|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25716
Prosze prosze - czyzby to ze MAaskant sie 'wkurzyl' przed meczem z Koroną juz cos dalo... |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
trudno żeby Wisła grała w czwartek 15 września w LE i już w sobotę w TME. Na jesień przez LE większośc meczy będziemy grać w niedziele pewnie
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W niedziele ? a nie w poniedzialki czasem ? tak zeby bylo wlasnie 4 dni po LE ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ktos w tym temacie tez madrze zauwazyl jak zmieniala sie gra za Maaskanta. Ja podobnie pamietam, ze na poczatku Holender chcial grac do przodu, ofensywnie, cwiczyc atak pozycyjny i narzucac swoj styl gry przeciwnikowi. Pozniej byl jakis mecz lub dwa, w ktorych sprawdzila sie defensywna taktyka i od tego czasu Maaskant zaczal tak Wisle ustawiac. Przypomina mi to troche zachowanie Skorzy, choc juz nie pamietam czego dotyczylo, ale on rowniez zmienial swoja wizje Wisly w trakcie pracy w niej.
Wniosek: wydaje mi sie, ze to koszt posiadania jeszcze nie w pelni uksztaltowanego trenera, szkoleniowca na dorobku, ktory wciaz sie jeszcze uczy, nie ma wielkiego doswiadczenia z duzych meczow i klubow. To nie zarzut, bo lepszego od Maaskanta z takim budzetem i tak nie znajdziemy, bardziej nakreslenie pewnej slabosci. Zobaczcie na tego Jovanica (czy Jovanovica) z Apoelu, czy Chealse, czy Atletico, czy Wisla oni zawsze graja do przodu, chca trzymac pilke i po sezonach pracy, konsekwencji przynosi to znakomite efekty. Choc mozna tez na to patrzec bardziej pozytywnie. Maaskant po prostu elastycznie reaguje na to co ma i zobaczyl, ze z takim budzetem, takim materialem pilkarskim, gra do przodu nie wypali (co nie znaczy, ze nalezalo stac w polu karnym przez 90min).
Ostatnio edytowane przez nesta : 24.08.2011 o godz. 20:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to dziwne kolejny klub zamieszany w korupcje
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Nie jesteś na bieżąco - prezes Trabzonu został oczyszczony z zarzutów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
No i elegancko. Po Kubie mamy 3 kolejnych wiślaków w LM.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Będzie komu kibicować.
![]() Genk z Sandomierskim też awansował, ale to tak dla ciekawostki ( Sandomierski nie grał ) ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie Wisła a Trabzon. Reprezentacja skorzysta.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeb.... uefe i tyle, kolejnych skorumpowanych Turkow dali, zasrane zgredy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
I raczej nie zagra na razie bo bramkarz Genku obronił chyba 2 albo 3 karne i to dzięki niemu awansował Genk.
![]() ![]() Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
A skąd wiadomo, że oni też nie polecą za korupcję. Nic nie wiadomo, ale i tak dla nas to nic nie znaczy, bo dlaczego niby to my mielibyśmy dostać dziką kartę? Nie ma podstaw ku temu.
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Bardzo dobrze, taki awans to mam w dupie. Grajmy tam gdzie naprawdę wywalczyliśmy awans. Nie jara mnie taki motyw jak parchatych kurew z Kałuzy, po przekupieniu gościa z komisji licencyjnej i utrzymaniu się kosztem ŁKS-u.
Zresztą idąc bardzo dawnym tekstem z forum "na c.huj nam liga mistrzów"? ![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Wracając do meczu prosił bym o zaprzestanie krytyki NASZYCH piłkarzy. NIE MOŻNA IM ZARZUCIĆ BRAKU AMBICJI I WOLI WALKI! Jeżeli ktoś myśli że im nie zależało to polecam zobaczyć zdjęcia ze strony SKWK a w szczególności Nuneza...
http://www........./gallery/football...#37;20(65).JPG http://www........./gallery/football...el_%20(62).JPG |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
chciałem zauważyć iż ustawienie ultra defensywne zawdzięczamy meczowi ze Śląskiem, w którym mieliśmy prawie 70% posiadania piłki i ciągła grę ofensywną i 2;0 w plecy. Od tamtego meczu gramy z Sobolem i Wilkiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
ogląda ktoś Udinese-Arsenal? po pierwszym meczu też było 1-0, dziś Włosi strzelili najpierw bramkę. wiadomo, że Arsenalem nie jesteśmy, ale zespół Wengera pokazał jak się wychodzi z tarapatów (Szczęsny nawet obronił karnego) i dobija przeciwnika. choć w ich przypadku gra w piłkę wygląda na dziecinną zabawę w porównaniu do naszej siermiężności, mimo że nie są w najwyższej formie. patrząc na ten mecz tym bardziej intryguje mnie domniemany wpływ pogody na naszą wczorajszą grę.
a Pilzno i BATE już właściwie awanasowały. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Dobra ochłonałem troche po tym czyms co ciezko nazwac meczem pilkarskim,bo w meczu graja w pilke 2 zespoly,a wwczoraj jeden gral w pilke ,drugi ja tylko wybijał.
Dla mnie ten mecz pokazal ze na tle Apoelu wygladalismy jak jakas zbieranina 11 ludzi ,ktorzy wogole nie wiadomo po co tam pojechali. W samych pilkarzach tez nie widzialem jakies mega agresjii,choc widac bylo ze dali z siebie wszystko. Apoel klepał nas tak ze ,az mozna sie bylo czerwienic ze wstydu ze graja ze soba dwa zespoly z ktorych jeden zagra w Lidze Mistrzow,a drugi jakism cudem doszedl do 4 rundy. Apoel pokazal ze szybkosc,gra z pierwszej pilki,zgranie,to te atuty ktore musi miec zespol chcacy cos osiagnac.Natomiast my jak zwykle ,tylko wielkie plany ,i jak zwykle z szabelką na czołgi. Boli nie samo odpadniecie,bo mecz juz u nas pokazal ze Apoel u siebie zagra tak ze pewnie wygra,ale sam styl,bo jesli jest taka roznica miedzy Mistrzem Polski a Mistrzem Cypru to ciezko o optymizm w starciu z przeciwnikami z wyzszje polki chocby w LE. Generalnie mecz ukazal ze WIsla jest slaba i Maaskanta czeka ciezka praca...........czy owocna? bez transferow mysle ze nie,zwlaszcza ze czesc zawodnikow moze niedlugo odejsc. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
BATE w lidze mistrzów już drugi raz w ostatnich latach podobnie jak APOEL,to pokazuje,że nie trzeba wydawać milionów na transfery.Obie drużyny zgrane i ograne w europie doświadczone.Oby Wisła była podobnie budowana.
![]()
Gdy piłka trafiła w słupek po wolnym dla Wisły,myślałem,że umrę-mówił trener Interu Argentyńczyk Hector Cuper.Mistrz Polski wygrał w Krakowie 1:0,ale odpadł z Pucharu UEFA po porażce w pierwszym meczu 0:2.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ja to sie dziwie, ze ich trener i czolowi gracze nie są jeszcze w polskiej lidze.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Gdzie się podział nasz atak ligowy z tamtego sezonu, ten trójkąt któy rozbijał rywali...
Kirm - 9 Małecki - 8 Genkov - 6 Dodając jeszcze bramki w pucharze polski. Fakt faktem Małecki, dorównywał i strzelał jak na skrzydłowego, tu też leży przyczyna, defensywnej gry, a skuteczni piłkarze kosztują. ![]()
Wierność
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Są Czesi (Pilzno), są Białorusini (BATE) - Liga Mistrzów w komplecie. BATE ma już tyle awansów, co cała nasza piłka.
weszło tak placze ze malo kto ,oj dlugo z wisly nie zejda , ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Chrisman - dopisz do tego jeszcze Rumunów (grupa dla Otelul Galati, wcześniej gral Cluj, Steaua, Unirea) oraz Chorwatów (Dinamo Zagrzeb). Białorusini - drugi awans, drużyny z Cypru - już trzeci (APOEL x2 i Famagusta), o drużynach ze Szwajcarii (Thun, Basel) czy Ukrainy już nawet nie wspominam. Wleczemy się panowie, na szarym końcu, przykre. Oby przynajmniej nasi piłkarze wzięli się w garść i dobrze zagrali w LE i T-M E.
Ale bez obaw, jutro pismaki zejdą z nas i zajmą się "historycznymi sukcesami" w wykonaniu Śląska i Legii. Skoro obie ekipy u siebie wygrać nie mogły, to co dopiero na wyjeździe? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Palikot - dobre podsumowanie naszej rozmowy: BATE właśnie weszło drugi raz do LM. To też fuks?
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member