The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.10.2011, 17:19
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Czy to ja jestem nienormalny, czy może Was wszystkich po.......iło?
Na Twoim miejscu poważnie bym się zastanowił nad pierwszą opcją.

Cytat:
Afera, bo trener źle ocenił sytuację po obejrzeniu powtórki zaraz po konferencji.
A kto tu robi aferę, oprócz weszlo.com i Ciebie?
Przypomnę, że to Ty snujesz spiskowe teorie o zakusach PZPN-u na stanowisko naszego trenera, wszędzie widzisz jakieś zakulisowe rozgrywki, mające na celu zastąpienie Maaskanta polskim szkoleniowcem.
Pion śledczy IPN-u to przy Tobie grupka przedszkolaków.

Skąd u Was taka skłonność do przesady?
Ktoś napisze, że gramy ch...owo zaraz się podnosi larum, że chce zwalniać Maaskanta.
Ktoś inny stwierdzi, że Maaskant powinien przyznać, że był faul, zaraz się robi afera, że włazimy Jadze w d...ę.
Czytajcie ze zrozumieniem i nie wyciągajcie wziętych z d...y wniosków. A jak ktoś ma wątpliwości, co autor ma na myśli, niech się go dopyta na priv, zamiast pier....ć głupoty...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.10.2011, 17:36
willow napisał(a):Wyświetl post
Na Twoim miejscu poważnie bym się zastanowił nad pierwszą opcją.

A kto tu robi aferę, oprócz weszlo.com i Ciebie?
Przypomnę, że to Ty snujesz spiskowe teorie o zakusach PZPN-u na stanowisko naszego trenera, wszędzie widzisz jakieś zakulisowe rozgrywki, mające na celu zastąpienie Maaskanta polskim szkoleniowcem.
Pion śledczy IPN-u to przy Tobie grupka przedszkolaków.

Skąd u Was taka skłonność do przesady?
Ktoś napisze, że gramy ch...owo zaraz się podnosi larum, że chce zwalniać Maaskanta.
Ktoś inny stwierdzi, że Maaskant powinien przyznać, że był faul, zaraz się robi afera, że włazimy Jadze w d...ę.
Czytajcie ze zrozumieniem i nie wyciągajcie wziętych z d...y wniosków. A jak ktoś ma wątpliwości, co autor ma na myśli, niech się go dopyta na priv, zamiast pier....ć głupoty...
No i chyba zamknąłeś temat.

Wolfy, pamiętaj, skup się na swoim zdrowiu fizycznym, skoro psychicznego nie ma już co ratować. Odniosłem się do sytuacji, czy do posta gościa nade mną? Zastanów się po cichu i najlepiej nie odpowiadaj, bo boję się, co możesz napisać.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.10.2011, 17:37
Cytat:
To nie jest takie proste. Zarówno Chavez, jak i Jaliens to nie są aż tak słabi piłkarze, by zaraz im podziękować. Trener Maaskant z pewnością liczy na to, że w kolejnym meczu będzie lepiej. Zawodnicy doświadczeni mają to do siebie, że potrafią wrócić do świetnej dyspozycji. Wtedy przychodzą dwa, trzy mecze i wszyscy wokół ich podziwiają. Teraz spadła fala krytyki, ale trzeba wziąć pod uwagę, że zmiennicy mogą jeszcze gorzej zagrać niż Jaliens i Chavez. Człowiek zawsze jest mądry po meczu. Jak Pan zauważył, w aktualnym etapie Ligi Europy nie ma już „ogórków”. Przed spotkaniem z Odense, wszyscy zastanawiali się z jakiego kraju jest to zespół. Po meczu zapamiętaliśmy, że w Danii też potrafią dobrze grać w piłkę.
y Orest Lenczyk
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.10.2011, 17:44

Czy ktoś normalny może wytłumaczyć mi - nie powołując się na "weszło" - w czym problem? Trener na konferencji palnął głupotę. Jest wina?
.
wolfy, zrozum ze niektórych (w tym gronie jestem i ja) irytuje, denerwuje,wkurza to że trener po meczu w którym przeciwnik ma przykładowo 5 strząłow my 3 mówi ze powinniśmy wygrać 3-0

taki głupi przykład z tą powtórką gola, ale ile czasu potrzebowaliście by przyznać że był faul ? (niektórzy oczywiście faulu dalej nie widzą,wiec do nich to pytanie nie jest adresowane)

co do weszlo, to ja nie czytam nic nt. Wisły ,o tym ze jest jakas "afera" dowiaduje się czytając posty.

powiedz mi wolfy, jesteś zadowolony z gry Wisły ? nie z wyników, tylko z tego co gramy .Patrzysz na Wisłe z przyjemnością czy może z obawą ?
przykładowo : wcześniej jak spotykaliśmy na swojej drodze taki ŁKS to wiedziałem ze jesteśmy lepsi,a jeśli mieliśmy przegrać to jakimś fartem vide mgła i bodajże Afirovic. A teraz gramy z ŁKS i ...ch** wie co to będzie .Zobacz temat meczowy, "dużo zależy od Fulham tralalalal". Łks, Łks złożony jest z odpadków i My Mistrz Polski mamy obawy.
Ja nie twierdze ze Holendra trzeba zwolnić, ale nie róbmy z niego nowego Petrescu jak robi FraMat. Ja wiem ze każdy by chciał by Rumun był naszym trenerem, ale popatrzmy trzeźwo czy Robert będzie takim Petrescu ?
W ogóle dlaczego ma być jak Dan ? Co mają wspólnego prócz młodego wieku ? Czym taki Maaskant rózni sie od Theo Bossa?

kiedyś o Skorży pisano ze co z niego za trener, dostał gotową drużynę to mu wygrali Mistrza. A teraz Maaskant dostał masę indywidualności które mu tego mistrza zdobyły + fura szczęścia czyli postawa przeciwników.
Czym Wisła z przed roku różni się od Wisły dziś ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.10.2011, 17:51
Przypominam, ze w poprzednim sezonie, zespół podniósł się ze słabej gry w meczu z Lechią podobnym do tego z Jagą w sobotę.
Graliśmy słabo, ale wydarlismy zwycięstwo.
Weszlo i Canal+ krzyczały o kontrowersjach.
Potem było już coraz lepiej.
Może powtórka?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 18.10.2011, 17:55
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Przypominam, ze w poprzednim sezonie, zespół podniósł się ze słabej gry w meczu z Lechią podobnym do tego z Jagą w sobotę.
Graliśmy słabo, ale wydarlismy zwycięstwo.
Weszlo i Canal+ krzyczały o kontrowersjach.
Potem było już coraz lepiej.
Może powtórka?
Dałby Bóg.
O niczym innym nie marzę...
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.10.2011, 17:56
szprotson napisał(a):Wyświetl post
wolfy, zrozum ze niektórych (w tym gronie jestem i ja) irytuje, denerwuje,wkurza to że trener po meczu w którym przeciwnik ma przykładowo 5 strząłow my 3 mówi ze powinniśmy wygrać 3-0?
A co ma powiedzieć? I jakie to w ostatecznym rozliczeniu znaczenie?

powiedz mi wolfy, jesteś zadowolony z gry Wisły ? nie z wyników, tylko z tego co gramy .Patrzysz na Wisłe z przyjemnością czy może z obawą ?
Tak. Jestem zadowolony z gry Wisły. Pamiętam chujnię za Okuki (którego sukcesem był AWANS do LE), końcowego Skorży, Kasperczaka, Nawałki - można długo wymieniać. Porównanie nieprzypadkowe - wówczas mieliśmy równie słabe składy jak teraz. Chciałbym przypomnieć, że teraz (z powodu kontuzji) pierwsza jedenastka to Jirsak, Garguła, Kirm oraz nasza magiczna obrona.
Tak więc - jestem zadowolony, że po burdelu jakim zrobił Basałaj i prze.......eniu pieniędzy na zawodników klasy Bunozy i Cikosa gramy tak dobry futbol.
Nie jest on piękny, ale stwarzamy sytuacje i to często po bardzo fajnych akcjach. Tyle że - brakuje jakości. Dlatego Jirsak czy Nunez .......ą dwie setki, zamiast ich wykorzystać.

Do tego - patrząc na rywali do mistrzostwa - nie widzę czym niby nad nami górują. Mają lepszych piłkarzy na kluczowych pozycjach - to fakt. Ale nie mogę powiedzieć, żeby regularnie grali świetne mecze. Ot: czasem się fajnie mecz ułoży - tak jak nam.

Czym Wisła z przed roku różni się od Wisły dziś ?
Porównaj sobie składy. IMHO dużo tych zmian. W dodatku - koniecznych, lecz niewystarczających.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.10.2011 o godz. 18:01.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.10.2011, 18:00
willow napisał(a):Wyświetl post
No widzisz, jak również jestem tego samego zdania, choć... nie do końca
Wiadomo, piłkarzy mamy, jakich mamy. Ale trener jak dla mnie też przeciętny. Drużyna nie ma żadnego progresu, dalej nie widać automatyzmu w grze, wypracowanych schematów, a czasami mam wrażenie, że nawet brakuje motywacji.
A jakby nie było, od tego jest trener.
Mając świetny skład i piłkarzy za kilkadziesiąt milionów Euro to nie sztuka grać jak z nut. Sztuka jest piłkarzy czegoś nauczyć.
A my po takim czasie pracy Roberta nawet rożnych nie potrafimy bić jak biali ludzie.

.
Ja rozumiem doskonale, że gra nie wygląda tak jak trzeba. Ale nie rozumiem zarzutów do trenera o brak progresu. A może po prostu wiecej sie nie da ? - przecież o stylu decydują piłkarze którzy już wyżej nie podskoczą. Sobolewski, Jirsak, Wilk, Jaliens, Chavez.
Gracze ze środka pomocy i obrony. Środek pola jest od nadawania tonu grze, napędzania akcji, a środek obrony od rozpieprzania napastników w pył. Tego u nas nie ma .
Jest stary Sobolewski grajacy w konstrukcji na alibi i mocno przeciętny Wilk, nadajacy się jedynie do biegania za piłką, jest słaby Czech, a no tak, jest jeszcze krzyk rozpaczy Holendrów o dobrego pomocnika na którego nie ma kasy czyli -Filip z konopi Nunez - co to nigdy do tej pory na środku pomocy w karierze nie grał.
No do cholery, przecież jakikolwiek trener by ich nie wział pod swoje skrzydła, akurat na tych newralgicznych pozycjach będzie miał piłkarzy starych bądź słabych - niereformowalnych.

Albo idzie kasa na zmianę tego stanu rzeczy, przychodzą konkretni ludzie na te pozycje i mamy progres. Albo dalej się bawimy jak p Cupiał do tej pory czyli zmieniamy trenerów i czekamy na cud.
Ostatnio edytowane przez tofik : 18.10.2011 o godz. 18:10.
..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 18.10.2011, 18:04
Ja nie twierdze ze Holendra trzeba zwolnić, ale nie róbmy z niego nowego Petrescu jak robi FraMat. Ja wiem ze każdy by chciał by Rumun był naszym trenerem, ale popatrzmy trzeźwo czy Robert będzie takim Petrescu ?
Chyba źle odczytujesz moje posty.
Ja nie robię z Maaskanta nowego Peterscu.
Wskazuje tylko na podobieństwo sytuacji: zarówno Petrescu jak i Maaskant sa trenerami spoza układów PMS.
Podobnie jak Petrescu tak i Maaskant usiłuje wprowadzic do naszej gry elementy futbolu nowoczesniejsze niż rozkminki z podręcznika Talagi.
Podobnie jak Petrescu tak i Maaskant są nieustannie na cenzurowanym
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.10.2011, 18:04
Dzieki wolfy za głos rozsądku.

Niektórym to się myli stadion z konfesjonałem.

A tym co nic nie widzą proponuje się zastanowić, kiedy ostatnio wobec jakiegoś trenera czy klubu zastosowano taki zmasowany atak medialny.
Jakieś przykłady może...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.10.2011, 18:10
Wskazuje tylko na podobieństwo sytuacji: zarówno Petrescu jak i Maaskant sa trenerami spoza układów PMS.
Podobnie jak Petrescu tak i Maaskant usiłuje wprowadzic do naszej gry elementy futbolu nowoczesniejsze niż rozkminki z podręcznika Talagi.
jeśli źle odczytałem Twoje intencje to wybacz. Mój błąd.

Po prostu odnosiłem wrażenie że "zachowujesz sie jak Maaskant na konferencji"

co masz na myśli pisząc - nowocześniejsze elementy gry. Chodzi o zmasowaną panikę w swoim polu karnym czy o atak pozycyjny którego dalej nie potrafimy wykonywać ?
Czy np. Okuku nie był na cenzurowanym ?

p.s. Nie sugerujcie sie weszło. Ludzie. naprawde wole poczytać wolfyego z którym wiele razy sie nie zgadzałem ( chyba lubie z nim sie kłocić) niż tych chłopaków z weszło, bo oni czatują na sensacje i potem na niej jadą .taki kraj.
Przykładem jest Smuda. Dlaczego od roku jest na niego przejebana nagonka, a nie było jej jak był wybierany ?

P.s. teksty o tym że skład mamy słaby nie trafiają do mnie. To przeciez trener kompletował obronę, a nie forumowicze.to trenera i dyr.sportowego rozlicza sie z kadry zespołu.

E:
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Efekty Valcxsa widać jak na dłoni. Za rozsądne pieniądze ściągnął niezłych jak na polskie warunki kopaczy. A nawet paru piłkarzy (Pareiko, Iliew, Melikson, Genkow, Jovanović), choć niestety część tylko udało się wypożyczyć (Biton). Nie ustrzegł się też błędów (Jaliens), ale część z nich wynikała z braku kasy (Diaz, Lamey).
A nie jest tak ,ze :
Pareiko - zaproponowany przez Frankowskiego
Jovanovic - zaproponowany przez Illieva
Melikson - zaproponowany przez scouta Edwarda K.
Biton - zaproponowany przez Dahana
czyli zostają :
Genkov, Branco, Boukhari, Jaliens, Lamey, Diaz?,Nunez,Siwakow,

Baszczyński na boku nie byłby lepszy niż Lamey ? ?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 18.10.2011 o godz. 18:24.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 18.10.2011, 18:10
Cytat:
kiedyś o Skorży pisano ze co z niego za trener, dostał gotową drużynę to mu wygrali Mistrza. A teraz Maaskant dostał masę indywidualności które mu tego mistrza zdobyły + fura szczęścia czyli postawa przeciwników.
Że niby kogo takiego dostał Maaskant ? Oprócz Meliksona to moim zdaniem resztę piłkarzy nie można określić mianem indywidualności. Teraz jeszcze doszedł Iliev. A Robert zaczynał w momencie kiedy z naszej defensywy nie została praktycznie nic, a ofensywa nie potrafiła wymienić 3 celnych podań. Wszystko trzeba było tworzyć dosłownie od zera.

Skorża dostał praktycznie gotową drużynę z takimi zawdonikiami w obronie jak Baszczynski, Cleber, Głowacki, Dudka, Piotrek Brożek. Każdy ale to każdy z tych zawodników z tamtego okresu załapałby się obecnie do pierwszej 11.
Dodam do tego Cantoro na którego brak w środkowej strefie cierpimy już od dawna bowiem nie ma zawodnika który zawsze chce piłkę do gry i potrafi wykonać dokładny przerzut przez szerokość boiska. Skorza miał także Kosowskiego, Pawła Brożka czy Jeana Paulista. Wiem że wzbudzi to kontrowersje ale dla mnie Paweł to piłkarz o klasę lepszy od Genkova.

Robert moim zdaniem wykonał dobrą Robotę w tym klubie.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 18.10.2011, 18:17
Absurdów ciąg dalszy. Robi się wielkie halo, bo pewien portal wyśmiał naszego trenera. A wyśmiał, bo tamten próbował wmówić ludziom, że białe jest czarne. Do tego zdjęcie Smudy u Cupiała i wniosek Faktu, że Franek zastąpi Maaskanta. Kij z tego, że Smuda z Cupiałem przyjaźnią się od lat i często rozmawiają ze sobą na meczach Wisły.

Do tego jeszcze niektórzy forumowicze doszukują się medialnego spisku, mającego na celu wysadzenie Roberta ze stołka.

Proponuję jednak przywrócić normalność. Fakty są takie, że Wisła niestety gra kichę: zarówno w pucharach, jak i w lidze. Od ponad roku drużyna nie ma żadnego stylu. Owszem, można dać Robertowi jeszcze więcej czasu, czemu nie. Niech pracuje do końca sezonu. Problem w tym, że na razie nie widać efektów jego pracy.

Efekty Valcxsa widać jak na dłoni. Za rozsądne pieniądze ściągnął niezłych jak na polskie warunki kopaczy. A nawet paru piłkarzy (Pareiko, Iliew, Melikson, Genkow, Jovanović), choć niestety część tylko udało się wypożyczyć (Biton). Nie ustrzegł się też błędów (Jaliens), ale część z nich wynikała z braku kasy (Diaz, Lamey).

Natomiast na efekty pracy Maaskanta ciągle czekam. Zasług mu nie odbieram: zdobycie MP takim składem było sensacją. Ale ja tego paradoksalnie od niego nie wymagałem. Oczekiwałem budowy drużyny, która umie grać w piłkę. Nadal na to czekam.

Cudów nie oczekuję: chcę jednak widzieć pewne przebłyski dobrej gry całego zespołu. A nie pojedyncze zrywy.

Więc niech Maaskant weźmie się w garść i sam się obroni. Lepszymi wynikami i przede wszystkim grą.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 18.10.2011, 18:18
Elefant napisał(a):Wyświetl post
A tym co nic nie widzą proponuje się zastanowić, kiedy ostatnio wobec jakiegoś trenera czy klubu zastosowano taki zmasowany atak medialny.
Jakieś przykłady może...
Wobec Skorży na wiosnę? I atak był o niebo większy niż teraz w przypadku Maaskanta. Tam również prym wiodło weszło na każdym kroku ośmieszając trenera Legii, oraz różne mendy w cafe-futbol itp. Teksty w stylu "Dla mnie nieporozumieniem jest zostawienie trenera Skorży na stanowisku" czy "Skorża to bardzo kiepski trener" były na porządku dziennym. Dziś Skorżę bronią wyniki i ci sami ludzie jakby zamilkli... ciekawe.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 18.10.2011, 18:22
Ale widać w czym problem - kompletne oderwanie od rzeczywistości i myślenie życzeniowe.
To chyba clou. Główna przyczyna dziwacznych narzekań.

Dodać do tego można jeszcze dwójmyślenie. W kadrze grają bo muszą Lamey i Jaliens i temu zawsze winien jest tylko Maaskant a nigdy Stan V.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 18.10.2011, 18:22
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Wobec Skorży na wiosnę? I atak był o niebo większy niż teraz w przypadku Maaskanta. Tam również prym wiodło weszło na każdym kroku ośmieszając trenera Legii, oraz różne mendy w cafe-futbol itp. Teksty w stylu "Dla mnie nieporozumieniem jest zostawienie trenera Skorży na stanowisku" czy "Skorża to bardzo kiepski trener" były na porządku dziennym. Dziś Skorżę bronią wyniki i ci sami ludzie jakby zamilkli... ciekawe.
Plus Bakero w Amice, artykuły o Bartoszku czy tym byłem trenerze Korony, którego nazwiska nawet nie pamiętam.
Musicie zrozumieć, że o Wiśle zawsze będą pisać, bo jesteśmy medialnym klubem, Mistrzem Polski i reprezentujemy nasz kraj w pucharach. Kogo obchodzą jakieś artykuły o Bełchatowie, ŁKS-ie czy innych Lubinach?
Ale żeby od razu "spisek", "afera"?
Aferę to robi kilku graczy na tym forum, taka prawda....
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 18.10.2011, 18:27
Nie rozumiem o co to halo.

Co miał powiedzieć trener na konferencji ZARAZ po meczu. Miał odebrać swojej drużynie radość po zwycięstwie? Maaskant najlepiej wie co się dzieje w drużynie i jaki ma na nią wpływ. Dlatego mówi to co mówi. Wierzy w tych zawodników i ma rację. I rację miał też w sobotę m.in. robiąc takie a nie inne zmiany.

Acha i jeszcze jedno do tych płaczących po wygranej z Jagą i utyskujących na Maaskanta:
Szczęście sprzyja lepszym. A co by nie mówić Robert jak do tej pory ma spooooro szczęścia.
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez lazy : 18.10.2011 o godz. 18:29.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.10.2011, 18:39
lazy napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem o co to halo.

Co miał powiedzieć trener na konferencji ZARAZ po meczu. Miał odebrać swojej drużynie radość po zwycięstwie?
"Nie widziałem dokładnie tej sytuacji, nie chcę jej oceniać na gorąco" na przykład

Nikt by nawet nie zwrócił uwagi na taką wypowiedź. A tak próbował ludziom wcisnąć kit i się rozpętała burza.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 18.10.2011, 18:47
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
jak to co?

true !
Aha, czyli coś takiego:
Robert Maaskant na konferencji prasowej po meczu Wisła Kraków - Jagiellonia Białystok, zakończonego wynikiem 3:1 napisał(a):
Graliśmy fatalnie i powinniśmy przegrać. Oczywiście nasza pierwsza bramka nie powinna zostać zaliczona. Idąc tu, oglądnąłem w sąsiednim pokoju powtórkę. Kew ewidentnie faulował bramkarza Jagiellonii. Jestem niepocieszony także tym, że sędzia nie podyktował karnego po faulu Gordana. Musi jeszcze popracować nad wślizgami, tak by sędzia następnym razem nie miał żadnych wątpliwości. Jegiellonia mogła prowadzić 2 bramkami i spokojnie dowieźć to zwycięstwo do końca. Moi piłkarze znów mnie nie posłuchali i zamiast oszczędzać siły na Fulham zaatakowali i zdobyli aż 3 bramki. Przecież specjalnie wpuściłem Gargułę, żeby wyłączyć z gry nasz środek pola. Miał grać jak zwykle zachowawczo a tym czasem prawie spowodował karnego dla nas. Na szczęście sędzia tego nie widział. Coż mam nadzieję, że następnym razem zagramy bez polotu pełne 90 min. Okazja nadarza się już w tym tygodniu w pucharach. Czy są jakieś pytania?
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 18.10.2011, 18:50
Uważajcie bo ciemna strona mocy chce wykopać pseudotrenera i zająć jego kase! Bogusławie strzeż się bo już nadchodzą!
Zbliżają się!
Maaskant zaaa tobą! NIE !!!!!!!!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 18.10.2011, 18:54
Dla mnie SUPER/parodia, "prawidłowej konferencji prasowej Maaskanta:
"Robert Maaskant na konferencji prasowej po meczu Wisła Kraków - Jagiellonia Białystok, zakończonego wynikiem 3:1 napisał(a):
Graliśmy fatalnie i powinniśmy przegrać. Oczywiście nasza pierwsza bramka nie powinna zostać zaliczona. Idąc tu, oglądnąłem w sąsiednim pokoju powtórkę. Kew ewidentnie faulował bramkarza Jagiellonii. Jestem niepocieszony także tym, że sędzia nie podyktował karnego po faulu Gordana. Musi jeszcze popracować nad wślizgami, tak by sędzia następnym razem nie miał żadnych wątpliwości. Jegiellonia mogła prowadzić 2 bramkami i spokojnie dowieźć to zwycięstwo do końca. Moi piłkarze znów mnie nie posłuchali i zamiast oszczędzać siły na Fulham zaatakowali i zdobyli aż 3 bramki. Przecież specjalnie wpuściłem Gargułę, żeby wyłączyć z gry nasz środek pola. Miał grać jak zwykle zachowawczo a tym czasem prawie spowodował karnego dla nas. Na szczęście sędzia tego nie widział. Coż mam nadzieję, że następnym razem zagramy bez polotu pełne 90 min. Okazja nadarza się już w tym tygodniu w pucharach. Czy są jakieś pytania? "

Sorry ale to powinno być dużymi literami, może niektórzy kibice na forum się trochę zreflektują jak bardzo sie ośmieszają biadoląc nad porażką Jagi i atakując trenera za to że stanął emocjonalnie po meczu ...za swoją drużyną ...zaraz jaką swoją !? ...Naszą (wspólną !) drużyną.

Do willow: Maaskant zrobił drobny błąd wynikający z emocji pomeczowych, a za to go chciano niemal ukamieniować, sorry ale chodzi o to aby znać miarę Mocium Panie. Tylko tyle. Gość nie kłamał tylko w emocji minął się z prawdą zobaczył raz jeszcze , poprawił sie i tematu ni ma ot co. Dla mnie tu też ...(oby!) TYLE.
Ostatnio edytowane przez milosz : 18.10.2011 o godz. 19:15.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 18.10.2011, 18:55
lazy napisał(a):Wyświetl post
Acha i jeszcze jedno do tych płaczących po wygranej z Jagą...
I to jest właśnie to, o czym pisałem kilka postów wyżej: przeinaczanie wypowiedzi albo celowa nadinterpretacja.
Ludzie napisali, że dobrze by było, żeby Maaskant przyznał, że był faul, a kolega lazy pomalował świat we własne kolory i napisał, że płaczą, że wygraliśmy...
Niby nic, a różnica jednak znaczna...

O!
jeszcze kolega milosz dowalił do pieca...

eh, szkoda da;ej ciągnąć tego tematu. Żenada.
Ostatnio edytowane przez willow : 18.10.2011 o godz. 18:58.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 18.10.2011, 19:05
Chyba żartujesz, z tym cenzurowanym ? Maaskant gdy tu przychodził już za samo pochodzenie dostał dwa razy większy margines błędu niż dostałby każdy polski trener, a teraz ma to na co sobie zasłużył po pierwsze gadaniem głupot, a po drugie brakiem efektów jego pracy. Jestem pewien, że każdy polski trener będący na jego miejscu już dawno zostałby zwolniony.
Poza tym do tej wyśmiewanej PMS to też jest kolejny mit, że wszystko co polskie jest 'be". Tak się składa, że jednak najlepsze wyniki polskie kluby osiągały z polskimi trenerami. Poza tym jest dużo młodych, zdolnych i raczej dobrze wykształconych trenerów nie tylko w pzpn-owskiej kuleszówce ale także na zagranicznych stażach czy podręcznikach.
Już graliśmy w pare meczy w tej rundzie gdzie drużyny prowadzone przez polskich treenrów przewyższały nas taktycznie.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 18.10.2011, 19:12
Chłopy kur.wa gdzie ktoś płacze ze wygraliśmy?

WYGRALIŚMY - ZAJEBISCIE
CH UJOWO - ZE PO ŻENUJĄCEJ GRZE, BEZ STYLU I PRZY POMOCY ARBITRA

Tyle w temacie, koniec kropka.
gdzie tu płakanie ze my wygrali gdzie użalanie się nad jagielonią

Kolega milosz to juz odleciał ch uj wie gdzie, ma lepsze prochy niż Maaskant.
No tak bo twój post jest baaardzo wyważony oraz wybitnie obiektywny .

Lubisz prochy twój wybór. Jednak bramek Kirma i Genkowa zamazać sie nijak nie da, ot co.
Ostatnio edytowane przez milosz : 18.10.2011 o godz. 19:16.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 18.10.2011, 19:22
Semper Fidelis 1985 sam masz odloty i wmawiasz je innym, zastanów sie po co tu zaglądasz na to forum, komu chcesz dowalić ? Wiśle Kraków ? Mnie ? Maaskantowi ? A może wszystkim po trochu. Przemyśl to i nie odpowiadaj i nie szukaj tanich prowokacji z prochami i odlotami bo to jest zwyczajnie żenada.

A z Jagiellonią wygraliśmy bo byliśmy lepsi. Przy pomocy Genkowa i Kirma a nie arbitra.

Krytyka zaś Maaskanta na poziomie "prochy i odloty" jest łagodnie mówiąc mało merytoryczna i jako taka nie zasługuje na odpowiedź.
poprostu obiektywnie wyrażam opinie po meczu z Jagielonią:

fajnie że wygraliśmy, szkoda że przy pomocy sędziego i po słabiutkiej grze.

A co mnie to obchodzi czy mój post zasługuje na Twoją odpowiedz?
akurat na Twojej odpowiedzi zalezy mi najbardziej...
Po prostu ...Twoje posty są zwyczajnie nawiedzone i nie mają nawet krzty obiektywizmu więc daruj sobie ich zachwalanie ...

Skoro Ci nie zależy na moich odpowiedziach to po co zawracasz mi gitarę, ot zajmij sie czymś innym może to coś innego wyjdzie Ci lepiej.

A wygraliśmy po bramkach Genkowa i Kirma ...jak grochem o ścianę, ...jednak żenada. A Genkowi i Kirmowi sędzia też pomógłi jak rozumiem (!?) czyli jednak żenujący brak obiektywizmu.

Widać niektórzy bardzo chcą krytykować Maaskanta ale im to słabo wychodzi.
widzisz
cały świat vs miłosz
Acha, to reprezentujesz cały świat czyli jednak masz swoje "prochy i odlot".

Do Piotson : Oj fantazjujesz, fantazjujesz. Kto tu niby dostrzega same pozytywy !? Chodzi o to że jak już coś dobrego się zdarzyło czyli te 15 minut dobrej gry to nie należy chować głowy w piasek i udawać że ich nie było i że tylko sędzia i nic tylko czarna dziura ...

Semper Fidelis 1985 Człowieku co z Toba nie tak ... rzucasz się na mnie jak obłakany (wkrótce Ci miejsca na forum braknie, hahaha )...i twierdzisz że reprezentujesz cały świat, nie chcesz zaakceptować bramek Genkowa i Kirma ... w sumie mi cię zwyczajnie żal ... masz jakiś problem sam ze sobą ale to nie mój problem, żegnam.
Ostatnio edytowane przez milosz : 18.10.2011 o godz. 20:30.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 18.10.2011, 19:49
Zagraliśmy w sobotę słaby mecz i zakłamywanie prawdy przez miloszów czy innych januszów tego nie zmieni.
Fajnie, że padły dwie bramki bez udziału sędziego, ale gdyby nie padła ta pierwsza to różnie mogło się to potoczyć.
Niekoniecznie dobrze dla nas.
Nasza gra do 80 minuty była nędzna, gdybyśmy zagrali przez 45 minut tak jak końcówkę meczu to można by mówić
o dobrym naszym meczu, ale po tym co zobaczyłem przez większość meczu określenie, że byliśmy lepsi
jest mega hiperbolą.
Maaskant niech sobie gada co chce, może nawet mówić, że chce się ożenić z Czekajem byle dalej osiągał takie wyniki, jakie osiągnął do tej pory.
A to, że forumowicze zaczynają dostrzegać same pozytywy w grze Wisły, to nie mam dla was dobrej wiadomości,
bo jak na razie grą nie powalamy,
a uparte tłumaczenie trenera, że w emocjach minął się z prawdą, gdy ten sam wydaje komunikat, że nie widział
dokładnie powtórki to rzeczywiście można zacząć te prochy podejrzewać.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.10.2011, 20:21
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Natomiast na efekty pracy Maaskanta ciągle czekam. Zasług mu nie odbieram: zdobycie MP takim składem było sensacją. Ale ja tego paradoksalnie od niego nie wymagałem. Oczekiwałem budowy drużyny, która umie grać w piłkę. Nadal na to czekam.
Ty może nie oczekiwałeś, ale większość kibiców i właściciel już tak. Wystarczy sobie przypomnieć jakie sygnały płynęły z klubu po kilku meczach bez zwycięstwa.

Budowy nie ma i raczej nie będzie. Do niej potrzeba cierpliwości, a na tą w obecnym układzie sił nie ma co liczyć.

Ale nie przejmuj się - jak Kapka zastąpi Valcxxa i ściągnie jakiegoś asa na miejsce Maaskanta: to dopiero zobaczysz styl.
W ogóle nie wiem jaki styl może mieć drużyna, w której środek pomocy nie potrafi celnie podać i przez to ma masę niewymuszonych strat - ale ja zawsze byłem dziwny. Fajnie by było gdybyś rozwinął temat, bo moja wyobraźnia szwankuje. Widzę Kewa podającego do Wilka (żaden inny obrońca u nas tego nie potrafi) i tegoż biegnącego piłką, ale za chuja wafla nie mam pojęcia co on mógłby z nią więcej zrobić, poza podaniem na kilka metrów do nieobstawionego partnera. Chyba tylko - stracić. I to zresztą zwykle robi.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.10.2011 o godz. 20:54.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 18.10.2011, 20:37
O ile dobrze pamiętam, większość kibiców (w tym i ja) sadzała Wisłę na miejscach 5 do 8.
Maaskant tymczasem zdobył Mistrzostwo, chwała Mu za to, zapisał się w historii. Sam byłem zaskoczony.
Problem w tym, że ja nie mam zamiaru babrać się w przeszłości, bo za chwilę dojdziemy do "pierwszego" Smudy.
Dla mnie liczy się to, co jest tu i teraz oraz perspektywy na przyszłość. A te różowe nie są.
I owszem, zgadzam się z wolfym, że budowy drużyny nie ma. Bo nie buduję się drużyny na przeciętnym trenerze i zawodnikach - emerytach z rocznymi kontraktami.

Tylko jednego w sposobie myślenia wolfego nie rozumiem i liczę na wyjaśnienie.
Z jednej strony piszesz, że budowy nie ma i nie będzie (zgoda), z drugiej jasno dajesz do zrozumienia, że podoba Ci się gra Wisły i widzisz w niej progres.

Więc albo ja nie kumam czaczy, co jest bardzo prawdopodobne, albo Twój przekaz nie jest dostatecznie jasny...
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.10.2011, 20:41
Cytat:
Z jednej strony piszesz, że budowy nie ma i nie będzie (zgoda), z drugiej jasno dajesz do zrozumienia, że podoba Ci się gra Wisły i widzisz w niej progres.
Wątpię czy mu się podoba, chodzi bardziej o to, że jak graliśmy z Karabachem, za drugiego Kasperczaka, a jak teraz - progres jest widoczny.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 18.10.2011, 20:47
wolfy ...okay to pociągnijmy temat. Mamy udaną akcję PO Jovanovicia który podaje do Meliksona a ten do Ilewa i dalej są Biton i Genkow ... Tyle że wiosną.

Faktem jest że brakuje nam LO i dobrego a zarazem doświadczonego środkowego (2 transfery).

Faktem jest że potrzebny jest ktoś lepszy od Sobola bo Wilk to przyszłość ale jedynie na uzupełnienie składu, ot waleczny przecinak który czasem i strzelić bramkę potrafi. Czyli jeden dobry def. pomocnik (1 transfer).

Może ewentualnie jeszcze jeden skrzydłowy i tyle. I jak to mówiło się w minionej epoce "wiosna nasza". Wówczas można będzie wymagać ładnej gry i oceniać trenera Maaskanta.

A teraz to tylko takie stękanie że mogłoby być lepiej ale nie wiadomo jak. Jaliens nie, to kto za niego, Jovanović grać powinien zamiast Lamey'a ale jest kontuzjowany i tak na okrągło.

Teraz to liczą się tylko punkty jakkolwiek zdobyte , mogą być i tak jak z Jagą . Dla mnie problemu nie ma. Wiosną to co innego, tyle że teraz mamy jesień i musimy się zadowolić tym co jest.
Ostatnio edytowane przez milosz : 18.10.2011 o godz. 20:50.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów