|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Trener szkółki Wisły wyrzucony za turniej Mikołajkowy
Na II Turniej Mikołajkowy w Olkuszu TS Wisła Kraków wystawiło chłopców o rok starszych do rywalizacji dziewięciolatków wygrywając go. Rodzice oszukanych dzieci podnieśli alarm. Całe szczęście, że zarząd TS Wisła nie zamiótł sprawy pod dywan i oddał puchar. http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ajkowy,1732158 --------------------------------------------- no pięknie :/ ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._mlodej_wisly/
nie wie ktoś, czy te mecze były grane z seniorami czy tamtejszymi odpowiednikami ME? (Legia grywala z ME, więc może i nasi chociaż grali z pierwszymi zespołami) |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Czy można gdzies przeczytac cos wiecej a naszej mlodej. Chodzi mi szczegolnie o jakies ruchy kadrowe typu odejscia, wypozyczenia?.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
za dzisiejszym newsem ( http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...w_belchatowie/ )
" Razem z piłkarzami z pierwszej drużyny na boisku bocznym ćwiczyli również zawodnicy z Młodej Wisły: Alan Uryga, Adrian Stanek, Michał Szewczyk, Piotr Karłowicz i Łukasz Rojewski." Ostatnio w osiemnastce meczowej był Szewczyk, Stanek i Rojewski. Probierz odmładza skład, czy po prostu zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba nowego fundamentu szukać na nowy sezon i już sprawdza z czego może wybierac? Czy też atak mamy tak słaby, że aż 3 napastników z MESY bierzemy ..? Btw; nie wiem czy już zaprzestano tej praktyki, ale dawno nie widziałem tych motywacyjnych treningów młodszych zawodników, którzy przychodzili na trening pierwszego składu i z pierwszego składu na trening młodszych. EDIT; przeglądając dzisiejsze zdjecia z treningu zauwazylem ze Ci młodzi z ME dalej trenują z pierwszym zespolem, a podobno kontuzjowani wrocili juz do treningów. Wobec tego nie odgrywali oni tam tylko roli "zapchaj dziury".
Ostatnio edytowane przez najm : 15.03.2012 o godz. 15:05.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jest w weekend mecz MESA Wisła - GKS Bełchatów ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w niedziele (18.03), o 13.00
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Na jakiej pozycji gra ten Rojewski dokladnie? Czy ktos go juz widzial na zywo i moglby cos powiedziec o nim?
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=16474 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ten Rojewski to jak Andy Rios. Niby był napastnikiem grał na pomocy i odwrotnie. W każdym bądź razie statystykami nie miażdzy...no i ma opinie że jest pchany poprzez swojego menadzera Kope.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Podobno w Zabierzowie grają,ale też dziwne bo na livesporcie niby start był o 13,ale wyniku brak.
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Według 90minut.pl:
Wisła Kraków (ME) 1-3 GKS Bełchatów (ME) 18 marca, 13:00 nieznany ? - Michał Mak 19, 57, 73 w Zabierzowie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie podawałem, ze ten mecz jest na Reymonta. I mecz odbył sie dzis o 13.00,
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dziś Młoda Wisła zagra w Zabierzowie z zespołem Ruchu Chorzów mecz w samo południe!
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A dlaczego w Zabierzowie?
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wg. 90minut.pl wygrali 3:1 z Ruchem. Fajnie jakby nasza pierwsza drużyna wygrała z Ruchem tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oglądałem dzis MESE w Zabierzowie , miły meczyk , klimatycznie, chłopaki się starali, było kilka fajnych akcji, kilka błędów, kilka rajdów. Super zagrał Pułka , ma gościu ciąg na bramkę, tylko warunki fizyczne ma słabe, niski jest i mało atletyczny (nie wiem czy to gramatycznie
). w obronie niby spoko zagrał paljic, ale MArian też ogarnia, tylko czasem mu sie gotuje głowa. na pewno kopaczem porządnym zostanie ten szewczyk co to przyszedł z zatora, niech walczy o swoje, reszta zagrała fajnie tak na 4- napewno wszyscy walczyli, zobaczymy co wyrośnie z tych gości...![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Pułka od kilkunastu meczy prezentuje stały, równy, wysoki poziom. Został już wybrany najlepszym zawodnikiem miesiąca.
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ME: Legia vs. Wisla 5:1
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=783881 Galeria z meczu: http://legia.com/index.php?typ=galeria&id=2590 Skrot meczu: http://legia.com/news,28847-skrot_me...sla_video.html
Ostatnio edytowane przez GaoFeng : 31.03.2012 o godz. 16:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Kucharczyk, Kiełbowicz, Blanco?
Legii bardzo chyba zależy na wygraniu ME w tym sezonie (tak, wiem że my też parę lat temu wygraliśmy tam w podobny sposób i też uważam że było to bez sensu) ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na usprawiedliwienie Wisły (słabe bo słabe), można powiedzieć, że chociaż grają kilkoma młodymi graczami. Np Kamiński grał w pierwszym składzie a jest rocznik '95, Uryga (zagrał fatalny mecz) jest rocznik '94, Ślęczka też jest '94. Myślę, że to czas pożegnać już Masiudę (rocznik '90) i z ubolewaniem Stanka (rocznik `91, też zagrał bardzo słabo, jakby miał problemy ze zwrotnością, a pamietam jak rok temu mi imponowała jego gra).
W ogole ten wynik 5;1 to łagodny wymiar kary był. Bo Wisła nic, poza ładną bramką, nie pokazała. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jak wygląda codzienność ME
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A ja mam pytanie czy Wisła Kraków SA i TS Wisła Kraków mają oddzielne szkółki piłkarskie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na stronie Wisly SSA jak klikniesz: kadra - > młodsze roczniki, to masz przekierowanie do TS Wisla szkółka piłkarska. Więc zakładam, że mają jedną.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Alan Uryga - najmłodszy piłkarz w podstawowym składzie Wisły Kraków od 11 lat
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1..._skladzie.html 18-letni stoper rozegrał całe spotkanie przeciwko Jagiellonii Białystok. Ostatnimi zawodnikami, którzy w jego wieku wystąpili od początku w Wiśle byli Paweł Brożek i Kamil Kuzera. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- I to jest przyszłość Wisły (szkolenie), a nie jakieś hurtowe sprowadzanie obcokrajowców. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
według mnie trenerem ME powinien być Kazimierz Moskal. Ma swoją wizję na zespól, dużo podań, kombinacyjna gra, to młodym może się przydać w przyszłości. Bo widzicie co robi kulawik, w ME jest strasznie słabo,
Powinien być też taki system jak w barcelonie, tam każdy wie jak się gra. Ich system jest uczony nawet u 8 latków. czyli dużo podań, żeby zabiegać przeciwnika. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ME przegrało 4;2 z ŁKS-em, ale na pocieszenie można dodać, że 2 bramki strzelil Kamiński (rocznik '95), który dopiero co z juniorów starszych przeszedł. Może to oznacza, że w juniorach tak słabo nie jest jak w ME.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Niemożliwe. Przegrać z ŁKS'em, których seniorzy trenują na piaskownicy. Młodzi pewnie na boisku tartanowym trenują, albo na asfalcie. Kosmos, i jak my mamy patrzeć optymistycznie w przyszłość? Nie ma kompletnie zdolnej młodzieży w tym klubie.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|