The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2010, 22:08
Tak na szybko skojarzyłem dwa fakty. To że w wielu miejscach pisze się o jakieś współpracy między Wisła a Atalantą czego efektem ma być Tiboni oraz testy rzekomego stopera z Włoch. Może więc chodzi o kolejnego zawodnika Atalanty? Jeśli tak no to pewnie chodzi o jakiegoś młodego defensora który nie mieści się u nich w składzie. Po odpowiedniej selekcji wyszło mi że mogą być to Daniele Gasparetto lub Matteo Gentili. Obaj mają za sobą kilkanaście meczy w młodzieżowych reprezentacjach swojego kraju. Zobaczymy czy moje przypuszczenia są coś warte już jutro
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.07.2010, 22:16
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Tak na szybko skojarzyłem dwa fakty. To że w wielu miejscach pisze się o jakieś współpracy między Wisła a Atalantą czego efektem ma być Tiboni oraz testy rzekomego stopera z Włoch. Może więc chodzi o kolejnego zawodnika Atalanty? Jeśli tak no to pewnie chodzi o jakiegoś młodego defensora który nie mieści się u nich w składzie. Po odpowiedniej selekcji wyszło mi że mogą być to Daniele Gasparetto lub Matteo Gentili. Obaj mają za sobą kilkanaście meczy w młodzieżowych reprezentacjach swojego kraju. Zobaczymy czy moje przypuszczenia są coś warte już jutro
Oby to nie była prawda...polskie klubu nie powinny wchodzić we współpracę z tak przeciętymi drużynami. Oni pewnie będą nam podbierać najlepszych a oni dadzą do nas jakichś słabeuszy zeby się ogrywali. Wisła to firma i nie ma takiej opcji!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.07.2010, 08:55
Moussa Ouattara jest wolnym zawodnikiem, a my trestujemy jakiś szrot.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.07.2010, 09:46
Ja zaś proponuję tego zawodnika:

http://transfermarkt.de/de/winston-r...ler_37526.html

Podobnie jak Chavez grał na ostatnich mistrzostwach świata, gdzie Nowa Zelandia zaprezentowała się z dobrej strony. Zawodnik ma obywatelstwo duńskie i ponoć interesuje się nim Borussia Dortmund. Sądzę jednak, że mógłby być w naszym zasięgu, gdyby ostatecznie nie trafił do BVB.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 23.07.2010, 09:57
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Eee tam, wystarczyloby zalatwic Sobiecha, Sadloka i Pawlowskiego .

edit. Mial kontuzje, teraz chyba wraca do siebie, stad nieudany poprzedni sezon, gdzie praktycznie nie gral. Jednak to dalej pilkarz nieprzecietny, jak na polskie warunki.
Nieprzeciętnie kontuzjowany
Tak poważnie- pewnie, że Szymek dobry jest, ale kupować go teraz to jednak trochę jak z tym kotem w worku.
Sadlok raczej nieprzypadkowo przedłużył kontrakt i to samo ma zrobić (zrobił?) Sobiech.
Co do Krzynówka, który się pojawia powyżej- nawet gdyby nie zakończył kariery to po co nam on? Wywalilibyśmy na niego sporo forsy (kontrakt), a on i tak by po jakimś roku góra dwóch latach poszedł na emeryturkę.

Zobaczymy co wyjdzie z kolejnych testowanych, niemniej (napiszę tutaj by już gdzie indziej nie zaśmiecać) jestem zaskoczona tym oknem transferowym. Naprawdę duży surprise Ale czy jest/będzie to miłe zaskoczenie to wolę poczekać z oceną do poważnych sprawdzianów ligowych (ponieważ gra toczy się o Mistrzostwo Polski to to mi pozwala pisać, że i liga nasza jest poważnym spr) i (mam nadzieję) pucharowych w kolejnych fazach LE. Ponieważ są to jednak zawodnicy anonimowi, to nie chcę krzyczeć "HURRA! Udane okienko", bo co nam po ilości jak nie będzie jakości? Oczywiście i mi się ciepło robi na te wszystkie transfery, bo po początku z jakimś Alemao z Copacabany jest dobrze.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Stary 23.07.2010, 09:59
tofik napisał(a):Wyświetl post
Moussa Ouattara jest wolnym zawodnikiem, a my trestujemy jakiś szrot.
Lol nie tak dawno pisalem ze jakby Ouattara mial przyjsc to by byla podnieta... Palijc mial taka sama sytuacje ;-) Ouattara tez tam nie gral ;-)

Sprawdzcie lepiej co tam slychac u Lantante Quadji
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.07.2010, 10:46
W polskiej lidze się sprawdził. Ale z tego co wiem odbiła mu palma - jak to murzynowi - i uciekł do Niemiec za kasą.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 23.07.2010, 16:06
ja bym za napastnika to wział może tego Rudnevsa ;P skoro z kuchenkami się nie dogadał no to może z chęcią by do nas przyszedł ;> ale ten Kislyak... no też nie byłby niczego sobie... a Milinković chyba opuścił Koszyce...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.07.2010, 16:16
szczepek19 napisał(a):Wyświetl post
ja bym za napastnika to wział może tego Rudnevsa ;P skoro z kuchenkami się nie dogadał no to może z chęcią by do nas przyszedł ;> ale ten Kislyak... no też nie byłby niczego sobie... a Milinković chyba opuścił Koszyce...
Juz za duzo tych napastnikow. Niedlugo niektorzy beda sie zastanawiac, po co ja przyszedlem skoro tylu zawodnikow na tej pozycji jest.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.07.2010, 12:25
Szczerze powiedziawszy to ja bym wziął napastnika tych Azerów - Karsonsa, który weszedł w drugiej połowie w meczu Lech - Inter, ładnie rozegrał piłkę i strzelił bramkę(choć mam wrażenie że padła ze spalonego).
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.07.2010, 12:30
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Szczerze powiedziawszy to ja bym wziął napastnika tych Azerów - Karsonsa, który weszedł w drugiej połowie w meczu Lech - Inter, ładnie rozegrał piłkę i strzelił bramkę(choć mam wrażenie że padła ze spalonego).
Dobry żarcik.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 25.07.2010, 12:32
Ale jaki żart? Ja mówię na poważnie. Wydaje mi się, że nasza liga jest poziomem podobna do Azerbejdżańskiej, tylko tamta piłka jest jeszcze bardziej siłowa od naszej. Owszem, może Inter grał z kontry i Lech był przy piłce, ale wynik 0-1 mówi sam za siebie. Bez względu na to, czy lech miał tego napastnika czy nie.
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.07.2010, 12:46
Ta za samo to, że strzelił Amice bramke powinien dostać Nobla
A tak poważnie to wydaje mi się, że przydałby się nowy zawodnik na prawą pomoc, żeby konkurencja była mocniejsza. Jest to jedyna pozycja, gdzie się nie wzmocniliśmy (zakładając, że dojdzie Chavez i/lub Elsner), no oprócz lewej obrony, ale tam raczej nie będzie problemów.
Ostatnio edytowane przez Billy : 25.07.2010 o godz. 12:53.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.07.2010, 12:52
A może Kamsona

Wie ktoś co z tym Chavezem? Leci, bukuje bilet, czeka na taksówke?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Stary 25.07.2010, 13:20
Ale jaki żart? Ja mówię na poważnie. Wydaje mi się, że nasza liga jest poziomem podobna do Azerbejdżańskiej, tylko tamta piłka jest jeszcze bardziej siłowa od naszej. Owszem, może Inter grał z kontry i Lech był przy piłce, ale wynik 0-1 mówi sam za siebie. Bez względu na to, czy lech miał tego napastnika czy nie.
To ty chyba nie oglądałeś meczu, ich napastnicy to większe drewno od Rasiaka, a Karslons czy jak mu tam, trafiając z 2 metrów do bramki nagle stał się gwiazdą? ;o
Jeśli sprowadzać takiego ogóra sto razy bardziej opłacalne jest przeniesienie z młodej drużyny jakiegoś młodziana i zacząć go ogrywać.. Mówicie że Nalepa młody i zdolny chłopak, ale on za rok powinien już grywać w pierwszej dryżynie jeśli chcemy, żeby coś z niego było i żeby nie odszedł gdzieś za marną kasę.. Bardzo żałuje Michała Jonczyka, który przeniósł się ostatnio z Sandecji do Górnika, zapowiada się bardzo dobrze a my go oddaliśmy.. Może powtórzyć się taka sytuacja jak Lewandowskiego z Legią ..
A odnośnie mlodych graczy, to wiem że w Polsce panuje chore przekonanie że piłkarz 24 letni to młody talent A 20 letni to dziecko Popatrzyłem ostatnio na kadre Sparty Praga, widze chłopaka 18 letniego, Vaclav Kadlec. Gra tam w pierwszej drużynie od 2 sezonów ( teraz 3 ) i strzela bramki! W wieku 16 lat grał i strzelał bramki. Wyobrażacie sobie, żeby taka sytuacja miała miejsce w Polsce? Owszem zdarzają sie pojedyncze przypadki, ale to ma miejsce bardzo rzadko i nie jest to stosowane z konsekwencją
Odpowiedz cytując
konkursowicz
Member

Od: 07.2010

Stary 25.07.2010, 13:38
Hm.. Singlar też kiedyś strzelił gola amice na 0:1 , to może jego wstawimy do ataku?
Z tego co pamiętam Groclin, jeszcze przed tą fuzją, po meczu w Azerbejdżanie kupił tam jakiegoś zawodnika... co się z nim potem działo, nie wiem, wydaję mi się natomiast że gdyby został gwiazdą ligi to bym wiedział.
Odpowiedz cytując
piotrekwrd
Member

Stary 25.07.2010, 13:50
był był...xD
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8360
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 25.07.2010, 13:51
cinekw - my a Czechy to całkiem inna bajka, oni mają system szkolenia, my nie mamy.
Karlsons nie tylko strzelił bramkę, ale rozpoczął akcje, po której ta bramka padła - to tak na marginesie.
Ja nie mówię, żeby sprowadzić Karlsonsa, mówię ogółem, że warto nie zamykać się na ligi nawet najbardziej egzotyczne. Azerskie drużyny są wymagającymi rywalami, niestety, jak Lech nie potrafił wygrać spotkania z takimi rywalami i bał się wstawiać Mikołajczaka, jedynego napastnika po Wichniarku w Lechu, to bez wględu na panowanie nad piłką, jakie miał lech uważam, że niektórzy zawodnicy z azerskiej drużyny by sobie w polskiej lidze śmiało poradzili.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 25.07.2010 o godz. 13:56.
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 25.07.2010, 20:31
Szczerze powiedziawszy to ja bym wziął napastnika tych Azerów - Karsonsa
Ja nie mówię, żeby sprowadzić Karlsonsa
No to jak w końcu?

PS. Nie pytam o literówkę, tylko czego gość w chce, bo powyższe zdania się wykluczają
Ostatnio edytowane przez spirit : 25.07.2010 o godz. 21:12.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.07.2010, 20:44
Karlsons.
Ģirts Karlsons.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 25.07.2010, 23:00
Jako Karlsonsa podałem jako przykład. Takich Karlsonsów, tyle że młodszych w takich ligach jak np. azerbejdżańska może być kilku i nie wolno nam zamykać się tylko w obrębie Bałkanów i tutejszych lig. Trzeba patrzeć wielowymiarowo, a nie, że z Azerbejdżanu to już be. Jeszcze zobaczycie, że jak odpadniemy z Karabachem(tfu!), to będziecie się zastanawiać, którzy piłkarze z tej drużyny mogliby przejść do Wisły. Mówię jeszcze raz - osobę Karlsonsa podałem jako przykład, więc nie czepiajcie się zdań wykluczających się. To zwykła polemika.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 26.07.2010, 10:04
No to jak tak to ja kupiłbym Edvinas Jasaitis z FK Szawle.
Chłopak pokazał, że ma talent, a że jest dość młody to można go choćby do ME kupić.

http://pl.uefa.com/uefaeuropaleague/...331/index.html

Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
20 lat, pewnie powiesz, że to jeszcze junior.Toni Kroos to ten sam rocznik.
No niby tak ale to są Niemcy, a u nas w Polsce zawodnicy 20-letni praktycznie nigdy nie są w stanie grać w pierwszej drużynie klubów takich jak Wisła, Lech czy Legia. Pomijam wystawianych przez Legię...Rybusa czy Borysiuka, którzy co by o nich nie mówić w chwili obecnej są za słabi na pierwszą 11 zespołu walczącego o mistrzostwo Polski.
Właśnie z tego powodu zawodnika 20 letniego uważam za całkiem młodego...
Ostatnio edytowane przez Reiro : 26.07.2010 o godz. 11:10.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 26.07.2010, 11:04
Reiro napisał(a):Wyświetl post
No to jak tak to ja kupiłbym Edvinas Jasaitis z FK Szawle.
Chłopak pokazał, że ma talent, a że jest dość młody to można go choćby do ME kupić.

http://pl.uefa.com/uefaeuropaleague/...331/index.html
20 lat, pewnie powiesz, że to jeszcze junior.Toni Kroos to ten sam rocznik.
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.07.2010, 10:06
Gdybym był bogaty... ściągnąłbym znanego ofensywnego zawodnika, który prezentował dobrą formę na MŚ (według "jednego z proroków tego forum" taki zawodnik ma do nas trafić). Tym zawodnikiem mógłby być... hmm...

Kto grał dobrze na mundialu, jest w miarę znany, raczej po trzydziestce i mógłby przejść do Wisły?
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Stary 28.07.2010, 10:10
Forlan
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 28.07.2010, 10:15
Klose
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.07.2010, 10:20
Jak donosi PS, Wisła Kraków ma włączyć się w walkę o Diego Forlana. Anonimowy informator z klubu przyznał, że klub chce sprowadzić gwiazdę wielkiego formatu - "Tak, interesujemy się Diego. Znanym nazwiskiem chcemy przyciągnąć kibiców na stadion, dodatkowo wzmocnić naszą linię ataku. Forlan byłby idealny."
Dajcie spokój już
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 28.07.2010, 10:23
Przyznam,że w walce o Abreu mielibyśmy szanse.
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.07.2010, 10:24
Chodzi o Nwankwo Kanu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów