The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2013, 12:15
Dobrze by było, żeby Cupiał chociaż zachciał rywalizować z Legią. Bo na razie to ewidentnie tego nie chce.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 22.08.2013, 12:29
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Niech awansują, będzie niezły kabaret jak w każdym meczu będą dostawać po 5-0....Barcelona, Borussia, Man City...
To nie FIFA 13. W realnym świecie nic nie jest takie czarno-białe, w realnym świecie BATE Borysów może być jedną z dwóch drużyn, które były w stanie ograć w przeciągu sezonu Ligi Mistrzów późniejszego triumfatora z Monachium. To samo BATE kilka miesięcy później przegrywa dwumecz z Kazachami, następnie Kazachowie są bliscy wyeliminowania Celticu i awansu do LM. Jak widać, trudno przewidywać piłkarskie losy, a już na pewno nie wygląda to tak, jak próbujesz przedstawić.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.08.2013, 13:18
Jeszcze nie awansowaliśmy, nawet nie wygraliśmy meczu z żadną poważną drużyną, a tu już typy z kim zagramy w LM i czy mamy szanse wyjść (!) z grupy.

Spokojnie

Na razie nie ma się co grzać. Piłka w grze. Na razie na cztery podejścia mamy raptem jeden awans.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
MK85
Member

Od: 01.2008

Stary 22.08.2013, 13:31
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Niech awansują, będzie niezły kabaret jak w każdym meczu będą dostawać po 5-0....Barcelona, Borussia, Man City...
1- jeżeli awansują to na pewno "frycowe" będą musieli zapłacić.
2- co do Twojego "niech awansują" to nie bądź taki hop, bo w LM będą buki dostawać a w lidze sobie będą morale poprawiać, i fajnie by było, żeby to Wisła nie trafiła na ich dzień...
3- jakby takie ekipy mieli w grupie to nie wiem czy by stadionu nie zamienili z Ł3 na basen narodowy ze względu na pojemność
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.08.2013, 13:34
Przed meczem sadzilem ze Steaua to zespol tylko o malenki wlos gorszy od APOELu, ale po meczu stwierdzam ze jednak nieco wiecej niz o wlos. Roznica wg polega glownie na tym, ze Cypryjczycy mieli swietnego napastnika Ailtona, ktory oprocz skutecznosci elegancko rozgrywal pilke, a Steaua ma Wlocha, ktory pomimo zdobytej bramki jest po prostu drewniany.
I tu nie czaje jak to jest, ze ten ich caly boss nie zgadza sie na sprzedaz tego obroncy, ktory wczoraj nie zagral za 8 mln euro, a najlepszego napastnika, krola strzelcow opyla do Sevilli za 2,5 mln ?

Tak czy inaczej Urban ma teraz przed soba tydzien pelen nerwow i ekscytacji, bo pewnie w najlepszym razie spodziewal sie minimalnej porazki, dajacej mozliwosc powalczenia w rewanzu, a tutaj trafil mu sie wynik marzenie biorac pod uwage roznice w umiejetnosciach i zwlaszcza przebieg meczu. Na jego miejscu na pewno nie skorzystal bym juz z uslug Zyry, bo to co ten facet gra w pucharach, to jest zwyczajna patologia.
Odpowiedz cytując
jedrzej
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 22.08.2013, 15:05
Gratuluję Legii remisu, ale gra kiepściutka i tylko od Steuy zależało, że nie skończyło się na 4-1, bo tyle mogło i powinno być. Warszawka kompletnie nie potrafiła zamykać przestrzeni i każdy gracz gospodarzy miał do dyspozycji kilka opcji podania. A każdy legionista miał też 3 opcje, ale... oddania piłki rywalowi. Organizacja gry u Urbana dalej leży. Szkoda, bo ja bym chciał polski zespół w LM, a zaraz potem krakowski zespół w LM (Ciekawa analiza co do poprawy: http://krotkapilka.pl/artykul,jak_st...ila_legii,1105)
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.08.2013, 15:21
Przed meczem ostawialem 70% -30% na awans Steauy teraz jet 50%-50%

jednak Steaua to półka wyzej od Legii i tylko to ze siadli w drugiej połowie dalo remis Warszawie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.08.2013, 15:44
Jeśli , podkreślam jeśli Legia awansuje do ligi mistrzów , to korzyść dla nas będzie taka że Bogusław Cupiał zobaczy że ' da się ' awansować do ligi mistrzów z rozsądnymi nakładami na drużynę oraz jako bardzo ambitny człowiek nie pozwoli Legii na hegemonię w kraju . Być może są to moje marzenia ściętej głowy , ale ...

Sam awans przyjąłbym z mieszanymi uczuciami , za dużo chyba we mnie wiślackiej zazdrości , tyle . Niech grają w lidze europy i nabijają punktów do rankingu dla Polski, bo w lidze mistrzów będą raczej chłopcem do bicia.

Jeśl jednaki macie awansować do ligi mistrzów to chociaż zróbcie to zdecydowanie , bo prześlizgnięcie się (jak w 1 połowie z Rumunami ) będzie mi najciężej przełknąć .
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 22.08.2013, 16:02
na rewanża przyjadą jeszcze bardziej zdeterminowani. Wynik w sumie dobry bo 1:1 sprawia że:

1) Legia ma czego bronić i bedzie bronić
2) ciągłe bronienie kończy sie zazwyczaj stratą gola. Jak rumuny strzelą to oni są w awansie w tym momencie oraz po strzeleniu gola są odblokowani i mniej spięci a L ma w portach.

Tak czy siak wynik 1:1 jest elektryczny, ale sprawi że już na starcie Steaua przyjedzie maksymalnie skoncentrowana i nastawiona na mecz o wszystko.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.08.2013, 16:59
To, że legioniści się ekscytują tym meczem to zrozumiałe, ale że Wiślacy to dla mnie dziwne, ale to tak na marginesie bo chciałem zapytać o co chodzi z drugim transem(Gigi...) Legii? bo znalazłem zdjęcie a nie potrafię rozszyfrować.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
paszczak
Member

Od: 10.2010

Stary 22.08.2013, 17:03
Takie pozdrowienie do więzienia "Gigi trzymaj się!" chyba
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.08.2013, 17:07
Pomyśleć ,że my dwa lata temu też mogliśmy być w Lidze Mistrzów...Oglądając wczoraj ten mecz myślałem,że Steua ich zdemoluje jak nas ten nieszczęsny APOEL...Legia się jednak podniosła i co by nie mówić są bardzo blisko awansu. Nie wiem z jednej strony nie chciałbym żeby awansowali ale z drugiej ...to da Polskiej piłki byłby wielki sukces.
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
Odpowiedz cytując
PabloTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.08.2013, 17:54
jeżeli ktoś gratuluje Legii awansu do LM......to po pierwsze...gratuluje patriotyzmu kibicowskiego
poi drugie....jest jeszcze rewanż.....a po pierwszym meczu rumuni są o klase lepsi....i na Ł3 to pokażą
a po trzecie jeżeli jaki9mś cudem L wejdzie do LM to pamietajcie ...odskoczą nam na lata świetlne.......
także życze im jak najgorzej.......
wazne są tylko te dni na które czekamy"
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 22.08.2013, 18:05
Po tych paru latu nauczyłem się że umiejętności w 4 rundzie LM nie grają, tu się jednak liczy fart, dobry trener który podpowie pod koniec spotkania albo mecz u siebie w rewanżu, można mieć nawet 11 Sikorskich ale tymi 3 cechami można wbić do LM bez oporu. Bo co z tego że Steaua piłkarsko pokazuje z perspektywy polskiej ekstrakklasy piłkę z innej planety skoro nie potrafią strzelić słabszemu przeciwnikowi gola
.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 22.08.2013, 18:25
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
To, że legioniści się ekscytują tym meczem to zrozumiałe, ale że Wiślacy to dla mnie dziwne, ale to tak na marginesie bo chciałem zapytać o co chodzi z drugim transem(Gigi...) Legii? bo znalazłem zdjęcie a nie potrafię rozszyfrować.
No właśnie też nie rozumiem tej ekscytacji meczami nauki jazdy wśród kibiców Wisły. A co do transu to o właściciela Steauy chodzi, który obecnie garuje a znany jest ze swoich poglądów - cisnął cygańcom i pedałom dokładnie.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.08.2013, 18:50
Halo, Houston czas lądować.

Śląsk gra za dwie godziny. Ciekaw jestem niezwykle jak się zaprezentują. Wiele sobie nie obiecuje, ale może choć ugrają wynik dający cień nadziei przed rewanżem.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.08.2013, 18:57
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
No właśnie też nie rozumiem tej ekscytacji meczami nauki jazdy wśród kibiców Wisły. A co do transu to o właściciela Steauy chodzi, który obecnie garuje a znany jest ze swoich poglądów - cisnął cygańcom i pedałom dokładnie.
Bo to są tacy "Wiślacy" jak wiatr zawieje. Nauka jazdy czy kuchenkorz (nie wspominając parchów) to zestaw wyjatkowo niestrawny dla kibica Wisły. Prawdziwego kibica Wisły.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Stary 22.08.2013, 19:04
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Wszystko jasne, coś mi się pomyliło i myślałem, że tam jest Betali a nie Becali.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 22.08.2013, 19:16
Śląsk dostanie srogie baty moim zdaniem. Co by nie mówić Hiszpanie technicznie i taktycznie przerastają ich o lata świetlne, więc chcąc wysłać na rewanż trzeci garnitur sprezentują dzisiaj minimum trzy brameczki.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.08.2013, 19:48
Dobra... minęła prawie doba, czas ochłonąć, bo więcej komentarzy w tym temacie niż w Wisła-Lech. Bilety na niedzielę kupione?

HEJ ŚLĄSK!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.08.2013, 20:25
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Bo to są tacy "Wiślacy" jak wiatr zawieje. Nauka jazdy czy kuchenkorz (nie wspominając parchów) to zestaw wyjatkowo niestrawny dla kibica Wisły. Prawdziwego kibica Wisły.
Legia wróg numer jeden, spotykasz go za rogiem każdego dnia.
Z resztą drużyn się zgadzam.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 22.08.2013, 20:55
Śląsk blisko grupy LE.
Odpowiedz cytując
MK85
Member

Od: 01.2008

Stary 22.08.2013, 21:07
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Śląsk blisko grupy LE.
już nie tak blisko..... kontuzja Mili :/
Odpowiedz cytując
4FunNow
Member

Od: 07.2011

Stary 22.08.2013, 21:14
Jak to jest ze w polskiej lidze Ci sami Piłkarze graja tak z dwa razy wolniej niż w pucharach ...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.08.2013, 21:28
Jak można tak ustawiać mur jak to zrobił Gikiewicz? Przecież to było zaproszenie do gola...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 22.08.2013, 21:52
Dudu zgasił światło, koniec imprezy
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.08.2013, 22:02
WKS stracił szanse na awans w momencie niewykorzystania sytuacji na 2:0 .
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Stary 22.08.2013, 22:06
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
WKS stracił szanse na awans w momencie niewykorzystania sytuacji na 2:0 .
Też się dziwię, że nie zeszli wtedy z boiska.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 22.08.2013, 22:14
Co jest z Ostrowskim, że zawsze jest ściągany? Jest po kontuzji? Słyszałem, że astma ale nie jeden sportowiec to ma, przykładowo Beckham.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.08.2013, 22:18
4-1 dla Sevilli bardzo szkoda Slaska bo swoja gra zasluguja na faze grupowa LE Sevilla była jak najbardziej do pokonania zemsciła sie nieskutecznosc
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 22.08.2013 o godz. 22:21.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów