The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2010, 22:21
sportnh napisał(a):Wyświetl post
To Maccabi to ledwo zajelo 7 miejsce w 16-druzynowej lidze, wiec szalu nie robia. Zreszta 5-0 z Beitarem 2 lata temu pokazalo, ze nie taka ta liga izraelska straszna.

Tbilisi - najbardziej z tych rywali obawialbym sie wlasnie ich, ale tez bez przesady. No ale lepiej ich ominmy.

Turku i Karabagh jak najbardziej do ogrania.

Plzen - najlepiej byloby trafic na nich wg mnie, zalapali sie do UEFA przez Puchar Czech (!), dlatego tak jak Jaga startuja od 3-ciej rundy. Blisko byloby do nich, duzo kibicow mogloby sie udac na wyjazd, wspomoc dopingiem, no i sportowo tez byloby ok.
Ta lista nie jest jeszcze oficjalna chociaz z duzym prawdopodobienstwem bedzie.
Maccabi - zajelo 3. miejsce w lidze izraelskiem w ubieglym sezonie. Trzeba tylko dodac, ze czeka och jeszcze rewanz w 2. rundzie. U siebie wygrali 2-0 z czarnogorskim Mogren Budva, wiec raczej sprawa przesadzona, ale nie na pewno.
Tbilisi - 2-1 w Szwecji z 10. zespolem ostatniego sezonu, ktory gra przez puchar. W dodatku szansa na rewanz. Kibicowsko gorzej.
Victoria - fajny, bliski wyjazd, zespol nie najwyzszych lotow, ktora w 3. rundzie zagra dopiero pierwszy mecz sezonu. Najlepiej by bylo chyba.
Karabagh - 2-1 na wyjezdzie ze slabym zespolem z polnocnej Irlandii, ktora gra dzieki pucharowi kraju. Wyjazd kiepski, ale jak najbardziej do ogrania.
Cerlce/ Turku - najgorzej. Solidni Belgowie i Finowie, napewno w naszym zasiegu ale tutaj najwyzej 50/50. Lepiej nie.
farciarz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.07.2010, 22:25
Ja się pytam po co piszecie te komentarze podczas meczu niektóre to poprostu żal czytać temat powinien być zamknięty podczas meczu jak się nie umie z niego korzystać( nie mówie że wszyscy źle piszą ale komentarze w stylu "powrót Valerengi" to poprostu oznaka że się niewierzy w drużynę)
CZy nie lepiej siedzieć cicho i oglądać a później się wyżalać i pisać swoje przemyślenia, bo podczas meczu z tematu robi sięjakaś relacja live z autorskimi komentarzami
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.07.2010, 22:25
WASIU, bladzisz!!!

Ty chyba myslales o Maccabi HAJFA, ktore to zajelo 4 a nie 3 miejsce, a my mozemy trafic na to drugie Maccabi, czyli TEL AWIW, ktore tak jak pisalem, zajelo 7 miejsce

http://www.betexplorer.com/soccer/is...gue-2009-2010/
Towarzystwo Sportowe
Junior Member

Od: 01.2010

Stary 15.07.2010, 22:28
A kiedy jest to losowanie 3 rundy?
sportnh
Senior Member

Stary 15.07.2010, 22:29
jutro, pewnie standardowo, LM o 12, UEFA o 13
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.07.2010, 22:30
W każdym razie te Maccabi grało w LM. W 2005 bodajże. Wiec lepiej nie trafić i teraz co zrobic zeby nie trafić ... znając moje szczęście jak bym postawił z 500 zł ze trafimy na nie to bysmy nie trafili, ale nie ma takich zakładów wiec pozostaje liczyc na szczeście zaklinać przyszlosc i trzymac kciuki.

ED: No niby tak ale możliwość policzenia sie razem z Kasperczakiem na ławce z Dinamo jest zachecająca, z drugiej strony zapewne po 2 porażce z nimi popełnił bym samobójstwo.

Kończąc moj dzisiejszy udział w forum napisze :
Tblisi pod warunkiem grania rewanżu u siebie, Tak samo Karabakh, reszte mniej wiecej równa poziomem.

Jeśli bedziemy w formie z meczu rewanżowego z Beitarem żadna druzyna z tych nam nie podskoczy.
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 15.07.2010 o godz. 22:38.
sportnh
Senior Member

Stary 15.07.2010, 22:30
Czyli chyba wszyscy sie zgadzamy, ze najlepiej byloby trafic na Pilzno.
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.07.2010, 22:33
1) Zaskoczył mnie Czikosz (pozytywnie). Jak na pierwszy mecz to bardzo mu się chciało. Lepiej grał na prawej niż 'ograny' Junior na lewej
2) Kowalski... Ja naprawdę w niego wierzyłem od mniej więcej roku. Ale ten mecz dużo wyjaśnił. Pare strat i generalnie zero zwrotności. Na 2gą rundę LE okej... ale potem... bałbym się...
3) Małecki A jasne, że machał rękami A ogólnie mecz mu wyszedł kiepski...
4) też zauwazyliście, że Pawłowi B. zostało jeszcze troszkę z owego kryzysu? Tych okazji na prawdę mial sporo. Tyle że to opinia asekuracyjna.
5) Jirsak. W tym momencie to Garguła powinien go odświeżać a nie odwrotnie.

Pozdrawiam
sportnh
Senior Member

Stary 15.07.2010, 22:35
jeszcze te faule rekoma przy skakaniu do glowy przez Kowalskiego.. i az czuc na kilometr ta niepewnosc tak jak u Pawelka, dramat
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.07.2010, 22:36
WASIU, bladzisz!!!

Ty chyba myslales o Maccabi HAJFA, ktore to zajelo 4 a nie 3 miejsce, a my mozemy trafic na to drugie Maccabi, czyli TEL AWIW, ktore tak jak pisalem, zajelo 7 miejsce

http://www.betexplorer.com/soccer/is...gue-2009-2010/
Hmm, na wikipedii jest, ze byli 3. To juz nie wiem. No ale jakos w tych pucharach graja, wiec moze Puchar Izraela zdobyli.
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 15.07.2010, 22:37
Baala napisał(a):Wyświetl post
Dawać Tibilis! Trzeba w końcu wziąść rewanż.
Też liczę na Dinamo. Jest to najlepsza okazja by w klubowej historii mieć jeden kompleks mniej.

farciarz napisał(a):Wyświetl post
Ja się pytam po co piszecie te komentarze podczas meczu niektóre to poprostu żal czytać temat powinien być zamknięty podczas meczu jak się nie umie z niego korzystać( nie mówie że wszyscy źle piszą ale komentarze w stylu "powrót Valerengi" to poprostu oznaka że się niewierzy w drużynę)
CZy nie lepiej siedzieć cicho i oglądać a później się wyżalać i pisać swoje przemyślenia, bo podczas meczu z tematu robi sięjakaś relacja live z autorskimi komentarzami
Popieram. Żal czytać te pokemońskie wynurzenia płodzone w czasie meczu. Forum na ten czas zamienia się w czat onetu. Nikomu by się krzywda nie stała jakby temat zamykano na te 2 godziny.

Tęcza w Polsce
sportnh
Senior Member

Stary 15.07.2010, 22:40
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Hmm, na wikipedii jest, ze byli 3. To juz nie wiem. No ale jakos w tych pucharach graja, wiec moze Puchar Izraela zdobyli.
Sprawdzilem na szybkosci i... odpadli w 1/8 Pucharu Izraela z Beitarem, wiec tez juz nie wiem skad sie tam wzieli
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.07.2010, 22:42
Szkoda fatalnej skuteczności, mogliśmy się podbudowac psychicznie na starcie sezonu i byłoby fajnie. Wygrana 2-0, gra przyzwoita, w pełni kontrolowali Nasi zawodnicy grę i to cieszy. Fajnie, że znów próbujemy grac piłką a nie tylko 'dzida' i walczyc o górną piłkę. Tego wcześniej brakowało, teraz powoli powinno byc lepiej. Widac jeszcze brak zgrania w obronie, brakuje tego zrozumienia jakie było w poprzednich latach w defensywie. Mimo to chłopaki chyba w dobrej formie fizycznej i psychicznej, nawet Brozio po kilku zmarnowanych setkach pózniej strzela piętką, nie jest najgorzej. Inna sprawa, to fakt że rywal nie zmusił nas do większego wysiłku... Ale to dobrze, bez większej presji obrona się może zgrywac jeszcze w rewanżu a każdy trening, każdy mecz działa na Naszą korzyśc.
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.07.2010, 22:43
Baala napisał(a):Wyświetl post
Dawać Tibilis! Trzeba w końcu wziąść rewanż.
Też na to liczę Wziąć KU*WA!!
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.07.2010, 22:44
Wyjazd do Plzna byłby najlepszym rozwiązaniem, powinno być łatwo, no i blisko.
Co do samego meczu:
- dobry mecz Cikosa, chyba żadnej akcji jego stroną nie było, lewą flanką pilnowanej przez Diaza kilka akcji przeszło
- Jirsak przy Kasperczaku może się rozegrać, trzeba szybkich, dryblujących i wrzucających skrzydłowych
- jednym z nich jest Pietia, tylko bez tych żali i krzyków na resztę drużyny
- Małeckiego w ogóle nie rozumiem. Słaby mecz, chociaż była ambicja, ale te machania łapami to przegięcie, mi byłoby zwyczajnie głupio na jego miejscu.

Wnioski:
Dużo sytuacji - nikt nie zaprzeczy. Słaba skuteczność - nikt nie zaprzeczy. Granie na połowie rywala przez większość czasu - nikt nie zaprzeczy. Można dyskutować jakie wzmocnienia potrzebujemy. Wg mnie skrzydłowy, stoper, snajper.
Towarzystwo Sportowe
Junior Member

Od: 01.2010

Stary 15.07.2010, 22:45
jutro, pewnie standardowo, LM o 12, UEFA o 13
dzieki.

ja licze na Czechów. kibicowsko zajebiscie a pilkarsko powinnismy dac rady
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.07.2010, 22:47
a ja nie wiem czemu Singlar nie grał na stoperze z Cleberem. Kowalski w ogole mnie nie przekonuje, a Singlra o ile dobrze pamietam, spisywal sie tam bardzo poprawnie. No i to jest jednak gosc na poziomie nieporownywalnie wyzszym od Kowalskiego..
sportnh
Senior Member

Stary 15.07.2010, 22:49
Wasiu! no juz sie wszystko wyjasnilo

ta tabela na betexplorer nie obejmuje play-offow, ktore w tej lidze sa rozgrywane, po sezonie zasadniczym Maccabi TA bylo 7dme, ale po play offach zajelo ostatecznie 3 miejsce i stad sie tam wzieli lepiej ich ominac.
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 15.07.2010, 22:52
Dzisiejszy wynik cieszy zwłaszcza w perspektywie pozbycia sie Marcelo i Głowackiego i jeszcze nie najlepszego zgrania drużyny.Zobaczymy jak to będzie w rewanżu i dalej co do jutrzejszego losowania tylko jeden rywal wchodzi w grę mianowicie Dinamo Tybilisi chyba z wiadomych względów
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.07.2010, 22:54
Nie porownywalbym Cikosa i Alvareza, bo pod wzgledem techniki(nie mowie o dosrodkowaniach, bo Alvarez mial je nedzne, a po tym meczu to samo mozna powiedziec o Slowaku) dzieli ich przepasc...ale zobaczymy w kolejnych spotkaniach na tle mocniejszego rywala(chocby w lidze).
sportnh
Senior Member

Stary 15.07.2010, 22:57
Cikos wg mnie przejawial duza ochote do gry ofensywnej, jest to podlaczajacy sie obronca, ale najzwyczajniej w swiecie jeszcze nie rozumie sie dobrze pod tym wzgledem z kolegami, to normalne.
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.07.2010, 22:57
wwf napisał(a):Wyświetl post
Ciskos to dobre wzmocnienie.

Juz po tym meczu widać że chłopak wie o co chodzi na prawej obronie. Dodatkowo 22 lata. Bardzo dobry transfer.

mi też brakuje wuwuzeli i włączyłem sobie na Youtubie podkład.
z taką drużyną to chyba każdy z forum mógł by grac i nie było by różnicy
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.07.2010, 23:00
IFK Göteborg, Maccabi, OFK Belgrad, Dinamo Minsk, Kalmar FF, Slovan Bratislava, FK Jabloniec, Hajduk Split to nie sa ogory.. i znajac nasze szczescie trafimy na kogos z nich..
sportnh
Senior Member

Stary 15.07.2010, 23:01
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
IFK Göteborg, Maccabi, OFK Belgrad, Dinamo Minsk, Kalmar FF, Slovam Bratislava, FK Jabloniec, Hajduk Split to nie sa ogory.. i znajac nasze szczescie trafimy na kogos z nich..
chyba troche zaspales

http://brodzicki.blox.pl/html
AdiWiślak.
Member

Od: 07.2009

Stary 15.07.2010, 23:02
Co do Czikosza , to faktycznie , debiut udany , sprawiał fajne wrażenie , ale nie zapominajmy , że już jednego takiego mamy co miał dobry debiut , też w europejskich pucharach
xanti1906
Senior Member

IFK Göteborg, Maccabi, OFK Belgrad, Dinamo Minsk, Kalmar FF, Slovan Bratislava, FK Jabloniec, Hajduk Split to nie sa ogory.. i znajac nasze szczescie trafimy na kogos z nich..
OFK Belgrad 2-2 Torpedo Żodino

Półtora miesiąca temu w finale Pucharu Białorusi BATE rozgromiło 5-0 Torpedo.

Kalmar 0-0 Dacia Kiszyniów
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

wiec jak to sie ma do tego
http://wislaportal.pl/news.php?id=18106

kto tu wprowadza w blad?

xanti1906
no i co z tego? my wygralismy z Barcelona i gromilismy Beitar.. wiec powinnismy chociaz do polfinalu LM wejsc.. nie mozna oceniac sily danego zespolu poprzez pryzmat jednego czy dwoch meczow.. tak jak to niektorzy robia (patrz przykladowo wpadka z Levadia)
nie zwazajac na te wyniki to Kalmar i OFK Belgrad to mocne zespoly (tym bardziej na tle reszty) i nalezy na nich uwazac, bo MECZ MECZOWI NIEROWNY!

no tak, te dziwne klucze.. swoja droga Amika ma dosyc slabych rywali jak na awans do LM, wystarczy porownac to z zespolami na ktorych mozemy trafic w 4 rundzie
i niech Brodzicki nauczy sie poprawnie pisac nazwy druzyn = Jagiellonia..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 15.07.2010 o godz. 23:12.
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.07.2010, 23:07
To są wszystkie drużyny nieroztawione, ale je się jeszcze dzieli na grupy według klucza i według klucza będziemy mogli wylosowac drużyny które wczesniej były podane. To się jeszcze może przesunąć o jedną drużyne jak wyjdzie że np w jednej grupie jest ktoś z tego samego kraju roztawiony i nie roztawiony. To będą lekkie przesunięcia.
xanti1906
Senior Member

Stary 15.07.2010, 23:10
wiec jak to sie ma do tego
http://wislaportal.pl/news.php?id=18106

kto tu wprowadza w blad?

xanti1906
no i co z tego? my wygralismy z Barcelona i gromilismy Beitar.. wiec powinnismy chociaz do polfinalu LM wejsc.. nie mozna oceniac sily danego zespolu poprzez pryzmat jednego czy dwoch meczow.. tak jak to niektorzy robia (patrz przykladowo wpadka z Levadia)
nie zwazajac na te wyniki to Kalmar i OFK Belgrad to mocne zespoly (tym bardziej na tle reszty) i nalezy na nich uwazac, bo MECZ MECZOWI NIEROWNY!
Nie atakuj, podałem tylko wyniki, które rzeczywiście są zaskoczeniem i może być różnie, bo te teoretycznie lepsze drużyny grają na wyjeździe.
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.07.2010, 23:12
To są wszystkie drużyny nieroztawione, ale je się jeszcze dzieli na grupy według klucza i według klucza będziemy mogli wylosowac drużyny które wczesniej były podane. To się jeszcze może przesunąć o jedną drużyne jak wyjdzie że np w jednej grupie jest ktoś z tego samego kraju roztawiony i nie roztawiony. To będą lekkie przesunięcia.

Edit: nie zauważyłem, że te koszyki są na oficjalnej stronie uefy, wieć są już pewne.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów