The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2010, 22:18
Też nie rozumiałem tej zmiany, ale zważ też na łatwość dochodzenia do sytuacji podbramkowych przez Boguskiego - to też jest umiejętność. Brożek widać, że jest wypalony. Ja bym go wrzucił na rezerwę na chwilę może zacznie strzelać bramki jak będzie wychodził z ławki?
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 08.08.2010 o godz. 22:21.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.08.2010, 22:18
Ten mecz pokazał że Sobolewskiego za wcześnie dzieciaki skreślały.Robił co mógł.Głównie po jego akcjach cokolwiek się działo pod bramką Arki.
Następnym razem zastanówcię się 2 razy co puszczacie w eter.
Zresztą, w C+ w lidzie + jego i Pawełka uznali za najlepszego zawodnika Wisły

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.08.2010, 22:21
Ja juz teraz rozumiem jak moglismy przegrac z Karabachem,z taka gra to cud ze Szawle przeszlismy....

Gra naszej druzyny w zasadzie niczym nie rozni sie od meczow w A klasie ,tyle ze tam graja za 3 kufle piwa a u nas za grube tysiace zlotych.

wg bushido po obejrzeniu czegos takiego zostaje tylko harakiri ,niewiem jak pilkarze moga grac taki antyfutbol

smutne ze dzis zlala by nas kazda juz nawet nie przecietna ale nawet i slaba druzyna z Europy,na jakas tam Arke wystarczylo.....zal pisac wiecej,ciszej nad ta trumna
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.08.2010, 22:25
qchar90 napisał(a):
dobrze Wichniarek powiedział ze Małeckiemu to przydałaby sie kara 3 miesiecow za takie zachowanie w sparigu z Hanooverem
hehehehe, a co mial powiedziec skoro ten Malecki w przyszlosci moze skarcic jego druzyne?
to jest chlop z obozu wroga, dla niego to najlepiej jakby Wisla spadla do 1 ligi.. dziw ze to kibic Wisly pisze przyklaskujac temu komus.. widze ze zalezy Ci na Wisle tak jak Wichniarkowi
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 08.08.2010 o godz. 22:27.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 08.08.2010, 22:25
Ja tam bylem za zostawieniem Sobola na lawce. Jednak rzeczywiscie zagral dobry mecz (na tle niektorych wrecz wybitny). Ale chetnie zobaczylbym na srodku Wilka z Gargula (koniecznie w tym zestawieniu).

Co do meczu, to mielismy kupe szczescia. Jesli cos sie nie ruszy, to za tydzien bedziemy w bardzo zlych nastrojach. Obym sie jednak mylil.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.08.2010, 22:31
ChG napisał(a):Wyświetl post
Boguski wypierdalaj!
Koleś jestes tu od niecalych 2 miesięcy i piszesz o zawodniku Wisły WYPIERDALAJ?.....Odpowiem krotko-sam wypierdalaj i nie wracaj........co za wysyp pokemonów.......................Fuck!
Ostatnio edytowane przez La Furia Dell' Est : 08.08.2010 o godz. 22:42.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 08.08.2010, 22:34
Fakt, przepraszam, trochę mnie poniosło. Po prostu jak patrzyłem na te kolejne niewykorzystane sytuacje, niecelne podania Boguskiego, to się trochę zagotowałem.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.08.2010, 22:37
Faktycznie na dzień dzisiejszy to jest najgorzej grająca drużyna odkąd Cupiał wszedł do Wisły.
W każdej formacji gra wygląda tragicznie a zawodnicy którzy rozgrywają bardzo przeciętny mecz, są najlepsi w drużynie - Dziś to był Kirm i Mały.
Oprócz Pawełka który zagrał solidnie.

Dziś nagle wszyscy siedli na Boguskiego a przecież on taką kichę gra od czasu kontuzji.Jeśli Piotrek Brożek był w****iony że z Karabachem grał na obronie to dziś potwierdził że na pomocnika to on się kompletnie nie nadaje = człowiek widmo dzisiejszego meczu

Środek obrony...jedna wielka improwizacja , trafimy na bardziej odważną drużynę i będzie powtórka z czwartku.
Ogólnie głód i mizeria.

La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Koleś jestes tu od niecalych 2 miesięcy i piszesz o zawodniku Wisły WYPIERDALAJ?.....Odpowiem krotko-sam wypierdalaj i nie wracaj........ca za wysyp pokemonów.......................Fuck!
Za jednego który trzymał to forum za mordę, przyszło pięciu i mamy wolną amerykankę.Można w zasadzie bez żadnych konsekwencji wszystkich obrażać, co najwyżej ktoś z łaską wytnie posta ,natomiast stado pokemonów rządzi.Wstyd na całą Polskę ale jak widać wszyscy to mają głęboko w d.

ps a że da się , pokazuje choćby temat kibicowski - mniej postów jest do ogarnięcia - ok ale nie ma pobłażania i bawienia się z dziećmi
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 08.08.2010 o godz. 22:48.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 08.08.2010, 22:38
Przeczytałem sobie kilka stron, osoby komentujące mecz prezentują podobny poziom do naszych piłkarzy, tylko tyle, że oni grają (kopią) a wy piszecie bzdury.

Mecz ogólnie DNO, do przewidzenia zresztą, typowałem remis przed spotkaniem a tu miła niespodzianka.

Zdecydowanie najlepszy Małecki, Diaz bardzo ofiarnie i z poświęceniem, jak dla mnie zdecydowanie najlepszy w obronie

Cikos-- w obronie tragedia, od Alvareza moze sie duzo uczyc, co akcja jego strona w 1 polowie to zagrozenie, chyba wszystkie dosrodkowania przechodzily + krycie na radar, masakra, od lat był Baszczynski potem epizod Alvareza, jesli chodzi o gre obronna to Cikos moze sie od nich duzo uczyc.

Najslabsi: BOGUSKI, Piotrek Brozek, BUNOZA!!!

Rafał gra jak panienka, zreszta podobnie jak w ostatnim meczu, zero techniki, przyjecie, odebranie zero. Ostatnia sytuacja gdzie za mocno wypuścił (lub próbował przyjąć) masakra!
o Piotrku juz duzo napisał 7 Kotów i inni po meczu z Azerami
Bunoza? Komentarz, ktory opisze jego gre bedzie bardzo wymowny-- JOP WRÓĆ!!!

Pawełek kilka kiksow, ale tez kilka dobrych interwencji, ogolnie na plus, przynajmniej ma dodatkowa motywacje w postaci Jovanica i to chyba procentuje.

Żurawski nie miał podań, wiec nawet Villa nic by nie poradził.

Rios nie zagrał zapewne z racji tego iz mial dlugi wyjazd, nie bylo go na ostatnich treningach wiec to chyba zrozumiale, poza tym nie macie pojecia co oznacza podroz na drugi kontynent + zmiany strefy czasowej, ale ok, gimnazjalisci wiedza lepiej.

Jakby wynik był pewny 2,3 brami przewagi to pewnei dostalby z 15 minut ALE wszyscy szczali po gaciach wiec wpuszczenia WILKA zrozumiałe i jakze LOGICZNE.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2010, 22:46
lucekj napisał(a):Wyświetl post

Cikos-- w obronie tragedia, od Alvareza moze sie duzo uczyc, co akcja jego strona w 1 polowie to zagrozenie, chyba wszystkie dosrodkowania przechodzily + krycie na radar, masakra, od lat był Baszczynski potem epizod Alvareza, jesli chodzi o gre obronna to Cikos moze sie od nich duzo uczyc.

.
To jest niestety fakt a przez to że stara się w ofensywie, może on umknąć.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.08.2010, 22:47
Za pół roku po takim meczu większość komentarzy byłaby utrzymana w tonacji optymistycznej. Czytałbym o tym, że liczą się trzy punkty, zwycięzców się nie liczy i inne podobne bzdury.

Teraz, kiedy mamy jeszcze świeżo w pamięci kompromitację w eliminacjach do europejskich pucharów (choć w naszym wypadku celniejszą nazwą byłby Puchar Azji) nikt się takim meczem nie zadowala. Bardzo mnie to cieszy, mam nadzieję, że do kolejnych meczy z prawdziwymi drużynami piłkarskimi podejdziemy z realistyczną wizją naszego miejsca w szeregu.
Zaoszczedzi to wielu z nas przykrych rozczarowań.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 08.08.2010, 22:48
Fajnie u Was zagral Malecki, niezle wybronik kilka setek Pawelek, a Diaz myslalem ze sie biedak rozsypie bo tak w niego "wpadali" ze jesli nie ma zadnej kontuzji to jest robotem.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.08.2010, 22:48
Oby na Ruch udało się wystawić skład:
Pawełek- Cikos, Chavez, Cleber, Diaz- Małecki, Wilk, Sobolewski, Kirm- Rios, Paweł Brożek

Piotrek, Boguski, Żurawski powinni odpocząć.

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2010, 22:57
kreseq napisał(a):Wyświetl post
a Diaz myslalem ze sie biedak rozsypie bo tak w niego "wpadali" ze jesli nie ma zadnej kontuzji to jest robotem.
Diaz to jest największy ewenement jaki w Wiśle widziałem.Jak przyszedł i zagrał pierwszy mecz to zastanawiałem się czy połamią go już w debiucie czy w następnym meczu.Chudy jak szkapa, nóżki jak patyczki, dosyć pokraczny styl biegania.
A okazało się że to on jeździ z kolesiami,wszędzie się wepcha i nigdy nie odpuści i masz rację - on jest robotem
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.08.2010, 22:59
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Za pół roku po takim meczu większość komentarzy byłaby utrzymana w tonacji optymistycznej. Czytałbym o tym, że liczą się trzy punkty, zwycięzców się nie liczy i inne podobne bzdury.

Teraz, kiedy mamy jeszcze świeżo w pamięci kompromitację w eliminacjach do europejskich pucharów (choć w naszym wypadku celniejszą nazwą byłby Puchar Azji) nikt się takim meczem nie zadowala. Bardzo mnie to cieszy, mam nadzieję, że do kolejnych meczy z prawdziwymi drużynami piłkarskimi podejdziemy z realistyczną wizją naszego miejsca w szeregu.
Zaoszczedzi to wielu z nas przykrych rozczarowań.
Obym się mylił ale podobnie jak dziś może wyglądać przynajmniej kilka następnych spotkań. Nie najlepiej wyglądamy fizycznie co było widać już w meczach z Azerami. Taktycznie też mam wrażenie że póki co jest jeden wielki bajzel. Formacja defensywna co mecz w innym zestawieniu, w pomocy i ataku to samo. Więc trudno wymagać wielkiej piłki.
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 08.08.2010, 23:02
Czytaliście co Kula powiedział na konferencji? Kula ma jaja! Nie boi się powiedzieć co myśli....Zaimponował mi.... Poza tym dobra gra Kirma w końcu....! Reszta słabo...Wisło! Obudź się! Sobol po meczu powiedział ze potrwa jeszcze wychodzenie z kryzysu...
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 08.08.2010, 23:08
Co do Bunozy - on ma taki mega defekt w tej swojej grze obronnej. Mianowicie jak mu dają piłkę za plecy to nie wykopuje jej w trybuny tylko prawie na wysokości środka rozkłada ręce i "asekuruje", aż ta doleci do bramkarza. Przyjedzie jakiś szybki napastnik w typie Niedzielana to mu wyskoczy ze trzy razy zza pleców i po 15 minutach będzie po meczu.

Diaz na lewej czyścił wszystko plus jeszcze więcej. Kirm bardzo ładnie w pierwszej połowie, ale na drugą wyszedł tak jakby zebrał mega opier.ol w szatni (za co?).

Całą drugą połowę graliśmy 10 przeciw 12.
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 08.08.2010, 23:23
Bardzo denerwuje mnie to, że na tym forum każdy wie lepiej od trenera jaki wystawić skład i co byłoby lepsze dla drużyny... Super się czyta komentarze piłkarskich ekspertów. Szkoda tylko, że oni siedzą przed komputerem, a Kulawik, czy tam do niedawna Kasperczak są na treningach codziennie, a co najlepsze... uwaga, zaskoczenie... pracują od paru lat (w przypadku Kasperczaka dłużej) w tym fachu, piłka nożna to ich praca, przeszli lepsze lub gorsze szkolenia, mają pewne doświadczenie, ale nie! Lepszą wiedzę jaki skład wystawić ma ktoś sprzed komputera. Po co wchodził Boguski? Rado w pierwszym składzie? Oczywiście, można się z kimś nie zgadzać, ale np. co pisze taki RAF, że Kulawik to debil (fajnie traktujesz byłego, bardzo dobrego gracza Twojego klubu) to tego się nie da czytać.

Oczywiście, ja nie twierdzę że to wybitny trener ani nie bronię polskich szkoleniowców. Ja także uważam że to jednak żenujący poziom i trzeba zatrudnić kogoś z zagranicy, ale trochę szacunku. Natomiast różnica między polskimi trenerami, a zagranicznymi nie polega na tym jaki wystawia skład, chociaż faktycznie niewielu wystawiłoby Rado w pierwszej jedenastce i wyszłoby w takim a nie innym składzie, jednak jak dla mnie są racjonalne powody tego.
Narzekacie że mało młodych ambitnych zawodników dostaje szanse. To może warto zaryzykować? Skoro Rado podobno był liderem naszej drużyny ME (piszę ‘podobno’ bo nie miałem okazji oglądać żadnego meczu), to czemu mu nie dać szansy? Dlaczego do składu nie może wskoczyć ktoś inny niż jakiś znudzony gwiazdor jak większość naszych piłkarzy? W Lechu tak szanse dostał Mikołajczak, Możdżeń, czy niedawno Drygas. Chociaż fakt faktem, że Rado ma 20 lat, co w sumie jest trochę żenujące, że piłkarze w takim wieku dostają dopiero szanse jak 24-letni wprowadzany do składu talent Mateusz Kowalski (nie wnikam, czy jest to spowodowane brakiem zaufania ze strony szkoleniowców, czy umiejętności zawodników, jeśli chodzi o Kowalskiego szkoda że tacy zawodnicy muszą grać u nas w podstawowym składzie).

Boguski przed kontuzją był jednym z lepszych zawodników w naszym klubie. Nawet wtedy mówiło się, że ma braki techniczne (nawet za jego najlepszych czasów miał słabe przyjęcie piłki). Pamiętam jego bodajże pierwszy mecz PO kontuzji z Zagłębiem Lubin kiedy zagrał dobre spotkanie (tak, po kontuzji), ale i tak nietrudno zauważyć, że jego problem tkwi w jego psychice. Oczywiście ze swoimi umiejętnościami przede wszystkim technicznymi Boguski nie przekroczy pewnego poziomu, ale w naszej lidze może być jednym z lepszych zawodników. I teraz albo będziemy mu regularnie dawać szanse, właśnie tak na przełamanie, wprowadzając go do gry, mimo tego komediodramatu który odstawia w takiej dyspozycji w jakiej jest teraz, albo potem będziemy, może nie płakać, ale żałować że pozbyliśmy się go łatwą ręką jak Niedzielana, który w zeszłym sezonie by się nam przydał. Dawidowskiego nie wiem czy komuś szkoda, ale w takiej dyspozycji w jakiej był w zeszłej rundzie, w Wiśle pewnie grałby w pierwszym składzie, a jeśli nie to byłby bardzo pożytecznym zmiennikiem (o ile by nie złapał kontuzji na pół roku). No ale cóż, na forum mamy przecież lepszych ekspertów niż regularnie stawiających na Bogusia Kulawika, Kasperczaka, czy Skorże, a nawet powołującego go do reprezentacji Smudę, który w wywiadzie gdy był trenerem Lecha, mówił że Rafał jest zawodnikiem którego widziałby na Bułgarskiej. Lepiej jednak jest zaufać forumowym ekspertom:
Cytat:
Boguski wypierdalaj!
Co do meczu, słabo to wygląda, ale czego można było się spodziewać. Fajnie, że są zawodnicy którym chce się walczyć jak Małecki, Diaz, czy Sobol którego niektórzy po dwóch meczach skreślili. Natomiast z taką obroną, to niestety, ale my do pucharów w tym roku się nie zakwalifikujemy. Na szczęście Cleber wraca, Chavez oficjalnie w Wiśle więc może być chyba tylko lepiej.
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 08.08.2010, 23:28
Najsłabiej - niestety - znowu Boguski, obszerniejszy komentarz zbędny.
Obok meczu całkowicie przeszedł Pietia, co się z nim dzieje?
Żuraw, jak ktoś już zauważył, nie dostawał podań, więc i nic wielkiego nie pokazał.
Pawełek miernie(to dobra ocena), ale kilkukrotnie, to mnie mocno wpierdzielił maślanymi palcami.
Kowalski - niestety znów słabo, życzę mu jak najlepiej, chciałbym, żeby miał tak zwany opóźniony zapłon i nagle zaczął grać chociaż przyzwoicie, ale to raczej nie ta skala talentu.
Bunoza - pozytywne wrażenie. Czy też mieliście takie odczucie, że się nie pie****i, jak Nikola?
Rado - brawo dla Kulawika za decyzję i mimo tremy chłopak pokazał, że coś tam potrafi. Przyzwoita szybkość, i całkiem ładne uderzenie z dystansu oddał. Na pewno zagrał lepiej niż jego zmiennik(Boguski).
Cikos - rzeczywiście w obronie słabiutko, ale w ofensywie jest świetny. Pamiętajmy, że jest młody i ma czas by się wyrobić. Ale w ataku, ani Alvarez, ani Baszczu(z całym szacunkiem), ani Singlar nie robili na mnie takiego wrażenia.
Kirm - w końcu gra, on tego potrzebuje i tu znowu plus dla Kulawika.
Małecki - zdecydowanie najproduktywniejszy zawodnik, no i bramka.
Sobol - Pozytywnie. Ładnie próbował z dystansu.
Diaz - zajebisty mecz. Chcieli nam go dziś zabić, ale się nie dał.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
Cfaniak
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.08.2010, 23:34
To co nie ktorzy tu wypisuja to dla mnie jakas paranoja, jakie wogole plusy ? totalne dno to co dzis pokazali , Pawelka chwalicie ? za co ? za to ze marni kopacze arki w niego strzelali ...., Kulawik bladego pojecia o trenerce , sklad ustawil makabrycznie, Brozek nie umie kopnac dobrze pilki a o jego kompan Boguskim nie wspomne, niektorzy oceniaja wysoko Maleckiego, ja sie pytam za co ? za to ze spadla mu pilka na glowe i ja odbil ,musi przyjsc jakis dobry trener i moze ogarnie te nasze gwiazdy, jedynym plusem jaki zauwazam to postawienie na Rado i tyle dobrego w dzisiejszym meczu.
Ostatnio edytowane przez Cfaniak : 08.08.2010 o godz. 23:56.
My jesteśmy Wisła, My nigdy nie poddamy się !

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.08.2010, 23:48
ze w niego strzelili... ze pilka mu na glowe spadla...

Cytat:
To co nie ktorzy tu wypisuja to dla mnie jakas paranoja, jakie wogole plusy ? totalne dno to co dzis pokazali , pawelka chwalicie ? za co ? za to ze marni kopacze arki w niego strzelali ...., Kulawik bladego pojecia o trenerce , sklad ustawil makabrycznie, brozek nie umie kopnac dobrze pilki a o jego kompan boguskim nie wspomne, niektorzy oceniaja wysoko maleckiego, ja sie pytam za co ? za to ze spadla mu pilka na glowe i ja odbil ,musi przyjsc jakis dobry trener i moze ogarnie te nasze gwiazdy, jedynym plusem jaki zauwazam to postawienie na Rado i tyle dobrego w dzisiejszym meczu.
trzymajcie jakis poziom.. to forum nie czytaja tylko kibice Wisly, nie robcie wiochy jak na forum gorszej strony Blon, wszak wyzwiska typu ****a, lajza, debil, pajac i smiec w strone grajkow to juz lekka przesada.. chyba ze moderatorom to lata..

a gdzie tak napisalem? wyzwiska sa przegieciem,dziwne ze sie to toleruje,.. chodzilo mi o pisanie nazwisk malymi literami..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 09.08.2010 o godz. 00:01.
Odpowiedz cytując
Cfaniak
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.08.2010, 23:57
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
ze w niego strzelili... ze pilka mu na glowe spadla...

trzymajcie jakis poziom.. to forum nie czytaja tylko kibice Wisly, nie robcie wiochy jak na forum gorszej strony Blon, wszak wyzwiska typu ****a, lajza, debil, pajac i smiec w strone grajkow to juz lekka przesada.. chyba ze moderatorom to lata..

Ja nikogo nie wyzywalem w mojej wypowiedzi
My jesteśmy Wisła, My nigdy nie poddamy się !

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.08.2010, 00:05
Fajnie Mario, uratował nam meczyk.
Cikos - fajnie parę razy powalczył, strzelał, podawał, bardzo aktywny boczny obrońca, więcej go z przodu niż z tyłu, oto chodzi
Bunoza ze trzy razy się zagapił, ale miał też tyle samo dobrych interwencji, parę wślizgów w polu karnym, dość ryzykownych.
Kowalski - cóż, na naszą ligę się nada, ale na Azerów już nie
Diaz - jak zwykle, pożyteczny i waleczny
Sobol - na ligę już nie będzie widać tak braków fizycznych, które były tak widoczne z Karabachem
Piotrek - bez historii mecz dla niego
Kirm, przyjęcie piłeczki przy asyście mistrzostwo(już widzę, jakby to przyjął Mały/Boguski/Brożek, to pewnie przy linii końcowej by nie wychamowali ), to potwierdza, że jeśli chodzi o umiejętności techniczne, jest jednym z najlepszych u nas...
Rado - przyzwoicie, debiut udany
Małecki - szarpał, starał się, jak zwykle, wykonanie niestety gorsze
Paweł Brożek - kolejny kiepski mecz

Żuraw/Wilk/Boguski - Żuraw niewidoczny, Wilk też, ale akurat on parę pożytecznych odbiorów miał, w ataku też się pokazał przy rozegraniu. Boguskiemu to może półroczne wypożyczenie w jakimś Bytomiu albo coś by się przydało? co? Tam niech sobie te setki marnuje. Jedyny plus, to że te setki ma, może w końcu zacznie strzelać z prawdziwego zdarzenia, a nie tylko przewracać się przy golach

Napastników na papierze mamy świetnych, szkoda, że wszyscy jeśli chodzi o wykańczanie akcji są kiepscy.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.08.2010, 00:14
Markus napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że Kulawik długo trenerem pierwszej drużyny nie będzie, bo przy nim to dopiero może być dramat - złe zmiany, kiepski dobór zawodników
To może podasz Twoją wizje składu, zamiast rzucać banałami, bo moim zdaniem skład wyjściowy to praktycznie ocierający się o najmocniejszy jaki mogliśmy teraz wystawić. Nasze najsłabsze ogniwa zasiliły WRESZCIE ławke i trybuny, a piłkarze z wyjściowego składu w końcu poustawiani na pozycjach na których czują się najlepiej! Przykład:

Kirm - na prawej pomocy! W końcu na jego nominalnej pozycji na której się najlepiej czuje i od razu widać było rezultat. Ileż to razy przeklinałem trenerów Kasperczaka i Skorże , że wystawiają Kirma na lewej pomocy gdzie był cieniem samego siebie! Gdzie nie mógł zaprezentować pełni swoich umiejętności.
Małecki w końcu w ataku a nie na pomocy gdzie usilnie starał się go wciskać Kasperczak, może "Mały" nie zagrał dobrego meczu, ale bramke strzelił i dzięki temu , że nie grał na skrzydle, nasze skrzydło "jako tako" funkcjonowało.
Kasperczak usilnie starał się z Patryka zrobić skrzydłowego, ale jakiż tam z niego skrzydłowy skoro nie ma dobrego kończącego podania?
Pawełek - większość tu cierpi na Pawełkofobie, całkowicie nieuzasadnioną - wystarczy przeczytać pierwsze 5 stron tematu, kilkadziesiąt postów krytykujących Kulawika za wystawienie Mariusza, znalazł się nawet jeden co napisał "IDIOTA PAWEŁEK" - ja natomiast byłem szczęśliwy widząc Mariusza w bramce, wierzyłem , że nie został on wystawiony przypadkowo (po koleżeńsku) lecz musiał prezentować się lepiej na treningach i co . Mariusz został graczem meczu.
Kamil Rado - czułem , że to może być dobry ruch ze strony Kulawika i nie myliłem się. Kamil nie odbiegał niczym na tle starszych kolegów. Może nie zagrał świetnego meczu, nie błysnął , ale takie wejście z pewnością zmotywuje go do wytężonej pracy w ME, to będzie również sygnał dla naszych zawodników z ME , że pracą i dobrą grą można łatwo awansować do 1 drużyny.

Markus napisał(a):

brak taktyki... Trener który mając do wyboru Rado i Riosa wystawia tego pierwszego, "po znajomości", już na wstępie się kompromituje i dyskwalifikuje.

A moim zdaniem to Ty drogi Markusie się kompromitujesz osądzając za wczasu. Twoje "po znajomości" to jedynie Twoje domysły i obrażasz tym samym naszego (tymczasowego) trenera. Moim zdaniem to było doskonałe posunięcie o czym pisałem wyżej. Odnośnie Riosa:
- być może zawodnik sam zakomunikował trenerowi, że po podroży nie jest zdolny do gry i potrzebuje kilka dni na aklimatyzacje?
- być może Kulawik ocenił , że zawodnik nie jest jeszcze w pełni sił po podróży i potrzebuje kilka dni na aklimatyzacje?
- być może Rios to drugi Dragan Paljic i trener wolał postawić na zawodnika który lepiej prezentował się na treningu?
- być może ...

Różnie może być jak widzisz, a Ty od razu postawiłeś na "kolesiostwo" niesłusznie moim zdaniem. Gdyby faktycznie Kulawik ulegał naciskom starszyzny, czy też w grę wchodziłyby "układy" to zobaczylibyśmy stary skład z Żurawskim, być może Łobodzińskim, a zmiany byłyby kosmetyczne. Tymczasem cała drużyna została przemeblowana i trener zrobił to całkiem udanie. Pamiętajmy, że "Tak krawiec kraje, jak mu materii staje" ten przynajmniej próbował coś uszyć. Co do taktyki to moim zdaniem nie była taka tragiczna, drużyna została ustawiona optymalnie, w końcu nie oglądaliśmy Małeckiego i Boguskiego na skrzydłach, czy Diaza na ławce. Nie oglądaliśmy balonów na Brożka, tylko staraliśmy się rozgrywać piłkę.

Markus napisał(a):
Boguski
Tu się mogę zgodzić zagrał fatalnie. Być może Kulawik liczył , że Boguś wystawiony na pomęczonego rywala, zagra lepiej niż ostatnio. Przeliczył się i jestem pewien, że Kulawik wyciągnie odpowiednie wnioski, bo w końcu to inteligentny facet - czego zdaje się nie dostrzega forumnowa gawędź. Czytając 14 stron, nie dostrzegłem choćby jednego posta chwalącego Kulawika za dobre decyzje, a większość obraża tego zasłużonego piłkarza, dewaluując go do roli bezmózgiego Yeti. Widząc twój post spodziewałem się, że postarasz się w miarę obiektywnie wypunktować zmiany jakich mieliśmy okazje uświadczyć w stylu gry drużyny , czy też w ustawieniu na boisku. Ty natomiast w swoim stylu wypunktowałeś braki, niedoskonałości i jeszcze pojechałeś po bogu ducha winnym trenerze nie zostawiając na nim suchej nitki. Czy aby na pewno nie dostrzegasz ŻADNYCH promyków nadziei na lepsze jutro?
Powód: osobiste uwagi -na priv
Ostatnio edytowane przez Markus : 09.08.2010 o godz. 08:48.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.08.2010, 01:43
Tak pokrótce: Małecki man of the match, Pawełek wybronił nam mecz. Z Arką, co powinno mówić samo za siebie.

Bunoza to drewniany kołek, do tego nie nadąża za wydarzeniami na boisku - napastnik wbiega mu za plecy, a ten ... się gapi. Dno.

Brawo dla Kuli, wreszcie ktoś kto nie boi się posadzić na ławce leszczy, a frajerów odesłać na trybuny, wystawiając zamiast nich chłopaków z ME. Jest ktoś kto wierzy, że Jirsak, Garguła albo Pajlić zagraliby lepiej niż Rado? Bo akurat co do Boguskiego to już wątpliwości żadnych nie ma.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.08.2010 o godz. 04:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.08.2010, 04:46
Bunoze ciezko ocenic, bo troche spierniczyl, ale takze ze 2 razy uratowal nam bramke..

Na Boguskiego spuszcze zaslone milczenia, bo nie chce chlopa obrazac. Napisze tylko, ze to wstyd by pilkarz w ekstraklasie nie potrafil podac pilki.

Podoba mi sie gra Cikosa, duzo chlopak biega.

Ogolnie mecz slabiutki, nasi wygladaja jak by dopiero sie przygotowywali do sezonu. Obrona na razie bardzo slabo, bo zero zrozumienia. W ataku tez na razie slabo, ale to glownie przez pilkarzy pokroju Boguskiego..
Odpowiedz cytując
Partition
Member

Od: 03.2008

Stary 09.08.2010, 05:17
Wielu z Was pyta: Po co dzisiaj Kulawik wpuścił Boguskiego za Rado, który przecież grał dobrze?
Przypomnijcie sobie, jak Boguski potrafił grać kiedyś, przed kontuzją. Ten gość musi grać, bo musimy się przekonać, czy stać go na powrót do dawnej formy. Jeżeli po paru spapranych meczach ma wrócić do tamtej dyspozycji, to nie wiem jak Wy, ale ja jestem w stanie się poświęcić i rzucić jeszcze kilkanaście razy "kur*ą" po zmarnowanej setce. Trenowanie zawodników to nie tylko stawianie na tych, którzy są w najlepszej formie, ale także wszelkie starania, aby Ci, którzy ją stracili mogli ją odzyskać.
Potrafi się znaleźć w dobrej sytuacji, a to oznacza, że całkowicie jeszcze nie zdurniał. Po prostu musi mu się ułożyć noga. Mieszanie go z gównem co mecz na forum, które być może czyta na pewno mu nie pomoże. Myślicie, że on nie wie, że ma wiele do poprawy?
Radzę jeszcze sobie przypomnieć komu Boguski zawdzięcza tak długą kontuzję i wypadnięcie z formy. Chyba klubowi, co?

Co do samego meczu... Widać, że brakuje nam dokładności i pewności. Piłkarze im są bliżej pola karnego, tym bardziej boją się podnieść głowę do góry, aby ocenić sytuację i sprawdzić pozycję kolegów, czy przeciwnika.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.08.2010, 05:22
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Być może Kulawik liczył , że Boguś wystawiony na pomęczonego rywala, zagra lepiej niż ostatnio. Przeliczył się i jestem pewien, że Kulawik wyciągnie odpowiednie wnioski, bo w końcu to inteligentny facet - czego zdaje się nie dostrzega forumnowa gawędź.
Lysy,

Powiem Ci szczerze ze w ta Kulawikowa pilkarska inteligencje bardzo dzis zwatpilem. Tomek na pewno ma telewizor i widzial co Boguski wyprawial w meczach eliminacyjnych do LE; malo tego ma pewnie jeszcze dwoje oczu i widzial co Boguski wyprawial na treningach (co zreszta sam potwierdzil na pomeczowej konferencji). I teraz mecz z Arka. Nie gramy dobrze, tracimy sporo pilek, z pomoca Boga wsadzilismy im jedna bramke, potrzebujemy kogos kto przetrzyma pilke w przodzie, wypracuje jakas sytuacje, albo tez wypracowana sytuacje zakonczy strzalem.. i co? Tomek wprowadza osobe (nie mylic z pilkarzem) ktory ... hmmmm zawodzi (mowiac bardzo delikatnie). Nie potrafie tego zrozumiec, jak zawodnik pokazujacy regres formy nawet na treningach ma sie przelamac (chyba ze na wpol ) w meczu ligowym? Co myslal Kulawik? Ze nagle Boguski przejdzie 2,3 rywali i strzeli do pustej bramki jak on sie o swoje nogi potyka? Jak on ma strzelic te bramki skoro zeby najpierw pilke strzelic to trzeba ja najpierw przyjac (bez odskoku). Dlaczego wyslal na trybuny Paljicia a dal szanse gry Boguskiemu? Uwazasz (biorac pod uwage chocby i te dwa mecze z Karabachem) ze Boguski jest w lepszej formie niz Serb i co za tym idzie bardziej pomoze zespolowi? Zdejmujac Rado mogl - i powienien! - wpuscic Jirsaka; Czech tez nie zachwyca forma (choc akurat wejscie w Szawlach mial ladne) ale nie jest w tak dennej dyspozycji jak Rafal. Malo tego, uwierz mi, ze wprowadzajac Boguskiego na boisko jeszcze zadal mu wiekszego dola; bo gorszego wystepu pilkarza Bialej Gwiazdy to ja dawno nie widzialem ( i to biorac pod uwage "klase" rywala). Przeciez gdyby ofensywa Arki byla lepsza, to spokojnie by wyrownali i zamiast 3 punktow bylby 1. A kto mial przedtem okazje do strzelenia bramki i je zmarnowal? Kto tracil pilke w okolicach swojego pola karnego? Kto przyjmuje pilke z odskokiem na 10 metrow? Reasumujac, decyzja o wprowadzeniu go na boisko byla conajmniej dziwna i zupelnie nie logiczna. Dobrze ze sie skonczylo tak jak sie skonczylo..czyli ze 3 punkty zostaly w Krakowie...
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
LUKAS77
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.08.2010, 07:08
Panowie podzielam opinie o Bounzie... Myslalem ze po Mariuszu Jopie nikt nie wprawi mnie o wyzsze bicie serca. Niestety po kilku meczach widze ze "ambitny" Gordan dostal sie do naszego klubu troche na wyrost...
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.08.2010, 07:20
Bunoza to może będzie dobry player ale za kilka lat. Na dzień dzisiejszy to dla niego ławka i nic więcej ;] Na dodatek ma chętkę na łapanie głupich kartek, taki Mijailovic ;/
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź