|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Tak na szybko skojarzyłem dwa fakty. To że w wielu miejscach pisze się o jakieś współpracy między Wisła a Atalantą czego efektem ma być Tiboni oraz testy rzekomego stopera z Włoch. Może więc chodzi o kolejnego zawodnika Atalanty? Jeśli tak no to pewnie chodzi o jakiegoś młodego defensora który nie mieści się u nich w składzie. Po odpowiedniej selekcji wyszło mi że mogą być to Daniele Gasparetto lub Matteo Gentili. Obaj mają za sobą kilkanaście meczy w młodzieżowych reprezentacjach swojego kraju. Zobaczymy czy moje przypuszczenia są coś warte już jutro
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Moussa Ouattara jest wolnym zawodnikiem, a my trestujemy jakiś szrot.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja zaś proponuję tego zawodnika:
http://transfermarkt.de/de/winston-r...ler_37526.html Podobnie jak Chavez grał na ostatnich mistrzostwach świata, gdzie Nowa Zelandia zaprezentowała się z dobrej strony. Zawodnik ma obywatelstwo duńskie i ponoć interesuje się nim Borussia Dortmund. Sądzę jednak, że mógłby być w naszym zasięgu, gdyby ostatecznie nie trafił do BVB. ![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Tak poważnie- pewnie, że Szymek dobry jest, ale kupować go teraz to jednak trochę jak z tym kotem w worku. Sadlok raczej nieprzypadkowo przedłużył kontrakt i to samo ma zrobić (zrobił?) Sobiech. Co do Krzynówka, który się pojawia powyżej- nawet gdyby nie zakończył kariery to po co nam on? Wywalilibyśmy na niego sporo forsy (kontrakt), a on i tak by po jakimś roku góra dwóch latach poszedł na emeryturkę. Zobaczymy co wyjdzie z kolejnych testowanych, niemniej (napiszę tutaj by już gdzie indziej nie zaśmiecać) jestem zaskoczona tym oknem transferowym. Naprawdę duży surprise Ale czy jest/będzie to miłe zaskoczenie to wolę poczekać z oceną do poważnych sprawdzianów ligowych (ponieważ gra toczy się o Mistrzostwo Polski to to mi pozwala pisać, że i liga nasza jest poważnym spr) i (mam nadzieję) pucharowych w kolejnych fazach LE. Ponieważ są to jednak zawodnicy anonimowi, to nie chcę krzyczeć "HURRA! Udane okienko", bo co nam po ilości jak nie będzie jakości? Oczywiście i mi się ciepło robi na te wszystkie transfery, bo po początku z jakimś Alemao z Copacabany jest dobrze.![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W polskiej lidze się sprawdził. Ale z tego co wiem odbiła mu palma - jak to murzynowi - i uciekł do Niemiec za kasą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
ja bym za napastnika to wział może tego Rudnevsa ;P skoro z kuchenkami się nie dogadał no to może z chęcią by do nas przyszedł ;> ale ten Kislyak... no też nie byłby niczego sobie... a Milinković chyba opuścił Koszyce...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Juz za duzo tych napastnikow. Niedlugo niektorzy beda sie zastanawiac, po co ja przyszedlem skoro tylu zawodnikow na tej pozycji jest.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Szczerze powiedziawszy to ja bym wziął napastnika tych Azerów - Karsonsa, który weszedł w drugiej połowie w meczu Lech - Inter, ładnie rozegrał piłkę i strzelił bramkę(choć mam wrażenie że padła ze spalonego).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale jaki żart? Ja mówię na poważnie. Wydaje mi się, że nasza liga jest poziomem podobna do Azerbejdżańskiej, tylko tamta piłka jest jeszcze bardziej siłowa od naszej. Owszem, może Inter grał z kontry i Lech był przy piłce, ale wynik 0-1 mówi sam za siebie. Bez względu na to, czy lech miał tego napastnika czy nie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() A tak poważnie to wydaje mi się, że przydałby się nowy zawodnik na prawą pomoc, żeby konkurencja była mocniejsza. Jest to jedyna pozycja, gdzie się nie wzmocniliśmy (zakładając, że dojdzie Chavez i/lub Elsner), no oprócz lewej obrony, ale tam raczej nie będzie problemów.
Ostatnio edytowane przez Billy : 25.07.2010 o godz. 12:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]() Wie ktoś co z tym Chavezem? Leci, bukuje bilet, czeka na taksówke? ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli sprowadzać takiego ogóra sto razy bardziej opłacalne jest przeniesienie z młodej drużyny jakiegoś młodziana i zacząć go ogrywać.. Mówicie że Nalepa młody i zdolny chłopak, ale on za rok powinien już grywać w pierwszej dryżynie jeśli chcemy, żeby coś z niego było i żeby nie odszedł gdzieś za marną kasę.. Bardzo żałuje Michała Jonczyka, który przeniósł się ostatnio z Sandecji do Górnika, zapowiada się bardzo dobrze a my go oddaliśmy.. Może powtórzyć się taka sytuacja jak Lewandowskiego z Legią .. A odnośnie mlodych graczy, to wiem że w Polsce panuje chore przekonanie że piłkarz 24 letni to młody talent A 20 letni to dziecko Popatrzyłem ostatnio na kadre Sparty Praga, widze chłopaka 18 letniego, Vaclav Kadlec. Gra tam w pierwszej drużynie od 2 sezonów ( teraz 3 ) i strzela bramki! W wieku 16 lat grał i strzelał bramki. Wyobrażacie sobie, żeby taka sytuacja miała miejsce w Polsce? Owszem zdarzają sie pojedyncze przypadki, ale to ma miejsce bardzo rzadko i nie jest to stosowane z konsekwencją |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Hm.. Singlar też kiedyś strzelił gola amice na 0:1 , to może jego wstawimy do ataku?
Z tego co pamiętam Groclin, jeszcze przed tą fuzją, po meczu w Azerbejdżanie kupił tam jakiegoś zawodnika... co się z nim potem działo, nie wiem, wydaję mi się natomiast że gdyby został gwiazdą ligi to bym wiedział. ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
był był...xD
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8360 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
cinekw - my a Czechy to całkiem inna bajka, oni mają system szkolenia, my nie mamy.
Karlsons nie tylko strzelił bramkę, ale rozpoczął akcje, po której ta bramka padła - to tak na marginesie. Ja nie mówię, żeby sprowadzić Karlsonsa, mówię ogółem, że warto nie zamykać się na ligi nawet najbardziej egzotyczne. Azerskie drużyny są wymagającymi rywalami, niestety, jak Lech nie potrafił wygrać spotkania z takimi rywalami i bał się wstawiać Mikołajczaka, jedynego napastnika po Wichniarku w Lechu, to bez wględu na panowanie nad piłką, jakie miał lech uważam, że niektórzy zawodnicy z azerskiej drużyny by sobie w polskiej lidze śmiało poradzili.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 25.07.2010 o godz. 13:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
No to jak w końcu?
![]() PS. Nie pytam o literówkę, tylko czego gość w chce, bo powyższe zdania się wykluczają ![]()
Ostatnio edytowane przez spirit : 25.07.2010 o godz. 21:12.
![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Karlsons.
Ģirts Karlsons. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jako Karlsonsa podałem jako przykład. Takich Karlsonsów, tyle że młodszych w takich ligach jak np. azerbejdżańska może być kilku i nie wolno nam zamykać się tylko w obrębie Bałkanów i tutejszych lig. Trzeba patrzeć wielowymiarowo, a nie, że z Azerbejdżanu to już be. Jeszcze zobaczycie, że jak odpadniemy z Karabachem(tfu!), to będziecie się zastanawiać, którzy piłkarze z tej drużyny mogliby przejść do Wisły. Mówię jeszcze raz - osobę Karlsonsa podałem jako przykład, więc nie czepiajcie się zdań wykluczających się. To zwykła polemika.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to jak tak to ja kupiłbym Edvinas Jasaitis z FK Szawle.
Chłopak pokazał, że ma talent, a że jest dość młody to można go choćby do ME kupić. http://pl.uefa.com/uefaeuropaleague/...331/index.html
Właśnie z tego powodu zawodnika 20 letniego uważam za całkiem młodego...
Ostatnio edytowane przez Reiro : 26.07.2010 o godz. 11:10.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Gdybym był bogaty... ściągnąłbym znanego ofensywnego zawodnika, który prezentował dobrą formę na MŚ (według "jednego z proroków tego forum" taki zawodnik ma do nas trafić). Tym zawodnikiem mógłby być... hmm...
Kto grał dobrze na mundialu, jest w miarę znany, raczej po trzydziestce i mógłby przejść do Wisły? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Forlan
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Klose
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jak donosi PS, Wisła Kraków ma włączyć się w walkę o Diego Forlana. Anonimowy informator z klubu przyznał, że klub chce sprowadzić gwiazdę wielkiego formatu - "Tak, interesujemy się Diego. Znanym nazwiskiem chcemy przyciągnąć kibiców na stadion, dodatkowo wzmocnić naszą linię ataku. Forlan byłby idealny."
Dajcie spokój już ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Przyznam,że w walce o Abreu mielibyśmy szanse.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Chodzi o Nwankwo Kanu
|
|