The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2013, 14:48
A wy też pracujecie bez wynagrodzenia?
Co to za dziecinne teksty? Hipokryci się znaleźli...
c.d.n.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.08.2013, 14:50
Płakać nie ma po kim, ale to kolejny cios w wizerunek klubu.
Ciekawe, czy faktycznie tym razem potoczy się za to jakaś łysa głowa.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 07.08.2013, 14:58
lazy napisał(a):Wyświetl post
A wy też pracujecie bez wynagrodzenia?
Tak pracowali z Wilkiem na czele ze doprowadzili klub do takiego stanu w jakim jest (finanse)
przeciez to tylko i wyłącznie wina piłkarzy ze klub nie ma kasy.

Wilk jeszcze tydzien temu mowil ze nie skladal zadnych dokumentow, ze to jakies brednie... zaklamana panienka.

Jak malo potrzeba zeby caly pobyt w danym klubie przekreslic jednym zachowaniem. Przeciez mogl odejsc w dobrej atmosferze. Po co ta wina klubu, po co rygor natychmiastowej zaplaty. Pieniadze i tak by dostal, a nie zbiednieje. przeciez nie zarabia krajowej tylko fortune.
Ostatnio edytowane przez c. : 07.08.2013 o godz. 15:02.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.08.2013, 15:05
d napisał(a):Wyświetl post
Właśnie w pewnym stopniu to postawa na boisku Wilka doprowadziła do tego stanu rzeczy, bo postawa to nie bieganie 90 minut bez sensu co tydzień.

Tylko Czarkowi nie płacili? Biedaczek, kozioł ofiarny.
c. napisał(a):Wyświetl post
Tak pracowali z Wilkiem na czele ze doprowadzili klub do takiego stanu w jakim jest (finanse)
przeciez to tylko i wyłącznie wina piłkarzy ze klub nie ma kasy.
Ta sama grupa piłkarzy zdobyła MP i dała nam wiele radości w Europejskich Pucharach. Rozumiem, że Wilk zachował się jak frajer, ale bez przesady...
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 07.08.2013, 15:06
to klub powinien podpisywac takie umowy aby podstawa (jaka by ona nie była) powinna byc zawsze gwarantowana i zabezpieczona w budzecie klubu bez wzgledu na wynik sportowy. reszta powinna byc mozliwa do podniesienia z boiska...polityka zalezy od klubu a ze Wisla prowadziła taką a nie inna to wina jest po stronie tych co decydowali i rzadzili a nie pilkarzy - im nalezy przedstawiac tak skonstruowane umowy aby byly zgodne ze standardami prawno-pilkarskimi ze sie tak wyraze i zabezpieczaly klub...

co do Wilka to nikt nie zwraca uwagi na jedna zasadnicza kwestie...jesli ktos nie otrzymuje wynagrodzenia calego lub czesc to moze go to wprowadzic w bardzo powazne tarapaty. Ktos prowadzi biznes, lub inne tego typu zajecia, lub kredyty i zobowiazania w bankach i co wtedy kto rozwiazuje problemy wynikajace z braku srodkow ? Bank ma przekonac slowo Wisla mi nie placi to ja bankowi nie place ? jesli ktos ma blade pojecie lub male pojecie o zyciu to niech lepiej nie wypisuje glupot...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
qbbba
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 07.08.2013, 15:09
Mam wrażenie, że wszyscy ci, którzy wypisują rzeczy w stylu "Zarabiał fortunę, nie tylko jemu nie płacili, i tak by kiedyś dostał te pieniądze", albo są na utrzymaniu rodziców, albo zawsze mieli wypłaty na czas. Co to za argument, że nie zarabiał średniej krajowej? Gdybyście Wy zarabiali 30 tyś zł miesięcznie a nie 3, to wzięlibyście 250 tyś zł kredytu na kawalerkę czy 700 tyś zł na apartament? To tylko przykład. Nie rozumiem dlaczego wszyscy rzucają mu się do gardła chociaż sprawę zawalił klub, bo ktoś w nim nie ogarnia przepisów. Każdy walczy o swoje pieniądze, które mu się należą na podstawie uzgodnionej i podpisanej przez obydwie strony umowy. Ale wy tego nie kumacie, bo na żelki jeszcze daje Wam mama.
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.08.2013, 15:17
qbbba napisał(a):Wyświetl post
Ale wy tego nie kumacie, bo na żelki jeszcze daje Wam mama.
Nie wiem kim jesteś i wisi mi to, ale bądź tak miły i zachowaj "przemyślenia" na tym poziomie dla siebie.
Ma się to nijak do tematu, a tylko irytuje normalnych ludzi.

Wiadomo, że klub zawalił, Wilk zachował się nieszczególnie - nie można wymagać od kibiców, żeby go za to kochali. Pozbywamy się kolejnego leszcza w nieprzyjemnych okolicznościach - trudno.

Ale daruj sobie takie teksty, bo jest tu wiele osób które pewnie więcej widziało i przeżyło.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 07.08.2013, 15:18
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Płakać nie ma po kim, ale to kolejny cios w wizerunek klubu.
Ciekawe, czy faktycznie tym razem potoczy się za to jakaś łysa głowa.
Do dzisiaj miałem obojętny stosunek do łysego, ale po tym jak kolejny raz min. on nie dopatrzył oczywistej sprawy jestem za jego wyebaniem w trybie natychmiastowym...

To jest partactwo do kwadratu, chyba że celowe działanie, ale wątpię w to.

Łysy ma mniej wspólnego z prawem niż ja... są dwie opcje: 1. papier robił na KSWU zaocznie i jakiś sobowtór zdawał za niego egzaminy. 2. papier został opłacony - innych domysłów nie ma.

EDIT:

qbbba napisał(a):Wyświetl post
Mam wrażenie, że wszyscy ci, którzy wypisują rzeczy w stylu "Zarabiał fortunę, nie tylko jemu nie płacili, i tak by kiedyś dostał te pieniądze", albo są na utrzymaniu rodziców, albo zawsze mieli wypłaty na czas. Co to za argument, że nie zarabiał średniej krajowej? Gdybyście Wy zarabiali 30 tyś zł miesięcznie a nie 3, to wzięlibyście 250 tyś zł kredytu na kawalerkę czy 700 tyś zł na apartament? To tylko przykład. Nie rozumiem dlaczego wszyscy rzucają mu się do gardła chociaż sprawę zawalił klub, bo ktoś w nim nie ogarnia przepisów. Każdy walczy o swoje pieniądze, które mu się należą na podstawie uzgodnionej i podpisanej przez obydwie strony umowy. Ale wy tego nie kumacie, bo na żelki jeszcze daje Wam mama.

Wyjaśnię, gdyż widzę, iż nie kumasz:
urestwem jest dogadanie się z innym pracodawcą za plecami (Wisły), a potem szukania haka i jakiejś furtki by uciec, wiedząc, że obecny pracodawca ma problemy finansowe i stara się płacić zaległości (bo przecież dostał za jakiś czas, ale nie wszystko). Proste? Wiadomo, że wina klubu jest bezwzględna, ale jakiś margines tolerancji i godności powinien zostać zachowany.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 07.08.2013 o godz. 15:24.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.08.2013, 15:22
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Do dzisiaj miałem obojętny stosunek do łysego, ale po tym jak kolejny raz min. on nie dopatrzył oczywistej sprawy jestem za jego wyebaniem w trybie natychmiastowym...

To jest partactwo do kwadratu, chyba że celowe działanie, ale wątpię w to.

Łysy ma mniej wspólnego z prawem niż ja... są dwie opcje: 1. papier robił na KSWU zaocznie i jakiś sobowtór zdawał za niego egzaminy. 2. papier został opłacony - innych domysłów nie ma.
Jeżeli szprotson mówi prawdę (a nie widzę powodu dla którego miałby kłamać), to nie może doprosić się wyceny wynajęcia loży od 2,5 miesiąca. W ten sposób Wisła straciła pewnie pieniądze już za jeden mecz, a pewnie straci za więcej, bo nikt nie będzie czekał w nieskończoność aż łaskawie mu odpowiedzą.

W klubie jest burdel, który prowadzi do dużych strat finansowych i wizerunkowych. Jeżeli nie odpowiada za niego prezes, to kto?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
TYSIAC906
Member

Od: 06.2013

Stary 07.08.2013, 15:26
Piszą co niektórzy , że "GIMBAZA CIESZY SIE Z ODEJSCIA WILKA" ,"SZKODA GO " itp. Ten zawodnik prócz tej WALKI nie wnosił nic . ZERO. Znając życie pobierał pensje większą od 3/4 zawodników. Skoro miał siedzieć na ławce ,bo Ostoja ,Nalepa ,czy Uryga są lepsi i technicznie i też walczą bo 1. Ostoja chce się pokazac w nowym klubie i upodobać sie kibicom 2. Nalepa i Uryga to zawodnicy wychowani przez Wisłę i chcą dla niej walczyć. Wilk nie był prawdziwym wiślakiem . Przyszedł z Korony dla pieniędzy i chęci wybicia się wyżej . On nigdy nie wiązał przyszłości z tym klubem ... Zresztą widać jak nas potraktował .. Niech nie płacą skoro jest kompletnie bezproduktywny. Skupiał się tylko na tych swoich swoich pasemkach na głowie .
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 07.08.2013, 15:41
szprotson napisał(a):Wyświetl post
wyrok PZPN jest prawomocny czy przysługuje odwołanie od decyzji ?
Wyrok ma co prawda rygor natychmiastowej wykonalności ale mamy prawo odwołać się od niego w ciągu 14-tu dni.
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.08.2013, 15:43
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Wyrok ma co prawda rygor natychmiastowej wykonalności ale mamy prawo odwołać się od niego w ciągu 14-tu dni.
Do tego czasu, jeżeli Wilk podpisze kontrakt z innym klubem, to będzie miał on charakter warunkowy. Ponadto, nowy klub Wilka bierze na siebie odpowiedzialność za ewentualną kontuzję zawodnika.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 07.08.2013, 15:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem kim jesteś i wisi mi to, ale bądź tak miły i zachowaj "przemyślenia" na tym poziomie dla siebie.
Ma się to nijak do tematu, a tylko irytuje normalnych ludzi.

Wiadomo, że klub zawalił, Wilk zachował się nieszczególnie - nie można wymagać od kibiców, żeby go za to kochali. Pozbywamy się kolejnego leszcza w nieprzyjemnych okolicznościach - trudno.

Ale daruj sobie takie teksty, bo jest tu wiele osób które pewnie więcej widziało i przeżyło.
Ot co.

Niedotrzymywanie umów i niepłacenie zawodnikom jest niedopuszczalne. W klubie jest burdel i wiadomo to od dawna. Zachowanie Wilka jest żenujące niezależnie od powyższych dwóch faktów.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 07.08.2013, 15:57
Dla mnie Wilk odszedł w sposób nie przynoszący mu sympatii w środowisku kibiców Wisły.
Oczywiście nie pochwalam sytuacji w której pracodawca nie płaci pracownikowi ,ale są różne okoliczności w których może dojść do tego.
Dla mnie , to żegnam go bez żalu.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.08.2013, 16:04
Kolejna w te wakacje kompromitacja Bednarza, a tym samym Wisły. Jesli się piłkarzowi nie płaci to chyba normalne, że może rozwiązać kontrakt. Wilk dawał z siebie wszystko i nie można mieć do niego pretensji. Piłkarzem wybitnym nie był ale Stepanowic obecnie wyglada na zawodnika zdecydowanie mniej pożytecznego. Dzięki Czarek !!
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 07.08.2013, 16:05
Chodzi właśnie o to, że klub nie płaci.. bo kuzwa a nie ma pieniędzy, a nie dlatego ze sie obrazila na Wilka!
Czy ten Wilk tego nie rozumie? gówno grali cały sezon to budzet i marny!
Jako kapitan sam to powinien zrozumieć! inni potrafią, ale nie on.

Nie dosc, ze klub nie jest w najlepszej sytuacji to on jako wielokrotny kapitan wbija mu kolejną szpile w serce!
A niektórzy go jeszcze bronią.. ja pierdziele.

Pracodawca - pracownik.. bla, bla, bla... otrząsnijcie się. Wisła to nie budka z hot-dogami. Jakies sumienie, zasady, przyzwoitosc, morale.. kompletnie nic z jego strony! Ja wiem ze to tylko pilkarz.. ale to tez czlowiek, wielokrotny kapitan klubu, ktoremu tyle zawdzięcza. I on na koniec odpie... taką szopkę. O to w tym wszystkim chodzi, a nie o to ze odchodzi. Mógł odejsc jako zapamietany dobry Cezary Wilk, polubownie, w zgodzie, pewnie by nawet od kibicow dostal oficjalnie podziękowania.. a tak... przekreslil cala kariere w Wisle tym haniebnym czynem.

i jeszcze bezczelnie klamał tydzien wstecz ze nie skladal zadnych dokumentow ze z winy klubu itp. ze to brednie..

...., nie mezczyzna. Jak juz dazyl do ujebania klubu, ktory go wydostal z dziury Kieleckiej to chociaz mogl bronic swoich racji. Ale on wolal udawac fajnego i ze nic takiego nie ma miejsca.. naiwnie myslal ze to nie wyjdzie na jaw?

jak niektórzy będa brznąc caly czas w tą samą bajkę.. ze pracodawca - pracownik itd.. to niedlugo pilkarz bedzie otwarcie plul w twarz kibicom, oddawal mocz na swoja koszulke.. a my bedziemy pisac "no przeciez ma do tego prawo, to tylko pracownik.. wszystko mu wolno przeciez.. to nie jest pracodawca - pracownik jak w firmie budowanej gdzie gosc ma wytapetowac sciane.. to jest klub, z ponad 100 letnia historia i rzesza kibicow.. i kazdy pilkarz tu przychodzacy musi sobie z tego zdawac sprawe.

Wszyscy kibice z calego swiata mieliby podobne zdanie co do naszego.. a w Turcji, Grecji czy Serbii musialby chodzic ulicami w obstawie 50 ochroniarzy.

Tak się nie robi i tyle. To nie jest charakter sportowca kierujacego sie jakimis zasadami i moralami.. a zwyklej obrazalskiej zaklamanej marionetki lakomej na pieniądze.

Za czasów Reymana hańbą dla sportowca było pobierac pieniądze za grę.. dostawalo sie okazjonalny proporczyk na 300 rozegrany mecz i tyle.. Cezary Wilk ogladal film wlasnie z Reymanem podczas msz. swietej w jego intencji... jak sie okazalo, nic z tego filmu nie wyniósł

I tym wlasnie sposobem trafia do zacnego grona z pozostalymi z Kokoszką i Dolhą na czele..
Ostatnio edytowane przez c. : 07.08.2013 o godz. 16:25.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.08.2013, 16:32
Czego wy oczekiwaliście od Wilka. Odchodząc z Korony( tam to dopiero go lubią) na starcie powiedział, że chce pograć w Wiśle i odejść. Na boisku zawsze dawał z siebie wszystko( za co mu chwała). Nie ma co mu się specjalnie dziwić, facet ma 27 i gra w klubie gdzie grzeje ławkę( dla kogoś z minimalnymi ambicjami coś takiego może być nie do przejścia). W jakich okolicznościach odchodzi raczej wolałbym skierować do władz Wisły, nie wierzę aby Wilk wysłał prośbę o rozwiązanie umowy do PZPN bez wcześniejszej próby rozmowy z klubem.
Grunt że nie przechodzi do żadnego z Polskich klubów, jakoś sobie damy radę bez niego.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.08.2013, 16:32

i jeszcze bezczelnie klamał tydzien wstecz ze nie skladal zadnych dokumentow ze z winy klubu itp. ze to brednie..
Można prosic o zrodlo tych rewelacji?
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 07.08.2013, 16:41
Bednarz mógł doskonale wiedzieć, że Wilk ma prawo rozwiązać kontrakt. To co mówi się mediom, a co na prawdę robi u nas w klubie to dwie różne rzeczy. Swoją drogą fajny sobie Bednarz znalazł sposób na pozbywanie się zbędnych piłkarzy (niepłacenie należności by popchnąć piłkarza do rozwiązania kontraktu). Szkoda tylko, że to wszystko kosztem reputacji klubu. Ale już wiele razy przekonaliśmy się w ostatnich miesiącach, że nikogo z zarządców ona nie obchodzi.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.08.2013, 16:42
Wilk do ligi hiszpanskiej, dziwne. Myslalem, ze bardziej pasuje do Championship czy League One

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.08.2013, 16:52
kristos napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie Wilk odszedł w sposób nie przynoszący mu sympatii w środowisku kibiców Wisły.
Oczywiście nie pochwalam sytuacji w której pracodawca nie płaci pracownikowi ,ale są różne okoliczności w których może dojść do tego.
Dla mnie , to żegnam go bez żalu.
Sam mowił, ze Wisła dla Niego to tylko przystanek wiec juz po tym tekscie było wiadome, ze ma klub gdzies grał by sie wypromowac zreszta nie wiele mu to dalo. Niech idzie i sie kisi w 2 lidze hiszpanskiej, krzyz na droge
Odpowiedz cytując
arbuz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.08.2013, 16:53
moim zdaniem wilk slabo nadaje sie do kazdej ligi ktora reprezentuje wyzszy poziom niz nasza ekstraklasa.

Gosc moze i sie stara i wlada serce ale na tej pozycji potrzeba techniki dobrego podania i niezle uderzenie a nie tylko destrukcja takze zycze powodzenia w karierze ale niepodejrzewam aby nagle stal sie mocnym zawodnikiem w mocnej zachodniej druzynie co najwyzej pojedzie zarobic troche kasy.
Odpowiedz cytując
arbuz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.08.2013, 16:55
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Wilk do ligi hiszpanskiej, dziwne. Myslalem, ze bardziej pasuje do Championship czy League One
optowal bym racze j i conajwyzej za League One
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 07.08.2013, 17:07
Chodzi właśnie o to, że klub nie płaci.. bo kuzwa a nie ma pieniędzy, a nie dlatego ze sie obrazila na Wilka!
Czy ten Wilk tego nie rozumie? gówno grali cały sezon to budzet i marny!
Jako kapitan sam to powinien zrozumieć! inni potrafią, ale nie on.

Nie dosc, ze klub nie jest w najlepszej sytuacji to on jako wielokrotny kapitan wbija mu kolejną szpile w serce!
A niektórzy go jeszcze bronią.. ja pierdziele.

Pracodawca - pracownik.. bla, bla, bla... otrząsnijcie się. Wisła to nie budka z hot-dogami. Jakies sumienie, zasady, przyzwoitosc, morale.. kompletnie nic z jego strony! Ja wiem ze to tylko pilkarz.. ale to tez czlowiek, wielokrotny kapitan klubu, ktoremu tyle zawdzięcza. I on na koniec odpie... taką szopkę. O to w tym wszystkim chodzi, a nie o to ze odchodzi. Mógł odejsc jako zapamietany dobry Cezary Wilk, polubownie, w zgodzie, pewnie by nawet od kibicow dostal oficjalnie podziękowania.. a tak... przekreslil cala kariere w Wisle tym haniebnym czynem.

...., nie mezczyzna. Jak juz dazyl do ujebania klubu, ktory go wydostal z dziury Kieleckiej to chociaz mogl bronic swoich racji. Ale on wolal udawac fajnego i ze nic takiego nie ma miejsca.. naiwnie myslal ze to nie wyjdzie na jaw?

jak niektórzy będa brznąc caly czas w tą samą bajkę.. ze pracodawca - pracownik itd.. to niedlugo pilkarz bedzie otwarcie plul w twarz kibicom, oddawal mocz na swoja koszulke.. a my bedziemy pisac "no przeciez ma do tego prawo, to tylko pracownik.. wszystko mu wolno przeciez.. to nie jest pracodawca - pracownik jak w firmie budowanej gdzie gosc ma wytapetowac sciane.. to jest klub, z ponad 100 letnia historia i rzesza kibicow.. i kazdy pilkarz tu przychodzacy musi sobie z tego zdawac sprawe.

Wszyscy kibice z calego swiata mieliby podobne zdanie co do naszego.. a w Turcji, Grecji czy Serbii musialby chodzic ulicami w obstawie 50 ochroniarzy.

Tak się nie robi i tyle. To nie jest charakter sportowca kierujacego sie jakimis zasadami i moralami.. a zwyklej obrazalskiej zaklamanej marionetki lakomej na pieniądze.

Za czasów Reymana hańbą dla sportowca było pobierac pieniądze za grę.. dostawalo sie okazjonalny proporczyk na 300 rozegrany mecz i tyle.. Cezary Wilk ogladal film wlasnie z Reymanem podczas msz. swietej w jego intencji... jak sie okazalo, nic z tego filmu nie wyniósł

I tym wlasnie sposobem trafia do zacnego grona z pozostalymi z Kokoszką i Dolhą na czele..
Co ty za herezje tu piszesz? Wilk nigdy nie twierdzil ze Wisla jest ukoronowaniem jego kariery tylko ze to etap posredni. I w kazdym meczu wywiazywal sie ze swojego kontraktu w stopniu conajmniej dobrym, bo jakos nie pamietam zeby przeszedl ewidentnie obok meczu. Wisla Krakow SSA ma byc dobrze dzialajacym przedsiebiorstwem i wypuszczanie przez hytrosc jednego z niewielu grajkow za ktorych mozna bylo cos dostac to przejaw absolutnej niegospodarnosci ludzi ktorym Cupial powierzyl piecze nad Wisla. Popatrz sie na obecna sytuacje pilkarz to zawod i jesli jakis imbecyl z klubu zaoferowal mu taki a nie inny kontrakt to trzeba placic, a jak sie nie placi to sie umowe zrywa i koniec. Co ty oczekujesz od Wilka ze bedzie gral do konca zycia na Reymonta za proporczyk? I nie popadaj w jakies zachwyty czymze to gra w Wisle miala by byc dla wyrobnikow, to juz nie te czasy kiedy pralismy wszystkich na lewo i prawo a gra u nas byla jednoznaczna z corocznymi europejskimi pucharami. Teraz nawet taki zjebany klubik jak Piast gra w pucharach a my gramy o srodek tabeli. Obudz sie chlopie!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.08.2013, 17:08
Też macie wielkie powody do egzaltacji. Wilk zachował się całkiem logicznie. Przecież to nie jego wina ,że Wisła to amatorski klubik zarządzany beznadziejnie od lat. Jak mu nie płacili to dostarczyli pretekstu. Proste. Wilk może w piłkę grać nie potrafi ,ale ogólnie to jest bardzo ogarnięty koleś. Rozejrzał się dookoła i wnioski były oczywiste. Wisła w obecnym układzie właścicielskim i zarządczym nie ma praktycznie żadnych pomyślnych perspektyw. Dwa lata i II wschodnia wita nas. Pewnie tej kasy co mu Wisła była winna to już nie odzyska bo z czego? Musi pójść tam gdzie przynajmniej będą mu w miarę regularnie płacić.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.08.2013, 17:17
A tu na weszlo.com o Bednarzu ktory zapewnial, ze Wilk nie mial racji http://www.weszlo.com/news/15899-Nie...Jacka_Bednarza
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 07.08.2013, 17:36
Widzę że Wilk ma wielu obrońców wspierających go w jego postępowaniu.
No cóż każdy może mieć na ten temat swoje zdanie ,ale dla mnie nie do przyjęcia jest fakt ,że zawodnik w ten sposób postępuje w obliczu kryzysu w klubie i to bez znaczenia kto tą sytuację wywołał.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 07.08.2013, 17:47
No cóż każdy może mieć na ten temat swoje zdanie ,ale dla mnie nie do przyjęcia jest fakt ,że zawodnik w ten sposób postępuje w obliczu kryzysu w klubie i to bez znaczenia kto tą sytuację wywołał.
Amen.

Zacietrzewienie i nienawiść do Bednarza (macie do tego oczywiście prawo) najwyraźniej po prostu przesłania wielu osobom oczy na właściwy osąd całej sytuacji. Czym się różni zachowanie wilka od ucieczki kokoszki?
Ostatnio edytowane przez hunter : 07.08.2013 o godz. 17:51.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 07.08.2013, 17:51
Nie bronię Willka, ale... klub go mógł sprzedać, tyle, ze klub chciał żeby się Wilk zrzekł zaległych pieniędzy.
Można było uregulować rachunki wobec wierzyciela poświęcając na to przychody z transferu (to oczywiście skrót bo najpierw należaloby wyłożyć pieniądze, ale dziurę by się pokryło).

I to był jedyne honorowe wyjście - nie płacimy to znaczy nie stać nas na takiego zawodnika, sprzedajmy go i uregulujmy nasze zobowiązania.

Ale nie..
Napierd...cie na zawodnika, a nie widzicie, że postępowanie niektorych osób decyzyjnych sprawia, że Wisła zaczyna być postrzegana jako klub w którym normą jest nie honor, a cwaniactwo, buractwo i kanciarstwo.

Zapłacili Wilkowi częśc zaleglości? A czemu? Bo mógł s........ć. Gdyby go nikt nie chciał to by pewnie wiele nie zobaczył.

Swoje długi się reguluje w pierwszej kolejności - dopiero potem PROSI się innych o wyrozumiałość.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 07.08.2013, 17:51
Oj coś mi się zdaje, że Bednarz jest na krawędzi .. Krakowski milioner jest jednak krakowskim centusiem a nerwowy to człowiek.
Powiem szczerze wolałbym żeby Jacko został ale błędów się już nazbierało .... a nie ja tu sponsorem.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów