The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2011, 19:14
Tak szczerze to on sie już sam zamotał , i nie wie co mówi.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 21.08.2011, 19:26
Kosa i Żurawski w większości swoich wypowiedzi podkreślają, że 'ich' Wisła zwyciężała by w dzisiejszej lidze bez problemu, a każdy dobry występ Białej Gwiazdy zakończony pozytywnym wynikiem jest dziełem przypadku, a raczej słabej gry rywala... wręcz beznadziejnej. Trzeba się z tym pogodzić. Obaj panowie nie potrafili wprowadzić Wisły do LM, wyszedł im w pucharach jeden sezon (dzięki chłopaki, było pięknie) i dlatego ich boli, że oni jako 'legendy' z 'wielkiej Wisły', która wygrywała w słabej lidze 4-5:0 nie awansowali, a Wisła rzemieślników i kilku indywidualności Maaskanta ma ogromną szanse to zrobić... Drugą rzeczą, której nie mogą przełknąć to ilość zagranicznych piłkarzy... chcieli by za nich, a nie zauważają wyraźnej przewagi naszych zawodników nad nimi (w aktualnej formie/wieku). Mogliby posypać głowy popiołem i realnie oceniać potencjał Wisły, jej piłkarzy i trenera.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.08.2011, 19:31
wonski_eNHa - dokladnie mysle tak jak Ty,nic dodac nic ujac
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.08.2011, 20:25
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Musze Kamila poprosic o numery lotka - skoro wie, ze Apoel wygra 2-0 to moze mi zdradzi na najblizsze losowanie?
on powiedział, że typuje 2-0, więc bez zbędnej napinki
ja tam nic złego w ich wypowiedziach nie widzę
Wy to każde krytyczne zdanie jakoś dziwnie bierzecie do siebie...

Cytat:
(ale chyba tego zartu nie załapałes)
to jakiś czerstwy ten "żart"
na tym polega typowanie, że podaje się wynik na czuja, a nie, że się wie
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 22.08.2011 o godz. 09:26.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.08.2011, 20:28
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
on powiedział, że typuje 2-0, więc bez zbędnej napinki
ja tam nic złego w ich wypowiedziach nie widzę
Wy to każde krytyczne zdanie jakoś dziwnie bierzecie do siebie...
Wiem, przeciez sie nie napinam. Powiedzial, ze Apoel wygra 2-0 wiec zazartowalem, ze skoro tak dobrze jest poinformowany to moze o innych rzeczach tez wie (ale chyba tego zartu nie załapałes)
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 21.08.2011 o godz. 20:31.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 22.08.2011, 09:11
powiedział ze APOEL wygra 2:0...czyli kibicuje cypryjczykom jakby kibicował Wisle powiedzial by ze wygramy 1:0i to Wisla bedzie w LM..temu z Legii sie nie dziwie ze takie rzeczy wygaduje ale ze były Wiślak, ktory tak naprawde najlepsze czasy pod wzgledem pilkarskim mial w naszym klubie to dla mnie lekkie zaskoczenie aczkolwiek ma do tego calkowite prawo....co nie znaczy ze mamy to tolerowac na przyszlosci u mnie Kosa jest wyoutowany i zawsze gdyby mu przyszlo przyjsc na R22 powinien dostac miejscowke w sektorze dla gosci...co to ma byc , to jest sport to jest rywalizacja albo sie kibicuje tym albo tamtym...licze ze tym razem nie bedziemy klepac po plecach tylko kopniemy w dupe i obiektywizm nie ma tu nic do rzeczy...bo zaden z kibicow Bialej Gwiazdy przed jutrzejszym spotkaniem nawet Ci najbardziej obiektywni nie mowią ze wygra przeciwnik...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
eMAGieIKa
Member

Od: 05.2006

Stary 22.08.2011, 09:48
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Od kolyski, az po grob. Wisla Krakow !
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.08.2011, 10:10
Kosowski na prawdę powinien się już zatkać bo odkąd wrócił do Polski robi z siebie totalnego pajaca w mediach.
http://www.weszlo.com/news/7615-Zebr..._nabiegalismy_
http://www.weszlo.com/news/7601-Kosa...ales_w_Anglii_
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.08.2011, 10:34
Mam gdzieś krytykę kosy gmocha i wszystkich którzy mówią, że Wisła przegra a co będzie(wiadomo, że będzie )awansujemy do LM ? co wtedy powie Kosa i Gmoch? awansowali fuksem?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 22.08.2011, 11:12
I juz bzdury wygaduje bo APOEL nie byl lepszym zespolem. Posiadanie pilki tylko i wylacznie mial lepsze od Nas - nic wiecej. Niech sie Kosowski Bełchatowem zajmie a nie Wisla i Apoelem
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.08.2011, 11:37
Wszystko pięknie i fajnie ale po co się tak głowić Nad wypowiedziami osób, które na ten moment w żaden sposób nie są związanie z Wisła lub nawet nie były?
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.08.2011, 12:18
Może i Kosa chciałby Wisłę w LM ale ja sądzę , że facet ma żal do klubu , że go nie zatrudnili po powrocie do Polski .Dodatkowo te jego wypowiedzi jeszcze przed pierwszymi meczami eliminacji LM , że dzisiejsza Wisła jest najsłabszą w erze Cupiała .Jestem nawet w stanie uwierzyć , że awans Apoelu jest mu na rękę bo w przeciwnym razie okaże się , że ta niby najsłabsza Wisła wreszcie awansowała do LM a inne składy naszpikowane "gwiazdami" w eliminacjach LM serwowały nam kompromitujące klęski .
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.08.2011, 12:24
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Może i Kosa chciałby Wisłę w LM ale ja sądzę , że facet ma żal do klubu , że go nie zatrudnili po powrocie do Polski .Dodatkowo te jego wypowiedzi jeszcze przed pierwszymi meczami eliminacji LM , że dzisiejsza Wisła jest najsłabszą w erze Cupiała .Jestem nawet w stanie uwierzyć , że awans Apoelu jest mu na rękę bo w przeciwnym razie okaże się , że ta niby najsłabsza Wisła wreszcie awansowała do LM a inne składy naszpikowane "gwiazdami" w eliminacjach LM serwowały nam kompromitujące klęski .
Dokładnie,też tak sobie myślałem,Kosa najpierw gadał o tej słabej Wiśle,a teraz jakby Wisła awansowała wyszedłby na zazdrosnego i zakompleksionego emeryta.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 22.08.2011, 12:30
Z Kosą w składzie NIGDY nie poniesliśmy żadnej klęski a raczej odnosilismy sukcesy
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.08.2011, 12:30
Nic dodać , nic ująć , prawda według mnie w 100 %.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.08.2011, 12:52
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Z Kosą w składzie NIGDY nie poniesliśmy żadnej klęski a raczej odnosilismy sukcesy
Czytanie ze zrozumieniem się kłania .
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.08.2011, 14:46
A czemu to Kosowski ma mieć żal do klubu?Zalega mu z kasą czy jak?Żal za to,że się wypromował ,że miał szanse na to grając w Wiśle?O co chodzi. Wielki grajek,któremu wszyscy na złość robili i nie poznali się na jego "talencie".
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
kamanwislak
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.08.2011, 20:55
Dziś w rama III Rundy Krakowskiego Pucharu Polski Oldboje Wisły pokonali na wyjeździe Słomniczankę Słomniki 2:1

Skład : Wisła: Łaciak - Cleber, Nawrocki, Bukalski (68' Kusto), Kowalik, Kulawik (70' Kuźba), Szymkowiak, Janik (87' Włodarz), Marzec, Kmiecik (46' Węgrzyn), Goł

Gole: Gołoś , Marzec

Byłem , widziałem. Mecz nawet dobry . Wiślacy grali bardzo uważnie w obronie , gdy wywalczyli piłkę spokojnie ją rozgrywali. Pierwsza bramka to przepiękne prostopadłe podanie Szymka z własnej połowy do Konrada , ten był szybszy niż obrońca , minął bramkarza i strzelił. Druga to przyjęcie piłki na 20m przez Marca , strzał w okienko. Bramka dla Słomnik padła to miękkiej wrzutce w pole karne gdzie zawodnik został bez krycia i po strzale głową pokonał Łaciaka.
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.08.2011, 21:11
hehe, jeszcze przyjdzie nam grać za rok w PP z Oldboyami Wisły
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.08.2011, 08:04
Co robą w tej drużynie Ci, którzy 20 czerwca 1993 roku sprzedali Wisłę na rzecz Legii (0:6 po totalnym daniu dupy - dla przypomnienia Wislakom urodzonym 20 lat temu i później)?

Co robi ta łajza Łaciak, który najpierw wielce kreował się na hool'sa Wisły, po czym jak zabrały się za niego żydy to zmarszczył tolanie dupę bijąc nawet z żydami z ekipy blaty ...

Co robi Węgrzyn wyciągający Cracovię z III ligi do I ?
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Stary 23.08.2011, 10:22
Mateusz91 napisał(a):Wyświetl post
Co robą w tej drużynie Ci, którzy 20 czerwca 1993 roku sprzedali Wisłę na rzecz Legii (0:6 po totalnym daniu dupy - dla przypomnienia Wislakom urodzonym 20 lat temu i później)?

Co robi ta łajza Łaciak, który najpierw wielce kreował się na hool'sa Wisły, po czym jak zabrały się za niego żydy to zmarszczył tolanie dupę bijąc nawet z żydami z ekipy blaty ...

Co robi Węgrzyn wyciągający Cracovię z III ligi do I ?
Co do sprzedania meczu Legii, byłem na meczu wściekłem się strasznie, ale kto personalnie był w to umoczony, czy wszyscy czy tylko paru nie wiem nie wypowiadam się. Rober W. też mi się w tej drużynie nie podoba, ale tak naprawdę wtedy handlowali na potęgę wszyscy, więc pytanie czy dałoby się sklecić skałd z tych no nigdy nie kupili bądź nie sprzedali. A Węgrzyn? Odkąd to Węgrzyn jest presona non grata w Wiśle Zagrał w Cracovii kiedy już w Wiśle i tak go nikt nie chciał, nie jest wychowankiem Wisły, przed nami grał lata w Hutniku, a w trakcie gry w Wiśle dał nam dużo radości. Mało tego jak mam nadzieję każdy pamięta jego gra w Cracovii nie została nigdy uznana za zdradę, nikt na niego nigdy nie najeżdżał ani nie gwizdał. Więc polecam chłodny okład na rozpalone, zapewne od temperatury i emocji związanych z wieczornym meczem, głowy. A dla olbojów szacun i gratulacje.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 23.08.2011, 10:49
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A czemu to Kosowski ma mieć żal do klubu?Zalega mu z kasą czy jak?Żal za to,że się wypromował ,że miał szanse na to grając w Wiśle?O co chodzi. Wielki grajek,któremu wszyscy na złość robili i nie poznali się na jego "talencie".
Dokładnie tak Marszałku.
Kamil Kosowski wrócił do Polski po Cypryjskich wojażach, w Bełchatowie wg źródeł internetowych ma kontrakt w granicach 100 tys. euro, ciekawe czy dlaej uważa, że to za mało na frytki/pampersy ?
Od Wisły zażądałby conajmniej 2 razy więcej, więc jego żałosne wypowiedzi tylko pogrążają go w moich oczach, bo swego czasu piłkarzem był przednim, ale rozmienił swój talent na coraz większe drobne.
PS a wjakim języku z nimi porozmawiał, bo wywiad po angielsku udzielony przez kośe obśmiało już weszło.....
Powód: PS
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 23.08.2011 o godz. 10:52.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.08.2011, 11:21
Wypowiedź Kosy na temat meczu apoel-wisła:

http://sport.interia.pl/raport/wisla...ia-dla,1684427,

jak chorągiewka
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.08.2011, 11:24
hawaiisurfer napisał(a):Wyświetl post

jak chorągiewka
on zawsze mówił, że kibicuje Wiśle, więc WTF?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 23.08.2011, 11:30
hawaiisurfer napisał(a):Wyświetl post

jak chorągiewka
A wczesniej mowil co innego ehm..
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.08.2011, 12:14
Mówił że przewiduje awans Apoelu, nie że im kibicuje. Nie ma sprzeczności.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Stary 23.08.2011, 12:45
Owszem, ale czy nie zauważyliście, że chce się w ten sposób "odkupić" u nas, kibiców. Dlatego śmieszy mnie wywiad, w którym nagle AŻ TAK "słodzi" całej Wiśle.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 23.08.2011, 13:43
Gdyby "słodził", to by powiedział, że rozjedziemy APOEL. Jak na razie nie powiedział nic sprzecznego - uznaje, że obecna Wisła jest słaba i w pewien sposób ma rację, bo mamy szansę na LM, gdyż gramy z APOEL-em, nie z Barceloną czy Realem - na które trafiała ta "mocna" Wisła.

Druga sprawa, jemu ewidentnie nie było po drodze z Cupiałem, szacunek i może nawet część serca wiślackiego, ale to wszystko kończyło się jeśli przychodziło do biznesu. Jakby jednak nie patrzeć, te pół rundy, które praktycznie zapewniło nam mistrzostwo i jak wiele radości, bo gra radowała oko, przegrał u nas za 7 tys. miesięcznie. Stąd znając jego "finansowe" akcje - czyli niemal w każdym klubie jakaś wojenka, wliczając K'lautern, mógł kiedyś przez niego przemówić żal.

W konfrontacji z Cypryjczykami jak dla mnie - po prostu jasno stawia sprawę, piłkarsko lepszy APOEL, w sercu Wisła. Nie "słodzi", mówi racjonalnie i może nawet prawdziwie. Dla kolegi wyżej są tylko dwie opcje: 1) Kosowski za APOEL-em - skandal, judasz, obciąć mu cohones, 2) Kosowski za Wisłą - "słodzenie" itd. Niby po co ma słodzić? Co angaż chce tu dostać? Na cholerę mu "odkupienie" u nas? Sprawa jest jasna, był - grał nieźle, za to szacunek - ale kiedyś poszedł za kasą (co się jednak Wiśle zwróciło w pewien sposób), a za drugim razem pokłócił się o kasę. Czy to z głupoty, czy z głupoty Cupiała - mniejsza z tym. Fakt, faktem - w Wiśle był sobie taki piłkarz jak Kamil Kosowski, trochę dobrego dzięki niemu przeżyliśmy, on trochę dobrego zyskał dzięki nam, zatem ucinając - neutralny piłkarz i fajnie, że czasem pomyśli i powie coś dobrego o Wiśle, zamiast obrazić się i kibicować Cypryjczykom.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.08.2011, 15:53
eye63 napisał(a):Wyświetl post
. Fakt, faktem - w Wiśle był sobie taki piłkarz jak Kamil Kosowski, trochę dobrego dzięki niemu przeżyliśmy, on trochę dobrego zyskał dzięki nam, zatem ucinając - neutralny piłkarz i fajnie, że czasem pomyśli i powie coś dobrego o Wiśle, zamiast obrazić się i kibicować Cypryjczykom.

zgadzam się z całą wypowiedzią kolegi , z tym że Kosa to nie tyle neutralny piłkarz co wieloletni kapitan Wisły . Przypomnicie sobie kto ciągnął Wisłę do boju z opaską kapitańską w legendarnych juz spotkaniach z Schalke czy Parmą .

Jak już pisałem wcześniej . Kosa tonuje nastroje , być może chce nawet wprowadzić troche pychy do zespołu APOELU . Gość jest już sporo po 30-stce i podchodzi do wielu spraw mniej emocjonalnie niż kibice na forum . Oleju w głowie przypuszczam że też ma więcej niż jego w większości małoletni krytykanci .

Wszystko to w myśl że lepiej się pozytywnie zaskoczyć , niż negatywnie rozczarować . Przydało by się to większości kibiców Wisły , bo nie ulega wątpliwości że każdy inny wynik niż nasz awans będzie na forum traktowany jak śmierć kogoś bliskiego . Nawet nie chcę sobie tego wyobrażać ...
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.08.2011 o godz. 15:55.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.08.2011, 12:21
Wypowiedź Iwana na temat wczorajszego meczu:

Cytat:
- APOEL zmiażdżył Wisłę - mówi Andrzej Iwan w rozmowie z Futbolnews.pl. Były reprezentant Polski i gracz Wisły przyznaje, że "polska piłka mocno poszła w dół w ostatnich latach" i poprzednie ekipy Wisły awansowałyby do LM. Iwan zwraca uwagę też na pewne wątpliwe decyzje trenera Maaskanta.

- Po pierwszym meczu apetyty mocno się zaostrzyły. Ale Wisła nie awansowała. Dlaczego? Odpowiedź jest krótka: umiejętności. APOEL zmiażdżył Wisłę - przyznaje Iwan. Były gracz Wisły nie chce szukać analogii z meczem z Panathinaikosem, w którym kluczowa bramka też padła w 87. minucie. - Trzeba pamiętać, ile wtedy drużyna Engela stworzyła sytuacji. Ile okazji nie wykorzystał wtedy Marek Zieńczuk, a przecież był jeszcze nieuznany gol Marka Penksy - mówi.

Iwan przyznaje, że obecna Wisła miała dużo bardziej sprzyjające warunki, by awansować. - Dzięki reformie Platiniego obecny rywal był słabszy niż wcześniejsi. Dlatego Wisła Kasperczaka czy Engela bez problemów by awansowały - mówi, przypominając drużynę z lat z 2002-03 i 2005-06.

Iwan dodaje, że obecny zespół pod wodzą Roberta Maaskanta zrobił duży krok do przodu, ale wciąż brakuje choćby stylu. - Aby go mieć, trzeba po prostu umieć grać w piłkę. Walka i pojedyncze indywidualne akcje nie zawsze wystarczą. Szczególnie, gdy zabraknie szczęścia - mówi wprost.

Wielu kibiców zastanawiało się, czy Robert Maaskant słusznie postąpił, wystawiając Cwetana Genkowa (zero goli, zero asyst w tym sezonie) kosztem Davida Bitona (trzy trafienia w Ekstraklasie). - Wielu mówi, że Biton to nie jest brylant techniczny, ale przecież Genkow też nim nie jest. Ja do składu Wisły wstawiłbym Bitona kosztem Genkowa. Ale już w Kielcach było widać, że z APOEL to Bułgar zagra, bo Biton z Koroną wystąpił niemal pełne 90 minut - podkreślił Iwan.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów