The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mic1992
Member

Od: 12.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2010, 08:16
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Tak jak pisałem wcześniej...klub ściągnął Żurawskiego za free i to jest na tyle...gracz któremu bliżej do emerytury był tylko tak aby zamknąć usta krytyką, a tak naprawdę polityka nic się nie zmienia...żałujemy kasy...a Makinwa i Milikovic To podpuchy tylko po to aby o Wiśle było głośno, bo pewnie nigdy nas na nich nie było stać, a o tym że są to gracze za dobrzy na naszą marną ligę było wiadomo. Trzeba działać zdecydowanie ale u nas jak zwykle....od powolnych ruchów działaczy i skąpienia uciekło nam już masa zawodników...dla mnie to że oficjalna milczy znaczy że znów nie potrafimy zrobić na czas transferów i powtórka z Levadii być może na czeka....

uwielbiam to forum, wczoraj ogólne podniecenie, nagle okazało się, że nasz klub ma znakomitą polityke transferową, a dzisiaj?
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 30.06.2010, 08:17
mic1992 napisał(a):Wyświetl post
uwielbiam to forum, wczoraj ogólne podniecenie, nagle okazało się, że nasz klub ma znakomitą polityke transferową, a dzisiaj?
Jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził... Ot taka mentalność "kibiców"

Jestem przekonany, że jeśli dojdzie dzisiaj do prezentacji nowych zawodników, to ślad po zrzędach zaginie
Odpowiedz cytując
Chlopek123
Member

Od: 09.2008

Stary 30.06.2010, 08:20
Cytat:
czemu nie poinformuje?
Na privie pisaiście?
Może dlatego że modzi grozili banami za pisanie informacji bez zrodla a wiec nie moze pisac bo by dostal bana na miesiac i bysmy komletnie wierzyli media
KAŻDY TO POWIE ! WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE !

Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.06.2010, 08:22
wiślak1906forever napisał(a):Wyświetl post
czemu nie poinformuje?
Na privie pisaiście?
Tak pisaliśmy na privie i powiedział,że za zwykły post dostał "czerwoną kartkę" i,że to jest żenada czy coś w tym stylu i powiedział,że już nie ma zamiaru tu pisać.Ja mu powiedziałem,że na w-o się pod niego ktoś podszywa a on na to,że to on.Teraz tam będzie pisał.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 30.06.2010, 08:23
...żałujemy kasy...
No to nie żałujcie tylko zróbcie zrzutkę przed kościołem i podarujcie na rzecz transferów w Wiśle.

Wisła "nie śmierdzi" groszem, dlatego szuka możliwie najlepszych i najtańszych rozwiązań. Do kogo ty masz pretensję o taki stan rzeczy? Do Wisły? A ty myślisz człowieku, że Basałaj i spółka nie woleliby mieć budżetu rzędu 100 mln euro z czego 10 mln euro na transfery?

Zejdź na ziemię, a swoje destrukcyjne marudzenie zamień w budującą, społeczną pomoc na rzecz Wisły np. robiąc Stowarzyszenie, którego członkowie wspieraliby finansowo budżet trasferowy naszego klubu.

I taką formę zabicia wolnego czasu proponuję wszystkim płaczkom, pokemonom, dzieciom neo i innym, których nazw nie znam.
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 30.06.2010, 08:24
pewnie chodzi o tego zawodnika.Chorwat 21 lat środek obrony

http://www.transfermarkt.de/de/tomis...ler_46500.html
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.06.2010, 08:29
Adamek21 napisał(a):Wyświetl post
pewnie chodzi o tego zawodnika.Chorwat 21 lat środek obrony

http://www.transfermarkt.de/de/tomis...ler_46500.html

Chciałbym,żeby to był on.Ale nie ma co dywagować,trzeba poczekać na rozwój sytuacji.Wierzę,że zarząd w przeciągu tygodnia miło nas zaskoczy
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.06.2010, 08:33
Reser napisał(a):Wyświetl post
No to nie żałujcie tylko zróbcie zrzutkę przed kościołem i podarujcie na rzecz transferów w Wiśle.

Wisła "nie śmierdzi" groszem, dlatego szuka możliwie najlepszych i najtańszych rozwiązań. Do kogo ty masz pretensję o taki stan rzeczy? Do Wisły? A ty myślisz człowieku, że Basałaj i spółka nie woleliby mieć budżetu rzędu 100 mln euro z czego 10 mln euro na transfery?

Zejdź na ziemię, a swoje destrukcyjne marudzenie zamień w budującą, społeczną pomoc na rzecz Wisły np. robiąc Stowarzyszenie, którego członkowie wspieraliby finansowo budżet trasferowy naszego klubu.

I taką formę zabicia wolnego czasu proponuję wszystkim płaczkom, pokemonom, dzieciom neo i innym, których nazw nie znam.
Chyba jednak śmierdzi...a z resztą jak długo mają zamiar oszczędzać...dokąd to nas doprpwadziło rok temu Do kompromitującej porażki...pieniądze się znalazły bo zakupiono Kirma, Alvareza tylko czemu tak późno W tym roku mamy ok 1 mln euro ze sprzedaży Głowackiego a znów są problemy. Oszczędzajmy wiecznie sprowadzajmy emerytów i piłkarski szrot to skończymy na dnie....
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Stary 30.06.2010, 08:34
Zbymak mi napisał że nigdzie już się nie będzie udzielał więc koniec tematu Zbymaka...
Odpowiedz cytując
Faitmen
Senior Member

Stary 30.06.2010, 08:35
to podobno ten... http://www.transfermarkt.de/de/ante-...ler_38010.html
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 30.06.2010, 08:36
jeszcze Maci0s został
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 30.06.2010, 08:36
a i ta nasz wspaniała łapanka sprzed roku pozbawiła nas mistrzostwa....
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Stary 30.06.2010, 08:37
Milinković siedzi sobie w hoteliku i raz dziennie wyskakuje na trening do koszyc D
Cieszmy się że utrzymuje formę, bo jak podpisze kontrakt to będzie w treningu
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Stary 30.06.2010, 08:39
wiślak1906forever napisał(a):Wyświetl post
Zbymak mi napisał że nigdzie już się nie będzie udzielał więc koniec tematu Zbymaka...
No szkoda,bo jego informacje były prawdziwe a nie tych pismaków
Ostatnio edytowane przez czera84 : 30.06.2010 o godz. 08:54.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.06.2010, 08:40
Ludzie, czy wy siebie czytacie?Nie jest wam wstyd pisać takie bzdury?
To forum niestety czyta pól piłkarskiej polski, wiec z łaski swojej pomyślcie zanim klikniecie przycisk "wyślij".
Ra euforia, by zaraz podcinać sobie żyły, bo przegląd sportowy coś tam napisał.
To jest ****a żenujące.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 30.06.2010, 08:40
Chyba jednak śmierdzi...a z resztą jak długo mają zamiar oszczędzać...dokąd to nas doprpwadziło rok temu Do kompromitującej porażki...pieniądze się znalazły bo zakupiono Kirma, Alvareza tylko czemu tak późno W tym roku mamy ok 1 mln euro ze sprzedaży Głowackiego a znów są problemy. Oszczędzajmy wiecznie sprowadzajmy emerytów i piłkarski szrot to skończymy na dnie....
Alvareza wypożyczono, a Kirma ściągneli za 400tyś ojro o ile dobrze pamiętam - faktycznie transfery na bardzo duże kwoty.

A co to jest mln ojro? Pół tej kwoty już poszło na nowego bramkarza, a oni chcą pozyskać jeszcze 4 piłkarzy. Niech każdy z nich kosztuje nawet po te 400 tyś ojro to już masz chyba rekordową sumę około 2 mln ojro za transfery.

Jednego widzę, że nie rozumiesz. Oszczędza ten, kto nie ma pieniążków, jeżeli Wisła robi oszczędności, to nie po to żeby Basałaj kupił sobie nową furę, tylko dlatego, że nie ma kasy i chociażby sie miał Basałaj do spółki z Wilczkiem i Kasperczakiem zesrać to i tak tej kasy nie będzie.

A jeżeli Tobie mało i mało to jeszcze raz odsyłam Cię do ostatniego mojego posta i gwarantuje Ci, że swoim działaniem chociaż w jakimś procencie zniwelowałbyś problemy Wisły. Kusząca perspektywa nie?
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez Reser : 30.06.2010 o godz. 08:45.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 30.06.2010, 08:46
Ale Ty jesteś ograniczony...najpierw się inwestuje żeby zarobić...każdy przedsiębiorca o tym wie...ale w Wiśle wiedzą lepiej. Zaoszczędzą te 2-3 mln a w pucharach ile mogą zarobić Jak było rok temu, skąd te kłopoty finansowe się wzięły. Przez to że odpadliśmy z frajerami bo nie było wzmocnień. Brak awansu oznaczał brak kasy. A awans do LM był prostszy niż zwykle i gdyby tylko ktoś pomyślał to byśmy wkońcu do LM awansowali...Oszczędzajmy na wszystkim, na boiskach, skautingu i na koniecznych wzmocnieniach. Tam gdzie należałoby przyoszczędzić np. Łobodziński czy wcześniej Dawidowski...nie lepiej im płacić choć grają kiche lub nie grają wcale...jak było gdy przyszedł Cupiał...porządnie zainwestował...dało to efekt w postaci mistrzostw czy udanych meczy w PU?. Nic wiecznie nie trwa...
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 30.06.2010 o godz. 08:53.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 30.06.2010, 08:51
Ale Ty jesteś ograniczony...najpierw się inwestuje żeby zarobić...każdy przedsiębiorca o tym wie...ale w Wiśle wiedzą lepiej. Zaoszczędzą te 2-3 mln a w pucharach ile mogą zarobić Jak było rok temu, skąd te kłopoty finansowe się wzięły. Przez to że odpadliśmy z frajerami bo nie było wzmocnień. Brak awansu oznaczał brak kasy. A awans do LM był prostszy niż zwykle i gdyby tylko ktoś pomyślał to byśmy wkońcu do LM awansowali...

Widzę, że masz trudności z prowadzeniem rzeczowej dyskusji bez obrażania drugiej strony, szkoda - ciężko ostatnio znaleźć osoby na poziomie, ale przez tyle lat idzie się przyzwyczaić do takiego stanu rzeczy na tym forum.

A ja Ci jeszcze raz powiem - żeby móc zainwestować, trzeba mieć czym i dopiero wtedy można mówić o tych wszystkich rzeczach o których ty tak usilnie próbujesz wszystkich przekonać.
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.06.2010, 08:51
hunter napisał(a):Wyświetl post
Przestań się udzielać w komentarzach jakichś podrzędnych portali
twój portal za to jak zwykle najlepszy ;-)

poczekajcie z tym wszystkim, bo tak naprawdę niektórzy działają tylko na szkodę klubu
Ostatnio edytowane przez Evil_ : 30.06.2010 o godz. 08:59.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.06.2010, 08:55
jedno jest pewne w składzie Koszyc i zdjęciu drużyny na nowy sezon Milinkovićia brak, więc mozna powiedzieć że rozmowy są naprawde zawansowane....
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 30.06.2010, 08:59
Reser napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że masz trudności z prowadzeniem rzeczowej dyskusji bez obrażania drugiej strony, szkoda - ciężko ostatnio znaleźć osoby na poziomie, ale przez tyle lat idzie się przyzwyczaić do takiego stanu rzeczy na tym forum.

A ja Ci jeszcze raz powiem - żeby móc zainwestować, trzeba mieć czym i dopiero wtedy można mówić o tych wszystkich rzeczach o których ty tak usilnie próbujesz wszystkich przekonać.
Nie nie zamierzam Cię obrażać...denerwuje mnie to że nie rozumiesz prostej rzeczy. Jak się nie ma czym inwestować to się sprzedaje klub, szuka sponsora, możliwości pozyskania dodatkowych środków. Kredyty też istnieją, możliwość zakupu zawodnika na raty. W innych ligach nie ma z tym problemu. U nas powstaje nowy stadion, ciekawe czy będą potrafili na nim zarobić. Kibiców na stadion przyciągną kim, piłkarskim złomem? Akurat podpisanie kontraktu z Żurawskim do dobry krok w sensie marketingowym. Niby jesteśmy najbardziej medialnym klubem w Polsce, a nikt nie potrafi tego wykorzystać..
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 30.06.2010 o godz. 09:01.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.06.2010, 09:02
Evil_ napisał(a):Wyświetl post
twój portal za to jak zwykle najlepszy ;-)
Gdzie tak napisałem?

Ująłem to ogólnie. Komentarze Zbymaka (vide "poinformowany") widziałem już nawet na jakichś dziwnych blogach Wisły, które mają kilka tygodni lub góra miesięcy działalności w internecie. I takie działanie uważam po prostu za niepoważne.

I jeszcze jedno kolego Evil_. Uwierz mi, że mógłbym sporo publicznie pisać o tym kogo Wisła ma szansę sprowadzić w tym okienku transferowym, ale nie robię tego z bardzo prostego powodu - to może zaszkodzić w negocjacjach. A jeśli komuś zależy, żeby Wisła znów rosła w siłę, to powinien trzymać język za zębami i cieszyć się, że wszystko zmierza w dobrym kierunku.

I naprawdę mnie nie podnieca, że mógłbym potem na portalu napisać "ALE PAMIĘTAJCIE, ŻE TO MY PIERWSI O TYM INFORMOWALIŚMY, A RESZTA CZERPAŁA INFORMACJE OD NAS!". Już z tego wyrosłem.
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 30.06.2010, 09:06
Panowie bądźcie cierpliwi...
To co napisał PS to bardzo naciągany artykuł...
Rehabilitują sie za wczorajszy tekst, w którym poszli na całośc i dzisiaj studzą emocje...
Normalna praktyka tej gazety...

Co do Zbymaka to nie dostał bana tylko jakieś ostrzeżenie/ karę, sam mi pokazywał uzasadnienie...
Nie dziwie się, że się wkurzyl, ale teraz to dla mnie sie przerodziło w paranoje...
Jego wczorajsza działalnośc tylko przysporzy odsłon w-o, portalu z którego sam Zbymak wiele razy żartował...
Może sobie nie zdaje z tego sprawy.
Z drugiej strony to sa to jego informacje i robi z nimi co uważa, chyba trochę na złość TWSD...
aha.. ktoś wspominał, że "chłopak ma teraz jazde, ze wszystkich wkręcił..."
Po pierwsze to nie chłopak tylko dorosły facet..
Po drugie nikogo nie wkręcał...
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez maci0s : 30.06.2010 o godz. 09:08.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 30.06.2010, 09:07
Nie nie zamierzam Cię obrażać...denerwuje mnie to że nie rozumiesz prostej rzeczy. Jak się nie ma czym inwestować to się sprzedaje klub, szuka sponsora, możliwości pozyskania dodatkowych środków. Kredyty też istnieją, możliwość zakupu zawodnika na raty. W innych ligach nie ma z tym problemu. U nas powstaje nowy stadion, ciekawe czy będą potrafili na nim zarobić. Kibiców na stadion przyciągną kim, piłkarskim złomem? Akurat podpisanie kontraktu z Żurawskim do dobry krok w sensie marketingowym. Niby jesteśmy najbardziej medialnym klubem w Polsce nikt nie potrafi tego wykorzystać
Niepotrzebnie łączysz, ze sobą obowiązki Wisły i własciciela klubu. Od zawsze wiadomo, że Wisła nie jest w stanie wygenerować na tyle dużego dochodu żeby sama mogła z własnej kieszeni finansować zakupy zawodników.

Sprzedaż klubu odpada bo Cupiał nie chce.
Szukanie sponsora - sponsor jest, Telefonika i pewnie tyle daje za miejsca na koszulkach jak każdy inny, którego byśmy znaleźli.
Możliwości pozyskania dodakowych środków - nie wiem co przez to rozumiesz.
Kredyty - takie już mamy u naszego właściciela - chyba starczy
Mozliwośc kupienia piłkarza na raty - jasne istnieje taka opcja, tylko ile klubów jest w stanie teraz przystać na takie rozwiązanie?

Każdego boli to co Ciebie, ale to że Wisełka nie ma teraz kasy to jest zbieranie plonów nieudolnego rządzenia klubem z kilku ostatnich lat. Rewolucje są bardzo kosztwone, a Wisła na to nie ma funduszy, jedyne na co pozostaje liczyć to na ewolucje, która sprawi, że z roku na rok Wisła odzyskiwać będzie swoją świetlność.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 30.06.2010, 09:17
Akurat z tym co napisałeś się zgadam w 100%...nie chciałem Cię w żaden sposób urazić. Patrze na to co się dzieje i czasem płakać mi się chce...

Ano chce sie płakać chce, ale z drugiej strony jakby było cały czas różowo to byśmy wszyscy sie rozpieścili. Żadnego dopływu adrenaliny i wkur*ienia.. Żartuje oczywiścię

Mam nadzieje, że tym razem zakończy sie to okno długo wyczekiwanym happy endem.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.06.2010, 09:17
Tak, a wczoraj Wisła była zajebista bo już był w niej Milinković i z niektórych źródeł prawy obrońca. Pokory i cierpliwości Jason. Tylko tym można coś osiągnąć.

PS to chłam, dawno przestałem go nabywać. Co to za argument że to największy i najlepszy dziennik sportowy? Żaden.

PS: Na dobrej, WIELKIEJ WIŚLE jak kilka lat temu każdemu zależy, lecz teraz (jak i prawdopodobnie wtedy) kibice wiedzą, że to był kolos na glinianych nogach, bez żadnej infrastruktury. Teraz być może to się zmieni.

Jeszcze raz- pokora i cierpliwość...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 30.06.2010, 09:28
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Cieszę się, że Ci zależy, ale jak na razie tego nie odzwierciedlasz. Śmieszy mnie także twoja wylewność i bezpruderyjność. Sam fakt, że próbujesz mi ubliżyć nie świadczy o Tobie zbyt dobrze. Poza tym - Przegląd Sportowy był moją codzienną lekturą, do chwili, gdy nie zaczęły się ukazywać brednie i wyssane z palca informacje. A jest tak już kilku dobrych lat, dlatego też mam prawo sądzić, jak większość tego forum, że nie jest to nic innego jak zwykły brukowiec.

Jeszcze kilka lat temu moim codziennym rytuałem podczas wyjazdu wakacyjnego był zakup Przeglądu Sportowego. Wiadomo dostęp do bezpłatnego bezprzewodowego internetu był wtedy rzadkością dlatego trzeba było radzić sobię w inny sposób.

To praktycznie jedyne momenty kiedy miałem styczność z tym dziennikiem. Powiem tak, nie ulega wątpliwości, że jest to największy polski dziennik o sporcie, ale jego wielkość na pewno nie jest budowana na treści w nim zawartej. Oni już 5 lat temu podczas mojego pobytu nad polskim morzem sprzedali Brożków do Sampdorii

PS trzyma pewien poziom, jest to poziom odzwierciedlający całe dziennikarstwo sportowe w Polsce - bardziej dobitnie tego tłumaczyć chyba nie muszę

Proponuję poczytać jakąś dobrą książkę, a za swoje źrdło informacji obrać oficjalne serwisy sportowe klubów.
Odpowiedz cytując
barcio
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 30.06.2010, 09:32
Milinkovic wczoraj trenował z drugim zespołem Koszyc. Jak mówią Słowacy, kluby się dogadały (500 tys. euro odstępnego), Marko ma ważny kontrakt do 2011, a nie jak pisali niektórzy, możne przejść za darmo. Jedyna rzeczą, która wstrzymuje cały interes jest podobno sam Milinkovic, który domaga się wyższego wynagrodzenia. Dzisiaj powinno się wszystko wyjaśnić.
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 30.06.2010, 09:40
barcio napisał(a):Wyświetl post
Milinkovic wczoraj trenował z drugim zespołem Koszyc. Jak mówią Słowacy, kluby się dogadały (500 tys. euro odstępnego), Marko ma ważny kontrakt do 2011, a nie jak pisali niektórzy, możne przejść za darmo. Jedyna rzeczą, która wstrzymuje cały interes jest podobno sam Milinkovic, który domaga się wyższego wynagrodzenia. Dzisiaj powinno się wszystko wyjaśnić.
Widziałeś go na tym treningu Klub z Koszyc zachowuje się profesjonalnie. Zachowuje ciszę mimo iż rozgłos byłby dla nich (chyba) korzystniejszy.
Zupełnie odwrotnie zachowuje się agent Makinwy. Próbuje podbić cenę ot co.

Ja jestem optymistą. Dobrze się dzieje w naszej Wiśle.
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 30.06.2010, 09:52
Moim zdaniem gdyby Milinkovic miał do nas przyjść to by już był. Ta historia podobna jest do niejakiego brazylijskiego snjapera Nei. Z klubem sie dogadaliśmy ale zawodnik dostał lepszą oferte kontraktową i tyle go w Wiśle widziano.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów