|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ja tam pocichu liczę, że w Gdańsku już będziemy cieszyć się z mistrza. My wygrywamy, Lech przegrywa, Legia remisuje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Niby będą koronkowo, bajecznie grać, ale punkty pójdą do Żyda i wylot. Może i kibice mogli się zdenerwować i dyscyplinować zawodników (choć mnie by to głowy nie przyszło, inni za to pieniądze biorą), ale żeby sam trener ich napuszczał ? Coś mu wywiną w rewanżu, poczekajmy na te dwa mecze. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Padło pytanie, jak to możliwe, że tak doświadczony trener napuszcza kibiców na swoich piłkarzy...Cóż, może zauważył, że piłkarze go ładują w przysłowiowego ... ? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Oglądał ktoś Ligę + Extra? Zaczęła się w kontrowersjach akcja pomocy dla Legii. Eksperci ustalili, że Choto nie zasłużył na żółtą kartkę w jednej z akcji w meczu z polonią b. Przypadek? Przecież wiele było kartek w tej kolejce a tylko ta pojawiła się w kontrowersjach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Co do tej kolejki, to perfidnie się nam zapowiada ten mecz zgodowy, tak źle i tak niedobrze. Jak zwykle liczę na potknięcie Lecha i Legii. ![]()
the end
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
edit do posta nizej: wymien chociaz jedna taka sytuacje...
Ostatnio edytowane przez mic : 17.05.2009 o godz. 20:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
jakieś przykłady czy czepiamy się po to by się przyczepić?
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Mam takie pytanko co w sytuacji kiedy Amica zdobywa PP i zajmuje drugie miejsce w lidze wtedy
a) 4 zespół ligi też gra w pucharach b)Ruch gra w pucharach <lol2> Druga sprawa co sie dzieje jeżeli Ruch zdobywa PP i spada do 1 ligi ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
W drugiej sprawie - co ma sie dziac? Graja w pucharze UEFA i I. lidze. Poza tym, teraz spadek juz im nie grozi. |
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
mic - czy chodzi ci o klub Alemania Aachen? Jeśli dobrze pamiętam, to zaliczył w PUEFA kilka niezłych rund.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
W sezonie 1991/1992 Puchar Polski zdobyła, wówczas drugoligowa Miedź Legnica i też grała w Pucharach. Nic w tym dziwnego
![]()
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A słyszeliście jak Szczęsny w Szybkiej piłce skomentował wygraną Cracovii
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Po przebiegu dzisiejszego meczu w Łodzil, a tym bardziej po wyniku, nie wyobrażam sobie innego rezultatu w Gdańsku niż nasze zwycięstwo. Cóż Lechia będzie balansowała pomiędzy miejscem gwarantującym utrzymanie się a barażami. Do spadku bowiem pewna jest Arka i przegrany meczu Cracovia-Górnik, w przypadku remisu w tym meczu przegranymi są Pasy, bowiem ciężko spodziewać się aby coś mogli ugrać w ostatniej kolejce w Poznaniu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie snujcie teorii spiskowych, że wszyscy dalej kupczą.
Fakt, widać, że śląskie kluby się nawzajem wspierają, ci odpuszczą lekko jednym, potem inni drugim, trzeci czwartym i t d, i t p, i jak znam życie, przy odrobinie szczęścia - wszystkie włącznie z Górnikiem, Piastem i ch.. wie kim jeszcze się utrzymają - co ciekawe, do ligi wróci kolejny (dolno)śląski klub - Zagłębie Lubin. Wbrew pozorom niezwykle na rękę może nam być zwycięstwo Lecha w Pucharze Polski... Dlaczego? Ano dlatego, iż wówczas w pucharach zagra 4.zespół ligi, a co za tym idzie - zarówno Polonia Warszawa, jak i GKS Bełchatów, będą walczyć o to 4.miejsce... A jak wiemy - Polonia gra... z Lechem, zaś GKS z Arką, którą pasuje pogrążyć, co by już przypadkiem z miejsca spadkowego nie uciekła. Pod kątem Lechii ważnym czynnikiem jest, aby mimo wszystko wygrał teraz Górnik z Cracovią. Nie dopuszczam bowiem do głowy myśli, iż my możemy stracić w Gdańsku punkty, a co za tym idzie status Lechii poprawie nie ulegnie. Jeśli Górnicy wygrają z Pasami, nasi sąsiedzi zza miedzy mają w ostatniej kolejce kolejny mecz o życie z ... Lechem i po raz kolejny zapewne będą walczyć na noże, co może poskutkować stratą punktów Kuchenek. Lechia bezwzględnie będzie musiała wygrać z Piastem i to nawet nie ma o czym dyskutować. Jeśli tam stracą pkt to będzie fatalnie. Dobrze by zatem było, ażeby Piast za tydzień pokonał Odrę, zapewnił sobie utrzymanie i mógł swobodnie odpuścić ostatni mecz ![]() Patrząc na drugiego rywala do walki o mistrza, czyli Legię, mają mecz ze Śląskiem we Wrocławiu. Ślązakom winno zależeć na walce o kontrakty, poza tym chcą zapewne zmazać plamę z poprzedniego meczu w Warszawie, kiedy dostali w dupę bodaj 4:0... No i w ostatnim meczu Legia gra jak wiadomo z Ruchem, który utrzymania jest już raczej pewien, a ponadto mecz odbywa się na Łazienkowskiej, więc chyba mimo wszystko raczej na stratę punktów Legii liczyć nie można... A zatem, kombinacji zostało kilka. "Najprostszą" drogą do Mistrzostwa są dwa zwycięstwa, innych ewentualności jest nadal sporo, lecz jak to wiadomo od kilku tygodni - wszystko jest w naszych nogach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Co Pan Szczęsny powiedział ?
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Alemania Achen(czy jak wolicie Akwizgran) grała w Uefie w sezonie w którym grał tam Amica(ta z Wronek). Wyszła z grupy i dość pechowo przegrała z Alkmaar(0:0 u siebie, i 1:2 na wyjeździe, prowadzili 1:0). W tym sezonie w pucharach będzie grało drugoligowe francuskie Guingamp po zwycięstwie w pucharze ligi francuskiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Zwróćcie uwagę na świetny bilans Wisły u siebie: 12 zwycięstw w 14 meczach.
To właśnie dzięki wysokiej skuteczności przy Reymonta Biała Gwiazda zachowuje wciąż szanse na mistrzostwo. I to nie przypadek, że takie drużyny liderują (15 najlepszych lig europejskich): Kod:
klub - skuteczność u siebie - miejsce w lidze Wolfsburg 96% 1 Salzburg 94% 1 Kopenhaga 90% 1 Olympiakos 89% 1 WISŁA 88% 1 <== ManUtd 88% 1 Standard 88% 2 Alkmaar 84% 1 Barcelona 83% 1 AC Milan 83% 2 Celtic 83% 2 Bordeaux 81% 1 Sivasspor 81% 2 Basel 78% 2 Porto 74% 1 |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
nie doceniałem naszych kopaczy- zwracam honor.Brawa dla Was i brawa dla Śląska (tylko Wy przywróciliście mi wiarę ,że korupcja zniknęła -marzenia ściętej głowy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Trza trzymać kciuki za.....Amice w pp.Inaczej Groclin i Bełchatów o nic już nie będą grać a tak to Bełchatów spuści Arkę a Groclin nie odda Górnikowi punktów za free. A to nawet w przypadku porażki Lechii z nami i remisu/porażki ich w ostatnim meczu w Gliwicach,może dać im baraże. Oczywiście to jeden z wariantów, jednak wd. mnie , bardzo prawdopodobny ,oprócz meczu Piast-Lechia bo tam zdarzyć się może wszystko - gdyby udało się Piastowi wygrać w Wodzisławiu, to z Lechią nie graliby o życie i to powinno Gdańszczanom dać utrzymianie. Na dzień dzisiejszy jak dla mnie w najgorszej sytuacji jest Arka, potem Górnik i Lechia - 'ziomy' z drugiej strony Błoń mają z nich najlepiej bo grają u siebie i wygrana w zasadzie gwarantuje im utrzymanie.Tyle że jak nie wygrają to ich sytuacja się diametralnie zmienia. ps ja .......e - kiedy mieliśmy taką ligę gdzie 2 kolejki do końca a możliwości tyle tak na górze jak i na dole że głowa mała ?
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 17.05.2009 o godz. 23:00.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Sprostuję wcześniej podaną przeze mnie informację o pucharach 09/10. Wg 90minut.pl który jest moim zdaniem najbardziej wiarygodnym źródłem informacji o polskiej piłce, 4 miejsce daje Europa League jeśli Lech zapewni sobie miejsce w Europea League a nie w CL(czyli innym słowy zdobędzie mistrza).
Przytoczę cytat: Czołowa trójka po tej kolejce zapewniła już sobie grę przynajmniej w Lidze Europejskiej, bowiem ani Polonia, ani GKS Bełchatów nie mogą już wdrapać się na ligowe podium. Promocję do pucharów może dać także czwarte miejsce w lidze, jednak tylko w wypadku, gdy mistrzostwo zdobędzie Wisła lub Legia (69,6%), a Puchar Polski Lech (ok. 80%). Szanse na czwarte miejsce kształtują się następująco: Polonia 53,0%, Bełchatów 47,0%. Zatem po uwzględnieniu warunków koniecznych do tego, by czwarte miejsce w lidze dawało pucharową promocję szanse przedstawiają się: Ja to przynajmniej tak rozumiem. Tu link do całego artykułu:http://www.90minut.pl/news/92/news92...-Legia-13.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
No czyli tak jak zawsze było.
Mistrz + 2+3+ PP lub Mistrz (PP) + 2+ 3 +finalista Mistrz + 2 (PP/-)+ 3(PP/-) + 4 Gdzie tu jakas nowość? ![]() Dla jasności 4 ekipa gra w pucharach wtedy, gdy puchar zdobedzie 2/3 druzyna. Jesli zdobedzie mistrz to w pucharach gra finalista PP. Zawsze tak bylo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
To byl zdaje sie FC Nurnberg. Wygrali puchar Niemiec i potem grali w w PUEFA. Daleko nie zaszli ale w fazie grupowej chyba grali.
![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ulatowski trenerem Lecha ?
http://www.futbol.pl/artykul/52427.html Smuda potwierdził oferte Celticu. http://www.futbol.pl/artykul/52240.html Skoro Smude chce Celtik to pewnie po Skorże zgłosi sie Everton albo Chelsea ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.05.2009 o godz. 07:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
PS> CIESZY MNIE ZWYCIĘSTWO WISŁY! ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nawiązując do twoich wczorajszych insynuacji - ciekawe co na to prokuratura we Wrocławiu? Łatwo rzucać takie hasła na rywali, ale jak juz przez gardło mają przejść podobne na Wisłe - wtedy jakoś ucinamy temat.
Jak już snujesz jakieś chore podejrzenia i wizje przy meczach Górnika, Cracovii to bądź panie konsekwentny. Bo jedyną drużną, która tutaj mogła w tych trzech meczach ew coś sprzedawac jest własnie ŁKS! A nie rywale Zabrzan i Pasów, którzy o coś walczą...I nie udawaj, że nie wiesz o co mi chodzi... Albo zwyczajnie skończ już z tymi śmiesznymi teoriami bo już się niedobrze od nich robi. Koniec tematu. |
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Czy wiecie może, jak wygląda transmisja ostatnich 2 kolejek? Wiem że C+ transmituje równocześnie wszystkie mecze, ale czy Orange Sport również w takiej formie będzie przeprowadzał transmisje ?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|