|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
smuda to lubi |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Będziemy grać jak Widzew z Dembińskim z przodu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|||||
|
Widzę, że niektórzy łyknęli haczyk "nie ma w klubie kasy" i teraz wszystko będą tym usprawiedliwiać...
Bądźmy ....a poważni i konsekwentni. Fakty są takie: W czerwcu zatrudniliśmy Smudę. Trenera już starej daty, ale bynajmniej nie anonimowego, i nie taniego. Kontrakt daliśmy mu trzyletni. Na oficjalnej konferencji dostaliśmy informację, że ma trzy okienka na odbudowanie formy Wisły. Ba, nawet coś mówiono o Wielkiej Wiśle, i Polskiej Wiśle. Także jeżeli w okienku nie przychodzi nikt, a nawet nie ma na testach żadnego Polaka to coś jest nie halo. Jeżeli nie mamy grosza na piłkarzy jak twierdzą tu niektórzy to nie zatrudnia się jednego z droższych trenerów w lidze! Tylko daję się pracę takiemu Kulawikowi czy zatrudnia jakiegoś młodego po AWFie. My zaś bierzemy gwiazdora (bo założe się, że S. w piątce-ósemce najlepiej zarabiających ligi jest) a jednocześnie wydajemy na piłkarzy najmniej w lidze. Gdzie tu konsekwencja?
W przeciwieństwie jednak do naszych scautów. wis.la/x5aob Cytat:
Wydajemy więc kasę na 10 scoutów od dwóch lat. Zakładając że biorą 2 tys z klubu (a idę o zakład, że biorą więcej bo Kuźbie dupy by się ruszyć nie chciało za takie grosze) wydajemy na scauting 240 tys zł rocznie. Mimo tego, przychodzi okienko transferow i 7 scautów regionalnych, nie jest w stanie przedstawić jednego piłkarza z polskich lig! Dociera to do was? Bednarz dzwoni do SIEDMIU skautów po kolei, którzy cały sezon za pieniądze Wisły jeżdżą i oglądają piłkarzy w niższych ligach, pytając ich o to jakich piłkarzy mogą polecić, a oni mówią: NIKOGO. ....a, to za co im płacimy?! Dlatego też są dwie opcje: - nie ma żadnego zdolnego piłkarza w niższych ligach na którego nas stać (co nie jest prawdą, choćby przykład Milika, czy paru piłkarzy Legii). Wniosek: rozwiązać scauting bo szkoda płacić im za nic. - nasi scauci są chuja warci. Wniosek: wywalić wszystkich obecnych scautów odpowiedzialnych za wyszukiwanie Polaków.
Sprowadzamy obcokrajowców, o których nikt nie słyszał, bo o takich nie musimy z nikim walczyć. Cytat:
Dlaczego nie testujemy piłkarzy z niższych lig? Nie chodzi tu o Limanovię, ale o setki innych mniejszych klubów. Dlaczego na siłę ściągamy szrot z całego świata?
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 12.07.2013 o godz. 13:43.
![]()
Ddf
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
||
Obecnie ktoś poleca nam grajka a nasi skauci oglądają DVD a potem go obserwują. Nie penetrujemy niższych lig - oglądamy tylko konkretne osoby. Zacytuję: Portugalczyk Ruben Tiago Rodrigues Ribeiro. 25-latek jest piłkarzem Beira-Mar, zespołu, który spadł z Liga Sagres. Prawoskrzydłowy piłkarz, mogący również grać na środku, zdobył w poprzednim sezonie sześć bramek. Wiosną był obserwowany przez skautów Wisły, którzy wydali mu bardzo dobrą opinię. Problemem jest kwota odstępnego. Krakowianie musieliby zapłacić za niego 300 tysięcy euro. To spowodowało impas w negocjacjach, ale ostatnio - według naszych informacji - rozmowy zostały wznowione. Tak samo było z Romo. Ktoś z naszych go obserwował dlatego pewnie zostanie.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 12.07.2013 o godz. 14:44.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie dosc ze bladzimy po omacku to jedyni znajomi managerowie pleca glupoty, zeby tylko znalesc frajera na ich odpady.
Na miejscu Clebera dwa razy bym sie zastanowil zanim zaoferowal bym grajkow dla klubu w ktorym wszyscy mnie szanuja i znaja. Zamiast zalatwic jakas petarde dzieki ktorej w Polsce kazdy zebrak by chcial takiego samego. Bo tak u nas kazdy postepuje, liczac ze tez trafi drugiegi Meliksona, to on z takimi vaflami przyjezdza ze szkoda gadac. Lepszych na fejsie wyszukac mozna... W kraju gdzie futbol to religia a poza cpaniem , prostutucja i wojnami gangow to jedyna rozrywka...znalezienie takich kasztanow to nie lada sztuka. Jak takie perly wczesniej tez chcial wcisnac, to nie dziwie sie ze mu popukano w glowe. Sundaya przemilcze. Widac taki sposob na zycie mu pasuje, handel zywym miesem mu nie przeszkadza, jego sprawa. Ciekawe ilu tak naprawde sie podusilo w kontenerach lub potonelo na przejebanych tratwach. Pewnie nigdy sie tego nie dowiemy... ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
byłem na meczu z Limanovią i ten Romo zagrał TRAGICZNIE.wygrał tylko kilka pojedynków główkowych z rożnych nic poza.. Na tle murzynów Limanovi blado.. z Limonovi młody J.Piwowarczyk, który jest tam na testach tych dwóch murzynów można zaprosić na testy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
na boisku przy ulicy Tynieckiej codziennie kopie w piłkę pięciu wychudzonych murzynów. pytanie brzmi czy nasz scouting już tam kogoś wysłał. jeśli jest tu ktoś, kto ma obcykany windows movie maker, może tam podejść, wypytać o przebieg karier, zmontować filmiki na yt i skasować prowizje menadżerską po finalizacji kontraktów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ten piwowarczyk 19 lat to z ks tymbark jest a momo 24l skalka żabnica
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
o ....a
to ja jeszcze dorzucę Asahela z mojego podpisu przebojowy skrzydłowy ze wzgórz golan --- @matejas, to nic nie szkodzi. Smuda tak bahdzo kocha khutką piłkę, że aż gha z konthataku. Tak bardzo nie lubił farbowanych lisów, że aż musiał ich powoływać do kadry. Nie o to chodzi, że o coś chodzi, skoro nie o to. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja na serio.
Mogę zaoferować gościa z Londynu.. Wychowanek Wisły (szkółka Chemicza), teraz kopie w lidze lokalnej (i naśmiewa się z naszych wychowanków, dzięki czemu znam kilka pikantnych szczegółów). Chłopak rocznik 88 - Burlige przepije i ogra trzy razy. Z ograniem Łukasza mówię serio, bo widzę jak obydwaj grają, a sami nawzajem się znają. Tak Wisła TS "eksportuje" swoich wychowanków dzięki znajomościom swoich "trenerów". ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Przy nich to nawet Igor Sypniewski grał by trzeźwo,
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Guerrier kontuzja ramienia albo barku.
Na pewno do końca concacaf cup, a być może 2 miechy. http://www.totalmixradio.com/2013/07...es-grenadiers/
Ostatnio edytowane przez arti : 13.07.2013 o godz. 07:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
On tam ze znajomymi trenuje od dobrych kilku lat nic w tym dziwnego. Swego czasu kopał tam ze swoimi wspolokatotami którzy z piłką nie mają styczności profesjonalnie. Dla mnie może robić co chce z kim chce byle by Wiśle dobrych graczy polecał.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Jakim cudem Wisła otrzymała licencje na gre w ekstraklasie, skoro wszędzie słychać "nie ma pieniędzy na nic w tym klubie"?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wywiad na weszlo.com z Kuzba o skautingu Wisly
http://www.weszlo.com/news/15588-Mar...onczy%E2%80%A6 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Gdybym miał oceniać tylko po dzisiejszym meczu, to Romo vel don Wasyl Roma musiałby się już pakować. Dla mnie to on ma jakieś nieskoordynowane ruchy. Gdyby zamknął akcję po wrzutce ze skrzydła bodajże Małego - to co innego. Już na rozgrzewce nie przypadł mi do gustu jak z prostej piłki uwalił w trybuny. Kapka pewnie modlił się żeby ten gość wypalił, bo głównym celem miał być napastnik. Jak dla mnie jeżeli go zakontraktują, to będzie to bardzo "na siłę" robione, ale tak jak piszę, ja oceniam tylko po sparingu z Ruchem. Może fachowcy widzą w nim przyszłość.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
P.S. Żartowałem... jemu faktycznie nie było komu dograć, bo nie było zgranej drużyny do wyprowadzenia akcji... mimo wszystko uważam że w młodych jest potencjał... Powód: P.S.
Ostatnio edytowane przez Barti : 14.07.2013 o godz. 03:40.
|
|
|
|
Guest
|
|
![]() Fatalny obraz- dokądś tam jeżdżą, kogoś obserwują wychodzi na to, że nie wiadomo po co. Bo potem na testy i tak przyjeżdżają jakieś króliki z kapelusza. Llepiej puścić ogłoszenie w poniedziałkowej gw-praca, że szukamy grajków a nuż trafi się jakiś zdrowy chłopak z siłą, wytrzymałością i koordynacją i ambicją. Poprzeczka jest doprawdy już tak nisko, że to mogłoby wypalić.
Ostatnio edytowane przez arti : 14.07.2013 o godz. 11:09.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Mimo kontuzji Dolanda Gurriera uważam, że warto w niego zainwestować choćby miał nie grać ten miesiąc. Gość ma niesamowity sposób poruszania się, duża moc w nogach do tego nie boi się grać. Z moich jakiś tam obserwacji na podstawie video uważam, że sprawia wrażenie lekkiego wariata, a takim chyba łatwiej się zaaklimatyzować.
Zdaniem Hiszpańskich mediów Brożek dogadał się w kwestii rozwiązania umowy. Wiadomo, że wolałbym utalentowanego młodego gościa do tego Polaka, który będzie gwarantem goli ale wiadomo jak to jest. Ostatnie doniesienia odnośnie bramkarzy zaczynają mnie niepokoić, mam nadzieję, że w klubie szukają kogoś kto docelowo będzie numerem 1. edit: No i szkoda, że w tym Bełchatowie nadal nie myślą, nic ich nie nauczyło to że na takich piłkarzach jak Garugła czy Nowak zarobili zero złoty. Kiszą tych piłkarzy a potem kończą jak wszyscy widzimy. Przydałby się nam Mateusz Mak ale ta cena 500 k euro za obu to mocna przesada, a chłopak nie długo będzie miał 23 lata. Sezon w pierwszej lidze dobrze mu nie zrobi.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.07.2013 o godz. 20:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Bo gdybysmy brali wszystko na powaznie co piszą w mediach to wyszloby nam ze pierwszym czlowiekiem w kosmosie byl Etiopczyk, Abraham Lincoln skoczył ze stratosfery, ustanawiając trzy nowe rekordy świata, a Daniel Sikorski gral u boku Messiego |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Coś przegapiłem ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Guest
|
||
Pierwsza, Paweł podpisał kontrakt na 2 lata z Recreativo. W obecnych okolicznościach chyba najbardziej prawdopodobna. Druga wersja, że Paweł podpisał kontrakt na rok z opcją przedłużenia i to przeczytałem na jakiejś hiszpańskiej stronie. Info z dzisiaj: wis.la/eny39 W tym jest napisane, że są dogadani z kilkoma piłkarzami w tym i z Brożkiem. Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.07.2013 o godz. 21:04.
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|