The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2013, 15:33
Niech każdy kibicuje komu chce, lecz jeżeli już ktoś ma chore pragnienie wyrażenie swoich ciepłych uczuć o Legii na forum kibiców Wisły Kraków - niech się nie kompromituje i albo tego nie robi, albo niech najlepiej przeniesie się na forum kibiców z Warszawy.
Apel moderatorów bardzo słuszny - nie róbmy z tego forum pośmiewiska. Kibic Wisły Kraków kibicuje Wiśle Kraków, Polak kibicuje drużynie narodowej. Legia czy każda inna drużyna ma do Wisły Kraków tyle co nic. Legia gra na swój rachunek, my na swój. Patrzy na siebie.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.08.2013, 15:47
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Niech każdy kibicuje komu chce, lecz jeżeli już ktoś ma chore pragnienie wyrażenie swoich ciepłych uczuć o Legii na forum kibiców Wisły Kraków - niech się nie kompromituje i albo tego nie robi, albo niech najlepiej przeniesie się na forum kibiców z Warszawy.
Apel moderatorów bardzo słuszny - nie róbmy z tego forum pośmiewiska. Kibic Wisły Kraków kibicuje Wiśle Kraków, Polak kibicuje drużynie narodowej. Legia czy każda inna drużyna ma do Wisły Kraków tyle co nic. Legia gra na swój rachunek, my na swój. Patrzy na siebie.
I wszystko zostało powiedziane.
AMEN.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 27.08.2013, 16:00
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
I wszystko zostało powiedziane.
AMEN.
AMEN.

Wielu z nas (m.in. FraMat) będzie dziś "Bukareszteńczykami". Gładkie 1- 3 byłoby idealne.
Odpowiedz cytując
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 27.08.2013, 16:35
Może i fajnie byłoby oglądać polską drużynę w najważniejszych rozgrywkach europejskich. Ale argumenty racjonalne są przeciwko. Awans Legii oznacza ich dominację w lidze przez najbliższe lata. Muszą odpaść.

Dziś wszyscy jesteśmy Rumunami
Odpowiedz cytując
LAW
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.08.2013, 16:46
Ja czuję, że niestety wejdą. Ale to ile razy my wtopiliśmy, to nasz wina. Nie wydaje mi się, żeby po awansie nam odjechali. Czy Artmedia Petrżałka komuś odjechała? Albo inne jednorazowe wynalazki z innych krajów?
Romario - o Goleador!
Ja, LAW, nigdy do Barcy
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.08.2013, 16:48
Ja jestem zdania, że na forum (nawet kibicowskim) powinna panować wolność słowa (wyrażanego w sposób kulturalny oczywiście), ale rozumiem też postawę administracji i w pełni ją szanuję. Jestem uzytkownikiem tego forum, co wiążę się z tym, że akceptuję panujące na nim zasady i każdy, kto chce się tutaj wypowiadać, powinien też je zaakceptować.

Odnośnie "wielkiego meczu dla polskiej piłki", niech pompowanie balona trwa w najlepsze, a ja wieczorkiem chętnie zobaczę, jak ten wielki balon spektakularnie pęka z hukiem
Odpowiedz cytując
alarazboy1
Member

Od: 07.2010

Stary 27.08.2013, 16:53
ja obejrze ten mecz bez zadnego cisnienia....wejda to wejda ...przepierd*** to przepierd****...moim zdaniem dla Wisly nie bedzie to mialo absolutnie zadnego znaczenia.....
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.08.2013, 16:59
Rumuny dziś wytrą nimi podłogę jak my leszkiem w niedzielę
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 27.08.2013, 17:13
Cytat:
@Hives4
Nie podzielam Twojego poglądu. Meczu oglądał nie będę, ale z całego serca trzymam kciuki za Rumunów (pewnie dlatego, że nigdy nie byłem patriotą).
Nom, wyszło, że niektórzy kibice Wisły są mentalnymi Rumunami. Na szczęście to nie moje zmartwienie.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.08.2013, 17:14
Tu nie chodzi o jakieś rankingi czy punkty, o pieniądze czy "odskoczeni finansowo na lata"

Tu chodzi o postrzeganie polskiej piłki i polskiej Ligi za granicą. Jeżeli polskie kluby co roku bedą się kompromitowały jak Lech w tym roku, to nikt poważny nie będzie chciał do anszej ligi przyjść. To samo z najlepszymi zawodnikami krajowymi, po co zostawać i grać w Lidze podwórkowej.

Ni mówię że trzeba komukolwiek kibicować - ale zrozumcie - jesteś tak silny jak silni/liczni są twoi wrogowie. Wisła będzie silna w Europie jeżeli cała polska liga będzie silna. I wtedy nie trudno będzie do nas sprowadzić porządnych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 27.08.2013, 17:19
Jeśli chcemy, żeby Wisła była silna to silna musi być też polska liga. Silna polska liga to silne polskie zespoły. Chcemy mieć silne zespoły to muszą one osiągać sukcesy. Sukcesem byłby awans Warszawiaków. Raz oni, raz My. Wzrośnie prestiż, przyjdą do Nas lepsi piłkarze.

Niektórym ciężko przychodzi myślenie. Myślą, że jak wszystkim będzie źle to dla Nas będzie lepiej.
Nie warto dyskutować.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 27.08.2013, 17:29
Każdy ma swoje sumienie i prawo do własnych poglądów, ale jak czytam wywody na temat wpływu awansu Legii do LM na siłę Wisły, to zaczynam tracić wiarę w człowieka.

Czy z faktu, że Celtic odnosił sukcesy na arenie międzynarodowej wynikało, że podniósł się poziom ligi szkockiej? Lepsi piłkarze zaczęli nagle przychodzić do Inverness, Kilmarnock, czy Motherwell? Otóż nie, przychodzili TYLKO do Celticu.

Liga Mistrzów to przede wszystkim dla polskich klubów raj nie tyle piłkarski, co finansowy. Przy dobrym wykorzystaniu wpływów z UEFY, a co by nie mówić o Leśnodorskim, wydaje się on być kompetentnym człowiekiem, Legia może rozwinąć się tak, że fety mistrzowskiej przy Reymonta nie uświadczymy przez dobrych kilka lat.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 27.08.2013, 17:32
To samo można powidzieć o Rosenborgu, który swego czasu regularnie grał w LM i dominował w Norwegii. Jakie to miało przełożenie na wzrost prestiżu ligi norweskiej? Żadne, liczył się tylko Rosenborg, reszta była tłem.

Ale niektórzy myślą, że jak warszawiaczki wejdą do LM, to Cupiał rzuci 10 mln na transfery i przy okazji walnie akademię, żeby móc z nimi rywalizować. Przerażająca naiwność.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 27.08.2013, 17:33
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chcemy, żeby Wisła była silna to silna musi być też polska liga. Silna polska liga to silne polskie zespoły. Chcemy mieć silne zespoły to muszą one osiągać sukcesy. Sukcesem byłby awans Warszawiaków. Raz oni, raz My. Wzrośnie prestiż, przyjdą do Nas lepsi piłkarze.

Niektórym ciężko przychodzi myślenie. Myślą, że jak wszystkim będzie źle to dla Nas będzie lepiej.
Nie warto dyskutować.

srali muchy

1) czyżby L podzieliła sie forsą z innymi klubami w razie awansu ?
2) czy gdy L awansuje, bedzie to motywacyjny kop we właścicieli (+ skarb panstwa w Lubinie) i zaczną ładować w kluby grube miliony których nie mają ?
3) czy gdy L w razie awansu, rozsądnie zagospodaruje niemałą kase, to nie odjedzie reszcie ligi i (może nie seryjnie) ale regularnie bedzie MP ? (przypominam że na tą chwile tylko MP walczy o LM i nie zanosi sie zeby było inaczej)

jesli.... to poprostu obejdziemy sie smakiem
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.08.2013, 17:44
Nic się jeszcze nie stało. Mecz dopiero za niedługo, a juz porażająca dyskusja.

Nie kibicuję, ani Steale ani Legii. Kibicuję Wiśle.
Przychylam się do zdania, że jak wejda to wejda ...przepierd*** to przepierd****...
(Oczywiście, myślę o... Rumunach).

Nawet nie wiem, czy mecz będę oglądał.
Za to poczytam sobie forum.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.08.2013, 17:50
Panowie i Panie zostawcie pompowanie balonika pt Legia w LM oraz jaranie się ich meczem tym ktorzy ja kochaja. Wiadomo że na myśl o wieczornym meczu sikaja po nogach dziennikarze Wesz(L)o ze Stanowskim na czele oraz 80% pozostałych dziennikarzy stołecznych i ogólnopolskich ale wydawanych w Warszawie gazet. Dzisiaj nawet dla TVP w Wiadomosciach będzie to temat rownie wazny jak abdykacja Benedykta XVI.
Nami ąz tak się nie emocjonowano bo pamietajcie wiekszosc warszawskich dziennikarzy marzylo od 6 lat zeby grzac sie w blasku legijnego zlota stad teraz ten szal, który akurat Wisle nie towarzyszyl.
Wiadomo jak swiatek pilkarsko dziennikarski w warszawie mocno sie przenika. Sa wyniki Legii jest koniunktura wspolne imprezy darmowe wizyty dla niektorych w sterfie VIP.
Wiec powtorze jeszcze raz sikanie po nogach na widok koszulki z elka nie bedzie moim udzialem tego wieczoru...
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.08.2013, 17:53

Nie warto dyskutować.
Chlopie idz juz sobie .Ty i tobie podobni robia przypal calej wislackiej ekipie.Chcesz wspierac warszawiakow ,idz na ich forum ,forum onetu albo wrzuc pare komentarzy na weszlo.Pisanie pewnych rzeczy na tym forum po prostu nie wypada.
A nastepnym razem przed raczeniem nas farmazonami o mentalnych rumunach to zobacz sobie jak np.kibice Espanyolu dbaja o prestiz i sukcesy Barcelony.Albo sprawdz jak ci z Dortmundu dopinguja w pucharach Shalke.

Podsumowujac.Na pochybel warszawiakom.Brama dla paterzy ,najlepiej w 94 minucie z dwumetrowego spalonego.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.08.2013, 17:53
Stawiam 0-1 lub 1-2,Legia się obsra w tym meczu a jej obrona w szczególności. Steaua zagra na luzie i mądrze taktycznie,to wystarczy.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 27.08.2013, 18:14
bramkarz im może wybronić mecz i o to się boję...
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 27.08.2013, 18:50
Nie wierzę w to. W mediach mówią, że po raz pierwszy od 14 lat (sic!) polski zespół jest tak blisko LM.

Dzisiaj jestem Rumunem.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.08.2013, 18:59
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Nie wierzę w to. W mediach mówią, że po raz pierwszy od 14 lat (sic!) polski zespół jest tak blisko LM.

Dzisiaj jestem Rumunem.
Od 14 lat? Że niby Widzew w sezonie 99/2000 był blisko gdy 2x dostał od Fiorentiny?
Najbliżej na przestrzeni ostatnich 16 lat posuchy była dwukrotnie Wisła. Dwa razy brakło tyle samo - 5 minut.
Jedyne, co Legia w odróżnieniu od Wisły potrafiła zrobić to wywieźć stosunkowo dobry wynik z terenu rywala. Ale w przypadku Steauy nic to nie oznacza, przecież w poprzedniej rundzie też u siebie zaledwie zremisowali 1:1.

Ps. pokazali Koseckiego w czapeczce Supermana.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 27.08.2013 o godz. 19:06.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 27.08.2013, 19:06
Bogdan81 napisał(a):Wyświetl post
Dziś wszyscy jesteśmy Rumunami
Mów za siebie, ja nie będę ani za Rumunami ani za krawaciarzami, niech wygra lepszy zespół ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 27.08.2013 o godz. 19:10.
Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.08.2013, 19:06
Najśmieszniejsze jest to ze my w 1 meczach wygrywaliśmy (Nikozja i Panathinaikos) i jakoś nigdy medialnie nie byliśmy w LM tak głośno jak Legia po remisie w 1 meczu.

A to ze grają w Warszawie rewanż nic nie zmienia,co najwyżej zagwiżdżą pikniki jakby coś poszło nie tak pod drużynę Urbana.

Medialna bańka za 2,5 godziny mam nadzieję padnie
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.08.2013, 19:13
speedfashion napisał(a):Wyświetl post

Dzisiaj jestem Rumunem.
Bo to warszawskie media. Dziwie się tym co rzucają frazesami w stylu " dla dobra polskiej piłki " itp. Niedobrze się robi od tego słodkiego pierdzenia .

Jako Polak kibicuje reprezentacji , jako Wiślak kibicuję Wiśle(oraz Lechii i Śląskowi) . Jeżeli ktoś chce kibicować Legii to proszę droga wolna . Zapisać się na ichniejsze forum , kupić koszulkę nauki jazdy i do kasy po karnet na Żyletę.

Jak Europa długa i szeroka chyba tylko w Polsce jest takie zjawisko . Gdzie dziennikarz wręcz nakazuje wszystkim trzymanie kciuków za Legiunie. Wystarczy poczytać prasę Madrycką po porażce Barcelony, prasę z Dortmundu o porażkach Bayernu. Wystarczy popatrzeć na ligę angielską gdzie dla czerwonej części Manchesteru porażka City jest przyjmowana z nieukrywaną satysfakcją . Dawniej było świetne krakowskie Tempo a dzisiaj jesteśmy skazani na słodkie pierdzenie dziennikarzyn z PS itp.

Ciekawe jestem czy gdyby na miejscu Legii była Cracovia czy te same osoby co trzymają kciuki za Legiie trzymaliby je również za parchy? Przecież to dla dobra piłki nożnej. W dodatku jaką kasę sypnąłby Cupiał byleby zniwelować potencjalną dominację Cracovii ho ho ho , tylko sobie wyobraźcie te miliony i tuziny Ibrahimowiczów na Reymonta....
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.08.2013, 19:14
To co się dzieje w TVP1 to jakaś parodia. Reportaże o dupie marynie z jakimiś aktorami itd.pompowanie balonika,przypominanie sukcesów z 74,pokazywanie urywków z treningu Legii z "muzyką grozy" w tle no po prostu nie moge z tego wszystkiego
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 27.08.2013, 19:14
Sam jestem kibicem Wisły od kilkunastu lat i nie darzę sympatią Legii, ale dzisiaj wyjątkowo będę im kibicował.
Mniejsza o to, zdecydowałem się tutaj napisać, gdyż jestem oburzony narzucaniem przez moderatorów tego co i jak mam myśleć.
Macie pilnować porządku, a nie narzucać własne poglądy.
Bez odbioru.
Nam oni nie kibicowali kiedy graliśmy z APOELEM. Mało tego życzyli nam kompromitacji kiedy jechaliśmy na wyjazd. Z jakiej strony mam im teraz dopingować? Jak dla mnie mogą dostać 5:0 .

Bogdan81 napisał(a):Wyświetl post
Ale argumenty racjonalne są przeciwko. Awans Legii oznacza ich dominację w lidze przez najbliższe lata.
Bate Borysow, APOEL, Artmedia Petrzałka, Debreczyn VSC swoich lig nie zdominowały. Teraz, aby ligę zdominować potrzeba nie 8, a przynajmniej 20 mln E na transfery. Nie jest to sytuacja sprzed 15 lat gdzie Wisła kupowała kogo chciała za drobniaki.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
4FunNow
Member

Od: 07.2011

Stary 27.08.2013, 19:57
uuuuuuuuuuuuuu i legia po 10 minutach musi strzelic 3 gole
Odpowiedz cytując
Piotrek87
Senior Member

Stary 27.08.2013, 19:59
Tak dziś wszyscy powinnismy byc legionistami. Zasiąść przed tv w koszulce Legii , popijac piwko królewskie ( dla ambitniejszych kibiców polecam ciasteczka z cukierni bliklego , nawet w krk możecie sobie kupic warszawskie ciasteczka ) i potem możemy zazwyc GTS GTS bo Wisełka k....a jest.
A teraz na poważnie Ci co dziś kibicuja Legi to maja tyle z Wisła wspólnego co ja z Chinami. Jak mozna kibicować jednemu z najwiekszych wrogów ? Co niby Wiśle to da ? Tyle ze Legia bedzie mocniejsza brawo dla wszystkich ! Jakby Cracovia grała o LM tez byście sciskali dupę za zydkow ze to dla dobra polskiej piłki ? Żałośni jesteście . Przypomnijcie sobie jak legiunia sciskala za nad kciuki w meczu z PAO albo Apoelem. Ba pamietam odleglejsze czasy jak po 1 meczu z Realem ( naszym o LM gdzie Morientes strzelił gole) koszulka tego tez piłkarza była prze popularna w W-wie , sam na wakacjach nad morzem widziałem pełno warszawiaczkow ubranych w koszulkę Hiszpani z nazwiskiem Morientesa . Wam już sie popier...lo w głowach. Wróg jest wrogiem i tyle . Życzyć powodzenia to mogę Lechi czy Slaskowi w pucharach . Ale to samo było ze słynna Borussia jak bili sie finał LM. Publiczne spuszczanie sie nad niemiecka drużyna ( której nazwa jak przetłumaczysz na Polski znaczy Prusy) bo grało tam 3 Polaków tylko co to za związek z czym miało to nie wiem . Ruskim tez pokibicujmy np taki Terek Grozny tez gra paru Polaków . Mózgi co niektórym już dawno wypralo . A najwieksza żenada ze na forum Wisły atakuje sie ludzi którzy dziś mówią ze maja w dupie Legie . Pseudo legionisci to kupcie sobie karnecik na legiunie i dołączenie to slawatnej paki z grodu kraka.
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 27.08.2013, 20:00
2-0 8 minuta
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.08.2013, 20:00
x 10.....
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów