|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 21 kolejki | |||
| Zwycięstwo Korony Kielce |
|
8 | 4,76% |
| Remis |
|
15 | 8,93% |
| Zwycięstwo Wisły Kraków |
|
145 | 86,31% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Wg mnie zagraliśmy całkiem dobry mecz, tylko niestety Kju Jaliens to nie jest rutynowany obrońca, który wprowadza spokój w szykach defensywnych, tylko jakiś niestety holenderski kowalski. Przy rzucie karnym to on złamał linię spalonego (stał z 2 metry za resztą obrońców) potem się machnął i Chavez trochę idiotycznie wyciął gościa z korony. Generalnie to Kju to jest tragedia. Jedyne co ma na plus ,że umie podać piłkę. Bo z drugiej strony nasz kolejny srodkowy Chavez to jest obrońca rodem z B-klasy, który umie odebrać piłkę i wywalić ją w przysłowiowe "buroki" i niestety z takimi dwoma środkowymi to nie ma co marzyć o wygrywaniu z poważniejszymi drużynami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
po mojemu w obronie widać brak Bunozy -choć krytykowany(przez niektórych) potrafił w sytuacja podbramkowych wywalić piłkę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Katastrofalna defensywa , stałe fragmenty to dla nas koszmar. Mamy 6 pkt przewagi , trochę niepokoju wdarło się jednak chyba we wszystkie wiślackie serca. Zwycięstwo w piątek z Bełchatowem jest konieczne,by wrócić na właściwy tor. Trochę ochłonąłem i patrzę już na mecz z tymi hujkami z innej strony , każda porażka jest dla nas nawozem sukcesu, nauczką na przyszłość.
Zmartwiony jestem postawą Kew Jaliensa , słaba gra , i ta ręka w ostatniej minucie. Maaskant zajebał ze zmianą Łobodzińskiego , nie mogę na faceta patrzyć , bluzgi same cisną się na usta , dopełnia kontrakt i niech spierrrrdala jak najdalej. ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Dobry mecz w naszym wykonaniu.
A niektórzy to powinni sie naprawde pierdzielnac w łeb ! Wczoraj euforia radosci, a dzis płacz bo remisujemy w kielcach ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Bardzo fajnie się mecz oglądało, szkoda, że na końcu wdusili na 2:2.
Z przodu jesteśmy bardzo silni, niestety z tyłu dziury. I rzeczywiście - brakuje Bunozy. Szkoda, że wróci dopiero w przyszłym sezonie. Czapki z głów przed Stanem za okienko transferowe - Pareiko, Melikson, Genkov to na prawdę wzmocnienia które zapamiętamy na lata. Sivakow i Jaliens słabiej ale to i tak super procent udanych transferów. Jeśli następne okienko będzie tak samo udane, to może w końcu doczekamy się takiej Wisły jak na początku wieku. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
mnie zastanawia tylko jedno po co Sobolewski sprowokowal z premedytacja 2 zolta kartke... na swieta chcial miec dluzsze wolne
nie przystoi na kapitana.. nerwy w kieszen..![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
może lepszej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dawno tak emocjonującego spotkania nie było.
Moim zdaniem pokazaliśmy naprawdę klasę mimo tego remisu. Niestety ale pokarało Maaskanta, za to, że zdjął 3 najlepszych zawodników na boisku. No i moim zdaniem dziecinne zachowanie Sobola. Kto jak kto ale kapitan powinien takich jaj nie robić, bo tylko drużynę osłabił.... Szkoda też sytuacji Genkova. Moim zdaniem chciał to zakończyć zbyt efektownie. Ale i tak zdobył dwie bramki i chyba zamknął usta wszystkim krytykom. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jesteśmy w dupie bo nie mamy obrońców. Ani jednego.
Na naszą ligę to może jeszcze wystarczy, przy maksymalnie asekuracyjnej grze całego zespołu, ale w pucharach zleje nasz pierwszy lepszy mistrz kraju o ludności aglomeracji warszawskiej. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
najbardziej podobali mi się komentatorzy . Jednym słowem ŻENADA . Brzęczek to prawie sobie konia zwalił jak Korona wyrównała
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a bierzesz pod uwage taka opcje, ze Wisla jest na razie w trakcie budowy i jesli okienko letnie bedzie rownie udane jak to, to zapewne jeszcze nie w tym roku, ale w przyszlym mozemy juz naprawde stanowic juz ciekawa druzyne mogaca rzeczywiscie o cos powalczyc w przyszlym sezonie w Europie? czy Wy tu wszyscy myslicie, ze Maaskant nie wie, ze nie ma obrony, ze Stan juz nie pracuje nad tym, zeby ja zbudowac? ile razy trzeba przypominac, ze Maaskant zastal takie pobojowisko po poprzednich dzialaniach zarzadu i trenera, ze jak na to co ma to jest i tak lepiej niz od niego wymagalem.Rozliczajmy Holendrow od nastepnego sezonu, ale chyba slepy widzi, ze progres jest |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dokladnie.. Moze Brzeczek jeszcze silil sie na obiektywizm, ale Roslon mia chybal orgazm jak strzelili na 2-2. Coz pozostaje miec satysfakcje, ze beda musieli ogladac nasza radosc na rynku juz niedlugo.
Co do meczu to SZACUN dla Sobola, ze stanal w obronie Melliksona jak sie zrobilo goraco. Jedyny przybiegl i dobrze, nawet kosztem kartki i nawet jesli nie wygralismy. Sa rzeczy wazne i wazniejsze. Pokazal, ze jest prawdziwym kapitanem. Przed pucharami na pewno obrona do wymiany, a bezwzglednie jej srodek. Widac teraz jaki poziom prezentowali Marcelo z Glowackim. Przy tym poziomie krycia przy stalych fragmentach strach byloby teraz zagrac z silna europejska druzyna. Mimo wyniku i mankamentow z optymizmem patrze w przyszlosc. Widac, ze idzie to w dobrym kierunku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Co do Czarka to miał po prostu pecha a tym na forum którzy go wyzywają należy się liśc w twarz. Dodam jeszcze że widziałem teraz powtórki w Lidze + i wg mnie Korona powinna kończyc ten mecz w 8. Niedzielan, Korzym i Vukovic powinni wyleciec z boiska za swoje chamskie zagrywki. Jeszcze raz brawo dla chłopaków za dobry mecz, widac że jeździli na tyłkach. Dziwie się co poniektórym piszącym na forum którzy twierdzą że zagraliśmy słaby mecz.
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 10.04.2011 o godz. 20:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Sobolewski mimo swojego zachowania nie powinien dostać drugiej żółtej, nie przy tym, co robili gracze Korony.
To była rzeźnia, a brak kontuzji to tylko zasługa sprytu naszych piłkarzy i ich wytrzymałości. Genkow dwukrotnie faulowany na czerwoną kartkę, faul na Plajiciu to też czerwień, masa innych niebezpiecznych fauli. Maaskant zdjął Małeckiego i Meliksona widząc co się dzieje. Brawa dla całej drużyny za takie zaangażowanie, gdy można było nabawić się kontuzji kończącej karierę. Zabrakło szczęścia, piłkarsko byliśmy lepsi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mówcie co chcecie ale Sobol zrobił to co każdy by zrobił . Mógł tego frajera "na Smolarka" walnąć
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ale to jest cały Sobol jak jest dobrze to jest dobrze ale jak mu puszczą nerwy to nic go nie zatrzyma - nie pierwszy raz przecież tak wylatuje z boiska.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sobol legenda !!!
Ostatnio edytowane przez pawkas1992 : 10.04.2011 o godz. 20:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Zawiodłem się na Sobolu po całości. Taki doswiadczony piłkarz, kapitan druzyny. Powinien wiedzieć ze tylko jeb.nięcie w ryja tej legijnej kur.y zostanie mu odpuszczone. Podduszanie jest fajne ,ale strzał w pysk jest kwintesencją takiego meczu.
Odpuśćcie bo wynik bardzo dobry. Do końca rozgrywek wygrywajmy u siebie i remisujmy na wioskach, a będzie ok. |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Strasznie dużo ludzi zarzuca Sobolowi, że mając żółtą kartkę mógł się powstrzymać. Były takie emocje w tym meczu, że ja siedząc przed telewizorem myślałem, że zejdę na zawał i każde takie brutalne wejście zawodników korony doprowadzało mnie do szału. A co dopiero Sobol, który jest kapitanem i widzi jak ten .... Korzym wchodzi (czerwona kartka powinna być - tak stwierdzili w Liga+Extra) w nogi Pajica. Kapitan chroni swoich. Sam bym przyje.ał Korzymowi i Vukovic powinien dostać. Ja nie mam pretensji do Sobola bo wiem że zrobiłbym to samo.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Tak naprawdę to tylko Jaga nas doskoczyła na 2 punkty z Legią jest bez zmian z Amicką mamy +1 z Lechią +2 Śląsk na zero
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Pozdro |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
do wszystkich, którzy Robertowi wypominają ściągnięcie Melexa jako błąd - miał go zostawić i narażać na kontuzję? Ciekawe co wtedy by się działo. Korona już w pierwszej połowie powinna grać w 10, po sankach wprowadzonych w nogi bodajże Genkova. Ale nie grała. Potem tylko sie rozochociła. Melex był faulowany non stop i naprawdę bym się nie zdziwił, gdyby następne wejście skończyłoby się na noszach. A wtedy byłby lament, że jeszcze był na boisku, gdy trzeba było go ściągnąć. Ogarnijcie się co nieco.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Dokladnie Panowie. Spokojnie, na razie nic wielkiego się nie stało, trzeba teraz skupić się na 3 najblizszych meczach (GKS,WKS,Górnik) Zdobyc w tych meczach 9 pkt, i wszystko wróci do normy. Nie ma co krakac na przyszlość,trzeba grać dalej. Nad Jagą mamy 7 pkt, o reszcie szkoda w chwili obecnej pisać.Myśle,że jakby ktoś przed startem rundy zaproponowal nam ze po 21 kolejce bedziemy mieli 6 pkt przewagi na drugim w tabeli zespolem to wszyscy bysmy to wzieli w ciemno. Jest dobrze,kontrolujemy sytuacje...oby już do końca
![]() ![]()
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!! Per aspera ad astra "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Wszyscy płaczą , a tak naprawdę to zagraliśmy bardzo dobry mecz który powinniśmy byli spokojnie wygrać. I to cieszy. Korona zagrała na wielkiej ambicji a i tak potrzebowali główki Wilka żeby zremisować. A też nikt jakoś nie wspomina o tym że sędzia nie musiał cofać akcji. Korona utrzymała się przy piłce, zastosowano przywilej korzyści a jak oddali strzał w trybuny to sędzia cofnoł akcję.
Ja odnoszę wrażenie jakby nasi zawodnicy grali na 70 -75% swoich mozliwości . Chavez z Jailiensem , Pajlic, Kirm, czy też ostatnio Małecki grają sobie na takim luzie że czasami sam się zastanaiwam co w nich wyzwoli 100% koncentracji i chęci do grania. Bo to że mają umiejętności to widać doskonale ale drużyna gra bardzo minimalistycznie. Strzelamy bramkę i wszystko staje , zamiast dobić przeciwnika to dla nas kończy się mecz. Genkow przy sytuacji na gdzie mógł strzelić na 3-1 zachował się jak junior, a reszta drużyny zachowywała się tak jakby co 5 minut mieli by mieć takie sytuacje i nic złego by się im miało nie stać. Co do tabeli i tak najważniejsze będą mecze z Lechem, Legią. Jak wygramy te mecze to mistrz będzie w Krakowie. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dlatego trzeba oszczędzać takich graczy jak Melikson, Genkov czy Małecki ( uzasadniałem już zejście z boiska Małego) którzy stanowią obliczę tego zespołu i są ważnymi ogniwami w tej maszynie. Cała trójka dużo Wiśle dziś dała bo to oni są odpowiedzialni za bramki Wisły dziś. Gracze Korony od początku polowali na nogi naszych zawodników, sędzia ewidentnie się pogubił w dalszej części meczu, pozwalając na początku na zdecydowaną grę co potem przerodziło się na grę chamską i zbyt ostrą, zbyt łagodnie potraktowano w tym meczu zawodników Korony.
Odpowiedź może być taka, że Rios to typowo ofensywny zawodnik, który raczej mało działałby w defensywie, prędzej kopacze Korony zjedli by go na boisku niż ten dotknął by piłki. Trener wpuszczając Łobodzińskiego liczył może na jego przytrzymanie piłki, grę na skrzydle, pomoc w defensywie no bądź co bądź Łobo wygląda lepiej niż niski Rios. Jednak powtórzę Wojtkowi mecz a raczej jego końcówka nie wyszła, dlaczego tak się stało zapytać należy tylko jego. Wątpię żeby trener akurat takiej gry od Łobodzińskiego oczekiwał. Może lepszym rozwiązaniem było wpuszczenie na boisko Garguły, tylko nie wiem czy on pojechał do Kielc z racji tego, że Żuraw się rozchorował czy może ''coś'' zaczyna grać. Tego się już nie dowiemy.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 10.04.2011 o godz. 21:09.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
||
|

|
||||||
![]() |
|
|