|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Nie kazałbym klepać, tylko skoro klepać już potrafią to starałbym się tą umiejętność klepania jakoś wykorzystać. Zamiast całkowicie z niej rezygnować. Tym bardziej że jak już mówiłem bez umiejętności utrzymania sie przy piłce można wygrywać z frajerami,ale każdy średni zespół skopie nam rajtuzy. No i podstawowa sprawa jak przeciwnik będzie chciał sie cofnąć to Probierz mu nie zabroni i będziemy mieli wrzuty w pole karne z każdej odległości przez cały mecz.
Mam Ci przypomnieć co Jagiellonia Probierza ugrała w pucharach? Lepiej nie bo szkoda gadać. Ja Probierza nie lubię odkąd usłyszałem kilka jego występów w roli komentatora meczów Wisły. Pi...ł gorzej niż Węgrzyn. Najmądrzejszy. Teraz miał nie robić rewolucji. Zobaczymy co dzisiaj pokaże, ale jestem gotowy na wszystko. ps. każe się zawodnikom, panie polonista.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 13.03.2012 o godz. 13:17.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
krasny - Probierza ce..... to ze nie jest super taktykiem, strategiem tylko motywatorem. Przychodzi do piłkarzy i drze po nich mordę tak że oni biegają cały mecz i nie myśla o tym by sie opierdalać. Zresztą to widać bo chłop żyje przy linii i jeśli bedziesz sie opierdalał to dostaniesz zjebke. Jego zmysły taktyczne raczej uwidaczniają sie w czasie meczy gdy zmieni piłkarzy stronami itp.
W Jegiellonii jego cała taktyką była gra Grosikiem na skrzydle który robił cholernie dużo wiatru + miał na bramce Sandomierskiego. Pep Faster Prompierz to taki Dan Petrescu bez taktyki. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Biton Genkov - to są napastnicy do grania na aferę a nie z klepki Melikson - sam ze sobą grać nie będzie zresztą już wszyscy go podwajają i po problemie Iliev - ok do klepki ale kondycji brak Garguła - gra na aferę 1 dobre podanie w meczu. Widać że Ci piłkarze ograli Odense i Twente a obie drużyny grały do przodu nie murowały się Ze Standardem nie przegraliśmy ale oni się murowali. I mało było sytuacji 100% albo chociaż bardzo groźnych. Chodzi mi o to że wygrywamy mecze otwarte z lepszymi przeciwnikami ale jak mamy prowadzić grę to nam nie idzie. Nie chodzi to o oddawanie piłki i obronę Częstochowy ale coś pomiędzy skrajną ofensywą(Moskal) ii defensywą(Maaskant) Gdyby Korona zagrała bardziej do przodu pewni byśmy wygrali. Teraz to przydał by nam się Sobolewski w formie: motywowanie reszty + mocne strzały z dystansu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jak na razie na zero z tyłu i poprawa stałych fragmentów gry.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
1:0, 3 kontuzje w Lechu, to byl niezly mecz rugby
ale brawo! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Od tego gwizdania Probierza to robi mi się niedobrze. Piłkarze mają szczęście, że Probierz nie ma w zwyczaju podawania ręki graczom i dziękowania im za grę.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Obrona pracuje
Oby na rewanż wyczarował super jedenastkę, która pewniej pokona Kibolski Klub Sportowy![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ciekawe jaką wyczaruje Probierz 11 po sezonie 9jest na odstrzał z tego tylko 4 Bunoza,Wilk,Garguła,Chaves może być pewnych nowych kontraktów . Bramkarz numer 1po sezonie może być bramkarzem numer 3 zwłaszcza po jego zawieszeniu. W razie awansu do europejskich pucharów przez PP Wisła traci podstawowego bramkarza na decydujące mecze o awansie do kolejnej rundy.Więc przyszłość Estończyka pod Wawelem jest też niepewna.Aczkolwiek tego lata będzie Probierz miał okazję wyczarować swój dream team .Co do oceny pracy Probierza najlepiej oceniać po następnym sezonie bo wtedy będzie grała nowa 11stka Probierza która dostanie szanse gry w barwach nowej Wisły Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Probierz póki co na duży plus.
Bo: 1. Wyniki (drobny szczegół) 2. Mobilizacja i zaangażowanie piłkarzy 3. Stałe fragmenty gry 4. Szybkie reagowania na wydarzenia na boisku (sensowne i szybkie zmiany ustawienia oraz zmiany piłkarzy) 5. Poprawa gry obronnej 6. Odważne eksperymenty (vide Paljic na srodku pomocy w meczu z Lechem) Jak na kilkanaście dni to chyba jednak sporo. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 17.03.2012 o godz. 15:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Winnym porażki z Bełchatowem jest moim zdaniem Probierz. Dziękuję za uwagę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Dziękujemy, że raczyłeś podzielić się z nami swoją, jakże istotną dla wszystkich, opinią. Szkoda tylko, że nie potrafiłeś jej uargumentować. To pewnie Probierza wina, że nasi obrońcy są statyczni w obrębie pola karnego jak pachołki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Poproszę o konstruktywne argumenty.
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sorki, ale z tych nerwów po tym meczu nie było mnie stać na argumenty. Myślę, że argumentów nie trzeba daleko szukać... Zbyt duża rotacja pierwszym składem. A już zupełnym nieporozumieniem jest wystawienie na PEŁNE 90 minut Jirsaka. Nie oszukujmy się, chaotyczny Nunez jest lepszy w ofensywie, Jirsak niestety zatracił swoją dosyć przyzwoitą technikę jakieś 2-3 lata temu. A już najbardziej zdenerwował mnie przedmeczowy wywiad, gdzie Probierz powiedział (oczywiście nie dosłownie) "odpuszczamy ligę".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ta rotacja pierwszym składem to wina Probierza? Wydaje mi się, że bardziej czynników zewnętrznych. Chaotyczny Nunez jest lepszy w ofensywie? Chaotyczny Nunez to całkowita padaka i parodia piłkarza. Jeżeli Jirsak jest słaby, Garguła zapomniał jak gra się w piłkę, to kogo ma ten winny Probierz wystawiać w środku pola? Tylko nie mów mi że Bruda bo wtedy spadnę z krzesła.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Grzechem Probierza było trzymanie totalnego ignoranta piłkarskiego aż do 57 minuty.
A kompromitacją wpuszczenie drugiego napastnika dopiero w 57 minucie. I to z takimi piłkarskimi szmaciarzami jak Bełchatów. ![]()
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku -JM---- nieświadomie, albo odruchowo.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A może ktoś pójdzie po rozum do głowy i sobie przypomni co Genkow robił w ostatnim czasie? Przypomnijcie sobie jak czujecie się, gdy jesteście po grypie, gdzie w ciągu kilku dni macie gorączkę i teraz pomyślcie co się dzieje z organizmem piłkarza i jak spada jego wydolność. Może po prostu na więcej nie był przygotowany?
To Probierza wina, że ma w całej 20 kilku osobowej kadrze tylko DWÓCH NAPASTNIKÓW? To jest dopiero kpina. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]() A ty chciałbyś, żeby w której minucie wszedł Genkov wracający po chorobie w 30? Szczególnie że już na starcie musiał Probierz wykonać zmianę Bunozy. Genkov w porównaniu do poprzednich trenerów wszedł bardzo wczesnie i dał nam dzisiaj remis. Właściwie ddał nam zwycięstwo, ale arbiter kretyn. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Grzechem Probierza w tym meczu było, że zaczął modzić z jednym napastnikiem. Zamiast wyjść 442 i sklepać Bełchatów wróciliśmy do męczenia buły jednym napadziorem rodem z ery Maskampa. Jak wszedl Genkov od razu zdominowaliśmy mecz i zaczęliśmy kreować sytuacje.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Smieszą mnie ludziki co boją się o piłkarza po chorobie. Gdyby nie mogl grać to by został w Krakowie.
Wisła dziś grała z piłkarskimi szmaciarzami z Bełchatowa a nie z Barceloną. ![]()
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku -JM---- nieświadomie, albo odruchowo.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Remis a nie porażka .Porażka a remis robi różnice tak samo jak mecz u siebie z 12 zawodnikiem w tle na własnym stadionie i mecz na wyjeździe.Wiadomo że są kontuzje i wiadomo że Wisłe czeka rewanż z Lechem Wronki.Na pocieszenie Legia (nad którą wisi walkower w PP) i Lech Wronki zostały zatrzymane więc jeszcze nic straconego. Więc zamiast narzekać to lepiej się cieszyć że Wisła zdołała się podnieść i wywalczyć remis dzięki czemu jest niepokonana od 3 spotkań i jest dalej w grze w porównaniu do Lecha Wronki który właśnie odpadł z wyścigu o miejscu na podium gwarantujące grę w europejskich pucharach
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 17.03.2012 o godz. 21:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
w kadrze zespołu przydał by się jeszcze jeden napastnik (szybki,niski) niestety najprawdopodobniej bitona nie wykupimy a przyjdzie jeden napastnik i w kadrze nadal będziemy mieć dwóch napadziorów. genkov wszedł w odpowiednim momencie i zrobił robotę. trzeba się cieszyć z remisu bo przegrywaliśmy już 2-0 ( nie pamiętam kiedy ostatni raz odrobiliśmy taka stratę). no i Probierz ma niezłą skuteczność żadnego meczu nie przegraliśmy pod jego wodzą.szkoda że mało tych meczów wygraliśmy. KIEDYŚ BĘDZIE LEPIEJ !!!
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A mnie śmieszą ludziki, którzy uważają Wisłę za Bóg wie jaki zespół. Wisła w obecnie sama zalicza się do miana piłkarskich szmaciarzy, a nie Barcelony.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
to czemu było miesiąc temu skakanie do gardła Moskalowi ....a mać bo inaczej tego nie można nazwać miał tych samych cepów - a wszyscy pieprzyli że zły trener i nie potrafi ich ustawić. Probierz też nie potrafi ale już jest cacy - a winni są piłkarze. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czemu Moskalowi ktoś skakał do gardła. Przecież jasne jest to, że z tych piłkarzy więcej się nie wyciągnie. Trzeci trener próbuje i jakoś nic szczególnego z tego nie wynika.
Mi osobiście wizja gry Moskala o wiele bardziej przypadała do gustu niż ta Probierza. Krótkie, szybkie podania to to co chciałbym oglądać. Moskal nie zważając na potencjał piłkarski i tak chciał grać w piłkę i za to go szanuję. Jestem pewien, że z lepszym materiałem osiągnąłby zakładany rezultat, ale to już przeszłość. Przyszłość jest taka, że Probierz z tymi graczami i tak nic nie zrobi nawet jakby stanął na uszach.
Ostatnio edytowane przez Reser : 17.03.2012 o godz. 21:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Dzięki Probierzowi strzelamy gole ze stałych fragmentów gry. Dziś też strzeliliśmy, ale sędzia nie uznał (niesłusznie). Nawet komentator w pewnym momencie transmisji podkreslił, że Bełchatowiane znowu głupio faulują w pobliżu własnego pola karnego a stałe fragmenty to groźna broń Wisły. Jeszcze 2 tygodnie temu było nie do pomyślenia tak powiedzieć.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
co do napastnika to może być jeszcze przed rewanżem z Lechem Wronki .Teraz tylko od Probierza zależy czy zakończy banicję Wiślackiego Balotelliego
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Od kiedy Wiślacki Balotelli to napastnik? Z niego taki napastnik jak z Ilieva.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|