|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Koledzy jestem fanem Wisły od czasów pierwszej ery Kassperczaka czyli od Lipca 2002 od tego momentu przestudiowałem całą Historie Wisły miałem wtedy 14 lat teraz mam 25. Widziałem każdy dosłownie każdy mecz może nie wszystkie na żywo, nie które z powtórek bo wiadomo nie każdy mecz był transmitowany.
I wiecie co praktycznie oceniając obecny potencjał kadrowy jesteśmy wstanie bronić się przed spadkiem Gerard Bieszczad- Ciężko ocenić tego bramkarza po fragmencie meczu nie wydaje mi się by był to super bramkarz ale jak pisałem ciężko go ocenić mam nadziej, że pokaże coś czym się zachwyci Michał Miśkiewicz- widzę w chłopaku potencjał bo świetnie broni na Lini bramkowej, ale gorzej z wychodzeniem do piłki i gra nogami to lekka tragedia. Ja czuje, że może to być bramkarz na lata , ale powinien szlify zbierać w pierwszej lidze wypożyczył by go może do Termalica Bruk-Bet Nieciecza na rok czasu a ściągnął bramkarza klasy Kelemna Gordan Bunoza-ma chłopak potencjał, ale nie na Lewą czy prawą obronę a na stopera. Mam głęboką nadzieje, że Smuda coś z niego wyciągnie bo ma chłopak parametry by być dobry obrońcą Łukasz Burliga- nie wiem co o nim napisać lubię chłopaka ma odpowiednią szybkość, ale technikę i umiejętność ma do dupy. Na pewno nie nadaje się na obrońce ewentualnie na skrzydłowego. Ale musiał by podnieść umiejętność techniczne bo na samym jeżdżeniu na dupie niczego nie osiągnie. Lubie go ale sprzedał bym go Osman Chávez-jest to gracz z którym wierze nadzieje na ustabilizowanie gry obronnej bo jak jest w formie to potrafi grać. Pokazał to w meczu z Ruchem tylko potrzebuje kogoś do asekuracji by wykorzystać jego potencjał. Bo jest to obrońca chyba najlepszy z jakich mamy w obecnej kadrze a całej drużyny nie wymienimy w jednym okienku. Michał Czekaj-może super obrońca nie jest ale przy tak wąskie kadrze na zmienika nada się. Może kiedyć chociaż osiągnie poziom pechowego Jopa(z czasów jego najlepszej gry) Arkadiusz Głowacki-może mnie skrytykujecie ale dla mnie ten zawodnik powinien zawieść buty na haku i zająć się trenerką. Czemu tak sądzę oglądałem meczu i niestety szanuje Arka jako człowieka i jako piłkarza ale niestety nie ma on już sił biegać. Nie nadąża częstą za napastnikami. Na tą chwile ja go nie widzę w drużynie Marko Jovanović-jak przychodził do Wisły liczyłem że to będzie dobry gracz w tej chwili dla mnie jest gorszy od Burligi w obronie ja bym go się pozbył. Do tego nie widzę zaangażowania i woli walki u niego dla mnie nie jest zawodnikiem na jakikolwiek klub w Ekstraklasie. Michał Nalepa-obserwowałem go i widzę w nim potencjał na miarę dawnego Arka Głowackiego za najlepszych czasów głowy jedynie mam nadziej, że Smuda wyciągnie z niego potencjał i da mu szanse Damian Buras-nie ma zdania o nim by go oceniać Michał Chrapek-chłopak ma technikę, ale musi popracować nad szybkości bo bez tego za dużo nie osiągnie bo chłopak ma możliwości jak by miał jeszcze szybkość to taki Garguła będzie mógł mu buty czyścić Łukasz Garguła-dla mnie to jest typowy pozorant, od czasu do czasu coś mu wyjdzie i tyle. Ale ja go z Wisły już dawno bym wyrzucił.Ale fakt jest taki, że kimś musimy grać a całego składu nie zmienimy.Ale dla mnie jest on do odstrzału chyba że przy Smudzi pokaże zadziorność bo na razie jest dla mnie jednostrzałowcem czyli jeden sezon wyśmienity w Bełchatowie a potem równia pochyła w dół. Patryk Małecki- widać, że mu Turcja dobrze zrobiła mnie gada więcej gra jeszcze niech zacznie dostrzegać kolegów na boisku to będzie super. Bo potrafi szarpnąć w grze. Emmanuel Sarki-może mnie skrytykujecie ale dla mnie ten zawodnik bo dobrym przepracowaniu okresu podstawowego może być najlepszym graczem Wisły. Jak dla mnie nie Chrapek,Garguła itp powinien bic wolne ale właśnie Sarki. Wielu jeździło po nim nazywając go seler. Ale musimy przyznać, że jako darmowy transfer wyszedł Bednarzowi Radosław Sobolewski-to samo co z Głowacki powinien zawieść Buty na kołek i pracować dla Wisły jak Skaut bo niestety ale już nie ta kondycja. Z jego umiejętność w tej chwili to silne uderzenia za pola Karnego, ale to za mało Paweł Stolarski-dla mnie najbardziej utalentowany zawodnik młodego pokolenia w Wisełce widzę w nim drugiego Baszczyńskiego. Za dwa sezonu będą pytał się o niego kluby z zagranicy zobaczycie. Tylko Franek Smuda musi na niego postawić Alan Uryga-ma chłopak potencjał tylko brakuje mu ogrania i zimnej Głowy ale będziemy z niego kiedyś zadowleni Cezary Wilk-w tej chwili to nasz najlepszy defensywny pomocnik walczy,czasem coś strzeli. Ale na pewno dla mnie to zawodnik na ławkę by mieć go w zanadrzu na 11 jest za słaby. Rafał Boguski- widać że stara się walczy i dla tego wobec niego mam mieszane uczucia na tą chwile zostawił bym go może przy Smudzie się odrodzi Cwetan Genkow-powiem jedno nie chce grać dla Wisły i symuluje urazy to proste niech w***** Michał Szewczyk- na pewno ma chłopak potencjał ale musi się ograć wypozyczyć do I-ligi Skład wziełem stąd jaki obecnie posiadamyhttp://www.90minut.pl/kadra.php?id_sezon=83&jesien=1&id_klub=423 |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Uwielbiam czytać tego kolesia powyżej.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jeśli w kwestiach zdrowotnych i fizycznych Paweł jest OK to bez wahania bym go podpisał. To jest osoba, która może pomóc tej drużynie nie tylko sportowo ale i mentalnie bo to nie jest gość który będzie stał z zawieszoną głową w szatni. Widziałem tam jakieś urywki z tego jak grał w Turcji i naprawdę nie było tragedii, jak wchodził to potrafił wnieść coś pozytywnego nie rozumiem dlaczego tak rzadko dostawał szansę. Należy też podkreślić że w Turcji konkurował z naprawdę poważnymi piłkarzami reprezentantami kraju, Yilmaz rozstrzelał się na potęgę, w klubie tez był solidna "9" Umut, w przodzie grał też Alanzinho. Wybór Pawła o wypożyczeniu do Celticu według mnie nie trafiony bo średnio pasuje do stylu gry gdzie piłka jest większość czasu w powietrzu. W międzyczasie mogliśmy obserwować go w kadrze i nie wyglądał to źle, strzelał bramki, motoryka naprawdę w porządku.
Można gdzieś tam zarzucić że Paweł nie pobiegnie na pressing do bramkarza, natomiast nigdy nie nazwałbym go jakimś leniwcem, on naprawdę potrafi wykonać kawał dobrej roboty z przodu, to nie jest piłkarz który się gdzieś schowa i będzie czekał tylko na podanie, potrafi świetnie wyjść po piłkę, ładnie zgrać, nawet jak źle poda to nie chowa się na boisku tylko dalej wychodzi po piłkę, on zawsze jest do gry. ( jak mawiał Cantoro "charakter to chcieć piłka do gry") Żałuje że Paweł nie spotkał się w Wiśle z Melksonem, jeden fantastycznie wychodzi na prostopadłe piłki, drugi idealnie potrafi je zagrywać. Niestety ale z Genkovem Maor tego wspólnego języka nie znalazł mimo tych kilku patelni, które mu wyłożył to Genkov nie potrafił wystawiać się na prostopadłe podania. W Hiszpanii straciłem Pawła z radaru pewnie jak większość kibiców. Natomiast utkwił mi w głowie ten skrót, w którym strzelił gola: wis.la/r1flo Wygląda nie najgorzej. Generalnie w klubie powinno być moim zdaniem co najmniej 3 napastników. A dosyć mocno się mówi o tym, że Genkov chce odejść dlatego mamy moim zdaniem wolne 3 miejsca w napadzie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 13.06.2013 o godz. 19:16.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ja jestem za Pawłem oglądałem dzisiaj skróty meczów w których grał Paweł grał bardziej z prawej strony i wyglądało to solidnie wiadomo nie będzie już zdobywał po 20 goli ale może 6-7 i tyle samo pomoże wypracować
Powód: poprawa!
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 13.06.2013 o godz. 22:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ta nowa Wisła to już nie dla Kosy, Brożka teraz idzie młodzież...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Kolego, dobra rada:
Czasami, jak ogarnie Cię ochota do pisania, siądź sobie cichutko w kąciku i poczekaj, aż Ci przejdzie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Sam pisałem, żeby Brożka łapać po jego przygodzie z ławką w Trabzonie, bo im dłużej jest za granicą tym większa szansa, że się grać w piłkę oduczy. W tym momencie nie jestem pewien, czy on pamięta jaki sport uprawia. Co zostało z tego Brożka, który odchodził od nas ?
![]()
.
. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
kkzzxx kolego ty sie na piłce w ogóle nie znasz jak piszesz takie bzdury
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Smuda walczy o wzmocnienia. Reprezentant Kanady: http://www.transfermarkt.de/en/julia...eler_1083.html
![]() ![]()
A
T A K |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Kolego ja sie nie znam no to akurat jesteś w błedzie jestem w zarzadzie drużyny z a klasy
Do tego w planach mam iść na kurs trenerski. To że ja mam punkt widzenia nie zgadzajacy się z waszymi pogladami to trudno, ale ja szanuje kazd poglady. Wy wszyscy uważaci, że Smuda to nie trener to sami trernujcie. Brożek be bo mało bramek to sam strzel wiecej. Potencjał zawodnika nie ocenia sie tylko po ilosc strzelonych bramek. Przykład Kosy który goli nie strzelał a był sie wyrózniajacym gracze. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Proponuje zainwestowac w trenera....języka polskiego
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
jeśli chodzi o polaka to fakt słaby byłem i nie bede przeczył ze moja pisownia kala po oczach i to jest fakt ze formułje źle zdania. Ale to nie znaczy, że nie znam się na piłce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Juliana de Guzmana
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Członek zarządu klubu A-klasowego - nie macie szans w dyskusji ze specjalistą takiego formatu
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
ja twierdze ze Brożek przy Smudzie moze sie odrodzić
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
De Guzman, Brożek, Demjan...to jest ta nowa,młoda Wisła. Oni wcześniej skończa kariery niż Smuda drużyne zbuduje...
![]()
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!! Per aspera ad astra "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" |
|
|
|
Member
Offline |
|
![]() A ten cały Guzman powiedział Smudzie to, co zacytował Godlewski pewnie na tej samej zasadzie, co mu ludzie na ulicy dziękują za emocje związane ze spokolokoełrokoko. ![]() Do adminów mam prośbę, żeby nigdy pod żadnym pozorem nie banowali kkzzxx bo każde forum powinno mieć swojego tomaszka67! ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
oj koledzy Brożek nie jest młody ale młodzi od kogoś muszą się uczyć
A nie znaczy ze zawodnik 30 lat to nie pogra długo popatrz Frankowski czy Reksio z Lecha Powód: Poprawa!
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 13.06.2013 o godz. 22:16.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Brożek zawsze będzie młodym talentem, więc wiecznie młody talent Boguski nie mógłby się od niego uczyć.
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Koledzy popatrzcie na Franka za granicą bramek dużo nie strzelał wrócił do Ligi i był jednym ze skuteczniejszych napastników.
Żuraw był dobry w Wiśle i sezon w Celtiku ale potem to nie miał motoryki. Edit: Widzę, że kolega ma problemy z pisaniem poprawnie. Proszę zwrócić uwagę na popełniane błędy w pisowni! P.S - Błędy są podkreślane na czerwono więc może warto przed akceptacją posta przeczytać go, aby poprawić ewentualne błędy. Edit by WISŁAZWE.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 13.06.2013 o godz. 22:15.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
A co do De Guzmana przeszkułame neta i pare wnioskow: - poszedł do Ratyzbony na pare miesiecy i wrocił do Dallas. MLS jeszcze nie wystartowała dlatego poszedł do Ratyzbony zapewne by sobie pograc (na 4 miesiace i 13 dni) moze znał kogos kto tam pracowal/grał a potem wrocił do Dallas wiec nie ma co mowic, ze trafił tam bo jest slaby. - z Dallas mu sie konczy kontrakt 30 czerwca wiec przyjdzie za darmo, zostanie tylko kwestia wynagrodzenia - drogi byc nie powinien - poza tym cały czas jest podstawowym reprezentantem Kanady (ostatni mecz w kadrze 28.05.2013 z Kostaryk): - skład Kanady z tego meczu co napisałem: Milan Borjan - André Hainault, Doneil Henry, Ashtone Morgan - Kyle Bekker, Julian de Guzmán, Nikolas Ledgerwood, Issey Nakajima-Farran, Samuel Piette - Randy Edwini-Bonsu, Marcus Haber
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 13.06.2013 o godz. 22:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez mateusz212 : 13.06.2013 o godz. 22:24.
![]()
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!! Per aspera ad astra "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Słuchaj musi być paru doświadczonych by młodzież wpuszczać do skałdu.
Wyobrażasz sobie całą drużyne Młodej Esktraklasy w meczu ligowym nie musi być 2-3 młodych muszą sie ograć nabrac doswiadzcznia i wywalczyć miejsce w składzie i wtedy dokoptować kolejnych 2-3 grajków |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No faktycznie, 32-letni reprezentant Kanady... Czapki z głów!
![]() Tylko bramkarz gra w jako takim klubie, który u nas i tak jest znany tylko dlatego, że gra tam dwóch Polaków, natomiast reszta reprezentantów gra w klubach o nazwach "WTF?!". |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
kkzzxx chłopie nie będę wypowiadał się na temat twojej polszczyzny, bo już sam to uczyniłeś. Boli mnie inna rzecz - jesteś w futbolu od jakiegoś czasu (załóżmy). Ile osób, które przyszły w ostatnich latach z powrotem do Wisły prezentowało co najmniej ten sam, lub lepszy poziom? Brożek to nie Frankowski ani Reiss. Brożek potrzebuje 5 sytuacji, żeby strzelić bramkę (a przynajmniej potrzebował - nie sądzę by się czegoś nauczył). Prawie w ogóle nie grał, a Ty chcesz, żeby się odbudował? On nawet w swej najlepszej formie wiele się nie wyróżniał, a dowód na to dał transfer, gdzie poszedł do przeciętnego europejskiego klubu (dla nas mimo wszystko lata świetlne) i przepadł. A potem było jeszcze gorzej. Nie łódź się. To się skończy tak samo jak w przypadku Żurawskiego, Kosy... a w najlepszym wypadku Głowy - czyli na poziomie, który nam nie daje nic. Po co się cofać takimi transferami? Lepiej zatrudnić kogoś, kto się jeszcze czegoś może (i chce!) nauczyć.
![]()
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Pokemony się wylęgły jak komary w Borach Dolnośląskich...
![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Brożkow można by zatrudnić, ale na kontrakcie tylko i wyłącznie uzależnionym od ilość występów, tzn. płacone za każdy rozegrany mecz.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Wiesz akurat Kosy nie mieszajcie bo przedostani powrót był bardzo dobry a i ten nie był zły musisz pamietać ze to zawodnik który ma już 36 lat prawie bo skończy w sierpniu a Brożek ma 30 lat to jest prawie 6 lat róznicy.
Żuraw weacając do nas miał 35 lat to chyba już sporo. A paweł jeszcze ze 2-3 sezony może pograć i sie w tej dennej lidze wyróżniać. udane powroty w ekstraklasie to: Sebastian Mila Przemysław Kaźmierczak Piotr Reiss Tomasz Frankowski Nieudane to Maciej Żurawski Artur Wichniarek Grzegorz Bronowicki Radosław Matusiak Grzegorz Piechna nie możemy wrzucić wszystkich do jednego wora że sie nie uda sa udane powroty jak nie udane ale ja bym Brozka wzioł nepewno gorszy do Genkowa i Sikorskiego już byc nie może |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Brożek podjął decyzję jakim będzie piłkarzem gdy razem z zespołem zwalniał Dana Petrescu.
Przeciętnym, przepłaconym, obijającym się na treningach w końcu wyjeżdżającym za granicę na zawstydzający go czas w trzech zagranicznych klubach. 46 meczów i 5 bramek. Oto bilans tego niegdyś największego talentu w polskiej piłce. Rumun trenował Wisłę w 2006 roku i jak się okazało był idealnym trenerem dla klubu, który chce awansować do LM tanim kosztem. Pokazał co potrafi z Unireą, ale niestety z Wisły go wyrzucono po buncie właśnie jaśnie panów jak Brożki i reszta, którym się trochę mocniej trenować nie chciało. Wracając do Brożka, kadrze dał tylko dwa radosne momenty: gol w debiucie z Meksykiem i gol z Czechami. I tyle, z Wisłą wygrał kilka trofeów, zagrał kilkanaście fajnych spotkań i to by było na tyle. Mogło się to potoczyć inaczej, mogliśmy mieć teraz dwóch dobrych napastników w kadrze, tylko wystarczyło zostawić Petrescu i wymusić na graczach obowiązek treningu na 100%. Paweł B. miał wtedy 23 lata czyli jeszcze była nadzieja, że swój potencjał wykorzysta. Cupiał wolał się pozbyć Rumuna i po 7 latach ciągle marzy o LM, tylko, że teraz to już nie marzenie, a utopia. Jeszcze zatrudnił Franca Smudę. Cóż, powodzenia. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|