The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2018, 22:22
Mały jak się poddasz to nie wybaczymy!
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 20.03.2018, 23:02
No i będzie Bomba. Mały TY będziesz naszą bombą,postarasz się to wybuchnie Twoja forma. Musisz się oczywiście bardzo postarac i duuużo od siebie dołożyć, wiek jeszcze taki ,że masz szanse bo do 35 jeszcze troche zostało .Dasz rade ,wszystko w Twoich nogach , TRZYMAMY KCIUKI
PS Mały Powodzenia
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.03.2018, 23:40
Nie róbmy wideł z igieł. Sezon jeszcze trochę potrwa, plaga kontuzji trwa, a na skrzydłach bieda aż piszczy. Mały to bez wątpienia wartościowy piłkarz, ale obecnie bez formy i to zrozumiałe,że nie gra. Nie wiem skąd info,że trener mu powiedział,że nie pasuje do takyki,ale zapewne to jakaś fantazja gimbusów z twittera.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.03.2018, 09:15
Nie trzeba fantazjować, bo po prostu widać, że gramy bez skrzydłowych, a Małecki jest tylko skrzydłowym.
Jakby sobie dobrze radził czy na środku ataku czy na pozycji nr 10 (chyba nawet Ramirez raz, czy dwa próbował Małeckiego na 10?) to zapewne by był bliżej wyjściowej jedenastki. Szkoda, że w przerwie zimowej nie było jasne, że za Carlitosem mogą grać nie tylko Boguski, Imaz i Wojtkowski, ale też Halilovic i Brlek, bo można było Patryka wypożyczyć by nie tracił wiosny.
Jak będzie zmiana trenera/taktyki i znowu będą potrzebni skrzydłowi, to Patryk odżyje. Obecnie pozostaje mu tylko zacisnąć zęby i zapieprzać na treningach.
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 21.03.2018, 09:29
Ciekawy jestem jak Carillo zachowa się z Carlitosa. Ma 3 żółte kartki i myślę, że postara się o 4 kartkę w meczu z Lechem, żeby pauzować z Sandecja, a nie w jakimś ważnym meczu grupy mistrzowskiej. Chociaż takie kalkulowanie może być też zgubne bo równie dobrze mogą paść takie wyniki, że mecz z Sandecja będzie decydujący o awansie do górnej ósemki i lepiej by Carlos wtedy był.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 21.03.2018, 09:34
@maciekkk nie wypadniemy już z górnej 8, tzn jest 1% szansy... Cracovia gra z Zagłębiem, czyli wiadomo że 1 z tych drużyn jest za nami, Arka musi zdobyć 6 pkt (gra z Legią i Lechią) a my 0...
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 21.03.2018, 09:35
Mały nawet w formie to długa piła do przodu, rajd z nią, nagły zamach uderzenie/dośrodkowanie. Słaba gra z klepki, słaba zespołowa, słaba technika, no ma w tym momencie spory problem szczególnie, że jest w dołku z formą, nie wiem czy mu się uda wygrać walkę z tym przede wszystkim w głowie. Frustracja na pewno narasta z każdym kolejnym meczem poza wyjściowa 18.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.03.2018, 09:42
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Jakieś konkretne źródło czy dziennikarskie fantazje?
Tak, jak pisałem na shoutboxie. Trudne do uwierzenia, ale słyszałem Małeckiego rozmowę, podczas wizyty w Galerii Więc raczej pewne, tylko trzeba mi wierzyć
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.03.2018, 09:54
Mnie ciekawi, jakby Małeckiego przekształcić w zawodnika środka pola, tylko że w tym schemacie Carillo, czyli bocznego środkowego pomocnika. Oczywiście, musiałby Patryk nieco zmienić swoje przyzwyczajenia boiskowe, ale nie ma wątpliwości, że ma umiejętności. Trzeba je jakoś spożytkować.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 21.03.2018, 10:11
czaro napisał(a):Wyświetl post
Już z kimś o tym ostatnio pisałem.

To niech mu trener znajdzie inną pozycję, albo nauczy grać na nowej. Małeckiego dopiero co przedłużaliśmy, poza tym jest w Wiśle od lat. Ja rozumiem, że liczy się wynik i nikt nie będzie grał z sentymentu, ale przychodzi trener z kosmosu, na rok, dwa, góra trzy i mamy wyrzucać z klubu piłkarzy, bo mu do czegoś nie pasują? Możemy tak robić, ale niech potem nikt nie pieprzy, że Wisła to więcej niż futbol. Tu przez lata źle się traktowało ludzi, myślałem, że za TS będzie inaczej.
Jeżeli tak stawiasz sprawę, że trener nie może dobierać sobie zawodników, nie powinno się stawiać przed nim wymagań, bo tym sposobem nigdy nie będzie to jego autorski projekt. Małecki przesadził z siłką i utracił jedyny atut jaki miał - szybkość. Dlatego jest bez formy i właśnie przez to trener znalazł mu inną pozycję - trybuny. Jeżeli odzyska swój atut wówczas Carillo może się do niego przekona.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 21.03.2018, 10:17
Za Carrillo to niektórzy w szatni muszą być w szoku Głowa na ławce, Mały wyleciał na trybuny, dzieje się oj dzieje
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 21.03.2018, 10:31
Carrillo wszedł do szatni jak git a nie jak frajer zrobił swoje porządki i zobaczymy co dalej...
Odpowiedz cytując
S z c z e p a N
Member

Od: 11.2017

Stary 21.03.2018, 10:49
maciekkk napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy jestem jak Carillo zachowa się z Carlitosa. Ma 3 żółte kartki i myślę, że postara się o 4 kartkę w meczu z Lechem, żeby pauzować z Sandecja, a nie w jakimś ważnym meczu grupy mistrzowskiej. Chociaż takie kalkulowanie może być też zgubne bo równie dobrze mogą paść takie wyniki, że mecz z Sandecja będzie decydujący o awansie do górnej ósemki i lepiej by Carlos wtedy był.
Też się właśnie kiedyś nad tym zastanawiałem czy nie powinni zasugerować Carlitosowi np. ściągnięcie koszulki po ewentualnym golu lub odkopnięcie piłki po gwizdku, tym bardziej, że będziemy już znać wyniki wszystkich drużyn, z którymi rywalizujemy o "ósemkę" (choć w praktyce, tak jak pisał PSYCHOLTSW, już w niej jesteśmy). Jednak myślę, że nic takiego nie będzie miało miejsca, choćby dlatego, że Carlos walczy o koronę króla strzelców, a mecz z Sandecją może być jednym z tych łatwiejszych do powiększenia jego stanu bramkowego...
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 21.03.2018, 10:50
Tak sobie czytam te Wasze posty i tak się zastanawiam, jak to jest u Was w pracy? Czy do niektórych szef mówi: Przyjdź jutro Jasiu czy Stasiu do pracy no nie denerwuj się. Nie odpowiada Ci to stanowisko, a może nie radzisz sobie? To może pomyślimy nad zmianą nie przejmuj się, tylko się nie denerwuj...Dostosujemy profil naszej firmy do Ciebie....
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 21.03.2018, 10:55
Malecki powinien zostac takim samym killerem jak Llonch w srodku pola.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Rock'n'Roll Star
Member

Od: 02.2018

Stary 21.03.2018, 11:18
A może po prostu Carlitos się powstrzyma i do końca sezonu nie dostanie już kartki?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 21.03.2018, 11:22
Barti napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie czytam te Wasze posty i tak się zastanawiam, jak to jest u Was w pracy? Czy do niektórych szef mówi: Przyjdź jutro Jasiu czy Stasiu do pracy no nie denerwuj się. Nie odpowiada Ci to stanowisko, a może nie radzisz sobie? To może pomyślimy nad zmianą nie przejmuj się, tylko się nie denerwuj...Dostosujemy profil naszej firmy do Ciebie....
A u Ciebie w pracy jak jest? Przychodzi nowy dyrektor i wypierdala z firmy zasłużonego i dobrego pracownika, bo zmienia system pracy? Jeśli tak, współczuję
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 21.03.2018, 12:37
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
A u Ciebie w pracy jak jest? Przychodzi nowy dyrektor i wypierdala z firmy zasłużonego i dobrego pracownika, bo zmienia system pracy? Jeśli tak, współczuję
Heh, na ten przykład w spółkach należących do szeroko rozumianego sektora własności publicznej to akurat norma. Przychodzi nowy dyrektor z politycznego nadania i pierwszą rzeczą, jaką robi, jest wywalenie wszystkich związanych z poprzednim dyrektorem, bez znaczenia na ile są dobrymi pracownikami zasłużonymi dla firmy...

Co do Małeckiego, to mam wrażenie, że on ma problem nie tyle z systemem gry, ile z tym, że on musi się czuć ważny i potrzebny na boisku. Bez tego, kiedy jest tylko jednym z trybików maszyny, w której inni grają główne skrzypce, nie daje z siebie nawet połowy tego, co mógłby dać. Ale oczywiście to tylko moje wrażenie.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 21.03.2018, 12:44
Problem Małeckiego polega na tym, że jego gra jest niebywale denerwująca, o ile nie przekłada się na konkrety. O ile Carlitos też bywa samolubny, to jego nieporównywalnie skuteczniejszy i po prostu lepszy, więc wszystko mu wybaczamy. Ileż to razy Małecki zdając sobie sprawę, że jest sto tysięcy mil od formy w każdej akcji brał piłkę, robił zwód, który zna każdy w tej lidze włącznie z paniami sprzątającymi szatnie, w efekcie czego ją tracił. Bardzo słabo u niego z grą zespołową, a 4-3-3 jest pod tym względem bardzo wymagająca. Na środku pomocy też go nie widzę, bo lubi się odpalić i w idiotyczny sposób faulować, poza tym uważam, że ma za słabą technikę, ale przede wszystkim w wieku 30 lat ciężko będzie nauczyć go poruszania się między formacjami.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.03.2018, 12:57
maciekkk napisał(a):Wyświetl post
To nie jest turniej. Carlitos jest napastnikiem, a to raczej na nim łapią kartki.
Wychodzi, że dostaje kartkę średnio co 8,66 meczu więc jest duża szansa, że do końca sezonu nie dostanie.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 21.03.2018, 12:58
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Heh, na ten przykład w spółkach należących do szeroko rozumianego sektora własności publicznej to akurat norma. Przychodzi nowy dyrektor z politycznego nadania i pierwszą rzeczą, jaką robi, jest wywalenie wszystkich związanych z poprzednim dyrektorem, bez znaczenia na ile są dobrymi pracownikami zasłużonymi dla firmy...

Co do Małeckiego, to mam wrażenie, że on ma problem nie tyle z systemem gry, ile z tym, że on musi się czuć ważny i potrzebny na boisku. Bez tego, kiedy jest tylko jednym z trybików maszyny, w której inni grają główne skrzypce, nie daje z siebie nawet połowy tego, co mógłby dać. Ale oczywiście to tylko moje wrażenie.
Jasne, że to norma - rozumiem, że te normy pochwalasz?
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 21.03.2018, 13:04
Ja jak czułem się niedoceniany i doszedłem do wniosku, że się nie realizuję, to sam zmieniłem pracę i możesz mi wierzyć, nie miałem żadnych problemów w nowym miejscu .
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.03.2018, 13:15
Jak jest zasłużony to mu Wisła może pomnik postawić. Na ten moment jego forma jest słaba i trybuny to odpowiednie miejsce dla niego. Oczywiście nie ma co go skreślać bo grajek z niego dobry. Ale taki stan wiecznie trwać nie może.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 21.03.2018, 13:22
Barti napisał(a):Wyświetl post
Ja jak czułem się niedoceniany i doszedłem do wniosku, że się nie realizuję, to sam zmieniłem pracę i możesz mi wierzyć, nie miałem żadnych problemów w nowym miejscu .
No i może Małecki też w pewnym momencie dojdzie do takiego wniosku - na razie jest jednak zdecydowanie za wcześnie na takie stawianie sprawy. Chłopak powalczy o swoje, forma jeszcze przyjdzie.
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 21.03.2018, 13:28
Ale ten pracownik nie był dobry już od dłuższego czasu.
Odpowiedz cytując
dziabong
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.03.2018, 13:39
Umówmy się, jeśli trenera będą bronić wyniki, tzn że że podejmował słuszne decyzje. Obecność ważnych dla klubu i jego historii zawodników na ławce czy trybunach nie będzie miało znaczenia.

Zapewne wszyscy pamiętają wzrost formy Małeckiego za Maskanta w mistrzowskim sezonie. Ale pamiętać również należ, że na początku u niego grzał ławę. Dopiero później spiął poślady, wziął się do roboty i efekty widzieliśmy. Jeśli ponownie będzie potrafił schować swoje ego do kieszenie, widząc dobrą grę całej drużyny to wszystkim wyjdzie to na dobre. Bo pracować i serce dla druzyny oddać potrafi.
Kibic Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 21.03.2018, 13:47
forthy napisał(a):Wyświetl post
Ale ten pracownik nie był dobry już od dłuższego czasu.
Tak, był taki chujowy że w nagrodę zarząd podpisał z nim nowy kontrakt
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Stary 21.03.2018, 14:22
Tak, był taki chujowy że w nagrodę zarząd podpisał z nim nowy kontrakt
Wymień ostatni naprawdę DOBRY mecz Małeckiego.
Sorry, ale on w ostatnich 5 latach zagrał raz dobrą i dwa razy przeciętną rundę.

Zarząd podpisał z nim nową umowę - z Carrillo jakoś podpisał później kontrakt, więc jak patrzymy na takie argumenty, to jak Carrillo powie Małecki out, to out.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 21.03.2018, 14:25
Nie ja jestem od oceniania przydatności zawodników - skoro zarząd zaproponował mu nową umowę, widocznie zawodnik spełniał ich oczekiwania.

edit. Doprecyzuję, bo dyskusja zmierza nie w tym kierunku co trzeba. Jeśli trener okaże się wartym zaufania pracownikiem, wykaże się i osiągnie dobry wynik, a Mały przez dłuższy czas nie przekona do siebie szkoleniowca, naturalnym ruchem będzie - z perspektywy i zawodnika i klubu - rozpoczęcie poszukiwań nowego klubu dla Patryka. Na to jest jeszcze zdecydowanie za wcześnie i tylko na to chciałem zwrócić uwagę.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 21.03.2018 o godz. 14:32.
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Stary 21.03.2018, 14:50
No trudno żeby szukać mu nowego klubu w marcu...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów