The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2008, 08:02
Ten drugi rysunek to ewidentnie siedziba KC PZPR
Odpowiedz cytując
Pchela
Junior Member

Od: 11.2006

Stary 21.09.2008, 09:04
te nowe wizualizacje pokazują dobitnie jak daleko od boiska będą trybuny :(
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 21.09.2008, 09:11
Pchela napisał(a):Wyświetl post
te nowe wizualizacje pokazują dobitnie jak daleko od boiska będą trybuny :(
Odpowiedz cytując
matern
Member

Od: 07.2008

Stary 21.09.2008, 09:57
sory macius skad brales to zdjecie? gdzie znajde wiecej tego typu bo ich jeszcze nie widzialem
Odpowiedz cytując
Bobic
Banita

Stary 21.09.2008, 10:02
matern zobacz post 15709 tam masz link
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 21.09.2008, 10:02
Z postu @dannato.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.09.2008, 11:03
Gdyby nasz szanowny architekt ruszył głową to można by poprawić trochę wygląd stadionu tj. obudować okrąglak tak żeby domknąć bryłę stadionu , połączyć dach na wzór angielski , zrobić coś z tym nieszczęsnym oświetleniem ala kurnik korony kielce no i przede wszystkim wywalić ten ohydny jęzor sprzed wejścia , bo wygląda jakby inspiracja projektu stadionu dla pana O. był szpital
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.09.2008, 11:55
Na tych nowych obrazkach widać że dach trybun D i E wcale nie będzie zasłaniał widoku z narożników. Co do odległości to może się ona zmienić. Przecież C nie wyjedzie na Park Jordana
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.09.2008, 12:23
Ciastek - Otóż to. Połączyć pod skosem dachy trybun, tą metalową konstrukcje podtrzymującą dach można by wykorzystać jako część elewacji i przeciągnąć ją na całą długość trybun, chociaż częściowo na dolnej kondygnacji obudować okrąglaka, usunąć w ****u tą wiatę rodem z przystanku PKS oraz oświetlenie zamontować pod dachem lub na jakiejś podłużnej konstrukcji na dachu, byle tylko nie tak jak to jest proponowane.
Odpowiedz cytując
_Vodka
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.09.2008, 14:05
Wydaje mi się że jeżeli to byłoby możliwe, to pan architekt by to przewidział. Nie jestem specjalistą ale wydaje mi się że taka koncepcja oświetlenia jest spowodowana kątem pod którym światło musi padać na murawę. Światło bezpośrednio na dachu mogłoby oślepiać zawodników

Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.09.2008, 14:55
wg mnie te wizualizacje nie sa miarodajne, mam takie wrazenie, ze na tech zdjeiach odleglosc trybuny E od boiska tez jest wieksza, niz w rzeczywistosci

EDIT:
Zreszta widac, ze trybuny wzdluz boiska zaczynaja sie prawie tam, gdzie koncza sie D i E, wiec znajdzcie sobie szerokosc trybuny D, odejmijcie od tego szerokosc boiska, podzielcie na 2 i macie odleglosc od murawy. Ewentualnie moze sie zwiekszyc o 1-2 metry, bo trybuna C nie bedzie przylepiona do D i E, tylko bedzie jakas tam szpara.
Ostatnio edytowane przez Coolpick : 21.09.2008 o godz. 14:59.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 21.09.2008, 15:20
Rzeczywiście pojawiał się argument, że oświetlenie pod dachem będzie oślepiać piłkarzy. Ale spójrzcie na oddany w tym roku Stadion Eden w Pradze. Tam dach jest niżej niż na nowych C i A/B, a mimo to na próżno tam szukać masztów. Wydaje się, że to kwestia odpowiedniego ustawienia i mocy oświetlenia.
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.09.2008, 14:04
przez odległość murawy od trybun...jakby były bliżej pewnie dałoby się spokojnie.
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 26.09.2008, 13:29
Spokojnie, oświetlenie nie będzie wcale za nisko i nie mowy o tym że będzie oślepiać piłkarzy. Spójrzcie na wizualizacje. Wynika z nich, że nowe oświetlenie umieszczone w dachu stadionu Wisły będzie mniej więcej na wysokości obecnych masztów. Będzie ono rozmieszczone w inny sposób, jednak na wielu stadionach zastosowane jest podobne rozwiązanie, a bywa, że oświetlenie jest nawet niżej i wszystko jest OK.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 26.09.2008, 13:55
Może się nie zrozumieliśmy, ale chodziło o te szpetne maszty zaprojektowane przez Obtułowicza na dachu nowych trybun. Dach nowych trybun, co oczywiste będzie niżej niż obecne maszty, do tego trybuny są daleko od boiska więc rzeczywiście mógłby być problem z oślepianiem zawodników gdyby oświetlenie zainstalować pod dachem dlatego konieczne są te paskudne maszty.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 26.09.2008, 14:51
Według mnie te maszty nie są wcale takie złe. Przede wszystkim dzięki nim oświetlenie znajdzie się wyżej, a poza tym nie wyglądają jakoś obskurnie moim zdaniem. Zobaczymy jak będą się prezentować po ich zamontowaniu, ale wydaje mi się że mogą być całkiem ciekawym elementem przebudowanego stadionu przy Reymonta. Często słyszę krytykę projektu przebudowy stadionu Wisły, ale wydaje mi się że w dużym stopniu jest ona przesadzona... Wiadomo, że wygląd stadionu to oczywiście kwestia gustu i każdemu podoba się inny typ obiektu. Ja mam zastrzeżenia do tego projektu i wiele rzeczy tak jak i wielu innym osobom mi się nie podoba, jednak ogólnie oceniam projekt pozytywnie.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 26.09.2008, 14:59
Stadion sam w sobie absolutnie nie jest zły. Szpecą go natomiast liczne buble wymyślone przez Obtułowicza. Konkretnie: maszty oświetleniowe, okrąglak z "piękną" tynkowaną przybudówką, daszek nad wejściem do A/B, brak połączenia dachu między nowymi i obecnymi trybunami, sektory podzielone szybą, kratownica utrzymująca dach nowych trybun nagle urywa się psując obraz elewacji, za szerokie D i E co znacząco zwiększa odległość od boiska przyszłych trybun.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.09.2008, 21:53
Co do budowę miejmy nadzieje ze zgodnie z zapowiedziami za rok stanie to nowe C.

Ale ja pisze odnośnie trybuny D, dlaczego nic się nie dzieje w kwestii wykończenia jej wnętrza, bo jak pamiętam na trybunie E też zajmowal sie tym Budimex, wiec chyba przetarg na trybunę D też to obejmowal.
Nie chodzi mi o jakies cuda, ale o podstawe czyli przejscia, łazienki, czy jakies małe stoiska handlowe.

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 26.09.2008, 22:23
Nieoficjalnie wiem, że zaplecze trybuny D zostanie oddane wraz z gotową nową C. Jak mówię nieoficjalnie, ale w sumie bardzo prawdopodobnie więc trzymajmy się tej wersji.
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Stary 27.09.2008, 07:20
ciekawe skąd czerpiesz swoje 'nieoficjalne' informacje...powiem Ci oficjalnie ze nie wiadomo jeszcze.
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
reaf85
Member

Od: 12.2007

Stary 27.09.2008, 08:35
Oficjalnie wszytsko już od dawna wiadomo... Nic się w tej kwesti nie zmieniło... Więc spokojnie i bez wprowadzania w błąd...

"4. Dokończenie budowy trybuny północnej (10.2008 - 03.2009)"

Więc zaplecze D w teorii powinni zacząc w najbliższym czasie i skończyć kilka miesięcy przed zakończeniem prac przy C...

Inną kwestią jest czy te oficjalnie informację przełożą się na realne zdarzenia...
Więcej pewnie będzie można powiedzieć 30.09 bo pewnie zakładano, że Budimex wygra przetarg na C i przy okazji będzie na D prowadził pracę, a te terminy podane wyżej są dosyć luźnymi i na pewno będą jakieś opóźnienia...
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 27.09.2008, 10:34
Właśnie w tym problem, że mogą się nie przełożyć.

A info czerpie od znajomego, który robił w KZD, które jest podmiotem odpowiedzialnym za budowę stadionu z ramienia miasta czy gminy (chyba jednak gminy). Doszło tam do paru przetasowań, połączono Zarząd Dróg z Transportu i zmieniła się ekipa stąd te opóźnienia.
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Stary 27.09.2008, 19:45
Arturo - kolego nie chce być niemiły ale jak nie wiesz co mówisz to nie mów w ogóle.

REAF85 - to się zmieniło. Przetarg na D będzie połączony z przetargiem na A/B - info koło połowy października.
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.09.2008, 21:48
zrobił ktoś może fotki z wysokości trybun jak tam postępy z budową C? ja niestety nie widziałem bo byłem po drugiej stronie trybuny
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 27.09.2008, 22:16
Dannato:

Jak coś się nie zgadza w tym co napisałem, to popraw. D miało być oddane do Marca/Kwietnia 2009. Być może coś się zmieniło z terminami. Jak pisałem są to informacje nieoficjalne i nie najświeższe więc tym samym coś się mogło zmienić. A skoro przetarg na dokończenie D będzie wspólny z A/B, to termin się jeszcze przedłuży i to do 2010r.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 30.09.2008, 14:56
tutaj to pasuje chyba

http://www.krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/903689.html

Cytat:
Oprotestują budowę hoteli dla wiślaków
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.09.2008, 15:13
Co za ciemna masa. Niech się wyniosą na wieś jak chcą mieć ciszę i spokój.
Jak się mieszka w centrum dużego miasta to trzeba się liczyć z pewnego rodzaju utrudnieniami i niedogodnościami.
Coś za coś. Ale u nas to się tak nie da. Każdy chciałby mieć 3 minuty piechotą na rynek z domu otoczonego lasem i położonego nad jeziorem.Co za naród.

Podobnie mnie zabito jak usłyszałem, że mieszkańcy protestowali przeciw budowie kortów tenisowych. Ponoć korty takie generują ogromne ilości hałasu i spalin. ****a ciemnogród.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.10.2008, 09:51
Szedłem wczoraj przez Reymana ok godz 17 prace jeszcze ostro trwały. Kiedy mają kończyć tą ścianke NIe miało być skończone pod koniec wrzesnia
Odpowiedz cytując
cola
Banita

Od: 09.2008

Stary 01.10.2008, 12:51
miał ktoś pomysł zeby pomalowac plot przy C i sie udało brawo dla pomyslodawcy!!!!!!!
Odpowiedz cytując
larry
Member

Od: 11.2003

Stary 02.10.2008, 11:07
fajnie ze sie udalo.
swoja droga to jak zabierali sie za budowe C, to myslalem ze to troche szybciej pojdzie, a tu wciaz dziura w ziemi.
szkoda troche ze to tyle trwa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów