|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
z Twittera
Przemysław Zych @PrzemZych Chavez dziś leci jeszcze z Wisłą na mecz w Gdańsku. Ale myślami w Chinach, czeka tylko na podpisanie dokumentów przez Chińczyków. Na 1 rok. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Kassandre
Oby, spora kasa sie zwalnia, chyba przedostatni z wysokokontraktowych - zostanie jeszcze Marko. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Lolek napisał ze transferu nie bedzie testy medyczne odwołane :/ nawet sie tego spodziewałem...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Bedziemy Hiszpanią a nawet Hiszpaniom![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Odejście Chaveza traktowałbym w kategorii wzmocnienia.... budżetu, ale trzeba przyznać że przez ten okres kiedy tu był niczym specjalnym się nie wyróżniał, był po prostu zwykłym przecinakiem, no i zarabiał niemało.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jeszcze Gordon ma wysoki kontrakt.Tymczasem Chavez oficjalnie odchodzi do chińskiego Qingdao Jonoon zostanie wypożyczony
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Zapomnialem o Gordanie ale on sie konczy i nie sadze ze przedluzy wogole, a napewno juz nie za taką kasę jak teraz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2013
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/228/news2...n-do-Chin.html
Jeśli tu napisali to na 99% pojedzie do chin... |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Ciekawe ile (czy) zarobimy coś na tym wypożyczeniu do Chin
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Nie cieszcie się tak z tego wypożyczenia Chaveza, bo znając Naszych działaczy to my będziemy je opłacać... zamiast się go od razu pozbyć to wypożyczenie
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dobry ruch z tym Chavezem. Na ławkę lepszy Fryc, Nalepa czy Czekaj. Nawet za darmo bym go oddał, byle pensji nie płacić.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Należy pamiętać, że procent od ewentualnej sprzedaży Chaveza miał iść do jego poprzedniego klubu stąd może to "wypożyczenie". Taka moja luźna rozkmina.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Najwazniejsze zeby gral - jak pogra, to wezmą go na MŚ Świata i jest szansa ze ktoś sie nim zainteresuje. Więc teraz nie bedziemy placic pensji, a pozniej nawet jakbysmy z 500 tys ojro zgarneli to i tak w sytuacji Wisly to byloby bardzo duzo, a noz mu by wyszly 3 mecze (a potencjal zawsze gdzies tam mial i w kadrze niezle sobie pogrywal)
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Mam pytanie. Jeśli Chavez zagra na MŚ a będzie na wypożyczeniu w Chinach, to kto dostanie pieniądze za jego udział My czy Chińczycy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2013
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Mnie zastanawia jedno. A mianowicie kto będzie grał na pozycji stopera w razie kartki bądź kontuzji Arka lub Gordana. Jak wiemy Marko Jovanović w tej chwili jest poza grą i nie wiadomo kiedy wróci. Czekaj jest kontuzjowany, Uryga chyba też. Po odejściu Osmana Chaveza zostajemy z dwoma stoperami z czego Bunoza jest raczej lewym obrońcą przesuniętym do środka z konieczności. Z drugiej strony mi pasuje ten transfer ponieważ honduranin poważnie obciążał budżet a i tak praktycznie nie pojawiał się na boisku. Jakby nie było trzeba poszukać jakiegoś stopera najlepiej młodego polaka ktorego można ograć i będzie naturalnym następcą Głowy. Ja osobiście proponuje Gracjana Horoszkiewicza który ponoć jest wielkim talentem ale problem w tym że jest zawodnikiem drugiej drużyny Herthy Berlin i niemcy pokładają w nim duże nadzieje bo uważają że jest większym talentem niż ich wychowanek Jerome Boateng - piłkarz Bayernu Monachium i reprezentant Niemiec.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Na pewno to w głównej mierze zależy od tego, jak skonstruowana jest umowa wypożyczenia. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
85 000 USD za udział w mundialu vs 85 000 PLN x 10 z tytułu kontraktu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Póki co to pensja Chaveza odpada do końca 2014. Facet ma kontrakt do 2016, więc dobrze by było, gdyby został później sprzedany, chociaż w tych newsach o wypożyczeniu nie widzę nigdzie wpisu o opcji pierwokupu?
Martwią mnie natomiast te przecieki o tajemniczym transferze, czyli faktycznie nic z tego? :/ Szkoda, bo człowiek się trochę rozochocił. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kurczę, lepiej by było Chaveza sprzedać, a nie wypożyczać, bo wiadomo, że już u nas nie pogra za wiele. Z drugiej strony, jeśli pojedzie na mundial i coś tam sobą zaprezentuje, to może znajdzie się na niego jakiś chętny, tak jak swego czasu my po mundialu w RPA.
Tak czy inaczej, lepsze wypożyczenie niż trzymanie go w składzie, gdzie i tak nie ma zbyt dużych szans na grę. Franek mu nie ufa i ciężko mu się dziwić, bo to bardzo chimeryczny zawodnik, w dodatku surowy technicznie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
A skąd pewność ze chińczycy będą mu płacić w 2 lidze całość kontraktu?
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
"Napastnik, który miał dołączyć dzisiaj do Wisły to 24-letni Brazylijczyk z tamtejszej Serie A. Miało być 3-mczne wypożyczenie na początek. Tylko, że na ten transfer najbardziej napalił się Cupiał, bo po wygranej w derbach zamarzyło mu się mistrzostwo."
Znalazłem takie coś na necie wiadomo o kogo chodzi ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|

|