The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.01.2010, 21:32
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-glowy,1428892
Cytat:
Jestem po rozmowach z prezydentem Majchrowskim i ZIKiT-em (Zarząd Infrastruktury i Transportu) i jego dyrektorką Joanną Niedziałkowską, którzy zapewniają, że stadion będzie gotowy na lipiec. Ale faktycznie pierwszymi działaniami, jakie marketing powinien podjąć to wymyślenie strategii zapełnienia stadionu - mówi w wywiadzie dla INTERIA.PL prezes Wisły Kraków SA, Marek Wilczek

Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 23.01.2010, 21:23
pzkwr napisał(a):Wyświetl post
Info z oficjalnej strony Krakowa: "Prezydent Miasta Krakowa Jacek Majchrowski zaprasza mieszkańców do udziału w czacie, który odbędzie się w najbliższą środę (27 stycznia) na stronie www.krakow.pl. Spotkanie rozpocznie się o godz. 13:00".

Proponuję wziąć masowy udział w tym czacie i poruszyć temat budowy stadionu.
Jeśli nie będzie problemu z wejściem na chat ludzi spoza Krakowa, to na pewno spróbuję tam poruszyć temat stadionu. Ciekawe czy zobaczę chociaż jedną odpowiedź na pytania bez owijania w bawełnę.
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.01.2010, 15:08
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rzymal_budowe/ i pewnie ewentualne opóźnienie zawalą na mróz....

dobrze że chociaż dach robią.Ktoś wie ile zajmie im montaż dachu?
I
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 25.01.2010, 15:20
TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rzymal_budowe/ i pewnie ewentualne opóźnienie zawalą na mróz....

dobrze że chociaż dach robią.Ktoś wie ile zajmie im montaż dachu?
przy kazdej budowie masz wliczone przerwy zwiazane z pogoda wiec na to zwalic nie moga

a dach mieli montowac kilka tygodni 4-6 jak dobrze pamietam
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 25.01.2010, 17:11
czat w środę o 13 - ja wezmę udział na pewno ;p
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 25.01.2010, 18:29
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...a_Hutniku.html
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.01.2010, 19:49
Oglądałem raport z budowy stadionu narodowego i pani rzecznik powiedziała ze nie mają problemu z mrozami gdyż w miejscach gdzie wylewają betony rozkładają podgrzewane namioty. Jeśli terminy gonią to się potrafi...
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 26.01.2010, 00:52
Pero napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem raport z budowy stadionu narodowego i pani rzecznik powiedziała ze nie mają problemu z mrozami gdyż w miejscach gdzie wylewają betony rozkładają podgrzewane namioty. Jeśli terminy gonią to się potrafi...
Zasadniczo w namiotach wykonują tylko żelbetowe oczepy pod konstrukcje stalową. Większe powierzchnie (jak stropy, słupy) w czasie siarczystych mrozów nie są betonowane, przy niższych mrozach pokrywają beton foliami i wdmuchują gorące powietrze z nagrzewnic.
Dziwi mnie przerwanie prac - przecież zbrojenie czy postawienie szalowań pod strop poziomu 00 bez problemu można wykonywać nawet podczas mrozów, gdy temperatura podniosłaby się zalali by gotowe zbrojenie betonem. Chociaż cały styczeń i tak praktycznie nic się tam nie działo, a przecież na budowie stadionu Cracovii czy innych w Polsce (Gdańsk, Poznań, Warszawa) prace mimo podobnych temperatur cały czas trwają i to w sporym jak na takie warunki tempie.
Dokończenie tej trybuny zajmie im pewnie jeszcze z 10-12 miesięcy...
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 26.01.2010 o godz. 00:55.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 26.01.2010, 01:28
Najgorsze, że dzisiaj we wiadomościach mówili, że w lutym mrozy będą trzymać dalej. Poszczęściło się Pilimeksowi, bo mrozy będą teraz wymówką na wszystkie opóźnienia.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 26.01.2010, 03:26
Oni mają znacznie lepsze wytłumaczenie niż mrozy - brak dokumentacji wykonawczej, którą w całości miało dostarczyć biuro Obtułowicza już rok temu, a nie dostarczyło do tej pory. Bez dokumentacji nie są w stanie nic budować. Gdyby mieli projekt, to budowa szłaby sprawnie, przykładem chociażby stadion Legii, tam też buduje Polimex.
Odpowiedz cytując
Mango
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.01.2010, 23:00
a tu bardzo ciekawy artykuł z forum Hutnika - czyli co o naszej migracji sądza kibice z Suchych Stawów

http://forum.hutnik.krakow.pl/viewto...er=asc&start=0

niektóre posty warte uwagi
Odpowiedz cytując
halastRa
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 27.01.2010, 07:06
siemka zas firma z Siemianowic Śl. bydzie wom elementy robic na 2 trybuna
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 27.01.2010, 07:55
halastRa napisał(a):Wyświetl post
siemka zas firma z Siemianowic Śl. bydzie wom elementy robic na 2 trybuna
żeby ino gizdy pieróńskie nic nie popsuły, bo trza by blank dobro stal na hasiok wyciepać.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 27.01.2010, 09:47
it napisał(a):Wyświetl post
żeby ino gizdy pieróńskie nic nie popsuły, bo trza by blank dobro stal na hasiok wyciepać.
: )))))))))))))))))))))))))))))))))

Racja!
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 27.01.2010, 13:16
Fajny ten chat, moderator nie przepuszcza pytań o stadion Wisły... Przynajmniej moich.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 27.01.2010 o godz. 13:21.
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 27.01.2010, 13:25
nie tylko twoich
w sobote podpisali umowe z obtulowiczem, to ciekawe kiedy dostarczy reszte projektu
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.01.2010, 13:53
Moze jak wiecej osob wejdzie i zasypie tego moderatora szczegółowymi pytaniami to sie czegos dowiemy, bo narazie poszły same ogólniki , a tych ciekawszych nie przepuszcza...
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 27.01.2010, 13:58
Czat z Prezydentem:

W SOBOTĘ ZOSTAŁA PODPISANA UMOWA Z PANEM OBTUŁOWICZEM, DOTYCZĄCA ZAKOŃCZENIA PROJEKTOWANIA TRYBUNY ZACHODNIEJ. CHCIAŁBYM POWIEDZIEĆ, ŻE WSZYSTKIE PERTURBACJE ZWIĄZANE Z PROJEKTEM, NIE ZAKŁÓCIŁY CYKLU BUDOWY (bzdura, harmonogram przewidywał zakończenie robót w czerwcu-tak nie będzie)

JAK ZAPEWNIA MNIE WYKONAWCA STADION BĘDZIE GOTOWY W TERMINIE, NA PIERWSZY MECZ ZAPRASZAM W POŁOWIE LIPCA (tutaj potwierdzenie tego, co napisałem wyżej)

Co do projektu stadionu i Obtułowicza:

PRZYPOMINAM, ŻE PROJEKT STADIONU WISŁY ODZIEDZICZYŁEM W MOMENCIE PRZEJMOWANIA TERENU. WÓWCZAS NIE BYŁO JESZCZE MOWY O EURO 2012, A STADION PROJEKTOWANY BYŁ NA 20 TYS. OSÓB. PROBLEMY JAKIE WYNIKŁY, SPOWODOWANE BYŁY KONIECZNOŚCIĄ POWIĘKSZENIA STADIONU DO 33 TYS. ORAZ DOSTOSOWANIEM DO WYMOGÓW UEFA

i kolejne pytania o stadion (jest ich sporo, a wszystko przepisuje ręcznie, gdyż kopiuj-wklej zablokowane) :

CHCIAŁBYM ZWRÓCIĆ UWAGĘ, ŻE WEDŁUG UMOWY Z WISŁĄ WSZYSTKIE RZECZY ZWIĄZANE Z WNĘTRZEM TRYBUN DO KOŃCA MARCA SĄ W RĘKACH WISŁY, ONA MA ZNALEŹĆ OPERATORÓW WSZYSTKICH ZNAJDUJĄCYCH SIĘ TAM POMIESZCZEŃ KOMERCYJNYCH. JEŻELI TEGO NIE ZROBI OD KWIETNIA ROZMOWY PRZEJMUJE MIASTO

Pytanie również o dzień otwarty na stadionie:

OBIECUJĘ, ŻE W MARCU ZORGANIZUJE DZIEŃ OTWARTY NA BUDOWIE STADIONU.

Post użytkownika Olo z forum skyscrapercity.com
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 27.01.2010, 14:04
Moje pytanie puścili jedno z 10.
Skąd się wział Obtułowicz skoro rozwiązali z nim umowę w listopadzie czy grudniu?To jest skandal....
Pierwszy taki przypadek żeby wykonawcę który zawalił temat i terminy dopuszczać z powrotem do inwestycji
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 27.01.2010, 14:06
Mi nie puścili pytania o ten utajniony przez Majchra raport Holendrów...
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.01.2010, 14:08
Byłem w poniedziałek podpatrzeć budowę i przede wszystkim rzuciło mi się w oczy, że z montażem okien wcale nie jest tak różowo. Według oficjalnego komunikatu zamknięcie trybuny miało nastąpić do końca miesiąca, a z tego co widziałem na ostatni piętrze nawet ram nie ma. Do tego jest sporo dziur do uzupełnienia. W sumie to zostało im jeszcze 4 dni, ale jeśli nie wyrobią to mamy kolejny dowód na pustość deklaracji o rzekomym prowadzeniu prac zgodnie z harmonogramem.
What's new?

Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 27.01.2010, 14:14
Co to znaczy "olać" poważne pytania. No tak, na chacie z Prezydentem Krakowa królowały: Paris Hilton, szachy, diety, herbatka, morsy, wybory prezydenta Polski.
Przeszło moje jedno pytanie, o finansowaniu IT a dostałem odpowiedź o wynajmie pomieszczeń komercyjnych. A wszystkich pytań, rozbudowanych poszło około 15 ode mnie i pewnie 10x tyle od wszystkich kibiców Wisły razem.
Czego się dowiedzieliśmy? Że wykonawca wykonuje prace zgodnie z harmonogramem, mimo że nie ma projektu, który to znowu ma realizować pan Obtułowicz, że stadion będzie gotowy w lipcu.
Mam nadzieję, że dni otwarte w marcu zostaną zorganizowane - wtedy będzie dobrze widać, że lipiec to termin nierealny.
Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 27.01.2010, 15:18

Matko nie dosc ze ta trybunka na dole jest taka malutka to te dziury sa takie duze , a to cos niby na kosiarki i sprzet jakis tak to normalnie mnie rozwala. Najgorzej bedzie w transmisji tv jedzie kamera jedzie nagle **** dziura w trybie>>> szkoda

Wiem ze była o tym juz mowa nie denerwowac sie na mnie
Powód: jpg
Ostatnio edytowane przez KaRaSTSW : 27.01.2010 o godz. 15:24.
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.01.2010, 15:46
I teraz 3 tygodnie czekania, aby dostać wymijające nic nie znaczące odpowiedzi....
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 27.01.2010, 16:28
Serdecznie dziekuje Panie Darku w Panu jedyna nadzieja.Niestety kilka pytań zostało dziś wyjaśnionych. Projektuje nadal - jakimś cudem - Obtułowicz , została podpisana -jakaś- nowa umowa.
Czy naprawdę nie ma bata na Pana Prezydenta?Czy moze on ma taki bałagan ze nie ma osoby kompetentnej ktora ma informację co się dzieje z budową?
Co to sa wogóle za odpowiedzi Prezydenta " z tego co mi przekazal Wykonawca to...." a od czego jest ten cały ZiKiT? Ma tam któryś urzednik wziąść - za przeproszeniem- dupe w troki- pójśc na budowę książka budowy do ręki- spisać co tam pisze , wziąśc harmonogram następnych prac od kierownika budowy, sprawdzić projekty ( czy są) podac prezydentowi na tacy odpowiedz.A nie " Wykonawca mi powiedział.." Co to jest kto nami do cholery rządzi.Jak mógł z drugiej strony obiecać Wykonawca stadion na lipiec jak nie ma w zakresie róbót częsci prac.Więc się pytam jak mógł cokolwiek zapewnić co do terminu- chyba że bez tych prac.Mydlenie oczu i tyle.
Afera o kasę i stadion już trwa 2-3 miesiące a ci dalej nic nie wiedzą .To już bym na ich miejscu dla swietego spokoju i zatuszowania nieudolności zabrał jak najwięcej informacji i powiedzial jak jest.A nie siedzieć , szampanik na treningu noworocznym,buzi,buzi,dupci,dupci, stadion będzie a że budowa stoi od grudnia -to się pewnie beton ma wzmocnic,wszystko w teminie bo mu tak powiedzieli i caly szczęśliwy.K....
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Mako
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.01.2010, 18:12
Coś mi sie wydaje że scenariusz najbliższych miesięcy będzie taki, że polimex odda w lipcu trybuny w takim stanie na jaki mial podpisaną umowę czyli bez IT, kołowrotków zaplecza pod D, murawy(!!!) a Majcher powie że wszystko jest ok no bo przecież budowa jest ukończona w takim stanie na jaki była podpisana umowa z wykonawcą... wtedy to by były jaja...

Półtorej roku na Hutniku...
Odpowiedz cytując
halastRa
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 27.01.2010, 18:40
it napisał(a):Wyświetl post
nic nie popsujemy bydzie wszystko ok
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.01.2010, 18:47
KaRaSTSW napisał(a):Wyświetl post
Matko nie dosc ze ta trybunka na dole jest taka malutka to te dziury sa takie duze , a to cos niby na kosiarki i sprzet jakis tak to normalnie mnie rozwala. Najgorzej bedzie w transmisji tv jedzie kamera jedzie nagle **** dziura w trybie>>> szkoda

Wiem ze była o tym juz mowa nie denerwowac sie na mnie
Sorry nie da się nie denerwować jak się czyta coś takiego...

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.01.2010, 19:17
Ktos kto od tak nic nie wie o stadionie to sobie pewnie pomysli
"eee jak Prezydent mowi ze stadion bedzie w lipcu to pewnie tak bedzie"

ale przeciez my tu mieszkamy ,codziennie ogladamy fotki,niektorzy przechodzą nawet specjalnie obok stadionu zobaczyc co i jak ..

i kazdy mowi ze beda opoznienia a nasz prezydent mowi ze ich nie bedzie..

no kto ktu k*** sobie w kulki leci bo to naprawde jest jakas nienormalna styuacja.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.01.2010, 19:25
Bardzo ciekawy pkt. 19. Pytanie do bardziej zorientowanych. Ile miejsc parkingowych przy stadionie jest wymagane dla obiektu 33 tysięcznego?

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów