The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
matti220
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2010, 21:06
Junior_Battle napisał(a):Wyświetl post
Głowacki właśnie strzelił bramkę która dała zwycięstwo nad Fenerbace;|
ale okupił to kontuzją ... wygladalo fatalnie na noszach zniesiony ,... cos mi się wydaje ze w meczu z Australią go nie zobaczymy... ;/ pewnie niedlugo jakies info bedzie w mediach
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 23.08.2010, 21:09
a co do Głowy to jak u Nas grał to był za słaby na kadrę a jak wyjechał to nagle jest powoływany... żal.pl
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.08.2010, 21:13
Głowa to ma pecha. Już się zanosiło, ze zrobi tam karierę, to kontuzja się musiała przytrafić... echh.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 23.08.2010, 21:26
Coach napisał(a):Wyświetl post
Maszm oze link do tego wywiadu ? Byłbym bardzo wdzięczny
Nie mam niestety, moze by sie gdzies znalazlo w temacie meczowym "Wisla - Beitar".
Ale od tego czasu minely 2 lata, Łobo ma swoje filmy, ktore chetnie oglada. Slownictwo typu "wet", "horny", "amateur" juz ma napewno swietnie opanowane.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.08.2010, 22:54
mariokit napisał(a):Wyświetl post
Właśnie czytałem listę powołanych na Ukrainę i Australię i ani jednego wiślaka. Dawniej marudziliśmy że zabierają za wielu i wracają z kontuzjami, ale teraz to też trochę lipa. Ale to świadczy o tym jak jesteśmy przygotowani na początek tego sezonu.
Kolego najlepsi Polscy piłkarze już nie grają w Wiśle !!! kogo byś powołał
Ocknij się

Krótki przegląd Kadr Polskich
Paweł Brożek - 1-2 dobre mecze w kadrze ogólnie nie zaistniał nigdy Obecnie w słabej formie
Żurawski - nie te lata ... z czasem szybkość nie ta zgubiona gdzieś łatwość w strzelaniu bramek
Garguła- 2 lata nie gra w piłkę tylko u lekarzy
Piotr Brożek - zbyt słaby by grać w kadrze
Łobodziński - Przecież on ostatnio gra w młodzieżowej ekstraklasie za 2,5 roku w Wiśle 3 dobre mecze...
Boguski - powołał byś go do kadry w obecnej formie ... ogólnie to taki sobie piłkarz wydaje się że tylko solidny ligowiec
Małecki - On jako jedyny może i do kadry by się nadawał ale z charakterem chyba coś nie tak odmówić wejścia na boisku w meczu towarzyskim .... Ogólnie więcej gada niż robi ... jak będzie lepiej grał to go Smuda powoła

i to tyle.....
Takie są realia my nie mamy juz piłkarzy którzy mogą być powołani do kadry !!!
Borinho
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.08.2010, 23:25
nie mamy ? przeciez wystarczy rozegrac jeden czy dwa dobre mecze i zaraz powolanie sie znajdzie.. juz tak nie fantazjuj i dramatyzuj, raz jest powolanie, a raz go nie ma, moge sie z Toba zalozyc ze Pawel, tak samo Boguski, Malecki (dopoki Smuda jest w kadrze raczej go nie powola, ale jak nie bedzie kim grac to bedzie na kolanach go prosic) czy Gargula dostana powolonia.. a wtedy ich nie dostanie np. Peszko, Rybus, Sobiech, czy Iwanski.. i tak w kolko, powolanie dostaje ten kto w danej chwili jest w dobrej formie, a nie ten ktory jest ogolem zajebisty (to jest to samo jak posadzenie kogos w ligowym zespole na lawce, wychodzi z lawki w 60 min, rozgrywa dobre zawody i juz w nastepnym meczu gra od poczatku).. Pawel czy Boguski maja chwilowy przestoj, ale zaraz role moga sie odwrocic i Mierzejewski czy Bandorwski powolan nie dostana, Maly trzyma poziom, z palcem w dupie w gronie tychze pilkarzy powinien sie znalezc, ale Smuda ma z wiadomych wzgledow takie a nie inne uprzedzenie do niego, Gargula powoli zaczyna wracac.. wpierw liga, potem sie zobaczy
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 23.08.2010 o godz. 23:37.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.08.2010, 00:16
Pawel ma chwilowy przestoj? Dluga ta chwila :(

A Boguski niech sie do kadry nie pcha, bo wstyd.

Ktos jeszcze liczy na Gargule w kontekscie reprezentacji? Ja nie licze nawet w kontekscie Wisly.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.08.2010, 09:29
U nas to ostatnio wszyscy mają chwilowy przestój. I to jest problemem, bo chyba w sumie najlepiej na tle tego do czego się przyzwyczailiśmy prezentuje się Łobo który gra troszkę lepiej niż grał ale i tak jest to poziom którego się nie powinno komentować. A komentując formę naszych polaków można powiedzieć jedno wielkie O KUR**!!
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.08.2010, 11:57
Nie wiem czy ta informacja już była podawana.W każdym razie,selekcjoner BiH Safet Susić powołał do I reprezentacji Gordana Bunozę na mecze z Francją i Luksemburgiem.Mam nadzieję,że to go jakoś wzmocni psychicznie.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.08.2010, 13:01
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy ta informacja już była podawana.W każdym razie,selekcjoner BiH Safet Susić powołał do I reprezentacji Gordana Bunozę na mecze z Francją i Luksemburgiem.Mam nadzieję,że to go jakoś wzmocni psychicznie.
http://www.reprezentacija.net/site/i...news&Itemid=63

Bunoza będzie w gronie trenujących z I reprezentacją, którzy na mecz pojadą z młodzieżówką.
Ale samo wzięcie na treningi świadczy o tym, że liczą na niego w przyszłości.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.08.2010, 17:55
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23791

Gordan Bunoza powołany do seniorskiej reprezentacji Bośni.
Widocznie nie tylko Basałaj i Kapka widzą w nim materiał na dobrego stopera.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.08.2010, 18:05
MCX napisał(a):Wyświetl post
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23791

Gordan Bunoza powołany do seniorskiej reprezentacji Bośni.
Widocznie nie tylko Basałaj i Kapka widzą w nim materiał na dobrego stopera.
Mimo wszystko nie ma co przesadzac z podnieta.
Dla przypomnienia, mielismy kiedys na stoperze goscia, ktory otrzymywal w miare regularne powolania do reprezentancji Australi, jednak na Wisle byl za slaby.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 24.08.2010, 18:24
Bunoza ma w nodze petardę niczym ś.p. Władek Kawula, co niestety nie czyni z niego jeszcze dobrego stopera...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.08.2010, 18:25
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Mimo wszystko nie ma co przesadzac z podnieta.
Dla przypomnienia, mielismy kiedys na stoperze goscia, ktory otrzymywal w miare regularne powolania do reprezentancji Australi, jednak na Wisle byl za slaby.
Wiadomo, jednak moim zdaniem sytuacja w której tyle osób wyrabia sobie opinię o zawodniku po jednym nieudanym meczu (i to w wykonaniu całej drużyny) jest wręcz patologiczna.

Ja na razie nie mam zdania na temat większości naszych nowych piłkarzy. Dajmy im się zaaklimatyzować, potrenować i zgrać się ze sobą. Na spokojnie ich przydatność dla Wisły i umiejętności można będzie ocenić najwcześniej po rundzie jesiennej. A tymczasem Bunoza już na wstępie dostał łatkę "Polczaka" albo innego "Wasiluka".
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.08.2010, 18:43
MCX napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo, jednak moim zdaniem sytuacja w której tyle osób wyrabia sobie opinię o zawodniku po jednym nieudanym meczu (i to w wykonaniu całej drużyny) jest wręcz patologiczna.

Ja na razie nie mam zdania na temat większości naszych nowych piłkarzy. Dajmy im się zaaklimatyzować, potrenować i zgrać się ze sobą. Na spokojnie ich przydatność dla Wisły i umiejętności można będzie ocenić najwcześniej po rundzie jesiennej. A tymczasem Bunoza już na wstępie dostał łatkę "Polczaka" albo innego "Wasiluka".
Z cala pewnoscia na wyrobienie rzetelniejszej opinii trzeba poczekac, bo byc moze (oby) bedziemy swiadkami stopniowego polepszania sie gry Bunozy, co naturalnie sprawiloby, ze opinie na jego temat zaczna ulegac zmianie, a latke zawsze mozna przypiac nowa i lepsza.

Nie zgodzilbym sie jednak, co do tego jednego nieudanego meczu, bo wg mnie jak ogorek zagral w co najmniej 2 meczach (Karabah i Arka).

Ja bym byl bardzo zadowolony, gdyby Bunoza poprawil dwie rzeczy:
- bardziej zdecydowanie zaczal podejmowac decyzje
- przestal poruszac sie nazbyt slamazarnie, czyli innymi slowy po prostu szybciej
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Stary 25.08.2010, 12:28
Wilk i Kurto dostali powołania do młodzieżówek, to bardzo cieszy. Natomiast jedno w tekście z głównej przykuło moją uwagę i zmartwiło: "Trener Stefan Majewski rozesłał powołania do reprezentacji dwóch kategorii wiekowych".
"Pan Doktor" (o zgrozo!) został też selekcjonerem u-20?
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.08.2010, 12:33
PZPN to kolesiostwo, widać że Majewski nie kasy, to go wzbogacają. Ciekaw jestem ile zarabia - czy tyle samo co Smuda, czy może więcej?

Jakim cudem Wilk dostał powołanie do młodzieżówki? On już nie jest za stary?
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.08.2010, 12:47
kadra U23 moze powolywac zawodnikow urodzonych po 1.1.1986. Zawodnik 24 lata i gra w U23
No i jaki jest sens U23 - tego nikt nie wie
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Stary 25.08.2010, 13:04
bódyń napisał(a):Wyświetl post
kadra U23 moze powolywac zawodnikow urodzonych po 1.1.1986. Zawodnik 24 lata i gra w U23
No i jaki jest sens U23 - tego nikt nie wie
Ludzie... Ogarnijcie się trochę. Jak to jaki jest sens istnienia kadry U-23? Chodzi o to aby wszyscy nasi najzdolniejsi młodzi piłkarze mieli możliwość ogrywać się w meczach międzynarodowych...

Jak wiadomo pierwsza kadra zdominowana jest przez emerytów i piłkarzy z lig zachodnich, wschodnich, południowych, a być może i północnych, co sprawia, że bardzo młodzi i perspektywiczni gracze, jak choćby 24 letni Wilk nie mają okazji ogrywać się w meczach międzynarodowych. Jest to także pokłosie naszych porażek w pucharach, które doprowadziły do tego, że PZPN zmuszony był błagać Majewskiego co by ten zrobił i objął swym trenerskim autorytetem taką kadrę.

Nie rozumiem jak możecie krytykować ten genialny pomysł biorąc pod uwagę, z jakimi tuzami światowego futbolu przyjdzie rywalizować naszym kopaczom. W końcu Iran i Uzbekistan to potęgi, które już niebawem wyprzedzą nas w rankingu FIFA, o ile już się tak nie stało. Będzie to więc też okazja dla naszych piłkarzy, aby mogli zdobyć nie mały rarytas jakim jest koszulka chociażby słynnego Javada Nekounama, czy jakoś tak...
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 25.08.2010, 13:11
Byłem dziś na treningu i mam kilka lużnych przemyślen; od razu chciałbym ejdnak zaznaczyć, że nie widziałem wszytskich zawodnikówm cały czas, więc zza siatki miałem ograniczone pole obserwacji. Co jednak udało mi się podpatrzeć:

a) Rafał Boguski nadal ma problemy z odskakująca piłka przy przyjęciu
b) Bunoza w lewej nodze ma petardę
c ) Paljic w gierkach naprawe niezrównany w kończeniu akcji
d) Pawełek całkiem, mocno prezentuję się na treningach
e) Mały zdążył się klasycznie pokłócić, tym razem z chłem ze sztabu
f) bardzo mądrze, spokojnie i KREATYWNIE gra Jirsak
g) Kirm tez ma niezłą technikę użytkowa na małej przestrzeni.

CO ciekawe, miałem wrażenie, że gwiazdorzy czasem się starali przypodobąc nowemu treneiro dając z siebie duzo, choc przy sprintach z piłka i strzałach ni będe wymianial nazwisk tych, którzy zamiast do GK powinni wieczorem pobiegać na Błoniach
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.08.2010, 13:19
Młodzi na treningu

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...i_na_treningu/
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 25.08.2010, 13:20
Czy dobrze wytypowałem 6 piłkarzy którzy moga mówić po angielsku?
Jovanic Milan
Pawełek Mariusz
Łobodziński Wojciech
Zurawski Maciej
Paljic Dragan
Kirm Andraż

Brakuje mi jeszcze 3 z tego co mówił trener. Uprzeze pytania : Łobo I Mario wypowiadali sie kiedyś po sparingu z izraelskim zespołem.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 25.08.2010, 13:33
Bunoza rowniez jest anglojezyczny
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.08.2010, 13:36
uzytkownik_forum -- szkoda, ze Jirsak tak tylko na treningu, albo w sparingach..
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.08.2010, 13:37
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Czy dobrze wytypowałem 6 piłkarzy którzy moga mówić po angielsku?
Jovanic Milan
Pawełek Mariusz
Łobodziński Wojciech
Zurawski Maciej
Paljic Dragan
Kirm Andraż

Brakuje mi jeszcze 3 z tego co mówił trener. Uprzeze pytania : Łobo I Mario wypowiadali sie kiedyś po sparingu z izraelskim zespołem.
Może jeszcze Paweł Brożek coś ogarnia, w końcu niby był jedną nogą w Fulham, więc niewykluczone, że się trochę podszkolił, myśląc, że faktycznie tam trafi.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.08.2010, 13:38
Bunoza, Junior Diaz, Cleber. Wszyscy podstawy angielskiego mają opanowane. Czyli wychodzi na to, że "głąbami" są Brożkowie,Małecki, Sobolewski i Wilk ?
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Stary 25.08.2010, 16:17
tofik napisał(a):Wyświetl post
Bunoza, Junior Diaz, Cleber. Wszyscy podstawy angielskiego mają opanowane. Czyli wychodzi na to, że "głąbami" są Brożkowie,Małecki, Sobolewski i Wilk ?
Angielski zna chyba również Andraż Kirm. Ważne, że chociaż oni znają, potłumaczą kolegom.

Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Stary 25.08.2010, 16:29
Stavanger napisał(a):Wyświetl post
Angielski zna chyba również Andraż Kirm. Ważne, że chociaż oni znają, potłumaczą kolegom.

Tak Andraż na pewno zna angielski, jak przyszedł do klubu robili z nim wywiad, właśnie po angielsku
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 25.08.2010, 18:52
ŁKS po dogrywce wygrał z Olimpią Elbląg 1-2 w spotkaniu 1/32 Pucharu Polski. Choć ŁKS zagrał w przemeblowanym i mocno rezerwowym zestawieniu, to w wyjściowej jedenastce znalazł się Mączyński. W ostatniej minucie dogrywki obejrzał czerwoną kartkę za przepychankę.

http://www.90minut.pl/news/132/news1...-2-pd-LKS.html
Odpowiedz cytując
kozuba92
Banita

Od: 06.2010

Stary 25.08.2010, 22:39
Tak dla rozluźnienia
http://weszlo.com.pl/index.php/home/...tarz-dnia.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź