|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ten Black mirror naprawdę ciekawy, ale bardziej to odbieram jak hmm... teatr telewizji.
Ale historie ciekawe i dają do myślenia. 3 dni temu obejrzałem odcinek o świni i choć historia prosta to przekaz wyraźny, tak samo o ludzkiej elektrowni. Naprawdę spoko. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiem tak, ma potencjał.
Jedno czego się obawiam to że skręca w stronę jakiejś bajki w stylu zabili go i uciekł a sterował nim genialny trans informatyk jak np akcja w muzeum. Jest klimat wsi, są jakieś tajemnice, ocena dobry z malutkim plusem na zachętę. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jestem po pilocie "The Americans" (póki co cztery odcinki wyemitowali i już zamówili 2. sezon). Serial wygląda ciekawie, wszystko osadzone w początkach lat 80-tych, w szczytowym momencie zimnej wojny. Główni bohaterowie są małżeństwem, to radzieccy szpiedzy mieszkający w Waszyngtonie i wykonujący polecenia KGB.
Keri Russell daje radę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakby ktoś zaspal to ostatni odcinek drugiej serii Suits już jest.
Ale znów trzeba czekać do wakacji na kolejne a tego w serialach nie lubię najbardziej. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
O tym, że obejrzałem tylko pilota The Americans to już nieaktualne. Oczywiście zaraz po pilocie poleciały wszystkie odcinki i już jestem na bieżąco ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
widzialem wlasnie na iitv to americans, no ale nie mialem czasu sciagnac
za to wczoraj ogladnąłem pierwszy odcinek nowego serialu "Godzina zero" Jak dla mnie rewelacja, lubie takie indiany jonesy ![]() Hunter, co powieszx? tylko nie mów ze nie znasz! i dwie fajne dupy na dwie role żeńskie póki co ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mała ściągawka, która może ułatwić wybór dotyczący oglądania seriali -> http://showtv.pl/news_item_4839.htm |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
no co ty mowisz, w koncu serial mi sie podoba to go z anteny zdjmują
nie lubią klimatów nazistów i ich tajemnic ? cioty! ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Są napisy do House of cards do 6 i kolejnych odcinków?
Netflix fajną promocję sobie zrobił, serial o którym wszyscy mówią, nawet jak piracą to i tak jest o nich głośno. W newsweeku artykuł o tym. Downtown Abbey co powiecie na ten serial. Mike Ross poleca i nie wiem czy zaufać
Ostatnio edytowane przez MatMario : 28.02.2013 o godz. 07:12.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o napisy do House of Cards, to Netflix wypuściła wszystkie odcinki jednocześnie i teraz mozolnie tworzone jest tłumaczenie do każdego kolejnego epizodu.
Co do Downton Abbey, to osobiście nie miałem okazji jeszcze oglądać, chociaż leży na dysku. Opinie są bardzo pozytywne, Amerykanie rzadko cenią brytyjskie produkcje, ale w przypadku tej właśnie tak jest. Serial zbiera dużo pochlebnych recenzji i nagród. Szprotson. Pisałem, że Zero Hour wywalą szybko z ramówki? Pisałem. Słowo ciałem się stało -> http://showtv.pl/news_item_4849.htm |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Downton Abbey - jestem po 5 odcinkach i jest coraz lepsze. Z odcinka na odcinek fajnie rozwijają historię, no i hrabina babcia jest mega zajebista. Tak napisana i zagrana że kosmos.
Cały czas mówi poważne rzeczy, a dziś odczytujesz to jako urojenia lunatyczki Ale każdy tak miał jak rozmawiał ze swoją babcią a ona przedstawiała swoją wizję. Super gra aktorska. Np tekst: Na ambasadora już nic nie poradzimy, ale tak naprawdę kto chodzi do ambasady Turcji? Wyobrażam sobie jak serial jest odbierany w stanach z ich podejściem do życia. W pierwszym odcinku jedna scena gejowska która obrzydza i miałem trochę obaw że zrobią z tego gej spartakusa ale kolejne odcinki spoko. Napisy do HoC stanęły na 5 odcinku i nie idzie do przodu a mnie to denerwuje na maksa.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 05.03.2013 o godz. 07:55.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jakiś serial nowy zeby urywal dupsko?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obejrzałem wszystkie dotychczasowe odcinki Downton Abbey i jest naprawdę dobre. Przynajmniej mi przypadło do gustu. Ze swojej strony polecam.
Ostatni odcinek The Following, no jak dla mnie to serial siada. Odcinek z czapy, nielogiczne dla mnie jak on się znalazł w bagażniku. Po fajnym początku idziemy w złym kierunku. Trochę jak Flash forward. Tak prawdę powiedziawszy to trochę mnie znudził. Emocje jak na rybach. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Też zacząłem oglądać Downton Abbey. Świetny! Dzięki za polecenie
![]() Ależ mnie w....ia Thomas Generalnie, świetnie dobrali aktorów, bez wyjątku!![]() I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!![]() Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i już po ostatnim odcinku Banshee, finał dość sztampowy zobaczymy jak zrobią drugi sezon. Ogólnie serial trzymał poziom, bez jakiegoś zjazdu po pierwszych odcinkach. Oceniam na 4 - w skali 5 stopniowej.
Oglądam teraz Homeland, kończę drugi sezon który podoba mi się bardziej niż cały pierwszy. Spoko że ktoś potrafi taką fabułę rozkręcić mimo dość ograniczonego pola działania. Daje mu 4 może nawet z lekkim plusem. Mocno ograniczają dodawanie napisów do House of cards i codziennie odświeżam czy już są ale niestety ciągle 7 odcinek. Fajne intrygi, BDB Spacey. Tylko dawać mi szybciej napisy... Oczywiście żartuje, doceniam wszystkich którzy po godzinach w domu tłumaczą. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Banshee już po pierwszym sezonie, a ja nadal jestem oczarowany tym serialem
Dla mnie jedna z najlepszych nowości w tym sezonie i już nie można się doczekać 2. sezonu, tym bardziej że zostawiono kilka otwartych wątków, których wyjaśnianiem zajmą się zapewne w drugiej serii. Polecę trochę prywatą. Jak oglądacie Banshee i korzystacie z tego narzędzia diabła jakim jest Facebook to zachęcam do polubienia polskiego profilu tego serialu -> Banshee PL Prowadzi go znajomy i z ilości oraz jakości info, które wrzuca wynika że mocno się do tego przykłada ![]() Zaczęło się "Bates Motel" czyli prequel Psychozy. Bohaterem jest młody Norman Bates, który zostanie w przyszłości bezwzględnym, seryjnym mordercą. W obsadzie m.in. Vera Farmiga. Pilot dupy nie urywa, ale ma bardzo fajny klimat i wszystko wskazuje na to, że produkcja ma potężny potencjał do rozwinięcia. W skrócie to historia o nastolatku, który wkracza na drogę, gdzie metą będzie przeistoczenie się jego osoby w psychola. "Vikings" ktoś ogląda? Moim zdaniem ciekawa propozycja dla tych co lubią seriale osadzone w historycznej rzeczywistości.
Ostatnio edytowane przez hunter : 20.03.2013 o godz. 11:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Teraz ja...
Banshee spoko... pierwsze odcinki rewelacja, a później utrzymuje swój poziom... dziwne jest że do tej pory nikt się nie zczaił że ten gościu nie jest tym za kogo się podaje... (był w tv, FBI itp.), ale takie uroki seriali... Vikings nie widziałem, ale znajomy który ma manie na ptk. rycerzy/vikingów/rpg (sam robi zbroje, kuje miecze itp.) mówi że ten serial to jakieś nieporozumienie. The Following... początek OK, ale później jak dla mnie słabiej. Odnoszę wrażenie że 95% postaci z filmu należy do "sekty" profesora. Jeszcze jego syn się okaże mordercą... :/ Podejrzewam że jak wróci Gra o tron, Dexter, Misfits i Homeland to Following i Banshee nie będę oglądał. Przyjdzie czas na wybór... ale kto wie, może kiedyś wrócę do tych seriali... Oglądał ktoś Inside Men |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
no banshee spoko, ale nie lubie braku logiki
vikingow polecał mi tez kolega, zajawiony ze nowa gra o tron. Właczyłem i wyłączyłem po 3 minutach. liczy sie pierwsze wrazenie ostatnio też włączyłem Cult z T-Bagiem, ale po 15 minutach wyłaczył mi sie player ktos cos ?serial komediowy lajtowy, taki 40 minutowy. poleci ktos cos ? kamil : ogladalem misfits - nie podszedł mi, moze z racji braku logiki ;] (chociaz w sumie cały 1 sezon zmiażdzyłem)
Ostatnio edytowane przez szprotson : 20.03.2013 o godz. 12:31.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
MISFITS
ten chudy z kręconymi włosami rozp*** system w pierwszych odcinkach :] wis.la/k7nz8 serial strasznie porąbany... ale zajebisty |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() CULT? Kupa, nie polecam. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spoiler
W ostatnim odcinku Banshee Proctor dzwoni do hotelu, a z hotelu kto dzwoni? To jest burmistrz? Na budowie? ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie nie róbcie jaj z tymi spojlerami.
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
szprotson ogarnij sobie shameless tylko US a nie UK,generalnie pojebany,fragmentami bywa poważny ale wszsytko raczej w konwencji komedii
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oj tam, nic nie zdradzilem. A poza tym piszę wyraźnie spoiler to nie czytaj
![]() Jeśli już przy spoilerach jesteśmy zacząłem oglądać sezon który już był skończony, Zastanawiam się kiedy kolejny sezon, wchodzę na pierwszy news a tam główną postać w żałobie. ....a. Więc jak spoilery to takie jak ten, lekkie i nic nie mówiące. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co jest z serialem ALCATRAZ ?
Znalazłem tylko 3 odcinki a reszty jakoś nie widze albo źle szukam. Orientuje sie ktoś ile tego jest ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
http://grupahatak.pl/napisy/575/Alcatraz/ ![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda... po 3 odc wydawał sie niezły.
A co sądzicie o TOUCH z Sutherlandem ? |