The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2025, 15:18
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Dobra to w którym etapie cyklu Królewskiego aktualnie się znajdujemy? Ja myślę, że powoli zbliżamy się do apogeum gówna i deklaracji o niekorzystaniu z twittera. Takiego meltdownu jaki zaprezentował wczoraj w trakcie/po meczu to już dawno nie widziałem, a trochę ich się już nazbierało xd

Ja obstawiam, że najdalej za kilka dni pojdzie jakas nieformalna deklaracja o zaprzestaniu korzystania z twitterka na jakis czas.

Swoją drogą, dnia świstaka ciąg dalszy, absolutnie każda rzecz którą zaprezentował już była grana xd

- Lizanie dupy kibicom wrzucajac foty ekipy spod stadionu - było
- Straszenie walkowerem/brakiem udziału w meczu - było
- Napierdalanie na sędziów/styl gry przeciwników - było
- Wyzywanie randomów - było

Z nowych rzeczy to chyba doszło poddymianie przed meczem (ten człowiek wrzucił grafikę AI ze smokiem i świnią...) oraz udostępnianie twittów o treści "Każdy Gruziński piłkarz to pojeb" XDDD
Może na ostatniej prostej?
Chłop eskaluje odwracanie uwagi na wszystkie rzeczy naraz, które wymieniłeś i wydaje mi się, że na niespotykaną dotąd skalę.
Dla mnie to wygląda jakby mu się d.upa paliła jak jeszcze nigdy dotąd.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.03.2025, 15:48
Dwóch i inwestorów na raz walczy o Wiśle, oboje chcą zatrzyma Królewskiego w klubie i twierdzisz że mu się dupa pali? Dobre żarty

Tak dobrze jak teraz to jeszcze nigdy nie było. Drozd, napisz coś więcej w tym temacie bo ja nie mam czasu
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 01.03.2025, 16:47
Mi to bardziej wygląda, że on jest po prostu pewny siebie jak nigdy wcześniej.. Co dla Wisły może akurat jest dobre, może ma jakąś pewność do ktoregoś z tych dwóch inwestorów.
On raczej jak nie idzie to ma tendencje, aby znikać, a tu czuje się ewidentnie mocny
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.03.2025, 17:07
Wydaje mi się, że to jednak efekt alkoholu (tradycyjnie) plus większego niż zwykle ognia pod dupą.
Zbliża się marzec, miesiąc licencyjny a kasiorki brakuje dramatycznie.
Tutaj awans jest kwestią naprawdę przetrwania projektu pn "Wisła Królewskiego" albo jego upadku.
W przypadku braku awansu i jednocześnie braku nowego właściciela - nastąpi totalna wyprzedaż (każdego, na kogo znajdzie się chętny) ale to wystarczy tylko na spłatę najpilniejszych długów i cześć mocno okrojonego budżetu na sezon.
Przypomnę, że dzięki PP rok 2024 oraz zabiegom księgowym w przedmiocie umorzenia części pożyczek zakończył się stratą w wysokości 8 mln zł - realnie było to więc 18 mln - czyli 1,5 mln za każdy miesiąc.
W tym roku PP nie będzie a wydatki nie są zmniejszone - więc co najmniej 1 mln straty za każdy kolejny miesiąc.
To po prostu nie może już tak trwać - Królewski to wie i stąd jego nadprzeciętnie nerwowe reakcje.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 01.03.2025, 17:14
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Mi to bardziej wygląda, że on jest po prostu pewny siebie jak nigdy wcześniej.. Co dla Wisły może akurat jest dobre, może ma jakąś pewność do ktoregoś z tych dwóch inwestorów.
On raczej jak nie idzie to ma tendencje, aby znikać, a tu czuje się ewidentnie mocny
Z kolei ja uważam, że to blef, a pod nadaktywnością kryją się nerwy bo idzie nie tak na każdym polu.
Ale oczywiście: pożyjemy-zobaczymy.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.03.2025, 17:20
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Dwóch i inwestorów na raz walczy o Wiśle, oboje chcą zatrzyma Królewskiego w klubie i twierdzisz że mu się dupa pali? Dobre żarty

Tak dobrze jak teraz to jeszcze nigdy nie było. Drozd, napisz coś więcej w tym temacie bo ja nie mam czasu
W temacie internetowej aktywności prezesa, udzielają się tylko nawiedzeni.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 01.03.2025, 18:39
Tylko nawiedzeni produkują się w necie tak często i w taki sposób jak królewski.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 01.03.2025 o godz. 19:55.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.03.2025, 19:17
Drozd napisz jeszcze że Zaskroniec był trzeźwy, tylko miał pogłos na X jak pisał hehe
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.03.2025, 20:13
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Drozd napisz jeszcze że Zaskroniec był trzeźwy, tylko miał pogłos na X jak pisał hehe
Mógł być trzeźwy, ale np. naćpany. Albo ma chorobę afektywną dwubiegunową.
Kto go tam wie czy te jego cykle na X wynikają z substancji czy innych problemów?

Jedno co wiemy niemal na pewno to że jeszcze nie raz się powtórzą.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.03.2025, 19:46
https://x.com/sportowy_kanal/status/...243608968?s=46

I cyk, w prezesowskim bingo trafiamy na pozycję „zmowa terminarzowa”
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 03.03.2025, 16:13
Co tam ciekawego w Pogoni?

“Nie ma żadnych gwarancji, że pojawią się jakiekolwiek pieniądze, a Pogoń ma do zapłacenia kilka pilnych faktur, jutro jest ostateczny termin zapłacenia bardzo dużej kwoty Szczecińskiej Energetyce Cieplnej. Klub nie płaci na bieżąco także za inne media, nie płaci piłkarzom. Oni nie otrzymali premii za tamten sezon, pensji za grudzień, styczeń i luty.”

A u nas?
Nuda, jak na reklamie firmy ubezpieczeniowej ...
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.03.2025, 16:20
Lechia przetarła szlaki, czas żeby Pogoń chwyciła za worek Ekstraklasę/PZPN i np. zażądała pieniędzy z transzy C+ teraz

Ile trzeba zapłacić kary do C+ za mecz, który się nie odbył? Gdzieś na X widziałem kwotę 1,5 mln PLN, więc i Pogoń będzie za fraki dociągnięta do przerwy wakacyjnej.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 03.03.2025, 16:23
Miasto dosypie. Spokojnie.
Szczecin bogaty, port, te sprawy.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 03.03.2025, 16:26
Nie, no...
W porzo.

U nas miasto nie dosypie.
Ale na szczęście my nie mamy problemów...
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 03.03.2025, 21:03
azor napisał(a):Wyświetl post
https://x.com/sportowy_kanal/status/...243608968?s=46

I cyk, w prezesowskim bingo trafiamy na pozycję „zmowa terminarzowa”
Ja o padalca zaczynam się martwić
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 05.03.2025, 11:00
W zasadzie wszystkie zaległe wynagrodzenia wobec zawodników zostały uregulowane.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 05.03.2025, 11:03
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
W zasadzie wszystkie zaległe wynagrodzenia wobec zawodników zostały uregulowane.
Pożyczki od właścicieli?

[35/54]

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 05.03.2025, 12:00
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Pożyczki od właścicieli?
Z tego co mi wiadomo pożyczka od JK.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.03.2025, 13:38
Z tego co mi wiadomo pożyczka od JK.
Czyżby JK zapożyczył się na ten cel u WK?
Tak, wiem, że nie wiesz.
A co podejrzewasz?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 05.03.2025, 13:51
Pewnie wiedział, że w tym roku prośba o zapomogę u Socios może już nie przejść, a trzeba sytuację wyczyścić przed marcem, który jest miesiącem "licencyjnym".

Oczywiście podbija to cenę, za jaką JK będzie w stanie odsprzedać swoje udziały WK.

[35/54]

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 05.03.2025, 14:42
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Czyżby JK zapożyczył się na ten cel u WK?
Tak, wiem, że nie wiesz.
A co podejrzewasz?
Nie zapożyczał się u WK, to jego własne środki.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 05.03.2025, 16:16
Tak jak go na co dzień krytykuję i na prawdę uważam jego rządy całościowo za porażkę to tym ruchem - jeśli nie ma jakiegoś drugiego dna tutaj - dał pozytywny sygnał, że konfrontuje się z rzeczywistością na poważnie.
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 05.03.2025, 17:38
To bardzo dobra informacja. Wychodzi na to, że uregulowano wszystkie płatności konieczne do uzyskania licencji. Z przecieków prasowych wygląda, że na 28 lutego wszystko zostało zapłacone, czyli do pensji za styczeń. Szkoda, że z tych informacji wynika, że już za kilka dni znów jedna pensja (lutowa płatna 10 marca) będzie przeterminowana. Ale to już na szczęście nie wpłynie na sam proces licencyjny.

Ciekawe jaka kwota została zmobilizowana i jakie są dalsze plany

Do sfinansowania zostało więc 5 pensji - na podstawie ubiegłego sezonu to zapewne około 7 milionów złotych (odnoszę się do pensji pionu sportowego, zakładam że pozostałe są płacone na bieżąco).
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.03.2025, 21:29
Piknik1906 napisał(a):Wyświetl post
To bardzo dobra informacja. Wychodzi na to, że uregulowano wszystkie płatności konieczne do uzyskania licencji. Z przecieków prasowych wygląda, że na 28 lutego wszystko zostało zapłacone, czyli do pensji za styczeń. Szkoda, że z tych informacji wynika, że już za kilka dni znów jedna pensja (lutowa płatna 10 marca) będzie przeterminowana. Ale to już na szczęście nie wpłynie na sam proces licencyjny.

Ciekawe jaka kwota została zmobilizowana i jakie są dalsze plany

Do sfinansowania zostało więc 5 pensji - na podstawie ubiegłego sezonu to zapewne około 7 milionów złotych (odnoszę się do pensji pionu sportowego, zakładam że pozostałe są płacone na bieżąco).
AFAIK pozostałe pensje nie są brane pod uwagę w procesie licencyjnym, co bezczelnie wykorzystuje Lechia, nie płacąc szeregowym pracownikom.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.03.2025, 11:48
Wisła-Lechia jak nic pasuje tu mem z dwoma spaidermenami
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 06.03.2025, 12:53
Poker między Prezeskiem a WK trwa.

Na KS Prezesek jasno zadeklarował, że do końca sezonu żadnych zmian właścicielskich nie będzie.

Teraz Prezesek "łaskawie" sypnął groszem i pospłacał piłkarzy.
Przypuszczam, że musiał to zrobić, bo żaden inny udziałowiec nie zamierzał pożyczać więcej.
Więc Prezesek chcąc/niechcąc, jako przyparty do muru, zrobił to.
Dlaczego?
Bo jakby tego nie zrobił, to by nie dostał licencji, a to jest pierwszy krok do bankructwa Wisły.

Więc dalej gra...
Wszystko stawia na jedną kartę , że będzie awans.

A WK czeka...
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.03.2025, 17:32
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Poker między Prezeskiem a WK trwa.

Na KS Prezesek jasno zadeklarował, że do końca sezonu żadnych zmian właścicielskich nie będzie.

Teraz Prezesek "łaskawie" sypnął groszem i pospłacał piłkarzy.
Przypuszczam, że musiał to zrobić, bo żaden inny udziałowiec nie zamierzał pożyczać więcej.
Więc Prezesek chcąc/niechcąc, jako przyparty do muru, zrobił to.
Dlaczego?
Bo jakby tego nie zrobił, to by nie dostał licencji, a to jest pierwszy krok do bankructwa Wisły.

Więc dalej gra...
Wszystko stawia na jedną kartę , że będzie awans.

A WK czeka...
Pewnie w przypadku awansu też nie
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 08.03.2025, 00:45
https://x.com/jarokrolewski/status/1898024428946247682

Czy ten człowiek jest debilem czy debilem?

Rozumiałbym takie akcje jakbyśmy już oficjalnie grali conajwyżej o 10 miejsce, ale mimo wszystko jednak jakieś szanse na braże jeszcze mamy....

Poza tym wyjście juniorami to chyba najbardziej kretyński pomysł. Albo walkower, albo pozorowana gra czy zejście z boiska. Tak to przecież będą po prostu darmowe punkty dla przeciwnika i mecz jak mecz XD Jakby nam się tak miały podkładać drużyny do konca sezonu i dzieki temu bysmy awansowali to nie mialbym nic przeciwko.

A chyba najlepszym pomysłem byłoby zgłoszenie do rozgrywek jakichś ochotników majacych doświadczenie w graniu na poziomie A klasy i urządzać po prostu chamskie polowanie na nogi rywali. Jak w kazdym meczu 2/3 przeciwników zejdzie z kontuzją to może by to w końcu jakichś efekt na innych klubach wywarło.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 08.03.2025, 02:35
Stelio napisał(a):Wyświetl post
https://x.com/jarokrolewski/status/1898024428946247682

Czy ten człowiek jest debilem czy debilem?

Rozumiałbym takie akcje jakbyśmy już oficjalnie grali conajwyżej o 10 miejsce, ale mimo wszystko jednak jakieś szanse na braże jeszcze mamy....

Poza tym wyjście juniorami to chyba najbardziej kretyński pomysł. Albo walkower, albo pozorowana gra czy zejście z boiska. Tak to przecież będą po prostu darmowe punkty dla przeciwnika i mecz jak mecz XD Jakby nam się tak miały podkładać drużyny do konca sezonu i dzieki temu bysmy awansowali to nie mialbym nic przeciwko.

A chyba najlepszym pomysłem byłoby zgłoszenie do rozgrywek jakichś ochotników majacych doświadczenie w graniu na poziomie A klasy i urządzać po prostu chamskie polowanie na nogi rywali. Jak w kazdym meczu 2/3 przeciwników zejdzie z kontuzją to może by to w końcu jakichś efekt na innych klubach wywarło.
Jak dotąd nie widać żeby rzeczywiście zgłaszał tych kilkunastu juniorów do gry więc najpewniej to tylko takie pier.dolenie.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 08.03.2025, 10:09
trendy z zza wielkiej wody przyniosły inny ostrzejszy styl negocjacji , więc i nasz Elon z pod Gorlic idzie tą droga, ale cytując klasyka nie ma kart w ręku więc Legnice itp mają go w dupie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów