The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.03.2017, 14:55
ok , to żeby nie iść w jakieś głupie dywagacje uściślę tylko że wypisałem stricte piłkarzy których uważam za top ligi , i oderwijmy to od kontekstu
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.03.2017, 00:09
Szczerze to nawet nie chce mi się odpisywać.

Jeżeli uważasz, że drużyna z dwoma aktualnymi reprezentantami Polski i z 4 eks reprezentantami nie ma potencjału na pierwszą piątkę to nie mam pytań. Do tego dochodzą goście, którzy grają w kadrach zagranicznych, niedawno Jović czy Guzmics, wcześniej Guerrier. Ja rozumiem, że Głowa, Boguś czy Brożek już prochu nie wymyślą, ale na pewno są w stanie grać na poziomie czołówki ligi. W drużynie był potencjał od dawna, nikt sobie z nim nie radził. Dlatego też żaden trener za długo u nas miejsca na przestrzeni ostatnich lat nie zagrzał. I tyle w temacie.

Mam nadzieję, że Kiko na stałe odwróci tą tendencje.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 29.03.2017, 15:16
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Szczerze to nawet nie chce mi się odpisywać.

Jeżeli uważasz, że drużyna z dwoma aktualnymi reprezentantami Polski i z 4 eks reprezentantami nie ma potencjału na pierwszą piątkę to nie mam pytań. Do tego dochodzą goście, którzy grają w kadrach zagranicznych, niedawno Jović czy Guzmics, wcześniej Guerrier. Ja rozumiem, że Głowa, Boguś czy Brożek już prochu nie wymyślą, ale na pewno są w stanie grać na poziomie czołówki ligi. W drużynie był potencjał od dawna, nikt sobie z nim nie radził. Dlatego też żaden trener za długo u nas miejsca na przestrzeni ostatnich lat nie zagrzał. I tyle w temacie.

Mam nadzieję, że Kiko na stałe odwróci tą tendencje.
To nie odpisuj.

Legia Lech Lechia maja zdecydowanie lepsze kadry, Jaga Lubin Pogon Piast Płock Slask a nawet Ruch maja kadry gdzie spokojnie można policzy po kilku dobrych piłkarzy 3 kluby ponad nami kadrowo 7 z podobnymi kadrami czyli 10 zespołów w tym trzy teoretycznie w pierwszej trójce z urzędu zostały dwa miejsca. Bycie w pierwszej piątce to sukces w naszej sytuacji natomiast przy takim stadionie kibicach to mamy grac co rok minimum o puchary.

Moim zdanie grajmy jak najlepiej ale nie róbmy siebie na ten moment nie wiadomo kogo bo liga jest bardzo równa jeżeli chodzi o potencjał kadrowy.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.03.2017, 15:55
To prawda, że o ile jeszcze za czasów pierwszego Kasperczaka to z innych drużyn w lidze raczej mało kto łapałby się do ewentualnej kadry w Wiśle, a każdy praktycznie wiślak był łakomym kąskiem dla pozostałych drużyn, to teraz sytuacja jest inna:
- prawie w każdej drużynie ekstraklasy jest co najmniej jeden, albo i więcej piłkarzy, którzy byliby dla Wisły wzmocnieniem, a mało który wiślak jest łakomym kąskiem dla najlepszych.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.03.2017, 17:27
nesta napisał(a):Wyświetl post
Serio myślisz, że z innym trenerem byłoby w tych meczach gładkie 3-0 dla nas? Myślę, że zapominasz o naszym składzie, który owszem nie jest słaby, ale też nie są to zawodnicy, którzy będą dominować w każdym meczu.

W Płocku jest np. Furman, Krivets, Merevaszwili.. Czy to zawodnicy, z którymi można z marszu zakładać wygraną?

Mam wręcz wrażenie, że z innym trenerem takie mecze jak ten w Piastem czy Płockiem kończylibyśmy w stylu 1-1, 2-2 czy może nawet przegraną. Bo Wisła stosowałaby radosny futbol jak kiedyś. Niewspółmierny do stanu posiadania.
Moim zdaniem nasze ostatnie zwycięstwa są w znacznej mierze dziełem przypadku i szczęścia. Jak pukniemy amikę, wejdziemy w dobrym stylu do 8 i ugramy tam więcej niż 6 czy 5 miejsce to może je zmienię.
A póki co - jak mamy więcej szczęścia - wygrywamy z WP i PG, jak mniej - przegrywamy ze Śląskiem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.03.2017, 18:38
Mam wrażenie, że nawet Wdowczyk po przejebaniu 7 spotkań nie doczekał się tylu krytycznych słów co Kiko po 4 zwycięstwach w 6 meczach. Jak dla mnie wygrane w końcówkach to w dużej mierze kwestia dobrego przygotowania fizycznego, taktycznego i tgz 'charakteru' który nadaje trener drużynie. Czy można mówić, że Moskal nie miał szczęścia, bo ciągle jego drużyny tracą zwycięstwa w końcówkach? Jeśli coś powtarza się 10 razy to średnio już można nazwać kwestią przypadku.

A z porównywaniem kadr zespołów jest jak z wycenami piłkarzy na transfermarkt. Czyli nigdy nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości. Ale jak wiemy, papier przyjmie wszystko.

Dwa przykłady Piast Gliwice, Leicester City. w parę miesięcy można stać się z czołowej drużyny ligi kandydatem do spadku. I eksperci od porównywania "potencjału' kadr łapią się za głowę.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 29.03.2017, 19:09
Cytat:
To nie odpisuj.

Legia Lech Lechia maja zdecydowanie lepsze kadry, Jaga Lubin Pogon Piast Płock Slask a nawet Ruch maja kadry gdzie spokojnie można policzy po kilku dobrych piłkarzy 3 kluby ponad nami kadrowo 7 z podobnymi kadrami czyli 10 zespołów w tym trzy teoretycznie w pierwszej trójce z urzędu zostały dwa miejsca. Bycie w pierwszej piątce to sukces w naszej sytuacji natomiast przy takim stadionie kibicach to mamy grac co rok minimum o puchary.

Moim zdanie grajmy jak najlepiej ale nie róbmy siebie na ten moment nie wiadomo kogo bo liga jest bardzo równa jeżeli chodzi o potencjał kadrowy.
Generalnie nie lubię głupich pytań. Od paru sezonów nie mamy drużyny na mistrzostwo, ale nie jest to też drużyna, która powinna mieć problemy do załapania się do pierwszej ósemki. Kadrowo byliśmy i jesteśmy na to za mocni.

Za Kiko wreszcie wyniki sa adekwatne do stanu posiadania, a tego nam brakowało od dawna.

A, żeby podać dlaczego tak sądzę, idać np. za transfermarkt, wartość piłkarzy :

Legia Warszawa 32,30 mln €
Lechia Gdańsk 15,15 mln €
Lech Poznań 13,70 mln €
Jagiellonia Białystok 11,55 mln €
Wisła 8,90 mln €
Zagłębie Lubin 7,35 mln €
Piast Gliwice 7,25 mln €
Śląsk Wrocław 6,45 mln €
Wisła Płock 6,10 mln €
Ruch Chorzów 5,80 mln €

Wiadomo, transfermarkt nie jest jakąś wyrocznią, ale jeżeli działa na kogoś niekorzyść to trochę jednak na naszą. Wszak stosunek wartości do umiejętności ma wiele wspólnego z wiekiem piłkarzy. A u nas trzon niestety ma już swoje lata - np. Jaga jest tak wysoko bo bazuje na mlodych zawodnikach, których promuje.
Gdy weźmie się budżety ekstraklasowe na przestrzeni trzech ostatnich lat to zapewne też jesteśmy w piątce. Gdy weźmiemy pod uwagę ilość reprezentantów / byłych reprezentantów w składzie to pewnie znowu lądujemy w czołówce.

Podobnie z resztą w przypadku frekwencji - cały czas jesteśmy w czołówce ligi.

Nie zrozum mnie źle. Bardzo doceniam to jakie wyniki osiąga Kiko, fajnie wreszcie zobaczyć Wisłę regularnie punktującą. Nie znaczy to jednak, że dla tych piłkarzy to jest sufit czy jakiś niebywały sukces, bo sukcesem ponad stan byłby wynik w stylu zdobycia wicemistrzostwa (jak niedawno Piast) czy walki o fotel lidera / liderowania (jak obecnie Jagiellonia). Wyniki obecnie są świetne i brawa dla Kiko za nie. Niestety miejsce w tabeli jedynie dobre, dzięki zawirowaniom z właścicielami i czarnej serii Wdowczyka z początku sezonu. Generalnie Kiko jak na razie robi świetną robotę i ma przy tym furę szczęścia. Mam nadzieję, że dalej je będzie miał
Ostatnio edytowane przez s1mone : 29.03.2017 o godz. 21:26.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 29.03.2017, 21:35
Generalnie nie lubię głupich pytań. Od paru sezonów nie mamy drużyny na mistrzostwo, ale nie jest to też drużyna, która powinna mieć problemy do załapania się do pierwszej ósemki. Kadrowo byliśmy i jesteśmy na to za mocni.

Za Kiko wreszcie wyniki sa adekwatne do stanu posiadania, a tego nam brakowało od dawna.

A, żeby podać dlaczego tak sądzę, idać np. za transfermarkt, wartość piłkarzy :

Legia Warszawa 32,30 mln €
Lechia Gdańsk 15,15 mln €
Lech Poznań 13,70 mln €
Jagiellonia Białystok 11,55 mln €
Wisła 8,90 mln €
Zagłębie Lubin 7,35 mln €
Piast Gliwice 7,25 mln €
Śląsk Wrocław 6,45 mln €
Wisła Płock 6,10 mln €
Ruch Chorzów 5,80 mln €

Wiadomo, transfermarkt nie jest jakąś wyrocznią, ale jeżeli działa na kogoś niekorzyść to trochę jednak na naszą. Wszak stosunek wartości do umiejętności ma wiele wspólnego z wiekiem piłkarzy. A u nas trzon niestety ma już swoje lata - np. Jaga jest tak wysoko bo bazuje na mlodych zawodnikach, których promuje.
Gdy weźmie się budżety ekstraklasowe na przestrzeni trzech ostatnich lat to zapewne też jesteśmy w piątce. Gdy weźmiemy pod uwagę ilość reprezentantów / byłych reprezentantów w składzie to pewnie znowu lądujemy w czołówce.

Podobnie z resztą w przypadku frekwencji - cały czas jesteśmy w czołówce ligi.

Nie zrozum mnie źle. Bardzo doceniam to jakie wyniki osiąga Kiko, fajnie wreszcie zobaczyć Wisłę regularnie punktującą. Nie znaczy to jednak, że dla tych piłkarzy to jest sufit czy jakiś niebywały sukces, bo sukcesem ponad stan byłby wynik w stylu zdobycia wicemistrzostwa (jak niedawno Piast) czy walki o fotel lidera / liderowania (jak obecnie Jagiellonia). Wyniki obecnie są świetne i brawa dla Kiko za nie. Niestety miejsce w tabeli jedynie dobre, dzięki zawirowaniom z właścicielami i czarnej serii Wdowczyka z początku sezonu. Generalnie Kiko jak na razie robi świetną robotę i ma przy tym furę szczęścia. Mam nadzieję, że dalej je będzie miał
Ale był czas, że kadra była dramatyczna. Nie pamiętam dokładnie która to runda, ale było 11-12 piłkarzy w tym np. Sarki, który zagrał tylko 1 dobry mecz, reszta wprost fatalna.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 29.03.2017, 23:49
Zależy o którym sezonie mówimy.
Przypominam, że sezon dwa temu Brożek był młodszy i pakował bramki taśmowo, Boguski też był młodszy, Głowa również. Jak nie było Brleka czy Małeckiego to był np. Stilić w formie, był Burliga, który ma pewny plac w Jadze, zamiast Gonzaleza był Guzmics. Do tego nieobliczalny Guerrier. Ta kadra nie była taka słaba, jak niektórzy ją kreują. Podejrzewam, że pod względem wartości piłkarzy, zarobków, jak i frekwencji cały czas byliśmy w pierwsze piątce. Wiadomo, nie zawsze się osiąga wyniki na miarę potencjału. Nam to ostatnio nie wychodziło. Dlatego też rozumiem zachłyśnięcie się obecnymi wynikami. Ale trzeba pamiętać, że Wdowczyk zaraz po przyjściu też miał podobny bilans. Poczekajmy do końca sezonu z ocenami, moim zdaniem pierwsza piątka to nasz potencjał, a cokolwiek więcej będzie niebywałym sukcesem. Miejsca 6-8 będą może nie wielkim, ale jednak rozczarowaniem dla mnie. Wypadnięcie poza 8 katastrofą.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 30.03.2017, 00:05
Zależy o którym sezonie mówimy.
Przypominam, że sezon dwa temu Brożek był młodszy i pakował bramki taśmowo, Boguski też był młodszy, Głowa również. Jak nie było Brleka czy Małeckiego to był np. Stilić w formie, był Burliga, który ma pewny plac w Jadze, zamiast Gonzaleza był Guzmics. Do tego nieobliczalny Guerrier. Ta kadra nie była taka słaba, jak niektórzy ją kreują. Podejrzewam, że pod względem wartości piłkarzy, zarobków, jak i frekwencji cały czas byliśmy w pierwsze piątce. Wiadomo, nie zawsze się osiąga wyniki na miarę potencjału. Nam to ostatnio nie wychodziło. Dlatego też rozumiem zachłyśnięcie się obecnymi wynikami. Ale trzeba pamiętać, że Wdowczyk zaraz po przyjściu też miał podobny bilans. Poczekajmy do końca sezonu z ocenami, moim zdaniem pierwsza piątka to nasz potencjał, a cokolwiek więcej będzie niebywałym sukcesem. Miejsca 6-8 będą może nie wielkim, ale jednak rozczarowaniem dla mnie. Wypadnięcie poza 8 katastrofą.
Może i były indywidualności, ale nie było głębi. I powiedz mi, naprawdę uważasz, że Boguski 2lata temu> Boguski teraz? Przecież na niego przed obecnym sezonem się nawet nie dało patrzeć na trzeźwo.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.03.2017, 08:15
Przypomnę tylko, że po 10 kolejkach ekstraklasy byliśmy na ostatnim miejscu w tabeli z zawrotnym dorobkiem 7 pkt. Polecam niektórym ochłonąć lub kubeł zimnej wody na głowy i docenić pracę jaką wykonuje obecny zarząd oraz trener Kiko. Widzę niestety, że zaczyna się już kręcenie nosem po wygranych, a jak jeszcze jakoś wygramy z Amikorzem to zacznie się pierdo.lenie o mistrzostwie, a kiedy po nie nie sięgniemy winnym będzie trener bo była szansa, którą zaprzepaścił. Doceńcie i cieszcie się wygranymi, a nie szukajcie dziury w całym.

Szczęście sprzyja lepszym, i możemy jebać bramki na mega farcie nawet w 96 min. nie ma to znaczenia, nie jesteśmy klubem z Bundesligi, żeby odciąć przeciwnika kompletnie od naszej bramki. To jest ekstraklasa, tu każdy z każdym zawsze ma jakąś sytuacje, lepszym sprzyja fart i zamieniają go na bramki, gorsi mają pecha i inkasują 0 pkt.
Odpowiedz cytując
Nowicjusz
Junior Member

Od: 12.2016

Stary 30.03.2017, 09:49
Ciąg dalszy pochwał dla trenera ze strony zawodników:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...837,1,727.html

Chyba jednak nie jest taki zły jak wiele osób próbuje wmówić
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Stary 30.03.2017, 10:09
Nowicjusz napisał(a):Wyświetl post
Ciąg dalszy pochwał dla trenera ze strony zawodników:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...837,1,727.html

Chyba jednak nie jest taki zły jak wiele osób próbuje wmówić
Pewnie, że nie jest. I bardzo dobrze, bo daje pstryczka w nos "polskiej myśli szkoleniowej", która jest tak wybitna, że wuefista z Hiszpanii stanowi dla niej zagrożenie. Brawo Kiko, oby tak dalej.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.03.2017, 10:44
Lepszy Kiko niż ciągle odgrzany kotlet typu Michniewicz, Zieliński, Rumak, Wdowczyk, Smuda itp itd, Gość znikąd nie przesiąknięty tym towarzystwem, z zupełnie innym spojrzeniem na piłkę, z nawykami, metodami i warsztatem z Hiszpanii a nie ciągle w koło Macieju to samo. Niech trenuje spokojnie i robi swoje. Aż strach pomyśleć gdzie byśmy byli teraz gdyby Darek W nie prze..bał 7 raz z rzędu.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 30.03.2017, 14:41
Ja kto co by było- mielibyśmy max.21 pkt więcej
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 30.03.2017, 15:54
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
wuefista z Hiszpanii
Nie zgadzam się. Kiko - którego nominacja wydawała mi się tragiczną pomyłką - udowadnia póki co, że nie jest wuefistą, tylko profesjonalnym trenerem, wyniki wskazują, że jednym z najskuteczniejszych w Polsce. Brawa dla Junco, który wyciągnął takiego gościa z n-tej ligi.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.03.2017, 17:40
To też pokazuje, że Junco podszedł do swoich obowiązków bardzo poważnie i myślę, że to go czyni lepszym dyrektorem sportowym od Valckxa. Sposób szukania trenera (jeśli choć połowa z tego, co mówił Junco, jest prawdą, to mowa o wielkim researchu) i zawodników i pomysł na zbudowanie drużyny przy uwzględnieniu dostępnych funduszy zdecydowanie na korzyść Hiszpana. Chciałbym, żeby panowie dostali dużo czasu, bo wydają się być mądrymi ludźmi. Test będzie przy pierwszych kryzysach, ważne jest jak zachowają się kibice i zarząd. Póki co pracują spokojnie i mają kredyt zaufania, którego póki co nie nadwyrężają.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 30.03.2017, 20:00
Ale przecież nikt tu Kiko nie deprecjonuje. Robi świetną robotę jak narazie. A całościowo będziemy go oceniać na koniec, bo jak na razie było za mało spotkań, żeby jednoznacznie stwierdzić, że trener osiągnął sukces. Możemy wpaść w jakiś dołek (tfu tfu), albo nie wejść do ósemki i co wtedy?

Jest fajnie, trzeba trzymać kciuki, aby dalej się nam układało i patrzeć co się dzieję.
Ja jestem optymistą, nie znaczy jednak, że będę w stosunku do kogokolwiek bezkrytyczny bo dobrze zaczął. Liczy się jak się kończy, a nie jak się zaczyna.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.03.2017, 20:52
arti napisał(a):Wyświetl post
przestańcie się wygłupiać-heroiczne boje z półinwalidami z płocka i głiwic, w wawie nawet nie pierdnęliśmy, a Wy cali w skowronkach.
Obyście za tydzień-dwa i później nadal mieli powody do pisania takich bajek, tym razem po spokojnych i pewnych wygranych.
Jak mnie tacy ludzie rozwalają, brak mi słów

Napiszę wprost - to co piszesz, to mitomania. Przykładowo z Legią nie mogli zagrać nasi podstawowi napastnicy, skończyło się 0-1, Zachara mógł strzelić bramkę am mecz był bardzo dobry w naszym wykonaniu. Ty oczywiście oglądałeś inny.

W Płocku i Gliwicach są półinwalidzi, jasne. Płocczanie co prawda zremisowali z Legią i wygrali z Zagłębiem i Jagiellonią, ale to wszystko też paralitycy. Piast po meczu z nami wygrał dwa kolejne, ze Śląskiem i Arką, ale w sumie też paralitycy. Jaki to pech, że za poprzednich trenerów często od takich półinwalidów dostawaliśmy w czapę.

Fakty są następujące: Kiko bronią wyniki i wysoka kultura gry po tym jak zaczął prowadzić drużynę. Masz prawo uważać inaczej, ale obawiam się że jesteś w mniejszości. Ja osobiście widzę bardzo dużą poprawę względem Moskala, Pawłowskiego, Wdowczyka i Sobolewskiego. Nazywanie naszych wyników fartownymi świadczy o bardzo słabym rozumieniu tego co się na boisku dzieje. To, jak strzelamy bramki z kontry nie jest przypadkowe, po kilku meczach da się zauważyć pewne schematy. Nasza gra obronna też bardzo się różni.

Ale rozumiem, za Kazia Moskala to by były zajebiste remisy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Stary 31.03.2017, 07:51
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Nie zgadzam się. Kiko - którego nominacja wydawała mi się tragiczną pomyłką - udowadnia póki co, że nie jest wuefistą, tylko profesjonalnym trenerem, wyniki wskazują, że jednym z najskuteczniejszych w Polsce. Brawa dla Junco, który wyciągnął takiego gościa z n-tej ligi.
Uprzejma prośba o nie wyrywanie z kontekstu. Dzięki.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 31.03.2017, 08:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jak mnie tacy ludzie rozwalają, brak mi słów

Ale rozumiem, za Kazia Moskala to by były zajebiste remisy.
No i "krakowska pilka" polegajaca na bezsensownych podawaniu miedzy obroncami.

Zgadzam sie z caloscia wypowiedzi, nawet jezeli dzisiaj dostaniemy po czapie.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 31.03.2017, 10:04
Po tym, co słychać od piłkarzy - którzy robotą Kiko, jego profesjonalizmem i podejściem do piłki są bardzo zadowoleni, nie ma co dyskutować.

Niech dalej robi swoją robotę,a a wszyscy będziemy zadowoleni.
A śmieszków z wyszło i innych cymbałów źle nam życzących po prostu zlewać ciepłym moczem.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 31.03.2017, 22:35
Chyba 80% naszych akcji , to crossowe podanie Gonzaleza na skrzydło. Mając taką pomoc: Mączyński , Brlek, Stilić , powinniśmy probowac wiecej akcji konstruować właśnie poprzez drugą linie.
Nie wiem czy Kiko będzie w stanie nauczyć piłkarzy "krakowskiej piłki" , ale póki ci nie wygląda to zbyt optymistycznie...
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 31.03.2017, 22:48
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Chyba 80% naszych akcji , to crossowe podanie Gonzaleza na skrzydło. Mając taką pomoc: Mączyński , Brlek, Stilić , powinniśmy probowac wiecej akcji konstruować właśnie poprzez drugą linie.
Nie wiem czy Kiko będzie w stanie nauczyć piłkarzy "krakowskiej piłki" , ale póki ci nie wygląda to zbyt optymistycznie...
A co "optymistycznego" w ostatnich latach przyniosła nam ta mityczna krakowska piłka? Jestem daleki od wychwalania trenera( za wcześnie) i niespecjalnie podoba mi się nasza gra ofensywna ale punktujemy a to jest w naszej sytuacji najważniejsze.

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.03.2017, 23:07
AS82 napisał(a):Wyświetl post
A kto w ogóle mówi, że celem jest nauka jakiejś krakowskiej piłki?
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.04.2017, 07:58
ku... Kiko dopiero 3 miesiace tu pracuje
jest bardzo wyrazna poprawa organizacji, ustawiania i defensywy
w 7 rozegranych meczach ( w tym z Lechem i Legia) stracilismy 6 goli, gdzie wczesniej bylo1,75 na mecz
pomalu i do przodu, wszystko po latach w koncu zmierza we wlasciwym kierunku, na poprawe ofensywy przyjdzie jeszcze czas
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.04.2017, 09:38
Tak naprawde pierwsze oceny Kiko powinny przyjsc za 3 spotkania. Na razie to wszystko niezle wyglada, ale możemy przegrac 3 spotkania i wyladowac poza grupa mistrzowska. Malo prawdopodobne, ale możliwe. Ufam ze tak nie bedzie i Junco przedluzy z nim kontrakt, a w fazie mistrzowskiej powalczymy o 3-4 miejsce.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.04.2017, 09:58
Trzeba jednak przyznac Kiko, ze rebranding Cywki na PO to mistrzostwo świata.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.04.2017, 13:39
No to Kiko zostaje wg. @MMiga na TT

I bardzo dobrze
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.04.2017, 13:50
Pomimo że wczoraj zremisowaliśmy - to pomysł żeby zagrać bardziej ofensywnie wstawiając Stilica zamiast Lloncha uważam za dobry. Czymś Amice chcieliśmy zaskoczyć. Nie wyszło, ale widać że Kiko analizuje i szuka lepszych rozwiązań.

Podoba mi się w tym to że Ramirez nie jest "przyspawany" do jednego schematu gry i jednego składu. Podobnie jak Probierz - taktyka też jest pod rywala a nie "zawsze gramy swoje bez względu z kim gramy" Kaziu Moskal.

szprotson
Reaktywacja Cywki na PO to świetny pomysł Ramireza.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów