|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Tsw.com.pl się skompromitowało via Google Translate ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Ja wiem że są mity i żywe legendy profesjonalizmu na naszym forum (Cleber) ale są też fakty i aktualna forma. A ta już nie jest na poziomie pierwszej 11 Wisły. Napisałem już kiedyś i napiszę teraz po raz drugi: Clebiemu życzę zakończenia kariery i żeby został: albo trenerem młodzieży w Wiśle albo naszym skautem w Brazylii ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zresztą to w ogóle jest śmieszne - te wszystkie słowackie portale przecież podają to samo powołując się na polski portal SportoweFakty.pl (wyraźnie to piszą w treści newsów!).
A u nas przeklepują twierdząc że tak podały słowackie źródła (!). Tu jeszcze jeden słowacki artykuł (to samo) - http://www.profutbal.sk/ligy/svk1/cl...odmienkach.htm |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
slowo "nedohodol" oznacza tyle co "UZGODNIONY" !!!!!! |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2007
Offline |
|
|
W ramach ciekawostki tekt po słowacku i polsku, słowo nedohodol tłumaczone jest jako uzgodnił.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...-wisly-krakow/
wedlug tej strony w ostatniej chwili zrezygnowalismy z Mario Djurevskiego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Ogólnie - to niespecjalnie radzę podniecać się takimi tekstami, które jedni kopiują od drugich na potęgę.
Nierzadko tekst wyprodukowany w jednym kraju jest kopiowany do innego (z błędami przy tłumaczeniu), a potem wraca do kraju z którego wyszedł - jako całkiem nowa i "wiarygodna" informacja. Pomijam wiarygodność takich tekstów. Akurat pracując w takiej branży wiem, jaki jest "nacisk" na ilość nowych newsów i co robią niektórzy redaktorzy, żeby wyrobić "dzienną" normę. Zapomnijcie o tym, że w portalach typu wp.pl, onet, interia (tu jest akurat B. który od czasu do czasu próbuje coś sam wywęszyć, ale udaje mu się to średnio) i innych tego typu są podawane jakiekolwiek informacje "nabyte z pierwszej ręki". To są zawsze (no, w 99%) rzeczy skopiowane z gazet i innych wortali sportowych. A te z kolei produkują sensacje transferowe najczęściej obserwując internetowe fora i snując różnego rodzaju domysły mniej lub bardziej prawdopdobne. Czasy "dobrego" dziennikarstwa sportowego się skończyły i to dawno. pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez TeeS : 09.07.2010 o godz. 11:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
wedlug mnie te newsy nic nie wnosza do sprawy.
SportoweFakty napisaly material przy rzekomym oparciu o slowackie media, slowackie media chcac napisac cos o Milinkovicu wpisaly w google "Milinkovic sport pl" i mu znazlo sportowefakty. Google translator, przepisali to i maja swoj news, korzysajac z polskich mediow. W tym tekscie na slowakiej stronie jest slowo w slowo to samo co na SF. A ze SF sobie newsa i zrodlo zmyslil, to tak naprawde news jest nic nie warty. Nawet pomijajac fakt czy sie DOHODOL czy neDOHODOL. ![]()
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież w tym dokumencie nie jest dosłowne tłumaczenie tylko kontekstowe (a raczej różne wersje językowe jednej uchwały):
Vedecké údaje a ostatné informácie v dokumentačnom súbore žiadosti požadovanom na základe článku 7 sa nemôžu použiť v prospech iného žiadateľa počas obdobia 10 rokov odo dňa povolenia, ak sa iný žiadateľ nedohodol s predchádzajúcim žiadateľom na tom, aby sa takéto údaje a informácie mohli používať. Dosłownie tam jest: Informacje (...) nie mogą być wykorzystane (...), jeżeli inny wnioskodawca nie dogadał się z poprzednim... W polskie wersji tekstu po prostu skonstruowano ten akapit inaczej: Dane naukowe i inne informacje w dokumentacji dotyczącej wniosku wymaganej na mocy art. 7 nie mogą być wykorzystane na korzyść innego wnioskodawcy przez okres 10 lat licząc od daty zezwolenia, chyba że inny wnioskodawca uzgodnił z poprzednim wnioskodawcą, że takie dane i informacje mogą być wykorzystane. W szkole np. o podwójnych przeczeniach nie uczyli? Niziny intelektualne na tym forum zataczają coraz szersze kręgi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
http://www.osporte.sk/?id_cat=40&news=67514
"Srbský stredopoliar v službách slovenského corgoňligového futbalového tímu MFK Košice Marko Milinkovič sa nedohodol s poľskou Wislou Krakov na podmienkach črtajúcej sa spolupráce. Podľa portálu Sportowe Fakty sa zainteresované kluby zosúladili na odstupnom 500 000 eur, ale 22-ročný ľavák skonštatoval: "V hre je dobrý európsky klub, teraz však nechcem prezradiť viac." Milinkovič je odchovancom Boracu Čačak. Belehradský rodák má za sebou štarty za národnú reprezentáciu do 21 rokov, hral na európskom šampionáte tejto vekovej kategórie a debutoval už aj v srbskom seniorskom A-tíme." http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...-wisly-krakow/ Włodarze Wisły Kraków i MFK Koszyce ustalili kwotę odstępnego za Marko Milinkovicia. W razie transferu Biała Gwiazda przeleje na konto słowackiego klubu 500 tys. euro, ale na razie nie wiadomo, kiedy sprawa znajdzie szczęśliwy finał. Młodzieżowy reprezentant Serbii odrzucił bowiem warunki kontraktu zaproponowanego przez wicemistrzów Polski. - Kluby już się porozumiały, ale pojawił się problem - mówi dyrektor sportowy MFK, Stefan Tarković, tłumacząc, że chodzi o rozbieżności między Wisłą, a samym zawodnikiem. - Wszystko jednak wciąż jest możliwe. Marko jest gotowy na transfer, a my na jego odejście - dodaje. Sam Milinković, który w związku z planowanym opuszczeniem klubu, nie pojechał na zgrupowanie z pierwszym zespołem i na razie trenuje z drugim zespołem tłumaczy: - Sprawa Wisły wciąż jest aktualna, ale z drugiej strony mój agent czeka na rozwój sytuacji. W grę wchodzi też dobry europejski klub, ale na tym etapie nie chcę mówić więcej. Porównajcie sobie te dwa artykuły. ![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
To wszystko pokazuje jakie sa u nas wielkie nadzieje z transferami, jedna pomyłka tsw i jakie poruszenie na forum, spokojnie, w sprawie Milinkovica na pewno sie nic nie zmieniło, poza tym logicznie rzecz biorac jezeli nawet cos by sie ruszyło to włodarze Wisły cisneli by zeby zrobic to wczoraj i zgłosic zawodnika do UEFA. Watpie zeby nagle dzien po wybuchła taka bomba
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nawet z samej wypowiedzi wynika, że się nie dogadał.
Cytat:
Serbski lewoskrzydłowy grający w serbskim pierwszoligowym klubie piłkarskim (corgon liga) MFK Koszyce Marko Milinković nie porozumiał się z polską Wisłą Kraków na warunkach dotyczących czekającej go współpracy. Wg portalu sportowefakty.pl zainteresowane kluby uzgodniły sumę odstępnego opiewającą na 500 000 euro, ale 22-letni gracz oświadczył: "Wisła to dobry europejski klub, jednak teraz nie chcę więcej ujawniać". Dalej fakty o Milinkoviciu, jakiego klubu jest wychowankiem, że grał w reprezentacji u-21 i że zaliczył debiut w dorosłej reprezentacji. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Szczerze to patrząc na naszą Wisełkę jest mi żal.....sprzedaliśmy Głowe i Marcelo (w sumie okolo 5 Mln Euro)Dwaj najlepsi obrońcy w lidze, nasz skład zawsze był budowany od nich.....a teraz Cleber.....może i był dobrym obrońca ale ma swoje lata!! Same jego wypowiedzi świadczą o tym, że jest niezbyt zadowolony z tego ze jest tylko tak naprawde 2 srodkowych obroncow. Co do Gordana Bunozy.....może coś z niego być! Ale on TO ZA MAŁO!!!!!
Dalej przejdźmy.....moim zdaniem ściągniecie Milinkovica to obowiązek...tymbardziej jak slysze ze nie moga dogadac sie w kwestii wysokosci kontraktu i dlugosci! Mamy 5 mln euro i nie potrafimy zakontraktowac takiego gracza.....Porażka!!!mi to cały czas przypomina polityke klubu jaka już jest u nas od 2 lat gdzie sciagamy jak najtaniej najlepiej za darmo. W ten sposób to daleko nie zajedziemy! Przykre ale prawdziwe.......Mam nadzieję,że niedługo pojawi sie prawdziwa informacja o zakontraktowaniu Milinkovicia ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Panowie! za roztrząsanie czy dohodol lub niedohodol polecą zwyczajnie bany,bo zaczyna się tutaj robić piaskownica. Analizę i interpretację tego co jest napisane na innych stronach,portalach,vortalach a nie wnosi nic nowego do tematu, proponuje prowadzić na privach. Rozumiem,że to luźny temat ale przekraczają co niektórzy wszelakie granice.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
skoro jest 5 mln € w klubie to warto ściągnąc za 0,5 mln Grosickiego. Może nie zdecyduje sie jechac na Syberie ? http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,t...wiadomosc.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ravers z tego co ja sie zdazylem dowiedziec to jest dokladnie tak jak piszesz. Przynajmniej tak twierdzi moj biznes partner.
Byc moze wczoraj bylo tak ze kiedy Malecki odmowil gry w sparingu Wislacy w pospiechu przystali na warunki Milinkovicia i ten podppisal kontrakt. W miedzyczasie sa prowadzone negocjacje z klubem ktory podobno zlozyl oferte klubowi oferte za Malego. P.S. To tylko hipoteza Nie mieszajcie mnie z blotem jesli bedzie inaczej .http://translate.google.pl/#sk|pl|nie%20je%20dohodol tutaj potwierdzenie tego co mowil ravers i tego co mowilem ja. Poza tym, czy czasem w slowackim jezyku nie z czasownikami rowniez piszemy oddzielnie? .
Ostatnio edytowane przez koyoot : 09.07.2010 o godz. 13:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nasze transery to porazka: 15 maja pewne było, ze odejdą Juszczyk Alvarez, Jop, Baa. Gołoś, Christow.
tak ciężko było podpisac umowy z Navasem, Golańskim, Kaźmierczakiem, Żurawskim? Wróciłby Kowalski i skład na Mistrza |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Zreztą nawet gdyby kontrakt został uzgodniony to ile razy bywało że zawodnik niby miał już podpisać a lądował gdzie indziej np. Nei |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No, czyli wyjaśniło się mniej więcej, czeka na inne oferty, jak nie dostanie nic lepszego, to przejdzie do nas. Tak jak z Kirmem...rok temu było.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mi sie wydaje ze z Milinkovicem, moze byc podobnie jak z Kirmem
gdyby Marko Milinkovic byl taki super to by go juz w czerwcu niemieckie,hiszpanskie kluby zgarnely ![]() chlop chce jak najwiecej wyciagnac, zeby sie potem nie zostal z niczym ;] ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
No to sobie poczekamy na niego do końca sierpnia.....
Ciekawe czy nasi działacze mają jakąś alternatywę dla niego.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
wedlug mnie wlasnie na podstawie linka podanego wyzej byl napisany material na sportowychfaktach. Czyli i ten link nic nowego nie wnosi do calej sprawy. Nalezy sie jednak spodziewac, ze raczej nic juz z tego nie bedzie, bo gdyby mialo byc, to juz dawno by byl u nas.
![]()
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tak sportnh, bo to reprezentant swojego kraju.Lepsi piłkarze, mają swoje ambicje.Transfery i to poważne będą, gdy właśnie naszym celom transferowym zamkną się opcje inne-lepsze niż nasza .My jesteśmy po prostu opcją rezerwową i wcale się temu nie dziwię.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 09.07.2010 o godz. 15:55.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Tłumaczę od szarego:
Minusem są warunki, które Polacy mu proponują. Milinković daje najwięcej procent Wiśle Kraków (chodzi o to, że mamy największe szanse go pozyskać) Jak wiemy, piłkarze MFK Koszyce odbywają przygotowania do nowego sezonu w Rakusku bez swojej największej gwiazdy lewoskrzydłowego Marko Milinkovicia. Ten ma jeszcze ważny kontrakt z klubem na rok. Faktem jest, że jest to mało prawdopodobne żeby wypełnił swój kontrakt do końca, ponieważ ma on nadzieję na transfer do Totenhamu. Z jego nazwiskiem łączy się wiele klubów, a chodzi o to, który z klubów zaoferuje najwięcej. Potem piszą o dawnym zainteresowaniu Milinkoviciem ze strony Barcelony. Spośród potencjalnych nabywców na usługi Marko jest NAJAKTYWNIEJSZY jest jeden z najpopularniejszych klubów jest WISŁA KRAKÓW. Wg dyrektora sportowego MFK Koszyce Stephana Tarkovicia, porozumienie z Wisłą wydaje się najrealniejsze. Potwierdza on, że kluby dogadały się z wysokością odstępnego, lecz jedynym problemem są warunki, które proponuje Wisła Milinkoviciowi (kontrakt motywacyjny zamiast zwykłego oraz długość kontraktu). W klubie są przygotowani na jego transfer, on sam TRENUJE z MFK Koszyce (czyli będzie przygotowany). Pomimo iż zawodnik nie wie kto będzie jego nowym pracodawcą, i choć warunki oferowane przez Wisłę są dla niego nie do przyjęcia, to on sam NIE ODRZUCA polskiego kierunku definitywnie. Sam zaawodnik mówi: "jestem zadowolony z działań na rzecz ustalenia warunków kontraktu, więc gra w Wiśle jest NADAL AKTUALNA. Wraz z klubem czeka na ofertę, jeśli się coś pojawi. jest to niezły europejski klub, ale jescze niczego nie chciałbym przesądzać, czekam na konkretną ofertę." Zapytany, czy przywdzieje niebiesko-żółtą koszulkę MFK Koszyce w następnym sezonie odparł: "Ciągle jestem tu w Koszycach, zobaczymy jak się wszystko potoczy." ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie wiem, dziwna jest ta cala sytuacja z Serbem. Chyba po prostu trzeba poczekac, pamietajmy, ze cale okienko jeszcze jest otwarte przez jeszcze prawie 2 miesiace, natomiast dzis zamyka sie rejestracja zawodnikow na mecz za tydzien, zobaczymy..
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|