The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.04.2012, 18:12
W Holandii on mógł liczyć tylko na to co zwykle tam robił, czyli walce o utrzymanie.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.04.2012, 18:18
Może Robert lubi wyzwania z gatunku Fmowskich, chce wprowadzic klub 3 ligowy do MLS
Unirea też była zapyziałem klubem zanim Dan nie zrobił tam porządku. Poczekamy zobaczymy co się z tego wykluje.
Ostatnio edytowane przez tofik : 24.04.2012 o godz. 18:21.
..
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.04.2012, 18:22
Nie ma na to szans - MLS to prywatna liga i nie obowiązują tam spadki ani jakieś awanse z niższych lig. Złotousty Robert będzie pracował więc w totalnie amatorskich rozgrywkach, ogromna kompromitacja, ale niech sobie robi co chce.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.04.2012, 18:26
Założę się, że umowa obowiązuje od 1 lipca...
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 24.04.2012, 18:46
W tym klubie będzie wynajdywał amerykańskie perełki, podobno kasa będzie podobna do tej w Wiśle, Robert miał oferty z średnich klubów ligi holenderskich, ale wybrał kasę. W klubie tym są sami młodzi zawodnicy.
Ostatnio edytowane przez syryls : 24.04.2012 o godz. 18:49.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.04.2012, 18:51
Maaskant- zero ambicji.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 24.04.2012, 19:03
fran23 napisał(a):Wyświetl post
W Holandii on mógł liczyć tylko na to co zwykle tam robił, czyli walce o utrzymanie.
Powiem szczerze dla mnie to co zrobił Maaskant jest komedią którą podążaniem za forsą nie potrafię usprawiedliwić. Dla mnie najwyższa klasa rozgrywkowa w USA jest już pól amatorska nie chcę nawet przypuszczać co się dzieje w III lidze. Rozumiem jak za forsą idzie gość którego kariera trenerska jest już u schyłku, natomiast nie młody gość który nie ma jeszcze jakiegoś super nazwiska, praca w USA na pewno się do tego nie przyczyni.

edit: Czekam jeszcze na to czy to potwierdzony news bo aż ciężko w to uwierzyć.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 24.04.2012 o godz. 19:27.
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 24.04.2012, 19:06
to jak Maaskant znalazł pracę, to Wisła mu nie płaci?
Bo z tego co wiem, Wisła miała go opłacać do końca kontraktu czyli do czerwca...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 24.04.2012, 19:37
comek napisał(a):Wyświetl post
to jak Maaskant znalazł pracę, to Wisła mu nie płaci?
Bo z tego co wiem, Wisła miała go opłacać do końca kontraktu czyli do czerwca...
To zależy od kiedy ma podpisaną tą nową umowę.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.04.2012, 20:03
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
To zależy od kiedy ma podpisaną tą nową umowę.
Nie wydaje mi się, aby w przypadku trenerów obowiązywało prawo Bossmana, więc aby podpisać nową umowę, musiał raczej najpierw rozwiązać starą.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 24.04.2012, 20:29
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Nie wydaje mi się, aby w przypadku trenerów obowiązywało prawo Bossmana, więc aby podpisać nową umowę, musiał raczej najpierw rozwiązać starą.
Nie o to mi chodziło. Chodzi mi o datę figurującą na jego kontrakcie. Aktualny jest podpisany do końca czerwca. Oficjalnie nie pracuje w nowym klubie do końca kontraktu z Wisłą, aby Wisła mu nadal wypłacała kasę. O taki zabieg mi chodzi. Bo jeżeli podpisał z normalną datą to Wisła płacić mu już nie musi.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.04.2012, 21:15
A co Wy myślicie, że po wy.......eniu z Wisły to topowe kluby się zgłoszą?
Podobnie było z Danem, trafił na zadupie, z którego zrobił klub, zobaczymy co zrobi Maaskant.
Choć trochę to dziwne, 3 liga? może tymczasowo.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 24.04.2012, 22:00
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
A co Wy myślicie, że po wy.......eniu z Wisły to topowe kluby się zgłoszą?
Podobnie było z Danem, trafił na zadupie, z którego zrobił klub, zobaczymy co zrobi Maaskant.
Choć trochę to dziwne, 3 liga? może tymczasowo.
Niezależnie od tego czy bylaby to III liga czy MSL dla mnie to jest po prostu nie poważne. MSL to dla mnie robienie sobie jaj z tak pięknego sportu jakim jest piłka nożna. Tam chodzi o to aby robić show, a nie grać w piłkę. Często ważne jest aby mieć na-żelowanego przystojnego goscia na boisku niż dobrego piłkarza.
Weszło nazywało Maaskanta showmanem jeśli on tam rzeczywisice poszedł trzeba przyznać im racje a sam Robert będzie czuł się jak ryba w wodzie, tylko czy my tu mówimy jeszcze o piłce nożnej ? Nie dawno sam Robert przechwalał się że nie został trenerem dla kasy tylko dlatego że kocha wygrywać i kocha ten sport, wspominał coś o tym że mógł przejąć firmę po ojcu i zbić fortunę a nie zrobił tego bo pieniądze nie mają dla niego nadrzędnej wartości.

Szanowałem tego goscia za to że odbudował rozpi*** drużynę zdobył mistrzostwo i obrał dobry kurs na LM. Po dzisiejszym meczu Chelsea uważam że ten kurs mógłby być jeszcze lepszy.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 24.04.2012 o godz. 22:06.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.04.2012, 23:43
Ja piernicze szok ,Maaskant totalnie sie osmieszyl

poziom 3 ligi w Stanach to chyba wiedza ogolna tych pilkarzy ze sa 2 bramki i troche trawy ,przeciez oni tam sobie jaja z pilki robia

zreszta tam zawsze jest show ,wiec Robercik tam pasuje
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.04.2012, 00:20
A właśnie, że się nie ośmieszył. Co najwyżej zadrwił z nas wyszukując lukę w kontrakcie która nie zabrania prowadzenia klubu z 3 ligi USA. Robert ma i tak sporo wolnego czasu, a tym sposobem jeszcze sobie dorobi do nie najniższej pensji. Wstyd to byłby jakby podjął się pracę w Lechu Poznań, lub tfu. Cracovii. Nie jestem zwolennikiem złotoustego trenera, aczkolwiek będę go mile wspominał i życzę mu wszystkiego najlepszego.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 25.04.2012, 00:32
Lysy napisał(a):Wyświetl post
A właśnie, że się nie ośmieszył. Co najwyżej zadrwił z nas wyszukując lukę w kontrakcie która nie zabrania prowadzenia klubu z 3 ligi USA. Robert ma i tak sporo wolnego czasu, a tym sposobem jeszcze sobie dorobi do nie najniższej pensji. Wstyd to byłby jakby podjął się pracę w Lechu Poznań, lub tfu. Cracovii. Nie jestem zwolennikiem złotoustego trenera, aczkolwiek będę go mile wspominał i życzę mu wszystkiego najlepszego.
A zabrania prowadzenia klubu z 1 ligi USA ?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.04.2012, 08:08
nie wiedzie sie też byłemu naszemu trenerowi Wernerowi Liczce który trenuje Banika Ostrava.Jego drużyna zajmuje przedostatnie miejsce w tabeli.Ostatnio przegrała 4-1 z Duklą Praga
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.04.2012, 09:14
Dariook napisał(a):Wyświetl post
A zabrania prowadzenia klubu z 1 ligi USA ?
Podejrzewam, że chodzi o to, że ten jego nowy klub nie jest klubem profesjonalnym. Dlatego mimo tego, że obowiązuje go kontrakt z nami, może ich prowadzić.
Czyli zdaje mi się że Robert będzie teraz ciągnął kasę z dwóch źródeł.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.04.2012, 11:13
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Niezależnie od tego czy bylaby to III liga czy MSL dla mnie to jest po prostu nie poważne. MSL to dla mnie robienie sobie jaj z tak pięknego sportu jakim jest piłka nożna. Tam chodzi o to aby robić show, a nie grać w piłkę. Często ważne jest aby mieć na-żelowanego przystojnego goscia na boisku niż dobrego piłkarza.
Weszło nazywało Maaskanta showmanem jeśli on tam rzeczywisice poszedł trzeba przyznać im racje a sam Robert będzie czuł się jak ryba w wodzie, tylko czy my tu mówimy jeszcze o piłce nożnej ? Nie dawno sam Robert przechwalał się że nie został trenerem dla kasy tylko dlatego że kocha wygrywać i kocha ten sport, wspominał coś o tym że mógł przejąć firmę po ojcu i zbić fortunę a nie zrobił tego bo pieniądze nie mają dla niego nadrzędnej wartości.

Szanowałem tego goscia za to że odbudował rozpi*** drużynę zdobył mistrzostwo i obrał dobry kurs na LM. Po dzisiejszym meczu Chelsea uważam że ten kurs mógłby być jeszcze lepszy.
Dużo żeś meczów oglądał tej MLS ? Imo wcale tak źle z nimi nie jest ;d Wiadomo szaleństwa nie ma ale trafiają się ciekawe spotkania, może nie powiedziałbym, że to liga lepsza od polskiej, ale czy gorsza ? Samo to, że u nas zatrudniła go Wisła a tam ma szanse się załapać i to po znajomości do 3ciej ligi świadczy o poziomie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 25.04.2012 o godz. 11:22.
..
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.04.2012, 11:28
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Nie o to mi chodziło. Chodzi mi o datę figurującą na jego kontrakcie. Aktualny jest podpisany do końca czerwca. Oficjalnie nie pracuje w nowym klubie do końca kontraktu z Wisłą, aby Wisła mu nadal wypłacała kasę. O taki zabieg mi chodzi. Bo jeżeli podpisał z normalną datą to Wisła płacić mu już nie musi.
O tym właśnie piszę.

Jeśli nie obowiązuje w tym przypadku prawo Bossmana, to Maaskant nie może sobie podpisać kontraktu z nikim innym, nawet z datą początkową już po upłynięciu terminu obecnej umowy, i nawet jeśli kontrakt kończyłby się mu jutro o ósmej rano, ani nawet nie mógłby z nikim oficjalnie negocjować. Musiałby poczekać na zakończenie kontraktu, rozwiązać go i dopiero wtedy przystąpić do negocjacji (w praktyce o samo negocjowanie nikt się raczej nie czepia, szczególnie że ciężko to udowodnić). Tak by było w przypadku piłkarzy jeszcze kilka lat temu, ale jak piszę, nie wiem jakie przepisy obowiązują w stosunku do trenerów.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.04.2012, 11:34
tofik napisał(a):Wyświetl post
Dużo żeś meczów oglądał tej MLS ? Imo wcale tak źle z nimi nie jest ;d Wiadomo szaleństwa nie ma ale trafiają się ciekawe spotkania, może nie powiedziałbym, że to liga lepsza od polskiej, ale czy gorsza ? Samo to, że u nas zatrudniła go Wisła a tam ma szanse się załapać i to po znajomości do 3ciej ligi świadczy o poziomie.
Ze co od naszej ligi to gorsza jest tylko okregowka w Zimbabwe.
Wystarczy popatrzec kto gra w MLS i za jakie kwoty, my za milion lat swietlnych takich emerytow nie przyciagniemy do naszych klubow bo i za co.

Jak by sie Maskantowi nie oplacalo tam trenowac to by tego nie robil. A u nas niby czemu sie pojawil? polowa Holandii miala z niego beke ze zacza prace w polsce
,
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 25.04.2012, 17:28
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1..._czwartej.html - no to już wiemy Robert chce sobie dorobić do wakacji a później pewnie przejmie jakiś klub.
Odpowiedz cytując
fantom chicago
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 25.04.2012, 17:41
westersyl napisał(a):Wyświetl post

Troche meczow z MLS ogladalem i musze stwierdzic,ze ich poziom nie odbiega od T-ME.Powiem wiecej , czesto odbywaja sie turnieje z druzynami z calego globu ( m.in. Europa , PLD. Ameryka ) i na ich tle wypadaja calkiem dobrze .Jednego czego nie mozna im zarzucic to braku przygotowania kondycyjnego i biegania do ostatniego gwizdka. Talentow kluby szukaja juz u gowniarzy,ktorzy kopia pilke dla klubow osiedlowych , zrzeszonych czy tez nie .Mysle , ze gdybysmy w Polsce mieli porownywalne mozliwosci jesli chodzi o baze przygotowawcza ,Liga Mistrzow nie bylaby dla nas czyms z krainy marzen.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 25.04.2012, 18:18
fantom chicago napisał(a):Wyświetl post
Troche meczow z MLS ogladalem i musze stwierdzic,ze ich poziom nie odbiega od T-ME.Powiem wiecej , czesto odbywaja sie turnieje z druzynami z calego globu ( m.in. Europa , PLD. Ameryka ) i na ich tle wypadaja calkiem dobrze .Jednego czego nie mozna im zarzucic to braku przygotowania kondycyjnego i biegania do ostatniego gwizdka. Talentow kluby szukaja juz u gowniarzy,ktorzy kopia pilke dla klubow osiedlowych , zrzeszonych czy tez nie .Mysle , ze gdybysmy w Polsce mieli porownywalne mozliwosci jesli chodzi o baze przygotowawcza ,Liga Mistrzow nie bylaby dla nas czyms z krainy marzen.
Wydaje mi się że brak LM nie jest spowodowany brakiem bazy ala PSV. U nas problemem jest głównie pieniądz a raczej jego brak.
Każde potknięcie kończy sie w podobny sposób czyli sprzedażą tych najlepszych, łatając dziury po kasie która miała być...a nima.
A jeśli ktoś w końcu pomyśli, najpierw włoży żeby później wyciągnąć tj. wzmocni drużynę przed eLM zamiast ją osłabiać - nie widzę problemu żeby tam się znaleźć.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 25.04.2012, 20:05
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się że brak LM nie jest spowodowany brakiem bazy ala PSV. U nas problemem jest głównie pieniądz a raczej jego brak.
Każde potknięcie kończy sie w podobny sposób czyli sprzedażą tych najlepszych, łatając dziury po kasie która miała być...a nima.
A jeśli ktoś w końcu pomyśli, najpierw włoży żeby później wyciągnąć tj. wzmocni drużynę przed eLM zamiast ją osłabiać - nie widzę problemu żeby tam się znaleźć.

Problem jest bardziej złożony, to szereg czynników które robimy źle. Brak bazy to jeden z kluczowych. Wyobrażasz sobie by taki Arjen Robben utrzymał wysoką formę trenując na takim kartoflisku jak nasze "boisko treningowe"? To tak jakbyś sobie kupił ferrari enzo i nie miał z niego żadnego pożytku, bo po pierwszym miesiącu siadło zawieszenie na naszych dziurawych drogach.

Fatalna polityka transferowa i brak stabilizacji to również istotny błąd jaki popełniamy, aczkolwiek jeden z wielu.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.04.2012, 20:40
Jaki trener taka liga i to by było na tyle...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 25.04.2012, 21:29
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Problem jest bardziej złożony, to szereg czynników które robimy źle. Brak bazy to jeden z kluczowych. Wyobrażasz sobie by taki Arjen Robben utrzymał wysoką formę trenując na takim kartoflisku jak nasze "boisko treningowe"? To tak jakbyś sobie kupił ferrari enzo i nie miał z niego żadnego pożytku, bo po pierwszym miesiącu siadło zawieszenie na naszych dziurawych drogach.

Fatalna polityka transferowa i brak stabilizacji to również istotny błąd jaki popełniamy, aczkolwiek jeden z wielu.
Owszem po części masz rację, baza jest bardzo ważna jednak posiadanie owej konieczności nie jest gwarantem sukcesu, tym bardziej gwarantem na występy w Champions league.

Trzeba mieć na uwadze to że posiadanie bazy jest niejako standardem w "cywilizowanym" świecie, jednak u nas jest to postrzegane troszeczkę mylnie, jako coś co jest lekiem na nasze całe zło.
Ja jednak będę się trzymał takiej wersji że, najważniejszy jest system szkolenia i środki jakie się na dany cel przeznacza.
To tak jak by szkolić kandydata na kierowcę, np szkolnego autobusu i świadomie szukać oszczędnosci, poprzez zmniejszenie ilości godzin kursowych. Po połowie nakładów,czyli godzin oczywiście będzie jeździł poprawnie, zatrzyma się na czerwonym ale czy będzie dość dobry? Czy oby te oszczędzanie nam się opłaci? Wątpię.

Dlatego nawet jeśli będzie 16 boisk, 2 lotniska, 3 perony i wesołe miasteczko, to nic to nie zmieni jeśli kuleć będzie system szkolenia i inwestowania, zarówno w kandydatów jak i cały sztab odpwiedzialny za ukształtowanie i wytyczenie profesjonalnej drogi.

W Brazylii bazą dla młodzieży jest ogólnie dostępna plaża. Tam bazę mają krezusy i trafiają tam szczęściarze. Kluby kladą nacisk głównie na promocję i późniejszy zysk, natomiast talenty rodzą sie na ulicy.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 29.04.2012, 13:27
Marcelo zdobyl dziś gola dla PSV w wygranym wyjazdowym meczu z Rodą 3-1
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.04.2012, 07:40
Jean Paulista - nasz były pomocnik zagrał cały mecz w barwach Polonii Bytom w meczu przeciwko Kolejarzowi Stróże . Strzelił także gola kontaktowego na 2-1 ( mecz wygrała Polonia 2-3 )
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Stary 02.05.2012, 18:46
Paweł Brożek powołany na Euro
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów