|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pytanie kiedy dostaniemy kase z ekstraklasy i za Carlitosa. No i ile mamy jeszcze w skarbcu. Nie rozumiem tej przepychanki ze strony Wisly. Zaplacic i tak musimy, bo to dlug siega prawie trzech lat. Roczny czynsz to niecale 2,5 mln. Przycisnac tez Wlochow, niech zaplaca reszte za Brleka. Na Catani tez wymusic splate Chrapka. Sprobowac jeszcze wytransferowac kogos. Najlepiej Arsenicia. Okienko sie dopiero otworzylo. W ostatecznosci moze poprosic Cupiala o pozyczke. Wiem, wiem, sam w to nie wierze co posze, ale to juz nie sa zarty i kazdy sobie z tego zdaje sprawe.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Oceniając obiektywnie, nie jesteśmy w stanie podpisać ugody na tych warunkach bez narażenia spółki na niewypłacalność. Akurat w tym przypadku każdy, kto znalazłby się na miejscu zarządu taką propozycję miasta by odrzucił.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Pisałem że koniec rozmów na podstawie artykułu Patryka Salamona w lovekrakow.pl a nie własnego zdania. Rzeczywiście nie podałem źródła owej informacji - przepraszam. Co do mediacji to był luźny pomysł ale trzeba oczywiscie wyszydzic.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Podejrzewam, że z tego co płaci Garbarnia za stadion to ledwo co wystarczy na koszenie trawy, więc wbrew pozorom ich gra u nas jest naszym atutem, a nie atutem miasta. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja to rozumiem że nie jesteśmy w stanie zapłacić w tym momencie 4.9 mln ale nie jestem w stanie zrozumieć że puscilismy Carlitosa za 500 tysiecy które de facto nic nam nie dało bo miasto za 500 tys euro nam nie pozwoli podpisać nowej umowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Zrozumcie też, że bez zgody Carlitosa nie da się go nigdzie sprzedać, choćby to był szejk arabski dający tyle co za Neymara. Za pół roku za Carlitosa dostalibyśmy wielkie NIC. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jednak lepiej by było, gdyby się Garbarnia nie napatoczyła. Wtedy ta pustka byłaby boleśniejsza. Jakby co, to nie mam nic do Garbarnii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
15 lat temu, to by ratusz poszedł z dymem, a urząd miasta stracił wszystkie szyby, a dziś każdy się pogodził i się zastanawiamy gdzie indziej Wisła będzie rozgrywać mecze... Co za czasy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
jak się kibice zorganizują to nie ma problemu, aby iść pod Ratusz. Tylko takim organizowaniem to się zawsze zajmowało SKWK, które ostatnim czasem chyba zapadło się pod ziemię. Więc jak się mamy zorganizować, przez forum?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mi nie chodzi o samą sprzedaż Carlitosa mi chodzi o czas tej sprzedaży. Przecież skąd wiesz że za tydzień czy 2 tygodnie po mistrzostwach świata nie zgłosiłby się ktoś kto da Wisle i samemu zawodnikowi więcej i nagle Carlitos się troszkę nie zakocha w kimś innym?
Nie przeczę że nam kasa jest potrzebna ale właśnie z tego powodu powinniśmy wycisnąć z tej transakcji co się tylko da. W momencie żądania przez miasto spłaty długu nie było innej możliwość jak upchnąć zawodnika gdzie się dało byleby zebrać kasę dla miasta. Tylko że my nie spłaciliśmy miasta, nie mamy nowej umowy na stadion, nie mamy Carlitosa, mamy za to 500 tysiecy, które nic nam nie dają.
Ostatnio edytowane przez Jam55 : 05.07.2018 o godz. 20:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Poza tym,gdybym byl urzednikiem miejskim i wiedzialbym,ze Wisla spodziewa sie pieniazkow za transfery,to nie ma lepszego momentu do postawienia sprawy na ostrzu noza. ![]() Mysle,ze akurat Sarapata to wie,i podjela gre,ryzykowna,ale jedyna mozliwa w tym momencie,i tu ja jej bede bronil. ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Zatem niech sprzedadzą udziały w parchovii i kupią u nas. Pora na zmianę.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Sprawa czynszu za stadion to jeden z kamieni wiszących u szyi klubu. Bez rozwiązania tej sprawy jakikolwiek skok jakościowy nie będzie możliwy.
Jasne, że płacić za niego trzeba ale miasto też musi spuścić z tonu, bo podstawa naliczania opłat jest horendalna i tutaj nie ma dyskusji. Trudne sprawy nie rozwiązują się prosto, więc i tutaj nie ma prostych i bezbolesnych rozwiązań. Ujemne punkty dla nas są już w tej chwili pewne - z czasem, po uzyskaniu kompromisu w znacznej części mogą być zredukowane. Ale sprawę stadionu trzeba rozwiązać za wszelką cenę, bo bez tego nie pójdziemy do przodu. Mam nadzieję, że zarząd będzie to umiał rozegrać. Nadzieję ale żadnej pewności ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
nie ammy ani Carlitosa , ani honoru , legia kolejny raz z nas zakpila i pokazala ze jestesmy nikim , nie ma kasy na stadion .......czy jeszcze jest COS ? ( oprocz kibicow , ktorzy nie oszukujmy sie , beda odpuszczali) ......nie wierze ze ktos przy zdrowych zmyslach i nie pod wplywem narkotykow ot tak dal za pare groszy najlepszego zawodnika poprzedniego sezonu , krola strzelcow, czlowieka ktory w rok rozpieprzyl nasza smieszna lige , - znienawidzonej druzynie, nie osiagajac przy tym nic ....mam nadzieje ze wyjdzie jakis walek albo prokurator , bo po prostu jest to niemozliwe ...... ktos wspominal o ryzyku
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 06.07.2018 o godz. 00:07.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Trudno Ci zrozumieć, że najwidoczniej to była najkorzystniejsza oferta za niego? Poczekałby pare miesięcy, odszedł za darmo to wtedy byście zaczęli jebać zarząd. Jakoś nikt się nie bił o tego "boga" murawy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Nie sądzę żeby miał w jego wieku czekać i ryzykować stracony sezon. Elka była na niego napalona i dogadana i zapłacili by znacznie więcej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
ciekawi mnie kto teraz rządzi SKWK i czemu nie ma żadnych informacji o obecnej sytuacji...
na razie nic nie wiemy co dzieje się w zarządzie.. nie ma stadionu, brak hajsu na wypłaty piłkarzom. Pytanie jaki mają plan? Odrzucając ofertę miasta muszą liczyć na ...? Co do CL zrobili podchody, dodatkowo dali przytyczka Poznaniowi ->majstersztyk. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jak to jest obecnie z wypłatami? Bo gdzieś na TT znowu pojawiają się informacje, że dochodzi powoli do 3 mcy w opóźnieniach.
W tej chwili wychodzi na to, że wybór u nas między młotem a kowadłem. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
http://weszlo.com/2018/07/06/szokuja...tki-dla-wisly/
Szkoda, żeby człowiek marnował ślinę na poczynania tego zarządu. Pełna amatorka!!! ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Banita
Od: 07.2018
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Przypominam gdyby nie obecny zarząd bylibyśmy w IV lidze.
Przypominam gdyby nie obecny zarząd bylibyśmy w IV lidze. Przypominam gdyby nie obecny zarząd bylibyśmy w IV lidze. Przypominam gdyby nie obecny zarząd bylibyśmy w IV lidze. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Milion miastu spłacony. Agonia przedłużona. Co zrobić z drugim milionem? płacić piłkarzom? przełożyć nakaz eksmisji o pół roku? dramat jest...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
„Proszę Państwa, warto w tym miejscu zaznaczyć w jakiej sytuacji przejmowaliśmy klub dwa lata temu”
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Napewno nie jesli to byl przelew Elixir ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
I tak tam skończymy tak jak wszystkie kluby zarządzane przez dyletantów... ŁKS, Widzew, Polonia W., Odra Wodzisław, Polonia Bytom itd.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Uwielbiam to - dyletanci winni
![]() Nie olbrzymie długi zaciągnięte dawno temu, nie beznadziejna umowa z miastem podpisana za dawnych właścicieli, nie brak wsparcia miasta, nie brak sponsorów/inwestorów, nie kibice, którzy mają wszystko w dupie... Winni oni - dyletanci! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie no wg Ciebie mamy perfekcyjny zarząd który jest niesamowicie profesjonalny. Nie ma się do czego przyczepić to przecież zły Cupial i zle miasto doprowadziło do tego że Wisła jest na dnie. Zarząd przecież ciężko pracuje nad wyciągnięciem klubu z tarapatów. Ciekawy jestem co bierzesz? Może się podzielisz?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|