The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.02.2011, 16:06
Amika i tak jest przegraną w tej sprawie. 29 tysięcy to nie 40 tysięcy. Grubą forsę stracili na tym ograniczeniu liczby widzów.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 15.02.2011, 16:08
Ponad milion podobno, choc nie wiem jak oni do takiej kwoty doszli ale jak zwykle trzeba prezsadzić zeby dobry artykul wyszedł
http://sport.wp.pl/kat,77156,title,L...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.02.2011, 17:19
No i to jest kolejne jajo, o którym było wiadomo,że będzie miało miejsce. Stadion w Poznaniu.
Ktoś za to powinien chyba odpowiedzieć. Afryka normalnie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Od: 11.2010

Stary 16.02.2011, 15:43
Lech ma ogromną szanse na przejscie Bragi, gdyz ta oslabila sie w okienku znacznie, do tego 3 podstawowych pilkarzy nie zagra w meczu. W lidze ostatnio spisuja sie bardzo zle.
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Od: 01.2011

Stary 16.02.2011, 15:51
O nareszcie ktos kto mysli podobnie ja tez uwazam,ze przejda Brage nawet kase postawilem u buka na ich awans w Poznaniu nawet cicho mowia o cwiercfinale bo Liverpool jest w kryzysie i zadna sztuka go ograc a na Sparcie chca sie zemscic za el LM wiec w Poznaniu jest spora szansa na cwiercfinal ligi europy juz przebili sukces Wisly a jak zajda dalej to bedzie najwiekszy sukces od 96 roku
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 16.02.2011, 15:58
wiktorpiekarski napisał(a):Wyświetl post
O nareszcie ktos kto mysli podobnie ja tez uwazam,ze przejda Brage nawet kase postawilem u buka na ich awans w Poznaniu nawet cicho mowia o cwiercfinale bo Liverpool jest w kryzysie i zadna sztuka go ograc a na Sparcie chca sie zemscic za el LM wiec w Poznaniu jest spora szansa na cwiercfinal ligi europy juz przebili sukces Wisly a jak zajda dalej to bedzie najwiekszy sukces od 96 roku
A co tam ćwierćfinał.. oni o finale mówią i o majstrze co roku - toż to hiper wielki i wspaniały Poznan* ( czy jak to tam piszą )
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.02.2011, 15:58
kpisz?
wg mnie nie przebili.
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Stary 16.02.2011, 16:08
sorki ale bedac obiektywnym my mielismy na rozkladzie Parme iSchalke a Lech MC i jeden z najbardziej utytulowanych klubow swiata Juventus w lidze europy trudniej jest dojsc do 1/16 niz wtedy do 1/8
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 16.02.2011, 16:34
sorki ale bedac obiektywnym my mielismy na rozkladzie Parme iSchalke a Lech MC i jeden z najbardziej utytulowanych klubow swiata Juventus w lidze europy trudniej jest dojsc do 1/16 niz wtedy do 1/8
Kpisz czy o droge pytasz? System grupowy umożliwia łatwiejsze dojście do 1/16. Gdyby grali dwumecze to odpadliby z Man City. Poza tym to jest 1/16 a nie 1/8
Odpowiedz cytując
hejR22
Member

Stary 16.02.2011, 16:42
walic pyry!!! musza odpasc musza dostac łomot z BRAGA!!! bo to sa kur... poznanskie!!!
4 powody dla których chce żeby Braga im dojebała :
1. Ja Wisła przegra jakiś mecz w pucharach czy lidze to pyry się spuszczają ze szczęścia , więc my Wiślacy też mamy się cieszyć jak ta sprzedajna pralka dostanie w dupe
2. Są braćmi naszego największego wroga
3. Jak przegrali u nas w Krakowie 4:2 to to bydło z poznania zaczeło żucać w naszą strone sztucznymi ogniami
4. I jak byliśmy u nich w pyrlandi to ochrona otworzyła im bramki , żeby była zadyma . I do tej pory ich nikt nie ukarał ! A nas ukarali zakazem wyjazdu na dwa mecze (min.Derby)
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Stary 16.02.2011, 16:51
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Kpisz czy o droge pytasz? System grupowy umożliwia łatwiejsze dojście do 1/16. Gdyby grali dwumecze to odpadliby z Man City. Poza tym to jest 1/16 a nie 1/8
Gdyby babcia miala wasy.... Groclin tez odpadl z MC w systemie pucharowym? jakos pamietam,ze wyeliminowali Anglikow 1-1 i 0-0 myle sie? wiec przestan pisac glupoty,ze Lech by odpadl w rywalizacji pucharowej nawet w grupie byl remis w bezposrednich starciach przegrali tam 3-1 by u siebie rowniez wygrac 3-1 i co dalej twierdzisz ,ze w dwumeczu sa gorsi? bo mi sie wydaje,ze jest idealny remis co jeszcze madrego napiszesz?
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 16.02.2011, 16:52
UEFA takze stoi za organizowaniem EURO 2012 w Polsce.
Czy gdyby na stadionie nie doszlo do zadnych zmian, UEFA pozostala by przy swoim stanowisku, a polskie przepisy w tej materii takze by sie nie zmienily to czy podczas turnieju UEFA tez moze zakazac sprzedazy biletow na te zamkniete teraz sektory?
DysoN
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 16.02.2011, 17:08
DysoN napisał(a):Wyświetl post
UEFA takze stoi za organizowaniem EURO 2012 w Polsce.
Czy gdyby na stadionie nie doszlo do zadnych zmian, UEFA pozostala by przy swoim stanowisku, a polskie przepisy w tej materii takze by sie nie zmienily to czy podczas turnieju UEFA tez moze zakazac sprzedazy biletow na te zamkniete teraz sektory?
Przenieśliby wtedy mecze do Krakowa lub Warszawy na Legię.

Jakoś nie chce mi się wierzyć,że UEFA widziała jak to było robione i nie wnosiła protestów.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Stary 16.02.2011, 17:09
Nie ma sie co oszukiwac. Nam taki sezon trafil sie tylko w 2002/2003 roku. Pozniejsze wydarzenia to kompromitacje - oprocz wystepu w fazie grupowej PU i wygranej 1:0 z Barca. Lech ma juz 2-gi taki wyskok w ciagu 3 lat i przebili Wisle nieznacznie ale jednak. CO prawda my bylismy w 1/8 PU, ale nie oszukujmy sie ... bylo wtedy latwiej. Lech drugi raz gra w 1/16 LE a wczesniej PU i zasluguje na to swoja gra. Trzeba sie z tym pogodzic.

Inna sprawa jest to, że znowu jest hurra optymizm jak przy Udinese. Oby nie skonczylo sie tak jak wtedy.

Jestesmy kibicami Wisly i to zrozumiale, ze chcemy dla niej takich "wyskokow" jak Lech. Jednak musimy patrzec obiektywnie i prawda jest taka jaka jest. W 2002/2003 sezonie to My bylismy w kazdej gazecie i to o Nas pisano w samych pozytywach. Teraz tak jest o Nich, a my mozemy jedynie przeczytac o kolejnych kompromitacjach.

Pozostało nam odbudowanie swojej renomy w Polsce i Europie, bo teraz gdy zapytasz kogos w Europie o Wisle to ze zdziwieniem zapyta "CO to za klub i skad on jest?", a w Polsce na każde slowo -WIsła- jest odpowiedz w stylu "Levadia! Levadia!" albo "Bach bach Karabach hahaha" i gorzki smiech z klubu.
Ostatnio edytowane przez WCracow : 16.02.2011 o godz. 17:19.
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Stary 16.02.2011, 17:18
mądry głos w dyskusji cenie ludzi obiektywnych ja dodam od siebie my mielismy 4 kompromitacje tibilisi valerenga levadia karabah a Lech ? najwyzej terek grozny to w porownaniu z nami valerenga .Jezeli chcemy miec wieksze sukcesy od Lecha trzeba wejsc do ligi mistrzow i wtedy nawet 1/16 Lecha nas nie przebije bo na lige mistrzow czekamy juz prawie 20 lat no 15
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Stary 16.02.2011, 17:23
Braga to druzyna do przejscia, jednak dalej to juz schody i to duze. Liverpool ( bo raczej oni awansuja ) bedzie walczyl o final, bo to moze byc ich jedyny sukces w tym sezonie. Ale inna rzecza jest to, że w tym sezonie graja slabo i przy dobrej grze mozna ich przejsc. Jednak na razie BRAGA.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 16.02.2011, 17:26
WCracow napisał(a):Wyświetl post
"CO to za klub i skad on jest?", a w Polsce na każde slowo -WIsła- jest odpowiedz w stylu "Levadia! Levadia!" albo "Bach bach Karabach hahaha" i gorzki smiech z klubu.
Wnoszę,że jesteś młody a o piłce mało wiesz. Wisła jest rozpoznawana w Europie,bardziej niż ci się wydaje.

a z gorzki śmiech to mnie ogarnia jak jakiś człowieczek śmieje się z naszego klubu. Wtedy pytam a gdzie Twój klubik jest?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 16.02.2011 o godz. 17:29.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.02.2011, 17:32
Braga to druzyna do przejscia, jednak dalej to juz schody i to duze. Liverpool ( bo raczej oni awansuja ) bedzie walczyl o final, bo to moze byc ich jedyny sukces w tym sezonie. Ale inna rzecza jest to, że w tym sezonie graja slabo i przy dobrej grze mozna ich przejsc. Jednak na razie BRAGA.
Oj, straszne.
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Stary 16.02.2011, 17:36
Marszalek a mnie wlasnie boli ,ze w europie stracilismy szacunek jaki mielismy po Jerozolimie i Barcelonie ja na mysl o pucharach mam dreszcze bo to nie jest przypadek ,ze mielismy tyle kompromitacji w 6 lat w tym 2 ostatnio i co przed nastepna runda pucharowa powiedza niektorzy spokojnie kelnerzy a przyjedzie druzyna z Andory i nas wyeliminuje po dwoch remisach i znowu bedzie kompromitacja i polewka w calej polsce;-/ glupio mi jak kibice z innych miast wypominaja mi kompromitacje Wisly i pytaja ''na co ci mistrzostwo jak i tak dostaniecie lanie od kazachow''
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.02.2011, 17:37
Nie ma sie co oszukiwac. Nam taki sezon trafil sie tylko w 2002/2003 roku. Pozniejsze wydarzenia to kompromitacje - oprocz wystepu w fazie grupowej PU i wygranej 1:0 z Barca. Lech ma juz 2-gi taki wyskok w ciagu 3 lat i przebili Wisle nieznacznie ale jednak. CO prawda my bylismy w 1/8 PU, ale nie oszukujmy sie ... bylo wtedy latwiej. Lech drugi raz gra w 1/16 LE a wczesniej PU i zasluguje na to swoja gra. Trzeba sie z tym pogodzic.

Inna sprawa jest to, że znowu jest hurra optymizm jak przy Udinese. Oby nie skonczylo sie tak jak wtedy.

Jestesmy kibicami Wisly i to zrozumiale, ze chcemy dla niej takich "wyskokow" jak Lech. Jednak musimy patrzec obiektywnie i prawda jest taka jaka jest. W 2002/2003 sezonie to My bylismy w kazdej gazecie i to o Nas pisano w samych pozytywach. Teraz tak jest o Nich, a my mozemy jedynie przeczytac o kolejnych kompromitacjach.

Pozostało nam odbudowanie swojej renomy w Polsce i Europie, bo teraz gdy zapytasz kogos w Europie o Wisle to ze zdziwieniem zapyta "CO to za klub i skad on jest?", a w Polsce na każde slowo -WIsła- jest odpowiedz w stylu "Levadia! Levadia!" albo "Bach bach Karabach hahaha" i gorzki smiech z klubu.
Przepraszam, ze się tak zapytam. Ile Ty masz lat ? Chyba niewiele, ze porównujesz dokonania Wisły na równi z jakąś Amika co na przestrzeni 80 lat historii polskiej ligi ma teraz raptem swoje 5 min.

Cytat:
bo teraz gdy zapytasz kogos w Europie o Wisle to ze zdziwieniem zapyta "CO to za klub i skad on jest?", a w Polsce na każde slowo -WIsła- jest odpowiedz w stylu "Levadia! Levadia!" albo "Bach bach Karabach hahaha" i gorzki smiech z klubu.
[/QUOTE]

Poważnie ? Zdziwią się i nie będą wiedzieli ? No to faktycznie dużo wiesz. Co do tego drugiego to modne jest to wśród tych co chodzą do kibucu z taką sama nazwą jak Twój nick. Popytaj się więc o dokonania ich klubiku i tych innych co sie tak smieją. Wtedy Ty sie pośmiejesz. Zaręczam Ci.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 16.02.2011, 17:45
mądry głos w dyskusji cenie ludzi obiektywnych ja dodam od siebie my mielismy 4 kompromitacje tibilisi valerenga levadia karabah a Lech ? najwyzej terek grozny to w porownaniu z nami valerenga .Jezeli chcemy miec wieksze sukcesy od Lecha trzeba wejsc do ligi mistrzow i wtedy nawet 1/16 Lecha nas nie przebije bo na lige mistrzow czekamy juz prawie 20 lat no 15
Wydaje mi się, że Ty raczej czekasz aby kolejny raz nie spaść w tym roku z ligi. Poprzednio sie udało przy zielonym stoliku jak i cały awans do ekstraklasy za pieniadze.

P.S. Strasznie cos wali czosnkiem. Nie czujecie ?
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Stary 16.02.2011, 17:52
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że Ty raczej czekasz aby kolejny raz nie spaść w tym roku z ligi. Poprzednio sie udało przy zielonym stoliku jak i cały awans do ekstraklasy za pieniadze.

P.S. Strasznie cos wali czosnkiem. Nie czujecie ?
jak chcesz wiedziec jestem za wszystkimi krakowskimi klubami-pisalem o tym w temacie przedstaw sie i co zabroniszm i kibicowac Wisle Hutnikowi Cracovi i Wawelowi? chce mistrzostwa dla Wisly utrzymania dla Cracovi
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.02.2011, 17:54
Gdyby babcia miala wasy.... Groclin tez odpadl z MC w systemie pucharowym? jakos pamietam,ze wyeliminowali Anglikow 1-1 i 0-0 myle sie? wiec przestan pisac glupoty,ze Lech by odpadl w rywalizacji pucharowej nawet w grupie byl remis w bezposrednich starciach przegrali tam 3-1 by u siebie rowniez wygrac 3-1 i co dalej twierdzisz ,ze w dwumeczu sa gorsi? bo mi sie wydaje,ze jest idealny remis co jeszcze madrego napiszesz?
Lejąć na temat Lecha bądź Amiki zauważ że porównywanie Manchesteru City za czasów Sebastiana Mili i Grzegorza Rasiaka, do Manchesteru City z ubiegłego roku, jest jak porównywanie West Bromwitch Albion do Arsenalu Londyn.
Wtedy M City było średniakiem ligi angielskiej od święta kwalifikującym się do Pucharu UEFA, teraz jest najbogatszym klubem świata, kadrowo nie ustępuje żadnej drużynie na świecie i tylko brak stabilizacji , chęci zawodników do osiągnięcia czegoś a nit tylko zarabiania $$ brakuje tam do skutecznego walczenia o status najlepszej drużyny świata. Z tym że Lech MC nie wyeliminował i raczej już nie wyeliminuje. A gdyby spodkali się później w fazie pucharowej to tylko Cud nad Wartą mógłby sprawić że zwycięsko wyjdzie z dwumeczu Lech. Choć jak wiadomo w piłce nożnej cuda zdażają sie nad wyraz żadko.
a faworytami.

I nie mówie tego żeby zaprzeczyć sukcesom "Kolejorza", takie sa po prostu fakty i niewiele jest klubów na świecie które w pojedynku z MCity moga mówić o równych szansach, a faworytów takich pojedynków możn apoliczyć na jednej ręce.

Lech swoje już zrobił. Śmieszą mnie opinie ludzi którzy piszą o Lechu jako faworycie z Bragą ! Taryfa ulgowa się skończyła i już żadna drużyna ich nie zlekceważy, Braga naprawdę podchodzi do 2mechu z respektem, zadecydują umiejętnosci, głowy zawodników i taktyka. Tak naprawdę pierwszy raz zobaczymy na co stać będzie Bakero. Do tego dodajmy że 90% rodzimych klubów przez pierwszy miesiąc po wznowieni rozgrywek gra katastrofalnie, i dopiero w kwietni, październiku gra zaczyna si fajnie układać.
To w większości przypadkach sprawiło że nasze kluby odpadają z Azerami i Estończykami. Szanse Lecha na awans som bardzo małe, a na ich miejscu wogóle bym sobie tym nie zaprzątał głowy. MUSZĄ uratować sezon w lidze, bo inaczej cała masa punktów które nastukali w LE do rankingu UEFA pujdzie się ....... (według prognoz już teraz Lech byłby rozstawiony w całych eliminacjach do LM !! (w ostatnim sezonie nie byli rozstawieni w przedostatniej fazie)) LEch bez pucharów europejskich za rok bedzie baardzo żałosnym tworem, piłkarze będą na siłe odchodzić itd.

Szanse na awans są niewielkie - może 30 % pewnie mniej, ze względu na wyjazdowy rewanż. O dziwo spokojny jestem o nich że pokażą się naprawde z dobrej strony z Liverpoolem o ile uda im sie awansować. A tak jutro można spodziewać się wszystkeigo - antyfootballu i 0-0, zmiażdzenia i ośmieszenia Lechitów 0-3 jak i ich porywającej gry. W ogólnym rozrachunku kasy an awans kuchennych bym nie postawił.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 16.02.2011 o godz. 18:14.
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Stary 16.02.2011, 17:58
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Lejąć na temat Lecha bądź Amiki zauważ że porównywanie Manchesteru City za czasów Sebastiana Mili i Grzegorza Rasiaka, do Manchesteru City z ubiegłego roku, jest jak porównywanie West Bromwitch Albion do Arsenalu Londyn.
a pamietasz jaka byla atmosfera wtedy gdy Grodzisk mial grac z MC? jakis maly polski klubik gra z wielkim M CITY niektorzy zastanawiali sie czy nie bedzie dwucyfrowego wyniku---> pamietam wywiady po losowaniu MC mialo zmiazdzyc Grodzisk a jak sie skonczylo wszyscy wiemy .
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Stary 16.02.2011, 18:44
Ludzie, ale co tak najezdzacie na mnie i moja subektywna ocene?! Po 1-wsze to pisze tutaj o sukcesach w EUROPEJSKICH PUCHARACH a nie na polskim bagienku i tym "ile kto ma MP". Tutaj Wisla ma niebotyczna przewage nad Lechem i tyle w temacie. Po 2-gie - jestem kibicem WISLY! jednak potrafie rozroznic fanatyzm, a obiektywizm. Kolejną rzecza jest to, że ILE BEDZIEMY ZYC PRZESZLOSCIA co? Trzeba szanowac te sukcesy w Polsce i tą dwucyfrówke MP, ale dlaczego nie patrzymy do przodu, tylko caly czas ogladamy sie do tylu?

Porównując dokonania mialem na mysli DOKONANIA w EUROPIE. A tutaj MY mielismy tylko 1 pojedynczy wyskok. Lech ma juz 2-gi. I to praktycznie rok po roku. To juz przypadek nie jest. Za czasów naszego sukcesu wystarczylo rozegrac 3 dwumecze i juz byc w 1/8. teraz trzeba przejsc znacznie wiecej meczów. Poza tym teraz jest tyle mocnych zespolow, że nie mnozna tego porownywac z sezonem 2002/2003.

Kolejną rzecza jest ta renoma Wisly. No sorry ale jezdze po Europie i sprawdzam wlasnie znajomosc polskich zespołow. 1-wsze co odpowiedza ludzie starszej daty z Europy to wiadomo - lata 70 i 80. Boniek, Deyna ... gdy spytalem sie o w miare nowsze czasy odpowiedz byla - Widzew, Legia, Lech. Spytalem o Wisle .... odpowiedz - "nie znam". Popytalem mlodsze pokolenie, ktore teraz ma 18-25 lat. Na pytanie o kluby z Polski odpowiedz brzmiala z lekkim pytaniem " Legia, Lech?". Po spytaniu o klub Wisla Krakow ludzie zastanawiali. Pomagam i podaje np. Zwyciestwo z barca 1:0 i Schalke 4:1. Odpowiedz -> " cos kojarze ale malo efektywnie". TAKA JEST PRAWDA. W Europie nie znaja klubu Wisla Krakow, bo pojedynczy wyskok nie robi z Nas wielkiego zespolu.

Wisla u kibicow w Polsce? Zapytasz o przeszlosc - odpowiedź -> "Tak sezon w PU i wyeliminowanie Parmy, Schalke i bój z LAZIO". Praktycznie kazde pokolenie to mowi. Zapytasz o terazniejszosc? Odpowiedź wysmieszajaca Nasz klub i domowki o Valerendze, karabachu i Levadii, Tibillisi. Moiwsz, że wygralismy 1:0 z barcelona. Kolejny smiech i odpowiedz w stylu "z 3 zespolem Barcelony, po przegranej 0:4 w 1-wszym meczu".

Taka jest prawda. Oszukujemy sie nawzajem wmawiajac sobie, że wszystko jest OK i wspaniale. A tak na prawde nasz klub niczego nie osiagnal w Europie, bo ta 1/8 to pojedynczy wyskok i nie bylo potwierdzenia tego wyskoku. Nie mowie, że LEch jest juz wielki i jest potega w Polsce i w Europie. On rowniez na razie nic wielkiego nie zrobil. Jednak potwierdzil swoj dobry sezon 2-gim sezonem w LE. Po prostu okiektywnie patrez na to wszystko BEZ FANATYZMU w kierunku Wisly. Trzeba potrafic wyjrzeć poza czubek wlasnego nosa. JESZSCZE RAZ PISZE, że mowie o europejskich pucharach a nie MP i polskiej lidze!!!
Ostatnio edytowane przez WCracow : 16.02.2011 o godz. 18:49.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.02.2011, 18:55
Do normalnych - nie ma co nawet wchodzić w dyskusję z takimi pajacami. Nie warto, nie zrozumieją.

Amiczka odpadnie ze słabiutką Bragą, później będzie tylko gorzej, walka o utrzymanie.

Co się dzieje, amikowcy się rozplenili nawet na TWSD...

E. Koleżko, śledzę Twoje wpisy i nie zamierzam się wdawać w dyskusję z Tobą, wybacz nie ten poziom. Skoro tak lubisz się onanizować meczami Amicii Poznań to Twój problem, ale rób to w zaciszu własnym domowym, nie na forum Wisły Kraków. Zresztą Twój nick nie pozostawia mi złudzeń. Skoro uważasz, że Wisły w Europie nie rozpoznają to ja nie mam pytań. Spacerując po plażach Bułgrii, Tunezji, Turcji nieraz pierwszymi słowami po pytaniu - "Poland?", były "Wisła Kraków"? To tyle z mojej strony, polecam jakiś dobry krem do rąk jeżeli jutro wygra amiczka. Twój tekst o Barcelonie jest gwoździem do trumny Twojej wiarygodności chłopaczku. Poza tym radzę zmienić znajomych, bo wnoszę, że zbyt wielkiego poziomu intelektualnego sobą nie prezentują.. Może jak przejdziecie do starszaków się coś poprawi
Ostatnio edytowane przez fialo : 16.02.2011 o godz. 19:06.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Stary 16.02.2011, 18:57
@fialo
Olsnij mnie swoja wiedza na temat Wisly i LEcha w europejskich pucharach ....Czekam co madrego napiszesz, bo na razie osmieszyles sie wypisujac glupie zdanie, ktore nic nie wnosi do tematu i obraza np. MNIE. Nawet nie napisales zadnego POWODU, dla ktorego wypisujesz takie bzdety :|
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 16.02.2011, 19:02
Ludzie, ale co tak najezdzacie na mnie i moja subektywna ocene?! Po 1-wsze to pisze tutaj o sukcesach w EUROPEJSKICH PUCHARACH a nie na polskim bagienku i tym "ile kto ma MP". Tutaj Wisla ma niebotyczna przewage nad Lechem i tyle w temacie. Po 2-gie - jestem kibicem WISLY! jednak potrafie rozroznic fanatyzm, a obiektywizm. Kolejną rzecza jest to, że ILE BEDZIEMY ZYC PRZESZLOSCIA co? Trzeba szanowac te sukcesy w Polsce i tą dwucyfrówke MP, ale dlaczego nie patrzymy do przodu, tylko caly czas ogladamy sie do tylu?

Porównując dokonania mialem na mysli DOKONANIA w EUROPIE. A tutaj MY mielismy tylko 1 pojedynczy wyskok. Lech ma juz 2-gi. I to praktycznie rok po roku. To juz przypadek nie jest. Za czasów naszego sukcesu wystarczylo rozegrac 3 dwumecze i juz byc w 1/8. teraz trzeba przejsc znacznie wiecej meczów. Poza tym teraz jest tyle mocnych zespolow, że nie mnozna tego porownywac z sezonem 2002/2003.

Kolejną rzecza jest ta renoma Wisly. No sorry ale jezdze po Europie i sprawdzam wlasnie znajomosc polskich zespołow. 1-wsze co odpowiedza ludzie starszej daty z Europy to wiadomo - lata 70 i 80. Boniek, Deyna ... gdy spytalem sie o w miare nowsze czasy odpowiedz byla - Widzew, Legia, Lech. Spytalem o Wisle .... odpowiedz - "nie znam". Popytalem mlodsze pokolenie, ktore teraz ma 18-25 lat. Na pytanie o kluby z Polski odpowiedz brzmiala z lekkim pytaniem " Legia, Lech?". Po spytaniu o klub Wisla Krakow ludzie zastanawiali. Pomagam i podaje np. Zwyciestwo z barca 1:0 i Schalke 4:1. Odpowiedz -> " cos kojarze ale malo efektywnie". TAKA JEST PRAWDA. W Europie nie znaja klubu Wisla Krakow, bo pojedynczy wyskok nie robi z Nas wielkiego zespolu.

Wisla u kibicow w Polsce? Zapytasz o przeszlosc - odpowiedź -> "Tak sezon w PU i wyeliminowanie Parmy, Schalke i bój z LAZIO". Praktycznie kazde pokolenie to mowi. Zapytasz o terazniejszosc? Odpowiedź wysmieszajaca Nasz klub i domowki o Valerendze, karabachu i Levadii, Tibillisi. Moiwsz, że wygralismy 1:0 z barcelona. Kolejny smiech i odpowiedz w stylu "z 3 zespolem Barcelony, po przegranej 0:4 w 1-wszym meczu".

Taka jest prawda. Oszukujemy sie nawzajem wmawiajac sobie, że wszystko jest OK i wspaniale. A tak na prawde nasz klub niczego nie osiagnal w Europie, bo ta 1/8 to pojedynczy wyskok i nie bylo potwierdzenia tego wyskoku. Nie mowie, że LEch jest juz wielki i jest potega w Polsce i w Europie. On rowniez na razie nic wielkiego nie zrobil. Jednak potwierdzil swoj dobry sezon 2-gim sezonem w LE. Po prostu okiektywnie patrez na to wszystko BEZ FANATYZMU w kierunku Wisly. Trzeba potrafic wyjrzeć poza czubek wlasnego nosa. JESZSCZE RAZ PISZE, że mowie o europejskich pucharach a nie MP i polskiej lidze!!!
Chłopie, nie kompromituj sie. Stanowczo polecam zapoznać się z historią pucharową Wisły. Jest nawet taka książka. Jesli ktos pisze, ze mieliśmy "POJEDYŃCZY WYSKOK" to trzeba dzwonić po pogotowie i w kaftan.

Cytat:
Moiwsz, że wygralismy 1:0 z barcelona. Kolejny smiech i odpowiedz w stylu "z 3 zespolem Barcelony, po przegranej 0:4 w 1-wszym meczu".
Tzn., ze rozmawiałeś z idiotami. Wystarczy przeczytać składy z tego meczu. Grali tylko bez Messiego, najmocniejszym składem.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 16.02.2011, 19:11
Cytat:
Tzn., ze rozmawiałeś z idiotami. Wystarczy przeczytać składy z tego meczu. Grali tylko bez Messiego, najmocniejszym składem.
Z kim tu dyskutować. Szkoda klawiatury i nerwów. Nie ma co umniejszać tamtemu zwycięstwu nad FC Barceloną, bo może w pierwszym meczu uległa Wisła 0-4 ale w rewanżu przeciwko pierwszemu 'garniturowi' z Camp Nou Wiślacy wygrali i to jest niezaprzeczalny fakt. Dyletantom mówimy STOP.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.02.2011, 19:27
Porównując dokonania mialem na mysli DOKONANIA w EUROPIE. A tutaj MY mielismy tylko 1 pojedynczy wyskok.
Zapominasz o awansie do PUEFA i dobrych rezultatach z niektorymi potentatami w eliminacjach.
Lech ma juz 2-gi. I to praktycznie rok po roku. To juz przypadek nie jest. Za czasów naszego sukcesu wystarczylo rozegrac 3 dwumecze i juz byc w 1/8. teraz trzeba przejsc znacznie wiecej meczów. Poza tym teraz jest tyle mocnych zespolow, że nie mnozna tego porownywac z sezonem 2002/2003.
Nie dość że nie umiesz liczyć to jeszcze nie umiesz logicznie myśleć. Tragedia. Właśnie u nas było ciężej, a Lech nie rok po roku.
a to to jest już w ogóle największe kłamstwo jakie słyszałem ostatnimi laty.
Tak się składa iż rokrocznie jestem w Anglii, a w ciągu roku kilkakrotnie wyjeżdżam na Półwysep Iberyjski. Jesteśmy najbardziej znanym klubem z Polski. Kogo nie zapytałem to jedyny klub wymieniali - Wisłę, Legii nikt nie kojarzy, Widzewa tym bardziej. Lecha teraz zaczęli po fuksie z MC, a tak to Wisła. Wisła. Wisła.
Żałość mnie ogarnia. ŻAŁOŚĆ! Vaalerenga, Tbilisi - teraźniejszość? Nawet Levadia nią nie jest. Gratuluję. A już kompletnym idiotą jest człowiek, który uważa, że 3ci zespół Barcelony grał przeciw nam. Nie było od nich tylko Messiego i jakiegoś drugiego ziomka. Jeśli myślisz że Barcelona chciała przegrać, bo wygrała 0:4 w pierwszym meczu, to nie mam słów. Zważ na to że jeśli się nie myle to byliśmy jedynym zespołem w ówczesnym roku, który pokonał Barcę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów