|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
a co do Głowy to jak u Nas grał to był za słaby na kadrę a jak wyjechał to nagle jest powoływany... żal.pl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Głowa to ma pecha. Już się zanosiło, ze zrobi tam karierę, to kontuzja się musiała przytrafić... echh.
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Nie mam niestety, moze by sie gdzies znalazlo w temacie meczowym "Wisla - Beitar".
Ale od tego czasu minely 2 lata, Łobo ma swoje filmy, ktore chetnie oglada. Slownictwo typu "wet", "horny", "amateur" juz ma napewno swietnie opanowane. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Ocknij się Krótki przegląd Kadr Polskich Paweł Brożek - 1-2 dobre mecze w kadrze ogólnie nie zaistniał nigdy Obecnie w słabej formie Żurawski - nie te lata ... z czasem szybkość nie ta zgubiona gdzieś łatwość w strzelaniu bramek Garguła- 2 lata nie gra w piłkę tylko u lekarzy Piotr Brożek - zbyt słaby by grać w kadrze Łobodziński - Przecież on ostatnio gra w młodzieżowej ekstraklasie za 2,5 roku w Wiśle 3 dobre mecze... Boguski - powołał byś go do kadry w obecnej formie ... ogólnie to taki sobie piłkarz wydaje się że tylko solidny ligowiec Małecki - On jako jedyny może i do kadry by się nadawał ale z charakterem chyba coś nie tak odmówić wejścia na boisku w meczu towarzyskim .... Ogólnie więcej gada niż robi ... jak będzie lepiej grał to go Smuda powoła i to tyle..... Takie są realia my nie mamy juz piłkarzy którzy mogą być powołani do kadry !!! ![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
nie mamy ? przeciez wystarczy rozegrac jeden czy dwa dobre mecze i zaraz powolanie sie znajdzie.. juz tak nie fantazjuj i dramatyzuj, raz jest powolanie, a raz go nie ma, moge sie z Toba zalozyc ze Pawel, tak samo Boguski, Malecki (dopoki Smuda jest w kadrze raczej go nie powola, ale jak nie bedzie kim grac to bedzie na kolanach go prosic) czy Gargula dostana powolonia.. a wtedy ich nie dostanie np. Peszko, Rybus, Sobiech, czy Iwanski.. i tak w kolko, powolanie dostaje ten kto w danej chwili jest w dobrej formie, a nie ten ktory jest ogolem zajebisty (to jest to samo jak posadzenie kogos w ligowym zespole na lawce, wychodzi z lawki w 60 min, rozgrywa dobre zawody i juz w nastepnym meczu gra od poczatku).. Pawel czy Boguski maja chwilowy przestoj, ale zaraz role moga sie odwrocic i Mierzejewski czy Bandorwski powolan nie dostana, Maly trzyma poziom, z palcem w dupie w gronie tychze pilkarzy powinien sie znalezc, ale Smuda ma z wiadomych wzgledow takie a nie inne uprzedzenie do niego, Gargula powoli zaczyna wracac.. wpierw liga, potem sie zobaczy
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 23.08.2010 o godz. 23:37.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Pawel ma chwilowy przestoj?
A Boguski niech sie do kadry nie pcha, bo wstyd. Ktos jeszcze liczy na Gargule w kontekscie reprezentacji? Ja nie licze nawet w kontekscie Wisly. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
U nas to ostatnio wszyscy mają chwilowy przestój. I to jest problemem, bo chyba w sumie najlepiej na tle tego do czego się przyzwyczailiśmy prezentuje się Łobo który gra troszkę lepiej niż grał ale i tak jest to poziom którego się nie powinno komentować. A komentując formę naszych polaków można powiedzieć jedno wielkie O KUR**!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie wiem czy ta informacja już była podawana.W każdym razie,selekcjoner BiH Safet Susić powołał do I reprezentacji Gordana Bunozę na mecze z Francją i Luksemburgiem.Mam nadzieję,że to go jakoś wzmocni psychicznie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Bunoza będzie w gronie trenujących z I reprezentacją, którzy na mecz pojadą z młodzieżówką. Ale samo wzięcie na treningi świadczy o tym, że liczą na niego w przyszłości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23791
Gordan Bunoza powołany do seniorskiej reprezentacji Bośni. Widocznie nie tylko Basałaj i Kapka widzą w nim materiał na dobrego stopera. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Dla przypomnienia, mielismy kiedys na stoperze goscia, ktory otrzymywal w miare regularne powolania do reprezentancji Australi, jednak na Wisle byl za slaby. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Bunoza ma w nodze petardę niczym ś.p. Władek Kawula, co niestety nie czyni z niego jeszcze dobrego stopera...
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Ja na razie nie mam zdania na temat większości naszych nowych piłkarzy. Dajmy im się zaaklimatyzować, potrenować i zgrać się ze sobą. Na spokojnie ich przydatność dla Wisły i umiejętności można będzie ocenić najwcześniej po rundzie jesiennej. A tymczasem Bunoza już na wstępie dostał łatkę "Polczaka" albo innego "Wasiluka". |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie zgodzilbym sie jednak, co do tego jednego nieudanego meczu, bo wg mnie jak ogorek zagral w co najmniej 2 meczach (Karabah i Arka). Ja bym byl bardzo zadowolony, gdyby Bunoza poprawil dwie rzeczy: - bardziej zdecydowanie zaczal podejmowac decyzje - przestal poruszac sie nazbyt slamazarnie, czyli innymi slowy po prostu szybciej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wilk i Kurto dostali powołania do młodzieżówek, to bardzo cieszy. Natomiast jedno w tekście z głównej przykuło moją uwagę i zmartwiło: "Trener Stefan Majewski rozesłał powołania do reprezentacji dwóch kategorii wiekowych".
"Pan Doktor" (o zgrozo!) został też selekcjonerem u-20 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
PZPN to kolesiostwo, widać że Majewski nie kasy, to go wzbogacają. Ciekaw jestem ile zarabia - czy tyle samo co Smuda, czy może więcej?
Jakim cudem Wilk dostał powołanie do młodzieżówki? On już nie jest za stary? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
kadra U23 moze powolywac zawodnikow urodzonych po 1.1.1986. Zawodnik 24 lata i gra w U23
![]() No i jaki jest sens U23 - tego nikt nie wie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak wiadomo pierwsza kadra zdominowana jest przez emerytów i piłkarzy z lig zachodnich, wschodnich, południowych, a być może i północnych, co sprawia, że bardzo młodzi i perspektywiczni gracze, jak choćby 24 letni Wilk nie mają okazji ogrywać się w meczach międzynarodowych. Jest to także pokłosie naszych porażek w pucharach, które doprowadziły do tego, że PZPN zmuszony był błagać Majewskiego co by ten zrobił i objął swym trenerskim autorytetem taką kadrę. Nie rozumiem jak możecie krytykować ten genialny pomysł biorąc pod uwagę, z jakimi tuzami światowego futbolu przyjdzie rywalizować naszym kopaczom. W końcu Iran i Uzbekistan to potęgi, które już niebawem wyprzedzą nas w rankingu FIFA, o ile już się tak nie stało. Będzie to więc też okazja dla naszych piłkarzy, aby mogli zdobyć nie mały rarytas jakim jest koszulka chociażby słynnego Javada Nekounama, czy jakoś tak... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Byłem dziś na treningu i mam kilka lużnych przemyślen; od razu chciałbym ejdnak zaznaczyć, że nie widziałem wszytskich zawodnikówm cały czas, więc zza siatki miałem ograniczone pole obserwacji. Co jednak udało mi się podpatrzeć:
a) Rafał Boguski nadal ma problemy z odskakująca piłka przy przyjęciu b) Bunoza w lewej nodze ma petardę c ) Paljic w gierkach naprawe niezrównany w kończeniu akcji d) Pawełek całkiem, mocno prezentuję się na treningach e) Mały zdążył się klasycznie pokłócić, tym razem z chłem ze sztabu f) bardzo mądrze, spokojnie i KREATYWNIE gra Jirsak g) Kirm tez ma niezłą technikę użytkowa na małej przestrzeni. CO ciekawe, miałem wrażenie, że gwiazdorzy czasem się starali przypodobąc nowemu treneiro dając z siebie duzo, choc przy sprintach z piłka i strzałach ni będe wymianial nazwisk tych, którzy zamiast do GK powinni wieczorem pobiegać na Błoniach ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Czy dobrze wytypowałem 6 piłkarzy którzy moga mówić po angielsku?
Jovanic Milan Pawełek Mariusz Łobodziński Wojciech Zurawski Maciej Paljic Dragan Kirm Andraż Brakuje mi jeszcze 3 z tego co mówił trener. Uprzeze pytania : Łobo I Mario wypowiadali sie kiedyś po sparingu z izraelskim zespołem. ![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Bunoza rowniez jest anglojezyczny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
uzytkownik_forum -- szkoda, ze Jirsak tak tylko na treningu, albo w sparingach..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Bunoza, Junior Diaz, Cleber. Wszyscy podstawy angielskiego mają opanowane. Czyli wychodzi na to, że "głąbami" są Brożkowie,Małecki, Sobolewski i Wilk ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Angielski zna chyba również Andraż Kirm. Ważne, że chociaż oni znają, potłumaczą kolegom.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ŁKS po dogrywce wygrał z Olimpią Elbląg 1-2 w spotkaniu 1/32 Pucharu Polski. Choć ŁKS zagrał w przemeblowanym i mocno rezerwowym zestawieniu, to w wyjściowej jedenastce znalazł się Mączyński. W ostatniej minucie dogrywki obejrzał czerwoną kartkę za przepychankę.
http://www.90minut.pl/news/132/news1...-2-pd-LKS.html |
|
|
|
Banita
Od: 06.2010
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |