The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.05.2012, 19:27
orm napisał(a):Wyświetl post
Paweł Brożek powołany na Euro
Nie siej fermentu! Oficjalne ogłoszenie szerokiej kadry koło 21:30..
Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 05.05.2012, 16:18
Z ciekawości przejrzałem sytuację Konyasporu, zespołu Pawełka i Robaka w drugiej lidze tureckiej. Po 32 kolejkach (czyli na 2 kolejki przed końcem) ma dwa punkty straty do 2 miejsca, dającego bezpośredni awans do ekstraklasy tureckiej. Natomiast znajdują się na 4 miejscu, co z kolei daje im prawo do gry w fazie play-off (miejsca 3-6).

Mariusz Pawełek zagrał w 31 meczach na 32, a Marcin Robak, którym się interesowaliśmy swego czasu, rozegrał wszystkie 32 mnecze w pierwszym składzie i strzelił 8 goli (najwięcej w zespole).

Nourdin Boukhari gra obecnie w NAC, jego dorobek to 9 meczów i 2 gole.

Peter Singlar od kiedy opuścił Wisłę reprezemntuje barwy MFK Kosice. W piewrwszym sezonie w tym klubie rozegrał 24 mecze, w kolejnym na razie 23 mecze i 2 bramki.

Anres Rios, który powrócił do River Plate (jego klubowym kolegą jest między innymi David Trezeguet) rozegrał 14 meczów (6 meczów w pierwszym składzie) i ma na koncie 1 bramką.

Pablo Alvarez po sezonie w greckim Panserraikos FC (16 meczów), powrócił do urugwajskiego Nacionalu ( 1 mecz w sezonie na razie).

A dzisiaj kolejne 2 bramki dołożył Kuba, ostatecznie jego dorobek w tym sezonie to 6 bramek.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 10.05.2012, 18:23
Na luziku, obaj grali w słynnej Wiśle trenera Kasperczaka

http://babol.pl/kat,1025469,title,Ma...wiadomosc.html

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 16.05.2012, 18:35
http://www.futbolnews.pl/informacje/...adkowicza.html
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 20.05.2012, 08:28
Marcelo Antônio Guedes Filho kończy dziś 25 lat

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=11966
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
pilot80
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 20.05.2012, 10:22
kornd napisał(a):Wyświetl post
Na luziku, obaj grali w słynnej Wiśle trenera Kasperczaka

http://babol.pl/kat,1025469,title,Ma...wiadomosc.html

ciąg dalszy nastąpił .....
http://rozrywka.dziennik.pl/plotki/a...e-kokainy.html
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.05.2012, 14:47
Widzę, że jak Dan Petrescu przestał odnosić "sukcesy" to zniknęli jego klakierzy, ale to norma. Przed tygodniem zakończyły się rozgrywki w rosyjskiej Premier Liga, drużyna prowadzona przez Dan Petrescu zajęła wysokie 8 miejsce.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.05.2012, 15:38
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że jak Dan Petrescu przestał odnosić "sukcesy" to zniknęli jego klakierzy, ale to norma. Przed tygodniem zakończyły się rozgrywki w rosyjskiej Premier Liga, drużyna prowadzona przez Dan Petrescu zajęła wysokie 8 miejsce.
Nie znam się na ruskiej lidze, ale to mi się wydaje być w porządku jak na beniaminka?
Pytanie czy w przyszłości zdoła taki zrobić progres żeby wyprzedzić ekipy Zenitu, CSKA, Lokomotivu, Rubina czy Anży...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.05.2012, 16:56

ale widac ze niespecjalnie przygotował zespół na runde wiosenną, powinienz akończyć rozgrywki o wiele wyżej

na ostatnie 6 spotkań zeremisował... 6 . Łącznie w ostatnich 11 meczach drużyna Dana zanotowała 8 remisów i 3 porażki .
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.05.2012, 17:06
Karherop napisał(a):Wyświetl post
ale widac ze niespecjalnie przygotował zespół na runde wiosenną, powinienz akończyć rozgrywki o wiele wyżej

na ostatnie 6 spotkań zeremisował... 6 . Łącznie w ostatnich 11 meczach drużyna Dana zanotowała 8 remisów i 3 porażki .
Weźcie pod uwagę, że liga rosyjska w końcówce dzielona jest na dwie części: spadkową i mistrzowską. Zespół Petrescu znalazł się w grupie mistrzowskiej, więc w tych meczach mierzył się tylko z najlepszymi drużynami w Rosji.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.05.2012, 17:17
Ale Ty jesteś żałosny, normalnie brak słów
Awans do czołowej ósemki i gra jak równy z równym z klubami o kilkukrotnie większych budżetach to duży sukces Kubania.Poprzednie epizody w ekstraklasie kończyły się natychmiastowymi spadkami też nie przypadkiem przedłużono kontrakt z Petrescu do 2015 roku
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.05.2012, 17:47
Ale pewnie mając taki sezon za sobą, odejdzie z Trabzonu...

- W tureckich gazetach różnie się pisze. Ja z nim rozmawiałem osobiście przed odejściem do Celtiku. Wtedy twierdził, że po sezonie opuści Trabzon.

Czyli Paweł angielski musi choć troche znać bo bo polsku raczej z nim nie rozmawiał
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.05.2012, 18:05
No jasne u nas by pewnie Dana zwolnili już ze 3 razy bo okazje były, ale tam żadne sępy nie krążą dlatego w Krasnodarze się nie podpalają i dają trenerowi zaufanie. Jak klub nie ma kasy to tylko systematyczność i ciężka praca no i długofalowa wizja może dać efekt.
..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.05.2012, 19:47
Pytanie jakie powinieneś sobie zadać to: czy ósme miejsce jest dla zespołu KK sukcesem czy porażką?
Właściciele klubu uważają to za sukces i przedłużyli z Petrescu umowę. Chyba że dali mu kolejne trzy lata kontraktu za karę.

Może inaczej: co próbujesz udowodnić? Że KK jest potentatem ligowym i powinien być minimum w trójce? Jeśli tak, to powodzenia...

To trochę jak z Podbeskidziem. Jak zaczniesz opowiadać jakiego to słabego mają trenera: "dwunaste miejsce, siedem punktów straty do Wisły, ha ha - co za ogór", to wszyscy zorientowani w temacie zaczną się na Ciebie dziwnie patrzeć.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.05.2012 o godz. 19:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.05.2012, 20:30
To prowokacja?
To najlepszy sezon Kubania, co doceniają władze klubu.
Władze klubu już teraz obiecały Danowi (na jego żądanie) kasę na wzmocnienia latem a ich celem jest, by Kubań w kolejnym sezonie znalazł się w pierwszej piątce ligi.
http://www.prosport.ro/fotbal-extern...er-dan-9627881
Dan Petrescu został wybrany najpopularniejszym trenerem w Rosji przez kibiców
http://www.prosport.ro/fotbal-extern...-sezon-9624194
Ddrużyna Dana remisowała w play-offach z takim potegami jak CSKA Moskwa, jak Zenit, jak Dynamo Moskawa, jak Anży. Wygrała z Rubinem
Dana Petrescu po tym sezonie próbuje zatrudnic CSKA Moskwa i kilka innych największych klubów z Rosji
Władze Kubania już teraz rozmawiają z Danem o przedłużeniu kontraktu, który obowiązuje do 2015 roku. Chcą podpisac z nim 7-letni kontrakt z klauzulą, że jednak będzie mógł odejść jeśli zechce go któryś z największych klubów Anglii.
http://www.prosport.ro/fotbal-extern...iesire-9649862
Władze Kubania w dotychczas obowiązujący kontrakt wpisały klauzulę, że w przypadku odejścia Dana do innego klubu, Kubań dostanie kilka milionów euro odstepnego
Władze Kubania już teraz rozpoczynają budowę nowego stadionu dla swojego klubu na 50tys osób, bo chcą nie tylko godznie zaprezentowac się na mistrzostwach świata w 2018, ale na super-stadionie grać niedługo w LM? Z kim na lawce trenerskiej? Z Danem Petrescu, ktoremu ufają. Prasa rosyjska pisze o budowie super-stadionu dla super-Dana. To wymowne, nie?
http://www.gsp.ro/international/stra...ri-323241.html
Ostatnio edytowane przez FraMat : 20.05.2012 o godz. 20:40.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 20.05.2012, 21:45
No i po co z takim typem dyskutować. Pewnie jeszcze nie raz od takich jak on usłyszę że Petrescu jest kiepskim trenerem, Valckx dyrektorem sportowym a Melikson piłkarzem. Mieszanie wszystkich z błotem, którzy wyrastają ponad jego własne bagno w którym się tapla.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 21.05.2012, 07:53
Wiadomo gdzie wyląduje Filip Kurto?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.05.2012, 11:03
tomo napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo gdzie wyląduje Filip Kurto?
Były pogłoski o Holandii.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 21.05.2012, 11:39
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Były pogłoski o Holandii.
Exactly, mówiło się coś o Rodzie Kerkrade, ale teraz jest cisza na ten temat, więc.... poczekamy zobaczymy
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 22.05.2012, 09:36
Cytat:
No i po co z takim typem dyskutować. Pewnie jeszcze nie raz od takich jak on usłyszę że Petrescu jest kiepskim trenerem
Ja tylko przypomnę kilka cytatów aktualnych lub były piłkarzy:
Jakub Błaszczykowsi " Dan Petrescu to najgorszy trener z jakim kiedy kol wiek pracowałem"
Rafał Boguski: "Dan Petrescu uczył się na nas trenerki "
Patryk Małecki " Dan Petrescu wrzucał wszystkich do jednego worka"
Błaszczykowksi " Dan Petrescu niszczył moje zdrowie "
Marcin Baszczński: " Za trenera Petrescu graliśmy w niewiślickim stylu"
Baszczu jeszcze raz : O tym jakie błędy on popełnił nie chcę teraz mówić. Może kiedyś zdecyduję
się powiedzieć o tym
."
Marek Zieńczuk " Z tym nazwiskiem kojarzy mi się rok wyjęty z życiorysu"

Ja naturalnie byłem zwolennikiem filozofii Rumuna tylko my chyba byśmy musieli wymienić większość składu bo zwolenników ciężkiej pracy nie było wielu. Brożkowie, Głowacki, Cleber z tego co wyróżniał Dan.
Petrescu to był również właściwy kierunek z tego względu że przygotował nas również na EUROPE gdzie wiadomo że nasi przeciętni piłkarsko zawodnicy mogliby nadrabiać braki poprzez bieganie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.05.2012 o godz. 09:52.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.05.2012, 09:39
Sukces za sukcesem. Życie Petrescu po Wiśle

http://www.weszlo.com/news/10551-Suk...rescu_po_Wisle
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.05.2012, 10:16
Cupiał pewnie jak słyszy te nazwisko dostaje białej gorączki, ale tak to jest jak słucha sie marnych piłarzyn bez ambicji że za cięzko trenują. Ale wg niektórych osób na forum to słaby trener. Mam nadzieje ze kiedys przyjedzie na R 22 nawet jako trener przeciwnej drużyny.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.05.2012, 11:07
Lysy, zechcesz się jakoś odnieść do powyższych postów?

Pomyśleć, że Kapka, który wtedy stał za zwolnieniem Dana dalej jest pracownikiem Wisły. Szlag mnie trafia.

westersyl napisał(a):Wyświetl post
Brożkowie, Głowacki, Cleber z tego co wyróżniał Dan.
Nie przypominam sobie tych wyróżnień, ale przypominam sobie Pawła Brożka, który pudłował wtedy na potęgę i w głównej mierze to on załatwił nam brak mistrzostwa, co później poskutkowało zwolnieniem Dana.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.05.2012, 11:36
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Cupiał pewnie jak słyszy te nazwisko dostaje białej gorączki, ale tak to jest jak słucha sie marnych piłarzyn bez ambicji że za cięzko trenują. Ale wg niektórych osób na forum to słaby trener. Mam nadzieje ze kiedys przyjedzie na R 22 nawet jako trener przeciwnej drużyny.
Może lepiej nie, po co się dodatkowo dołować.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 22.05.2012, 11:37
Ja naturalnie byłem zwolennikiem filozofii Rumuna tylko my chyba byśmy musieli wymienić większość składu bo zwolenników ciężkiej pracy nie było wielu.
Nooo szczególnie taki Błaszczykowski. Co on wie o profesjonalnej piłce na wysokim poziomie? On nic nigdy nie osiągnie, mówię Wam. Gdzie on teraz gra? W trzeciej, czwartej lidze?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.05.2012, 11:51
jova napisał(a):Wyświetl post
Nooo szczególnie taki Błaszczykowski. Co on wie o profesjonalnej piłce na wysokim poziomie? On nic nigdy nie osiągnie, mówię Wam. Gdzie on teraz gra? W trzeciej, czwartej lidze?
Przyznaję, że nie potrafię sobie wytłumaczyć tego rozdźwięku między wypowiedziami piłkarzy Wisły o Danie Petrescu, a sukcesami Dana jako trenera poza Wisłą.
Obiektywna rzeczywistość pokzauje, że Dan zna się na tym, co robi: osiąga sukcesy w ligach lepszych niż polska, jest doceniany w Rumunii, w Rosji, w Europie. Władze Kubania od niego rozpoczynają budowę drużyny. Jesli pojawia się konflikt na linii trener-piłkarze, zostaje trener, odpadają piłkarze.
Z pewnością popełnia błędy, jak każdy człowiek. Jednak w jego przypadku sukcesy są dużo bardziej konkretne od błędów.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 22.05.2012, 12:29
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jesli pojawia się konflikt na linii trener-piłkarze, zostaje trener, odpadają piłkarze.
Obawiam się, że do takiej polityki klubu potrzebne są takie fundusze, których my nie mieliśmy od przynajmniej 10 lat. Jesteśmy w stanie wymienić większość kadry? W normalnych warunkach nie. Tylko gdy akurat kończą im się kontrakty. Możemy zatrudnić piłkarzy znacznie lepszych niż mieliśmy wtedy lub mamy teraz? Pojedynczych owszem, ale na znaczne podniesienie poziomu zespołu nie ma większych szans. Nie przy takich pieniądzach na transfery.
Stąd gdy zespół nie funkcjonuje tak jak powinien, to wymienia się trenera.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 22.05.2012, 12:40
Cytat:
Nie przypominam sobie tych wyróżnień, ale przypominam sobie Pawła Brożka, który pudłował wtedy na potęgę i w głównej mierze to on załatwił nam brak mistrzostwa, co później poskutkowało zwolnieniem Dana.
http://www.youtube.com/watch?v=HMZzhcovhLo nie wiem która minuta. Wspomina nawet potem że jeśli kogoś chciałby mieć w swojej drużynie to Piotr oraz Paweł Brożek.

Tak Paweł pudłował setki natomiast jedno jest pewne że był naszym najlepszym strzelcem. Brożek nie musiał grać Dan mógł posadzić go na ławie. W klubie były jednak takie tuzy jak Kryszałowicz czy potem Randovanovic.
Wiem natomiast, że wraz z rozpoczęciem sezonu, w którym Dan poleciał Brożek był kontuzjowany w jego miejscu grał Piotrek strzelał nawet bramki. Pogląd że słaba gra Brożka spowodowała zwolnienie Dana jest mocno naciągnięty bo graliśmy po prostu kiepsko.

Nie wiem kto był w grupie tych zawodników, którzy interweniowali u właściciela związku z ciężkimi treningami bo to są zawodnicy którzy również w dużej mierze przyczynili się do odejścia Dana. Zresztą nie rozumiem po co te dywagacje, Dana zwalniało kilka osób w klubie, a ostateczną decyzje podjął wiadomo kto.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.05.2012 o godz. 12:48.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.05.2012, 13:23
thechris napisał(a):Wyświetl post
Sukces za sukcesem. Życie Petrescu po Wiśle

http://www.weszlo.com/news/10551-Suk...rescu_po_Wisle
Spoko. Są tacy co wiedzą lepiej. Co ciekawie - to najbardziej wokalni obrońcy Bednarza i jego testów amatorów i grubasów.

Błaszczykowski na pewno w Niemczech na treningach ma taką plażę jak u nas. Jasne. Tylko dziwnym trafem w Krakowie za wiele nie pokazał, dopiero po wyjeździe ustabilizował formę i stał się piłkarzem klasy europejskiej.
No, ale to na pewno dlatego, że to nie Probierz go trenował. Wtedy dopiero złapałby formę i rozwinąłby się piłkarsko

Cóż, fakty są brutalne, więc od jakiegoś czasu mamy odwracanie kota ogonem pod tytułem: "Nie stać nas". Dziwne, jeśli dobrze pamiętam, to w Unirei jakiś zawrotnych sum nie wydawali...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 22.05.2012, 13:28
Ja tylko przypomnę kilka cytatów aktualnych lub były piłkarzy:
Jakub Błaszczykowsi " Dan Petrescu to najgorszy trener z jakim kiedy kol wiek pracowałem"
Rafał Boguski: "Dan Petrescu uczył się na nas trenerki "
Patryk Małecki " Dan Petrescu wrzucał wszystkich do jednego worka"
Błaszczykowksi " Dan Petrescu niszczył moje zdrowie "
Marcin Baszczński: " Za trenera Petrescu graliśmy w niewiślickim stylu"
Baszczu jeszcze raz : O tym jakie błędy on popełnił nie chcę teraz mówić. Może kiedyś zdecyduję
się powiedzieć o tym
."
Marek Zieńczuk " Z tym nazwiskiem kojarzy mi się rok wyjęty z życiorysu"
Ja się wcale nie dziwię, że polskim piłkarzom, których próbujesz przytaczać, nawykłym do lekkich, kilkudziesięcio minutowych treningów, siatkonogi, gry w dziada i machania rękami, styl Petrescu opierający się na ciężkiej harówce kojarzy się jak najgorzej...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów