The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
marysinski
Banita

Od: 01.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2013, 22:21
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Takie ogory... lepiej sobie sprawdźcie za jakie pieniądze potrafią ściągnąć gracza a za jakie Legia.
Ogórami nazwałem zespoły z naszej EX czyli Podbeskidzie, Widzew i Pogoń. Nie widze tam wielkich pieniędzy.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.08.2013, 22:29
Legia zagrała słabo. Zawodnicy chyba zapomnieli, że el.LM to nie polska liga, gdzie przed oddaniem strzału można sobie przyjąć piłkę, popatrzeć i dopiero uderzyć. Dziś było mnóstwo takich sytuacji gdzie aż prosiło się o oddaniem strzału z pierwszej piłki ale niepotrzebne przyjęcia powodowały, że piłki zatrzymywały się na graczach Molde.
Jednak awans awansem i Legia ma przed sobą jeszcze co najmniej 8 spotkań w pucharach. Widać też, że Urban nie potrafi wycisnąć nic z tej drużyny ponad golenie frajerów w polskie lidze. Jest po prostu słabym trenerem tak jak każdy coach z Polski.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.08.2013, 22:34
marysinski napisał(a):Wyświetl post
A może się okazać tak jak 2 lata temu, ledwo wywalczony awans w Gaziantepsporem, a później niespodzianka ze Spartakiem. Mistrza zdobyli, zeszło z nich ciśnienie, walą w lidze jednego po drugim. Tak wygrywali z ogórami, ale z nimi też trzeba wygrywać. Teraz zeszło z nich ciśnienie w pucharach i może być tak jak dwa lata temu ze Spartakiem...
Może tak być. W sumie my przejście Litexu zawdzięczamy głównie Meliksonowi bo gra całego zespołu była równie kiepska jak Legii teraz. Lech też najpierw przeszedł Azerów po karnych, potem gładko odpadł ze Spartą Praga, a potem w grupie LE zagrał już pamiętne mecze z Juve czy man City.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 07.08.2013, 22:58
Podobny dwumecz do tego, o którym już tu wspominałem, mianowicie Dnipro z Lechem. O czym się tam teraz pamięta, o antyfutbolu w tym dwumeczu, czy o kolejnych meczach, z City czy Juventusem? No właśnie. Dziś obie drużyny zagrały bardzo dobrze z tyłu, z tym, że Legii taki wynik pasował, a Molde musiało coś strzelić, to i skończyło się jak się skończyło.

Moim zdaniem nie ma sensu patrzeć na Norwegów na podstawie ich ligowych wyczynów, nie licząc kilku słabych, początkowych kolejek dobrych kilka tygodni temu ta drużyna dalej prezentuje poziom ich czołówki. W poprzednim sezonie w podobnym składzie ogrywali Stuttgart, czy Heerenveen, a więc teoretycznie lepsze ekipy, niż Legia. Jak widzę komentarze, że Legia grała z ogórkami i powinna ich ograć ze 3:0, to wzbudza u mnie to jedynie uśmiech politowania.
Odpowiedz cytując
krwawy
Member

Od: 05.2007

Stary 07.08.2013, 23:15
Mecz nędza, ale jak ktoś tu wcześniej pisał to jedno molde wydało więcej na transfery niż cała nasza ekstraklasa...
LE to i tak sukces. Może będzie jeszcze większy fart to i LM. Po grze jak teraz to trzeba się cieszyć z LE.
Odpowiedz cytując
Waldonis
Member

Od: 01.2012

Stary 07.08.2013, 23:20
Mój zespół awansował do kolejnej fazy , nie były to piękne mecze , ale w piłce nie chodzi o piękno, tylko o efekt końcowy . Jutro ściskam kciuki za resztę drużyn ( tak wiem jestem odmieńcem , który jest jakiś dziwny bo kibicuje innym ) wierzę , że pokażą charakter i walkę na boisku . Śląsk jak strzeli bramkę w Belgii awansuje , nie wierzę , że Brugia zapakuje im 3 gole , Lech ma najłatwiejszego rywala i jak ich nie powiezie u siebie będzie szydera na całą Polskę , a chyba tego żaden kibic by nie zdzierżył . I szkoda w tym wszystkim was , Wisły Kraków co ostanimi latami potykaliście się w bojach europejskich , a teraz musicie oglądać to z trzeciej perspektywy . Tak sobie myślę Legia , Lech , Śląsk , Wisła to powinny być drużyny eksportowe , co reprezentują nasz kraj na arenie międzynarodowej , niestety w waszym przypadku waszym problem jest BC !
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.08.2013, 00:01
Waldonis napisał(a):Wyświetl post
[...] niestety w waszym przypadku waszym problem jest BC !
Mylisz się. Bogusław Cupiał jest waszym problemem. I nadal będzie.
Podlicz nasze Mistrzostwa Polski w "erze Cupiała" i podlicz sobie wasze. I całej ligowej reszty.

... że w Europie nie za bardzo wychodziło? To trzeba było wygrać z Wisłą, wywalczyć Mistrza Polski i po sprawie. Było na to trochę lat. Może wyszłoby wam.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 08.08.2013, 01:56
Legia zrobiła to, co miala zrobic...tzn. awansowala do kolejnej rundy. Widac, ze jeszcze kilku kopaczy jest w wakacyjnej formie i że z Urbana, to raczej kiepski szkoleniowiec. Rozczarowali mnie przede wszystkim Norwegowie, bo wydawalo mi sie, ze przyjada i zaryzykuja od 1-szej minuty, ale jak sie okazalo to co zaprezentowali w pierwszym meczu, to bylo wszystko na co ich stac w dwumeczu. Jesli chodzi o Legie, to po ustawieniu z Vrdoljakiem i Jodłowcem mozna bylo przewidziec granie na remis. Dziwne zachowanie wzgledem kibicow, ale efekt dało. W dalszej fazie raczej latwy oklep, chyba ze trafia na Zagrzeb lub Celtic(ale cos czuje, ze kilku grajkow popusciloby w portki przy tej publice w Szkocji).

Ktos wyzej napisal, ze temu zespolowi brakuje Ljuboji... i calkowicie sie zgadzam. Tam nie ma kto grac kombinacyjnie i gra w europejskich pucharach, to zagraj do Radovica(dobre spotkanie) i moze on cos wymysli. Ljuboja, to swietna technika, dobry strzal z dystansu i niekonwencjonalne pomysly(typu skuteczne zagrania pietka, podeszwa buta, itd). Juz nie wspominam o krotkim przyjeciu trudnej pilki pod presja(to akurat mi najbardziej imponowało). Przerasta i Dwaliszwiliego, i Saganowskiego o klase. Jak juz kiedys pisalem, lepszy Ljuboja na kacu ...
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 08.08.2013, 06:46
Dla każdego polskiego zespołu biorącego udział w europejskich pucharach, faza grupowa Ligi Europy jest olbrzymim sukcesem. Liga Mistrzów to inny świat i jeżeli nie spotka jakiegokolwiek polskiego zespołu cud dotyczący rozstawienia lub dwumeczu życia to prędko jeszcze nikt tam nie zagra.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.08.2013, 06:50
Niestety, nie udało się. Myślałem , że wikingowie poważniej podejdą do meczu. Wyszkoleniem technicznym każdy zawodnik przewyższał kopaczy Legii. W Legie wpompowano 100 mln a graja jak za 10 mln. Prezio Leśnoworski chyba obgryzł wszystkie paznokcie wczoraj bo w każdej chwili groziła klapa. Zespół z końca tabeli ligi norweskiej, kompletnie bez formy i grając w 10 zamknął w zamku hokejowym tą lansowaną w mediach "kosmiczną drużynę", która sprawdza się w buraczanych meczach z Podbeskidziem czy Widzewem. Co by nie powiedzeć to wyjatkowo łatwa drogę ma Legia, najpierw amatorzy z Walii a teraz prawie drugoligowcy z Norwegii.
Odpowiedz cytując
Darii
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 08.08.2013, 06:56
Cytat:
Niestety, nie udało się. Myślałem , że wikingowie poważniej podejdą do meczu. Wyszkoleniem technicznym każdy zawodnik przewyższał kopaczy Legii. W Legie wpompowano 100 mln a graja jak za 10 mln. Prezio Leśnoworski chyba obgryzł wszystkie paznokcie wczoraj bo w każdej chwili groziła klapa. Zespół z końca tabeli ligi norweskiej, kompletnie bez formy i grając w 10 zamknął w zamku hokejowym tą lansowaną w mediach "kosmiczną drużynę", która sprawdza się w buraczanych meczach z Podbeskidziem czy Widzewem. Co by nie powiedzeć to wyjatkowo łatwa drogę ma Legia, najpierw amatorzy z Walii a teraz prawie drugoligowcy z Norwegii.
To bardziej świadczy o naszej lidze niż o Legii. Legia w TME ma bilans 3 zwycięstw na 3 mecze i bilans bramkowy 12:1. Człowieku ochłoń. Europa nam odjechała i trzeba ją jak najszybciej gonić!
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 08.08.2013, 08:13
Niestety Legia awansowała - no cóż, zdarza się. Ale jednocześnie widzę światełko w tunelu dla tych (i dla mnie też), którym Legia dostaje w....... sprawia radość - w ostatniej rundzie rozstawieni są: V. Pilzno, Steaua, Basel, Celtic i Dinamo.
Oglądałem drugi mecz Basel z Izraelczykami i skróty z Celticu. Grając tak jak gra Legia teraz z Basel absolutnie szans nie mają, bo o ile obrona zagrała kiepsko to w ataku miazga była, z resztą 3 bramki na wyjeździe z niezłym Maccabi mówi samo za siebie. Celtic z kolei poszedł na minimalizm jak L i mało się to nie skończyło odpadnięciem. Viktorii Pilzno nie oglądałem, ale 16 bramek w 4 meczach chyba daje podstawę do tego, że w formie są. Steaua dla mnie niewiadoma i zostaje zawsze mocne Dinamo. Śmiem twierdzić, że z grą na takim poziomie jak wczoraj L dostanie w....... z każdym z powyższych drużyn, chyba najłatwiej mieliby z Celticiem (ale to na podstawie jednego meczu tak sądzę, no i ta niewiadoma Steaua).
Jak ktoś dostrzega analogię między obecną sytuacją a tą ze Spartakiem to nie za bardzo to do mnie trafia. Dla Spartaka LE była tylko przygrywką, dla nich liczyła się tylko LM bo tam jest kasa i prestiż i po prostu zlekceważyli trochę rywala (nie ujmując L dobrej gry). Teraz nie wyobrażam sobie podobnej sytuacji bo gra idzie o najwyższą stawkę. A teksty o tym ,że byli spięci i zdenerwowani stawką meczu z Molde wywołuje o mnie uśmiech politowania. Rozumiem, że teraz mając mecz o LM się zesrają, albo w ogóle nie wyjda na boisko ?
Zmierzając do konkluzji - L dostanie w......., LM nie będzie, Wiślacy będą zadowoleni, Legioniści też bo w grupie LE pograją - niech mają.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.08.2013, 08:53
No to legioniści będą mieli hymn CL na swej Pepsi Arenie.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.08.2013, 09:28
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
No to legioniści będą mieli hymn CL na swej Pepsi Arenie.
Pierwszy raz od wiosny 1996. Jak ten czas leci...
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.08.2013, 09:42
Analizując na gorąco, to najmniej wymagającym przeciwnikiem wydaje się być Dinamo Zagrzeb. Trwa tam konflikt kibiców z prezesem, a na mecze ligowe przychodzi raptem 2 tys. widzów, jak opowiadał kapitan Legii, Ivica Vrdoljak, który trafił do Legii właśnie z Dinama (za milion euro, latem 2010 roku). U progu sezonu zbyt dobrej formy nie prezentuje Celtic, o czym świadczą męczarnie ze szwedzkim Elfsborgiem (1:0 i 0:0). Tyle, że im bliżej startu szkockiej Premier League, tym The Bhoys będą w lepszej dyspozycji. Trafienie na Celtic byłoby wyjątkowe dla Artura Boruca, byłego piłkarza tego klubu i kibica Legii.

Poza zasięgiem wydaje się być FC Basel, półfinalista poprzedniej edycji Ligi Europy (1:2 i 1:3 z Chelsea). Legia może powalczyć z Viktorią czy Steauą Bukareszt, ale w przypadku wylosowania tych drużyn, to każda z nich będzie faworytem. Choć to słowo w tym sezonie wiele straciło na wartości, bo przecież z Ligą Mistrzów pożegnały się już takie firmy, jak APOEL, Partizan Belgrad czy BATE Borysów.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 08.08.2013, 09:44
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Ktos wyzej napisal, ze temu zespolowi brakuje Ljuboji... i calkowicie sie zgadzam.
Ja bym powiedział, że brakuje im takiej typowej "10-tki", granie z Ljuboją to jednak było trochę na zasadzie "10 zawodników grających w jakiejś tam taktyce plus Ljubo, wolny elektron grający po swojemu". Biorąc pod uwagę fakt, że Lech dziś pewnie odpadnie, a droga Śląska do grupy LE jest bardzo ciężka, to trzeba życzyć Legii wyjścia z grupy w LE

Powiedzmy sobie szczerze, za Ligę Mistrzów dostalibyśmy ten 1 pkt. do rankingu krajowego, a potem pewnie byłoby sześć porażek a'la Dinamo, stąd nasz wynik punktowy na koniec sezonu nie byłby rewelacyjny, mimo ewentualnego awansu. Ten jeden punkt to dwa zwycięstwa w LE. Pod kątem rankingu idealną sytuacją byłby awans do LM Legii i Śląsk, bądź Lech dobrze grający w grupie LE, wtedy nawet do Rumunów będzie można odrobić, bo ciężko będzie drugiej drużynie z tamtego kraju do LE wejść. Tak czy siak tragedii, jeśli chodzi o nasz ranking, po tym awansie już raczej nie będzie.

Krav napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem drugi mecz Basel z Izraelczykami i skróty z Celticu. Grając tak jak gra Legia teraz z Basel absolutnie szans nie mają, bo o ile obrona zagrała kiepsko to w ataku miazga była, z resztą 3 bramki na wyjeździe z niezłym Maccabi mówi samo za siebie.
Ja oglądałem ich sparing z Borussią Dortmund, szczerze mówiąc różnica pomiędzy Basel a Dortmundem w dużej mierze opierała się na skuteczności pod bramką rywala, był mecz dwóch równych ekip, przynajmniej tak to wyglądało. Dla mnie aktualny Basel to drużyna pokroju Lyonu, PSV, czy Zienitu, spokojnie dadzą sobie radę w LM, bo jestem pewien trafią tam niezależnie od wylosowanego rywala.

Celtic z kolei poszedł na minimalizm jak L i mało się to nie skończyło odpadnięciem.
Czy minimalizm? Po prostu rywal ze Skandynawii, podobnie jak Molde byli świetnie zorganizowani w defensywie, w dodatku aktualnie w świetnej formie.

Viktorii Pilzno nie oglądałem, ale 16 bramek w 4 meczach chyba daje podstawę do tego, że w formie są.
Oglądałem rewanż Viktorii z Żeljeznicarem, Bośniacy stwarzali sobie masę sytuacji, ale też bramki oddawali w tak prostych sytuacjach, jakich nie doświadczysz nawet w naszej lidze. Jeśli mam być szczery, to Viktoria nie wyglądała specjalnie dobrze w tym meczu, a i w pierwszym meczu bardzo łatwo tracili bramki. Natomiast w III rundzie trafili na najsłabszego możliwego rywala, to ich pojechali.

Steaua dla mnie niewiadoma
Steauę oglądałem wczoraj, dobra drużyna, szybko grająca piłką w środku pola i bardzo dobra na bokach obrony (obaj solidni, ofensywnie grający), ale też bez napastnika w zasadzie po odejściu Rusescu. Wydaje mi się, że akurat z nimi Legia powalczyć by była w stanie, szczególnie oddając rywalowi posiadanie piłki i nastawiając się na kontry skrzydłami - boczni obrońcy Steauy się zapędzają do przodu i byłaby to okazja dla Ojamaa, Koseckiego, czy Kucharczyka.

Dla Spartaka LE była tylko przygrywką, dla nich liczyła się tylko LM bo tam jest kasa i prestiż i po prostu zlekceważyli trochę rywala (nie ujmując L dobrej gry).
Może troszkę zlekceważyli, ale jestem w stu procentach pewien, że awans do LE był dla nich celem minimum. Akurat rosyjskie kluby są znane z tego, że do końca walczą o zdobycie LE, a biorąc pod uwagę siłę CSKA czy Zienitu kluby takie jak Spartak, Rubin, Kubań, czy Łokomotiw nie narzekają na udział w tych rozgrywkach drugiej kategorii.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 08.08.2013 o godz. 10:12.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 08.08.2013, 10:45
Panowie, jak taki temat ma istnieć , to bardzo proszę skupić się na merytorycznej dyskusji.
Mimo wszystko.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
GrzegorzTS
Member

Od: 09.2012

Stary 08.08.2013, 11:40
Legia ma duże szanse na awans do LM,Pilzno Zagrzeb Bukareszt kluby na podobnym poziomie,natomiast przy wylosowaniu Celticu czy Basel i pierwszym meczu na wyjezdzie szanse na awans zbliżone.

Mam nadzieję,że Cupiałowi Legia w lidze mistrzów wjedzie na ambicje i wtedy ten znowu zapragnie mocnej Wisły walczącej o LM,dlatego nie ma co się wściekać niech sobie awansują a przy okazji ranking Wisły pójdzie do przodu.

Chciałbhym jednak zobaczyć jak Legia poradzi sobie w dwumeczu z kimkolwiek grając pierwszy mecz na własnym stadionie.

Śląsk jeżeli nie popełni Naszego błędu z Nikozji i nie pozwoli zamknąć się we własnym polu karnym to będzie dobrze i awansuje do IV rundy.

Lech powinien spokojnie odrobić straty takie 2-0 3-1 to absolutne minimum.Litwini rozegrali mecz życia i powtórki nie przewiduję,zresztą mecz przegrają juz na rozgrzewce jak im stadion ryknie.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 08.08.2013, 12:34
Zawodnicy Amikorza grają na zwolnienie Rumaka więc fajerwerków dziś się nie spodziewam.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.08.2013, 16:29
Po dzisiejszym dniu jedynym naszym rodzynkiem w pucharach będzie oczywiście "legunia"....
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Leh71
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.08.2013, 18:36
Koniec Rumakowania?
Pyrki tak słabe czy grają na zwolnienie Rumka?
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 08.08.2013, 18:39
Nie jestem zwolennikiem zwalniania trenera, ale już przed meczem miałem pisać, że Rumak nadaje się do zwolnienia. Za BEZNADZIEJNE zestawienie składu, wystawienie Arboledy, Drewniaka, Kotorowskiego, Ubiparipa w ataku, Możdżenia...Już poprzednie mecze pokazały, że są totalnie bez formy, Rumak uparty jak osioł i za to powinien zapłacić. Ale to ich problem.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 08.08.2013, 18:42
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Zawodnicy Amikorza grają na zwolnienie Rumaka więc fajerwerków dziś się nie spodziewam.
Ewidentnie pierwsza połowa to potwierdza.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.08.2013, 18:45
Buehehe, jak patrzę na grę Amikorza to aż mi się micha cieszy.

Powinno być już 0:2...
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.08.2013, 18:46
sorry za post,na jakim kanale leci ten blamaz?
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.08.2013, 18:49
Polsat Sport Extra
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.08.2013, 18:51
Któryś z kodowanych na Polsacie.

O ile chciałem by inne nasze polskie drużyny awansowały dalej o tyle Amice życzyłem wpier...
Bardzo dobrze. Nie będą się wozić z przekreśloną Białą Gwiazdą po Europie.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.08.2013, 18:54
A gdzie się podziali na forum ci amikorze co ustawiali nas w walce o utrzymanie a siebie widzieli w LE jakoś tak zaginęli . Ktokolwiek widział ktokolwiek wie
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.08.2013, 18:58
Super wynik w Poznaniu, brawa dla Żmudzinów . Jeszcze tylko awans WKSu i dzień można uznać za udany .Szkoda , że wczoraj Norwegowie zagrali zbyt bojaźliwie ale i tak w IV rundzie Legiunie czeka solidny wpie....
Ostatnio edytowane przez Ciastek1 : 08.08.2013 o godz. 19:03.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.08.2013, 19:42
Kompromitacja. Z jednej strony jest mi to całkiem obojętne co się teraz w Lechu dzieje, ale z drugiej strony przeraża mnie nasza ligowa rzeczywistość.
What's new?

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów