The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
hejR22
Member

Od: 01.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2011, 21:20
amica jak zwykle fuks ehhh;/ ale dobrze jak nazbieraja sobie pkt do wspolczynika to za rok im pare pkt moze uciec ;d bo jezeli nie zagraja w pucharach;d wiec trzymajamy kciuki za polonie w-wa w meczu z amica oraz trzymy kciuki zeby nie zajeli 3 mejsca
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.02.2011, 21:22
Cytat:
Warto zwrócić uwagę, że choćby jedna bramka strzelona w Portugalii daje awans Lechowi... bo przy 1-0 Braga będzie musiała strzelić już 3.
Braga , Lechowi 3 bramki ?
Temu sławnemu Lechowi ?
Faktycznie nieprawdopodobne , 1 bramka i piłkarze portugalscy powinni dla własnego dobra zejść do szatni
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.02.2011, 21:23
Hanys napisał(a):Wyświetl post
O jezus, a Ty kolego fialo twierdzisz ze czym głośniej tym lepiej? Nie chodzi mi o to czy głośno czy nie... ważna jest jakość - kibice lecha potrafią urozmaicić widowisko różnorodnymi przyśpiewkami - nie ma tu monotematyczności, tak jak w przypadku kibiców np. Legii którzy przez cały mecz śpiewają "legia legia legia oooo" i klaskają w ręce.
Ja tam dziś słyszałem monotonny doping (w sensie, że mało przyśpiewek). Ty chyba nie byłeś na meczu Legii, skoro piszesz, że przez cały mecz śpiewamy to co napisałeś (nawet jeśli użyłeś ironii to nie trafiłeś).
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.02.2011, 21:25
Legia ma już chyba lepszy repertuar niż Amica, bo kuchenkorze to śmiech na sali. "lalalala"

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 17.02.2011, 21:25
O jezus, a Ty kolego fialo twierdzisz ze czym głośniej tym lepiej? Nie chodzi mi o to czy głośno czy nie... ważna jest jakość - kibice lecha potrafią urozmaicić widowisko różnorodnymi przyśpiewkami - nie ma tu monotematyczności, tak jak w przypadku kibiców np. Legii którzy przez cały mecz śpiewają "legia legia legia oooo" i klaskają w ręce. Ważna też jest reakcja na wydarzenia boiskowe - podoba mi się jak przynajmniej połowa publiczności żyje z meczem - na krzywdzące decyzje arbitra są gwizdy, oklaski na dobre zagrania zawodników ktorym się kibicuje - to takich zawodników właśnie wzmacnia... a jak wszyscy śpiewają nie reagując na to co dzieje sie na boisku to tak jakby mieli mecz głęboko w powazaniu. Np. w Anglii publiczność jest bardzo zżyta z meczem i reaguje okrzykami, oklaskami bądź gwizdami na to co się na nim dzieje - to mi się podoba.
No to jest naprawde zajebiste
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 17.02.2011, 21:28
Ale po co mam być na meczu Legii... nie jestem z Warszawy. Widziałem wiele meczów w tv i za kazdym razem na łazienkowskiej był monotonny doping - nie licząc raz odśpiewanego "sen o Warszawie"

Ja oglądając mecze Lecha czuję różnorodnosć jeśli chodzi o doping kibiców. Fajnie się ich słucha i tyle.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ciekawe czy UEFA pokaze kibicom ze nie ma z nimi zartow i smichow-chichow jak z PZPN-em i u.......i ich za te kamizelki. Wystarczy ze ktos "zyczliwy" (czytaj dziennikarz z gw) napisze ckliwa historyjke o tym jak potrzebowal pomocy stewarda i nie mogl go znalezc
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Niektórych dalej bolą te sukcesy. Niestety trzeba pogratulować sukcesu i liczyć na to ,że kiedyś wzbijemy się na ten poziom, bo póki co w każdy pucharowy czwartek nasi piłkarze mają przebieżki, a przygodę w europie kończą w momencie jak messi zażywa kąpieli w basenie z delfinami.

Wygrali i to trzeba im oddać. Nie ma się co napinać.
Odpowiedz cytując
darekolsztyn
Banita

Od: 01.2007

Stary 17.02.2011, 21:29
Zazdrość Panowie
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.02.2011, 21:29
Donki napisał(a):Wyświetl post
No to jest naprawde zajebiste
No ale z czego się śmiejesz. Osobiście znam wiele osób którym bardziej odpowiada włąsnie taki klimat (oczywiście przyśpiewki też się zdarzają) w którym kibice obserwują akcje i na każdą jest reakcja. Tu bardzo dobry przykład boisk angielskich. Ja osobiście bardzo lubię gdy na meczu jest nasz "polski" doping ale rozumiem też osoby który postrzegają to inaczej.
Odpowiedz cytując
Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 17.02.2011, 21:31
felipe napisał(a):Wyświetl post
No ale to niemożliwe, by Braga strzeliła ze 3? Bo nie ogarniam
A czy ja napisałem, że niemożliwe?
Niech Lechowi uda się 1 (jedna!) akcja to później już będzie obrona Częstochowy... po prostu 3 bramki to moim zdaniem już dużo... ale nie napisałem, że nie wykonalne do odrobienia dla Bragi!
Poza tym Lech musi coś strzelić...
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.02.2011, 21:32
Ale po co mam być na meczu Legii... nie jestem z Warszawy. Widziałem wiele meczów w tv i za kazdym razem na łazienkowskiej był monotonny doping - nie licząc raz odśpiewanego "sen o Warszawie"

Ja oglądając mecze Lecha czuję różnorodnosć jeśli chodzi o doping kibiców. Fajnie się ich słucha i tyle.
To nie temat o tym, ale wymień co dziś słyszałeś w Poznaniu. Owszem, fajnie słucha się ich tego ''W grodzie Przemysława'', ale nie świadczy to o tym, że śpiewali dziś dużo pieśni.

A co do Legii to gadasz głupoty i tyle, mogę Ci spokojnie wymienić co śpiewamy na prawie każdym meczu. A jeśli Ty słyszysz tylko Sen o Warszawie i jedną czy dwie pieśni na Ł3, to masz może problemy ze słuchem.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.02.2011, 21:33
Mecz jak mecz w sumie nawet dobrze że wygrali bo takie zwycięstwa podnoszą prestiż całej ligi. Jednak po grze wątpie by w lidze Lech doskoczył z taką grą do czołówki. Zero jakieś myśli w ataku i błysku. Długa piłka na Rudnevsa i to wszystko. Niech grają w tym pucharze jak najdłużej bo za rok będzie przerwa.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 17.02.2011, 21:34
Prosty przykład - gdyby Gancarczyk grał w Anglii to po jego zagraniach cały czas słyszelibyśmy gwizdy tak że ten zawodnik wykończył by się psychicznie - po pierwszej połowie schodziłby do szatni czerowny ze wstydu jak burak. Wtedy albo wziąłby się do roboty i zaczął grać również z głową, albo po prostu ustapiłby miejsca w składzie lepszym. A tu nawet na najgorsze zagranie się nie gwiżdże. Jeśli płacicie za karnety i bilety to powinniście też czegoś wymagać.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 17.02.2011, 21:36
Słyszałem dziś choćby przekształconą piosenkę - http://www.youtube.com/watch?v=MCsYDZ2M04M - konkretnie jej refren - czego nigdy wczesniej na Lechu nie słyszałem. Chociaż nie wiem czy mi się coś nie przyśniło, ale na serio to słyszałem dziś na Bułgarskiej...
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.02.2011, 21:36
Wysyp wynalazkow w tym temacie naprawde niesamowity.
Jakis Hanys, jakis typ z olsztyna co juz byl ostrzegany dwa razy i dalej sprawdza cierpliwosc. Duzo was jeszcze? Uwierzcie ze wejscie do panelu moderacji i danie bana to jest 5 sekund roboty. Ktos chce jeszcze sie przekonac? Juz nudne jest co mecz innych druzyn w pucharach walkowanie tematu "dlaczego nie moge im kibicowac". Nikt wam nie broni. Ale ....a mac zrozumcie w koncu ze to jest forum kibicow Wisly, sa tu jakies reguly. Jak wchodzisz do budynku w ktorym jest zakaz palenia to tez zaczynasz negocjowac i pyskowac ze "przeciez ci wolno i kto ci zabroni"? Jest zakaz i sie dostosuj, jak nie potrafisz - do widzenia.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 17.02.2011 o godz. 21:54.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 25.02.2011, 22:54
Bez napinki i obrażania. Bany czekają
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 26.02.2011, 09:11
Bakero to slaby trener, mysli ze bez skrzydlowych mozna cos ugrac w Europie. O ile w polskiej buraczanej lidze mozna to jeszcze jakos zaszpachlowac to juz w europejskich pucharach kazda prowizorka konczy sie tak jak w czwartek. Zreszta juz w meczu z Groklynem bylo widac ze Amikorz jest zle poukladany.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 26.02.2011, 13:03
Mało jednak brakło, by słaby mecz w wykonaniu piłkarzy z Poznania i tak zakończył się szczęśliwym awansem, bo w ostatnich minutach minimalnie przestrzelił Rudnevs, by chwilę później Wilk uderzył w poprzeczkę. Kilka centymetrów niżej i mimo niepoukładanej i chaotycznej gry byli by w kolejnej fazie Ligi Europy.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 26.02.2011, 13:08
ja proponuje zamknąć temat do lipca
Odpowiedz cytując
Kolekcjoner_23
Banita

Od: 06.2008

Stary 26.02.2011, 22:46
Filmy z przemarszu kibiców podczas 1/16 finału Ligi Europejskiej : Sporting Braga – Lech Poznań dostępne już na http://stylkibica.net/index.php?view=filmy_01
Pozdro
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 26.02.2011, 23:06
Już Lech witał się z gąską już liczyli sałatę za mecz z Liverpoolem, a zostali brutalnie sprowadzeni na ziemie. Artions "7 mln euro" Rudnevs coś w tym meczu nie pograł.

_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Mało jednak brakło, by słaby mecz w wykonaniu piłkarzy z Poznania i tak zakończył się szczęśliwym awansem, bo w ostatnich minutach minimalnie przestrzelił Rudnevs, by chwilę później Wilk uderzył w poprzeczkę. Kilka centymetrów niżej i mimo niepoukładanej i chaotycznej gry byli by w kolejnej fazie Ligi Europy.
Szczęście ma to do siebie, że czasem się kończy. Szczęśliwie zremisowali 3:3 z Juventusem, bo Rudnevsowi strzał życia wyszedł. Po prostu Man. City i Juventus olały Lecha ciepłym moczem i dostały w trąbę. Braga natomiast nie zlekceważyła ich i wyeliminowała AmicoLecha ot co.

Po co w ogóle takie gdybanie? nie ma sensu nad tym rozważać, bo na awans w aspekcie dwu meczu na pewno nie zasłużyli, bo w obu zagrali beznadziejnie. Tyle ode mnie.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 26.02.2011, 23:46
Kolekcjoner_23 napisał(a):Wyświetl post
Filmy z przemarszu kibiców podczas 1/16 finału Ligi Europejskiej : Sporting Braga – Lech Poznań dostępne już na http://stylkibica.net/index.php?view=filmy_01
Pozdro
http://www.youtube.com/watch?v=F-ayWmBGILM
.....
Odpowiedz cytując
bouli76
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.02.2011, 22:09
A mnie dzieki Lechowi kuponik wszedł nie duzo ale zawsze cos :d hehehehe

(postawilem na wygrana w LE - City i Liverpoolu oraz na awans Bragi)
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.06.2013, 11:56
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
To teraz kibicujemy Legii?
A tak btw ten Ludogorets to co to za nowy twór? Jakiś meteor w stylu Unirei co raz wypali a później znika?
Ludogorets to drużyna budowana na wzór Vitesse. Bogaty właściciel wrzucający kasę w klub. Międzynarodowa mieszanka zawodników.

Nie jest to bynajmniej twór na miarę Unirei, a coś bardziej stabilnego i przyszłościowego. Mogą zdominować bułgarską ekstraklasę na lata.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.06.2013, 18:42
Ich najbardziej chciałbym uniknąć.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 10.06.2013, 20:43
Ludogorets, Gyor i raczej koniec pucharów w 2 rundzie.

Sligo, Karaganda, Vardar i mozecie miec ciezko .

Reszta mega ogóry.
Odpowiedz cytując
pepemasta
Member

Od: 10.2008

Stary 11.06.2013, 17:03
Druzyny na które może trafic Legia w 2 rundzie LM. Wg mnie po kolei od najtrudniejszej do najłatwiejszej. Cos byscie zmienili?

Legia Warszawa Pol 13.650 22.300.000 €

Ludogorets Razgrad------- Bul 3.450------ 26.850.000 €
ETO Györ -------------------Hun 3.850----- 10.300.000 €
Zeljeznicar Sarajevo------ Bos 4.566------- 6.325.000 €
Shakhtyor Karaganda----- Kaz 2.941------- 4.275.000 €
Vardar Skopje --------------Mac 2.-050------ 6.525.000 €
Kalju Nomme ---------------Est 1.191 --------3.975.000 €
Daugava Daugavpils ---------Lat 1.658 -------2.900.000 €
Skënderbeu Korçë -----------Alb 2.833 -------4.025.000 €
Sutjeska Niksic ---------------Mon 1.300 -----1.400.000 €
The New Saints --------------Wal 3.766 -----1.300.000 €
Sligo Rovers ------------------Irl 3.225------- 1.350.000 €
FH Hafnarfjardar -------------Isl 4.083------- 1.750.000 €
Birkirkara ----------------------Mlt 2.541 ------1.775.000 €
CS Fola Esch -------------------Lux 0.925 -----1.650.000 €
EB Streymur * -----------------Far 2.316 -------500.000 €
Cliftonville ----------------------Nir 2.116 --------450.000 €
Tre Penne * -------------------Sma 1.383 --------50.000 €
Ostatnio edytowane przez pepemasta : 11.06.2013 o godz. 17:29.
Odpowiedz cytując
Alex_Morgan
Junior Member

Od: 07.2012

Stary 11.06.2013, 18:00
Jeśli Legia chce coś osiągnąć w Europie to żadnych Bułgarów się nie może bać. Zresztą w zimowych sparingu, gdzie Ludogorets grał w podstawowym składzie Legia wygrała 1 - 0. Z tego co kojarzę Lech także z nimi grał w Marbella Cup 2013 tej zimy i wygrał 2 - 1. Także mimo tego, że wzmocnią się na na el. LM to Legia nie może się ich bać. Myślę, że Legia powinna na luzie dojść na grupy LE. Taka sama sytuacja z Lechem. Mają rozstawienie we wszystkich rundach i muszą to wykorzystać. Powiecie mi, że w tym roku też mieli rozstawienie a odpadli z ogórami ze Szwecji (te wydawałoby się ogóry odprawiły potem CSKA). Ale w tym sezonie to nie był jeszcze tak dobrze ułożony zespół jak teraz. Rumak naprawdę zrobił z nimi mega robotę. Parę wzmocnień i grupa LE na luzie. Co do Śląska to myślę, że będzie lepiej niż w tym roku. Levy zna się na swoim fachu i sądzę, że ich nieźle przygotuje do sezonu. Szkoda, że Pepe odszedł rozkręcił się pod koniec sezonu. Na szczęście Mila zostaje. Poza tym Śląsk to jedyna drużyna w Polsce, która umie grać atakiem pozycyjnym. Zobaczymy jak będzie. Problem Śląska zacznie się od III. rundy, gdzie nie będą rozstawieni. Sukcesem będzie faza grupowa, jednak do tego potrzeba farta w losowaniu. Na temat Piasta się nie wypowiadam bo to wielka niewiadoma. Plus ich gry w pucharach jest taki, że nikt ich nie zna i mogą sprawić niespodziankę.Jakby pyknęli w II. rundzie wyżej rozstawionego to by przejęli rozstawienie w III. rundzie (analogiczna sytuacja do tej Śląska z sezonu 2011/2012).
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.06.2013, 11:22
Trudna droga Legii do Ligi Mistrzów

http://www.pilkanozna.pl/index.php/W...-mistrzow.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów