The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy ufasz solidności Orkiestry Jurka Owsiaka - WOŚP?
Tak 333 57,51%
Nie 246 42,49%
Głosujących: 579. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2015, 11:32
Cytat:
Mamy rekord! Przez 6 lat blisko 50 milionów do podziału dla rodziny Owsiaków!

Od wielu tygodni zapowiadałem, że ujawnię pełen mechanizm wyprowadzania kasy z WOŚP do prywatnej kieszeni Jerzego Owsiaka i jego najbliższej rodziny. Przyszedł czas, aby spełnić obietnicę. Materiał, który zgromadziłem jest tak obszerny, że nie sposób wszystkiego napisać w jednym artykule, dlatego dziś tylko schemat i podstawowe informacje, w najbliższej przyszłości pojawią się rozbudowane publikacje naszpikowane dokumentami. Przed sądami dwóch instancji udowodniłem, że WOŚP jest finansowana nie tylko przez donatorów, ale przez budżet lokalny i centralny, co w najlepszym razie bilansuje się na 0.
Ze społecznego i ekonomicznego punktu widzenia funkcjonowanie WOŚP jest absolutnym absurdem, modelową beczką bez dna, ale dla Owsiaka i jego rodziny to prawdziwy róg obfitości. Podstawową strukturę przepływów finansowych pokazywałem wiele razy: Dojna krowa WOŚP => Słup „Złoty Melon” => Firma krzak „Mrówka Cała”. W dwóch pierwszych elementach nie zmienia się nic od 11 lat, ale trzeci to moja porażka, ponieważ dosłownie skupiłem się na „mrówce”, nie mając pojęcia o istnieniu słonia. Żyjemy w czasach komiksowych, kultura obrazkowa przemawia do przeciętnego odbiorcy bardziej, niż najprostsze zdanie. Przepraszam wyrobionych Czytelników za użycie tego narzędzia, ale celem jest oczywiście dotarcie do jak najszerszego odbiorcy, któremu rzecz trzeba wyłożyć łopatą, inaczej nie pojmie w czym uczestniczy. Pełen schemat wygląda tak.

Czas przedstawić poszczególne postaci z tej układanki.

Jerzy Owsiak – prezes zarządu Fundacji WOŚP, prezes zarządu spółki„Złoty Melon”, dyrektor graficzny „Złotego Melona”, właściciel firmy „Jasna Sprawa”, mąż Lidii Niedźwiedzkiej-Owsiak właścicielki „Mrówki Całej”, ojciec Aleksandry Owsiak byłej pracowniczki WOŚP, obecnie pracownicy „Tabasco”, ojciec Ewy Owsiak właścicielki firmy „Feel Mint Production”.

Lidia Niedźwiedzka Owsiak – członek zarządu Fundacji WOŚP, dyrektor finansowy i medyczny fundacji WOŚP, jedyny przedstawiciel na zarządzie wspólników spółki „Złoty Melon”, właścicielka firmy „Mrówka Cała”, matka Aleksandry Owsiak, byłej pracownicy WOŚP i obecnej pracownicy „Tabasco”, matka Ewy Owsiak właścicielki firmy „Feel Mint Production”.

Jacek Stachera - Od 2000 roku współpracuje z Fundacją WOŚP, kierownik produkcji Finałów WOŚP i Przystanków Woodstock, od 2007 do 2012 roku asystent Jerzego Owsiaka. W latach 2006-2010 dyrektor zarządzający kanałem telewizyjnym OwsiakTV. Od maja 2010 menadżer firmy Złoty Melon organizującej największe eventy w Polsce i wydającej płyty DVD/CD z koncertów. Od czerwca 2009 właściciel agencji Tabasco. Prywatnie konkubent Aleksandry Owsiak i ojciec najmłodszej wnuczki Jerzego Owsiaka i Lidii Niedźwiedzkiej-Owsiak.

Aleksandra Owsiak – córka Jerzego Owsiaka i Lidii Niedźwiedzkiej-Owsiak, była pracownica WOŚP, obecna pracownica firmy „Tabasco”, partnerka Jacka Stachery, matka jego dziecka.

Ewa Owsiak – młodsza córka Jerzego Owsiaka i Lidii Niedźwiedzkiej-Owsiak, właścicielka „Feel Mint Production” firmy bez telefonu i strony internetowej, zajmującej się tym samym, czym zajmują się wszystkie pozostałe firmy Owsiaków.

Jak to działa?

Pieniądze samorządowe i budżetu centralnego wraz z ofiarami donatorów finansują WOŚP. Z tej puli wypłaty mieli/mają: Jerzy Owsiak, Lidia Niedźwiedzka Owsiak, Aleksandra Owsiak i jej konkubent Jacek Stachera, ale to sumy kieszonkowe. Kasa od donatorów jest przetrzymywana przez 1,5 roku, odsetki spływają do „Złotego Melona” wraz z wielomilionowymi kwotami na wszelkie imprezy „kulturalno-oświatowe”, takie jak Finał WOŚP, „Przystanek Woodstock” i tzw. programy medyczne, głównie Ratujemy i Uczymy Ratować (RUR). Drugim źródłem zasilania spółki „Złoty Melon” są sponsorzy. Dziesiątki milionów złotych popłynęło tymi drogami do firmy słup "Złoty Moelon", która za lata 2009 -2014 zleciła usługi obce na kwotę ponad 49 milionów złotych. I teraz pytanie kluczowe, a jednocześnie bezsenne noce Jerzego Owsiaka, po procesie w Złotoryi, z którego się ledwie wywinął, uciekając przed ujawnieniem ksiąg rachunkowytch.

Jakie firmy w latach 2009-2014 wykonały na rzecz „Złotego Melona” usługi na blisko 50 milionów złotych? Na to pytanie każdy podatnik i donator, póki co, musi sobie odpowiedzieć sam, bo Jerzy Owsiak i WOŚP szybciej podpalą archiwa niż pokażą ich zawartość. Mogę jedynie podpowiedzieć, że do roku 2009 gros zleceń lądowało w „Mrówce Całej”, a od kilku miesięcy w blokach startowych stoi: „Jasna Sprawa” i „Feel Mint Production”. Jednak prawdziwym gigantem, od 2009 roku jest firma Jacka Stachery, konkubenta Aleksandry Owsiak, która realizuje wszystkie główne imprezy WOŚP, „Złotego Melona” i sponsorów Owsiaka. Stachera „zasłynął” również i tym, że jego firma „drucik” kompletnie nieznana na rynku eventowym, w 2012 roku wygrała przetarg na uroczyste otwarcie jednego z większych przekrętów Struzika – lotniska „Modlin”. Przetarg ten był objęty śledztwem CBA, które stwierdziło szereg nieprawidłowości.

Na tym samym lotnisku straż pożarna polewała Owsiaka, kiedy to było jeszcze modne.

Z tym samym Struzikiem Owsiak ostatnio uroczyście wręczał szpitalowi sprzęt medyczny.

Owsiak żyje z władzą i dzięki władzy, ale w czasie wizyty u Komorowskiego, to Stachera zarządzał całym cyrkiem i to jego praktyk mają dość byli i wycofujący się sponsorzy „Przystanku Woodstock”, jednak o tym w kolejnych odcinkach.

http://kontrowersje.net/mamy_rekord_...dziny_owsiak_w

Info z wczoraj: WOŚP przyznaje, że Piotr Wielgucki pisał prawdę, i PRZEGRYWA walkowerem proces cywilny!:
http://www.kontrowersje.net/wo_p_prz...proces_cywilny
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.04.2015, 11:35
Owsiak powinien z Plichtą z Amber Gold w jednej celi siedzieć, a tymczasem całuje się z Komorowskim. Jaka prokuratura spróbuje go ruszyć ?
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 26.06.2015, 01:25
Nie zakładam nowego tematu.
https://www.siepomaga.pl/lenka
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 29.12.2015, 10:05
35 minut które wstrząsnęły światem

A na pewno większością moich znajomych:

https://www.youtube.com/watch?v=vNKqYecaU2s
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Szajba_
Senior Member

Od: 08.2013

Stary 29.12.2015, 12:03
o jaki fajny temat. Znam sie - wypowiem sie!

Dlaczego sie znam? bo zrobilem 3 finaly WOSP w Katowicach, bylem jednoczesnie Szefem Sztabu, mialem okazje i przyjemnosc poznac osobiscie nie tylko Jurka Owsiaka, ale tez cala "paczke" ludzi z fundacji.

Chcialem tu napisac dlugi post "Dlaczego WOSP jest dobre i dlaczego wszyscy przeciwnicy nie maja racji" ale ktos to juz za mnie zrobil:

pod tym linkiem znajduje sie szczegolowy opis KAZDEGO zazrzutu jaki pojawia sie w kontekscie WOSPu. Zaznaczam, nie sa to puste fakty, ale kazda polemika jest poparta linkami do bezposrednich zrodel.

Mam nadzieje, ze paru osobom otworzy to oczy
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.12.2015, 12:06
Mam nadzieję, że PiS zaora w styczniu Owsiaka i to będzie, choć jedna sensowna rzecz jaką uczyni przez 4 lata.
Odpowiedz cytując
Szajba_
Senior Member

Stary 29.12.2015, 12:07
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że PiS zaora w styczniu Owsiaka i to będzie, choć jedna sensowna rzecz jaką uczyni przez 4 lata.
no wlasnie dla takich jak Ty wkleilem powyzej ten link
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.12.2015, 12:14
Nie muszę takich głupot czytać, bo wiem jak organizowano kilka imprez WOŚP, jak w tym partycypowały samorządy, oraz inne organizacje i służby. Poza tym pracownicy TVP, którzy w swoim czasie pracy przygotowywali ten prywatny folwark za publiczne pieniądze (sic!), a do tego oddając przez lata jeden z najlepszych czasów reklamowych na "Światełko do nieba" to czysty kryminał. Temat jest do zaorania co możesz przeczytać na kilku ostatnich stronach tego tematu.

Poza tym pisząc per Ty jaką tym razem łatkę mi przykleisz?
Ostatnio edytowane przez emj10 : 29.12.2015 o godz. 12:19.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 29.12.2015, 12:16
Szajba_ napisał(a):Wyświetl post
no wlasnie dla takich jak Ty wkleilem powyzej ten link
Ten link niestety jest skierowany do "takich jak Ty"
Odpowiedz cytując
Szajba_
Senior Member

Stary 29.12.2015, 12:37
emj10 napisał(a):
Poza tym pisząc per Ty jaką tym razem łatkę mi przykleisz?
przeciwnikow WOSPu przeczytaj, serio
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 29.12.2015, 12:40
"Nie bierze Członkowie zarządu fundacji nie dostają wynagrodzeń za pracę w zarządzie w sprawozdaniu po prostu nie ma takiej kwoty. Na stronie piętnastej tegoż sprawozdania znajduje się pozycja:
Łączna kwota wypłaconych wynagrodzeń brutto członkom zarządu: 166.156,42zł.
Nie jest to jednak kwota za pracę w zarządzie, ponieważ linijkę dalej czytamy: pozycja zawiera wynagrodzenie za pracę w charakterze dyrektora ds. medycznych i administracyjnych. Są to dwa pełne etaty, poza pracą w zarządzie"

Przeleciałem tylko pobieżnie oczami po tekście i znalazłem tylko ten jeden powyższy fragment. Nie chce mi się już nawet dalej tego przeglądać.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.12.2015, 12:55
http://kontrowersje.net/s_d_wyda_wyr...rte_na_faktach
Odpowiedz cytując
Szajba_
Senior Member

Stary 29.12.2015, 13:02
no. od czego sie odwolal i sad drugiej instancji wydal "troche" inny werdykt
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 29.12.2015, 13:04
Krotko w temacie...
Dzieki sprzętowi i kasy z WOSP mojej wtedy kilkudniowej zaledwie corce udało się zrobić odpowiednie badania...
A było to już kilka dobrych lat temu..
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.12.2015, 13:09
no. od czego sie odwolal i sad drugiej instancji wydal "troche" inny werdykt
Dawaj linka z wyrokiem

PS. 63,5 kg - gdyby nie było Owsiaka i jego Orkiestry Twoja córka również miałaby wykonane wszystkie badania. Zerknij proszę na budżet "ministerstwa zdrowia" i porównaj go z kwotami, jakie przekazuje Owsiak...
Odpowiedz cytując
Szajba_
Senior Member

Stary 29.12.2015, 13:12
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Dawaj linka z wyrokiem

PS. 63,5 kg - gdyby nie było Owsiaka i jego Orkiestry Twoja córka również miałaby wykonane wszystkie badania. Zerknij proszę na budżet "ministerstwa zdrowia" i porównaj go z kwotami, jakie przekazuje Owsiak...
mowisz-masz

ito:

http://wyborcza.pl/1,75478,17487225,...iewazenie.html
Powód: link2
Ostatnio edytowane przez Szajba_ : 29.12.2015 o godz. 13:14.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.12.2015, 13:15
Aha - i z tych linków wyczytałeś, że Owsiak wygrał w sądzie?
Odpowiedz cytując
Szajba_
Senior Member

Stary 29.12.2015, 13:18
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Aha - i z tych linków wyczytałeś, że Owsiak wygrał w sądzie?
no tak, a dokladnie wynika ze sad wydal inny wyrok niz sad pierwszej instancji.
Powód: rephrase
Ostatnio edytowane przez Szajba_ : 29.12.2015 o godz. 13:20.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.12.2015, 13:22
Po pierwsze - gratuluję źródła, GW zawsze na czasie! Po drugie - czytałeś coś oprócz tytułów tych materiałów?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.12.2015, 13:24
Cytat:
Tu nie ma co czytać. Owsiak może wygrywać na wykopie i w mediach swoje bitwy ale wojna toczyła się w sądzie. Raczej znamienne jest to, że Owsiak i cała machina WOŚP przegrała proces z jakimś tak na prawdę anonimowym człowiekiem (chociaż też nie wiadomo czy Matka Kurka rzeczywiście działa sam czy stoją za nim jacyś ludzie)

Cytat:
no tak, a dokladnie wynika ze sad wydal inny wyrok niz sad pierwszej instancji.
Właśnie o tym pisałem niżej. Ta machina medialno-polityczna się broni. Ktoś podważa kompetencje Lisa to wszyscy bronią Lisa, ktoś uderza w Owsiaka to mainstream broni Owsiaka. Zobacz już na sam tytuł artykułu: "Owsiak wygrał ale przegrał?"
Czyli już coś tu nie pasuje.
A dalej jest napisane:
Cytat:
Jak wygląda wyrok sądu w rzeczywistości? Sąd uznał, że bloger znieważył Jerzego Owsiaka; nazywając go "hieną cmentarną". I za to wymierzył karę grzywny. Sąd uniewinnił jednak blogera od zarzutów pomówienia w dwóch artykułach, w których Wielgucki oskarżył Owsiaka o przywłaszczenie pieniędzy, kradzież i marnotrawstwo.

Wszystkie twierdzenia Piotra Wielguckiego, zawarte w wymienionych publikacjach i objęte skargą oskarżycieli prywatnych, były prawdziwe - czytamy w uzasadnieniu sądu.
Czyli jasno masz napisane, że to co pisał Wielgucki jest prawdą a został ukarany jedynie za to, że znieważył Owsiaka nazywając go hieną cmentarną - czyli taki wyrok dla mainstreamu. Bo wyrok z niczego i za nic a już można spłodzić artykuł i wbić do świadomości ludzkiej, że wyrok sądu zmieniony, że Matka Kurka ukarany, że Owsiak jednak wygrał.

Cytat:
Znowu co roku te same kłótnie ...
Nie do końca. Ludzie są coraz bardziej świadomi i coraz śmielej walą taranem w ten system. Do tego jest proces Owsiak kontra Matka Kurka, w którym wygrał ten drugi.
Z roku na rok przybywa argumentów i odwagi żeby się postawić temu medialno-politycznemu systemowi. A Owsiaka uważam za jeden z jego elementów.
Jeszcze kilka lat temu negowanie dokonań Bolka było dziwne, dziwne było kwestionowanie upadku komuny, wstydliwe było przyznanie się do wiary w Boga, najeżdżanie na Lisów i inne Kraśki, głosowanie na PiS i takim ostatnim elementem, najbardziej trudnym do krytyki był Owsiak i jego WOŚP.
Każdego kto miał inne zdanie na te tematy stygmatyzowano, a to katol, moher, ze wsi, niewykształcony, oszołom. Bo ciągle mu coś nie pasuje, bo ciągle szuka teorii spiskowych. Ale kilka lat zrobiło robotę i mimo, że dalej żyjemy w pozerskim świecie to zauważyłem, że coraz mniej ludzi łyka tę medialną papkę.
Już mniej osób chce się lansować na wykształconych z wielkich miast bo zagłosowali na PO, już mniej osób wierzy, że Bolek to nie Bolek i że sam obalył komunę, więcej osób przestało dawać wmawiać sobie te lewackie mądrości, że chrześcijaństwo to zaścianek, zacofanie, że Smoleńsk to na pewno był wypadek bo przeciez świat jest piękny i Putin ani nikt inny by się nie odważył wysadzić samolotu z polskimi władzami itp itd.

Rozpisałem się trochę ale wszystko wydaje mi się powiązane. Owsiak to taki najmniej skazitelny (pozornie?) element tego systemu, który wali się na naszych oczach. Ludzie zaczynają szukać alternatywnych źródeł wiedzy, zaczynają myśleć, przetwarzać informacje na własną rękę, albo chociaż czerpać je z dwóch przeciwstawnych źródeł i porównywać. Ludzie zaczynają po prostu pytać. Pytać dlaczego jest tak, że
- politycy lansują się na WOŚP i raczej żyją w dobrych relacjach z Owsiakiem - nie można więc z budżetu Państwa załatwić pewnych spraw - ludzie widzą obłudę
- pytać jak to jest, że na samą organizację WOŚP przeznacza się przecież publiczne pieniądze (i te z WOŚP pewnie też) a nigdzie nie ma informacji jaki jest bilans kwoty zebranej do tej wydanej na organizację
- pytać o fundacje zakładane wokół WOŚP i przepływy pieniężne z jednej do drugiej fundacji
- zastanawiać się czy takie akcje są dobre, sam zauważyłem, że mam w otoczeniu grono osób, które pomagają od święta. Jak już ktoś im to serduszko da, jak ktoś chce im w markecie jakąś złotą monetę czy inne cuś z czego kasa idzie na cele charytatywne dać, jak ktoś na ulicy zawoła, że zbiera na chore dziecko to wtedy dadzą tę złotówkę czy dwie. Ale wydaje mi się, że bardziej ze wstydu, żeby nie wyjść na bezduszną osobę i ze sztucznego obowiązku "dałem więc już mam na rok obowiązek pomagania z głowy".

Dla mnie idea jest dobra ale ma wiele minusów. Ważna jest pomoc ale ta jest dyskusyjna bo de facto płacimy drugi podatek a Owsiak zbiera na to na co powinno w pierwszej kolejności dać Państwo (bo rozumiem, że gdyby nie Owsiak przez te 20 lat to by szpitale nie miały aparatury do ratowania zdrowia i życia ludzkiego? To jest ten sam argument co z wielką UE - gdyby nie UE to by się przecież Polska przez te 11 lat nie rozwinęła. W miejscu byśmy stali). Jest dyskusyjna z racji kosztów organizacji imprezy (nie ma chyba drugiego wydarzenia, które jest tak pompowane, opłacane i organizowane przez władze jak to), fundacji Owsiaka itp
Jest dyskusyjna bo pomoc leży w sercu a nie świeci na ekranach tv a obawiam się, że większość ludzi wokół WOŚP (uczestników i darczyńców) to jest zwykły jednorazowy "strzał" dla lansu i z "obowiązku".

Jak widzę co robi Owsiak w ostatnich latach, jak mu siada psycha to dziwnie łączy mi się to z całym establishmentem medialno-politycznym. Pewna epoka się kończy i wydaje mi się, że jej beneficjentem był Owsiak i odejdzie w zapomnienie (choć nie do końca bo orkiestra będzie pewnie grała do końca świata i jeden dzień dłużej) ale jego wpływy i "świętość" przeminie razem z tą epoką.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 29.12.2015 o godz. 13:30.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 29.12.2015, 15:15
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Krotko w temacie...
Dzieki sprzętowi i kasy z WOSP mojej wtedy kilkudniowej zaledwie corce udało się zrobić odpowiednie badania...
A było to już kilka dobrych lat temu..

Ja przeszedłem cały cykl od badań następnie operacje, wielomiesięczne leczenie, obecnie badania kontrolne (od roku już) bez żadnych łapówek i w całości z NFZ.

Orkiestra ma zachęcać ludzi do pomocy innym a nie zbawiać świat i wyręczać służbę zdrowia.
A jak ktoś przy okazji chce sobie odłożyć na emeryturę to jest nikim.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 02.01.2016, 06:48
Kocur napisał(a):Wyświetl post
35 minut które wstrząsnęły światem

A na pewno większością moich znajomych:

https://www.youtube.com/watch?v=vNKqYecaU2s
Tak sobie pomyślałem, że fajnie byłoby gdyby ktoś nakręcił taki film o Wiśle ery Telefoniki i obalił albo jednoznacznie poparł tezę o tym gigantycznym zadłużeniu. To ucięłoby raz na zawsze wszystkie spekulacje.
Odpowiedz cytując
SLV
Member

Od: 08.2011

Stary 02.01.2016, 11:33
Mnie się nie podoba to, że wośp w Polsce jest obchodzone jak jakieś wielkie święto narodowe, w czasie trwania akcji szum medialny w związku z tą akcją jest wszędzie internet, gazety, telewizja no i na ulicy to widać jak całe rodziny wychodzą żeby tylko dać coś do puszki. Niektórzy tratują to jako swój obowiązek żeby świętować z tymi pajacami i się dorzucić.

Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.01.2016, 13:58
dzieje się tak dzięki mediom tylko i wyłacznie. ludzie traktują to jako tradycje, a jak mówisz jaka jest prawda to podstawowy argument ciekawe co jak twoje dziecko urodzi się chore. chore to jest to ze taki owsiak jest traktowany jak zbawca dzięki jego sprzętowi uratowano tyle żyć. on nikogo nie uratował i nie uratuje po za swoją sytuacja finansową. tyle kasy ile idzie od samorządów na ten festyn to o wiele więcej niż zbiera ten pajac w czerwonych okularach a z tego i tak parę milionów do kieszeni wpada jego i jego żonki, ale w tv mówili że dzieki niemu w polskich szpitalach jest jakikolwiek sprzęt więc kowalki pójdzie i wrzuci do puchy. mam nadzieję że przyjdzie czas że ktoś się za to weźmie porządnie a szczególnie za czas antenowy w tv dla wośpu.

edit: albo zablokuje organizacje tego chyba ze jureczek da z własnej kieszeni

edit2: chore też jest to że państwo nie zapewnia opieki w szpitalach i jureczek musi sprzęt kupować bo go po prostu nie ma i to jest oczywisty fakt. faktem jest tez że wzbogaca się na dobroci Polaków
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 02.01.2016 o godz. 14:03.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Krzysiek Grabski
Member

Od: 04.2010

Stary 02.01.2016, 14:12
Jurek,Jureczek,Juuuż wystarczy reklamy WOŚP w mediach publicznych.
Kibic Legii Warszawa.
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 05.01.2016, 17:23
Wiadomo powszechnie, że stoją za tym Żydzi.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 05.01.2016, 17:36
Hę? Proszę o jakieś szersze info w tej sprawie
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 05.01.2016, 19:31
Za wszystkim stoją Żydzi

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 05.01.2016, 21:37
Dzięki za wyjaśnienie Nie ma to jak być dobrze poinformowanym
drozd:
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów