszlo.com/news/10900-Dno..._charytatywnej

a Grosicki
- A słynna już sprawa biletów?
- Jestem za małą rybką, by wychodzić przed szereg. Było w pewnym momencie tak, że nie wiedzieliśmy, ile otrzymamy biletów, czy znajomi będą mogli wejść. Wiem, że trwały na ten temat rozmowy.

- Grzegorz Lato mówi, że każdy z was dostał po jedenaście biletów.
- Czy po jedenaście… Może tak. Chyba po osiem, potem po jeszcze dwa czy trzy. Może i po jedenaście. Rozmowy dotyczyły jakichś dodatkowych wejściówek, bo np. cztery lata temu niektórzy zawodnicy dostawali po dwadzieścia biletów. Niektórzy zawodnicy chcieli te dodatkowe wejściówki kupić i nie do końca było wiadomo, czy będą mogli, czy nie.

nie ma jaj, żeby powiedzieć jak było, pomroczność jasna, czy co?
Ostatnio edytowane przez jakkfk : 23.06.2012 o godz. 18:32.
Cytat:
(...)Mój Boże, każdy z nas wie o sobie, że umrze, a jednak to mu nie przeszkadza pracować dla siebie, zdobywać sobie majątku, stanowiska, wpływów itd. Naszym zadaniem jako członków narodu nie jest zapewnienie mu wiecznego istnienia, ale tylko wydobycie z niego jak największych sił, wywalczenie mu jak najszerszego, najbogatszego, pod każdym względem najpełniejszego życia.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.06.2012, 18:31
filemon napisał(a):Wyświetl post
Ee.. no skoro wygrała, a on ich prowadził, to chyba tak, nie sądzisz?
pisząc to nie byłem 100% pewny (bo nie chciało mi sie sprawdzac) czy to był czy nie był pierwszy mecz.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 23.06.2012, 18:47
jakkfk napisał(a):Wyświetl post
a Grosicki
- A słynna już sprawa biletów?
- Jestem za małą rybką, by wychodzić przed szereg. Było w pewnym momencie tak, że nie wiedzieliśmy, ile otrzymamy biletów, czy znajomi będą mogli wejść. Wiem, że trwały na ten temat rozmowy.

- Grzegorz Lato mówi, że każdy z was dostał po jedenaście biletów.
- Czy po jedenaście… Może tak. Chyba po osiem, potem po jeszcze dwa czy trzy. Może i po jedenaście. Rozmowy dotyczyły jakichś dodatkowych wejściówek, bo np. cztery lata temu niektórzy zawodnicy dostawali po dwadzieścia biletów. Niektórzy zawodnicy chcieli te dodatkowe wejściówki kupić] i nie do końca było wiadomo, czy będą mogli, czy nie.

nie ma jaj, żeby powiedzieć jak było, pomroczność jasna, czy co?
Tak, raczej stara się nie srać we własne gniazdo, dlatego udaje, że nie do końca wie jak było. Przynamniej oficjalnie tak mówi.

Znaczy możesz wierzyć, że nie pamięta jak dokładnie było i ile biletów dostał ale ja nie kupuje takich nagłych amnezji.

Ponadto w czym problem. Bo przecież Grosicki w tym wywiadzie potwierdza że dostali 8 biletów (a może nawet i 11), więc potwierdzasz to co mówie, że nie tylko Lato mówi o 8 biletach?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 23.06.2012 o godz. 18:51.
Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Stary 23.06.2012, 19:01
Tylko widzisz, Błaszczykowski mówi o co mu chodzi, Grosicki leci w kulki - dla tego drugiego masz zrozumienie.
Z resztą wykręcili aferę zdaje się przed rozmową z Grosickim który z resztą nie pamięta jak było /.../
Czy ja mówie, ze mu wierze?
Grosicki
nie wiedzieliśmy, ile otrzymamy biletów, czy znajomi będą mogli wejść
Błaszczykowski
Nie może być tak, że przed każdym meczem musimy się prosić pana prezesa o to, czy nasze rodziny mogą przyjechać na mecz.
Lato
Mieli najpierw dostać po cztery bilety. W sumie dostali po 11 na mecz. Każdy z nich otrzymał 33 bilety. A oni ciągle mówią, że biletów jest mało. Dostałem tyle biletów i takiej klasy, jakie mi przydziela UEFA. W sumie łącznie ze sztabem szkoleniowym reprezentacja dostała 1000 wejściówek - powiedział Lato w wywiadzie dla RMF FM.
Grosicki
zawodnicy chcieli te dodatkowe wejściówki kupić

Jesteś w stanie sobie wyobrazić, że dostają po 4 wejściówki, mówią - chcemy więcej - dostają po 11 koniec końców, a niektorzy chcą dokupić /jak mowi Grosicki/ i robi się afera, która sięga Etiopi>
Cytat:
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów