|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3...czarownic.html
Stadion Śląski.Polecam wizualizacje. Podoba mi sie ten projekt chopc stadion raczej nie jest typowo piłkarski to jednak na niego bym się wybrał. Derby Śląska byłyby niezapomnianym widowiskiem. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
interesuje mnie tylko po co pakować setki milionów w ten stadion skoro i tak będzie tylko stał i niszczał, bo ile imprez rocznie tam się odbędzie, a koszty utrzymania nie będą małe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Przyda się stadion lekkoatletyczny, może jakiś duży mityng zorganizują (lub mistrzostwa), a i Ruch przecież może parę meczy tu rozegrać. Kilka derbów, do tego z Wisłą, Lechem, czy Legią napewno przyjdzie ponad 20 tyś ludzi.
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 29.10.2009 o godz. 16:16.
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
wow dalej oddalone boisko niż u nas
![]()
derr
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Niech se buduja, oby nie za moje pieniadze.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Śląski powinien właśnie iść w kierunku lekkiej atletyki, bo Bydgoszcz (20 tysięcy ?) to trochę za mało. Do tego duże koncerty, bo jest dobry dojazd.
Po Euro zostanie przełamana pewna granica "niemożności". Będą szanse na inne wielkie imprezy. MŚ w lekkiej atletyce to jest właśnie to. W sytuacji, gdy będzie Narodowy w Warszawie reprezentacja powinna grać właśnie tam. Szczególnie mecze eliminacyjne. Nie po to budujemy piłkarski obiekt w stolicy za 1,5 mln złotych, na którym nawet nie zagra żadny klub - by Narodowy stał pusty. Nie rozumiem tylko - czy Śląski będzie całkowicie zadaszony? Bo to wynika z artykułu w GW. Myślałem, że dach będzie tylko nad trybunami... ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
MŚ, czy też Platynowej Ligi (bo chyba tak to się teraz nazywa) w lekkoatletyce Chorzów jeszcze nie powącha przez długie lata. Tam jest bardzo hermetyczne środowisko, żeby się do niego dostać trzeba na prawdę wiele wysiłku, wiele organizacji mniejszych imprez oraz co najważniejsze musi być atmosfera dla lekkoatletyki. Może ME jakieś im się uda zorganizować, choć to też mało pewne.
Narodowy będzie kosztował 1,5 ale nie miliona tylko miliarda
Ostatnio edytowane przez Gordian : 30.10.2009 o godz. 17:40.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sektor gości na Lechu ma być na drugiej trybunie. Jaką część jej zajmie to nie wiem, ale raczej niewielką. Druga trybuna to ta 3-piętrowa konstrukcja. Natomiast nasz sektor kibiców ponoć będzie na IV-ce.
aerofoto-kaczmarczyk.comstadion nabiera kształtów ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
mam nadzieję, że w poznaniu zdajecie sobie sprawę, że ten stadion wygląda na dzień dzisiejszy komicznie?
trybuny za bramkami zą na oko 2 razy szersze niż te wzdłuż lini ![]() (wiem, że to pewien fragment budowy, ale zachwycanie się "jaki mamy zajebisty stadion" w tej chwili jest u was grubo niepoprawne, mam tu na myśli główcie wasze forum, i temat na ssc) ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coś słabo te fora czytasz, bowiem na nich większość ludzi jest bardzo zawiedziona sposobem, w jaki budowany jest stadion Lecha. Kiedy to doczekam czasu, kiedy Wiślaka będzie stać na promil obiektywizmu? I jeszcze zaprzestanie durnego klepania 'bo u was na forum piszą'.
Szczególnie, gdy większość pisze cos zgoła innego. Poza tym radość z postępów budowy nijak ma się do oceny samego stadionu. Tylko ten fakt trzeba chcieć zauważyć. edit: co do szerokości trybun, obejrzyj sobie projekt wykonawczy stadionu dostępny w internecie, to zrobaczysz jak bardzo Twoja perspektywa 'na oko' jest 'na oko' kolego.
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 01.11.2009 o godz. 00:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
potwierdzam to co napisał skttrbrain, na ich forum nie są zadowoleni z tej budowy. Praktycznie każdy ma jakieś 'ale' co do tego nowo-budującego się obiektu. A z tego co się da zauważyć, to ważniejsze osoby wśród kibiców Lecha, żałują, że jest budowany taki kolos. Wg nich wystarczyłby stadion na 30-35 tys.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Sektor gosci w Poznaniu musi miec 5% pojemnosci stadionu wiec wychodzi kolo 2 tys nawet chyba ponad wiec taki maly to on nie bedzie...;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tak szczerze to na ta chwile najsensowniej wyglada robota na Legii, nie mowie o projekcie bo mozna bylo sie pokosic o jednopietrowa trybune za jedna z bramek jesli juz robimy anglika. A co do pojemnosci to sam jestem ciekawy jakie zderzenie z rzeczywistoscia pobudowlana czeka cala Polske. Wzsystko bedzie zalezalo od poziomu ligi. Jezeli bedzie dalej taka bieda to stadiony na dlugo sie nie zapelnia.
![]()
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Mi tam się ten stadion w Poznaniu podoba tylko ta jedna trybuna pasująca jak świni brożka. Matko kochana...no czemu nie można tego przeprojektować, może jakoś dachem nadłożyć, żeby ten cały balon był zamknięty...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
chodziło mi o to, jak ten stadion wygląda w tej chwili. widziałem projekt, i zdaję sobie sprawę, z tego, że ostateczny kształt trybun (długość) będzie zgoła inny.
no offence ![]() (IMHO i was stadion będzie brzydki, trybuny przy liniach bocznych asymetryczne, trzy różne trybuny łączące się ze sobą mocno "z dupy". Lepiej to by wyglądało, gdyby wasi projektanci załatwili to tak jak u nas: każda trybuna osobno.) ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ja uważam tak: 3 najlepsze zespoły Ekstraklasy mają 3 najgorsze stadiony. Wisły, Legii i Lecha są na równym poziomie. Żenada. Niech chociaż Europa je zobaczy.
Właśnie- jak to jest z tymi krzesełkami na Legii? Czy to jest zatwierdzone, że będą płynnie przechodziły między kolorami? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Co to znaczy najgorszy?
Najgorszy to może być sprinter w biegu na 100 m który uplasował się na ostatnim miejscu. Napisz że Ci się wizualnie nie podobają, tak będzie lepiej.. bo wygląd stadionu nie ma przełożenia na jego użytkowość / infrastrukture / zaplecze / akustykę, a z tego poza akustyką stadion Wisły wywiązywać się będze na 5 (szkolna skala ocen). Akustyka natomiast na 6. Najlepsza w Polsce. Baltic Arena, Narodowy czy Wrocław może nas wyprzedzić, ale za wczas by wyciągać wnioski. Fakt, stadion Wisły nie jest super uroczy (tzn w moim odczuciu jest oryginalny na swój sposób i ma to coś w sobie przez co mi się podoba) i każdy to widzi po swojemu, jednemu podoba się oponka, drugiemy wygięty dach i szczeliny co 5 metrów, drugiemy piętrowe trybuny a trzeciemu miniaturka West Hama (Cracovia) .. nie mylmy po prostu pojęć.. wygląd wyglądem, cała reszta całą resztą.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 02.11.2009 o godz. 19:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
[QUOTE=aNouc;811457]Co to znaczy najgorszy?
Akustyka natomiast na 6. Najlepsza w Polsce. Baltic Arena, Narodowy czy Wrocław może nas wyprzedzić, ale za wczas by wyciągać wnioski. A skad wiesz ze akustyka bedzie na 6 skoro jeszcze stadionu nie wybudowali i nie wiadomo jak bedzie sie dzwiek roprowadzla po obiekcie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
No właśnie, jak z tą akustyką? Stadion będzie zabudowany?
Tak cały czas myślałem ale dziś o ból głowy przyprawił mnie ten post: http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=5581 zna ktoś odpowiedź na ten temat? |
|
|
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
|
http://budowa.maroonpoint.com/2009/s1359.jpg
Szczerze móiąc gdy pojawiły się 1-wsze projekty stadionu w Poznaniu, myslalem ze to bedzie jeden z "najfajniejszych" stadionów nawet na swiecie. Teraz po tych wszystkich poprawkach, burzeniach, dobudowach to aż żal dupe sciska ze idzie na to tyle kasy 0 satysfakcji ze powstaje. Nawet tak znienawidzony na tym forum nasz stadion jest o niebo lepszy Chociaz mi osobiscie nasz stadion bardzo się podoba od 1-wszego projektu Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
czy ja dobrze widze, że ta trybuna która była juz gotowa jak byliśmy w Poznaniu 2 lata temu jest wyburzana?
bo coś słysząłem,że mieli coś burzyc ale myślałem , ze tylko narożnik ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
nie jest wyburzana, na narożnikach montują metalowe stelaże (na których będą krzesełka) które podniosą poziom do trybun wzdłuż boiska
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
ok już widze, pomyliłem trybunę za bramką z tą wzdłuz linii bo wyglada na to, że ich długości sa inne niz wskazywałaby na to logika...
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Na chwilę obecną trybuny wzdłuż linii bocznych są krótsze niż te za liniami końcowymi. Z powodu długości poprzecznych kratownic (co widać na zdjęciu kilka postów wyżej). Kiedy obie pójdą w górę, wtedy spokojnie będzie można dobudować łączniki między trybunami bocznymi a końcowymi... Docelowo układ krzesełek ma wyglądać ten sposób:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jak dla mnie tragedia. Trochę przedobrzyli z tym układem trybun. Rozstaw wejść na trybunach katastrofalny z wizualnego punktu widzenia. Trybuny te które znajdują się przy liniach bocznych boiska jakieś niesymetryczne, te dodatkowe wejścia na ich szczycie pokazują dobitnie że tam powinien być trzeci poziom trybun. Najsensowniej wygląda ta już gotowa niezadaszona trybuna. Gdyby pociągnęli trzy pierścienie dookoła boiska, w stylu tej trybuny to stadion byłby rewelacyjny.
PS. Wyjaśni mi ktoś co to są te 2 kratery w środku jednej z trybun? ![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
To sa zlowieszcze oczy wielkiej postaci jaka jest "narysowana" na tej trybunie
a te pierscienie nie mozliwe do zrobienia bez wyburzania IV trybuny. Ogolnie to ten stadion powinien trafic do ksiazek o projektowaniu pt. "jak spartolic projekt i przejesc publiczne pieniadze" ![]() edit: to jest ta postac -> ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czepiacie się, przynajmniej będzie duży
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Te kratery to chyba jakaś oszklona loża vip jak mieliśmy na Wiśle ale głowy nie dam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No troche niesymetryczny ten stadion Kuchenek ,jakby ta całosc nie pasowala do siebie.
Ale i tak nie wyglada najgorzej oni beda na nim grac od rundy wiosennej ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|