|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Misiek dobrze się prezentował dopóki nie było Cierzniaka, więc spokojnie.. Najlepszą opcją by było jakby Legia zapłaciła ok.500 tys euro, my sobie pomyslimy co z taką kwotą zrobić, bo Cierzniaka nie widzę jak wybiegnie na R22..
![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Guest
|
|
|
200 tys. zł to już byłoby bardzo bardzo dużo w tej sytuacji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Czasami się zastanawiam, czy wy czasem wiedzy o piłce nie bierzecie z Bravo Sport. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Trochę mnie dziwią głosy o tym, że zagrał dobre pół sezonu i nie możemy sobie pozwolić na stratę takiego bramkarza przez najbliższe pół roku. Przecież NASZE trybuny go zjedzą, naprawdę facet będzie bronił gorzej jak Dolha w meczu z Lechem bo będą po nim jechali własnie NASI kibice. Nie łudźcie się, że będzie inaczej - jak dla mnie w grę wchodzą tylko sprzedaż lub klub kokosa. Facet się nawet na ławce nie może pojawić, bo przecież będzie jechany...
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 31.01.2016 o godz. 09:30.
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ok, czyli bramkarz nam nie jest potrzebny, może być ktokolwiek. W ogóle ja nie wiem po co te kluby typu Real Madryt chcą wywalać po 60mln Euro na jakiegoś De Geę, skoro bramkarz to pozycja w grze zespołowej pod nazwa piłka nożna pozycja nieistotna i generalnie można tam postawić Cześka spod Żabki, tudzież Grubego z 3b. Napisz maila do FLorentino czy innego Abramowicza, żeby się goście nie wygłupiali i nie wydawali niepotrzebnie piniędzy skoro bramkarz w tej grze się nie liczy, liczy się tylko dobry atak i kreatywna pomoc.
TWSD bawi i uczy. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mamy tak zajebistą ofensywę, że utrzymamy się w lidze z Buchalikiem/Miśkiewiczem w bramce.
Zazdroszczę optymizmu. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Akurat Real mocno by się przejechał na De Gei, bo Navas im odpalił w tym sezonie z atomową siłą. U nas też przecież Misiek bronił więcej jak poprawnie i parę solidnych meczy nam wybronił, oczywiście było to przed kontuzją ale była ona trochę temu - myślę, że spokojnie można na niego postawić i odwdzięczy się regularną dobrą grą.
|
|
|
|
Moderator
Offline |
|
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Z tego co mnie wiadomo, podpisując kontrakt żaden zawodnik nie ma zagwarantowanego miejsca w I drużynie. Więc gdyby Wisła miała III drużynę grającą w A-klasie i tam został zesłany musiałby tam grać. Unikając tego naraża się na dyskwalifikację ze strony PZPN i wypłatę nam odszkodowania. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Guest
|
|
Masz umowę o pracę, idziesz do szefa, mówisz że się zwalniasz i wtedy od niego zależy czy pozwoli Ci odejść jutro, za tydzień czy dopiero po okresie wypowiedzenia (na ogół miesiąc albo trzy). No i od niego zależy co będziesz robił w tym pozostałym okresie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Ale za to powstaną fanpejdże i antyfanpejdze a rurkowcy go lajkami zniszczą. P.s. W PL bardzo bardzo długo była taka myśl mądra, a moze głupia, ze drużynę buduję się od tyłu. Nie od przodu a od tyłu, a i trener mówił na dzień dobry : najwazniejsze zero z tyłu. Nie wiem w ogóle o co im chodziło..... A Radek jak to Radek niestety jest solidnym bramkarzem. Aż solidnym bo takowego dawno nie było i dlatego teraz boli dupa. Osobiście wolałbym dać szanse komukolwiek z juniorow czy trampkarzy niz Buchalikowi czy Miśkiewiczowi. Wg.mnie MM czy MB nie dają niz druzynie wręcz przeciwnie. Tylko nie wiem jak mozna ich sie pozbyć. Dziś konczy się okienko wiec wielu zawodnikow zostanie na lodzie, i tutaj nasza szansa.Za free ciekawi : -Kostja Machnowski ![]() -YURI MARTYSHCHUK -Austin Ejide -Iniaki Goitia -Nikola Mihailow -Premysl Kowar -Mario Felgueiras -Goran Blazevic -Paweł Kapsa ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Mówił tak 25 stycznia, ale weszlo.com pisało, że #masztykurvvo podpisały już kilka tygodni wcześniej, czyli w okresie przejściowym naszej prezesury, jak się wdrażał i rozpoczynał pracę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Formalnie kontrakt mógł podpisać dopiero od 1 stycznia, czyli za czasów obecnego prezesa.
Wiec obrona Dunina dla mnie żadna. Niech sie wypowie Dunin, niech sie wypowie Cierzniak na odpowiedniej konferencji i sprawa jasna. Dopóki tego nie zrobią, My nie znając obu stron kija mozemy tylko .......ić .......ić i .......ić. Gaszynski mowil ze bdzie sponsor i co? Chuja było. To że ktoś mówi że coś mówił nie znaczy ze tak mówił ![]() Konfrontacja. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Tak czy siak, Cierzniak sobie prze.jebał sprawę, nie ważne po czyjej stronie leży wina. Dla niego lepiej, żeby poszedł od razu do Legii, jak nie pójdzie, zróbmy drugiego Dolhę, jak straci bramkę skandujmy jego imię, wyśmiewajmy, aż z gościa zostanie wrak. Już raz pokazaliśmy, że to umiemy. Może i zachowanie skur.wysyńkie, ale trzeba odpłacić pięknym za nadobne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Offline |
|
P.S. Sergei Pareiko nie chciałby wrócić na pół roku? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Żegnaj radziu
![]() ![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|||
Co do zachęcenia L do wykupu - dlaczego nie, ale jakoś nie ma co się spinać. Zostanie dobrze, nie tez dobrze.
Innymi słowy, jaki młody talent, jaki piłkarz chcący odzyskac forme do nas przyjdzie? Jaki junior chętnie zostanie skoro utworzymy klub kokosa?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 31.01.2016 o godz. 13:35.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Dla mnie patrząc biznesowo - nie ukaranie Cierzniaka lub ewentualnie nie wzięcie naprawdę grubej kasy za niego od krawaciarzy to błąd.
Gdyby Cierzniak oficjalnie powiedział 4 stycznia że chce podwyżki/odejść- klub mógłby z nim negocjować. Ewentualnie miałby więcej czasu na poszukiwania następcy. Zachowanie nie fair. Teraz w klubie myślenie - szukać innego bramkarza na gwałt czy też nie. Czasu mało do rozpoczęcia sezonu. Po drugie, jak to mówią na pochyłe drzewo i koza skacze - pozwalając na takie zachowania sami prowokujemy następne takie sytuacje w przyszłości. Jak klub nie pokaże że teraz ma kasę na pensje ale jednocześnie żąda od piłkarzy elementarnej przyzwoitości "biznesowej" to będziemy tak dalej traktowani. Myślę że taki Douglas - po tym co zrobili kibole Amici wobec Hamalainena zmienił swoje plany i wolał Turcję niż krawaciarzy. Mam nadzieję że Cierzniak odczuje ławę w III lidze i zachowanie kibiców względem niego mocno. BTW Jak sprzedawać śmierdzącego gada - to za dobre pieniądze - coś koło 1,5-2 mln złotych. Łaszenie się na np. 200 tysięcy złotych nic nie daje, poza tym że daje zły przykład innym kopaczom. (Patrzcie - mogę dymać Wisłę i jej kibiców i jeszcze paru frajerów jak Łukasz będzie mnie bronić). ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Moglismy go chociaz na 2 lata podpisac to by nie bylo sprawy. Bramkarz z duzym doswiadczeniem w ciezkiej lidze szkockiej majacy ponad 130 spotkan na koncie to nie jest jakis pilkarz o ktorego gre nalezałoby sie obawiac. Teraz jak juz tak Nas zrobił w balona to niech gra w druzynie rezerw albo w ogole niech nie gra, musi cierpiec za to co zrobił. Ale czego moznaby sie spodziewac po byłym pilkarzu cracovii, wsrod zydowni jest pewnie w tym momencie jakims guru bo zrobił Wisłe w balona.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Ktoś się orientuje czy Jakub Bartosz ma już normalny kontrakt czy gra na juniorskim? A jak normalny to do kiedy? Żeby nasi działacze znowu nie obudzili się z nową umową dla niego jak chłopak podpisze już kontrakt z kimś innym.
A pomyśleć, że gdyby nie kontuzja Jovicia to dalej by nikt nie wiedział, że potrafi grać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Mamy w zespole nowego chłopca od podawania piłek
![]() ![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Z innej beczki: czemu nie gra Sadlok? Kontuzja czy też początek sagi transferowej? Co do Cierzniaka to jednak nie można postawić znaku równości w tych sprawach pomiędzy młodym wychowankiem, a wiekowym najemnikiem. Cierzniak Wiślakiem nie jest, ma 32+ i szansę na trzyletni kontrakt, grę w pucharach i podwyżkę. Słowem złapał Pana Boga za nogi. Sposób załatwienia sprawy z Wisłą jest skandaliczny. Handzlik połasił się na szmal i utopijną wizję czegoś, co raczej w jego przypadku nie nastąpi (puchary, gra o mistrzostwo, itp.). Środki zapobiegawcze po stronie Wisły muszą być takie same w przypadku Cierzniaka i Handzlika. Nie puszczać przed końcem kontraktu i nie dac grać w I zespole. Żadnego pastwienia się jak niektórzy proponują. Po prostu wysyłamy sygnał innym klubom, że nie damy się dymać bez naszej zgody i wiedzy.
Co do składu to potrzeba nam koniecznie przynajmniej jednego ogarniętego piłkarza do środka pola. Miał być Chrapek; jaki był taki był, ale wypadł Jankes i teraz Mąka. Został nam Uryga-Popo i Crivellaro czyli ine ta jakość i nie ta ilość.... ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|