The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.01.2015, 18:23
Zakontraktowanie Miśkiewicza, to dobra decyzja. IMHO będąc w formie jest jednym z najlepszych bramkarzy w Ekstraklasie. Powołanie do reprezentacji przecież nie wzięło się znikąd. W ubiegłym sezonie wybronił nam dużo spotkań. A, że runda wiosenna nie była najlepsza w jego wykonaniu? W zasadzie cała Wisła wiosnę sezonu 2013/14 miała bardzo słabą czego dowodem była kompromitująca seria porażek. Konkurent o podobnych umiejętnościach przyda się Buchalikowi, bo Michał w rundzie jesiennej prezentował się w bramce dosyć przeciętnie. Bieszczad z całym szacunkiem dla niego raczej nie jest dobrą alternatywą. Przede wszystkim dlatego , że w swojej dotychczasowej karierze rozegrał, zaledwie jeden mecz na poziomie Ekstraklasy. Meczów w Pucharze Polski nie liczę, bo nie są one żadnym wyznacznikiem, poza tym nasz zespół od dwóch sezonów te rozgrywki zwyczajnie rzecz biorąc odpuszcza. Martwi mnie w tym wszystkim, że poza Miśkiewiczem jest na razie cicho sza. Zobaczymy czy dojdzie do tych zapowiadanych przez Gaszyńskiego testów nowych zawodników i co z tego wyjdzie.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 24.01.2015, 19:23
Moim zdaniem z tych testow znowu bedzie tylko smiech.Bo sie uparlismy zeby szukac brazylijczykow i portugalczykow,a na Slowacji mozna byloby znalesc ciekawych pilkarzy i tanich w utrzymaniu, jak taki Gornik rozmawia z Grendelem,ktory jest doswiadczonym zawodnikiem w meczach Le i reprezentacji, to po cholere my sciagamy amatorow.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 24.01.2015, 19:28
tomaso napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy piszą przedłużyć Stilica a ja bym się martwił o Burligę - jemu tez chyba się kończy umowa a o rozmowach cisza, co do bramkarzy to patrząc na Barcelonę da się mieć dwóch dobrych bramkarzy i ich pogodzić bez dużych konfliktów
Od czego zostal Jovic zatrudniony?Jednak zatapienie Burligi to znacznie prostsza sprawa niz Stilica.
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 24.01.2015, 20:07
Burliga ma kontrakt do czerwca przyszłego roku. Przed upływem tego kontraktu raczej nie odejdzie no, chyba że zgłosi się po niego jakiś egzotyczny klub, który zaoferuje mu kontrakt życia. Na, to, jednak, póki, co się nie zanosi.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 24.01.2015, 22:09
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
jakby nie patrzeć 2 grube kontrakty ze świetlanej ery zeszły także sporo kasy oczywiście w jakiejś perspektywie zostanie zaoszczędzone
A to nie jest tak, że kontuzjowanemu piłkarzowi (Jova) płaci inny podmiot niż klub? Ponoć tak z Dawidowskim było.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.01.2015, 22:33
R33 napisał(a):Wyświetl post
A to nie jest tak, że kontuzjowanemu piłkarzowi (Jova) płaci inny podmiot niż klub? Ponoć tak z Dawidowskim było.
Z tego co mi się wydaje (mogę się mylic)
Powyzej 35(?) dnia L4 zaczyna placic ZUS...
L4 może trwac 6 miesięcy...
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 24.01.2015, 22:34
w Polsce jest CHYBA tak ze jak pracownik idzie na L4 to pracodawca placi mu do 30 dni - pozniej ZUS - jak to jest u sportowcow ? nie mam pojecia
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.01.2015, 00:36
przez 30dni placi pracodawca,powyzej 30 zus az przez 6miesiecy,nastepnie wysylaja na rente rehabilitacyjna i dostajesz grosze
ale jak jest w przypadku kontraktow tego nie wiem
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.01.2015, 10:13
To co piszecie dotyczy wynagrodzenia za pracę. W przypadku kontraktów może być inaczej. Może tylko jakąś część płacił ZUS?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.01.2015, 12:45
MichaelMyers napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem z tych testow znowu bedzie tylko smiech.Bo sie uparlismy zeby szukac brazylijczykow i portugalczykow,a na Slowacji mozna byloby znalesc ciekawych pilkarzy i tanich w utrzymaniu, jak taki Gornik rozmawia z Grendelem,ktory jest doswiadczonym zawodnikiem w meczach Le i reprezentacji, to po cholere my sciagamy amatorow.

bo jesteśmy w finansowej d***e?
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 25.01.2015, 13:48
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
bo jesteśmy w finansowej d***e?
z tego co wiem górnik też
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 25.01.2015, 17:50
Slask zatrudnil dwoch doswiadczonych Slowakow na krotkie umowy z opcjami przedluzenia,narazie oni tam beda zarabiac tyle co juniorzy, dopiero jak sie sprawdza dadza im podwyzke.W perspektywie gry w naszej lidze zaden pilkarz ze Slowacji nie odmowi, chocby z tego wzgledu, ze stad latwiej sie wypromowac.My bedziemy testowac brazylijczykow 4 sortu, co z tego ze pilkarsko swietna narodowosc jak pilkarz duzo slabszy.Nawet dodatkowy sparing dzien po Tiraspolu juz gramy, ciekawe kto w nim wystapi i znow bedzie kompromitacja jak z Sigma.My nigdy z tych dlugow nie wyjdziemy bez dochodow, Legii kilkanascie lat w europie nie bylo, dopiero jak klub przejeli nowi wlascicieli i to splacili, to zaczeli budowac silna druzyne.Nic nie bedzie za chwile ani za rok jak nie bedzie hojnego wlasciciela.Taktyka Bednarza niczego ludzi nie nauczyla, dalej ta sama filozofia redukujemy koszta i tyle,tyle ze przychody mamy juz na poziomie klubow, ktore bronia sie przed spadkiem z ligi.Co z tego ze mniej wydajemy jak nie zarabiamy,a to sie bilansuje.dwa lata Bednarz rzadzil i jest biedniej niz jak zaczynal.Smuda gada, ze on widzi co jest za darmo i szkoda czasu, a nastepnego dnia znow z Kapka takich samych testuja.Dobra, niech sie wyglupiaja dalej, w kazdym razie jezeli nie przedluza umowy ze Stilicem, to juz tylko ktos kompletnie odrealniony moze widziec Wisle w pucharach.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 25.01.2015 o godz. 18:03.
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.01.2015, 18:22
Cytat:
dalej ta sama filozofia redukujemy koszta i tyle
Wpieprzmy się w większe długi, będziesz miał swojego Stilica i trzy mecze w LE.
A od właściciela, proszę Cię grzecznie, odwal się. Chodzisz podobno na mecze od lat osiemdziesiątych więc powinieneś go doceniać jeszcze bardziej niż my.
Ostatnio edytowane przez Padre1906 : 25.01.2015 o godz. 18:25.
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 25.01.2015, 18:28
Slask zatrudnil dwoch doswiadczonych Slowakow na krotkie umowy z opcjami przedluzenia,narazie oni tam beda zarabiac tyle co juniorzy, dopiero jak sie sprawdza dadza im podwyzke.W perspektywie gry w naszej lidze zaden pilkarz ze Slowacji nie odmowi, chocby z tego wzgledu, ze stad latwiej sie wypromowac.My bedziemy testowac brazylijczykow 4 sortu, co z tego ze pilkarsko swietna narodowosc jak pilkarz duzo slabszy.Nawet dodatkowy sparing dzien po Tiraspolu juz gramy, ciekawe kto w nim wystapi i znow bedzie kompromitacja jak z Sigma.My nigdy z tych dlugow nie wyjdziemy bez dochodow, Legii kilkanascie lat w europie nie bylo, dopiero jak klub przejeli nowi wlascicieli i to splacili, to zaczeli budowac silna druzyne.Nic nie bedzie za chwile ani za rok jak nie bedzie hojnego wlasciciela.Taktyka Bednarza niczego ludzi nie nauczyla, dalej ta sama filozofia redukujemy koszta i tyle,tyle ze przychody mamy juz na poziomie klubow, ktore bronia sie przed spadkiem z ligi.Co z tego ze mniej wydajemy jak nie zarabiamy,a to sie bilansuje.dwa lata Bednarz rzadzil i jest biedniej niz jak zaczynal.Smuda gada, ze on widzi co jest za darmo i szkoda czasu, a nastepnego dnia znow z Kapka takich samych testuja.Dobra, niech sie wyglupiaja dalej, w kazdym razie jezeli nie przedluza umowy ze Stilicem, to juz tylko ktos kompletnie odrealniony moze widziec Wisle w pucharach.
„Sytuacja finansowa jest bardzo trudna, mamy dług właścicielski i dług wobec stron trzecich (…) nie tylko wierzymy, ale także mamy plan i wizję, aby tę sytuację zmienić.

Może to potrwać rok dwa a może 5 lat
nikt nie podał żadnego terminu wyjścia z długów
życie to nie FM gdzie kilkoma kliknięciami wszystko da się załatwić
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 25.01.2015, 19:16
Nie przedluza Stilica wpadniemy w jeszcze mniejsze dochody, zostaniemy z 36 letnim Glowackim, Brozkiem ktory gra z blokada, Sadlokiem i chlopakami na poziomie Piasta.Teraz pensje po 30 tys zlotych na miecha najlepszym pilkarzom placa czolowe kluby I ligi.

Legia miala jeszcze wieksze dlugi przed wejsciem Lesniodorskiego i Mioduskiego a teraz gdzie oni sa a gdzie my.

Kasa to a)puchary
b)sprzedarz zawodnikow
c) canal plus w zaleznosci od miejsca w lidze sa duze roznice

Jak wylecimy z pierwszej piatki to nas juz nie ma finansowo.Jezeliu wpadniemy w ligowa szarzyzne to bedzie juz tylko walka o przetrwnie.

Cupiala to szanuje wszystko co zrobil dla Wisly od 97 roku, ale lepiej w tej chwili zebysmy zmienili wlasciciela.Tylko jakis filantrop moze ten klub postawic na nogi, zaden powazny sponsor strategiczny nie wylozy kilka milionow zlotych na tak zadluzony klub, tylko po to zeby splacac dlugi, a sportowo nie dostawac za to odpowiedniej jakosci, czyli klubu w pucharach.

Sytuacje na Wisle to ja dobrze obecnie znam,ja nie ublizam naszym pilkarzom jak przegramy z Lechem czy Legia,ale to jest zle robione co teraz sie dzieje, ktos powinien pogadac z Cupialem, kto ma na iego wplyw.Teraz kazdy mysli o swojej pensji i robi sztuczne obietnice.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 25.01.2015 o godz. 19:21.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 25.01.2015, 19:20
Michael, wybacz, ale mając do wyboru, wierzyć facetowi, który pełnił stanowiska dyrektorskie w międzynarodowych korporacjach, a Tobie (o którym zresztą wiem niewiele, ale nie sądzę, byś przebijał Gaszyńskiego doświadczeniem i wiedzą), wybieram gościa, który jest dla mnie ekspertem, więc naszego prezesa.

Jestem ekonomicznym laikiem, ale znam jedną zasadę- nie wydawaj więcej niż masz. Chyba że chcesz skończyć jak Grecja.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 25.01.2015, 19:23
Sprawdzcie sobie jak bylo na Legii, jakie byly dlugii, taki sam bojkot.Teraz ta druzyna wygrala grupe w LE.

To niech mnie ktos oswieci skad te dochody beda?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 25.01.2015, 19:26
ktos powinien pogadac z Cupialem, kto ma na iego wplyw.Teraz kazdy mysli o swojej pensji i robi sztuczne obietnice.
Myślę, że wyrasta nam jeden kandydat do tej misji.
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Stary 25.01.2015, 19:27
Cytat:
lepiej w tej chwili zebysmy zmienili wlasciciela
Z takim "myśleniem" nawet nie ma co wdawać się w dyskusje. Całe szczęście że w tej kwestii nie masz nic do gadania i szerzenie tych głupot ogranicza się jedynie do forum. W.S. chyba dobitnie Ci odpowiedział o co chodzi. Gaszyński w Wiśle ma szanse zrobić wiele, i wierzę że to się uda. Nie musimy zabijać się o Twoje bośniackie bóstwo, musimy realizować plan jaki nakreślił Gaszynski.
Wisła w pucharach będzie szaleć oczywiście za sprawą Stilica? Bez niego klub upadnie?
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 25.01.2015, 19:29
Cytat:
Sprawdzcie sobie jak bylo na Legii, jakie byly dlugii, taki sam bojkot.Teraz ta druzyna wygrala grupe w LE.

To niech mnie ktos oswieci skad te dochody beda?
Jeżeli weźmiemy Twoje posty i ich zawartość merytoryczną jak i realizm proponowanych koncepcji i podsumujemy jednym słowem, to wystarczy zamienić tylko miejscami dwie pierwsze literki i już będą.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 25.01.2015, 19:33
Gdyby nie ten Stilic, to bysmy teraz mieli z 10 punktow mniej.Jest o klase lepszy od kazdego naszego pilkarza, i nie ma problemow ze zdrowiem, ile maczow puzowal dwa? Klub upadnie z takimi jak Boguski to jest wiecej niz pewne.Co Wy macie za problem z tymi zarobkami?Taki Gargula moze i teraz gra za male pieniadze ,ale zarobil na Wisle 10 razy wiecej od Stilica.Ja ci pisze ze takie pensje placa kluby I liga a Ty dalej swoje o kominach placowych.

Moze ja ekspertem nie jestem zadnym, ale ogladam mecze z ludzmi, ktorzy sie na pilce znaja.I kazdy widzi, ze Stilic robi tutaj cala gre.Moze troche szacunku bys okazal dla niego?Teraz Stilic ma byc kozlem ofiarnym, chociaz bardzo dobrze gra, bo Gula czy Lobodzinski juz 4 mieszkania na Wisle zarobili-smieszne.

Dla was lepszy jest Boguski, bo gra za mala kase, prawdziwy z niego bohater, na niego szkoda nawet zlotowki.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 25.01.2015 o godz. 19:36.
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Stary 25.01.2015, 19:36
Cupiał biedny, Gaszyński się nie zna na pracy, cała kadra do okręgówki, a Stilić wygrał nam wszystkie mecze. Facet wszystko ok z Tobą?
Szacunek do najemnika to nie włażenie mu w tyłek jakie nam tutaj prezentujesz.
Po 4 mieszkania kupili! A to złodzieje!
Ostatnio edytowane przez Padre1906 : 25.01.2015 o godz. 19:39.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 25.01.2015, 19:41
Nie napisalem wszystkie, ale kilka napewno, 10 punktow to nasz caly dorobek,chodziles do szkoly? Bo liczyc nie umiesz.
Mam przyjemnosc z ogladania jego na boisku, a nie goscia, ktory ma problem z przyjeciem pilki.

Ja wiem jedno Stilic to nie tylko dobry pilkarz, ale inteligentny gosc, jak podpisze to uwierze, ze Gaszynski ma jakis plan.Jak przekona Stilica to mnie tez.Tylko nie piszcie, ze Stilic tylko o kasie mysli, bo w Turcji za siedzenie na lawie by 5 razy wiecej dostal, albo juz by byl w Chinach.Dziekuje.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 25.01.2015 o godz. 19:44.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 25.01.2015, 19:45
Cytat:
Jak przekona Stilica to mnie tez
Może sam go przekonasz? :]
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 25.01.2015, 19:50
"W 2014 roku zagrał w każdym z 35 ligowych meczów Białej Gwiazdy, zdobywając 14 bramek i zaliczając 10 asyst, podczas gdy drużyna Franciszka Smudy strzeliła w tym czasie 55 goli."

To mowi wszystko.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 25.01.2015, 19:51
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Może sam go przekonasz? :]
Jak mi prezes pensje za za to odpali to nie ma sprawy.Teraz jemu za to placa.
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Stary 25.01.2015, 19:51
To czego ty nie umiesz pominę.
Gaszyński mówił że nikt go na siłę tutaj trzymał nie będzie, ani nie będzie wpieprzał się w głębsze finansowe bagno tylko po to aby go tu zostawić. Wolimy oglądać wstającą z kolan Wisłę niż kolejnego najemnika który zmasakruje nam budżet. Jeśli jest taki inteligentny to powinien wiedzieć że zaciągnie Wisłę do europy co przyniesie i jemu i klubowi pieniądze.
Taki interesowny jesteś że bez pieniążków nic nie zrobisz?
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.01.2015, 19:59
jeszcze się ferie nie zaczęły a już mamy tutaj MichaelMyers... strach pomyśleć co będzie od połowy lutego.
Cytat:
Moze ja ekspertem nie jestem zadnym, ale ogladam mecze z ludzmi, ktorzy sie na pilce znaja.
no chyba,ze tak.zwracam (c)honor
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 25.01.2015, 20:44
Co powidzial Pawel Brozek o Stilicu-jezeli klub ma aspiracje musi umiec takiego pilkarza zatrzymac.

Co powiedzial Arek Glowacki o slowach Gaszynskiego- jak zobacze to uwierze.

To prezesowi sie tu placi za przekonywanie, a na razie przekonal tylko czesci kibicow, co nie jest specjalnie trudne.

Padre1906- jezeli nie uwazasz Stilica za waznego pilkarza, to chyba na mecze nie chodzisz.W jaki sposob mu ten szacunek okazujesz- szydzac z jego narodowosci? Stary,ta Bosnia byla w finalach ostatnich mistrzostw, ktore nasi reprezentanci ogladali w Tv.Dla mnie sprawa jest oczywista, nalezy mu sie podwyzka i nowy kontrakt.Co Ty masz do niego, jeden z najlepszych pilkarzy w lidze, chociaz do tej pory nie wyplacili mu wszystkich pensji.Gdybys ty negocjowal takie umowy to gotow bylbys w 15 minut podbuntowac najlepszych pilkarzy do opuszczenia klubu.Piszesz najemnik, ale kto nim nie jest w klubie? Mnie wisi ,ze on byl w Lechu, skoro daje Wisle jakosc, Glowacki czy Zurawski tez przychodzili z Lecha.Myslisz tylko o tym ile klub wyda,ale ile zarobi juz nie.

Ja mam tu takie samo prawo do wygloszenia pogladu jak kazdy, jak macie swoje pomysly to je przedstawcie,ja wiem co powiedzial prezes.

Ja moge pogadac, ale jak ktos ma argumenty.A nie tak i tak - bo tak powiedzial prezes.Bylo to juz walkowane z Bednarzem.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 25.01.2015 o godz. 20:49.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 25.01.2015, 20:56
Co zagrał pod koniec ubiegłej rundy? Co zagrał z sąsiadką w kauflandzie?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów