|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-glowy,1428892
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rzymal_budowe/ i pewnie ewentualne opóźnienie zawalą na mróz....
dobrze że chociaż dach robią.Ktoś wie ile zajmie im montaż dachu? ![]()
I
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
a dach mieli montowac kilka tygodni 4-6 jak dobrze pamietam ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
czat w środę o 13 - ja wezmę udział na pewno ;p
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Oglądałem raport z budowy stadionu narodowego i pani rzecznik powiedziała ze nie mają problemu z mrozami gdyż w miejscach gdzie wylewają betony rozkładają podgrzewane namioty. Jeśli terminy gonią to się potrafi...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dziwi mnie przerwanie prac - przecież zbrojenie czy postawienie szalowań pod strop poziomu 00 bez problemu można wykonywać nawet podczas mrozów, gdy temperatura podniosłaby się zalali by gotowe zbrojenie betonem. Chociaż cały styczeń i tak praktycznie nic się tam nie działo, a przecież na budowie stadionu Cracovii czy innych w Polsce (Gdańsk, Poznań, Warszawa) prace mimo podobnych temperatur cały czas trwają i to w sporym jak na takie warunki tempie. Dokończenie tej trybuny zajmie im pewnie jeszcze z 10-12 miesięcy...
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 26.01.2010 o godz. 00:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Najgorsze, że dzisiaj we wiadomościach mówili, że w lutym mrozy będą trzymać dalej. Poszczęściło się Pilimeksowi, bo mrozy będą teraz wymówką na wszystkie opóźnienia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oni mają znacznie lepsze wytłumaczenie niż mrozy - brak dokumentacji wykonawczej, którą w całości miało dostarczyć biuro Obtułowicza już rok temu, a nie dostarczyło do tej pory. Bez dokumentacji nie są w stanie nic budować. Gdyby mieli projekt, to budowa szłaby sprawnie, przykładem chociażby stadion Legii, tam też buduje Polimex.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
a tu bardzo ciekawy artykuł z forum Hutnika - czyli co o naszej migracji sądza kibice z Suchych Stawów
http://forum.hutnik.krakow.pl/viewto...er=asc&start=0 niektóre posty warte uwagi |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
siemka zas firma z Siemianowic Śl. bydzie wom elementy robic na 2 trybuna
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Racja! ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fajny ten chat, moderator nie przepuszcza pytań o stadion Wisły... Przynajmniej moich.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 27.01.2010 o godz. 13:21.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
nie tylko twoich
w sobote podpisali umowe z obtulowiczem, to ciekawe kiedy dostarczy reszte projektu ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Moze jak wiecej osob wejdzie i zasypie tego moderatora szczegółowymi pytaniami to sie czegos dowiemy, bo narazie poszły same ogólniki , a tych ciekawszych nie przepuszcza...
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Czat z Prezydentem:
W SOBOTĘ ZOSTAŁA PODPISANA UMOWA Z PANEM OBTUŁOWICZEM, DOTYCZĄCA ZAKOŃCZENIA PROJEKTOWANIA TRYBUNY ZACHODNIEJ. CHCIAŁBYM POWIEDZIEĆ, ŻE WSZYSTKIE PERTURBACJE ZWIĄZANE Z PROJEKTEM, NIE ZAKŁÓCIŁY CYKLU BUDOWY (bzdura, harmonogram przewidywał zakończenie robót w czerwcu-tak nie będzie) JAK ZAPEWNIA MNIE WYKONAWCA STADION BĘDZIE GOTOWY W TERMINIE, NA PIERWSZY MECZ ZAPRASZAM W POŁOWIE LIPCA (tutaj potwierdzenie tego, co napisałem wyżej) Co do projektu stadionu i Obtułowicza: PRZYPOMINAM, ŻE PROJEKT STADIONU WISŁY ODZIEDZICZYŁEM W MOMENCIE PRZEJMOWANIA TERENU. WÓWCZAS NIE BYŁO JESZCZE MOWY O EURO 2012, A STADION PROJEKTOWANY BYŁ NA 20 TYS. OSÓB. PROBLEMY JAKIE WYNIKŁY, SPOWODOWANE BYŁY KONIECZNOŚCIĄ POWIĘKSZENIA STADIONU DO 33 TYS. ORAZ DOSTOSOWANIEM DO WYMOGÓW UEFA i kolejne pytania o stadion (jest ich sporo, a wszystko przepisuje ręcznie, gdyż kopiuj-wklej zablokowane) : CHCIAŁBYM ZWRÓCIĆ UWAGĘ, ŻE WEDŁUG UMOWY Z WISŁĄ WSZYSTKIE RZECZY ZWIĄZANE Z WNĘTRZEM TRYBUN DO KOŃCA MARCA SĄ W RĘKACH WISŁY, ONA MA ZNALEŹĆ OPERATORÓW WSZYSTKICH ZNAJDUJĄCYCH SIĘ TAM POMIESZCZEŃ KOMERCYJNYCH. JEŻELI TEGO NIE ZROBI OD KWIETNIA ROZMOWY PRZEJMUJE MIASTO Pytanie również o dzień otwarty na stadionie: OBIECUJĘ, ŻE W MARCU ZORGANIZUJE DZIEŃ OTWARTY NA BUDOWIE STADIONU. Post użytkownika Olo z forum skyscrapercity.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Moje pytanie puścili jedno z 10.
Skąd się wział Obtułowicz skoro rozwiązali z nim umowę w listopadzie czy grudniu?To jest skandal.... Pierwszy taki przypadek żeby wykonawcę który zawalił temat i terminy dopuszczać z powrotem do inwestycji ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Mi nie puścili pytania o ten utajniony przez Majchra raport Holendrów...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Byłem w poniedziałek podpatrzeć budowę i przede wszystkim rzuciło mi się w oczy, że z montażem okien wcale nie jest tak różowo. Według oficjalnego komunikatu zamknięcie trybuny miało nastąpić do końca miesiąca, a z tego co widziałem na ostatni piętrze nawet ram nie ma. Do tego jest sporo dziur do uzupełnienia. W sumie to zostało im jeszcze 4 dni, ale jeśli nie wyrobią to mamy kolejny dowód na pustość deklaracji o rzekomym prowadzeniu prac zgodnie z harmonogramem.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co to znaczy "olać" poważne pytania. No tak, na chacie z Prezydentem Krakowa królowały: Paris Hilton, szachy, diety, herbatka, morsy, wybory prezydenta Polski.
Przeszło moje jedno pytanie, o finansowaniu IT a dostałem odpowiedź o wynajmie pomieszczeń komercyjnych. A wszystkich pytań, rozbudowanych poszło około 15 ode mnie i pewnie 10x tyle od wszystkich kibiców Wisły razem. Czego się dowiedzieliśmy? Że wykonawca wykonuje prace zgodnie z harmonogramem, mimo że nie ma projektu, który to znowu ma realizować pan Obtułowicz, że stadion będzie gotowy w lipcu. Mam nadzieję, że dni otwarte w marcu zostaną zorganizowane - wtedy będzie dobrze widać, że lipiec to termin nierealny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Matko nie dosc ze ta trybunka na dole jest taka malutka to te dziury sa takie duze , a to cos niby na kosiarki i sprzet jakis tak to normalnie mnie rozwala. Najgorzej bedzie w transmisji tv jedzie kamera jedzie nagle **** dziura w trybie>>> szkoda Wiem ze była o tym juz mowa nie denerwowac sie na mnie ![]() Powód: jpg
Ostatnio edytowane przez KaRaSTSW : 27.01.2010 o godz. 15:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
I teraz 3 tygodnie czekania, aby dostać wymijające nic nie znaczące odpowiedzi....
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Serdecznie dziekuje Panie Darku w Panu jedyna nadzieja.Niestety kilka pytań zostało dziś wyjaśnionych. Projektuje nadal - jakimś cudem - Obtułowicz , została podpisana -jakaś- nowa umowa.
Czy naprawdę nie ma bata na Pana Prezydenta?Czy moze on ma taki bałagan ze nie ma osoby kompetentnej ktora ma informację co się dzieje z budową? Co to sa wogóle za odpowiedzi Prezydenta " z tego co mi przekazal Wykonawca to...." a od czego jest ten cały ZiKiT? Ma tam któryś urzednik wziąść - za przeproszeniem- dupe w troki- pójśc na budowę książka budowy do ręki- spisać co tam pisze , wziąśc harmonogram następnych prac od kierownika budowy, sprawdzić projekty ( czy są) podac prezydentowi na tacy odpowiedz.A nie " Wykonawca mi powiedział.." Co to jest kto nami do cholery rządzi.Jak mógł z drugiej strony obiecać Wykonawca stadion na lipiec jak nie ma w zakresie róbót częsci prac.Więc się pytam jak mógł cokolwiek zapewnić co do terminu- chyba że bez tych prac.Mydlenie oczu i tyle. Afera o kasę i stadion już trwa 2-3 miesiące a ci dalej nic nie wiedzą .To już bym na ich miejscu dla swietego spokoju i zatuszowania nieudolności zabrał jak najwięcej informacji i powiedzial jak jest.A nie siedzieć , szampanik na treningu noworocznym,buzi,buzi,dupci,dupci, stadion będzie a że budowa stoi od grudnia -to się pewnie beton ma wzmocnic,wszystko w teminie bo mu tak powiedzieli i caly szczęśliwy.K.... ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Coś mi sie wydaje że scenariusz najbliższych miesięcy będzie taki, że polimex odda w lipcu trybuny w takim stanie na jaki mial podpisaną umowę czyli bez IT, kołowrotków zaplecza pod D, murawy(!!!) a Majcher powie że wszystko jest ok no bo przecież budowa jest ukończona w takim stanie na jaki była podpisana umowa z wykonawcą... wtedy to by były jaja...
Półtorej roku na Hutniku... ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ktos kto od tak nic nie wie o stadionie to sobie pewnie pomysli
"eee jak Prezydent mowi ze stadion bedzie w lipcu to pewnie tak bedzie" ale przeciez my tu mieszkamy ,codziennie ogladamy fotki,niektorzy przechodzą nawet specjalnie obok stadionu zobaczyc co i jak .. i kazdy mowi ze beda opoznienia a nasz prezydent mowi ze ich nie bedzie.. no kto ktu k*** sobie w kulki leci bo to naprawde jest jakas nienormalna styuacja. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Bardzo ciekawy pkt. 19. Pytanie do bardziej zorientowanych. Ile miejsc parkingowych przy stadionie jest wymagane dla obiektu 33 tysięcznego?
![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|