The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2011, 08:46
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę , że każdy obcokrajowiec który przyjdzie do polskiej ligi a nie grał jeszcze w żadnej reprezentacji powinien dostać z automatu obywatelstwo polskie... wtedy nasz boski treneiro Smuda miałby w czym wybierać
Wtedy moze ta reprezentacja cokolwiek osiagnie
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.09.2011, 09:03
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Zupełnie nie rozumiem, skąd ten news. Maor zagrał przecież dla Izraela w meczu z silnym przeciwnikiem. Zagrał bardzo dobrze, strzelił 2 gole. Przekonał trenera reprezentacji do swojej osoby, czego dowodem było powołanie na mecz oficjalny.

Owszem, z powodu kontuzji nie zagrał ale chyba trener kadry i sam Maor to poważne osoby. Jak się powiedziało A, to się mówi i B. Jak się brało wczoraj ślub, to nie pędzi się dzisiaj do burdelu.

Widać jednak jak żałosna jest nasza sytuacja. Nasza reprezentacja jest bandą przypadkowych ludzi, powołanych z łapanki i wyżebranych innym krajom. Tak, weszło ma rację - to reprezentacja wyzbierana w śmietniku. Trafiają się nam odrzuty, piłkarskie odpadki.

Melikson mimo polskiego obywatelstwa nie ma z Polską nic wspólnego. To świetny piłkarz, miły chłopak ale nie chcę go w reprezentacji. Podobnie jak Polanskiego, Boenisha, Perquisa czy nawet Obraniaka (który do dzisiaj nie zna polskiego).

Jednak na opamiętanie władz PZPN i selekcjonera nie ma co liczyć. Potrzebny jest solidny w.dol na Euro, żeby niektórych otrzeźwić.
i ten solidny w....... będzie
bo nie trudno zgadnąć że z grupy z Hiszpanią, Francją i dajmy na to Szwajcarią jak awansuje nie wyjdziemy
ba nie zdobędziemy nawet bramki.
co do otrzeźwienia...
nie łudziłbym się że ktokolwiek zajmie się pracą od podstaw - juniorami, boiskami itp...
będzie jak będzie
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.09.2011, 09:15
"Polityka transferowa reprezentacji Polski". Szanowny moderator powinien zmienić nazwę tematu. Dobrych parę miesięcy temu.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.09.2011, 09:22
Wyjątkowo niesmaczny dowcip - ręce opadają.
Mam nadzieję, że Maor tego jednak nie zrobi...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 21.09.2011, 10:03
....a... kiedys jak gralismy np z Anglia to czlowiek od 5 rano juz spac nie mogl z nerwow.
A teraz ? ostatni mecz "reprezentacji" ogladalem za Leo - z Portugalia. Tyle mnie interesuja te spotkania co pogoda w Mogadiszu.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.09.2011, 10:05
Maor ma matkę Polkę, i z tego co wiem, w porównaniu z pozostałymi farbowanymi,ma największe prawa aby grać w reprezentacji. Tamci to już w ogóle siódma woda po kisielu. Problemem pozostaje jednak kilka rzeczy,absolutnie nie do zaakceptowania. Coś co sprawia,że meczów reprezentacji nie oglądam odkąd jej trenerem jest niejaki Smuda.

- Maor grał w reprezentacjach Izraela. Nie interesuje mnie to,że w meczach towarzyskich. To są przepisy, je zawsze można zmieniać. Ale nie zmieni nikt tego,że grał dla innego kraju, śpiewał jego hymn i z nim się identyfikował.
- Nie zna polskiego. Nie do pomyślenia aby reprezentował Polskę ktoś kto nie umie płynnie mówić w języku kraju, który zamierza reprezentować. Ale to jeszcze jest do strawienia. Gdyby czuł się związany z Polską, i to nie tylko on ale wszyscy farbowani, to nie grałby w młodzieżowych reprezentacjach swojego kraju, tylko czekał na powołanie z Polski. A oni grają w tych wszystkich U coś tam i później udają dziewice. Nie rozumiem tego. Nie rozumiem tak jak tych wszystkich tłumaczeń, że syn jest dobry, i gra w reprezentacji np. Anglii a grałby dla Polski gdyby ktoś wcześniej zadzwonił. Co to ....a. Jak już grałeś raz dla Anglii, Niemiec,Ekwadoru,Ugandy, Libii,Izraela,Syrii, Egiptu,Meksyku,Litwy,Łotwy,Rosji,Czech,Słowacji, Rumunii, Brazylii, Kongo, to nie będziesz już reprezentantem Polski. No, bo tak na logikę, z kogoś taka osoba kpiła. Albo z dotychczasowego kraju, który reprezentował albo z Polski. Tak czy siak już kogoś reprezentował więc droga do naszej reprezentacji powinna być zamknięta.

Tyle ode mnie. I tak nie oglądam meczów tego tworu więc mnie pieści kto tam gra i na jakiej imprezie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.09.2011, 10:22
Co najważniejsze wyraźnie powiedział, że czuje się Izraelczykiem (i przecież trudno mu się dziwic) i to właśnie dla reprezentacji tego kraju chciałby grac.
Przykro mi to powiedziec, ale gdyby Smuda go powołał to byłaby to piłkarska prostytucja porównywalna ze sprawą Ojgena...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.09.2011, 10:43
Spodziewałem się takiego scenariusza.

"Młody" 27-letni Melikson w sierpniu jest w wielkiej formie. Dostaje powołanie do reprezentacji, gdzie strzela w meczu towarzyskim z WKS dwie bramki. Następnie przychodzi kryzys formy i choć powołany jest na spotkania z Grecją i Chorwacją to nie dość, że w nich nie gra ani minuty to dostaje jeszcze "z łokcia" i wraca z podkulonym ogonem do Polski. Izrael traci szanse nawet na baraże, a Melikson w Polsce wraca do formy. Co wybierze? Dodatkową reklamę grając w reprezentacji Polski w spotkaniach reprezentacji i mając pewny udział w meczach ME, czy będzie liczył na jedno, a może dwa powołania do reprezentacji Izraela na spotkania el. MŚ? Odpowiedź wydaje się być prosta.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.09.2011, 10:52
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/d...8,artykul.html

Wypowiedź Managera Maora... Wszystko układa się w logiczną, choć brutalną całość...

Chciałem Maora w kadrze zanim zagrał w Izraelu. Ten zapis w regulaminach powinien zostać absolutnie zmieniony. Zagranie w jakimkolwiek meczu danej reprezentacji "seniorskiej", czy jest to sparing oficjalny, czy z zespołem 5.ligi niemieckiej, powinno być całkowitym 'przypisaniem' danego piłkarza do danej reprezentacji.

Tyle.
Odpowiedz cytując
go ahead
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 21.09.2011, 11:18
Niestety, ale jeżeli ta informacja się potwierdzi to oznacza, że Melikson jest człowiekiem bez honoru. Można go cenić jako zawodnika, ale nie jako człowieka. Izrael stracił praktycznie szansę na awans to przypomniał sobie, że ma polski paszport i będzie w tej "reprezentacji" gwiazdą. Jedyny pozytyw tej całej chorej sytuacji to fakt, że nie będzie juz chyba biegał na fecie z wiadomą flagą.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.09.2011, 11:59
"Czekamy" jeszcze na Dudu...tj. brazyliczyjk z Widzewa, ktorych od 2(!!) lat jest w Polsce i ktory podobno wpadl w oko selekcjonerowi. Nie zdziwie sie, jesli dogadaja sie tez z Aquafresca...a wtedy sklad na EURO2012: Szczesny - Boenisch, Arboleda, Perquis, Dudu - Matuszczyk, Polanski, Obraniak, Melikson, Blaszczykowski - Aquafresca . Ajj, zapomnialem gdzies wcisnac jeszcze Pekalskiego ;-), haha. Moze tez pojawi sie jakis inny obcokrajowiec lub pilkarz o polskich korzeniach? Czasu sporo .
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 21.09.2011, 13:03
Pysznie, tyle lat smialem sie z Francji a teraz francuzi moga sie nam prosto w twarz zasmiac.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.09.2011, 13:04
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
(...).
Jest jeszcze jedna sprawa - dość bulwersująca. Otóż ponoć Melikson, będąc na zgrupowaniu kadry izraelskiej kontaktował się z PZPN deklarując gotowość gry w biało-czerwonych barwach.

Jeśli się to potwierdzi, to pozostanie duży niesmak.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 21.09.2011, 13:24
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Jest jeszcze jedna sprawa - dość bulwersująca. Otóż ponoć Melikson, będąc na zgrupowaniu kadry izraelskiej kontaktował się z PZPN deklarując gotowość gry w biało-czerwonych barwach.

Jeśli się to potwierdzi, to pozostanie duży niesmak.

Możesz podac źródło gdzie taką informację przeczytałeś? Wogóle to całe zamieszanie z Melikson i okoliczności gry w reprezentacji ocierają się o śmieszność
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 21.09.2011, 13:36
Przy całej sympatii dla Maora - "NIE" dla jego występów w Reprezentacji Polski.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 21.09.2011, 14:15
Izraelskie media o Meliksonie i reprezentacji Polski - tytuł: "Typowe dla Polski". W Izraelu maja mniejsze problemy z ta informacja niz My
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...756,1,291.html
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 21.09.2011, 14:16
Cytat:
W słowach nie przebierał jego były trener z Beitaru Jerozolima Eli Cohen.
- Reprezentować kraj znany z antysemickiej postawy i obozów koncentracyjnych, do tego będąc spokrewnionym z ofiarami Holokaustu, to moim zdaniem błąd. Ja bym się na to nie zdecydował. Powinien to jeszcze raz przemyśleć i zostać tam, gdzie dorastał, bo nie ma gwarancji, że w polskiej kadrze zagości na dłużej niż dwa mecze – podkreślił w "ynet" Cohen.
Cytat:
Armand MelliksonJestem dumny z tego, jak Maor radzi sobie w Wiśle Kraków. Mój syn to profesjonalista i jestem pewny, że dla nowej reprezentacji zrobi wszystko, by ta odniosła jak największe sukcesy. To także wielka szansa dla niego, bo mecze na Euro 2012 z pewnością będą oglądali skauci z najlepszych klubów
Ojciec Meliksona przynajmniej nie próbuje udawać jaka jest prawdziwa motywacja jego syna dla występów w kadrze.

Po kiego ch..a my się pakujemy w taką szkopkę?

Nie akceptuje, ale rozumiem postawę ludzi związanych z PZPN. Oni walczą o życie i stołki. Jeżeli skompromitujemy się na Euro, to w kraju powstanie takie ciśnienie na rozpędzenie tej bandy nieudaczników, że nie zostanie tam kamień na kamieniu. Eksperci pokroju Laty, Piechniczka czy Engela będą musieli poszukać sobie uczciwej pracy. Skończą się "służbowe" wyjazdy nad egzotyczne plaże i wysokie apanaże.

Nie jestem w stanie zrozumieć zwykłych kibiców, którzy bronią burdel jakim ostatnio stała się reprezentacja Polski. Naprawdę odpowiada wam oszukiwanie samych siebie i udawanie, że ta zbieranina piłkarskich odpadów ma jakikolwiek związek z naszym krajem? Wolałbym już żebyśmy przegrali wszystkie trzy mecze w grupie, ale zrobili to z honorem. Obecna kadra sukcesu nam nie zagwarantuje, ale już wstyd na cały piłkarski świat, owszem.

@mitmichel
Izrael już ma z nas polew. Jak inaczej odczytywać propozycje dorzucenia w pakiecie Bitona?
Ostatnio edytowane przez snyrting : 21.09.2011 o godz. 14:20.
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.09.2011, 14:19
emj10 napisał(a):Wyświetl post

"Młody" 27-letni Melikson w sierpniu jest w wielkiej formie. Dostaje powołanie do reprezentacji, gdzie strzela w meczu towarzyskim z WKS dwie bramki. Następnie przychodzi kryzys formy i choć powołany jest na spotkania z Grecją i Chorwacją to nie dość, że w nich nie gra ani minuty to dostaje jeszcze "z łokcia" i wraca z podkulonym ogonem do Polski. Izrael traci szanse nawet na baraże, a Melikson w Polsce wraca do formy. Co wybierze? Dodatkową reklamę grając w reprezentacji Polski w spotkaniach reprezentacji i mając pewny udział w meczach ME, czy będzie liczył na jedno, a może dwa powołania do reprezentacji Izraela na spotkania el. MŚ? Odpowiedź wydaje się być prosta.
Jeżeli ma honor, to wybierze to drugie. A to co wyprawia Smuda to woła o pomstę do nieba.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.09.2011, 14:21
Kiedy kilka miesięcy temu Maor Melikson , w jednym z wywiadów zadeklarował ,że będzie grał dla Izraela i decyzję podjął dużo wcześniej przed oficjalnym ogłoszeniem, bardzo mnie to ucieszyło. Pomyślałem, że jednak jakiś porządek w naturze został zachowany. Chłop urodził się w Izraelu, całe dotychczasowe życie tam spędził, nie ukrywajmy jego związki z Polską w praktyce i w teorii (nawet uwzględniając ten paszport i matkę ,które urodziła się w Legnicy) są mizerne. Oczywiście Maor to skromy chłopak i całkiem dobry zawodnik ale całe zamieszanie "reprezentacyjne" świadczy o nim jak najgorzej. Nie może być tak ,że jak go powołuje federacja izraelska to mówi "będę grał dla nich" ,a jak już nikt nie pisze , nie dzwoni, powołania nie ma , to wtedy Maor ze swoim menedżerem przypominają sobie o Polsce i jej reprezentacji. Z braku laku to i kit dobry - mówi stare ,ojczyste porzekadło. Przypadek Maora jest niestety jednym z wielu. Pokażcie mi choć jeden przykład piłkarza z polskimi korzeniami (rodzice ,dziadkowie, tudzież urodzony w Polsce ale zaraz wyjechał z rodzicami) ,który powiedział mam możliwość gry w reprezentacji Włoch/Szwecji/Francji/Niemiec /etc. ale wybieram Polskę bo czuję się Polakiem. Nie!!! Zawsze jest stare śpiewka. No nie chcieli mnie bom za słaby to niech już ta Polska będzie. Czy to jest polityka ,która ma cokolwiek wspólnego z budowaniem prestiżu/jakości/etosu Reprezentacji Polski? Kiedyś w reprezentacji grali najlepsi. Żeby dostać powołanie to trzeba było pokazywać klasę na boiskach ligowych. A teraz ,kto prosto kopnie piłkę to do reprezentacji. Już o takich wynalazkach jak Roger czy Manuel 'marsz, marsz Bandrowskie 'Arboleda nie wspominam. Wracając do samego Meliksona - facet jest niepoważny. Za jakiś czas pewnie mu znowu wiaterek inaczej zawieje i powie ,że jednak będzie grał dla kraju , w którym się urodził a zły menedżer go zbałamucił. Smudzie i Lacie się nie dziwię to ludzie bez honoru i ambicji. Ale ten Melikson myślałem ,że chociaż on będzie miał powyższe cechy.

PS. W reprezentacji siatkarskiej czy w piłce ręcznej żadnych farbowanych lisów nie ma i są efekty są w ostatnich latach. A w piłce nożnej ? Objazdowe nieme kino.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 21.09.2011, 14:23
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Izrael już ma z nas polew. Jak inaczej odczytywać propozycje dorzucenia w pakiecie Bitona?
Wielce kusząca

Bronex ale za to w koszykówce trochę"farbowanych" mamy. Zresztą tam się to wszystko zaczęło. Naturalizowanie.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 21.09.2011 o godz. 14:26.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 21.09.2011, 14:25
Marszałek, to zamieńmy ten temat w całoroczną wersję "polityki transferowej Wisły".

Fachowcy od transfermarkt tylko czekają na sygnał.

Cytat ze strony Legii, bardzo trafny:
Cytat:
Polska kadra: Euro 2012

- Gib mir den Ball!
- Quoi?! La balle?!
- Den Ball
- Podaj mu *****!
- געבן אים דעם פּילקע
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.09.2011, 14:37
Cytat:

W sumie nigdy nie pomyslalem o tym, ze Melikson juz jest wiekowym pilkarzem i to moze byc dla niego pierwszy i ostatni turniej w zyciu. Nawet patrzac od strony sportowej, s....i sie ale zagra sobie na ME. W MS 2014 nie ma pewnego wystepu ani w barwach Polski ani izraela bo nie wiadomo czy sie te repry zakwalifikuja. W Izraelu nawet jak go bedzie trener powolywal to bedzie jednym z wielu w Polsce jak zagra to ma pewne, ze dopoki nie dojdzie do wieku Zewłakowa czy Krzynowka to sobie bedzie spokojnie kopal pilke jako gwiazda i mial okazje sie pokazywac innym klubom. Do tego wystepy w reprezentacji Polski to tez szansa na lepszy transfer za granice i konkretne zarobki (a duzo lat wielkiej kariery to juz mu nie zostalo).\
jednym slowem same plusy aby zagrac dla Polski, a ze sie s....i to co tam. Ani go w Polsce nikt nie zjedzie bo takich odmiencow to my juz mamy na peczki, ani honoru nie straci, a nawet jak to co z tego, byle sie kasa liczyla

No i jeszcze taki plus dla Wisly, ze graloby u nas sporo Polakow )

A tak na powaznie. Jak dostalismy to Euro to sie cieszylem jak glupi, myslalem, ze trzeba jechac na jakis meczyk bo to bedzie niesamowite przezycie od strony kibicowskiej i sportowej. Minelo kilka lat i mozna powiedziec, ze doping na reprze nie istnieje (chociaz mysle, ze na Euro Janusze dadza z siebie wiecej niz w Gdansku czy na Legii ostatnio), tak samo od strony sportowej to juz po prostu nie jest reprezentacja Polski. kazdy kolejny zawodni nie Polak to cios w serce, to osmieszanie nas prawdziwych Polakow. A pamietam, ze Smuda mowil, ze zadnych wynalazkow powolywac nie bedzie. Szkoda, ze tak ten swiat sie popsul, moze to poczatek Apokalipsy ...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.09.2011, 14:46
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Pokażcie mi choć jeden przykład piłkarza z polskimi korzeniami (rodzice ,dziadkowie, tudzież urodzony w Polsce ale zaraz wyjechał z rodzicami) ,który powiedział mam możliwość gry w reprezentacji Włoch/Szwecji/Francji/Niemiec /etc. ale wybieram Polskę bo czuję się Polakiem. Nie!!!
Euzebiusz Smolarek. Odmówił gry dla młodzieżowych reprezentacji Holandii, zamykając sobie w ten sposób na dobre szanse gry w seniorach. Od początku deklarował, że jest Polakiem i może grać tylko w naszej reprezentacji. Kwestia wychowania - wiadomo, wpływ ojca. Dobry wpływ.

Jasne, teraz można pisać, że i tak by w seniorach Holandii nie zagrał, ale wtedy nikt tego nie wiedział. Fakt powołań do U świadczy, że coś w nim widziano, bo w Holandii nie są one raczej wypadkową sympatii i ignorancji trenera. Mają system szkoleniowy, wiedzą kto, gdzie i kiedy dobrze się zapowiada.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 21.09.2011, 14:55
Rzeczniczka Kadry zabrała głos. Maor moze dostac powołanie na pazdziernikowe mecze towarzyskie. Tak jak mowilem szybciej dostanie powołanie do Kadry Izreaela na mecz z Maltą i ciekawe co zrobi w takim wypadku.
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...51/story.shtml
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 21.09.2011, 14:56
Nie wiem po co się plujecie... Maor ma Polski paszport i to jego decyzja gdzie chce grać - ma do tego 100% prawo.

A Wisła zyska to ze będzie miała więcej polaków w składzie tak jak niektórzy chcieli.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 21.09.2011, 14:56
Wolfy,miażdżący przykład podałeś.

Co do PZPN-U. Powinni swój nowy transfer jakoś uświetnić, np. meczem z Izraelem. Byłby to taki pożegnalno - powitalny występ dla Maora. Oni by się cieszyli,ze grają jakby nie było z finalistą MESmuda może jeszcze by kogoś wypatrzył,bo w Izraelu co drugi to z polskim obywatelstwem,tak więc formalności w zasadzie minimum. A wiadomo do Euro czasu coraz mniej a administracja u nas tak nie za bardzo działa. Ponadto byłyby ordery,szampany, wóda, piwo. Hostessy.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.09.2011, 15:02
Nasz nowy reprezentant jeszcze przed transferem

94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Niemogesiezarejestrowac
Member

Od: 09.2010

Stary 21.09.2011, 15:06
Hanys napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem po co się plujecie... Maor ma Polski paszport i to jego decyzja gdzie chce grać - ma do tego 100% prawo.

A Wisła zyska to ze będzie miała więcej polaków w składzie tak jak niektórzy chcieli.
Ty tak dla jaj piszesz czy jesteś aż taki głupi? Ludzie trzymajcie mnie ... jakich POLAKÓW To że oficjalnie będzie polakiem to nie znaczy , że naprawdę nim jest ..
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.09.2011, 15:10
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Euzebiusz Smolarek. Odmówił gry dla młodzieżowych reprezentacji Holandii, zamykając sobie w ten sposób na dobre szanse gry w seniorach. Od początku deklarował, że jest Polakiem i może grać tylko w naszej reprezentacji. Kwestia wychowania - wiadomo, wpływ ojca. Dobry wpływ.

Jasne, teraz można pisać, że i tak by w seniorach Holandii nie zagrał, ale wtedy nikt tego nie wiedział. Fakt powołań do U świadczy, że coś w nim widziano, bo w Holandii nie są one raczej wypadkową sympatii i ignorancji trenera. Mają system szkoleniowy, wiedzą kto, gdzie i kiedy dobrze się zapowiada.
Wyjątek potwierdzający regułę. To jeszcze dobrze ,że Włodek Smolarek go tak wychował. Inne przykłady? Ciężko.

Patrzcie!!! W postach powyżej jest cytat Elego Cohena -" polskie obozy koncentracyjne" to jest mega kur/estwo i brak wiedzy. Żydzi są od małego tak chowani. Później przed odbyciem obowiązkowej służby wojskowej ,po ukończeniu szkoły średniej przywożą ich ci z Mossadu na takie wycieczki po Oświęcimiu-Brzezince , Treblince-Majdanku i cisną tym młodym ludziom ,że to Polacy zrobili. To jest dopiero indoktrynacja po ch/uju. Antysemityzm A co z antypolonizmem. Żyd jak nie ma wokół niego problemu antysemityzmu to sobie go sam stworzy bo bez poczucia zagrożenia on jest chory. Znam paru Zydów i wiem jaka jest ich mentalność. Mili ludzie ale swoje filmy mają. O dziwo bardziej są cięci na Polaków niż na Niemców. Biton do Polski nie chciał przyjść grać. Pewnie się bał ,że go zaraz w stodole ktoś spali. Niestety stereotypy żyją swoim życiem. Szlag mnie trafia jak czytam wypowiedź żydowskiego ignoranta ,który śmie twierdzić ,że obozy koncentracyjne to sprawa w której maczali palce Polacy.

Kiedyś była taka fajna anegdota. Jak Żydzi sp/ierdalali z Rzeszy do USA przed wojną. Jeden transport płynął na statku Saint Louis i gdzieś ich nie chcieli przyjąć w Stanach wrócił do Europy. I był problem kto ich przygarnie. Była propozycja ,ze do neutralnej Szwecji. W Szwecji przed wojną nie było diaspory żydowskiej. Szwecja ich ostatecznie nie przyjęła. I premier Szwecji fajnie ową odmowę skomentował. "W Szwecji nie mamy problemu antysemityzmu i nie chcemy tego zmieniać".
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.09.2011, 15:10
nie odpisujcie hanysowi bo to troll
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów