|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
Chłop eskaluje odwracanie uwagi na wszystkie rzeczy naraz, które wymieniłeś i wydaje mi się, że na niespotykaną dotąd skalę. Dla mnie to wygląda jakby mu się d.upa paliła jak jeszcze nigdy dotąd. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dwóch i inwestorów na raz walczy o Wiśle, oboje chcą zatrzyma Królewskiego w klubie i twierdzisz że mu się dupa pali? Dobre żarty
Tak dobrze jak teraz to jeszcze nigdy nie było. Drozd, napisz coś więcej w tym temacie bo ja nie mam czasu ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Mi to bardziej wygląda, że on jest po prostu pewny siebie jak nigdy wcześniej.. Co dla Wisły może akurat jest dobre, może ma jakąś pewność do ktoregoś z tych dwóch inwestorów.
On raczej jak nie idzie to ma tendencje, aby znikać, a tu czuje się ewidentnie mocny ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że to jednak efekt alkoholu (tradycyjnie) plus większego niż zwykle ognia pod dupą.
Zbliża się marzec, miesiąc licencyjny a kasiorki brakuje dramatycznie. Tutaj awans jest kwestią naprawdę przetrwania projektu pn "Wisła Królewskiego" albo jego upadku. W przypadku braku awansu i jednocześnie braku nowego właściciela - nastąpi totalna wyprzedaż (każdego, na kogo znajdzie się chętny) ale to wystarczy tylko na spłatę najpilniejszych długów i cześć mocno okrojonego budżetu na sezon. Przypomnę, że dzięki PP rok 2024 oraz zabiegom księgowym w przedmiocie umorzenia części pożyczek zakończył się stratą w wysokości 8 mln zł - realnie było to więc 18 mln - czyli 1,5 mln za każdy miesiąc. W tym roku PP nie będzie a wydatki nie są zmniejszone - więc co najmniej 1 mln straty za każdy kolejny miesiąc. To po prostu nie może już tak trwać - Królewski to wie i stąd jego nadprzeciętnie nerwowe reakcje. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Ale oczywiście: pożyjemy-zobaczymy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Tylko nawiedzeni produkują się w necie tak często i w taki sposób jak królewski.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 01.03.2025 o godz. 19:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Drozd napisz jeszcze że Zaskroniec był trzeźwy, tylko miał pogłos na X jak pisał hehe
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Kto go tam wie czy te jego cykle na X wynikają z substancji czy innych problemów? Jedno co wiemy niemal na pewno to że jeszcze nie raz się powtórzą. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
https://x.com/sportowy_kanal/status/...243608968?s=46
I cyk, w prezesowskim bingo trafiamy na pozycję „zmowa terminarzowa” |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Co tam ciekawego w Pogoni?
“Nie ma żadnych gwarancji, że pojawią się jakiekolwiek pieniądze, a Pogoń ma do zapłacenia kilka pilnych faktur, jutro jest ostateczny termin zapłacenia bardzo dużej kwoty Szczecińskiej Energetyce Cieplnej. Klub nie płaci na bieżąco także za inne media, nie płaci piłkarzom. Oni nie otrzymali premii za tamten sezon, pensji za grudzień, styczeń i luty.” A u nas? Nuda, jak na reklamie firmy ubezpieczeniowej ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Lechia przetarła szlaki, czas żeby Pogoń chwyciła za worek Ekstraklasę/PZPN i np. zażądała pieniędzy z transzy C+ teraz
Ile trzeba zapłacić kary do C+ za mecz, który się nie odbył? Gdzieś na X widziałem kwotę 1,5 mln PLN, więc i Pogoń będzie za fraki dociągnięta do przerwy wakacyjnej. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miasto dosypie. Spokojnie.
Szczecin bogaty, port, te sprawy. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, no...
W porzo. U nas miasto nie dosypie. Ale na szczęście my nie mamy problemów... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
W zasadzie wszystkie zaległe wynagrodzenia wobec zawodników zostały uregulowane.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pożyczki od właścicieli?
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Czyżby JK zapożyczył się na ten cel u WK?
Tak, wiem, że nie wiesz. A co podejrzewasz? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie wiedział, że w tym roku prośba o zapomogę u Socios może już nie przejść, a trzeba sytuację wyczyścić przed marcem, który jest miesiącem "licencyjnym".
Oczywiście podbija to cenę, za jaką JK będzie w stanie odsprzedać swoje udziały WK. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Tak jak go na co dzień krytykuję i na prawdę uważam jego rządy całościowo za porażkę to tym ruchem - jeśli nie ma jakiegoś drugiego dna tutaj - dał pozytywny sygnał, że konfrontuje się z rzeczywistością na poważnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
Ciekawe jaka kwota została zmobilizowana i jakie są dalsze plany Do sfinansowania zostało więc 5 pensji - na podstawie ubiegłego sezonu to zapewne około 7 milionów złotych (odnoszę się do pensji pionu sportowego, zakładam że pozostałe są płacone na bieżąco). |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Wisła-Lechia jak nic pasuje tu mem z dwoma spaidermenami
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poker między Prezeskiem a WK trwa.
Na KS Prezesek jasno zadeklarował, że do końca sezonu żadnych zmian właścicielskich nie będzie. Teraz Prezesek "łaskawie" sypnął groszem i pospłacał piłkarzy. Przypuszczam, że musiał to zrobić, bo żaden inny udziałowiec nie zamierzał pożyczać więcej. Więc Prezesek chcąc/niechcąc, jako przyparty do muru, zrobił to. Dlaczego? Bo jakby tego nie zrobił, to by nie dostał licencji, a to jest pierwszy krok do bankructwa Wisły. Więc dalej gra... Wszystko stawia na jedną kartę , że będzie awans. A WK czeka... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
https://x.com/jarokrolewski/status/1898024428946247682
Czy ten człowiek jest debilem czy debilem? Rozumiałbym takie akcje jakbyśmy już oficjalnie grali conajwyżej o 10 miejsce, ale mimo wszystko jednak jakieś szanse na braże jeszcze mamy.... Poza tym wyjście juniorami to chyba najbardziej kretyński pomysł. Albo walkower, albo pozorowana gra czy zejście z boiska. Tak to przecież będą po prostu darmowe punkty dla przeciwnika i mecz jak mecz XD Jakby nam się tak miały podkładać drużyny do konca sezonu i dzieki temu bysmy awansowali to nie mialbym nic przeciwko. A chyba najlepszym pomysłem byłoby zgłoszenie do rozgrywek jakichś ochotników majacych doświadczenie w graniu na poziomie A klasy i urządzać po prostu chamskie polowanie na nogi rywali. Jak w kazdym meczu 2/3 przeciwników zejdzie z kontuzją to może by to w końcu jakichś efekt na innych klubach wywarło. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
trendy z zza wielkiej wody przyniosły inny ostrzejszy styl negocjacji , więc i nasz Elon z pod Gorlic idzie tą droga, ale cytując klasyka nie ma kart w ręku więc Legnice itp mają go w dupie
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|