|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Moim zdaniem gdyby zamiast Głowackiego grał wczoraj ktoś inny, Szczęsny wyjął by więcej. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
. Dlatego z tymi 15% trochę przesadzasz. Gdyby drewniak Peszko strzelił choćby jedną z trzech idealnych sytuacji w pierwszej połowie może by się trochę przyjezdni zagotowali. A tak cały mecz się broniliśmy, przez 70 minut nie tracąc bramki. A jak brakło pary to sie posypało. Gdyby mecz trwał jeszcze 5 minut i Niemcom potrzebna by była bramka, strzelili by na bank.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.09.2011 o godz. 11:48.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Peszko to kaleka piłkarska A który z polskich piłkarzy ma taka szybkość, potrafi odatwić na pare metrów obrońcę a w dodatku (czego nie potrafi Peszko) potrafi wykonczyc akcję to chocby ten, o którym napisałem, że jest najszybciejszy... Dalej nie wiesz kto? Wbij sobie w google "byłem najszybciejszy". Na pewno nie chodzi o Peszkę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Tak przy okazji: czy ktoś może przytoczyc przepis mówiący, że zawodnik, który w poprzednim meczu towarzyskim otrzymał czerwoną kartke nie może zagrac w jakimkolwiek nastepnym meczu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Moje oceny po wczorajszym meczu w skali 0-10
-Szczęsny - 9 - bardzo pewny punkt drużyny, kilka genialnych interwencji, no ale 2 jednak puścił -Wasilewski - 3 - marny obrońca - twardo gra, nie odstawia nogi, ale siła to w dzisiejszej piłce nie wszystko... bardzo niedokładne podania, pod pressingiem wybijanie dzidy do przodu albo w aut to standard... wślizgi bardzo ryzykowne - kilka razy zrobił wślizg, przejechał na nim i został ośmieszony i ograny w łatwy sposób. Dobry byłby na ogórków z ekstraklasy. -Głowacki - 0 !!!!! - nie wiem jak można zagrać tak słaby mecz... to była parodia obrońcy... mnóstwo fali pod polem karnym, rzut karny przez niego (po cholere robić wślizg w swoim polu karnym?), czerwona kartka i osłabienie drużyny, pod pressingiem gubi sie, gra niepewnie, potrafi wybić jedynie piłke na aut gdy rywal siedzi mu na ogonie... nawet nie potrafi odegrac do bramkarza (boi się ryzyka? piłka nożna polega na ryzyku... tylko trzeba trafnie oceniać poziom ryzyka i po prostu być pewnym siebie), a aut bramkowy to kolejna strata i piłka dla rywala pod nasza bramką, specjalista od wybijania dzid do przodu, a jak główkuje to chyba zamyka oczy bo piłka zamiast pod nogi naszych to leci gdzieś wysoko i zwykle spada pod nogi rywali -Perquis - 3/10 - bardzo niepewnie zaczął... razem z Głowackim przeprowadzili kilka dogodnych sytuacji bramkowych dla niemców, później nabrał trochę pewności... ale też grał nerwowo... przeważnie ratował się dzidą do przodu. - Wawrzyniak - 2/10 - coś tam grał w ofensywie, ale w defensywie słabiutki... po jego błędzie stracilismy gola w końcówce... widać jednak że jest u niego potencjał (nie wybija przeważnie na ślepo piłki do przodu, próbuje rozgrywac albo przynajmniej nabić rywala zeby był aut do nas a nie do rywali)... Ten mecz mu zwyczajnie nie wyszedł -Murawski - 5/10 - chyba najlepszy w defensywie.. swietny pressing, gorzej było z celnymi podaniami - Dudka 4/10 - nic specjalnego, ale przyczynił się do zdobycia gola, niczym też specjalnie nie podpadł... bez wyróżnienia i bez nagany -Peszko - 2/10 - poza szybkością nie ma nic do zaoferowania, jeździec bez głowy -Mierzejewski - 3/10 - dużo walczył ale nic z tego nie wynikało, często faulował... - Błaszczykowski - 6/10 - poprawny wystep, kilka świetnych zagrać, dobrze współpracuje z Lewym, bramka z karnego, kilka dobrych dryblingów, czasami jednak straty -Lewandowski - 8/10 - drugi najlepszy z naszych, gol, chyba to on 3 razy podał do Peszki na świetną pozycje, dużo widzi na boisku, niezła technika, próbował kilka niekonwencjonalnych zagrań z różnym skutkiem rezerwowych nie oceniam na pewno zmiany na + Matuszczyk i Brożek, Glik słaby jak zawsze, jednak niemcy tego nie wykorzystali Rybus to parodia piłkarza... to własnie głównie przez niego straciliśmy gola.. była 93 minuta i Rybus przejął piłkę... jak zachowałby sie klasowy piłkarz? przetrzymałby ja, podał do swojego, żeby poszanować piłke i spokojnie dotrwać do końca... co zrobił Rybus? wybił piłke w aut... czyli oddał piłke niemcom... niemcy wyrzucili z autu, zrobili 2 podania i strzelili. Wybijanie piłki w aut to frajerstwo... no chyba ze ktoś lezy na boisku. Żaden klasowy piłkarz nie wybija piłki w aut...Ani obrońca, ani bramkarz, ani pomocnik jeżeli sa zawodowcami nie wybijają piłki w aut w żadnej sytuacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Przepisy FIFA http://www.fifa.com/mm/document/affe...scoinhalte.pdf Natomiast doczytałem się jeszcze następującej kwestii (strona 42 fifowskich przepisów): 1.Any disciplinary action to be taken at friendly matches between two representative teams from different associations is the responsibility of that association to which the sanctioned player belongs. However, in serious cases,the Disciplinary Committee may intervene ex officio 2. The associations shall inform FIFA of the sanctions pronounced Czyli jak znam angielski, wszelkie sprawy dyscyplinarne związane z zawodnikami grającymi w meczu towarzyskim zależą od federacji ukaranego zawodnika (oprócz poważnych spraw). Na to wygląda, że Obraniak mógł wczoraj wystąpić. Jak się mylę to mnie poprawcie. ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Największą parodią w tym meczu była obrona.To co wyprawiali wołało o pomste do nieba.
Z całym szacunkiem dla Arka Głowackiego - nie nadaje się do reprezentacji.Jest wolny,chimeryczny,popełnia koszmarne błędy i głupio fauluje.Do tego ma już na karku ponad 30-ke,za rok na Euro to dopiero będą wiatr z niego robic.Nie wiem kto obecnie ma grac na środku obrony,ale niech już się zgrywa z Perquisem czy to Jodłowiec czy to Wojtkowiak,a nawet niech i będzie Sadlok.Na lewej stronie czekam na Boenischa,bo to zupełnie inny poziom niż Wawrzyniak,oby był tylko w formie po kontuzji.Dojdzie Piszczek na prawo i nie powinno byc tak tragicznie jak się zgrają w ciągu tych 9 miesięcy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Jeżeli to jest jedyny przepis, który normuje takie sprawy to wygląda na to, że Niemcy nas wydymali w sposób brzydki. Obraniak mógł grać, bo tak jak słusznie zauważyłeś o ewentualnym zawieszeniu powinno zadecydować PZPN. Z drugiej strony nie ma się co dziwić, że nie zareagowaliśmy. Nie mogę sobie jakoś wyobrazić Grześka Late czy Staszka Kręciny, którzy studiują regulamin FIFA. Ewentualną znajomość języków obcych pewnie mają ograniczoną do "kelner, weź przynieś tutaj dwie butelki żyta". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mógł sobie Smuda wpuścić na Niemców Sadloka, Glika czy innego "lepszego" od Głowy. Po co ryzykuje pechowego Głowackiego ? I to zawsze na najmocniejszego przeciwnika. Z Perqisem grali pierwszy raz w życiu a bramki im nie strzelili. I to nie jacyś kelnerzy tylko Niemcy.
ps. Arek olej frajerów, jeszcze przyjdą po prośbie. To samo było z Sobolem, walczył za trzech a pismaki zawsze czepiali się dupereli. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Niestety tak to jest z obrońcami, mimo że zagra przez cały mecz dobrze popełni 2 proste błędy i już po nim. Arek jest wysokiej klasy obrońcą ale nie sprawdza się w najważniejszych meczach. To chyba kwestia psychiki, nie wiem... Nie mogę pojąć dlaczego zdecydował się na takie bezsensowne sanki w polu karnym, przecież on tak nigdy nie grał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
do tematu na luziku w dziale ABG się nie nadaję, a jako że Wasyl to nasz reprezentant to daje tutaj :
http://www.urbancity.pl/sklep/produk...hter-grey.html Pierwsza fota wygląda jak photoshop, no ale na koszulcę widac - sygnowano przez Marcina Wasilewski. W ogóle parę koszulek jest z nim do kupienia; http://www.urbancity.pl/sklep/produk...ront-grey.html to jako ciekawostkę wrzucam, bo nie ma innego działu bardziej odpwoiedniego =========== ![]() Powód: foto
Ostatnio edytowane przez labtec : 18.09.2011 o godz. 02:13.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Szczyt kretynizmu: grać z Białorusią w Niemczech. Po to budowaliśmy te wielkie stadiony, by nasi przed wielką imprezą grali sparingi za granicą...
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
PZPN: Maor mówi tak dla Polski
Na łamach oficjalnej strony PZPN pojawił się w dniu dzisiejszym zaskakujący komunikat. Okazuje się, że zdaniem PZPN-u istnieją przesłanki ku temu by Maor Melikson wkrótce otrzymał powołanie do naszej reprezentacji! To o tyle ciekawe, że sam zawodnik kilkukrotnie podkreślał, że grać będzie wyłącznie dla Izraela."Maor Melikson, pomocnik Wisły Kraków, wyraził chęć gry w reprezentacji Polski" - cztamy na stronie PZPN. Ta przypomina, że wiślak grał w kadrze U-19 i U-21 Izraela, ale - mimo powołań - nigdy nie zagrał w oficjalnym meczu pierwszej reprezentacji. Jak ponadto czytamy na pzpn.pl "w sprawę Meliksona zaangażował się bezpośrednio prezes PZPN". - Maor w rozmowie ze mną wyraził zdecydowaną chęć gry dla Polski. Myślę, że powołanie go do pierwszej reprezentacji to tylko kwestia czasu - powiedział, cytowany przez stronę związku, Grzegorz Lato. ....ciekawe..... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Albo lato zdrowo popił wcześniej albo jeśli w ogóle z kimś dyskutował to robił to po angielsku i gówno zrozumiał
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Stawiam na wersję językową - Maor zaczął nawijać po angielsku , przewinęło się słowo "yes" no i lato stwierdził że to jest wiążące. No chyba że olejkowska popiła z kręciną ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A może na ostatnim zgrupowaniu reprezentacji Izraela z której Maor wrócił z kilkoma szwami doszło do czegoś o czym nie wiemy i ta rozcięta warga nie była wcale po przypadkowym zagraniu ? Może to zdecydowało że zmianił zdanie na temat reprezentacji bo jeśli to jest prawdą to nie widzę innego wytłumaczenia .
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Dziwna sytuacja. Są 3 wersje,
Lato coś sobie ubzdurał. Doszło do konfliktu z trenerem ? Maor wrócił z kadry i w dniu meczu Izraela z Chorwacją trenował u nas na pełnych obrotach co było dziwne. Maor zorientował się, że kadra Izraela nie ma szans gry na EURO i postanowił grac dla Polski. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Możliwe, że wersja 2 i 3 zarazem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że ta informacja się nie potwierdzi....
Myslałem, że ten serial z grą Maora dla Polski już się skończył szczęsliwie, a tutaj taki zwrot (?) akcji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Mam nadzieje, że to nie prawda. Niech będzie tak jak pisze mitmichael, niech Maor w końcu zagra w oficjalnym meczu reprezentacji Izraela i temat raz na zawsze zostanie zamknięty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
moim zdaniem super pomysł! moglibyśmy być jedyną drużyną na EURO, gdzie 3 podstawowych graczy nie jest w stanie dogadać się w trenerem! Jedna drużyna, cztery języki.. Naprawdę weźmy jeszcze jakiegoś Brazylijczyka - portugalski też by się przydał.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze Smuda, przecież on po polsku do końca też nie potrafi ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Z tego co kojarzę to podobna sytuacja miała miejsce w reprezentacji Szwajcarii kilka lat temu. Tylko, że tam każdy był Szwajcarem a problem wynikał z podziału administracyjnego kraju. U nas taka sytuacja ma miejsce bo mamy głupiego trenera. 100 razy wolałem Hakera, który przynajmniej próbował z naszego podwórka kogoś wybrać(Rogera nie liczę bo to wyjątek). Dyzma idzie na totalną łatwiznę i najgorsze jest to, że końca nie widać.
![]()
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Zupełnie nie rozumiem, skąd ten news. Maor zagrał przecież dla Izraela w meczu z silnym przeciwnikiem. Zagrał bardzo dobrze, strzelił 2 gole. Przekonał trenera reprezentacji do swojej osoby, czego dowodem było powołanie na mecz oficjalny.
Owszem, z powodu kontuzji nie zagrał ale chyba trener kadry i sam Maor to poważne osoby. Jak się powiedziało A, to się mówi i B. Jak się brało wczoraj ślub, to nie pędzi się dzisiaj do burdelu. Widać jednak jak żałosna jest nasza sytuacja. Nasza reprezentacja jest bandą przypadkowych ludzi, powołanych z łapanki i wyżebranych innym krajom. Tak, weszło ma rację - to reprezentacja wyzbierana w śmietniku. Trafiają się nam odrzuty, piłkarskie odpadki. Melikson mimo polskiego obywatelstwa nie ma z Polską nic wspólnego. To świetny piłkarz, miły chłopak ale nie chcę go w reprezentacji. Podobnie jak Polanskiego, Boenisha, Perquisa czy nawet Obraniaka (który do dzisiaj nie zna polskiego). Jednak na opamiętanie władz PZPN i selekcjonera nie ma co liczyć. Potrzebny jest solidny w.dol na Euro, żeby niektórych otrzeźwić. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja myślę , że każdy obcokrajowiec który przyjdzie do polskiej ligi a nie grał jeszcze w żadnej reprezentacji powinien dostać z automatu obywatelstwo polskie... wtedy nasz boski treneiro Smuda miałby w czym wybierać
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|