|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
dzieki za super post
troche niepokoją dwie kolejne kontuzje ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Trzeba to powiększyć, bo krytykom to nie wystarczy szczególnie krytyka Kostala
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
||
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po prostu wierzę,że będą z niego ludzie
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Maciek, fajnie, że Ci się chciało tak to opisać. Cieszy to, ze często piszesz o "zagraniach z klepki", rzadko mieliśmy okazję takowe oglądać w naszym wykonaniu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Nie no może dużo takich zagran nie było, ale poprostu zwróciłem na takie klepki uwagę bo jednak większość gry była szarpana i niedokładna z jednej i drugiej strony
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Czyli cos tam klepiemy
![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Co z Bartoszem? Ma kontuzję, czy Kiko z niego zrezygnował calkiem na rzecz swoich rodaków?
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Bartosz jest tak słaby że siedzi na reprezentacji
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I tacy są kibice nie sprawdzą i psioczą
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Majac zawodnikow tak wyszkolonych technicznie, tak szybkich napastnikow (Kolar, Balanyuk Carlitos) to my nie powinnismy wiedziec co to jest pilka gora. Tylko klepa i wyjscia na wolne pole.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Skąd wiesz, jak wyszkoleni technicznie są Kolar i Balanyuk? Bywasz na treningach?
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
W sumie miałem o to samo zapytać po przeczytaniu tego wpisu powyżej
![]() ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
To może daj tej pierwszej dwójce spokojnie wejść na początku w drużynę?
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie mamy na forum jakiegoś insidera ? chyba Pero ?
przydałyby się jakieś przecieki co tam na treningach, jak drużyna sie odbudowuje po Lechu , jak nastroje , czy Kiko juz sie czuje zwolnipony przez forumowiczów , co z Kolarem czy była juz delegacja decyzyjnych na treningu żeby uświadomic że gramy z waflami żydów itp to chyba ciekawsze niż dywagowanie na 5 stron czy mecz w poznaniu był chuyowy czy tylko słaby ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Velez dluzsza kontuzja, Ondresek nie pasuje do koncepcji, Kostal uraz,
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
O widzisz. Szprotson, napisz jeszcze prosze jaka to koncepcja bo wszyscy sa pewnie niezmiernie ciekawi
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Ja akurat uważam, że w chwili obecnej nie mamy lepiej pasującego piłkarza do koncepcji Kiko niż Ondraszek właśnie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Do tego zmierzalem. Skoro wysoki, silny, w miare grajacy glowa napastnik nie pasuje do koncepcji, w ktorej gramy dlugie pilki do przodu, badz do wchodzacych bocznych obroncow, ktorzy czesto dosrodkowuja, chcialbym wiedziec jaka to koncepcja
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 01.11.2017 o godz. 11:38.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Z tego co ja pamiętam to Carlitos wyglądał obiecująco, a Ondrasek wyglądał jak zwykle.
Powiedzmy sobie szczerze - Zdenka trzeba się pozbyć. Częste kontuzje + nieskuteczność. Pół biedy, gdyby ta nieskuteczność wynikała ze zmarnowanych okazji - wtedy moznaby się zastanawiać czy to nie wynika z braku pewności siebie, wysłać do psychologa, cokolwiek. Nieskuteczność Ondraska wynika z tego, że niemal wcale nie dochodzi on do sytuacji strzeleckich, nie wspominając o wypracowywaniu ich sobie. Szkoda, bo początki miał przyzwoite. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ondrasek to facet tak drewniany,że można by nim napalić w piecu na całą zimę. Bez wątpienia nie przedłużymy z nim kontraktu. Co z tego,że dobrze gra głową, skoro nawet nie dochodzi do takich sytuacji strzeleckich. Większość długich piłek jakie gramy to przerzuty na skrzydło ( przewidywalnych zresztą po 5 minutach meczu ) ,a 90% dośrodkowań jest nie w pierwsze tempo tylko po przyjęciu piłki i poprawieniu gdzie już czekają stoperzy. Mam nadzieję,że ta koncepcja trenera zostanie zamieniona na intensywny pressing w kilku fazach meczu i wypracowanie kilku schematów rozegrania. Ponadto mieliśmy w tym sezonie już prawie 80 rzutów rożnych i żadnego nie udało się wykorzystać. Poprawmy to chociaż o kilka procent i już będzie dużo lepiej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W przypadku Ondraska to nawet nie chodziloby o dochodzenie do sytuacji strzeleckich tylko robienie miejsca dla Carlitosa, zgrywanie mu pilek, przytrzymanie, odegranie, zgranie glowa, wziecie na siebie ze dwoch obroncow. To, ze jest drewnianym i slabym napastnikiem to wiem. Bardziej mnie ciekawi jakby na dluzej wypadl w roli takiego FM-owego odgrywajacego w parze z Carlitosem.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ostatni mecz pokazał, że przy dobrym ustawieniu w polu karnym można zrobić ładna asystę, będąc nawet najniższym zawodnikiem na boisku. Ilu znacie wysokich napastników którzy bazują nie na technice, ale tylko i wyłącznie sile fizycznej?
Gdyby kiedyś Ondrasek zostal obrońca, a nie napastnikiem może zrobiłby większą karierę. Choc z tym jego zdrowiem i to nie byloby pewne... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Trzeba bylo tak od razu. Czyli nie gra bo jest chujowy a nie, ze nie pasuje do jakiejs tam koncepcji. Przyjalem.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
z tego co slyszalem koncepcja jest taka, ze gra na szpicy na Carlitos nizej niego.
No i teraz patrzymy na statystyki i jego gre porownujac do gry Carlitosa na szpicy Czarno na bialym wychodzi ze lepiej miec Carlitosa na szpicy i za nim pomocnika niz Zdenka na szppicy a za nim Carlitosa. ;] Szczegolnie biorac pod uwage, jak rozpadl Nam sie srodek ktory lepiej jest zabezpieczyc kolejnym ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bardziej chodziło mi o jakies przecieki co do morale w drużynie itp