|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy ufasz solidności Orkiestry Jurka Owsiaka - WOŚP? | |||
| Tak |
|
333 | 57,51% |
| Nie |
|
246 | 42,49% |
| Głosujących: 579. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Cytat:
Info z wczoraj: WOŚP przyznaje, że Piotr Wielgucki pisał prawdę, i PRZEGRYWA walkowerem proces cywilny!: http://www.kontrowersje.net/wo_p_prz...proces_cywilny |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Owsiak powinien z Plichtą z Amber Gold w jednej celi siedzieć, a tymczasem całuje się z Komorowskim. Jaka prokuratura spróbuje go ruszyć ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nie zakładam nowego tematu.
https://www.siepomaga.pl/lenka |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
35 minut które wstrząsnęły światem
![]() A na pewno większością moich znajomych: https://www.youtube.com/watch?v=vNKqYecaU2s ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
o jaki fajny temat. Znam sie - wypowiem sie!
Dlaczego sie znam? bo zrobilem 3 finaly WOSP w Katowicach, bylem jednoczesnie Szefem Sztabu, mialem okazje i przyjemnosc poznac osobiscie nie tylko Jurka Owsiaka, ale tez cala "paczke" ludzi z fundacji. Chcialem tu napisac dlugi post "Dlaczego WOSP jest dobre i dlaczego wszyscy przeciwnicy nie maja racji" ale ktos to juz za mnie zrobil: pod tym linkiem znajduje sie szczegolowy opis KAZDEGO zazrzutu jaki pojawia sie w kontekscie WOSPu. Zaznaczam, nie sa to puste fakty, ale kazda polemika jest poparta linkami do bezposrednich zrodel. Mam nadzieje, ze paru osobom otworzy to oczy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że PiS zaora w styczniu Owsiaka i to będzie, choć jedna sensowna rzecz jaką uczyni przez 4 lata.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nie muszę takich głupot czytać, bo wiem jak organizowano kilka imprez WOŚP, jak w tym partycypowały samorządy, oraz inne organizacje i służby. Poza tym pracownicy TVP, którzy w swoim czasie pracy przygotowywali ten prywatny folwark za publiczne pieniądze (sic!), a do tego oddając przez lata jeden z najlepszych czasów reklamowych na "Światełko do nieba" to czysty kryminał. Temat jest do zaorania co możesz przeczytać na kilku ostatnich stronach tego tematu.
Poza tym pisząc per Ty jaką tym razem łatkę mi przykleisz?
Ostatnio edytowane przez emj10 : 29.12.2015 o godz. 12:19.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
emj10 napisał(a):
przeczytaj, serio |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
"Nie bierze
Członkowie zarządu fundacji nie dostają wynagrodzeń za pracę w zarządzie w sprawozdaniu po prostu nie ma takiej kwoty. Na stronie piętnastej tegoż sprawozdania znajduje się pozycja:Łączna kwota wypłaconych wynagrodzeń brutto członkom zarządu: 166.156,42zł. Nie jest to jednak kwota za pracę w zarządzie, ponieważ linijkę dalej czytamy: pozycja zawiera wynagrodzenie za pracę w charakterze dyrektora ds. medycznych i administracyjnych. Są to dwa pełne etaty, poza pracą w zarządzie" Przeleciałem tylko pobieżnie oczami po tekście i znalazłem tylko ten jeden powyższy fragment. Nie chce mi się już nawet dalej tego przeglądać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no. od czego sie odwolal i sad drugiej instancji wydal "troche" inny werdykt
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Krotko w temacie...
Dzieki sprzętowi i kasy z WOSP mojej wtedy kilkudniowej zaledwie corce udało się zrobić odpowiednie badania... A było to już kilka dobrych lat temu.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dawaj linka z wyrokiem
![]() PS. 63,5 kg - gdyby nie było Owsiaka i jego Orkiestry Twoja córka również miałaby wykonane wszystkie badania. Zerknij proszę na budżet "ministerstwa zdrowia" i porównaj go z kwotami, jakie przekazuje Owsiak... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ito: http://wyborcza.pl/1,75478,17487225,...iewazenie.html Powód: link2
Ostatnio edytowane przez Szajba_ : 29.12.2015 o godz. 13:14.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Aha - i z tych linków wyczytałeś, że Owsiak wygrał w sądzie?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no tak, a dokladnie wynika ze sad wydal inny wyrok niz sad pierwszej instancji.
Powód: rephrase
Ostatnio edytowane przez Szajba_ : 29.12.2015 o godz. 13:20.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Po pierwsze - gratuluję źródła, GW zawsze na czasie! Po drugie - czytałeś coś oprócz tytułów tych materiałów?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|||
|
Cytat:
Cytat:
Czyli już coś tu nie pasuje. A dalej jest napisane: Cytat:
Cytat:
Z roku na rok przybywa argumentów i odwagi żeby się postawić temu medialno-politycznemu systemowi. A Owsiaka uważam za jeden z jego elementów. Jeszcze kilka lat temu negowanie dokonań Bolka było dziwne, dziwne było kwestionowanie upadku komuny, wstydliwe było przyznanie się do wiary w Boga, najeżdżanie na Lisów i inne Kraśki, głosowanie na PiS i takim ostatnim elementem, najbardziej trudnym do krytyki był Owsiak i jego WOŚP. Każdego kto miał inne zdanie na te tematy stygmatyzowano, a to katol, moher, ze wsi, niewykształcony, oszołom. Bo ciągle mu coś nie pasuje, bo ciągle szuka teorii spiskowych. Ale kilka lat zrobiło robotę i mimo, że dalej żyjemy w pozerskim świecie to zauważyłem, że coraz mniej ludzi łyka tę medialną papkę. Już mniej osób chce się lansować na wykształconych z wielkich miast bo zagłosowali na PO, już mniej osób wierzy, że Bolek to nie Bolek i że sam obalył komunę, więcej osób przestało dawać wmawiać sobie te lewackie mądrości, że chrześcijaństwo to zaścianek, zacofanie, że Smoleńsk to na pewno był wypadek bo przeciez świat jest piękny i Putin ani nikt inny by się nie odważył wysadzić samolotu z polskimi władzami itp itd. Rozpisałem się trochę ale wszystko wydaje mi się powiązane. Owsiak to taki najmniej skazitelny (pozornie?) element tego systemu, który wali się na naszych oczach. Ludzie zaczynają szukać alternatywnych źródeł wiedzy, zaczynają myśleć, przetwarzać informacje na własną rękę, albo chociaż czerpać je z dwóch przeciwstawnych źródeł i porównywać. Ludzie zaczynają po prostu pytać. Pytać dlaczego jest tak, że - politycy lansują się na WOŚP i raczej żyją w dobrych relacjach z Owsiakiem - nie można więc z budżetu Państwa załatwić pewnych spraw - ludzie widzą obłudę - pytać jak to jest, że na samą organizację WOŚP przeznacza się przecież publiczne pieniądze (i te z WOŚP pewnie też) a nigdzie nie ma informacji jaki jest bilans kwoty zebranej do tej wydanej na organizację - pytać o fundacje zakładane wokół WOŚP i przepływy pieniężne z jednej do drugiej fundacji - zastanawiać się czy takie akcje są dobre, sam zauważyłem, że mam w otoczeniu grono osób, które pomagają od święta. Jak już ktoś im to serduszko da, jak ktoś chce im w markecie jakąś złotą monetę czy inne cuś z czego kasa idzie na cele charytatywne dać, jak ktoś na ulicy zawoła, że zbiera na chore dziecko to wtedy dadzą tę złotówkę czy dwie. Ale wydaje mi się, że bardziej ze wstydu, żeby nie wyjść na bezduszną osobę i ze sztucznego obowiązku "dałem więc już mam na rok obowiązek pomagania z głowy". Dla mnie idea jest dobra ale ma wiele minusów. Ważna jest pomoc ale ta jest dyskusyjna bo de facto płacimy drugi podatek a Owsiak zbiera na to na co powinno w pierwszej kolejności dać Państwo (bo rozumiem, że gdyby nie Owsiak przez te 20 lat to by szpitale nie miały aparatury do ratowania zdrowia i życia ludzkiego? To jest ten sam argument co z wielką UE - gdyby nie UE to by się przecież Polska przez te 11 lat nie rozwinęła. W miejscu byśmy stali). Jest dyskusyjna z racji kosztów organizacji imprezy (nie ma chyba drugiego wydarzenia, które jest tak pompowane, opłacane i organizowane przez władze jak to), fundacji Owsiaka itp Jest dyskusyjna bo pomoc leży w sercu a nie świeci na ekranach tv a obawiam się, że większość ludzi wokół WOŚP (uczestników i darczyńców) to jest zwykły jednorazowy "strzał" dla lansu i z "obowiązku". Jak widzę co robi Owsiak w ostatnich latach, jak mu siada psycha to dziwnie łączy mi się to z całym establishmentem medialno-politycznym. Pewna epoka się kończy i wydaje mi się, że jej beneficjentem był Owsiak i odejdzie w zapomnienie (choć nie do końca bo orkiestra będzie pewnie grała do końca świata i jeden dzień dłużej) ale jego wpływy i "świętość" przeminie razem z tą epoką.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 29.12.2015 o godz. 13:30.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||||
|
|
semper fi
Offline |
|
Ja przeszedłem cały cykl od badań następnie operacje, wielomiesięczne leczenie, obecnie badania kontrolne (od roku już) bez żadnych łapówek i w całości z NFZ. Orkiestra ma zachęcać ludzi do pomocy innym a nie zbawiać świat i wyręczać służbę zdrowia. A jak ktoś przy okazji chce sobie odłożyć na emeryturę to jest nikim. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Mnie się nie podoba to, że wośp w Polsce jest obchodzone jak jakieś wielkie święto narodowe, w czasie trwania akcji szum medialny w związku z tą akcją jest wszędzie internet, gazety, telewizja no i na ulicy to widać jak całe rodziny wychodzą żeby tylko dać coś do puszki. Niektórzy tratują to jako swój obowiązek żeby świętować z tymi pajacami i się dorzucić.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
dzieje się tak dzięki mediom tylko i wyłacznie. ludzie traktują to jako tradycje, a jak mówisz jaka jest prawda to podstawowy argument ciekawe co jak twoje dziecko urodzi się chore. chore to jest to ze taki owsiak jest traktowany jak zbawca dzięki jego sprzętowi uratowano tyle żyć. on nikogo nie uratował i nie uratuje po za swoją sytuacja finansową. tyle kasy ile idzie od samorządów na ten festyn to o wiele więcej niż zbiera ten pajac w czerwonych okularach a z tego i tak parę milionów do kieszeni wpada jego i jego żonki, ale w tv mówili że dzieki niemu w polskich szpitalach jest jakikolwiek sprzęt więc kowalki pójdzie i wrzuci do puchy. mam nadzieję że przyjdzie czas że ktoś się za to weźmie porządnie a szczególnie za czas antenowy w tv dla wośpu.
edit: albo zablokuje organizacje tego chyba ze jureczek da z własnej kieszeni edit2: chore też jest to że państwo nie zapewnia opieki w szpitalach i jureczek musi sprzęt kupować bo go po prostu nie ma i to jest oczywisty fakt. faktem jest tez że wzbogaca się na dobroci Polaków
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 02.01.2016 o godz. 14:03.
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Jurek,Jureczek,Juuuż wystarczy reklamy WOŚP w mediach publicznych.
![]()
Kibic Legii Warszawa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Wiadomo powszechnie, że stoją za tym Żydzi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hę? Proszę o jakieś szersze info w tej sprawie
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Za wszystkim stoją Żydzi
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki za wyjaśnienie
Nie ma to jak być dobrze poinformowanym ![]()
drozd:
|
|