The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2013, 21:24
huberix napisał(a):Wyświetl post
Nie liczcie na Zubasa czy Rybickiego. Oni są za drodzy. Na pewno taki Rybicki kosztuje bo jest młody i ma potencjał a Zubas za to co robił na wiosne to go powinna Barca lub Real brać.
Wisła Maków chce i po spadku do 1 ligi Gieksy to przyjście do BG jest możliwe.
Fajnie że Wisła szuka N. w 1 lidze ale uważam że kasa jest jaka jest ale napastnika to powinniśmy KUPIĆ i nie za 2 tyś. Potrzebujemy szybkich graczy. Demjan byłby zajebisty i gdyby go przekonać że jak będzie Smuda to NOWA,LEPSZA WISŁA będzię to może chłop przyjdzie bo w Podb. to nie zostanie na pewno.
Sobol powinien jeszcze grać i dodatkowo pełnić funkcję psychologa by wmawiać zawodnikom że gra w Wiśle to Honor i że jak zawodnik dostanie od tego klubu ofertę to powinien się godzić na granie z nim na FREE
Pamiętajmy również że kasa to nie sukces. Możę łysy się spije, na kacu porobi pare transakcji i przyjdą naprawdę dobrzy zawodnicy. A tak na serio myślę że Łysemu zaczyna zależeć. Powiedział że w połowie 2014 klub wyjdzie na prostą co oznacza że za jakieś 2-3 lata finanse znów powinny stać na przyzwoitym poziomie.
Jako kibice Wisły wierzmy że zdaży się cud i WIELKA SMUDA poprowadzinas nawet w nast. sezonie do LM . Hehe ale WIERZMY bo takie pesymistyczne patrzenie na nasz ukochany klub tylko odpycha kolejnych ludzi na stadion i przez to coraz mniej licznie na niego przybywamy.

Pierdzielenie..

Skąd wiesz, że Wisła Kraków jest zainteresowana w ogóle sprowadzeniem takich zawodników jak bracia Mak?

a) bo piszą tak portale?
b) bo Maki kiedyś powiedziały, że chciałby zagrać w Wiśle?
c) masz dojścia w klubie i owo zapytanie oficjalnie zostało wysłane?

Chciałby zauważyć, że Zubas też spadł do I ligi - więc jego przejście przecież też jest ''możliwe''...

Boże skąd się tacy ludzie biorą.

Demjan miał rundę konia, ale ma już 31 lat sprowadzenie go przeczy ze stwierdzeniem Smudy o młodej i perspektywicznej Wiśle.

Spojrzenie większości na obecną sytuację w klubie nie jest wersją pesymistyczną a realną, co znacznie zmienia nasze położenie.

Uświadomcie sobie jedno, wmawianie, że np. Przybecki, Wszołek są w kręgu zainteresowań Wisły, nie oznacza, że Ci zawodnicy do nas trafią ba! nie oznacza nawet tego, że Wisła jest nimi zainteresowana! Chciałby przypomnieć, że właśnie wkraczamy w sezon ogórkowy a większość portali będzie pisać bzdury bo muszą mieć poczytność, a wy jak młode pelikany połkniecie wszystko co wam pod nos podsuną.. A potem jak zawodnik X, którego onet widzi w Wiśle trafi do Lechii czy innego klubu nie zapomnijcie pojeździć trochę po Jacku Bednarzu, bo przecież onet powiedział, że Wisła się nim interesuje.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
bellic88
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 03.06.2013, 21:25
Odnośnie ostatniego zdania mojego przedmówcy. Przeglądałem te ankiety logowych kopaczy bo jak usłyszałem wczoraj w multilidze, że nie ma nas wśród 5 najlepszych publiczności to nie mogłem uwierzyć. I przeglądnąłem te ankiety z końca rundy jesiennej i z zeszłego sezonu. Po zakończeniu ostatniego sezonu byliśmy na 5. miejscu oczywiście z ogromną stratą do drugiej amici (my 5,6% kuchenki 28,9 Legła 44,3%). Po rundzie jesiennej spadliśmy na 5 miejsce a wyprzedziła nas Lechia i Górnik (nieznacznie bo nieznacznie ale jednak). Wyniki najnowszej ankiety wogóle chyba pominę ponieważ trzecia drużyna (Śląsk) zdobyła aż... 2% głosów. Skłania mnie to wszystko do refleksji, że powodem chyba tego nie jest atmosfera zapewniana przez młyn ale chyba ogólnie niska frekwencja, która powoduje taki a nie inny odbiór nas jako "publiczności". No bo jak to inaczej wytłumaczyć?
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 03.06.2013, 21:55
bellic88 napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie ostatniego zdania mojego przedmówcy. Przeglądałem te ankiety logowych kopaczy bo jak usłyszałem wczoraj w multilidze, że nie ma nas wśród 5 najlepszych publiczności to nie mogłem uwierzyć. I przeglądnąłem te ankiety z końca rundy jesiennej i z zeszłego sezonu. Po zakończeniu ostatniego sezonu byliśmy na 5. miejscu oczywiście z ogromną stratą do drugiej amici (my 5,6% kuchenki 28,9 Legła 44,3%). Po rundzie jesiennej spadliśmy na 5 miejsce a wyprzedziła nas Lechia i Górnik (nieznacznie bo nieznacznie ale jednak). Wyniki najnowszej ankiety wogóle chyba pominę ponieważ trzecia drużyna (Śląsk) zdobyła aż... 2% głosów. Skłania mnie to wszystko do refleksji, że powodem chyba tego nie jest atmosfera zapewniana przez młyn ale chyba ogólnie niska frekwencja, która powoduje taki a nie inny odbiór nas jako "publiczności". No bo jak to inaczej wytłumaczyć?
a co ma Twój post wspólnego z tematem ? zresztą co nas obchodzą jakiej "ankiety" ?

kto na meczach bywa ten wie jak jest, a w niedzielę było naprawdę super - "Małe C!!!"
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.06.2013, 22:05
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post

Demjan miał rundę konia, ale ma już 31 lat sprowadzenie go przeczy ze stwierdzeniem Smudy o młodej i perspektywicznej Wiśle.
hehe, w przypadku Smudy akurat to by się akurat zgadzało.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 03.06.2013, 22:17
Karamazow

Jeżeli o mnie chodzi, to ja nie jestem zwolennikiem ewentualnego transferu Demjana do Wisły, nawet jakby miało się to zgadzać z nową polityka. Uważam po prostu, że to był sezonowy wybryk, który się nie powtórzy.

Zwrócę honor jeżeli trafi do Wisły i strzeli minimum 10 bramek. Podobne wymagania miałem co do Sikorskiego, też twierdząc, że to nie jest napastnik dla Wisły.

Póki co oficjalnego tematu/ zapytania o tego zawodnika nie ma.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 03.06.2013, 22:33
A są jakieś oficjalne zapytania o któregokolwiek piłkarza ?
Dziś Wisła to jeden wielki znak zapytania.. Takie czasy, Kapka, Bednarz, ma być Smuda, ..ależ sobie dobiera współpracowników nasz boss.. No i w polityce transferowej, jesteśmy chyba najbardziej tajemniczym klubem w Polsce .
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.06.2013, 23:54
Dobra, co się stało to się nie odstanie. Jutro raczej Smuda zostanie tym trenerem. Będzie mu piekielnie ciężko. Mam przeczucia, że tym razem pojawiając się na boiskach ekstraklasy nie będzie mu tak łatwo jak kiedyś.

Jedną rzecz, którą Smuda może zrobić, to - wyrzucić Bednarza za burtę. Raczej Kapce nic nie zrobi, bo to koleżka, ale Bednarza śmiało może wyrzucić. On ma ogromną władzę nad Cupiałem i to jest jego plus.

Natomiast w kwestii polityki transferowej, to mógłby skłonić swojego podobno - sąsiada J. Dudka do znalezienia w Hiszpanii jakichś dobrych piłkarzy do Wisły. Dudek ma szerokie kontakty w Hiszpanii, więc istnieje duże prawdopodobieństwo, że sprowadziłby jakichś racjonalnych piłkarzy do Wisły.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Stary 04.06.2013, 00:16
Karamazow

Jeżeli o mnie chodzi, to ja nie jestem zwolennikiem ewentualnego transferu Demjana do Wisły, nawet jakby miało się to zgadzać z nową polityka. Uważam po prostu, że to był sezonowy wybryk, który się nie powtórzy.

Zwrócę honor jeżeli trafi do Wisły i strzeli minimum 10 bramek. Podobne wymagania miałem co do Sikorskiego, też twierdząc, że to nie jest napastnik dla Wisły.

Póki co oficjalnego tematu/ zapytania o tego zawodnika nie ma.
Ja zwracam uwagę tylko na to, że Smuda sobie zaprzeczy nie raz a ani nie 10 więc nie wyciągąlbym wniosków z jakichkolwiek stwierdzeń jego czy też kogokolwiek innego z klubu o jakiejś niby polityce, bo w lecie czeka nas klasyczna łapanka.Trio Kapka - Bednarz - Smuda to Wisła o jakiej marzyliśmy
Co do Demjana, to wszystko rozbija się o cenę, jakby nie zarządał horrendalnego kontraktu to czemu nie, gorszy od Sikorskiego, Genkova, czy Boguskiego na bank nie będzie.
Ciekawi mnie również jak tam będzie wyglądać współpraca Patryka z Franzem, coś mi mówi, że czeka nas wesoły sezon.

Bonawentura - Dudek ma szerokie kontakty w Hiszpanii? Po czym to wnosisz?
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 04.06.2013 o godz. 00:19.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.06.2013, 00:47
Tylko teraz ten sezon ogórkowy będzie wyjątkowo krótki, więc łysy musi kombinować piłkarzy na wczoraj. 20 Lipca zaczynamy, a tu duże zmiany, trza się jeszcze zgrać.

Ciężko to widzę.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.06.2013, 05:39
Karamazow napisał(a):Wyświetl post

Bonawentura - Dudek ma szerokie kontakty w Hiszpanii? Po czym to wnosisz?
Bo siedział na ławce i miał czas rozmawiać z kibicami w czasie meczu
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 04.06.2013, 06:52
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
Bo siedział na ławce i miał czas rozmawiać z kibicami w czasie meczu
O no i tyle starczy
Może znów jakiś student z madryckich trybun trafi na trening Wisły

Ale Smuda luibi przeczyc sam sobie.
Ostatnio edytowane przez cfa : 04.06.2013 o godz. 07:00.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 04.06.2013, 10:40
Przy naszych marnych możliwościach finansowych budowanie młodej, perspektywicznej Wisły jest nierealne. Chyba, że zdecydujemy się na młodą Wisłę (niekoniecznie perspektywiczną). Dlatego pewnie będziemy brać kogo popadnie, kto tylko potrafi prosto kopnąć piłkę. Na przykład gwiazdę jednego sezonu Demjana, 30-letniego napastnika, który w ostatnich rozgrywkach podwoił swój dorobek bramkowy z całej kariery.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.06.2013, 10:45
Coulibaly i Damian niech razem przyjda
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 04.06.2013, 10:57
Coulibalego tak, Demjana nie.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
marcin_częstochowa
Senior Member

Stary 04.06.2013, 11:23
Demjan w Wiśle to jakieś nieporozumienie. :/
A skoro mowa o finansach to chyba nie może być aż tak źle skoro na celowniku jest król strzelców ligi węgierskiej.
Jak Genkov zostaje, to na zmiennika bym widział Gołębiewskiego

Tylko jak pozbyć się Bogusia? ;D

BTW, Sarki dostał propozycję 3-letniego kontraktu, ciekawe czy się skusi.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.06.2013, 11:48
Tutaj ---> http://www.borsonline.hu/20130604_ko...atja_coulibaly twierdzą, że o tego piłkarza (Adamo Coulibaly) stara się m.in. rumuńskie Cluj i oferuje mu 25 tys. euro/m.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 04.06.2013, 12:12
Przypuszczam, że Nas też stac na zaoferowanie Francuzowi 300 tys Euro za sezon; zwolniły sie przecież środki z bardzo wysokich kontraktów Jaliensa, Pareiki i Ilieva.

Chcemy skutecznego, "darmowego" napastnika to musimy mu godnie zapłacić
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.06.2013, 12:46
Dlaczego Demian nie?

Większość z goli jakie zdobył musiał sobie sam wypracować.
Pewnie nas nie będzie na niego stać.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.06.2013, 12:49
hunter napisał(a):Wyświetl post
Kwiek w Lubinie.

Pewnie kilka osób zaraz wyleje na głowę "Łysego" kubeł pomyj.

Czas start!

O Kwieka!?

Idź się przewietrz, bo z miłości do Łysego Legionisty już Ci odwala.

Arked napisał(a):Wyświetl post
Coulibalego tak, Demjana nie.
Jasne. Koleś którego nikt nie widział na oczy i strzela w innej lidze jest na pewno lepszy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 04.06.2013, 13:02
marcin_częstochowa napisał(a):Wyświetl post
Demjan w Wiśle to jakieś nieporozumienie. :/
A skoro mowa o finansach to chyba nie może być aż tak źle skoro na celowniku jest król strzelców ligi węgierskiej.
Jak Genkov zostaje, to na zmiennika bym widział Gołębiewskiego

Tylko jak pozbyć się Bogusia? ;D

BTW, Sarki dostał propozycję 3-letniego kontraktu, ciekawe czy się skusi.
Ty chyba zwariowałeś, to może jeszcze Grzelczaka do tego?
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.06.2013, 13:42
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Ty chyba zwariowałeś, to może jeszcze Grzelczaka do tego?
Atak marzeń...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Od: 06.2013

Stary 04.06.2013, 13:58
Gołebiewski na ławke ok za niską pensje do tego Demian i węgier i bedzie ok
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.06.2013, 14:00
no co ty Franz, Gołębia? tyle razy sie wypowiadał krytycznie o Wiśle, ba, nawet z niej szydził a Ty go chcesz łykać?
Bonina jeszcze w parze do Grzelczaka i Gołębią i nie ma obrony którą ...by mogli pokonać
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 04.06.2013, 14:03
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Chcemy skutecznego, "darmowego" napastnika to musimy mu godnie zapłacić
Chcemy skutecznego napastnika to musimy mu godnie dogrywać piłki. Do tego przydałoby się trochę pomocników.
"Oto dwaj - a nawet trzeci", pewnie tak sie skończy między kapencją a telefonikiem. Filmowo i wieczorową porą.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 04.06.2013, 14:16
no wlasnie nie koniecznie tak musi byc. Taki Demjan - miał wokół siebie drwali a i tak zostal krole strzelcow. Idealny do naszego skladu, potrzeba takiego napadziora ktory sam bedzie wypracowywal sobie sytuacje a nie dziubal ostatnie pilki z metra jak Boguski
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.06.2013, 14:17
wolfy napisał(a):Wyświetl post

O Kwieka!?

Idź się przewietrz, bo z miłości do Łysego Legionisty już Ci odwala.
To że nie będę w każdym poście pisał, że Bednarz to "łysy ...., legionista" itp. itd. nie oznacza że pałam do niego wielką sympatią. Pisałem wielokrotnie i napiszę raz jeszcze - Bednarz nie był i nie jest idealny, ale nie jest też taki zły jak wielu z Was tutaj to obwieszcza światu.

I nie będę wchodził z Tobą w polemikę, ale odpowiem w tym samym tonie. Wisła tonie w finansowym bagnie przez Twoich ukochanych Holendrów i Basałaja, którzy zostawili po sobie taki smród i syf, że odzwierciedlenie tego mamy w dwóch ostatnich sezonach.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.06.2013, 14:20
hunter NIEEEEEEE. nie zaczynaj tematu Holendrów bo zaraz Ci wyskoczą z "najlepszym wynikiem w pucharach"
a długów to narobił Bednarz

p.s. "Chcemy skutecznego napastnika to musimy mu godnie dogrywać piłki"
Jak był Melikson to jakos ....a nie bylismy skuteczni...

Nam nie potrzeba skutecznego napastnika jak ktoś napisał, tylko napastnika który bedzie potrafił sam wygrać mecz.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 04.06.2013, 14:24
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
no wlasnie nie koniecznie tak musi byc. Taki Demjan - miał wokół siebie drwali a i tak zostal krole strzelcow. Idealny do naszego skladu, potrzeba takiego napadziora ktory sam bedzie wypracowywal sobie sytuacje a nie dziubal ostatnie pilki z metra jak Boguski
ad. Demjan - inaczej gra się na desancie w zespole, ktory nastawia się na kontry, niż w zespole, który musi grać piłką i atakować.
Przy czym zgadzam się z generalna tezą - lepszy napastnik kompletny niz dostawialski. Tylko czy stać nas na kompletnego?

ad. Boguski - żeby dobiec do tego ostatniego metra to trochę dystansu musiał przebyć (nie gra jako 9).
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 04.06.2013, 14:24
To tak zapytam apopos Holendrów i Basałaja

KTO DAŁ IM TĘ PRACĘ
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.06.2013, 14:25
hunter napisał(a):Wyświetl post
I nie będę wchodził z Tobą w polemikę, ale odpowiem w tym samym tonie. Wisła tonie w finansowym bagnie przez Twoich ukochanych Holendrów i Basałaja, którzy zostawili po sobie taki smród i syf, że odzwierciedlenie tego mamy w dwóch ostatnich sezonach.
A przynajmniej tak brzmi formułka, pozwalająca niektórym fanom Łysego spać spokojniej. No wiesz, to całe: "odstaw rodaków, postaw na młodych Polaków"...
Formułka wielokrotnie już podważana, ale co tam - są kolesie którzy jeszcze do niedawna próbowali szydzić z Petrescu czy wierzyli w gole Sikorskiego. Prościej: są ludzie i taborety.

Ale ty swoim tekstem o Kwieku podniosłeś mimo wszystko poprzeczkę. Nikt Łysej Pały nie skrytykował, wątpię żeby wielu adoratorów wątpliwego talentu Kwieka się znalazło (średniak, mógłby się przydać, ale gry w żaden sposób by nie odmnienił) - a Ty się uaktywniasz. Niepokojące

szprotson napisał(a):Wyświetl post
hunter NIEEEEEEE. nie zaczynaj tematu Holendrów bo zaraz Ci wyskoczą z "najlepszym wynikiem w pucharach"
a długów to narobił Bednarz
Wow. Widzę, że merytorycznie trzymasz stały poziom.
To się właśnie liczy - równa forma. Ja u Sikorskiego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.06.2013 o godz. 14:29.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów