The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2015, 09:25
To pokazuje jak sytuacja w pilce jest chora. Klub z problemami finansowymi woli placic gosciowi kontrakt przez pol roku, nie zarobic na jego odejsciu nawet 1E niz sprzedac go za 50 tys. E...
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 17.02.2015, 10:29
Ważne, że fizyczne przygotowania ma za sobą. Turcja to już taktyka, u nas inna Oby przyszedł!
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 17.02.2015, 11:39
przez takie zagrywki kolejny piłkarz zostanie zepsuty w tym przypadku jović. Wisła niechce ani grosza za niego dać Olimpia nie będzie go wystawiać do składu i szkolić już. Więc ma pół roku w plecy. Tak jak coraz częsciej robione... gnojostwo klubów OBU!
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 17.02.2015, 12:07
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Ale, Panowie, czego chcecie dowieść? Że każdy poza Głową i może jeszcze jednym bądź dwoma zawodnikami, to leń? Przecież każdy wie, że tak jest i taka po części jest specyfika polskiego piłkarza, który myśli, że jak strzeli gola w eklasie, to jest królem piłki nożnej i już osiągnął wszystko. W każdym razie, zadaniem trenera w takich przypadkach jest albo zmotywować gości do większego wysiłku i podnieść ich jakość jako piłkarzy (lepsza kondycja), albo korzystając z przyrządów, do których ma dostęp, tak dobierać im obciążenia, żeby ich leniwe dupska nie snuły się zmęczone po boisku na pierwszym meczu. A Frankowi, jak widać kolejny raz nie wychodzi ani jedno ani drugie.

Dlatego jak słusznie zauważył ktoś wyżej - trzeba sprowadzać Frankowi piłkarzy po okresie przygotowań, żeby nie zdążył ich zajechać.
W momencie rutyny motywacja jest wtedy, kiedy jest konkurencja - to nie wina Smudy, on se może na czarnych krzyczeć oni i tak mają go w dupie, bo wiedzą, że wyboru nie ma i musi ich wstawić. Tak samo z Brożkiem/Stilicem

Dziwny argument, albo podchodzimy do obowiązków profesjonalnie na zasadach albo nie

Ja w piątek nie widziałem zajechania, widziałem brak chęci do gry, bo nikt mi nie powie, że do piłki kilku piłkarzy wyjść nie potrafi i że techniki nie mają. Ja rozumiem, są spóźnieni, za wolni, nie nadążają - wtedy zajechani. A oni nie podnieśli rękawic tylko stali jak te kołki i czekali kiedy Głowa bądź Guźmić rzuci coś za obronę.
Potrzeba piłkarzy i to dobrych

Gero napisał(a):Wyświetl post
Bo Głowa już z niejednego pieca chleb jadł. A tak serio to Pan Głowacki to pełną gębą profesjonalista. I "Smudowe" przygotowania wciąga nosem.
Dlatego nam potrzeba profesjonalistów a nie leszczy. W normalnych ligach Smudowe przygotowania to norma... więc nie ma co na Smudę nawalać, tylko gonić leszczy a w szczególności ich mentalność. Albo zapierd... albo niech gra w Piaście Gliwice... a Stilic niech szuka dalej klubu...
Ostatnio edytowane przez palikot : 17.02.2015 o godz. 12:11.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Rafee
Member

Od: 06.2006

Stary 17.02.2015, 12:44
Dzisiaj na zagranicznych stronach piszą o Torric'iu Jebrin może tez będzie jeszcze testowany...
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 17.02.2015, 12:50
Rafee napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj na zagranicznych stronach piszą o Torric'iu Jebrin może tez będzie jeszcze testowany...
Podobno wylądował wczoraj w Krakowie...

Równie dobrze "Goal Ghana" mogło powalić testy w Turcji z testami w Polsce.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 17.02.2015, 12:50
Jovanović - sąd. Jovanić - sąd. Ja bym już kolejnego Jov...icia nie ściągał...
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 17.02.2015, 13:12
palikot napisał(a):Wyświetl post
W momencie rutyny motywacja jest wtedy, kiedy jest konkurencja - to nie wina Smudy, on se może na czarnych krzyczeć oni i tak mają go w dupie, bo wiedzą, że wyboru nie ma i musi ich wstawić. Tak samo z Brożkiem/Stilicem
I kiedy ich wstawia? Bo wydaje mi się, że w piątek zagrał 1 z nich i to przez 30 minut. Zwalanie całej winy na nich jest bardzo wygodne, jasne, ale to nie jest takie proste.

Ze Stilicem jest problema, ale Brożka można było zastępować np. Stępińskim czy Zającem. Bo czemu nie? Skoro nie oddaje w meczu strzału na bramkę i jest bezużyteczny, to może być tylko lepiej... Z tym, że jednego z nich już nie ma i płynnie przechodzimy do kolejnej kwestii.

Dziwny argument, albo podchodzimy do obowiązków profesjonalnie na zasadach albo nie

Ja w piątek nie widziałem zajechania, widziałem brak chęci do gry, bo nikt mi nie powie, że do piłki kilku piłkarzy wyjść nie potrafi i że techniki nie mają. Ja rozumiem, są spóźnieni, za wolni, nie nadążają - wtedy zajechani. A oni nie podnieśli rękawic tylko stali jak te kołki i czekali kiedy Głowa bądź Guźmić rzuci coś za obronę.
Potrzeba piłkarzy i to dobrych
Pełna zgoda, ale potrzeba też trenera, który z tego co ma wykrzesa max. Jaga Probierza jedzie do rozkojarzonej i myślącej o Ajaxie Legii i jedzie ich jak chce. Wisła Smudy grała u siebie z Legią też zaangażowaną w puchary i jak było wszyscy wiemy. Wszystko tkwi w głowie - zgadzam się i nawet jakby byli zajechani a by chcieli, to by wyglądało lepiej niż ostatnio. Niemniej, skoro Smuda wyraźnie im pokazuje, że ich pozycja jest niezagrożona i żaden młody do drużyny nie wskoczy, bo on woli dać nawet zniechęconego do świata mudzina byle nie kogoś młodego, to o czym mowa i do kogo pretensje? Tak krawiec kraje jak mu materiału staje, ale ten nasz krawiec woli chodzić w dziurawym swetrze niż załatać dziury innym materiałem. W związku z tym, wiedząc, że transferów nie będzie, albo będzie ich mało - daliśmy młodych na wypożyczenia, w tym Przemysława Lecha. A w drużynie jest pół skrzydłowego. To jest poważne?

Dlatego nam potrzeba profesjonalistów a nie leszczy. W normalnych ligach Smudowe przygotowania to norma... więc nie ma co na Smudę nawalać, tylko gonić leszczy a w szczególności ich mentalność. Albo zapierd... albo niech gra w Piaście Gliwice... a Stilic niech szuka dalej klubu...
W normalnych ligach, jakby zobaczyli trenera, który ignoruje jakikolwiek sprzęt pomiarowy i trenuje piłkarzy na nosa, to by pomyśleli, że to ukryta kamera.

Acz zgadzam się, że im lepszych piłkarzy będziemy mieć, tym lepiej. Z tym ciężko dyskutować.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 17.02.2015 o godz. 13:17.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 17.02.2015, 13:28
Co do Probierza, ma jeszcze jedną cechę, która robi z niego dobrego trenera. Nie boi się odsunąć od składu najlepszego strzelca zespołu widząc co robi na treningach i w jakiej jest formie. Na jego miejsce wchodzi nowy. U nas? Brożek, Brożek, Brożek
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Stary 17.02.2015, 13:40
Niektorzy chyba zapomnieli jaki sklad mial Probierz w Wisle... mial pilkarzy, ktorzy zdobyli mistrzostwo, jebali wszystkich w lidze, a po przygotowaniach Probierza wygladali jak jakis Gornik Leczna...
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 17.02.2015, 13:48
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Co do Probierza, ma jeszcze jedną cechę, która robi z niego dobrego trenera. Nie boi się odsunąć od składu najlepszego strzelca zespołu widząc co robi na treningach i w jakiej jest formie. Na jego miejsce wchodzi nowy. U nas? Brożek, Brożek, Brożek
Probierz nie odsunął go za to, że nie jest w formie, tylko dlatego, że się pokłocili o kasę.. miał odejść za granicę i albo klubowi było malo, albo sam zawodnik nie chcial wyjechać
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.02.2015, 14:22
Ja w piątek nie widziałem zajechania, widziałem brak chęci do gry,
Dokładnie. Kiedy stracili gola okazało się nagle, że potrafią biegać, podawać do przodu, rozgrywać, dośrodkowywać. W założeniu pewnie było: przejdźmy ten mecz na minimalnym wysiłku. Niestety, Lechia strzeliła gola i trzeba było się trochę sprężyć.
Tak więc na pewno nie są zajechani. Im się nie chce. Bo niby po co?
Potrzeba kogoś, komu będzie się chciało.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.02.2015, 14:28
Apropo Jebrina:

Nie:

http://www.wislaportal.pl/28445,Wisl...a_Jebrina.html

Tak:

http://www.goal.com/en-gh/news/4389/...t-wisla-krakow
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 17.02.2015, 14:42
Przypomnę, że jak Brożek grał słabo, to w meczu z Górnikiem usiadł na ławce. Wtedy (i w meczu z Koroną) się okazało, że mamy tylko jednego napastnika.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.02.2015, 15:21
ponoć Barrientos ma podpisać umowę
https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...84843413446657
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.02.2015, 15:44
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Ale, Panowie, czego chcecie dowieść? Że każdy poza Głową i może jeszcze jednym bądź dwoma zawodnikami, to leń? Przecież każdy wie, że tak jest i taka po części jest specyfika polskiego piłkarza, który myśli, że jak strzeli gola w eklasie, to jest królem piłki nożnej i już osiągnął wszystko. W każdym razie, zadaniem trenera w takich przypadkach jest albo zmotywować gości do większego wysiłku i podnieść ich jakość jako piłkarzy (lepsza kondycja), albo korzystając z przyrządów, do których ma dostęp, tak dobierać im obciążenia, żeby ich leniwe dupska nie snuły się zmęczone po boisku na pierwszym meczu. A Frankowi, jak widać kolejny raz nie wychodzi ani jedno ani drugie.

Dlatego jak słusznie zauważył ktoś wyżej - trzeba sprowadzać Frankowi piłkarzy po okresie przygotowań, żeby nie zdążył ich zajechać.
Trzeba było sobie obejrzeć niedzielny Cafe Futbol.Zaden piłkarz z ostanich lat wytransferowanych na zachód,nie wyłączając Lewandowskiego(ten wpierw przez pierwszy sezon musiał nadrabiac braki i był wpuszczany z ławy),nie był gotowy do gry na poziomie europejskim(zachodnim).Kazdy trener uważał,ze polscy zawodnicy maja braki w przygotowaniu fizycznym,przez co albo ladowali na ławie i poprzez intensywne treningi trafiali do składu,albo trafiali na wypozyczenia do niższych lig lub znów do Polsk.Po porostu nie są przygotowani motorycznie do tak szybkiej gry.Więc proszę nie mówić mi,ze trenery ich zajeżdżają,bo Petrescu tez był zły,Orest też,Smuda itd.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 17.02.2015, 16:00
Barrientos 0,5 + 1...

Dziwny sygnał. W sumie bezpiecznie, jak się okaże niewypałem.
Z kolei niebezpiecznie, jeśli wypali.

Choć biorąc pod uwagę doświadczenie Gaszyńskiego, może faktycznie uznał, że Wisła nie jest obecnie w sytuacji by zawierać długoterminowe kontrakty.
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Stary 17.02.2015, 16:13
Opcja jest tez taka, ze placimy na tyle malo, ze sam zawodnik nie chcial sie ladowac w dlugi kontrakt.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.02.2015, 16:15
Albo taka, że zostanie tutaj, o ile doczekamy pucharów.

Za darmo na pewno nie gra, a w naszej sytuacji musimy naprawdę się pilnować.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2015, 16:17
Sa problemy z pieniedzmi wiec sie zabezpieczyli jak sie sprawdzi to bedzie mozna przedłuzyc kontrakt a jak nie to papa. Lepiej zeby sie sprawdził
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.02.2015, 16:20
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Barrientos 0,5 + 1...

Dziwny sygnał. W sumie bezpiecznie, jak się okaże niewypałem.
Z kolei niebezpiecznie, jeśli wypali.

Choć biorąc pod uwagę doświadczenie Gaszyńskiego, może faktycznie uznał, że Wisła nie jest obecnie w sytuacji by zawierać długoterminowe kontrakty.
Zapewne w czerwcu przedluza...
Na koniec roku kalendarzowego już będzie wiadome na co go stac, wtedy można myslec co dalej...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 17.02.2015 o godz. 16:23.
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 17.02.2015, 16:29
Czegoś nie rozumiem.

Jeśli wypali to czemu nie przedłużyć mu kontraktu o 2 lata? Żebyśmy nie wtopili, jak ze Stilicem.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2015, 16:34
Siemion napisał(a):Wyświetl post
Czegoś nie rozumiem.

Jeśli wypali to czemu nie przedłużyć mu kontraktu o 2 lata? Żebyśmy nie wtopili, jak ze Stilicem.
A skad wiesz jaka kase oczekiwał? widocznie na razie jestesmy w stanie najwidoczniej podpisac na poł roku a potem przedłuzyc na rok a nie na dwa.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.02.2015, 16:39
dawiss napisał(a):Wyświetl post
Opcja jest tez taka, ze placimy na tyle malo, ze sam zawodnik nie chcial sie ladowac w dlugi kontrakt.
Trafiliście w sedno panie kolego. Trafiliście w sedno...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 17.02.2015, 17:03
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
A skad wiesz jaka kase oczekiwał? widocznie na razie jestesmy w stanie najwidoczniej podpisac na poł roku a potem przedłuzyc na rok a nie na dwa.
Sądzisz, że jeśli klub będzie stać płacić mu kontrakt przez rok to nie będzie przez 2 lata? Sytuacja finansowa z roku na rok ma być coraz lepsza. Nie słyszałem żeby zarząd z prezesem planował budżet na 2017r.

Zresztą ktoś zauważył, że długość kontraktu może leżeć po stronie zawodnika.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 17.02.2015, 17:38
Pytanie jest czy zdąży na Pogoń? Przydałby się
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Stary 17.02.2015, 18:12
Pytanie jest czy zdąży na Pogoń? Przydałby się
Patrzac na to jak sa przesylane certyfikaty zawodnikow z innych federacji do naszej to raczej watpie. Swoja droga niezla kpina, jesli miedzy dwoma krajami w UE certyfikaty wysylane sa tygodniami...
Odpowiedz cytując
Camilos
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 18.02.2015, 14:05
Barrientos nie zagra z Pogonią (z wisla.krakow.pl).
Czy wygrywasz czy nie, ja i tak kocham Cię!
W sercu moim WISŁA!
I na dobre i na złe!
Odpowiedz cytując
POtey
Member

Od: 07.2005

Stary 18.02.2015, 17:00
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...luzej_w_wisle/

Pierwszy już przedłużony, Gargule brakuje jeszcze 8 spotkań. Z tego co wyliczyłem musi zagrać w 25 (licząc tylko ligę), a zostało 17 kolejek do końca.
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 18.02.2015, 21:03
POtey napisał(a):Wyświetl post
Gargule brakuje jeszcze 8 spotkań. Z tego co wyliczyłem musi zagrać w 25 (licząc tylko ligę), a zostało 17 kolejek do końca.
A to nie ma być 65% wszystkich możliwych minut? Bo jeśli tak to raczej tego nie wyrobi.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów