|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Pelna zgoda z Drozdem
Milo poczytac kogos kto rozumie pilke nozna ;-)Mehremic rowniez popelnil blad kryjac na radar, a raczej nie wiedzac gdzie ma przeciwnika. Ustawial innych a sam nie kontrolowal sytuacji. Nieco komiczne. Ten z 30 to Starzynski? Tutaj sa piniondze! |
|
|
|
Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Bardzo fajne granie w tym skrócie. Wiadomo, że to sparing i to z 1-ligowcem, ale dużo dynamiki, dobrych podań, ataku wieloma zawodnikami. Tak jak kolega wyzej napisał, można czekać na ligę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
W tym skrócie Savic wymiatał, oby tak już w meczach wyglądał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Po sparingach widać, że powinniśmy być dobrze przygotowani fizycznie, a to więcej niż połowa sukcesu w eklapie.
Cieszy ilość stwarzanych sytuacji w meczu. Martwi brak skuteczności. według mnie nasz styl gry będzie powodował, że będziemy tracić bramki dlatego też ważne jest poprawić skuteczność. W końcu czekam na mecze z uzasadnioną nadzieją... a nie jak za Skowronka, ze świadomością, że w końcówce przegramy bo od 65 minuty będziemy oddychać rękawami... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ja się nastawiam na spotkania gdzie będziemy trafić głupie bramki (lub po kontrach/stałych fragmentach gry), ale będziemy dociskać gaz do dechy od 65 minuty. Nie zakładam że zaczniemy wygrywać po 3-0, bo to zbyt hurraoptymistyczne i póki co nie mamy zbyt dużej skuteczności w ataku
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Jak szybko cos wpadnie to kto wie ;-)
Tu na pewno nie bedzie, ze jest 1:0 i gramy do tylu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Już jeden leci.... Dziwne, że największe joby szły na Klemenza a nikt o Abramowiczu nie. wspominał |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Tylko, tak szczerze po Abramowiczu nikt się niczego nie spodziewał. Przyszedł pierwszoligowiec, który wiadomo było, że nie wymyśli prochu, a tym samym nie było względem niego żadnych oczekiwań. Generalnie jestem ciekawy jak będzie wyglądała runda pod okiem Hyballi. Jak na razie to skład zapowiada się słabszy... Jak dla mnie transfer Brown Forbesa do Lecha powinien być połączony z automatycznym przyjściem Sobola do Wisły Kraków. Jednocześnie naiwnie liczę, że w koncu odpali Fatos, w sensie, że zacznie strzelać bramki dla nas Jaby nie spojrzeć mieliśmy już kilku napastników którzy grali mizerie, aż do czasu gdy w końcu odpalili jak np. Ondrasek... na początku też bieda a potem strzelał aż miło. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Abramowicz to wymysl Skowronka i ukłon zarządu w jego stronę że go ściągnęli. Jak chlopa zobaczyłem pierwszy raz w meczu to wiedziałem, że on się nie będzie nadawał. Z resztą sam o sobie mówil, że jedena z jego największych zalet jest długi wyrzut z autu.
Mam nadzieję, że znajdzie się jakiś głupi na niego i gdzieś pójdzie. Podejrzewam, że gdyby nie kontuzja młodego Madembo z Clj, to mógłby byc powolutku wprowadzany na tą pozycję. Podobno ma nieźle warunki by się na tej pozycji sprawdzić. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
https://gol24.pl/wisla-krakow-rozpoc...ar/c2-15666260
5 sparingów przed ligą + ew 6 z BVB 26.06. Stal Mielec 1.07. Lipowski Mikulasz 7.07. Puszcza Niepołomice 14.07. Resovia 17.07. Podbeskidzie + BVB 21.07 lub 3/4 sierpnia (Osobiście trzymam kciuki za 2 data) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Po sparingu szybkie wnioski:
Wachowiak coś ma w sobie, szczególnie w ofensywie, ale w obronie duuzo do poprawy no i biega pokracznie jak Burliga. Chuca - niech jego menago walczy o jakiś klub, bo u nas nie pogra Gruszkowski placu nie odda, top Aschraf placu nie odda. Perfekcyjnie reguluje tempo gry. Biegański chce wejść z buta do drużyny. Na transfer Lisa trzeba czekać że spokojem. Savic, Zukov, Yeboah czują że mają dużo do wygrania z nowym trenerem. Kliment wybiegany, choć w zasadzie bez dogodnych sytuacji Na plus wyroznie Chmiela, Koncewicza, Hoyo. Naprawdę mamy w tym momencie konkretnie utalentowanych juniorów. No i Kuba myślami jeszcze chyba na gali Rzeczpospolitej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Yeboah dobrze wygladal na tym sparingu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Z Wachowiaka można w teorii zrobić całkiem niezłego skrzydłowego, ale w obronie każdy będzie go objeżdżał, jak kołek wbity w ziemię. Transfer na tę pozycję jest potrzebny na wczoraj.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Z wywiadów naszego zarządu wynika, że dojdzie jeszcze jeden obrońca na lewą stronę.
To w efekcie oznacza, że Wachowiaka czeka wypożyczenie. Z jednej strony szkoda, bo liczyłem na niego ale z drugiej on musi grać. W sobotę pokazał się całkiem fajnie, choć faktycznie dużo lepiej w ataku niż obronie. Może to będzie jego docelowa pozycja? Z nowych najlepiej Mahdioudi, poza jedną stratą naprawdę dobry mecz. To może być Basha z najlepszych czasów. Yeboah zdecydowanie lepszy niż w ostatnim półroczu, zobaczymy czy ta tendencja się utrzyma. W przeciwieństwie do Chuci, który trzyma swój beznadziejny poziom. Biegański zaczął nieciekawie ale wg mnie ma to coś, taką pozytywną bezczelność. Będzie popełniał błędy ale tak jak napisał wyżej kolega Karherop, transfer Lisa można dopinać. Mam nadzieję, że nasza młodzież kończąca grę w CLJ oraz Broda zostanie mądrze zagospodarowana. Widać w nich potencjał. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może dlatego chcą lewego obrońcę bo Sadlok odejdzie jednak do tego Rakowa ?
Tylko spekuluję, ale to byłby jeden z najlepszych prognostyków przed sezonem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cytat:
Plewka to nie miał być gotowy już w końcówce poprzedniego sezonu? A tu się okazuje, że stracił czerwiec, lipiec i sierpień. Do tego pierwsza wrześniowa kolejka (7 w sezonie) to weekend 11-12. Bardzo dużo stracą z Urygą, jeżeli sprawdzą się słowa prezesa. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wachowiak na 90% zostanie, będzie rywalizował z nowym, lewym obrońcą, który niedługo dołączy do zespołu. Sadlok na środek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
No to największe braki już załatane. Co do jakości transferów to wiadomo - na dwoje babka wróżyła, ale na papierze wyglądają lepiej niż dobrze. Tym razem nie dą to piłkarze do odbudowania, bez gry etc., a w naszym przedziale finansowym (w okolicach zera euro) ryzyko zawsze jest duże.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Sadlok jako 5ty zawodnik na środek? Na bogato. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Sadlok/Mehremic na lewym stoperze Frydrych/Uryga/Szota na prawym? Na lewą stronę musi być w takim razie szykowany naprawdę solidny transfer, przynajmniej poziomu Pietrzaka sprzed 2 sezonów |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A wydawało się, że docelowa para to będzie Frydrych-Uryga.
Jedyne wytłumaczenie dla 5 środkowych obrońców to kontuzje Alana, Adiego i Maćka. Termin ich powrotu jest bliżej nieokreślony. Póki co mamy tylko duet Frydrych-Szota plus młodzi. Ale Hoyo-Kowalski i Koncewicz-Żyłka muszą iść na wypożyczenie jak najszybciej. Dla swojego dobra powinni rozpocząć przygotowania z nowymi zespołami. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Adi pewnie będzie rywalizował z Sadlokiem o lewy środek obrony, bo oboje są lewonozni. Uryga z Frydrychem i w obwodzie jest Szota.
Prawa obrona to Gruszkowski i Szot, na lewej wg powyższych głosów zostaje Wachowiak i ktoś nowy. Oby ten nowy był gościem od razu do grania w pierwszym składzie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Żyłka czy inni juniorzy zapewne potrenują dłużej z 1 zespołem, by też Gula im się lepiej przyjrzał + warto jednak poczekać aż trochę tych naszych obrońców wróci do gry (Uryga, Sadlok, Adi) bo za chwilę to nie byłoby nawet komu wyjść w sparingu |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Również uważam, że podstawowa para stoperów to Uryga z Frydrychem. Z tego co pamiętam to Uryga miał pauzować 5 tygodni a od tego czasu minęły już prawie 4 tygodnie. Uryga, Frydrych, Mehremić, Sadlok, Szota to całkiem spora grupa dobrych zawodników jak na dwa miejsca. Takiego komfortu nie ma żaden klub w ekstraklasie. Zazwyczaj kluby mają po 3 dobrych obrońców. Nawet Legia czy Lech nie mają zawodnika o klasie Sadloka jako 4 ŚO.
Wydaje mi się, że Hoyo pójdzie do Garbarni ze względu na trenera. Lewy obrońca to konieczność. Wachowiak technicznie i fizycznie jest gotowy do gry w Esa ale taktycznie jest tragicznie. Jeszcze sporo wody w Wiśle upłynie zanim ten aspekt poprawi. W ostatnim sparingu zaczął.grać o niebo lepiej po przerwie. Trener sporo mu podpowiadał w kwestii ustawienia. W pierwszej połowie zawsze był w złym miejscu. Gdy trzeba było być wysoko on stał na swojej połowie. Gdy trzeba było bronić w lini ze stoperami on był na tyle wysoko i od nich daleko, że nikt nie mógł go nawet zaasekurować ![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ani Uryga, ani Plewka jeszcze przez miesiąc nie wejdą w trening. Te 5 tygodni pauzy Urygi to było chyba liczone z końcem leczenia. A gdzie rehabilitacja.
Bogactwo w obronie będzie występować jeśli wszyscy będą zdrowi, a odkąd pamiętam nie mieliśmy sezonu, żeby któryś z naszych obrońców nie doznał grubszej kontuzji. Choćby ostatni sezon to bardzo wydatnie pokazał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Plewka złapał przepuklinę, po kontuzji nogi nie ma śladu. Oby nie był tak szklany na jakiego się zapowiada:/
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Przepuklinę pachwiny?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Wiemy już, że meczu z Borussia nie uda rozegrać się przed inauguracją sezonu ligowego- zagramy początkiem sierpnia lub we wrzesni (wszystko zależne od losowania Pucharu Niemiec).
Przeszła mi zatem przez głowę myśl, propozycja dla klubu, żeby ostatni sparing (z podbeskidziem 17.07 tj. sobota) zagrać na Reymonta. Połączyć to z oficjalną prezentacją drużyny, akcjami promocyjnymi na karnety, przykładowo mozliwość wejścia na ten mecz już na karnet, do tego jakieś inne akcje. itp. Po meczu, powiedzmy dla jakiejś grupy wylosowanych karnetowiczów możliwość w wyznaczonej strefie rozmowy z piłkarzami czy sztabem itd itp. termin dobry, sobota, myślę, że sporo osób mogło by się pojawić. Dla drużyny też byłaby to okazja to poczucia atmosfery jeszcze przed inauguracją, dostanie pozytywnego kopa od kibiców. Zawsze to inaczej taki mecz niż sparing przy pustych trybunach lub w Myślenicach. Co myślicie? Może warto do klubu na szybko podrzucić taki pomysł? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|