|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Kluivert!1!1!1!1!...
A nie... to już zdarta płyta... Może Bednarz załatwia jakiegoś podstawowego gracza Santosu jak to ma w zwyczaju ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
pewnie ktoś kto już kiedyś Grał w Wiśle...(Dudka, Brożek Piotr itp.) albo trenował pod okiem Smudy (
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Oby nie Arboleda
![]() ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://www.canalplus.pl/sport/magazyny
Zobaczcie sobie Turbokozaków z Zawiszy Bydgoszcz. Jest wspomniany przez niektórych Michał Masłowski, który mnie jakością swoich zagrań na nogi nie powalił Strzał z połowy do pustej to jakaś porażka, bo nawet Szamotulski trafił... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Już nie załatwi - Neymar jest W Barcelonie
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/16528-Dwu...zie_ich_wiecej
ehh szlag czlowieka trafia kolejny przyklad "profesjonalizmu" w dodatku nikt nie wie o co chodzi... a pilkarz sobie teraz swietnie radzi w USA |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Brazylijski napastnik Marcinho nie wzmocni Wisły Kraków. Po dwóch tygodniach testów sztab szkoleniowy Białej Gwiazdy negatywnie zweryfikował jego przydatność do zespołu.
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...i-wisly-krakow ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Prawdziwy powód odesłania Marcinho do domu jest taki, że ostatnio gramy lepiej, a poza tym Guerier strzelił bramkę więc jak coś będzie z Brożkiem, to Gueriera wystawimy na napastnika.
![]() Wyniszczająca polityka krótkowzroczności i oszczędności serwowana przez pana Cupiała znów powraca. Mógł się bos chociaż zastanowić, co będzie jak nie będzie mógł grać nie tylko Brożek, ale i Bunoza, A nie, sorry, jednak za wiele od niego wymagam.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 20.09.2013 o godz. 21:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
A może powodem jest po prostu to, że był słaby?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Raczej nie, bo Smuda dobrze się o nim wypowiadał, ktoś tam jeszcze też, a poza tym w artykule pisze:
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=28317 Cytat:
Przecież w Wiśle o transferach nie decyduje Smuda czy inny trener, ale Cupiał. To tak jakbym ja będąc prezesem firmy (który umie tylko wymagać i liczyć kasę) narzucał jakiemuś specjaliście z konkretnej dziedziny konkretne rozwiązania (i wcale nie najlepsze) według własnego widzimisię, będąc z tego kompletnie zielonym i nie mając z tym do czynienia od lat na co dzień. W takiej sytuacji to szybko było by "baj baj moja firma".
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 20.09.2013 o godz. 21:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A można uznali, że skoro w zimie mają być wzmocnienia, to może dograją rundę, bo Marcinho jest słabszy niż potencjalni nowi piłkarze i nie ma sensu go zatrudniać? Nie oceniaj zbyt pochopnie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
||
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
. Dobrze zaprezentował się na tle Kalwarianki ? Myślę ,że sparing z takim przeciwnikiem nie może być wzorowym wyznacznikiem klasy piłkarza . Może ten zawodnik nie był zły , może prezentował odpowiednio przyzwoity poziom ale może sztab szkoleniowy chciałby kogoś kto byłby realnym wzmocnieniem pierwszego składu a nie zawodnikiem który co najwyżej może wejść z ławki na kilkanaście minut biorąc po uwagę że takich zawodników już mamy . Może uznali że z ławki na końcówkę to równie dobrze może wejść Kamiński i w końcowych minutach będzie nawet pożyteczniejszy ponieważ bardziej powalczy ? A biorąc pod uwagę planowane wzmocnienia zimą ( z pewnością dotyczy to przede wszystkim ofensywy) podpisanie teraz Marcinho wg mnie byłoby możliwe tylko wtedy gdyby piłkarz okazał się po prosty lepszy od Boguskiego , Małeckiego czy Sarkiego i miał duże szanse na grę w pierwszy składzie . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ja go z Kalwarianką widziałem na żywo i wcale nie wyglądał dobrze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Po kiego grzyba testuje się takich zawodników. Z drugiego końca świata ciągnąć chłopa by na własne oczy przekonać się że jest do dupy wydaje się pozbawione logiki. Jeszcze bym zrozumiał jak by to był Bebeto, Romario, Ronaldinhio czy Rivaldo, nosz kużwa nawet po 50 mogli by wciagac ligę ale taką znajdę? nie kumam.
Czyż by to może był wynalazek Clebera? Bo jak na razie to z niego taki menager jak z mojego huja młotek. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
No i dobrze że nie zatrudnili Brazylijczyka . Jeśli otwarcie Smuda o nim mówi że jest nam potrzebny na pół roku - rok to tylko odcinałby u nas kupony . Zapewne nie był lepszy od graczy 1 składu , a na ławce mamy Sarkiego czy Donalda. Na jesień nam wystarczy. A Kościelniak w rezerwach też czeka na swoją szanse .
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
W tym sezonie spore wrażenie robi na mnie Podgórski z Piasta,gdyby był do wzięcia za rozsądne pieniądze i nie wymagał horrendalnych sum za swoje wynagrodzenie,to w obecnej formie byłby bardzo dobrym wzmocnieniem.
Marcinho?Gość ma bodaj 32 lata i ma raczej bliżej aniżeli dalej w tym klubie powinni przestać szukać takich gości,przecież mogą dać szanse komuś z wiślackiej młodzieży. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||||
|
Ludzie, wy poważnie nie zauważyliście ironii i szydery z Cupiała?
Ale dobra, nie zdecydowali się dać gościowi pół letniego kontraktu, no to jak wypadnie ze składu Brożek do ataku wstawimy pewnie Gueriera (lol). A jak z Brożkiem wypadnie Bunoza, to i tak będziemy w czarniej dupie. I o tym pisałem - wyniszczającej polityce krótkowzroczności i oszczędności serwowanej przez pana Cupiała, która znów powraca (bo zagraliśmy parę dobrych meczów, tak więc można uznać, że ognisko ugaszone i skład nie potrzebuje pilnych wzmocnień - a to nie jest prawda). EDIT. Zresztą, cytat z tematu meczowego potwierdza moje zdanie, że mamy za krótką ławkę i brak zakontraktowania Macinho przynajmniej do końca rundy to błąd.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 21.09.2013 o godz. 23:10.
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Nalepa nie wytrzymał psychicznie. Zawodnik który dla Wisły nie zagrał nawet 20 spotkań a tu wchodzi na DERBACH kiedy gramy do d... więc nie można mieć do niego pretensji.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Pewnie że bym wolał żebyśmy teraz w obwodzie solidnego napastnika czy środkowego pomocnika , ale kontraktowanie Marcinho, który będzie tylko odcinał kupony (bardzo możliwe) i którego wyraźnie zatrudniamy tylko na chwilę - jaki faktycznie będzie z niego pożytek? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Gadu-gadu o wzmocnieniach, a tu trza już myśleć o utrzymaniu składu. Kontrakty za kilka miesięcy kończą się niemal połowie drużyny.
1. Zatrzymać za wszelką (możliwą) cenę. a) Paweł Brożek - obecnie jak dał do zrozumienia zarabia śmieszne pieniądze. Raczej będzie chciał zostać w Krakowie na dłużej, a ile daje drużynie pokazał już po ledwie kilku kolejkach. b) Arkadiusz Głowacki - przed sezonem ogłosił zakończenie kariery z lekkim haczykiem. Kto wie może udane występy i dobra atmosfera pod Smudą, czy możliwe niezłe wyniki skłonią Arka do przedłużenia kontraktu. c) Gordan Bunoza -tu będzie najciężej. Bośniak jest w niezłym dla piłkarza wieku, nie jest tak przywiązany do Wisły jak Brożek czy Głowacki, wreszcie interesują się nim zagraniczne kluby. Niemniej działaj panie Jacku z pomocą Franza, który bardzo chce Gordana zatrzymać. 2. Warto przedłużyć. a) Michał Miśkiewicz - wątpię by chciał odejść. Dostał szansę, jak dotychczas ją wykorzystuję, kokosów nie będzie oczekiwał. Myślę, iż zostanie w zespole b) Paweł Stolarski - dużo zostało już tu napisane, mogą być problemy, ale Smuda chociaż nie w pierwszej jedenastce to regularnie daje szanse młodemu zawodnikowi. Pawła decyzja... 3. Walczą o kontrakt/ trzeba pomyśleć czy ich utrzymanie się opłaca. a) Łukasz Garguła - niewątpliwie najlepsza runda w Wiśle. Nie wiadomo czy to jednorazowy wybryk na znanej w NBA zasadzie lepszej gry w tzw. contract-year, czy też możliwy powrót do formy z Bełchatowa. Nie wiadomo ile sobie także Łukasz zaśpiewa za nową umowę. b) Patryk Małecki - rozchodzi się tu o finanse. Wiślak, serce do gry, ale w przypadku ewentualnej kosmicznej jak na Białą Gwiazdę kwoty, której mógłby zażądać trzeba się zastanowić. c) Burdenski, Nalepa, Donald - po prostu muszą się pokazać z takiej strony, by klub chciał z nimi przedłużyć kontrakty.
Ostatnio edytowane przez forthy : 25.09.2013 o godz. 23:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Przecież Burliga ma chyba jeszcze 2 lata kontraktu bo podpiswyał rok temu na 3 lata.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Sugerowałem się transfermarktem, ale poszperałem dłużej i fakt ma do 2016.Edytowane.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|