The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.10.2009, 16:23
Nie o Wiśle ale o mediach:
Niedawno w PS był wielki artykuł, że "kibole" chcą przejmować władzę w klubach. Wypowiadał się ktoś z Legii, że musieli interweniować bo na trybunach sprzedawano ogromne ilości narkotyków. Dziś natomiast było malutkie mini sprostowanie - przeproszenie, że ten koleś wcale tego nie powiedział. Rzetelność.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.10.2009, 13:22

"Porównać to się możemy najwyżej do Wisły"
Odpowiedz cytując
bieniuTS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.10.2009, 16:25
Ostatnio trochę przycichli, ale wystarczyła wygrana z Wisłą a WP dalej promuje swój ulubiony klubik:

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html

Wg mnie to sk******* w biały dzień, żeby takie artykuły i tytuły dawać. Ale do jechania po nas na WP juz przywykłem. A zdrugiej strony ochy i achy nad wszystkim, co związane z Lechem. Na innych portalach tego na szczęscie nie ma
Odpowiedz cytując
timmdorf
Banita

Od: 10.2009

Stary 28.10.2009, 13:10
Przez nową ustawę hazardową możemy stracić sponsora! http://www.waszapilka.pl/article,279...oich_sponsorow
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.11.2009, 11:49
W tekście Wybiórczej pojawia sie stwierdzenie iz rzucano petardami, ktore jak twierdzą kibice Wisly, byly wypełnione gwoździami. Natomiast w tym samym identycznym tekscie w wydaniu kieleckim GW nie pojawia sie nawet na ten temat słowo. Wydarzenia piątku a oni zaczynają pisać o tym we wtorek.
Dokladnie chodzi o ten fragment:"Na stadionie w Kielcach najpierw jednak doszło do zamieszek. Kibole z Kielc rzucali racami i petardami (według relacji fanów Wisły wypełnionymi gwoździami) w sektor gości, a potem starli się z ochroną i policją."
Nie ma tego w ogóle w internetowym wydaniu Gazety w Kielcach. Czyżby wybielanie własnego bandytyzmu? Jakoś nie slychac takze o zamknieciu stadionu Korony, co chetnie by zrobiono w kazdym innym miescie.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.11.2009, 20:03
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
W tekście Wybiórczej pojawia sie stwierdzenie iz rzucano petardami, ktore jak twierdzą kibice Wisly, byly wypełnione gwoździami. Natomiast w tym samym identycznym tekscie w wydaniu kieleckim GW nie pojawia sie nawet na ten temat słowo. Wydarzenia piątku a oni zaczynają pisać o tym we wtorek.
Dokladnie chodzi o ten fragment:"Na stadionie w Kielcach najpierw jednak doszło do zamieszek. Kibole z Kielc rzucali racami i petardami (według relacji fanów Wisły wypełnionymi gwoździami) w sektor gości, a potem starli się z ochroną i policją."
Nie ma tego w ogóle w internetowym wydaniu Gazety w Kielcach. Czyżby wybielanie własnego bandytyzmu? Jakoś nie slychac takze o zamknieciu stadionu Korony, co chetnie by zrobiono w kazdym innym miescie.

Wiadomo ze ci z Kielc piszą to co chcą napisac ,a fakt ze te pominiete petardy zranily chlopaka od nas jest tu malo istotny.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.11.2009, 13:45
http://krak.tv/kategoria-9,film-919.html - całkiem ciekawa rozmówka z Kirmem
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 04.11.2009, 20:26
dzisiaj w GW przeczytałem wywiad z prezesem S K W K. Powiem szczerze, że jak dla mnie ten Pan Fatalnie wypadł. Odpowiedzi,podkreślam jak dla mnie, strasznie wymijające. W moim odczuciu bardzo negatywnie.
Wywiad dotyczył zachowania "grupki" kibiców skandujących "Rachu ciachu(...)"
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 04.11.2009, 20:37
element napisał(a):Wyświetl post
to znaczy?
Chodzi mi o to, że zbyt mało stanowczo. Ja wiem że S K W K, wydało odpowiednie oświadczenie, gdzie zdecydowanie potępia zachowanie kibiców. Natomiast z wypowiedzi prezesa wynika, że nie ma zamiaru (nie da się zrobić) uniemożliwić w przyszłości podobnych zachowań. Sam przyznaję że SKWK jest w posiadaniu materiału wideo. Na jego podstawie i na podstawie listy wyjazdowej myślę że nie trudno jest zidentyfikować odpowiedzialne osoby za (moim zdaniem) głupie zachowanie "grupy" kibiców. i w jakiś sposób wyciągnąć konsekwencje.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 09.11.2009, 10:07
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 09.11.2009, 10:40
Rav, nie masz jeszcze przypadkiem skanu str 5?

Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 09.11.2009, 12:24
http://krakow.naszemiasto.pl/wydarze...isly,id,t.html
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.11.2009, 18:51
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...portowego.html

artykuł o jakimś Marcinie Ł.
Artykuł jest nieważny, tylko że na stronie sport.pl jest umieszczony link do tego artykułu. Tylko, że w tle odnośnika jest zdjęcie stadionu Wisły
o_O

pytanie co ma piernik do wiatraka.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 19.11.2009, 21:57
http://www.gazetakrakowska.pl/strona...lo-d,id,t.html

Jak to się potwierdzi to nałożyć zakaz wstępu na Wisłę.
Chyba że włodarze klubu znów dadzą dupy i z przymrużeniem oka będą patrzeć jak chorągiewka otwarcie nawija o pchaniu Wisły.
Ostatnio edytowane przez element : 19.11.2009 o godz. 22:06.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.11.2009, 22:52

Chyba że włodarze klubu znów dadzą dupy i z przymrużeniem oka będą patrzeć jak chorągiewka otwarcie nawija o pchaniu Wisły.
Eee, czemu tak słabo? Ja bym zakuł w dyby i dwadzieścia batów na gołą d...

Przebilibyśmy Waltera, zakaz stadionowy za wywiad w gazecie
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 19.11.2009, 23:22
A co to ma do rzeczy czy jest to wywiad w gazecie, przemówienie w telewizji czy krzyk rozpaczy przez spikerkę na stadionie?

Jeśli rzeczywiście tak powiedział to powinien szerokim łukiem omijać stadion Wisły.
Bez lub z czyjąś pomocą.

@

Raphael,
bać to on się ma Wisły, a nie odwrotnie.
Poza tym w jakim sensie odbiłoby się to na wizerunku i o jakiej sprzeczce mowa?
Wiele osób ma zakazy, w tym osoby które pracowały w Wiśle (choćby Kasperczak) i żadnych skutków in minus nie odnotowałem.
Raczej mądra wiara zaklaszcze Wiśle że ta się nie zbłaźniła wpuszczając na swój rejon osoby które otwarcie ją .......ą.
Litości..

Jeśli dupska nie będzie pchał na Reymonta zakazu wydawać nie trzeba. Ale jeśli zacznie grymasić należy ukrócić chorągiewkę.
I właśnie dlatego że jest to osoba znana powinno zmobilizować Wisłę do walki.
Nie można dać się omotać osobom, którym się wydaje że wszystko mogą i oni będą grać pierwsze skrzypce.

@ Podobnie było z przerzutami na których każdy z początku machał ręką.
Głowy nie zdążyło się obrócić jak urośli w siłę.
Ostatnio edytowane przez element : 20.11.2009 o godz. 00:16.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.11.2009, 23:41
Taki zakaz stadionowy nie miałby żadnego sensu. Po co Wiśle sprzeczka z, jakby nie było, znanym aktorem, która przyniosłaby tylko wizerunkową stratę. Wystarczy najzwyczajniej w świeciei przestać go zapraszać na mecze skoro ma gdzieś nasz klub.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 20.11.2009, 00:13

Po co ten wywiad

chcial sie wypiac na Wisle czy co

naprawde kompromitacja ,ta jego nowa zonka ma podbnie jak on nierówno pod sufitem,,,

a jak bedzie chcial przyjsc na inaguracje nowego stadionu,to wyj*** z hukiem.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 20.11.2009, 00:15
o ile pamietam to za kazdym razem kiedy nadchodza derby to przeprowadzaja z nim wywiad i zawsze odnosi sie sceptycznie bodajze w tamtym roku mowił cos o bezmozgich kibolach ,w kazym razie nie podchodzcie tak emocjonalnie do tego co pisza pismaki trzeba pamietac ze 90% z nich niestety chce zarobic na chleb i szuka ch wie czego jakby powiedział pan Nowicki
derr
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.11.2009, 16:01
Jak czytam, co wy tutaj wypisujecie, to ogarnia mnie pusty śmiech...

Czy Nowicki ma jakiś obowiązek interesować się piłką nożną czy też Wisłą? Nie, tak samo jak żaden z nas. Ot, po prostu na starość zdziwaczał i przestało go to obchodzić. Jego problem, nam nic do tego...
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.11.2009, 16:48
Takie rzeczy się nie wypowiada zwłaszcza że jest osobą publiczną i kiedyś się utożsamiał z Wisłą
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
sawko
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.11.2009, 17:57
Co wy chcecie od Nowickiego piłkarzyki graja minimalizm tak Wisły jak i repry on to zauwaza (niektorzy z was chyba nie) postanawia sie od tego odciąc (nie ogladac meczy), może ten wywiad ma druga strone medalu ze dotrze on do odpowiednich osób (piłkarzy) i da im do myslenia

troche kutury Panowie to nie boli
narazie
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 20.11.2009, 18:00
sawko napisał(a):Wyświetl post
Co wy chcecie od Nowickiego piłkarzyki graja minimalizm tak Wisły jak i repry on to zauwaza (niektorzy z was chyba nie) postanawia sie od tego odciąc (nie ogladac meczy), może ten wywiad ma druga strone medalu ze dotrze on do odpowiednich osób (piłkarzy) i da im do myslenia

troche kutury Panowie to nie boli
narazie

Od kiedy kibicuje się piłkarzom
Ręce opadają dosłownie - chyba te mistrzostwa ludziom w głowach poprzewracały
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.11.2009, 18:12
Przykład w pełnej krasie kibica sukcesu.
Też tak myślę. Przestańmy chodzić na mecze. Wrócimy gdy Wisełka awansuje do Ligi Mistrzów.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 20.11.2009, 18:57
Jan Nowicki napisał(a):
Pan robi dokładnie to samo, co Engel w jednym z telewizyjnych wywiadów. On zakłada, że ludzie są zafascynowani futbolem, że wszyscy jesteśmy wielkimi kibicami. A przecież to gówno prawda. Ja mogę się zafascynować lekturą "Stu lat samotności", a nie meczem dwóch słabych drużyn. OK, kiedyś chodzenie na Wisłę bardzo mi się podobało, miałem kolegów wśród piłkarzy, trenerów. Czasem piliśmy razem piwo. Jednak rozpatrywanie spotkań derbowych w kategoriach fascynacji jest chore. Przecież tam krzyczą do siebie "wy żydy, psy". To jest jakaś wstrętna odmiana korridy.
Z tym się zgodzę w 100%.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 20.11.2009, 22:21
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Przykład w pełnej krasie kibica sukcesu.
Też tak myślę. Przestańmy chodzić na mecze. Wrócimy gdy Wisełka awansuje do Ligi Mistrzów.
Nowicki chodził na Wisłę kiedy o Lm czy raczej PMK można było sobie pomarzyć co najwyżej...
a i o MP takoż
w tym przypadku bardziej chodziło o tę wódeczkę z niektórymi naszymi asami, niż o wynik...
więc bądźcie łaskaw nie pisać o kibicu sukcesu... (no chyba że za sukces przyjmie się uratowanie przed spadkiem lub awans do I ligi - w dawnej nomenklaturze oczywiście.)
Rozumiem co chciał powiedzieć. I tyle w temacie.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 20.11.2009, 23:00
emjot napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem co chciał powiedzieć. I tyle w temacie.
a ja nie rozumiem, proszę oświeć mnie co chciał powiedzieć przez to że .......i Wisłę ,zrozumiałby gdyby powiedział że ma już dość tej kopaniny,że znudziła go juz piłka , że przestał się interesować Wisłą ale że .......i Wisłę ?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.11.2009, 23:31
South - Nowicki zawsze miał cięty język , do tego stetryczał grubo i oto efekty.Zresztą gdyby się wczytać w to ostatnie zdanie ,mając na uwadze to co jest napisane wcześniej, to jasno wychodzi że .......i tą nową Wisłę, u której nie widzi za grosz zaangażowania.
Nowicki w ogóle ma ciśnienie - jebie(i słusznie) te serialowe pseudoaktorzyny co zarabiają wielką kasę ,nie mając za grosz talentu , pewnie i z tych samych powodów jebie naszych grajków i ma w dupie klub który im za tą prowizorkę płaci.

Tak to widzę choć w jego głowie nie siedze więc interpretacja może być błędna...Gdzie według mnie co on by nie myślał, to pojechał po bandzie i sam się zachował jak zwykły buc.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 20.11.2009, 23:32
Dokladnie zgadzam sie z Ig2

jego wypowiedz moze miec troche inny kontekst

-p**** tych pilkarzy ktorzy sami maja wszystko w dupie ,nie angazuja sie w klubie ,krocie przy tym zarabiajac
czyli ze nie akceptuje tej "nowej" Wisly.Stara Wisla za Kaspra czy jeszce wczesniej to byl dla niego wykladnik i teraz porownuje do nich pilkarzy dzisjszych .Nie widzi u nich serca i zaangazowania ,stad wali prpstu z mostu i dosadnie.Zreszta my sami nieraz nadajaemy na nich konkrernie ...

on jako "artysta" mysli troche innym kategoriami,mowiac to mysle ze odciał sie od zespolu a nie od Wisly jako klubu 103 letnia historią

co nie zmienia faktu ze nas obrazil,i przeholował.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 20.11.2009 o godz. 23:40.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.11.2009, 10:03
http://www.sport.pl/sport/1,65025,72...h_kiboli_.html

WISŁA!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź