The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2011, 10:09
To co, cracovia zostaje oficjalnie drużyną rezerw Wisły?
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.08.2011, 10:23
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Nawrócenie?
Chyba Cię po...ało. Wiślakiem trzeba się urodzić.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.08.2011, 10:26
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
Chyba Cię po...ało. Wiślakiem trzeba się urodzić.
Co za bzdury...
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.08.2011, 10:40
każdy jest kowalem swojego losu, jak Jasiek chce grać przy kałuży ku uciesze tamtejszych kibiców to jego sprawa, ale niech nie piero.. że kocha kibiców Wisły, bo nikt od niego tego nie wymaga, tak jak całowania herbu itp. ale jeśli już jeden z drugim tak bardzo chcą się zżyć z kibicami i klubem to niech potem nie dziwią się, że reakcja jest taka jaka jest.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 19.08.2011, 10:42
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
....a mać - przestańcie z tymi bajeczkami o utrzymaniu rodziny. Piłkarzyny za jeden roczny kontrakt mogą sobie nieźle prosperującą firmę otworzyć. Taki średni, ligowy kontrakt - 150 tys Euro, 600 tys zł... Policzcie sobie ile pracujecie na taką kasę. Bidulki piłkarze... Nie mają na emeryturę - śmiechu warte.
Dokładnie. U nas zarabiał co najmniej 100 tys euro. No ale przecież nie ma na emeryturę hehe.
Niech nie oczekuje miłego przywitania i szacunku od naszych kibiców. Nie mówię, że popieram niszczenie samochód, bo nie jestem za takimi skrajnościami, ale piłkarz nie powinien liczyć na naszą wdzięczność za lata spędzone w Wiśle.
NIGDY DO PASÓW EJ JASIU NIGDY DO PASÓW!
Ostatnio edytowane przez vaazon : 19.08.2011 o godz. 10:47.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 19.08.2011, 12:11
Paulista jak pójdzie grać na drugą stronę błoń straci na zawsze szacunek kibiców Wisły. Nie wiem jaka jest jego sytuacja rodzinna i materialna, nie wiem jakiego ma menadżera (wygląda na to, że kiepskiego), nie wiem czy ma jakieś problemy życiowe. Zawodnik, który coś swego czasu znaczył dla Wisły nie ma prawa nawet pomyśleć, żeby grać w drużynie największego wroga.
Jeszcze jedna rzecz - miał półroczny rozbrat z piłką, jak u pasiastych będzie grał kichę (a jest takie duże prawdopodobieństwo) to wątpię, żeby jakikolwiek kibic w Krakowie darzył go sympatią.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.08.2011, 12:30
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze jest Nawotczyński.
Kaczmarek także w Wiśle grał. I w Śląsku.
Odpowiedz cytując
ceniu
Member

Od: 08.2008

Stary 19.08.2011, 12:39
czarny długi patyk mu w tylną część ciała!!

a do tych co tak tutaj piszą że koleś nie ma z czego rodziny wyżywić to jesteście albo niepoważni albo mylicie 150 000euro z pensją 1500zł!! on przez rok zarobi tyle ile wy (z calym szacunkiem) przez 20LAT!!

przez R O K

ale dalej go brońcie nie miejcie swojego honoru, poczucia dumy i przywiązania do historii!! bo wam Paulista powie że was kocha (ciekawe czy wam wazelinę kupi?) i nie ma znaczenia że tam prawdopodobnie grał nie będzie. pojechał na testy ma zakaz wejścia na Wisłę!

chcecie być europejscy idźcie na drugą stronę błoń bo u NAS dla was miejsca nie ma.

Wersja ocenzurowana dlatego prosze moderatora o nie usuwanie i nie dawanie mi ostrzeżeń. Nie ma w tej wypowiedzi ani jednego niecenzuralnego słowa.
Szkoda że tacy nadgorliwi nie jesteście do tych wyżej dla których przejście zawodnika z Białą Gwiazdą na piersi do pasiastych to coś normalnego "bo trzeba zarabiac" .
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.08.2011, 13:11
A kto to jest Jasiu ?
Co on zrobił dla Wisły ? Pocałował koszulkę ?
Dla niektórych był idolem - dla mnie cienki bolek.

Jakby to zrobił Sobol ,Brożki ,Małecki można by dyskutować , ale Paulista ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.08.2011, 13:15
To po co w takim razie te gadki-szmatki o jego rzekomej miłości do kibiców Wisły? Nie chcę szukać wywiadu z nim i wklejać tutaj cytat. Dla mnie zalatuje tu hipokryzją.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 19.08.2011, 13:18
kristos napisał(a):Wyświetl post
A kto to jest Jasiu ?
no właśnie
Cytat:
Co on zrobił dla Wisły ?
strzelil kilka bramek
Cytat:
Pocałował koszulkę ?
choćby nawet to:
Cytat:
[Dla niektórych był idolem - dla mnie cienki bolek.
otóż to. dlatego tym bardziej można go określić mianem cwela i frajera(zakładając, że zagra w Pasach). Ale co się dziwić niektórzy by chlebem i solą przywitali Uche, który też kochał kibiców Wisły Kraków.
Ostatnio edytowane przez PvD : 19.08.2011 o godz. 13:22.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.08.2011, 13:45
Robicie (jak zwykle) z igły widły. Na Wiśle, jak w każdym profesjonalnym klubie, odpowiedziano mu "A weź nie żartuj człowieku" na pytanie czy może trenować z pierwszą drużyną.

A nawet jeśli byłby tam na testach, to i tak średnio mnie to mierzi. Na pewno mniej niż tacy kurewko-wychowankowie jak Nawotczyński.
.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.08.2011, 13:49
Nawotczyński to nie wychowanek.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.08.2011, 14:08
Nie wierzę, że ma ofertę tylko i wyłącznie z craxy. Gość może grać na Cyprze, w Grecji, jeżeli uparł się na Polskę to mógłby zahaczyć o kilka innych klubów. Zarobił tyle, że nie musi ....ić się za 20 tysięcy euro więcej w skali roku. Lubię go, ale jeżeli podpisze kontrakt z koleżanką to niewątpliwie straci szacunek, nie tylko mój.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 19.08.2011, 14:10
Lubiłem Jaśka, był niezłym piłkarzem, zwłaszcza jak wchodził na pod męczonego rywala dużo wnosił do zespołu. Jeżeli przejdzie do pasów to stracę do niego szacunek, aczkolwiek nie zamierzam go wyzywać jak to zrobili co poniektórzy
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 19.08.2011, 16:42
kristos napisał(a):Wyświetl post
A kto to jest Jasiu ?
Co on zrobił dla Wisły ? Pocałował koszulkę ?
Dla niektórych był idolem - dla mnie cienki bolek.

Jakby to zrobił Sobol ,Brożki ,Małecki można by dyskutować , ale Paulista ?
Ani idol, ani cienki bolek. Sympatyczny zawodnik, którego kibice lubili. Który dobrze się zapisał w naszej pamięci i zagrał sporo udanych meczy.

Teraz Jasio opowiada, że liczy na zrozumienie. Gdyby się nie asekurował w wywiadzie dla Weszło, nie byłoby tematu. Ale on chce zjeść ciastko i mieć ciastko. Grać w Pasach i być lubiany przez kibiców Wisły. Stąd w ogóle temat Paulisty.

Dla mnie Jasio nie jest zdrajcą, jest zwyczajnym kretynem. Miałem o nim nieco lepsze mniemanie. Tyle lat spędził w Krakowie i najwyraźniej nic nie zrozumiał.

Ok, chce zarobić jeszcze trochę kasy. Ja to w zasadzie rozumiem. Ale jeśli się zdecydowało zostać męską prostytutką, trzeba się przyzwyczaić do bolącej pupy. Niestety, nie ma nic za darmo.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Birsa
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.08.2011, 16:44
Dobra, rozumiem Jaśka, chce grać w piłkę nie ważne gdzie, ważne by grać. To, że go żaden inny polski klub nie chciał oprócz Cracovii to trudno. Chciał grać w Polsce. Trochę szkoda gościa bo dużo osób będzie go wyzywać. Ja go z Wisły zapamiętałem z bramki z Bazyleą i Amicą.
To, że nie ma Wisły w sercu, trudno. Tak samo było z Niedzielanem, ale on sobie zdawał sprawę z tego jakim klubem jest Wisła. Wtorek mi nie przypadł do gustu w ogóle, to co zrobił w meczu Wisełki z Ruchem, jak pobiegł do Skorży i coś tam mu pokazywał to było przegięcie.
Jasiek, mam nadzieję, że to tylko przejściowy klub i za rok przejdziesz do innego polskiego zespołu. Powodzenia, ale nie w derbach
PS. Nie wyobrażam go sobie w gównianej pasiastej koszulce...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.08.2011, 17:35
po pierwsze, to Mielcar go tam wcisnął
po drugie, Oni od razu wiedzieli żę nie ma opcji
po trzecie, Jasiek chce grac w Polsce wiec trzeba bylo pierwszy kłok maketingowy zrobić. A że najbliżej z Reymonta na Kałuże to tak przechujowo wybrał.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.08.2011, 18:06
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ani idol, ani cienki bolek. Sympatyczny zawodnik, którego kibice lubili. Który dobrze się zapisał w naszej pamięci i zagrał sporo udanych meczy.

Teraz Jasio opowiada, że liczy na zrozumienie. Gdyby się nie asekurował w wywiadzie dla Weszło, nie byłoby tematu. Ale on chce zjeść ciastko i mieć ciastko. Grać w Pasach i być lubiany przez kibiców Wisły. Stąd w ogóle temat Paulisty.

Dla mnie Jasio nie jest zdrajcą, jest zwyczajnym kretynem. Miałem o nim nieco lepsze mniemanie. Tyle lat spędził w Krakowie i najwyraźniej nic nie zrozumiał.

Ok, chce zarobić jeszcze trochę kasy. Ja to w zasadzie rozumiem. Ale jeśli się zdecydowało zostać męską prostytutką, trzeba się przyzwyczaić do bolącej pupy. Niestety, nie ma nic za darmo.
Mam dokładnie takie samo zdanie... zdrajcą jest się kiedy się odchodzi z klubu w taki sposób (choć to też problematyczne) jak Dolha. Bezpośrednio do drużyny tak nam wrogiej.
To trochę tak jak w małżeństwie. Póki jesteście razem, zaangażowanie się z sąsiadką jest zdradą. Kiedy już nie jesteście małżeństwem (pomijam różne szczegółowe aspekty), kiedy był rozwód, nie mieszkacie już razem, żona dawno mieszka w innym mieście z innym gosciem, to przygoda z brzydką sąsiadką nie jest już zdradą, jest głupotą.

Jednak Paulista najpierw przestał być piłkarzem Wisły (nie chciano go już tutaj), potem grał gdzie indziej, na koniec próbuje zagrać u najwiekszego rywala -wroga.
To nie zdrada, to głupota i brak wyobraźni.
O ile Dolha zasługiwał w spotkaniu Lecha z Wisłą na te emocjonalne okrzyki niechęci i zarzuty zdrajcy to Paulista, jeśli zagra przeciwko nam w Cracovii, będzie zasługiwał co najwyżej na szyderę
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Od: 07.2011

Stary 19.08.2011, 18:36
Spokojnie drodzy państwo

Cytat:
Dyrektor sportowy Cracovii Tomasz Rząsa, który w towarzystwie kierownika drużyny Tomasza Siemieńca obserwował treningową gierkę z udziałem Brazylijczyka nie dał się namówić nawet na jedno zdanie komentarza tłumaczące obecność Paulisty na treningu Cracovii...

Nieoficjalnie udało nam się ustalić, że Cracovia zgodziła się na udział w treningach szukającego pracy w Polsce Jeana Paulisty, ale nie jest zainteresowana jego zatrudnieniem.
terazpasy.pl

Starozakonni jak czytam na ich stronie w komentarzach też nie chcą, jak to nazwał jeden z nich, "bezdomnego psa". Niestety, Jasiek zasłużył sobie na taki przydomek. Mógł pójść do innego krakowskiego klubu np. Hutnika.
Ostatnio edytowane przez snikki_(konto-usuniete) : 19.08.2011 o godz. 18:39.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.08.2011, 18:42
Paulista w Cracovii-srednio mi to wyglada.
Zawsze lubilem Jasia ale texty Kocham WIsle ale musze isc do Cracovii to brzmią wrecz komicznie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 19.08.2011, 21:25
snikki napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie drodzy państwo
terazpasy.pl

Starozakonni jak czytam na ich stronie w komentarzach też nie chcą, jak to nazwał jeden z nich, "bezdomnego psa". Niestety, Jasiek zasłużył sobie na taki przydomek. Mógł pójść do innego krakowskiego klubu np. Hutnika.
Hutnik to chyba niezbyt dobre miejsce to zarobienia równowartości stówki tys. euro rocznie więc odpada. Jeśli rzeczywiście chce mieć coś wspólnego z Krakowem+zarabiać jakieś pieniądze to pewnie Nieciecza albo Sandecja albo scyzory. O ile mają wakat na pozycji nr 10, ps albo ls no i JP coś tam jeszcze gra.
Odpowiedz cytując
Benan
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.08.2011, 22:42
A ja, zmieniając temat powiem, że niejaki Ryszard C. jest zawodnikiem klubu Poroniec Poronin ( nie wiem czy była już o tym mowa). Ostatnio go widziałem na derbach w Zakopanem i się bardzo zdziwiłem...
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 19.08.2011, 22:46

http://www.youtube.com/watch?v=3bqEN...layer_embedded

Sa rzeczy, ktorych robic po prostu nie wypada. Najzwyczajniej w swiecie nie mozna utozsamiac sie z Wisła poprzez całowanie jej herbu, by nastepnie zalozyc na siebie szmate z bialo-czerwonymi pasami !

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.08.2011, 17:17
Według gazeta.pl, Paweł Brożek blisko Deportivo La Coruna. A więc 2 liga hiszpańska.

Cóż, spodziewałem sie tego, że nie poradzi sobie na dłuższą metę w topowej ekipie tureckiej. Zwłaszcza w formie, którą prezentuje od dłuższego czasu, po pamiętnej kontuzji z Bełchatowa bodaj. Bo umówmy sie - Brożek odchodząc z Wisły nie był nawet jakimś wirtuozem w naszej Ekstraklasie. Tym bardziej cieszy pieniądz jaki za niego zdobyliśmy.

Inna sprawa, że postępuje rozsądnie. W Deportivo powinien pograć. Ma jeszcze kilka lat gry przed sobą, jeszcze swoje trzy grosze w piłce nożnej może dorzucić. A wiemy, że stać go na wiele.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 20.08.2011, 19:02
Jak pojdzie do Depo to tym bardziej nie bedzie gral - tam maja fajnych napastnikow.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.08.2011, 21:06
Też jestem zdania, że w Hiszpanii będzie Mu równie ciężko - dużo szybkich, technicznych grajków, a Paweł stracił sporo szybkości po wiadomej kontuzji, a technicznie był dobry jak na warunki polskiej ligi. Może na Cyprze, w Grecji czy np. Belgii, Holandii mógłby pograć z jakimś powodzeniem (oczywiście w G,H i B nie w topowych ekipach).
Miał trochę pecha, a i brakło Mu egoizmu i ryzyka w pewnym momencie.
Pecha bo głupi HK Go wypożyczał do 2ligi - ŁKS, potem słaby GKS, a to już w 2001 roku był chłopak do extra gry - kto widział początki PB w I drużynie wiosną 2001 ten się zgodzi. Ten ŁKS i GKS na g.... Mu były wtedy potrzebne - zatrzymały/spowolniły Mu rozwój.
Ryzyko - mógł odejść w 2005 po PAO, potem po LE w 2006 - był młody, dobry - możeby coś pograł na tym zachodzie.
A teraz w wieku 28 i po tej kontuzji to już chyba musztarda po obiedzie.
Fajnie, że cieszył nas (zazwyczaj) tak długo swoją grą i bramkami, jednak dla Jego kariery trzeba było stąd wyjechać dłuższą chwilę temu.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.08.2011, 18:40
Cytat:
Kamil Kosowski w rozmowie z oficjalną stroną APOEL stwierdził, że w rewanżowym meczu zespół z Nikozji pokona Wisłę Kraków 2:0 i to on awansuje do Ligi Mistrzów. Na zwycięstwo Cypryjczyków liczy Marcin Żewłakow.

- APOEL nie zasłużył na porażkę. Spotkanie powinno się zakończyć remisem 0:0 lub 1:1. 1:0 to szczęśliwy wynik dla Wisły. Sprawa awansu jest jednak wciąż otwarta i znając ten klub, ducha drużyny i atmosferę, jaka panuje na stadionie wierzę, że ten zespół awansuje do Ligi Mistrzów - stwierdził z kolei Marcin Żewłakow, który występował w zespole z Nikozji w latach 2008-10.

Wisła wygrała pierwsze spotkanie 1:0 po golu Patryka Małeckiego. Rewanż zostanie rozegrany we wtorek o godzinie 20:45.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
10 znaków....
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.08.2011, 18:44
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
10 znaków....
zobaczcie sobie najpierw wywiad w wersji video http://www.weszlo.com/news/7601-Kosa...ales_w_Anglii_

o tym że Kosowski powiedział że Wisła to jego klub i ma rozdarte serce już oczywiście nikt nie raczył napisać , bo i to przecież nikogo nie interesuje
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 21.08.2011, 19:01
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
10 znaków....
Musze Kamila poprosic o numery lotka - skoro wie, ze Apoel wygra 2-0 to moze mi zdradzi na najblizsze losowanie?
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 21.08.2011 o godz. 19:34.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów