The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.02.2025, 16:01
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Jest pocieszny i niegroźny bo nikt w polskiej piłce nie traktuje go poważnie.
Jeśli o sam klub to oczywiście gość stanowi ogromne zagrożenie.
Wiec Zaskrońcem to może być dla Kuleszy albo Paczula
A dla nas to już złośliwa Żmija
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 24.02.2025, 16:25
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Wiec Zaskrońcem to może być dla Kuleszy albo Paczula
A dla nas to już złośliwa Żmija
Obawiam się, że docelowo może się okazać dla Wisły dużo groźniejszy niż żmija.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 24.02.2025 o godz. 17:17.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.02.2025, 05:58
Kolejna porażka Zaskrońca xd Niestety AI nie przewidziało, że cała nasza przygoda w pucharach wyjdzie na minus przez dług względem Mandziary. Skoro nie przewidziała to i nie pomyślała, że w sumie lepiej by było odpaść jak najszybciej i nie mieć do wyciągnięcia kasy z UEFA, skoro mniej było do wyjęcia tak niż do oddania Mandziarze. A niby takie mondre to AI
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 25.02.2025, 11:45
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Puchary wyszly na minus...
Ktos mi moze wytlumaczyc czy moj tok myslenia jest totalnie zjebany czy to jednak krolewski jest totalnym Januszem?

Znaczy... 750 tysiecy euro nagrod od UEFA

Llapi - 24 tys
Spartak - 15 tys
Rapid - 30 tys
Cercle - 25 tys

Razem 94 000 biletow

I wplywy z tych zrodel sa wieksze niz koszt 4 wyjazdow plus organizacji tych meczow?

My sie potem dziwimy, ze klub co roku przynosu 12-15 milionow strat?
A pamiętacie jeszcze, jak chyba na mecz ze Spartakiem drużyna poleciała samolotem do Wiednia, a za nią z Krakowa jechał autokar żeby ich dowieźć z lotniska do trnawy
Ostatnio edytowane przez pi0tr3k94 : 25.02.2025 o godz. 11:53.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.02.2025, 11:52
Zastaw się, a postaw się.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 25.02.2025, 13:39
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Zastaw się, a postaw się.
plus wieczne krętactwo
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.02.2025, 16:27
https://weszlo.com/ariel-galeano-lks...storia-kulisy/

to nam go EjAj nie wypluło?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.02.2025, 16:35
Widocznie ma jakiś feler. Siadamy głęboko w fotelach i czekamy kiedy będzie można się pośmiać z ŁKSu
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 25.02.2025, 17:58
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Widocznie ma jakiś feler. Siadamy głęboko w fotelach i czekamy kiedy będzie można się pośmiać z ŁKSu
W ŁKS-ie odą śladem krakowskiego wizjonera rodem z Podkarpacia. Będzie ciekawie.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 26.02.2025, 15:09
Nie wiem, jak ŁKS na tym wyjdzie, ale w sumie szanuję, że nie poszli drogą zatrudnienia jakiegoś gównotrenera z karuzeli, typu Stokowiec. Albo Moskala po raz trzydziesty.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.02.2025, 15:39
Po owocach go poznacie.

Okaże się czy warto było czy nie, do końća rundy.

Mnie ciekawi nie narodowość trenera ale bardzo młody wiek - czy będzie miał aurotytet będą młodszym od kilku piłkarzy
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 26.02.2025, 15:52
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, jak ŁKS na tym wyjdzie, ale w sumie szanuję, że nie poszli drogą zatrudnienia jakiegoś gównotrenera z karuzeli, typu Stokowiec. Albo Moskala po raz trzydziesty.
Moskal to im sie akurat za kazdym razem sprawdzil. Tylko on pewnie juz nie chial tam pracowac po tym jak go dwa razy wyruchali.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 27.02.2025, 15:05
U Karcza dziś obszerny artykuł o Kwietniu:

https://gazetakrakowska.pl/to-on-moz.../c3p2-27278529

Myślę, że artykuł tego autorstwa, w takim miejscu nie może być przypadkowy.

[35/54]

Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 27.02.2025, 15:35
ale paszkwil...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.02.2025, 15:45
Patryko napisał(a):Wyświetl post
U Karcza dziś obszerny artykuł o Kwietniu:

https://gazetakrakowska.pl/to-on-moz.../c3p2-27278529

Myślę, że artykuł tego autorstwa, w takim miejscu nie może być przypadkowy.
Najciekawszy fragment o rozmowie Kwietnia z Kulesza.

Patrzac co WK wyrabia na rynku to dla samej Wisly lepiej by było gdyby nie musiała w jednej lidze konkurować z jego drużyna.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.02.2025, 16:31
Najciekawszy to jest przedostatni akapit, ktory wskazuje, z czyjej inicjatywy powstał ten tekst.
Pozycja negocjacyjna Królewskiego słabnie, już publicznie prosi o przejecie klubu, który jak mówi, za chwilę będzie na kolanach.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.02.2025, 16:47
Ale to każdy średnio rozgarnięty kibic już wie. Jeżeli nie awansujemy do Ekstraklasy w tym sezonie, to czas zwijać żagle. Jeżeli mieliśmy już planowaną wyrwę w budżecie na ten sezon, która cudem została zasypana pieniędzmi z PP i wpływami z przygody europejskiej, tak teraz jeżeli nie będzie awansu, a PP już nie ma, to skąd nagle znajdziemy dodatkowe 10 mln zł ?

Socios już nie bardzo ma z czego dołożyć, kibice również(nie, że nie mają, chodzi o wole...)
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 27.02.2025, 17:00
Cięcia i sprzedaż rodowych sreber - to będzie bez awansu.

W przypadku braku awansu, Angel zostanie na 99% sprzedany w lecie, a kolejny sezon w I lidze bez niego jest trudny do wyobrażenia. Bez jego bramek, widmo walki o utrzymanie staje się co najmniej realne.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 27.02.2025, 17:19
Karcz napisał(a):
To jest też ważne dla Wojtka, jakie decyzje podejmie po tym jak się okaże, czy Wieczysta awansuje do kolejnej ligi czy też nie. Kolejny szczebel rozgrywkowy jest zawsze zobowiązaniem. Jeżeli się awansuje do I ligi, to trudno później się mentalnie pogodzić z tym, by można było z niej spaść. Awans Wieczystej do I ligi wiązałby się z utrzymywaniem w niej tego zespołu, a to spory wysiłek ambicjonalny, związane byłoby to z dodatkowymi zobowiązaniami.
No to mamy już chyba pewność co do decyzji. Skoro jego wejście w Wisłę miałoby być uzależnione od awansu Wieczystej, to na pewno w Wisłę nie wejdzie gdyż Wieczysta bankowo awansuje mało tego, WK ściąga kolejnych piłkarzy z topu.

Jareczek jak zwykle naopowiadał bajek. Kompletnie mnie to nie dziwi Jeszcze ten artykuł 'sponsorowany' z szantażem emocjonalnym na koniec XDDD

Rozkład jazdy jest znany, Wieczysta pewnie kroczy po palmę pierwszeństwa w piłkarskim Krakowie, za rok spycha nas, jak dobrze pójdzie to za 2 lata klub z ulicy Kałuży
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.02.2025, 17:21
I co, będziemy protestować, że na Stadionie Miejskim gra klub w wyższej klasie rozgrywkowej, niż Wisła ?
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.02.2025, 18:22
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Najciekawszy to jest przedostatni akapit, ktory wskazuje, z czyjej inicjatywy powstał ten tekst.
Pozycja negocjacyjna Królewskiego słabnie, już publicznie prosi o przejecie klubu, który jak mówi, za chwilę będzie na kolanach.
" Myślę, że teraz jest dobry moment, żeby wspólnie Wisłę z tej I ligi wyciągnąć."
Powodzenia w oderwaniu tego atencjusza od klubu
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 27.02.2025, 21:10
krysztal napisał(a):Wyświetl post
" Myślę, że teraz jest dobry moment, żeby wspólnie Wisłę z tej I ligi wyciągnąć."
Powodzenia w oderwaniu tego atencjusza od klubu
Jego brak możliwości finansowych jest coraz większy i moment w którym stanie przed dylematem: położyć Wisłę albo się od Niej bezwarunkowo od.ierdolić jest bliski (czy wiosna jest wspomniana przypadkowo?). Mam nadzieję, że socios tym razem nie przyłożą ręki do dalszego trwania tego błazna.
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 27.02.2025, 21:32
dokładnie, uważam tak samo, Królewski Wisły nie odda, nie ma szans i nie wierzę mu w to co mówił o oddaniu nawet jutro a przynajmniej słyszę co mówi między wierszami. Gość chce tylko żeby ktoś mu to finansował.
" Wojtek ma bardzo dobre i zbieżne z moimi przemyślenia na temat tego, co można zrobić z Wisłą Kraków. Mamy zgodność co do tego, jak to powinno wyglądać od strony organizacyjno-administracyjno-strukturalnej. Nie ma między nami rozbieżności, jeżeli chodzi o pomysł na Wisłę"
A pan Kwiecień jak słusznie zauważyli redaktorzy w tym artykule raczej nie otacza się takimi ludźmi
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 28.02.2025, 11:47
Ten artykuł mocno ciekawy. Dla mnie nieprzypadkowy. Na 99% jestem pewien, że WK wiedział o jego publikacji, a nie zdziwiłbym się jakby znał wcześniej treść (tam jednak sporo jego zakulisowych informacji, a jak w samym artykule napisane - on tego zdradzać nie lubi). Przypuszczam, że gdyby nic nie działo się w temacie jego wejścia do Wisły to po prostu nie wyraziłby na niego zgody i Karcz by wtedy posłuchał oczywiście. Bo po co wtedy taki artykuł?

Sam jestem ciekaw jak to się skończy, ale mam wrażenie, że zaszło to już na tyle daleko, że jak teraz się coś wykrzaczy albo WK zrezygnuje w ostatnim momencie, to do Wisły nie wejdzie już nigdy. Po prostu już było tyle tych podejść więc jak nie teraz to kiedy niby.
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 28.02.2025, 11:57
Kwiecień na pewno zostawia sobie furtkę na wejście do Wisły, widać to po tym jak ułożył w Wieczystej stosunki własnościowe - Wolfy świetnie to wypunktował. Nie trzeba żadnej fuzji robić, wystarczy że kupi Wisłę, przestanie sponsorować Wieczystą w tej skali co obecnie a zawodnikom/kadrze sportowej "zaproponuje" przeniesienie.

Te artykuły w prasie też przecież ewidentnie nie powstały bez jego zgody. Coś tu się poważnego może dziać, ale rezultaty poznamy najwcześniej latem. Osobiście uważam, że Kwiecień czeka aż Królewski będzie na musiku, bez możliwości dalszego finansowania klubu. Wtedy nie będzie mowy o żadnych warunkach i obecności JK w Wiśle - po co komu ona jeśli nie będzie mógł dalej dokładać funduszy a zarządza słabo. Najwyżej dostanie honorowo od Kwietnia miejsce w RN i spłatę dotychczas włożonych środków. Z majątkiem jakim Kwiecień dysponuje przypuszczam że nie chodzi o parę milionów w tą czy w tamtą ale o pełnię władzy
Ostatnio edytowane przez Tantal : 28.02.2025 o godz. 12:03.
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 28.02.2025, 12:28
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że socios tym razem nie przyłożą ręki do dalszego trwania tego błazna.
Nie bójmy się mówić wprost. Kilka najważniejszych osób z socjos ma takie układy z Jarkiem jakich nie będzie mieć z żadnym innym właścicielem/prezesem/inwestorem, a już zwłaszcza z tak poważnym gościem jakim jest Kwiecień.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 28.02.2025, 12:33
Serek pewnie się odniesie, ale ja wręcz słyszałem co innego. Wcale tak Socios nie po drodze z JK i tam chyba wszyscy chcieliby, aby przyszedł WK.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 28.02.2025, 12:38
Tantal napisał(a):Wyświetl post
. Osobiście uważam, że Kwiecień czeka aż Królewski będzie na musiku, bez możliwości dalszego finansowania klubu. Wtedy nie będzie mowy o żadnych warunkach i obecności JK w Wiśle - po co komu ona jeśli nie będzie mógł dalej dokładać funduszy a zarządza słabo.
Uważam, że obecnie Prezesek stawia warunki.
Zapewne jest to spłacenie jego pożyczek oraz zostawienie go w strukturach.
Jednocześnie daje sygnały, że on jest zdeterminowany i "nie popuści". Wie, że naprawdę WK jest chętny więc gra i straszy:

"To co dziś mogę powiedzieć, to że jestem pewien, iż nie ma obecnie żadnych przeszkód natury technicznej, nawet finansowej, strukturalnej, inwestycyjnej, które mogłyby tę decyzję utrudniać - mówi prezes Wisły Jarosław Królewski".
I dalej:
"Jak bym miał dziś obstawić prywatnie, to myślę, że kiedyś w przyszłości Wojciech Kwiecień spełni swoje marzenie związane z Wisłą. Oby nie doszło do tego w momencie, w którym klub będzie na kolanach. Myślę, że teraz jest dobry moment, żeby wspólnie Wisłę z tej I ligi wyciągnąć."

A więc chopie, decyduj sie, bo jak nie, to tutaj nie zostanie kamień na kamieniu.

Ale przypuszczam, że WK na to - z czym do mnie gościu, zaraz się wykrwawisz i wtedy zobaczymy.

Tantal napisał(a):Wyświetl post
Najwyżej dostanie honorowo od Kwietnia miejsce w RN i spłatę dotychczas włożonych środków. Z majątkiem jakim Kwiecień dysponuje przypuszczam że nie chodzi o parę milionów w tą czy w tamtą ale o pełnię władzy
No właśnie, czy rzeczywiście WK, mając niewątpliwie majątek, jest chętny lekką ręką wrzucić w Wisłę 80 mln zł aby tylko ją oddłużyć?
Po to aby Prezesek mógł odebrać swoją pożyczkę ( zapewne jako nagrodę za "kosmiczną" jakość zarządzana ), udzielać w RN i zapewne celebrycko brylować w lożach.

I WK ma na to pójść.
Posprzątać po wszystkich i jeszcze mieć na głowie Prezeska.
No, nie...
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 28.02.2025, 12:45
No więc nie idzie na tak niedorzeczny układ i spokojnie czeka aż zaskroniec pęknie, a w międzyczasie buduje wizerunek jako przyszłego szefa. Patrząc po wymowie artykułu to raczej chce mieć (czy raczej dawno sobie wyrobił i skutecznie o taki dba) wizerunek gościa z którym się nie dyskutuje.

Jedno miejsce w radzie (jeżeli liczyłaby ona np 5 członków) nie musi oznaczać żadnego realnego wpływu na decyzję, co najwyżej głos doradczy. Królewski mógłby dalej chodzić w świetle fleszy ale tylko Kwiecień decydowałby czy ma wpływ na cokolwiek. Jeśli ma realne pojęcie o tych swoich informatycznych jej-jajach to niech zresztą tego rodzaju rozwiązania wprowadza, w wielu klubach to funkcjonuje: byle pod nadzorem osób, które rzeczywiście znają się na piłce.
Ostatnio edytowane przez Tantal : 28.02.2025 o godz. 13:17.
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 28.02.2025, 14:04
Problemem nie jest miejsce w RN.
Problemem jest spłata pożyczek.

Bo przecie...Wisła jest moja, ale piniązki są najmojszejsze
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź