|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
To może Urygę na bramkę przestawi?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak potrafi bronić to czemu nie? Po co to psioczenie trener odpowiada za skład i trener sobie wybrał Semira koniec kropka.Sam powiedział,że Stilić wygląda dobrze na treningach
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Z tego co zauważyłem, forum jest podzielone co do tego, czy warto było wystawiać Stilicia od pierwszej minuty. Mi środek Mąka-Brlek-Stilić odpowiada bardziej niż ustawienie z Llonch'iem. Bez Lloncha będziemy mieli trochę mniej odbiorów, bo Brlek nie daje takiej jakości w defensywie, ale ze Stiliciem i grającym za nim Chorwatem mamy znacznie więcej opcji w ataku. Petar to dla mnie raczej 8ka niż 10tka. Nie potrafi aż tak dobrze podłączać się do ataków jak Semir. Bośniak jest praktycznie gwarancją stworzenia kilku sytuacji bramkowych w spotkaniu, nawet jeśli ogólnie mecz mu nie wychodzi i przez większość czasu człapie po boisku. Brlek, jeśli idzie o samo tworzenie okazji bramkowych, jest znacznie mniej regularny. Lubi grać głębiej, podczas gdy Semir odruchowo przesuwa się w okolice pola karnego. Dodatkowo Stilić ma lepszy zmysł do gry kombinacyjnej i potrafi zagrać niekonwencjonalnie. Jego kreatywność i ustawianie się odciąża Małeckiego i Boguskiego. Daje nam dodatkową opcję w rozegraniu pod bramką rywali. Chciałbym byśmy jeszcze kilka razy spróbowali ustawienia Mąka-Brlek-Stilić, bo jeśli ta trójka wypracuje sobie automatyzmy, to jakość gry może się znacznie poprawić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
a moze po prostu sprobowac trojke - llonch - Brlek - Stilic
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja bym spróbował Krzyśka na prawym skrzydle może by to wypaliło skoro z Cywką się udało to dlaczego nie z Mąką ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jezeli chodzi o Ramireza to powtorze to, co mowilem bodajzejuz po trzeciej kolejce.
Jestem pod wrazeniem, jak niektorzy pilkarze indywidualnie sie poprawili. Glowacki gra jedna z lepszych rund z ostatnich 2-3 sezonow. Brlek w koncu rozblysl i staje sie (juz jest?) naszym kluczowym zaowdnikiem. Cywka prz ilu trenerach nie pelni jakiejkolwiek roli w tym zespole, a teraz przynajmniej niezle gra na prawej obronie. Sadlok pewny, solidny i biorac pod uwage nasza nedze na lewej obronie w reprezentacji, moze tam zagoscic na dluzej. Malecki ostatnio akurat labiej, ale jego 2 gole w tej rundzie to efekt pomyslu Ramireza na ustawianie go na 16 przy roznych. Jest ogromna roznica jezeli chodzi o gre w defenywie. Tutaj wystarczy spojrzec na czysta statystke. A my przeciez w zimie stracilimy 2 podstawowych obroncow. Kiko u mnie zyskal zaufanie i uwazam, ze przedluzenie z nim kontraktu to w tej chwili obowiazek wldarzy. I choc sam bylem ogromnym sceptykiem (delikatnie mowiac) to pani Marzeno, Panie Manuelu - zwracam honor. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Równilegle z przyjściem Kiko Ramireza napisałem, że nasz Dyrektor rzuca na szalę swój cały dorobek i z tego względu należy być dobrej myśli.
Szkoda tych zmarnowanych ostatnich lat. Widać teraz, że przecież pieniądze choć są ważne, to jednak nie decydujące. Staliśmy dopiero miesiące temu na krawędzi piekła ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja zawsze powtarzam, że w piłce na czele klubu powinni stać emocjonalnie związani z nim ludzie.
Taki był Leśnodorski, taki jest Rutkowski, Cupiał też taki był w pierwszych latach zanim się wypalił. I wtedy klub odniesie sukces. Tu nie da sie zarządzać jak w korporacji, musisz podjąć czasem ryzyko, nie patrzyć tylko na pieniądze, działać intuicyjnie, czasem spontanicznie, emocjonalnie. Czuć piłkę. Tak jak obecny zarząd. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Szczerze powiem większość z nas wypowiada się na tym forum od lat, prawdopodobnie od wielu też lat interesuje się futbolem. Ramirez nie poprawił gry w defensywie ta gra wygląda pewniej dlatego, że od samego początku gramy w tym samym zestawieniu personalnym w tej formacji. Wdowczyk zaczął ten sezon od kilku porażek nie dlatego że jest słabym trenerem a dlatego, że w każdym z tych spotkań na początku sezonu graliśmy w innym składzie, nie ma to takiego wielkiego znaczenia jak rotuje się skrzydłowymi, napastnikami ale w obronie musi być stabilizacja. Na prawdę w organizacji gry nie ma takiego postępu jak się niektórym wydaje (gdzie gra na jeden kontakt , kombinacyjna z udziałem 3-4 zawodników). Dajmy czas Ramirezowi bo żeby wystawiać ocenę trenerowi musi upłynąć sporo czasu zwłaszcza przy dość sporych ruchach kadrowych w naszej drużynie. Moim zdaniem gra Wisły w następnych miesiącach nie będzie o wiele lepiej wyglądać bo nie oszukujmy się zawodników mamy jakich mamy Ci najlepsi są na końcu swojej drogi sportowej a pozostali poza 1 czy 2 przypadkami raczej z potencjałem na środek tabeli.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Zgadzam się co do tego, że na ocenę Kiko jest za wcześnie. Nawet polska liga widywała już zagranicznych trenerów, którzy przez jedną rundę czy sezon robili furorę, a potem wszystko szlag trafiał.
Natomiast nie mogę się zgodzić z tym, że nie poprawił gry w defensywie. Zwłaszcza, że od początku to dostał, ale defensywę pozbawioną połowy podstawowego składu. No i defensywa to nie tylko formacja obronna. Co do gry na jeden kontakt, to do tego potrzeba odpowiednich ludzi. Tych akurat nie mamy już tylu, co kiedyś. Wiele zależy od tego, czy uda się doprowadzić Stilicia do stanu używalności. Ja w to wierzę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
To co ten gość ma nosa do zmian.. chapeau bas Kiko!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panie Kiko masz Pan cojones !
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
nie wiadomo oczywiscie na ile w tym farta , ale należy odnotować że to kolejny mecz którego wynik przesądza osoba wprowadzona z ławki przez Kiko !
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Trzeba też uczciwie przyznać, że Ramirez, w przeciwieństwie do swoich poprzedników, ma kogo wpuszczać z ławki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Tyle ze poprzednicy to dorobkiewicze którzy na starość mylą biznes z pasja i tym samym zarażają graczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mi się podoba u Kiko, że wszystko jest takie przemyślane. Widzi, że Stilic i Brlek są w wysokiej formie to stara się znaleźć miejsce na boisku im obu.
Nie trzyma się sztywno formacji, podziału ról czy nazwisk. Bardzo nowocześnie. Ostatnio Michniewicz na TT tłumaczył jak np. Juventus czy BVB kilka razy zmienia całe ustawienie w trakcie meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Tutaj ale zwłaszcza w temacie o meczu z Niecieczą, słowo "szczęście" jest odmieniane przez wszystkie przypadki. Rozumiem, że jest to patrzenie z pozycji kibicowania Drużynie, której ostatnio wiał wiatr w oczy i w podobnych sytuacjach podbramkowych w czasie doliczonym to przeciwnicy do tej pory mieli więcej tego mitycznego "szcześcia" ale na boisku nigdy nie wygrywa się przypadkiem. Jeśli na świecie jakaś drużyna walczy i wygrywa niejeden raz w doliczonym czasie, to jest pozytywnie oceniana za ambicję, wolę walki i gryzienie trawy do końca. Chyba, że mecz drukuje sędzia. To banalne co napiszę, ale szczęście sprzyja zwyczajnie lepszym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Gdyby dopisywało nam szczęście tak jak tego chcą niektórzy piszący komentarze nt. Wisły, to piłki, które wczoraj trafiały w poprzeczkę lub słupek bramki Termalici wpadłyby do siatki. To nie jest "szczęście", tylko ambicja i walka do końca i za to należą się brawa dla całej drużyny i trenera, który nauczył naszych piłkarzy pazerności na gole i zwycięstwa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No to super.Teraz juz nikt nie bedzie sie smiał ze wzielismy trenera z 3 ligi hiszpanskiej.Jak to mozna ladnie tylko i wylacznie swoja pracą zatkać usta pismakom,"dziennikarzom" i nawet na tym forum krytykantom..
P.S Ramierez odniósł 2 porazki.Ale wcale nie bylsimy gorsi i Od Slaska i od Legii. Remisy byc powinny.Patrzac ze przychodzil na kompeltnie nieznane ,nic nie wiedzial,a to ile punktow zrobil itd,to czapki z głów przed Kiko. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Wojtas
Akurat od cwelki byliśmy gorsi bo nie mieliśmy czym ich nakłuć przy kontuzji napastników. Natomiast od Sląska byliśmy lepsi. Nie popadajmy w mitomanie ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Ciężko powiedzieć czy byliśmy od legii gorsi, bo obie drużyna zagrały dramat z przodu. Ten meczy był po prostu słaby.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Ja go musze pochwalić głównie za jedno - świetne zmiany w każdym meczu. Naprawdę nie pamiętam trenera który by miał takiego nosa do zmian - w dodatku w zasadzie każdy nawet mniej udany występ zmiennika można obronić z punktu widzenia taktyki...
Ciekawi mnie jak to się rozwinie, być może jeszcze nie mamy własnego stylu ale dowozimy wynik, czasem dość szczęśliwie czasem zasłużenie - podoba mi się praca tego Pana. A to co słyszy się o jego pracowitości oraz zaangażowaniu sztabu... to naprawdę napawa optymizmem na przyszłość. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Kiko dał Wisle jaka taką pewnosc siebie,polowa pilakarzy odżyła,Cywka chyba najbardziej,generalnie częsci ludzi ktora smiała sie z Kiko teraz zaczyna być głupio.No bo jak to trener z 4 ligi hiszpanskiej jednak daje rade ?jak to...
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Z perspektywy czasu widzę, że byłem w ogromnym błędzie i drugi raz tego błędu nie popełnię. Kiko stawiany przed nim cel osiągną i należy mu się przedłużenie kontraktu. Po tych 3 miesiącach widać pomysł na drużynę. Przy odpowiednich transferach może być na prawdę dobrze. Jako, że krową nie jestem to zmieniam zdanie na temat naszego trenera i biję się w pierś, że zbyt pochopne wnioski wyciągnąłem. Mam nauczkę na lata, ale z chęcią mogę taki samosąd pisać co roku, tym razem o naszych piłkarzach, bo myślę, że Kiko zostanie z nami przynajmniej na dwa kolejne lata. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Najważniejsze to wierzyć w swoich.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Kiko daje pstryczka w nos tym wszystkim co tak narzekali czemu no-name z III ligi hiszpanskiej a nie nasz Rodak bo przeciez polska mysl szkoleniowa najlepsza bla bla bla chociaz dalej maja bol tyłka jak chociazby Mielcarski. A gdzie by tam jeden z drugim przyznał sie do tego, ze zle ocenił Hiszpana.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
|

|