The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.10.2013, 20:16
Dajcie spokój z tym Wilkiem, chłop jest ewidentnie promowany przez weszlo. Teksty o jego walce w środku pola w 2 lidze hiszpańskiej to i ja mogę pisać niespecjalnie oglądając tą ligę.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 24.10.2013, 13:03
Wisła szuka lewego obrońcy w Peru?
http://adf.ly/Y6tpH
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.10.2013, 14:09
Raczej chodzi o wypożyczenie roczne. Kapka pracuje. Zastanawiam się natomiast po co taka ilość LFB u nas. Tak jakby Guerrier miał być przesunięty na skrzydło, Pietia na lewą obronę a Gordan sprzedany. I wszystko w najbliższym okienku.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 24.10.2013 o godz. 14:13.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.10.2013, 16:23
I pewnie o to chodzi. Bunoza generuje za duże koszty.
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 24.10.2013, 18:14
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
I pewnie o to chodzi. Bunoza generuje za duże koszty.
I jak my mamy kiedykolwiek myśleć o pucharach skoro prawie najlepszy grajek zespołu jest wręcz wypychany na sprzedaż bo generuje duże koszty, bez pieniędzy i dużych kontraktów nie da się znaczyć cokolwiek w europie.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 24.10.2013, 19:26
Ale Bunoza jest bardzo średni nawet jak na TME... Po prostu kontrakt sie konczy, wiec "złapał formę". Podpiszemy i zacznie sie taka błazenada jak była rok i dwa lata temu.

bądz co bądz to straszne drewno
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.10.2013, 19:33
Valandil napisał(a):Wyświetl post
I jak my mamy kiedykolwiek myśleć o pucharach skoro prawie najlepszy grajek zespołu jest wręcz wypychany na sprzedaż bo generuje duże koszty, bez pieniędzy i dużych kontraktów nie da się znaczyć cokolwiek w europie.
Z pucharu już odpadliśmy. We wtorek. Żadnych innych w planach nie mamy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 24.10.2013, 19:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Powiedziałem "kiedykolwiek".
Odpowiedz cytując
keth
Member

Od: 09.2013

Stary 24.10.2013, 20:18
Cytat:
I jak my mamy kiedykolwiek myśleć o pucharach skoro prawie najlepszy grajek zespołu jest wręcz wypychany na sprzedaż bo generuje duże koszty, bez pieniędzy i dużych kontraktów nie da się znaczyć cokolwiek w europie
problemem raczej jest stosunek cena/jakość, zwyczajnie nie jest wart kasy jaką zarabia, a kontrakt pewnie chciałby jeszcze większy niż obecny. Pieti w formie, szczególnie tej z początku gry w Trabzonie Gordnan może co najwyżej buty wiązać. Zamiast martwić się tym czy Bunoza odejdzie czy nie, skupiłbym się czy Powrocie Piotrka do formy.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 24.10.2013, 21:00
keth napisał(a):Wyświetl post
problemem raczej jest stosunek cena/jakość, zwyczajnie nie jest wart kasy jaką zarabia, a kontrakt pewnie chciałby jeszcze większy niż obecny. Pieti w formie, szczególnie tej z początku gry w Trabzonie Gordnan może co najwyżej buty wiązać. Zamiast martwić się tym czy Bunoza odejdzie czy nie, skupiłbym się czy Powrocie Piotrka do formy.
Pod koniec przygody w Wiśle, Pietia przegrywał rywalizację z Paljicem. Generalnie Piotrek na lewej wymiatał za czasów Skorży, potem było już co najwyżej nieźle, lub przeciętnie. I jakoś wątpie, żeby kiedyś jeszcze doszedł do takiej dyspozycji jak wtedy.

Cytat:
Ale Bunoza jest bardzo średni nawet jak na TME... Po prostu kontrakt sie konczy, wiec "złapał formę". Podpiszemy i zacznie sie taka błazenada jak była rok i dwa lata temu.
No, a moze po prostu nowy trener do niego dotarł i go ogarnął. Jovanovic też gra lepiej przez ostatnie 2 sezony, a kontrakt mu się nie kończy.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
keth
Member

Stary 24.10.2013, 22:42
w Trabzonie na początku zanim złapał kontuzje grał naprawde dobrze, chyba jeszcze lepiej niż za Skorży. Potencjał ma spory, kwestia tego czy będzie potrafił wrócić do dobrej dyspozycji. Teoretycznie
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 25.10.2013, 06:55
keth napisał(a):Wyświetl post
Z obecną formą jest wart tej kasy, no szkoda tylko, że zaczął grac dopiero przed końcem kontraktu.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
keth
Member

Stary 25.10.2013, 11:38
ciekawe ile w tej zwyżce formy jest ręki Smudy, a ile walki o nowy kontrakt. Czy po podpisaniu nowego kontraktu nie wróciłby do swojego standardowego poziomu.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.10.2013, 13:49
Jeśli jest dobry kupiec na Buno to nic tylko sprzedać, znajdujemy się obecnie w takim położeniu, że nie ma co sie zastanawiać nad sprzedażą piłkarza za dobre pieniądze. W jego miejsce spokojnie znajdziemy lewego obrońce dającego radę w polskiej kopanej.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 25.10.2013, 13:54
pól roku przed koncem kontraktu nikt nie da wiecej niz 100-200 tys. E
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 25.10.2013, 14:16
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
pól roku przed koncem kontraktu nikt nie da wiecej niz 100-200 tys. E
Lepszy rydz niż nic.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 25.10.2013, 15:40
Nikt tyle nie da za pilkarza z jedna dobra runda. Odejdzie w czerwcu za free
.
Odpowiedz cytując
jacula
Member

Od: 08.2010

Stary 29.10.2013, 19:03
pewnie tak jak Wilk
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 30.10.2013, 18:36
Jak podaje Paweł Muzyka na Twitterze, z Wisłą trenuje bliżej niezidentyfikowany francuski napastnik Jean-David Nessoumou z ... drugiej ligi czeskiej.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.10.2013, 19:10
Trenuje tylko gościnnie.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 30.10.2013, 19:16
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Jak podaje Paweł Muzyka na Twitterze, z Wisłą trenuje bliżej niezidentyfikowany francuski napastnik Jean-David Nessoumou z ... drugiej ligi czeskiej.
Już dupka boli?

GW:
"Trener Smuda zgodził się na udział w treningu kolegi Donalda Wilde Guerriera. Piłkarz trenował towarzysko i nie jest rozpatrywany jako testowany. "
Odpowiedz cytując
loory
Member

Od: 12.2011

Stary 30.10.2013, 21:39
właśnie widziałem dzisiaj Donalda z innym ziomkiem jak szedł w stronę rynku. i tak się zastanawiałem co to za koleś ;D
Here's the thing that makes life so interesting
the theory of evolution claims only the strong shall survive
maybe so, maybe so but the theory of competition says
just because they are the strong doesn't mean they can't get their asses kicked that's right
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 31.10.2013, 02:30
No i taki lament, że z Zawiszą przegraliśmy i że o podium to mrzonki są, a Zawisza zlał i nas i Legię.

No i punkt straty do lidera.

Ta nasza buraczana jest nieprzewidywalna i podium jest jak najbardziej w naszym zasięgu.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.10.2013, 07:21
Ja mam tylko taką nadzieję, że Pan Cupiał w przerwie zimowej nie stwierdzi , że jest świetnie więc nie potrzeba żadnych transferów.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.10.2013, 08:35
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
Ja mam tylko taką nadzieję, że Pan Cupiał w przerwie zimowej nie stwierdzi , że jest świetnie więc nie potrzeba żadnych transferów.
Cza się podłożyć Góralom.
.............
Joke.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.10.2013, 10:16
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wolfy: krakałeś że bezapelacyjnie lecimy do I ligi ...
teraz wykluczasz walkę o puchary .....
może to dobry prognostyk
Ciebie trzeba tłumaczyć jak sny ...
na opak.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 31.10.2013, 11:19
obstawiałem przed meczem z Widzewem że zdobędziemy w ostatnich 8 meczach conajmniej 12 pkt . Mam jednak przeczucie że zdobędziemy ich więcej i możemy nawet skończyć na 1 miejscu w tabeli .

Legia jest totalnie bez formy.

Górnik traci trenera i tylko pojedyńcze zrywy ich ratują.

Jako rywali do końca jesieni mamy mamy :
rozbite Podbeskidzie ( choć u siebie tanio skóry nie sprzeda)
mocnego Górnika ( choć obstawiam że poleca z formą w dół )
rozbitą Koronę
rozbity Śląsk
średnią Jagiellonie
średniego Lecha
mocną Pogoń

tak jak już kiedyś pisałem , Smuda już za dużo powiedział o tym wzmocnieniach , żeby nikt do nas nie przyszedł . Nie wiem czy będą to 4 wzmocnienia . Bardziej wierzę w 2 konkretne i 2 uzupełnienia ( choćby nigeryjczykami ) , niż kompletnie nic . Wynik z jakim przezimujemy na drugorzędne znaczenie dla samych wzmocnień . Tak przynajmniej powinno być...
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 31.10.2013, 11:29
większy wpływ na transfery będzie miało to rozwiązanie kwesti wynajmu stadionui stadionu niż miejsce, na którym skonczymy rozgrywki w grudniu.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.10.2013, 15:45
Ja tam na miejscu Smudy kupiłbym kilku młodych zawodników, może nawet wypożyczył 2-3 graczy z rezerw Atletico Paranense. Jeżeli Wiśle uda się z nimi nawiązać współpracę z Atletico to będzie to duży sukces. To jest naprawdę dobry klub, obecnie nawet lepszy niż Flamengo, z którym współpracuje Legia. Skład na dzień dzisiejszy mamy całkiem niezły, potrzebny jest przede wszystkim dobry prawoskrzydłowy (klasy Guerriera), ofensywny pomocnik i napastnik. Ten ostatni do rywalizacji z Brożkiem. Pozostałe pozycje można wzmocnić w innym czasie. Jeżeli chodzi o pomocnika defensywnego to Ostoja może nie zachwyca jakoś bardzo, ale z meczu na mecz gra lepiej i będą z niego ludzie. Klasowy prawoskrzydłowy i ofensywny pomocnik to moim zdaniem priorytet, bo bez tego będziemy bardzo przewidywalni. Jak widać po Donaldzie, na naprawdę dobrego i młodego zawodnika z potencjałem wcale nie trzeba wydawać wielkiej kasy, tylko po prostu wystarczy dobrze poszukać.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 31.10.2013, 16:47
Nie zgodzę się, że potrzebujemy na dziś trzy transfery (prawoskrzydłowy, napastnik, ofensywny pomocnik), a reszta może być później. Potrzebujemy cztery transfery - oprócz tego co napisałeś jeszcze prawego obrońcę, bo Burliga jest słaby nawet na ligę, a Stolarski to melodia przyszłości.

Co do Ostoji - mam na temat jego przydatności nieco inne, gorsze zdanie. Owszem, dużo widzi, ma zamysł do gry, ale samo granie wychodzi mu słabo. Braki w dynamice, motoryce, szybkości i utrzymaniu się przy piłce powodują, że ma dość dużo strat. Te na 30-40 metrze wielokrotnie powodowały poważne zagrożenie pod naszą bramką. Z tego powodu Ostoja kompletnie nie nadaje się na defensywnego pomocnika, a ofensywnym pomocnikiem jest przeciętnym w skali ekstraklasy. A na domiar złego w piłce nożnej coraz bardziej liczy się właśnie szybkość, wybieganie i twardość fizyczna. Taki Nunez jednak miał dużo lepszy zryw do piłki, zwrotność, dynamikę, technikę też, no i mocno stał na nogach, nie dal się przepychać ani zabierać sobie piłki.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 31.10.2013 o godz. 16:50.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów