The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.10.2017, 16:26
dzieki za super post

troche niepokoją dwie kolejne kontuzje
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.10.2017, 17:45
Trzeba to powiększyć, bo krytykom to nie wystarczy szczególnie krytyka Kostala
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 07.10.2017, 17:49
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Trzeba to powiększyć, bo krytykom to nie wystarczy szczególnie krytyka Kostala
Podnieca Cię sformułowanie:

Cytat:
pierwsze kontakty z piłką to goście z Termalici nie wiedzieli coś się dzieje jak ich zaprosił na karuzele
czy nie doczytałeś dalej:

Cytat:
Później troszkę zgasł, w defensywie zdecydowanie za mało pracował. Jeden groźny strzał, kilka nie potrzebnych strat. Ale myślę że występ na plus.
czy chcesz na siłę bronić tezy, że Kostal to zajebisty kot?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 07.10.2017, 18:06
Po prostu wierzę,że będą z niego ludzie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.10.2017, 20:46
Maciek, fajnie, że Ci się chciało tak to opisać. Cieszy to, ze często piszesz o "zagraniach z klepki", rzadko mieliśmy okazję takowe oglądać w naszym wykonaniu.
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 07.10.2017, 23:41
Nie no może dużo takich zagran nie było, ale poprostu zwróciłem na takie klepki uwagę bo jednak większość gry była szarpana i niedokładna z jednej i drugiej strony
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 08.10.2017, 07:16
Czyli cos tam klepiemy
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 08.10.2017, 08:06
Co z Bartoszem? Ma kontuzję, czy Kiko z niego zrezygnował calkiem na rzecz swoich rodaków?
Odpowiedz cytując
letischoo
Member

Od: 11.2010

Stary 08.10.2017, 08:14
Bartosz jest tak słaby że siedzi na reprezentacji
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 08.10.2017, 09:04
I tacy są kibice nie sprawdzą i psioczą
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 08.10.2017, 12:10
Majac zawodnikow tak wyszkolonych technicznie, tak szybkich napastnikow (Kolar, Balanyuk Carlitos) to my nie powinnismy wiedziec co to jest pilka gora. Tylko klepa i wyjscia na wolne pole.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.10.2017, 17:56
Skąd wiesz, jak wyszkoleni technicznie są Kolar i Balanyuk? Bywasz na treningach?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 09.10.2017, 19:43
czaro napisał(a):Wyświetl post
Skąd wiesz, jak wyszkoleni technicznie są Kolar i Balanyuk? Bywasz na treningach?
W sumie miałem o to samo zapytać po przeczytaniu tego wpisu powyżej
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 11.10.2017, 12:44
teo napisał(a):Wyświetl post
Majac zawodnikow tak wyszkolonych technicznie, tak szybkich napastnikow (Kolar, Balanyuk Carlitos) to my nie powinnismy wiedziec co to jest pilka gora.
To może daj tej pierwszej dwójce spokojnie wejść na początku w drużynę?
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 01.11.2017, 10:32
nie mamy na forum jakiegoś insidera ? chyba Pero ?

przydałyby się jakieś przecieki co tam na treningach, jak drużyna sie odbudowuje po Lechu , jak nastroje , czy Kiko juz sie czuje zwolnipony przez forumowiczów , co z Kolarem czy była juz delegacja decyzyjnych na treningu żeby uświadomic że gramy z waflami żydów itp

to chyba ciekawsze niż dywagowanie na 5 stron czy mecz w poznaniu był chuyowy czy tylko słaby
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.11.2017, 10:50
Velez dluzsza kontuzja, Ondresek nie pasuje do koncepcji, Kostal uraz,
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 01.11.2017, 11:26
O widzisz. Szprotson, napisz jeszcze prosze jaka to koncepcja bo wszyscy sa pewnie niezmiernie ciekawi
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 01.11.2017, 11:32
Ja akurat uważam, że w chwili obecnej nie mamy lepiej pasującego piłkarza do koncepcji Kiko niż Ondraszek właśnie
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 01.11.2017, 11:36
Do tego zmierzalem. Skoro wysoki, silny, w miare grajacy glowa napastnik nie pasuje do koncepcji, w ktorej gramy dlugie pilki do przodu, badz do wchodzacych bocznych obroncow, ktorzy czesto dosrodkowuja, chcialbym wiedziec jaka to koncepcja Sam ciekaw jestem jakby wygladala wspolpraca Ondraska z Carlitosem z przodu.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 01.11.2017 o godz. 11:38.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 01.11.2017, 12:02
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Do tego zmierzalem. Skoro wysoki, silny, w miare grajacy glowa napastnik nie pasuje do koncepcji, w ktorej gramy dlugie pilki do przodu, badz do wchodzacych bocznych obroncow, ktorzy czesto dosrodkowuja, chcialbym wiedziec jaka to koncepcja Sam ciekaw jestem jakby wygladala wspolpraca Ondraska z Carlitosem z przodu.
grali razem w pierwszym meczu w Szczecinie i wyglądało to obiecująco
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 01.11.2017, 12:15
Szneka napisał(a):Wyświetl post
grali razem w pierwszym meczu w Szczecinie i wyglądało to obiecująco
Z tego co ja pamiętam to Carlitos wyglądał obiecująco, a Ondrasek wyglądał jak zwykle.

Powiedzmy sobie szczerze - Zdenka trzeba się pozbyć. Częste kontuzje + nieskuteczność. Pół biedy, gdyby ta nieskuteczność wynikała ze zmarnowanych okazji - wtedy moznaby się zastanawiać czy to nie wynika z braku pewności siebie, wysłać do psychologa, cokolwiek. Nieskuteczność Ondraska wynika z tego, że niemal wcale nie dochodzi on do sytuacji strzeleckich, nie wspominając o wypracowywaniu ich sobie. Szkoda, bo początki miał przyzwoite.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.11.2017, 12:25
Ondrasek to facet tak drewniany,że można by nim napalić w piecu na całą zimę. Bez wątpienia nie przedłużymy z nim kontraktu. Co z tego,że dobrze gra głową, skoro nawet nie dochodzi do takich sytuacji strzeleckich. Większość długich piłek jakie gramy to przerzuty na skrzydło ( przewidywalnych zresztą po 5 minutach meczu ) ,a 90% dośrodkowań jest nie w pierwsze tempo tylko po przyjęciu piłki i poprawieniu gdzie już czekają stoperzy. Mam nadzieję,że ta koncepcja trenera zostanie zamieniona na intensywny pressing w kilku fazach meczu i wypracowanie kilku schematów rozegrania. Ponadto mieliśmy w tym sezonie już prawie 80 rzutów rożnych i żadnego nie udało się wykorzystać. Poprawmy to chociaż o kilka procent i już będzie dużo lepiej.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 01.11.2017, 12:43
W przypadku Ondraska to nawet nie chodziloby o dochodzenie do sytuacji strzeleckich tylko robienie miejsca dla Carlitosa, zgrywanie mu pilek, przytrzymanie, odegranie, zgranie glowa, wziecie na siebie ze dwoch obroncow. To, ze jest drewnianym i slabym napastnikiem to wiem. Bardziej mnie ciekawi jakby na dluzej wypadl w roli takiego FM-owego odgrywajacego w parze z Carlitosem.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.11.2017, 12:51
W przypadku Ondraska to nawet nie chodziloby o dochodzenie do sytuacji strzeleckich tylko robienie miejsca dla Carlitosa, zgrywanie mu pilek, przytrzymanie, odegranie, zgranie glowa, wziecie na siebie ze dwoch obroncow. To, ze jest drewnianym i slabym napastnikiem to wiem. Bardziej mnie ciekawi jakby na dluzej wypadl w roli takiego FM-owego odgrywajacego w parze z Carlitosem.
Bylo to widac na poczatku jak ze soba grali. Dla Carlitosa powrot Ondraska bedzie bardzo dobra sprawa
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.11.2017, 12:53
My gramy długie piłki do przodu, ale nie na jakiegoś drągala, który ma je zbijać do kolegów, ale bezpośrednio do kogoś, kto ma ją przyjąć i krótko rozegrać. Ondrasek nie za bardzo to potrafi. Długa piłka do przodu jest poza tym tylko wtedy, gdy przeciwnik zagęszcza środek. Oprócz tego długo rozgrywamy na własnej połowie, wymieniamy podania i staramy się po przejściu środka pola krótkimi podaniami i dryblingami wejść w pole karne rywala. Ondrasek i dryblingi? Nie pasuje
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.11.2017, 13:24
Ostatni mecz pokazał, że przy dobrym ustawieniu w polu karnym można zrobić ładna asystę, będąc nawet najniższym zawodnikiem na boisku. Ilu znacie wysokich napastników którzy bazują nie na technice, ale tylko i wyłącznie sile fizycznej?

Gdyby kiedyś Ondrasek zostal obrońca, a nie napastnikiem może zrobiłby większą karierę. Choc z tym jego zdrowiem i to nie byloby pewne...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 01.11.2017, 14:25
O widzisz. Szprotson, napisz jeszcze prosze jaka to koncepcja bo wszyscy sa pewnie niezmiernie ciekawi
juz piszę - Chuja z niego a nie napastnik

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 01.11.2017, 15:08
Trzeba bylo tak od razu. Czyli nie gra bo jest chujowy a nie, ze nie pasuje do jakiejs tam koncepcji. Przyjalem.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 01.11.2017, 16:08
z tego co slyszalem koncepcja jest taka, ze gra na szpicy na Carlitos nizej niego.
No i teraz patrzymy na statystyki i jego gre porownujac do gry Carlitosa na szpicy
Czarno na bialym wychodzi ze lepiej miec Carlitosa na szpicy i za nim pomocnika niz Zdenka na szppicy a za nim Carlitosa. ;]
Szczegolnie biorac pod uwage, jak rozpadl Nam sie srodek ktory lepiej jest zabezpieczyc kolejnym Perezem Fellainim dla ubogich

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 02.11.2017, 10:37
bardziej chodziło mi o jakies przecieki co do morale w drużynie itp
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów