|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
To co, cracovia zostaje oficjalnie drużyną rezerw Wisły?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
każdy jest kowalem swojego losu, jak Jasiek chce grać przy kałuży ku uciesze tamtejszych kibiców to jego sprawa, ale niech nie piero.. że kocha kibiców Wisły, bo nikt od niego tego nie wymaga, tak jak całowania herbu itp. ale jeśli już jeden z drugim tak bardzo chcą się zżyć z kibicami i klubem to niech potem nie dziwią się, że reakcja jest taka jaka jest.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Niech nie oczekuje miłego przywitania i szacunku od naszych kibiców. Nie mówię, że popieram niszczenie samochód, bo nie jestem za takimi skrajnościami, ale piłkarz nie powinien liczyć na naszą wdzięczność za lata spędzone w Wiśle. NIGDY DO PASÓW EJ JASIU NIGDY DO PASÓW!
Ostatnio edytowane przez vaazon : 19.08.2011 o godz. 10:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Paulista jak pójdzie grać na drugą stronę błoń straci na zawsze szacunek kibiców Wisły. Nie wiem jaka jest jego sytuacja rodzinna i materialna, nie wiem jakiego ma menadżera (wygląda na to, że kiepskiego), nie wiem czy ma jakieś problemy życiowe. Zawodnik, który coś swego czasu znaczył dla Wisły nie ma prawa nawet pomyśleć, żeby grać w drużynie największego wroga.
Jeszcze jedna rzecz - miał półroczny rozbrat z piłką, jak u pasiastych będzie grał kichę (a jest takie duże prawdopodobieństwo) to wątpię, żeby jakikolwiek kibic w Krakowie darzył go sympatią. ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
czarny długi patyk mu w tylną część ciała!!
a do tych co tak tutaj piszą że koleś nie ma z czego rodziny wyżywić to jesteście albo niepoważni albo mylicie 150 000euro z pensją 1500zł!! on przez rok zarobi tyle ile wy (z calym szacunkiem) przez 20LAT!! przez R O K ale dalej go brońcie nie miejcie swojego honoru, poczucia dumy i przywiązania do historii!! bo wam Paulista powie że was kocha (ciekawe czy wam wazelinę kupi?) i nie ma znaczenia że tam prawdopodobnie grał nie będzie. pojechał na testy ma zakaz wejścia na Wisłę! chcecie być europejscy idźcie na drugą stronę błoń bo u NAS dla was miejsca nie ma. Wersja ocenzurowana dlatego prosze moderatora o nie usuwanie i nie dawanie mi ostrzeżeń. Nie ma w tej wypowiedzi ani jednego niecenzuralnego słowa. Szkoda że tacy nadgorliwi nie jesteście do tych wyżej dla których przejście zawodnika z Białą Gwiazdą na piersi do pasiastych to coś normalnego "bo trzeba zarabiac" . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A kto to jest Jasiu ?
Co on zrobił dla Wisły ? Pocałował koszulkę ? Dla niektórych był idolem - dla mnie cienki bolek. Jakby to zrobił Sobol ,Brożki ,Małecki można by dyskutować , ale Paulista ? ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
To po co w takim razie te gadki-szmatki o jego rzekomej miłości do kibiców Wisły? Nie chcę szukać wywiadu z nim i wklejać tutaj cytat. Dla mnie zalatuje tu hipokryzją.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|||
|
no właśnie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez PvD : 19.08.2011 o godz. 13:22.
![]() Cytat:
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Robicie (jak zwykle) z igły widły. Na Wiśle, jak w każdym profesjonalnym klubie, odpowiedziano mu "A weź nie żartuj człowieku" na pytanie czy może trenować z pierwszą drużyną.
A nawet jeśli byłby tam na testach, to i tak średnio mnie to mierzi. Na pewno mniej niż tacy kurewko-wychowankowie jak Nawotczyński. ![]() .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nawotczyński to nie wychowanek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie wierzę, że ma ofertę tylko i wyłącznie z craxy. Gość może grać na Cyprze, w Grecji, jeżeli uparł się na Polskę to mógłby zahaczyć o kilka innych klubów. Zarobił tyle, że nie musi ....ić się za 20 tysięcy euro więcej w skali roku. Lubię go, ale jeżeli podpisze kontrakt z koleżanką to niewątpliwie straci szacunek, nie tylko mój.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lubiłem Jaśka, był niezłym piłkarzem, zwłaszcza jak wchodził na pod męczonego rywala dużo wnosił do zespołu. Jeżeli przejdzie do pasów to stracę do niego szacunek, aczkolwiek nie zamierzam go wyzywać jak to zrobili co poniektórzy
![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Teraz Jasio opowiada, że liczy na zrozumienie. Gdyby się nie asekurował w wywiadzie dla Weszło, nie byłoby tematu. Ale on chce zjeść ciastko i mieć ciastko. Grać w Pasach i być lubiany przez kibiców Wisły. Stąd w ogóle temat Paulisty. Dla mnie Jasio nie jest zdrajcą, jest zwyczajnym kretynem. Miałem o nim nieco lepsze mniemanie. Tyle lat spędził w Krakowie i najwyraźniej nic nie zrozumiał. Ok, chce zarobić jeszcze trochę kasy. Ja to w zasadzie rozumiem. Ale jeśli się zdecydowało zostać męską prostytutką, trzeba się przyzwyczaić do bolącej pupy. Niestety, nie ma nic za darmo. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Dobra, rozumiem Jaśka, chce grać w piłkę nie ważne gdzie, ważne by grać. To, że go żaden inny polski klub nie chciał oprócz Cracovii to trudno. Chciał grać w Polsce. Trochę szkoda gościa bo dużo osób będzie go wyzywać. Ja go z Wisły zapamiętałem z bramki z Bazyleą i Amicą.
To, że nie ma Wisły w sercu, trudno. Tak samo było z Niedzielanem, ale on sobie zdawał sprawę z tego jakim klubem jest Wisła. Wtorek mi nie przypadł do gustu w ogóle, to co zrobił w meczu Wisełki z Ruchem, jak pobiegł do Skorży i coś tam mu pokazywał to było przegięcie. Jasiek, mam nadzieję, że to tylko przejściowy klub i za rok przejdziesz do innego polskiego zespołu. Powodzenia, ale nie w derbach PS. Nie wyobrażam go sobie w gównianej pasiastej koszulce... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
po pierwsze, to Mielcar go tam wcisnął
po drugie, Oni od razu wiedzieli żę nie ma opcji po trzecie, Jasiek chce grac w Polsce wiec trzeba bylo pierwszy kłok maketingowy zrobić. A że najbliżej z Reymonta na Kałuże to tak przechujowo wybrał. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
To trochę tak jak w małżeństwie. Póki jesteście razem, zaangażowanie się z sąsiadką jest zdradą. Kiedy już nie jesteście małżeństwem (pomijam różne szczegółowe aspekty), kiedy był rozwód, nie mieszkacie już razem, żona dawno mieszka w innym mieście z innym gosciem, to przygoda z brzydką sąsiadką nie jest już zdradą, jest głupotą. Jednak Paulista najpierw przestał być piłkarzem Wisły (nie chciano go już tutaj), potem grał gdzie indziej, na koniec próbuje zagrać u najwiekszego rywala -wroga. To nie zdrada, to głupota i brak wyobraźni. O ile Dolha zasługiwał w spotkaniu Lecha z Wisłą na te emocjonalne okrzyki niechęci i zarzuty zdrajcy to Paulista, jeśli zagra przeciwko nam w Cracovii, będzie zasługiwał co najwyżej na szyderę |
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Spokojnie drodzy państwo
Cytat:
Starozakonni jak czytam na ich stronie w komentarzach też nie chcą, jak to nazwał jeden z nich, "bezdomnego psa". Niestety, Jasiek zasłużył sobie na taki przydomek. Mógł pójść do innego krakowskiego klubu np. Hutnika.
Ostatnio edytowane przez snikki_(konto-usuniete) : 19.08.2011 o godz. 18:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Paulista w Cracovii-srednio mi to wyglada.
Zawsze lubilem Jasia ale texty Kocham WIsle ale musze isc do Cracovii to brzmią wrecz komicznie. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Hutnik to chyba niezbyt dobre miejsce to zarobienia równowartości stówki tys. euro rocznie więc odpada. Jeśli rzeczywiście chce mieć coś wspólnego z Krakowem+zarabiać jakieś pieniądze to pewnie Nieciecza albo Sandecja albo scyzory. O ile mają wakat na pozycji nr 10, ps albo ls no i JP coś tam jeszcze gra.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A ja, zmieniając temat powiem, że niejaki Ryszard C. jest zawodnikiem klubu Poroniec Poronin ( nie wiem czy była już o tym mowa). Ostatnio go widziałem na derbach w Zakopanem i się bardzo zdziwiłem...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() http://www.youtube.com/watch?v=3bqEN...layer_embedded Sa rzeczy, ktorych robic po prostu nie wypada. Najzwyczajniej w swiecie nie mozna utozsamiac sie z Wisła poprzez całowanie jej herbu, by nastepnie zalozyc na siebie szmate z bialo-czerwonymi pasami ! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Według gazeta.pl, Paweł Brożek blisko Deportivo La Coruna. A więc 2 liga hiszpańska.
Cóż, spodziewałem sie tego, że nie poradzi sobie na dłuższą metę w topowej ekipie tureckiej. Zwłaszcza w formie, którą prezentuje od dłuższego czasu, po pamiętnej kontuzji z Bełchatowa bodaj. Bo umówmy sie - Brożek odchodząc z Wisły nie był nawet jakimś wirtuozem w naszej Ekstraklasie. Tym bardziej cieszy pieniądz jaki za niego zdobyliśmy. Inna sprawa, że postępuje rozsądnie. W Deportivo powinien pograć. Ma jeszcze kilka lat gry przed sobą, jeszcze swoje trzy grosze w piłce nożnej może dorzucić. A wiemy, że stać go na wiele. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jak pojdzie do Depo to tym bardziej nie bedzie gral - tam maja fajnych napastnikow.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Też jestem zdania, że w Hiszpanii będzie Mu równie ciężko - dużo szybkich, technicznych grajków, a Paweł stracił sporo szybkości po wiadomej kontuzji, a technicznie był dobry jak na warunki polskiej ligi. Może na Cyprze, w Grecji czy np. Belgii, Holandii mógłby pograć z jakimś powodzeniem (oczywiście w G,H i B nie w topowych ekipach).
Miał trochę pecha, a i brakło Mu egoizmu i ryzyka w pewnym momencie. Pecha bo głupi HK Go wypożyczał do 2ligi - ŁKS, potem słaby GKS, a to już w 2001 roku był chłopak do extra gry - kto widział początki PB w I drużynie wiosną 2001 ten się zgodzi. Ten ŁKS i GKS na g.... Mu były wtedy potrzebne - zatrzymały/spowolniły Mu rozwój. Ryzyko - mógł odejść w 2005 po PAO, potem po LE w 2006 - był młody, dobry - możeby coś pograł na tym zachodzie. A teraz w wieku 28 i po tej kontuzji to już chyba musztarda po obiedzie. Fajnie, że cieszył nas (zazwyczaj) tak długo swoją grą i bramkami, jednak dla Jego kariery trzeba było stąd wyjechać dłuższą chwilę temu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
zobaczcie sobie najpierw wywiad w wersji video http://www.weszlo.com/news/7601-Kosa...ales_w_Anglii_
o tym że Kosowski powiedział że Wisła to jego klub i ma rozdarte serce już oczywiście nikt nie raczył napisać , bo i to przecież nikogo nie interesuje |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Musze Kamila poprosic o numery lotka - skoro wie, ze Apoel wygra 2-0 to moze mi zdradzi na najblizsze losowanie?
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 21.08.2011 o godz. 19:34.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|