The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
almafater
Junior Member

Od: 05.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2013, 16:36
TRNKRN napisał(a):Wyświetl post
... z przebijanymi blachami...
to dobre
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 05.07.2013, 16:46
To ja jednak chyba zlozylbym sie na Football Managera 2013 dla naszych w zarzadzie. Sam gram i innym polecam !
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 05.07.2013, 17:32

W końcu dojechali !!!

XXI wiek a ludzi wiąż traktuje się jak bydło na granicach...
...jestem zażenowany.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
PeterSett
Member

Od: 05.2008

Stary 05.07.2013, 23:21
nesta napisał(a):Wyświetl post
Przeciez to są transfery ewidentnie menadzerskie i z polecenia. Nie wierze, ze Kuzba z Zurawskim jezdzili do Nigerii go ogladac..
Dlaczego Wisla nie pojdzie sprawdzona droga, nie przetasuje rezerw, szerokich kadr zespolow z 1-2 ligi zachodu Europy. Praktycznie kazdy transfer do tej pory, przeprowadzony ta droga sie sprawdzil. Cantoro, Uche, Sarki. Nie wierze, ze nie znajdzie sie kilku zawodnikow, ktorzy nie chcieliby pograc regularnie, zarabiac pewnie podobnie, rozwinac się, wypromowac.
i to jest świetne podsumowanie CAŁEGO okienka transferowego

Zwłaszcza, że Cantoro zdaje się to przyszedł z worek gruszek a Uche jabłek i czereśni
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.07.2013, 08:36
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...em-braga/frmhg

Tak wlasnie szukamy zdolnych pilkarzy... ale po co nam napastnik...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 06.07.2013, 09:01
Już widzę tę euforię, jeśli Wisła zakontraktowałaby Grunta... Niczym nie wyróżniający się piłkarz, po poważnej kontuzji, w II ligowym Zagłębiu 6 meczów 0 goli. Diament!
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.07.2013, 09:13
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Już widzę tę euforię, jeśli Wisła zakontraktowałaby Grunta... Niczym nie wyróżniający się piłkarz, po poważnej kontuzji, w II ligowym Zagłębiu 6 meczów 0 goli. Diament!
Również o tym samym pomyślałem , a jak ten Grunt załapie się choć raz do kadry meczowej pierwszej drużyny Bragi to będzie dobrze bo przypuszczam że będzie rezerwowym w zespole rezerw .
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.07.2013, 09:15
Jakby strzelił w 20 meczach 12 goli byłby już nie dla nas. My możemy zdobyć dobrego piłkarza który mając potencjał jeszcze nie zdążył nigdzie błysnąć inaczej z naszą "bidą będzie po ptokach". (Po to są skauci żeby takich wyławiać - nie tylko "gwiazdki" co to po 20 goli strzelają w sezonie)

Ponadto nie tylko takich trzeba sprowadzać do klubu. My na razie grzebiemy dla odmiany w nigeryjskim śmietniku i wygrzebiemy 23 latka na papierze o wieku rzeczywistym 28 lat jako młodziaka

Zdzisek Kapka ajeaoo ajeaoo Zdzisek Kapka ajeaoo ajeaoo i nic się nie zmienia....
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2013, 09:18
Kolego - mówimy o II ligowym zawodniku, który jest po rekonstrukcji więzadeł... Powiedz mi jak skauci mieli go wypatrzyć jak On rok w piłkę nie grał? Ja rozumiem, że działania naszego klubu są ostatnimi czasy amatorskie, ale już czepianie się o takich "Gruntów" jest przesadą...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.07.2013, 09:22
Kolego - mówimy o II ligowym zawodniku, który jest po rekonstrukcji więzadeł... Powiedz mi jak skauci mieli go wypatrzyć jak On rok w piłkę nie grał? Ja rozumiem, że działania naszego klubu są ostatnimi czasy amatorskie, ale już czepianie się o takich "Gruntów" jest przesadą...
Za to jak zdążyli Opreiscu wypatrzeć - ten to już nigdzie nie grał a im się mimo to udało

Nie chodzi o konkretnie Grunta a o piłkarzy z niższych lig, którzy często mają jeszcze marne statystyki ale spory potencjał. Ilu takich w tym roku trafiło na testy do nas? Jak na razie 0. A nie oszukujmy się kasą nie śmierdzimy więc kogo tańszego chcemy znaleźć?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2013, 09:30
Piszę tylko konkretnie o Gruncie. Gdyby nie spryt Kołakowskiego i pewnie jakieś łączone interesy o chłopaku nikt by nie słyszał (bo i podstaw do "słyszenia" nie ma). Młode chłopaki co jakiś czas są testowane - tylko nie pod kątem pierwszej drużyny (dlatego o tym cisza).
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.07.2013, 11:31
Ten Romo to żaden talent. Ja .......ę - nasz skauting nie potrafi zrozumieć, że aby rozwinąć młodzież potrzeba kilku dobrych piłkarzy, nie zaś samych marnych zawodników. Pan Bednarz się przejedzie na takim oszczędzaniu, bo moim zdaniem w tym wyszukiwaniu zawodników nie widać ani ładu ani składu.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 06.07.2013, 11:49
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Ten Romo to żaden talent. Ja .......ę - nasz skauting nie potrafi zrozumieć, że aby rozwinąć młodzież potrzeba kilku dobrych piłkarzy, nie zaś samych marnych zawodników. Pan Bednarz się przejedzie na takim oszczędzaniu, bo moim zdaniem w tym wyszukiwaniu zawodników nie widać ani ładu ani składu.

Widziałeś go na żywo?
Czy oceniasz go po zdjęciach i filmach na YT?

Daj mu zagrać przynajmniej w dzisiejszym sparingu.

Bednarz nie ma góry pieniędzy do wykorzystania. Była już o tym mowa.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 06.07.2013, 12:10
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Widziałeś go na żywo?

Dajcie mi fuchę Bednarza, będę robił to samo.

I nieprawdą jest, że nie jesteśmy w stanie nikogo sensownego zakontraktować. Trzeba spojrzeć na perspektywę i kontraktować, a nie funkcjonować na zero. Trzydziestotysięczny stadion jest do zapełnienia. Oni nas mamią kryzysem, bo nie potrafią zapełnić tego stadionu, a to powinien być priorytet, co dałoby finalnie kwotę wyższą niż w chwili obecnej otrzymujemy z funkcjonowania stadionu. Rozwój marketingowy jest piekielnie ważny, przy obecnej marnej sytuacji naszego klubu. Nie dość, że pracują tutaj ludzie bez pasji i długofalowej wizji, to jeszcze są apodyktyczni, co przy ich braku racjonalnej oceny sytuacji, braku spekulacji nie doprowadzi nas do niczego dobrego. Niestety teraz w klub należało zainwestować. Nie inwestujemy = idziemy na pierwszą ligę.

Aha - ja niby nie oceniam na żywo, a co robił Kapka i Bednarz? Oglądał Romo na testach w Helladzie Verona zapominając chyba przy tym, że tam grają lepsi grajkowie niż u nas w składzie, to po pierwsze, po drugie - przy tak cieńkim składzie, jakim obecnie dysponujemy żaden dobry piłkarz nie wyjdzie z klubu i na nim nie zarobimy, a kasa podobno jest ważna. Pan Bednarz patrzy na klub bez perspektywy czasowej, a wykonywanie funkcji księgowego może pełnić każdy księgowy w tym kraju.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 06.07.2013 o godz. 12:33.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 06.07.2013, 12:11

Podkreślę pytanie bo widzę, że nie zauważyłeś.

Widziałeś go na żywo?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 06.07.2013, 12:39

Widziałeś go na żywo?
Jest odpowiedź zawarta w tekście, przeczytaj uważnie.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 06.07.2013, 12:44

I nieprawdą jest, że nie jesteśmy w stanie nikogo sensownego zakontraktować. Trzeba spojrzeć na perspektywę i kontraktować, a nie funkcjonować na zero. Trzydziestotysięczny stadion jest do zapełnienia. Oni nas mamią kryzysem, bo nie potrafią zapełnić tego stadionu, a to powinien być priorytet, co dałoby finalnie kwotę wyższą niż w chwili obecnej otrzymujemy z funkcjonowania stadionu. Rozwój marketingowy jest piekielnie ważny, przy obecnej marnej sytuacji naszego klubu. Nie dość, że pracują tutaj ludzie bez pasji i długofalowej wizji, to jeszcze są apodyktyczni, co przy ich braku racjonalnej oceny sytuacji, braku spekulacji nie doprowadzą nas do niczego dobrego. Niestety teraz w klub należało zainwestować. Nie inwestujemy = idziemy na pierwszą ligę.

Aha - ja niby nie oceniam na żywo, a co robił Kapka i Bednarz? Oglądał Romo na testach w Helladzie Verona zapominając chyba przy tym, że tam grają lepsi grajkowie niż u nas w składzie, to po pierwsze, po drugie - przy tak cieńkim składzie, jakim obecnie dysponujemy żaden dobry piłkarz nie wyjdzie z klubu i na nim nie zarobimy, a kasa podobno jest ważna. Pan Bednarz patrzy na klub bez perspektywy czasowej, a wykonywanie funkcji księgowego może pełnić każdy księgowy w tym kraju.

Ale za co mamy kontraktować nowych, znanych zawodników? Skoro klubowa kasa praktycznie świeci pustkami i zmuszeni jesteśmy do szukania zawodników z kartą na ręku lub takich, którzy są w stanie rozwiązać kontrakt z obecnym klubem lub ostatecznie kwotowa odstępnego nie jest zbyt wygórowana.

Zmuszeni jesteśmy również do testowania/kontraktowania zawodników którzy na kwotę 25 tys spadną z krzesła( nie ze śmiechu) bo taka jest prawda.

Zawodnik został zaproszony na testy aby na żywo można było ocenić jego umiejętności, nie chce mi się wierzyć w to, że po wpadce zz Rumunem klub ściągałby na testy kogoś, kto nie był wcześniej obserwowany przez kogoś z działu skautingu.

---

Owszem działania marketingowe są ważne, ale powiedzmy sobie szczerze. Nawet jakby zaproponowali bilety za 5 złotych to stadion nie zapełniłby się w 25 tysiącach. Nie ma wyniku sportowego, nie ma wyniku na trybunach - co jednak nie zwalania marketingu z nic nie robienia.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.07.2013, 12:48
Widziałeś go na żywo?

Na szczescie Romo nie ma filmikow na youtube (przynajmniej ja nie znalazłem) wiec trzeba było jechac i go ogladac wiec tym bardziej tak jak piszesz trzeba dac mu szanse w sparingu. On nie musial przynajmniej fałszowac swojego CV
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.07.2013, 13:10
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Na szczescie Romo nie ma filmikow na youtube (przynajmniej ja nie znalazłem) wiec trzeba było jechac i go ogladac wiec tym bardziej tak jak piszesz trzeba dac mu szanse w sparingu. On nie musial przynajmniej fałszowac swojego CV
A jednak...
wis.la/gh8de
Pojechali albo i nie. Ale coż... trzeba zobaczyć co jest wart. Oby był jak najlepszy.
Odpowiedz cytując
Spokolokoełrokoko
Member

Od: 06.2013

Stary 06.07.2013, 13:30
arti napisał(a):Wyświetl post
A jednak...
wis.la/gh8de
Pojechali albo i nie. Ale coż... trzeba zobaczyć co jest wart. Oby był jak najlepszy.
Niestety jest to jedna z tych kompilacji, które są 'sprytnie' składane dla grajków niskich albo najwyżej przeciętnych lotów, których na żywo nie wypatrzy żaden poważny skaut więc muszą się posiłkować marnymi kompilacjami... A nuż jakiś jeleń się nabierze...
Ostatnio edytowane przez Spokolokoełrokoko : 06.07.2013 o godz. 13:38.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.07.2013, 13:31

Widziałeś go na żywo?
To ja Ci zadam pytanie - CZY KTOKOLWIEK OD NAS Z KLUBU WIDZIAŁ GO NA ŻYWO?!

Odpowiedź chyba oczywista.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.07.2013, 13:37
I nieprawdą jest, że nie jesteśmy w stanie nikogo sensownego zakontraktować. Trzeba spojrzeć na perspektywę i kontraktować, a nie funkcjonować na zero. Trzydziestotysięczny stadion jest do zapełnienia. Oni nas mamią kryzysem, bo nie potrafią zapełnić tego stadionu, a to powinien być priorytet, co dałoby finalnie kwotę wyższą niż w chwili obecnej otrzymujemy z funkcjonowania stadionu. Rozwój marketingowy jest piekielnie ważny, przy obecnej marnej sytuacji naszego klubu. Nie dość, że pracują tutaj ludzie bez pasji i długofalowej wizji, to jeszcze są apodyktyczni, co przy ich braku racjonalnej oceny sytuacji, braku spekulacji nie doprowadzi nas do niczego dobrego. Niestety teraz w klub należało zainwestować. Nie inwestujemy = idziemy na pierwszą ligę.

Marketing współcześnie jest jednym z filarów finansowania klubu. I tu pojawia sie pytanie co dobrego w tym względzie się wydarzyło za Bednarza..pozwolę sobie powiedzieć, że NIC. Zewsząd słyszymy że na nic nas nie stać, że jesteśmy strasznymi biedakami, a tymczasem kilka innych klubów z niższymi budżetami wyprzedza nas w tabeli już kolejny sezon..

Akcje marketingową u nas buduje się wizerunkiem..Smudy !? Co to ma być, ..jakaś szopka !?. Jeśli mamy skromne możliwości finansowe, to powinniśmy uderzać w nutę "wiślacko-patriotyczną", na czele akcji marketingowej powinni być znani wiślacy, a trochę się ich w historii nazbierało, wraz z młodymi chłopakami którzy w wyniku kryzysu, raczej z przypadku przebijają się do pierwszego składu .. A tymczasem ze starej gwardii to Sobolewski wywalony, Kosowski też, o młodych cisza, mimo mojego gorącego zainteresowania Wisłą nic o naszych młodych wilczkach nie czytałem , ani nie słyszałem ponad podstawowe informacje statystyczne.. Kto niby ma zapełnić stadion ..Burdenski ?!? Nawet pokazani w mediach Małecki, Głowacki wraz z jakimś spektakularnym transferem mogli by dużo w tym względzie dobrego zrobić. A gdy pisze o spektakularnym transferze to nie znaczy że za dużą kasę, ot Brożek Paweł choćby, sportowo niewiadoma, ale zawsze przyciągnąłby na stadion dodatkowych kibiców, poza tym znak Białej Gwiazdy z hasłem powrotu do wiślackich korzeni , a tu ..Smuda i .. Burdenski.

PS. Nie widzę Wisły w I lidze, tak czarno rzeczywistości nie oceniam, ale ten marazm, mnie zwyczajnie smuci. Powinny być transfery, tak uzasadnione sportowo, jak i marketingowo.
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.07.2013, 13:50
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Wprawdzie za PS, ale ...

"Był obserwowany na żywo przez przedstawiciela Wisły w sparingu, w którym testował go Hellas Werona."
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.07.2013, 14:01
pchelas napisał(a):Wyświetl post
Wprawdzie za PS, ale ...

"Był obserwowany na żywo przez przedstawiciela Wisły w sparingu, w którym testował go Hellas Werona."
Bednarz tak powiedział (tj. w aktualnościach w wiadomości o Romo i Brożku), ale... już tyle razy kłamał, że jego wiarygodność jest dla mnie zerowa.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2013, 14:45
arti napisał(a):Wyświetl post
A jednak...
wis.la/gh8de
Ja pierd... ale ogór

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 06.07.2013, 14:47
Szukają tego rosłego napastnika którego nam nie potrzeba, Bednarz to ma chyba opóźniony zapłon i dalej szuka wsparcia dla Brożka
Podpisałbym kontrakt z tym Eduardo bo i tak nikogo Smuda-Bednarz-Kapka nikogo lepszego nie znajdą.
.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2013, 14:52
Brał bym tego.

http://www.youtube.com/watch?v=z9oykNWy1jQ

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.07.2013, 15:08
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Brał bym tego.
Ech... mieliśmy kiedyś zajebistych napastników...
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 06.07.2013, 15:52
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Ech... mieliśmy kiedyś zajebistych napastników...
mieliśmy wtedy fajną paczkę...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 06.07.2013, 16:05
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Raz:

Dwa:

''W czerwcu brałem udział w turnieju w Chorwacji, gdzie obserwował mnie jeden z przedstawicieli Wisły. To dlatego się ze mną skontaktowali - twierdzi Romo''

Więc jak to jest z tą oczywistą odpowiedzią?
Bo jakoś mija się z Twoją.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów